2 Mayıs 2010 Pazar

roma: nadal, gulbis'e de acımadı

Yine bir Nadal maçı ve yine ben Ernests için şunları söylüyorum: Bu çocuk ilk 10'u hak ediyor. Blogu düzenli takip edenler biliyor zaten sevdiğim Letonyalı'ya ne zaman hayran kaldığımı. 2008'deki Madrid Masters. O zamanlar sert zeminde düzenlenen bu turnuvada ikinci turda İspanyol'un karşısına çıkan Gulbis bugünküne yakın bir performans ile 7-5/3-6/6-3 kaybetmişti müsabakayı.

Bugün zemin farklı olsa da hatta Rafa'nın kral olduğu zemin olsa da, Ernie yine coştu. Çılgın vuruşlarını yine yaptı, yine aptalca ve çok basit hatalarla puan kaybetti. Daha ilk oyununda servisini kırdırdığı ilk seti 6-4 kaybetti. İkinci sette servis kırıp 3-0 öne geçti ve bu avantajı set sonuna kadar sürdürerek seti hanesine yazdırdı. Bu set ayrıca Nadal'ın bu sezon toprakta kaybettiği ilk set oldu. Son sette 4-4'e kadar dişiyle, tırnağıyla kazıyarak, terinin son damlasına kadar bu canavar karşısında mücadele ederek getirdi skoru Gulbis ama son oyunda servisini kırdırdı ve maçtan mağlup ayrıldı.

3 saate yakın süren karşılaşmada çok uzun oyunlar da oldu. Gulbis'in servis performansı hafif dalgalı olsa da müthiş servis attı bugün çoğunlukla. Bu arada Nadal'ın Monte Carlo'daki performansından uzakta olduğunu da hatırlatayım bu müsabakada. Maç boyunca 12 kez servis kırma şansı yakalayan İspanyol raket bunlardan sadece ikisinde başarılı oldu. Ama servisini sadece 1 kez kırdırınca galip gelen taraf da o oldu. Nadal'ın yine savunma sanatından kupleler sergilediği müsabakada Gulbis 50 winner ile agresif oyunu ne kadar iyi icra ettiğini gösterirken doğal olarak İspanyol 18 winnerda kaldı. Agresif oyunun götürüsü olarak da basit hata sayısında coşma gözlendi Letonyalı'nın. Nadal'ın 23 basit hatasına iki katı hata yaparak karşılık veren Ernie 13 ace ile göz doldurdu.

Gulbis kazansaydı eğer hem Nadal'ı hem Federer'i aynı turnuvada yenen beşinci raket olacaktı ki bunlardan üçü son 9 ayda gerçekleşmişti. Nalbandian'dı yanlış hatırlamıyorsam ilk 3-4 sene evvel. Sonra del Potro, Söderling ve Davydenko başardı bunu son 9 ay içerisinde. Bunların hepsi sert zemin galibiyetleri ama. Letonyalı bunu toprakta kazanan ilk isim olacaktı.

Gulbis "Bugün kaybettim ama hafta boyu gösterdiğim performanstan memnunum" dedi maçtan sonra. Bir de bana sor onu. Federer'i ben kendim yensem bu kadar sevinmezdim. Nadal'ın Gulbis için sözleri de güzel. İki sene önceki Madrid maçını hatırlıyor ve "İki yıl önce harika oynadığını ve ilk 10'a girebileceğini gördüm, bu haftadan sonra da inanmaya devam ediyorum. Geçen yıl bazı tenisçilere kaybettiğini görüyordum ki aklım almıyordu" diyor İspanyol raket.

Yarı finalin diğer ayağında Verdasco iyi başladığı mücadelede Ferrer'e bu sefer yenildi. Geçen hafta Barcelona yarı finalinde bir set geriden gelip gülen Verdasco, dün ilk sette 5-1 gibi bir avantaj nasıl heba edilirin dersini verdi. İlk seti 7-5 kaybettikten sonra da moralman çökmüş olması lazım ki ikinci seti de 6-3 verip veda etsin turnuvaya. Dün Djokovic karşısında yorulan vücudunu suçladı FeVer maçtan sonra.

Şimdi Nadal ile Ferrer yine bir İspanyol finali ile karşımızdalar. Rafa son 6 sezondaki beşinci şampiyonluk için mücadele edecek. O 2008'deki ayak zımbırtısı olmasa ve yine vatandaşı JCF'ya yenilmese altıda altı olacaktı. Monte Carlo'dan sonra bunda da başaracaktı ve efsaneliğini bir mertebe daha yükseltecekti.

5 yorum:

Adsız,  2 Mayıs 2010 07:16  

Gulbis, son iki haftada Nadal'ı zorlayan tek isim. Hatta fikrim garip gelebilir ama bu sene Nadal'ın Murray'e kaybettiği(Sakatlanarak bıraktığı) Avustralya Açık Çeyrek Finali'nde bile bu kadar zorlandığını gözlemlememiştim.

Öyle ki, geçen hafta kazandığı Monte Carlo'daki şampiyonluğa bile bu maç sonundaki gibi sevinmemişti.

İmza atarken de kameranın camını kalemle kırma girişimini ise unutmayacağım...:)

Şahsi düşüncem, Gulbis'in, finale kalsaydı kupa kaldıracağı yönündeydi ama olsun. Yine de Gulbis, bu oyunu ve direnciyle ilk onu hak ediyor.

kirpi 2 Mayıs 2010 07:33  

Yanilmiyorsam Soderling Federer'i ilk (ve simdilik tek) kez Abu Dhabi'deki gosteri turnuvasinda yendi (zaten bir ATP macinda yenmisligi yok henuz). Ve orada da finalde Nadal'a kaybetti. O tarihten sonra da Federer veya Nadal ile karsilasmadi. Sisirmeyelim Soderling'i durduk yere..:)

Ayrica Gulbis'in aciklamalarina gore hafta sonu gosterecegi "performans" devam edecekmis. :) Mactan sonra "Ucakla ulkeme donecegim, bugun Cumartesi ve cikip eglenecegim" demis. 3 saatlik mactan sonra ucak yolculugu ve ardindan gece hayatina akmayi vucudu kac yil daha kaldiracak gercekten merak ediyorum. Hala ilk 10'a girmemesindeki en onemli sebep. Nadal'in akli boyle bir yasam seklini almadigindan anlayamiyor tabi nasil ilk 10'a giremedigini.:)

onur 2 Mayıs 2010 09:25  

Sezon sonu turnuvasında yendi diye hatırlıyordum ben. O zaman Davydenko iki kez mi başarmıştı bunu. Hmmm...

kirpi 2 Mayıs 2010 13:17  

Yok, Soderling sezon sonu turnuvasinda yense finalde olurdu zaten, farkli gruplardaydilar cunku. :D Soderling Del Potro'ya, Federer Davydenkoya (ilk kez) yenilip elenmislerdi. Davydenko iki kez basardi Doha ile birlikte.

Unknown 3 Mayıs 2010 16:05  

Sanırım şimdi Gulbis sevginizi daha iyi anlayabiliyorum :)) Bu turnuvada gösterdiği performans gerçekten inanılmazdı. Gerisini getirebilirse hem Roland Garros'da iyi işler yapar hem de hedeflerine ulaşabilir.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP