14 Ağustos 2010 Cumartesi

cincinnati: hell yeah!

Cincinnati'de öyle bir turnuva var ki sonuçlarıyla beni mest ediyor. Son dörde kalan isimlere baktığımda bir yanda yıllardır kendisine hakaret seviyesinde şeyler söyleyenler kapak üstüne kapak vermesini dilediğim Ana, diğer yanda omuz sakatlığının etkilerinden bir türlü kurtulamayan Masha ve öbür yanda yeni neslin zeki ve hırslı tenisçisi Pavluçenkova. Clijsters da fena değildir ama yerine Pennetta'yı tercih ederdim.

Erman Yaşar'ın dediğine göre Clijsters-Pennetta maçının ilk seti müthiş bir mücadeleye ve güzel bir tenise sahne olmuş. Ivanovic'ten Montreal Rogers Cup organizatörlerine gelen tokatlar devam ediyor. Amanmuradova karşısında nefis oynadı. Yarı finalde Kim Clijsters olacak karşısında. Bunu da geçerse zaten kupayı da kaldırsın bir zahmet.

Bartoli, Wozniacki'yi dağıtmıştı çeyrek finalde. Sharapova da Fransız'ı sürklase etti. Pavluçenkova-Şarapova yarı finali ilginç olacak.


(4) K Clijsters (BEL) d. (11) F Pennetta (ITA) 76(6) 64
(10) M Sharapova (RUS) d. (16) M Bartoli (FRA) 61 64
A Pavlyuchenkova (RUS) d. (12) Y Wickmayer (BEL) 75 36 61
A Ivanovic (SRB) d. (Q) A Amanmuradova (UZB) 61 63

Read more...

rogers cup: dördünüze dördünüz

... bayram etsin gözümüz. Toronto Roger Cup'ta dünya sıralamasının illk dört basamağındaki tenisçiler yarı final biletlerini kaptılar. Federer ve Nadal rakipleri karşısında kabuslar görürken, Murray ve Djokovic çok rahat kazandılar.


 
Bu yıl Federer'i iki kez mağlup etmeyi başaran Tomas Berdych üçüncü kez zıplamak adına dün İsviçreli'nin karşısındaydı. Roger'ı bir yıl içinde üç kere yenebilen dört isim var şu an aktif tenis oynayan. Nadal, Djokovic, Nalbandian ve Murray (bunu yanlış hatırlıyor olabilirim). Hatta Nadal altı kere de yenmişti. Berdych bunu başaran beşinci isim olamadı. Olmaya 1 oyun uzaklıktayken bile. İlk iki seti karşılıklı paylaştılar. Son sette Çek raket 5-2 öne geçti. Buradan seti ve maçı verdi.

Nadal'ın da rahat bir müsabaka çıkardığı söylenemez. Kohlschreiber'a ilk seti verdikten sonra ikinci sette erken bir break ile öne geçti. Alman raketin bu yıl ilk 10 karşısında sadece bir galibiyeti vardı. İkincisi olmadı. Çeyrek finalde ilk dört arasında en rahat eşleşme Djokovic'teydi. O da artık kolay maçlarda boğulmayacağını gösterdi ve kolay bir galibiyet aldı Fransız Jeremy Chardy karşısında.

Beni en çok şaşırtan sonucu Murray aldı. Sakatlıktan sonra geçen hafta Washington ile kortalara dönen ve şampiyon olan, bu hafta da üst üste maçlar kazanarak galibiyet serisini 9 maça çıkartan (Davis Cup maçlarını da sayarsak 11) David Nalbandian'ı 6-2'lik iki setle güle oynaya geçti. Geçen sene burada şampiyon olmuştu Britanyalı. Finali görürse 4 numaraya da tutunmuş olacak.

Bu akşam Nadal-Murray ile Federer de Djokovic ile karşılaşıyor.

(3) R Federer  d. (7) T Berdych      63 57 76(5)
(2) N Djokovic d. J Chardy    62 63
(4) A Murray d. D Nalbandian    62 62
(1) R Nadal d. P Kohlschreiber    36 63 64

Read more...

13 Ağustos 2010 Cuma

bir zamanlar fakir ama gururlu bir genç vardı

Üç hafta önce Rogers Cup organizatörleri Ana Ivanovic'e wildcard teklif etmeyerek şok bir karara imza atmışlardı. Dört yıl önce burada şampiyonluk yaşamış bir tenisçinin eleme oynayacak olmasına ses çıkartılmadı. Bununla da kalsalar iyi. Çünkü bunu yaparak "ahmak" olduklarını duyurmuş oluyorlardı sadece. Fakat turnuva direktörü Eugene Lapierre yaptığı açıklamalar ile resmen haddini aştı. Sırp rakete wildcard verilmemesi üzerine tenisseverlerden gelen tepkilere karşı yaptığı savunmada şunları söylemişti:

"Evet, bu turnuva için çok şey yaptı, neredeyse bir yılını kurtardı. Karizma sahibi. Herkes onu beğeniyor. Ama gerçek şu ki, oyunuyla bir wildcard'ı hak etmiyor. Sakatlanıp turdan uzak kalan ve düşen bir oyuncu değil. Ne yaptıysa kendi kendine yaptı."

Yargıçlık kisvesi altında yapılan kişisel görüşler. Turnuva direktörünün asla söylememesi gereken şeyler. Wildcard'ın amacının sadece yerel tenisçilere profesyonel arenada mücadele etme hakkı vermek olmadığını biliyoruz. Evet isteyen turnuvalar bunu sadece bu amaç için kullanabilir. Fakat turnuvanın geçmişine baktığımızda daha geçen sene çocuk yaptıktan sonra tura geri dönen Kim Clijsters'a wildcard verildiğini görüyoruz. Zamanında Mary Pierce'a da verilmişti. Yani sadece Kanadalı gençlere verilmiyor.

Ana'yı en çok eleştirenlerden biri de benim. Zamanında yerden yere vurduğum da oldu. Oynadığı tenisle wildcard'ı hak ediyor mu? Etmiyor. Wimbledon vermezse anlarım, Amerika Açık vermezse anlarım. Ama zamanında Rogers Cup'ın tabiri mazur görün, kıçını kurtarmış olan bir tenisçiye gerekli geri dönüşü yapmak zorundasın. Çünkü hak etmiştir onu. Bu zamana kadar ihtiyacı olmadı. Geçen sene bu zamanlar o kadar kötü gidişe rağmen 20'lerdeydi sıralamada. İlk defa buna ihtiyacı olduğunda eski şampiyonunu yüz üstü bırakıyorsun.

Ana'yı bu kadar eleştirdikten sonra Bay Lapierre ne yaptı? Salı günü Ivanovic'in menajerleri ile görüşüp wildcard teklif etti. Tepkilerden dolayı sadece. Hödük amirim afedersin. Ve Ana resmi sitesinden çok nazik bir dille geri çevirdi bunu:

"Montreal'de oynamayı çok isterim ama Bay Lapierre'nin Montreal Gazetesi'ne hakkımda söyledikleri beni oldukça incitti. Bu yorumların gerekli olduğunu düşünmüyorum ve sözleri daha önce menajerlerime söyledikleri ile çelişiyor. (Kanada dışından olduğu için wildcard alamaması)

"Benim ilk isteğimin geri çevrilmesi değil sorun. Elemelerde de oynamaktan mutluluk duyardım. Ancak bu röportaj ile bazı sınırların aşıldığını düşünüyorum. Ne yazık ki bu turnuvada artık kendimi evimde hissetmeyeceğim"

Montreal'de mücadele etmeyecek Sırp raket. Bu hafta Cincinnati'de ise bu hırsla üç maç üst üste kazandı. Azarenka, Shvedova ve Vesnina'yı yenerek çeyrek final gördü. Amanmuradova ile oynayacak ki son dörde kalma şansı çok yüksek. Bay Lapierre'de kafasını duvarlara vursun. Bu açıklamalarından sonra turnuvası büyük prestij kaybına uğradı.

Read more...

12 Ağustos 2010 Perşembe

foto: bu da nadal'ın pembişleri

Read more...

11 Ağustos 2010 Çarşamba

video: nadal ve djokovic'ten ayak tenisi

Read more...

nazar değdirmeden jelena dokic üzerine

16 yaşında Wimbledon çeyrek finali gördükten sonra kariyeri kötü bir baba ve sakatlıklar yüzünden parçalanan Yugoslav asıllı Avustralyalı tenisçi Jelena Dokic, sessiz sedasız yükselmenin peşinde. WTA Tur'un alt ligi sayılabilecek ITF Circuit'te üst üste üç turnuva kazanan 27 yaşındaki Dokic'in bu performansını Amerika Açık'ta da sürdürme olasılığı, hayatı kendi elinde olmadan piç edilmiş olması nedeniyle beni heyecanlandırıyor. Dokic, şu anda olması gereken yerden çok daha yukarılarda olmalıydı.

Wimbledon 2010 elemelerinin ikinci turunda o zamanlar dünya sıralamasının 569. basamağında bulunan Julie Ditty'e yenildikten sonra temmuz 12'de Fransa-Contrexéville'deki 50 binlik turnuvaya katıldı Dokic. Burada Rusların ileride çok işine yarayacak bir tenisçi olan 16'lık Daria Gavrilova'yı geçti. Finalde ev sahibi raketlerden Olivia Sanchez ile karşılaştı ve ilk seti kaybetmesine rağmen müsabakayı çevirerek şampiyon oldu.

Bir hafta dinlenen Avustralyalı, Bükreş'teki 75 bin dolar ödüllü turnuvaya adını yazdırdı. Bu turnuvadaki 5 maçını da kazanarak şampiyon olmayı başaran Dokic, geçen hafta Vancouver'daydı. Finale kadar yükseldi. Finaldeki rakibi, tıpkı onun gibi zamanında ilk 20 içerisinde bulunan Fransız Virginie Razzano'ydu. Dünya 124.sü Fransızı 6-1/6-4'lük iki set ile geçen Dokic üst üste üçüncü şampiyonluğuna ulaştı.

Bir ay önce 125 basamakta başladığı yolculuğunda şimdi ilk 100'de hatta 82. sırada Hırvatistan doğumlu raket. 15 maç üst üste kazandı. Ki asıl güzel olanı kazandığı ilk iki turnuva toprak, son turnuva sert zemin şampiyonaları. Koçu Glen Schaap'ın da katkısı var burada. Ana Ivanovic'in eski koçu. Galiba Andrea Petkovic'i de çalıştırıyor bu aralar. Bu haftayı dinlenerek geçiriyor Dokic. Haftasonu Rogers Cup elemlerine girecektir muhtemelen. Amerika Açık'a da wildcard alıp direkt ana tablodan katılması, fazladan 3 maç yapmaması anlamına geliyor, enerjisini daha verimli kullanması anlamına geliyor. Kura şansı da seninle olsu Jelena. Kim bilir, belki hayatta başına gelenler nedeniyle bundan sonrasını şanslı bir insan olarak geçirecek ve Wimbledon 2011'de final oynayacak...

Read more...

mutant raket

İstanbul Challenger'a katılanlardan birisi de iki tutacaklı raket kullanan kardeşlerden birisi: Brian Battistone. Amatör oyuncular için avantajlı gibi dursa da profesyonel turda çık bakalım Nadal'ın, Djokovic'in karşısına nasıl madara oluyosun bu raketle. Dünyanın en gereksiz buluşu. İki taraftan da forehand vurulabiliyormuş da, servis atılabiliyomuş da.

Ha servis demişken. Bu adamın servisi de garip. Voleyboldaki gibi kullanıyor servisi.


Videoda uygulanışı var:



Read more...

foto: pinky and the brain

Pembe giyen hiçbir raket turnuva kazanamamış. (Yalan da olabilir)

(Foto: Reuters via. Daylife)

Read more...

rogers cup: çarşambanın programı

Read more...

rogers cup: trafik ve yağmur

Toronto'da ilk gün ilginçti. Hem sonuçlar ilginç, hem yaşananlar. Önce herkesin merak ettiği Nadal/Djokovic olayından başlayalım. Tabi ki çiftler oyununun teklere benzemediğini hepimiz biliyoruz. Bunun bir ispatı olarak da dünya sıralamasında 200'ün altında bulunan tenisçilerden oluşan çifte yenilen dünya 1 ve 2 numarasından oluşan ikili örnek gösterilebilir. Nadal/Djokovic ikilisi ilk seti kazandıkları maçı süper tie-break'te kaybetti. Kanadalı Pospisil/Raonic ikilisi genç yaşlarına rağmen kazandılar.

Teklerde Mikhail Youzhny ile Gilles Simon arasındaki maç sekiz saat sürdü. Öyle değil! İki kez yağmur engeline takılan müsabaka başladıktan sekiz saat sonra sona erebildi. Bu maçı daha ilginç kılan şey ise Fransız Simon'un trafiğe takılıp yarım saat gecikmesiydi.

Ev sahibi Peter Polansky, 13 numaralı seribaşı Jürgen Melzer'i geçmeyi başardı. Zaten son beş senedir en az bir Kanadalı tur atlamayı başarıyor burada. Thiemo de Bakker, İspanyol Feliciano Lopez'i geçerken, Ernests Gulbis zorlu sayılabilecek Bellucci'yi devirerek ikinci tura çıktı. İkinci gün ne yaptı?

Robin Söderling ile eşleşen Letonyalı salı günkü maçta ilk seti 6-4 hanesine yazdırınca heyecan yaptım itiraf edeyim. İkinci sette çok müsait bir pozisyonda servis kırma puanından yararlanamadı ve İsveçli buradan geri dönerek seti ve hatta maçı kazandı. Daha önce de dedim antrenörü olsam eşek suda gelinceye kadar döverim Gulbis'i. Ayrıca gün geçmiyor ki Tipsarevic bir müsabakadan daha sakatlanıp çekilmesin. Sağ ayak bileğinden sakatlanan Sırp raket Kohlschreiber karşısında ilk setin dördüncü oyunundan sonra bıraktı. Bak arkadaşına Janko. Troicki, 11 numaralı seribaşı Marin Cilic'i yendi. Bu çocuğa da bi gazla "Süper olacak, hobarey" dedim ama. Ümit yok sanki. Bob Brett kendine getir şunu.

İkinci gün Andy Roddick ve Fernando Gonzalez'in sakatlık ve hastalık yüzünden turnuvadan çekildiği haberi de geldi. Geçen hafta Washington'da final oynayan raketlerden David Nalbandian adaşı Ferrer'i yenmeyi başarırken, Marcos Baghdatis, Jeremy Chardy'e üç sette boyun eğdi. Yeni evli Çek raket Stepanek de elemelerden gelen Fabio Fognini'ye elendi. Vaidisova, evet.

Oy pembeli Federer de dün korttaydı. Pamuk şeker kıvamındaki elbisesiyle kortta bale yapan İsviçreli özellikle forehand kanadında müthiş oynadı. Bazen basit hatalar yapsa da forehand vuruşları mükemmel çalıştı dün. İlk set tie-break'inden üçü üst üste olmak üzere dört set puanı kaçırdıktan sonra beşinciyi affetmedi.

Salının sonuçları:
[3] R Federer (SUI) d J Chela (ARG) 76(7) 63
[5] R Soderling (SWE) d E Gulbis (LAT) 46 64 64
[7] T Berdych (CZE) d S Stakhovsky (UKR) 62 64

[9] F Verdasco (ESP) d E Schwank (ARG) 60 57 62
D Nalbandian (ARG) d [10] D Ferrer (ESP) 75 36 63
V Troicki (SRB) d [11] M Cilic (CRO) 64 76(2)
[15] G Monfils (FRA) d [LL] S Devvarman (IND)* 76(3) 63
[16] S Querrey (USA) d [Q] M Russell (USA) 36 61 64
S Wawrinka (SUI) d [WC] F Dancevic (CAN) 61 64
J Chardy (FRA) d M Baghdatis (CYP) 75 26 76(4)
P Kohlschreiber (GER) d J Tipsarevic (SRB) 22 ret.
[Q] F Fognini (ITA) d R Stepanek (CZE) 62 64
[Q] Y Lu (TPE) d [WC] P Duclos (CAN) 64 64
O Dolgopolov (UKR) d P Petzschner (GER) 16 62 76(4)
X Malisse (BEL) d M Berrer (GER) 76(2) 62
M Llodra (FRA) d S Giraldo (COL) 76(6) 75

Pazartesinin sonuçları
[12] M Youzhny (RUS) d G Simon (FRA) 64 64
[WC] P Polansky (CAN) d [13] J Melzer (AUT) 76(6) 64
[14] N Almagro (ESP) d [Q] I Marchenko (UKR) 75 57 64
S Stakhovsky (UKR) d R Gasquet (FRA) 75 61
V Hanescu (ROU) d [WC] M Raonic (CAN) 64 64
T Robredo (ESP) d [Q] J Nieminen (FIN) 61 64
T de Bakker (NED) d F Lopez (ESP) 76(2) 63
E Gulbis (LAT) d T Bellucci (BRA) 61 64
J Chela (ARG) d A Falla (COL) 60 63
J Benneteau (FRA) d [Q] D Istomin (UZB) 64 64
[Q] K Anderson (RSA) d L Mayer (ARG) 76(2) 64

(Foto: Reuters/Getty)

Read more...

10 Ağustos 2010 Salı

cincinnati: eneeee ivanovic

Cincinnati'de ilk gün maçları oynandı. Günün en önemli karşılaşması şüphesiz ki Ana Ivanovic ile Victoria Azarenka arasındaki mücadeleydi. Gelecek hafta Kanada'da iki yıl öncesinin şampiyonu olarak wildcard alamayan ve eleme tablsou oynamak zorunda kalacak olan Ana iyi sinir yapmış olacak ki, Azarenka'yı ilk seti kaybettiği maçta yenerek ikinci tura yükseldi. 6-2/5-3 geriye düştüğü karşılaşmada maçı kaybetmekten iki puan uzaklıktayken -hem de üç kez- çevirmeyi başardı.

Tek sürpriz bu değildi. Genç Sırp raket Bojana, top canavarı Rezai'yi devirdi. O da ilk seti kaybetmesine rağmen geri dönüş yapmayı başardı. İstanbul Cup'ta göz ucuyla izlemiştim. Vuruşları temiz. Özellikle forehand kanadında. Ancak ritim bulmakta zorluk çekiyor Jovanovski.

Dinara Safina da Roberta Vinci'ye set vermeden galip geldi. Şimdiki rakibi Kim Clijsters. Eyvah eyvah! Kimiko Date teyze ise ilk turda Dinara ile değil de bir başkasıyla (Akgül) oynadığı için kaybetti. Lisicki de dönüş maçında Niculescu'dan set alamadı.


Günün Sonuçları:
A Ivanovic (SRB) d. (9) V Azarenka (BLR) 26 76(6) 62
(13) S Peer (ISR) d. O Govortsova (BLR) 63 41 ret. (heat illness)
(Q) B Jovanovski (SRB) d. (14) A Rezai (FRA) 46 63 64
(16) M Bartoli (FRA) d. A Medina Garrigues (ESP) 64 60
A Kleybanova (RUS) d. A Dulgheru (ROU) 64 64
A Bondarenko (UKR) d. D Cibulkova (SVK) 36 62 63
Y Shvedova (KAZ) d. (Q) A Kudryavtseva (RUS) 75 64
D Safina (RUS) d. R Vinci (ITA) 75 64
S Errani (ITA) d. (WC) J Hampton (USA) 64 62
(Q) V Dushevina (RUS) d. (Q) A Rodionova (AUS) 62 76(7)
(Q) A Morita (JPN) d. A Parra Santonja (ESP) 76(7) 62
(Q) M Niculescu (ROU) d. S Lisicki (GER) 63 60
(Q) A Amanmuradova (UZB) d. (Q) K Date Krumm (JPN) 61 62
(Q) N Llagostera Vives (ESP) d. (Q) V King (USA) 36 63 61

İkinci günün programı:
Center Court
1. Christina McHale vs. Nadia Petrova
2. Elena Vesnina vs. Melanie Oudin
3. Andrea Petkovic vs. Coco Vandeweghe
4. Grandin/Spears vs. Chuang/Govortsova
5. Svetlana Kuznetsova vs. Maria Sharapova
6. Jelena Jankovic vs. Vera Dushevina

Grandstand
1. Greta Arn vs. Yanina Wickmayer
2. Daniela Hantuchova vs. Anastasia Pavlyuchenkova
3. Flavia Pennetta vs. Zheng Jie
4. Black/Rodionova vs. Llagostera Vives/Parra Santonja
5. Akgul Amanmuradova vs. Bojana Jovanovski

Court 3
1. Sybille Bammer vs. Sorana Cirstea
2. Marion Bartoli vs. Alona Bondarenko
3. Gisela Dulko vs. Lucie Safarova
4. Medina Garrigues/Yan vs. Bondarenko/Bondarenko

Court 4
1. King/Shvedova vs. Dekmeijere/Ditty
2. Maria Kirilenko vs. Kateryna Bondarenko
3. Hsieh/Kudryavtseva vs. Errani/Vinci
4. Pelletier/Savchuk vs. Cibulkova/Pavlyuchenkova

Read more...

9 Ağustos 2010 Pazartesi

foto: açmayın kızlar seviniyor


San Diego'da çiftler mücadelesini Kirlenko/Zheng çifti kazandı. İyi ki de kazandı.
(Başlık için Eurosport'un çok değerli, pek can spikeri Yiğit Top'a teşekkürlerimi sunuyorum.)

(Foto: FortyDeuce)

Read more...

nerede o eski amerikalılar

Teniste zaman ilerledikçe değişen oyun anlayışına rağmen her zaman başarılı olan ülkeler vardır. Özellikle ABD, Fransa ve Avustralya'nın çıkardığı tenisçiler yıllardır Grand Slamlerde sayısız başarılara imza atmıştır. Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) 1973'te puanlama sistemine geçerek, erkeklerde dünya sıralaması tutmaya başladı. O tarihten bugüne kadar bu sıralamanın ilk 10 basamağında en az bir Amerikalı tenisçi bulunuyordu.

Sıralamanın ilk haftasında Yeni Dünya'dan üç isim ilk 10'daydı. Adidas'ın modellerinden birine ismini vermiş Stan Smith 3, Amerika Açık merkez kortuna ismini vermiş Arthur Ashe 4, Jimmy Connors da 10. basamaktaydı. Yıllar ilerledi ve McEnroe, Chang gibi tenisçiler ile hep üst sıralarda yer aldı Birleşik Devletler. 90'lardaki efsane iki tenisçi, Pete Sampras ve Andre Agassi'den sonra Grand Slam'lerde rakiplerin dizlerini titrecek oyuncu çıkartmakta zorlanan Birleşik Devletler'in en büyük kozu 2003'te Amerika Açık şampiyonu olmuş, eski dünya 1 numarası Andy Roddick'ti. 27 yaşındaki tenisçi uzun yıllar ilk 10'da kalmayı başarmış ve Amerika'nın bir numarası olmayı sürdürmüştü.

Uzun bir süredir ilk 10'daki tek Amerikalı olan Roddick, geçen yıl final oynadığı Wahington'daki turnuvada, bu hafta üçüncü turda elenince kaybettiği puanlar neticesinde bugün açıklanan listede ilk 10'un dışına çıktı. Bu, ATP sıralamayı getirdiğinden bu yana ilk defa gerçekleşen bir olay. 37 yıl sonra ilk 10'da yıldızlı ve çizgili bayraktan bir temsilci bulunmuyor artık.

Yeni Kıta'nın en güçlü ülkesinde büyük bir satıha yayılmış tenis akademileri ve spor merkezleri düşünüldüğünde Amerikan tenisindeki bu geri gidiş biraz düşündürtüyor. İçerisindeki akademilerden yetişen Avrupalı, Asyalı raketler başarılı şekilde üst sıralara doğru yol alırken, Amerikalıların bu kadar bocalaması oldukça ironik. Yine de üst basamakları zorlayan genç tenisçileri John Isner ve Sam Querrey gelecek için umutları olmaya devam ediyor.

Read more...

foto: cincinnati'de atan alır


Bu hafta kadınlarda Cincinnati'de bir turnuva var. Julie Boserup ile Melanie Oudin turnuva öncesi etkinlikte Great American Tower'ın çatısına çıkıp mini bir gösteri maçı yaptılar.

Cincinnati Ana Tablosu burada. İlk turda Ivanovic ile Azarenka, Kuznetsova ile Sharapova oynuyor.  İkinci turda olası bir Safina-Clijsters eşleşmesi Rus tenisçide travmalar yaratabilir. Ayrıca kurayı nasıl bir el çektiyese beş tane elemelerden gelen isim alt alta sıralanmış.

Read more...

nalby ve kuzy'den şampiyonluklar

 David Nalbandian d. Marcos Baghdatis 6-2/7-6

Nalby^'nin dönüşü muhteşem oldu. Son 15 ayın 12'sini kort dışında geçiren ve nisandan beri turnuva oynamayan biri için olabilecek en muhteşem dönüşlerden biri. İlk defa Amerika'da bir turnuva kazandı Arjantinli.


Svetlana Kuznetsova d. Agnieszka Radwanska 6-4/6-7/6-3

Kuznetsova ikinci sette 4 maç puanından yararlanamadığı müsabakayı üçüncü sete uzattı ancak Aga kendi kendini imha ederek finali kaybetti. Tipik bir kadınlar tenisi örneğiydi.

Read more...

8 Ağustos 2010 Pazar

nice yaşlara federer


8 ağustos Federer'in doğum günü. Buyrun:

2009 yazarken iki sıfır var. Dohuzun yanındaaa sıfır solda sıfır... Sildiniz, kaldı mı dohuz? İkinin yanında bir sıfır var onu da sildiniz. Kaldı mı iki? 2009'un içerisindeki iki sıfırı da sildiniz ne kaldı? 29 kaldı. Ve Federer'in 29. yaş günü.....

Alternatif versiyon:
2010 yazarken iki sıfır var. İkinin yanında sıfır sağda sıfır. Silidiniz, kaldı mı iki? Birin yanındaaa bir sıfır var, onu da sildiniz kaldı mı bir? İkiden biri çıkart bir kaldı. 2010'u böl ortadan ikiye. Yirmii ve ooooon. Topladınız ne yaptı? Otuuuuz. Otuuzdan bir çıkar 29 yapaaaaaaaaaaar ve Federer'in 29. doğum günü....

Read more...

toronto: rogers cup ana tablo

Toronto'da ana tablo müsabakaları yarın gece başlayacak olan Rogers Cup'a ATP sıralamasının ilk 10 isminden sakat olan JMDP hariç bütün isimler katılıyor. Bu da çekişmeli bir turnuva izleyeceğimizin habercisi.

Wimbledon'dan sonra 3 numaraya düşmesinin ardından 7 yıl sonra ilk defa katıldığı bir turnuvada 3 numaralı seribaşı olacak Roger Federer tabloda Novak Djokovic'in tarafında.

1 numaralı seribaşı Nadal'ın yarısında Roddick, Murray ve Söderling, 2 numaralı Djokovic'in yarısında ise Federer, Berdych ve Davydenko var. Bakıldığında Nadal'ın ki daha zor ama iki tenisçinin güçleri ve kararlılıklarına oranlandığında Djokovic'in işi daha kolay değil.

Nadal ilk maçında ev sahibi Dancevic ile Wawrinka müsabakasının galibi ile oynayacak. Querrey, Cilic ve son iki haftadır iyi sonuçlar alan Tipsarevic de ilk 10 dışındaki olası rakipleri. Djokovic'in ikinci turdaki olası rakibini Benneteau ile elemelerden gelecek tenisçinin ilk tur maçı belirleyecek. Verdasco, Melzer ve Baghdatis yarı finale kadar karşısına çıkabilecek isimler.

Federer ilk maçında Alejandro Falla ile Juan Ignacio Chela müsabakasının galibi ile karşılaşacak. Almagro, Youzhny ve Simon-Gasquet adlı Fransızlar var yolunda. Çeyrek finale kalırsa olası rakibi Tomas Berydch. Geçtiğimiz ay içerisinde pek de güzel anıları yok kendisiyle İsviçreli'nin. En güzel çeyrek ikinci çeyrek. İlk üçten kimse yok ama Murray, Söderling, Malisse, de Bakker, Gonzalez (aha Gonzalez ya la, geri dönmüş), Monfils, Ferrer, Nalbandian, Robredo, Gulbis, Bellucci var. Kapanın elinde kalır.

Çiftlerde Nadal ile Djokovic partner oldular bildiğiniz gibi.

Read more...

kopenhag: woz kendi evinde güldü

 Caroline Wozniacki d. Klara Zakopalova 6-2/7-6

Tenis garip oyun. İki gün önceki çeyrek finalde maçı kaybetmekten iki puan uzaklıkta olan Wozniacki, oradan gelip kupayı kazandı.

Read more...

foto: dansöz nerede ulan!


Janko Tipsarevic'in Twitter'ından sabah sabah gördüğüm ve günümü neşelendiren fotoğraf. Victor Troicki çalgıcılara bahşiş veriyor. Türk ile Sırp kültürlerindeki ortak noktalardan sadece biri. Elindekinin para olduğundan şüpheliyim.

Read more...

san diego: pekin'den 10 ay sonra tekrar

San Diego'daki Mercury Insurance Open finalinde Agnieszka Radwasnka ile Svetlana Kuznetsova şampiyonluk için mücadele edecekler. İki tenisçi de yarı finallerde zorlanmadı. Pennetta çeyrek finalde Samantha Stosur'u yine set vermeden yendi. Üst üste üçüncü kez başarıyor bunu. Stosur'un servislerini kitap okur gibi okuyor diye bir espri okumuştum bir yerlerde İtalyan hakkında. Cidden doğru. Ancak gücü Kuznetsova'ya yetmedi. İkinci sette oyun bile alamadı. Rus raket geçen yıl Fransa Açık'ı kazanmasının ardından üzerine serpilen ölü toprağından kurtuldu sanırım. Ivanovic, Schiavone ve iki kez finalist Safina'nın yapamadığı şey.

İki oyuncunun da son finali Pekin 2009. Ekimde oynanan maçı Sveta iki sette kazanarak şampiyon olmuştu. İki oyuncunun da temeli sağlam, tekniği sağlam. Radwanska'nın dropları çok biçimsiz duruyor ama etkili. Başabaş geçecek bir müsabaka olacak.

(4) A Radwanska (POL) d. D Hantuchova (SVK) 64 62
S Kuznetsova (RUS) d. (5) F Pennetta (ITA) 64 60

Read more...

washington: sydney'i aşmak


Washington'daki final tam anlamıyla bir sürpriz. Nisan ayından beri baldırındaki sakatlık nedeni ile turnuvaları kaçıran David Nalbandian ve sezonun başındaki Sydney şampiyonluğu dışında yıl içinde elle tutulur bir başarısı olmayan Marcos Baghdatis arasında oynanacak final. İşin ilginci Nalbandian'ın da son şampiyonluğu Sydney'de. 2009'da finalde Jarkko Nieminen'i mağlup ederek zafere ulaşmıştı. Arjantinli şu an sıralamada 117. ve turnuvaya wildcard ile katıldı. Bu final sıralamada onu sıçratacak gibi duruyor. Matrix'te dalgalanmaya, Inception'da kick'e neden olabilir. Üstelik Nalby kazanırsa kupa üst üste üç yıl Arjantinlilere gitmiş olacak. Son iki yılın şampiyonu del Potro'ydu.

[WC] D Nalbandian (ARG) d [4] M Cilic (CRO) 62 62
[8] M Baghdatis (CYP) d X Malisse (BEL) 62 76(4)

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP