14 Kasım 2008 Cuma

ver alttan dumanı


ver alttan gazı, ver alttan dumanı.. çin'deki organizasyon oldukça renkli.. tenis oyuncuları kendilerini boksör sansınlar istiyorlar.. bir çinli çığırtkan var orda, endiiii murraaaayyy diye bağırıyor.. skysports'un spikerleri uzunca bir süre güldüler duruma.. federer'in yüz ifadesi komik burada..

Read more...

foto

uzakdoğuluların bu huyunu severim.. adamların kendilerini üstün görme derdi yok.. küçük görünücem diye kasılmıyorlar.. çoğu en azından.. bugün yüzünü fransa bayrağı renginde üçe bölüp, ortadaki beyazlığın alnına tekabül eden yerine isviçre bayrağı çakan, yani "gilles simon ve federer yensin" diyen yaşını başını almış bir çinli vardı tribünde.. güney kore türkiye maçında türklerle el ele olan, türkler yenince türklerle sevinen koreliler vardı 2002'de.. tam tersini düşünüyorum.. aramızda korelilere dalacak çok insan olacaktı.. "ben yüzümü boyamam arkadaşım elalemin bayrağına" diyecek çok adam var.. komplekssiz insanlar çinlisi olsun japonu olsun..

Read more...

işte tenis bu!

nefes kesen bir maç.. tırnak yedirten bir mücadele.. işte tenis bu.. baseline oyunu şakşakçılarının biraz da olsa bakıp bir şeyler öğrenmesi gerekir bu maçtan.. iki tane all-arounder'ın mücadelesinde her şey vardı.. maç bir oraya gitti, bir buraya geldi.. vuruş çeşitliliği, oyunu inşa etme, nakış gibi işleme, bir puan için bile verilen müthiş taktiksel savaş..

murray yarı finali garantilemiş olmasına rağmen bırakmadı maçı.. ilk seti kaybetti ama ikinci sette geri döndü.. tie-breakle aldı ikinci seti.. üçüncü sete fırtına gibi girdi 3-0 öne geçti bir anda.. ama federer üst üste 4 oyun birden aldı.. e karşıdaki de federer olunca müthiş maç olması kaçınılmaz oluyor.. kendi servis oyununda avantaj federerdeydi.. ama murray bırakmadı yine.. 4-5 kere avantaj oldu.. heyecandan sayamadım.. en sonunda federer'in servisini kırmayı başardı britanyalı.. şimdi her şey eşitti.. setlerde 1-1, oyunlarda 4-4.. ardından murray servis attığı oyunu da kazandı.. şimdi maç için servis karşılayacaktı.. ve 15-40 yapıverdi skoru.. 2 kez maç puanıydı.. ancak roger federer 2 maç puanını da çevirmeyi başardı.. hatta 1 puan daha alarak avantajı kaptı.. sonra tekrar berabere.. tekrar avantaj federer.. tekrar berabere.. bu arada gilles simon'un neler hissetiğini çok merak ediyorum.. o an maçı değil gilles simon'u izlemek isterdim.. avantajı tekrar federer aldı.. tekrar berabere oldu.. evet bu satırları bir yandan maçı izlerken yazıyorum.. yani maçın sonucunu bilmiyorum henüz..

ve en sonunda avantaj britanyalıdaydı ancak federer ace ile puanı aldı derken murray itiraz etti.. itirazında haklıydı da.. ikinci serviste puanı buldu federer.. tekrar beraber oldu (çok eğlenceliymiş böylesi).. gilles simon naber? hahah.. neyse.. avantajı tekrar murray aldı.. 4. kez maç puanı.. yararlanamadı bundan da murray.. tekrar berabere.. file önüne geldi federer ancak hata yaptı.. bir daha avantaj murray.. ve bir daha berabere.. file önünde müthiş mücadele de yine avantaj murray.. ve roger federer'in ace'i sonucu tekrar berabere.. uzun bir aradan sonra federer avantajı lehine çevirdi.. ancak tekrar berabereyi yakaladı murray.. bu arada "deuce 10" yazısını görüyorum ekranda kaçırmış olabilirim arada.. neyse avantajı aldı federer ve sonraki puanı da alarak durumu 5-5'e getirmeyi başardı.. murray 6 kez maç puanından boynu bükük dönmüş oldu..

3. setin 11. oyununda servis kullanan andy murray rahat bir şekilde aldı bu oyunu.. şimdi federer düşünsün.. 15-0 öne geçen isviçreli'ye murray'nin cevabı 15-30 ile oldu.. derken izlediğim online yayın gitti.. şimdi sadece rakamlar konuşacaktı.. ve işte 15-40.. tekrar 2 kez maç puanı andy murray için.. gilles simon'un kalbi yerinden çıkacak.. ve ilk servis hata.. ikinci servis içeride ancak rallide federer'in topu dışarı çıktı ve kazanan andy murray'miş gibi gözükse de gilles simon'du.. kırmızı gruptan andy murray lider, gilles simon ikinci çıkıyor.. andy murray nikolay davydenko ile gilles simon novak djokovic ile karşılaşacak yarın..

bu maçta federer'in bütün rakamları murray'den üstündü.. biri dışında.. andy murray'dan 25 fazla basit hata yaptı federer.. son topu da zaten bir basit hataydı..

bize bu harika maçı yaşattıkları için roger federer ve andy murray'e sonsuz teşekkürlerimi sunuyor başarılarının devamını diliyorum..

Read more...

previously on

yazamadığım süre içinde venus williams wta tour championship'i kazandı.. sağ taraftaki ankete göre blog okuyucuları bu işi biliyor.. tebrikler.. 9 kişi venüs kazanır demişti.. vera zvonareva'nın performansı ise beni mutlu eden şey geçen haftaya dair.. ana ivanovic ve dinara safina hayal kırıklıkları..

bu hafta tennis masters cup güzel maçlara sahne oldu.. davydenko kendisinden hiç beklemediğim bir performansla altın rengi grubu ikinci bitirip kırmızı renkli grubun lideri ile karşılaşma hakkı kazandı.. djokovic altın rengi grubun lideri olarak tamamladı.. tsonga ve del potro ilk masters cup deneyimlerinden 1 galibiyet çıkarmayı başardılar.. ancak yarı finallere kalamadılar.. tsonga'nın grup lideri bitiren djokovic'i yenmesi sürpriz değildi.. tsonga'nın djokovic'e karşı bariz üstünlüğü var çünkü.. kırmızı grupta gilles simon ilk maçta federer'i yenerek 2-0 öne geçti federer'e karşı.. andy roddick ise sakatlığından dolayı çekilince teee yirminci sırlarda bulunan radek stepanek onun yerine oynadı.. ilk 20 deki tenisçilerin yedek olarak gitmeyi kabul etmemesi aslında anlayışla karşılanabilir.. birinin sakatlanıp çekilmesi zaten düşük ihtimal (ama gerçekleşti) şangay'a kadar onca yolu gidip jat-lag ile uğraşmak istemediler.. radek stepanek çıktı daha önce yendiği federer karşısında kötü oynadı ve yenildi.. zaten adamın tişörtleri, şortları gelmemiş.. başkasının çoraplarını giyip oynuyor.. bugün de gilles simon'a yenilerek elendi turnuvadan..
gilles simon şu sıralar oynanan maçta federer'in yenilmesini bekliyor.. federer yenilirse grup ikincisi olarak çıkacak fransız raket..

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP