4 Ekim 2008 Cumartesi

kısa bir ara

duymuşsunuzdur roger federer geçtiğimiz günlerde daha önceden katılacağını açıkladığı stockholm'deki turnuvaya katılmayacağını ve spora biraz ara vereceiğini duyurdu.. bu sene başında kendisine mononükleoz teşhisi konmuştu ancak o, bu hastalığa rağmen yine iyi mücadele ederek sıralamada çok aşağılara düşmeden ve hatta sezonun son grand slam'ini kazanarak buraya kadar getirdi.. fakat daha uzun yıllar zirvede kalmak istediği için tam sağlığına kavuşmadan ve yüzde 100'ü ile oynamaya başlamadan dönmek istemediğini açıkladı.. isabetli bir karar.. zira bu sezonu burada kapatmış olsa bile djokovic'in onu geçip ikinciliğe oturması neredeyse imkansız.. neredeyse diyorum çünkü djokovic sezon sonu turnuvası ile birlikte paris ve madrid masters turnuvalarını kazanırsa ikinciliğe oturacak ancak üçünü de kazanamayacağını hepimiz biliyoruz..

zaten federer için sıralamadaki şu anki yeri çok da önemli olmamalı.. eğer formunu tekrar yakalayıp 2006'daki federer'i ortaya çıkarırsa 4-5 grand slam daha kazanıp pete sampras'ın rekorunu kırmakla kalmaz belki çok uzun yıllar kırılamayacak bir rekora da imza atar.. o yüzden şu anda sıralamadaki durumunu düşünmeyip geleceği için karar alması yerinde bir hareket..

gelecek sezon belki de uzun zaman sonra en çekilmeli atp tour'u izleyeceğiz.. federer'in savaşması gereken tek isim yok artık.. rafael nadal, novak djokovic ve andy murray zaten seneye onu çok hırpalayacaklar.. juan martin del potro belki de bir grand slam'e ortak olmaya çalışacak, vatandaşı ve padawan'ı wawrinka yine yoluna taş koyabileceklerden.. daha küçük çakıl taşları kei nishikori, marin cilic, ernests gulbis, sam querrey sorun çıkarabilirler.. federer'in 2009'a tam dinlenmiş olarak başlaması lazım.. sezon sonu turnuvasına katılmasa dahi kimse ona kızmamalı.. çünkü bu kötü sonuçlar devam ederse ikinci bir henin vakasını yaşamayı tenisi seven kimse istemez..

Read more...

3 Ekim 2008 Cuma

bu da 3 hafta kalabildi


wta tour tekler sıralamasının zirvesi sürekli yenileniyor.. henin bıraktıktan sonra roland garros'a kadar şarapova devralmıştı.. ana ivanovic roland garros'u kazandıktan sonra liderliğe oturdu ancak kısa bir süre jelena jankovic'e kaptırdı.. jankovic sadece 1 hafta kalabildi, ardından tekrar ivanovic amerika açık'a 1 numaralı seribaşı olarak girdi..ana amerika açık'ta erken elenince serena williams turnuva sonrası birinciliğe yerleşti ve o zamandan beridir oradaydı.. ta ki bu hafta stuttgart'ta düzenlenen turnuvanın ikinci turunda li na'ya yenilene kadar.. jankovic pazartesi tekrar 1 numarada olacak..

stuttgart demişken orada da harika bir mücadele oluyor.. çeyrek final eşleşmeleri şöyle:

li na - nadia petrova
elena dementieva - victoria azarenka
venus williams - dinara safina
vera zvonareva - jelena jankovic

Read more...

tsonga'nın ilk şampiyonluğu

"ilk turnuvamı kazanmış olmak çok özel bir duygu. bunu çocukluğumdan beri istiyordum. bu, gerçekleşen bir düş."
"it’s very special to win my first tournament. i wanted this since i was young.
it’s a dream come true."

"rövanş olarak görmedim bile"
(avustralya açık finali'nde djokovic galip gelmişti)
"i didn’t even think about the revenge."

Read more...

japonya açık

batmanın eşiğinden şimdilik dönen aig sponsorluğundaki japonya açık'ta güzel isimler mevcut(tu).. erkeklerde son şampiyon david ferrer, geçen hafta çin'de şampiyon olan andy roddick, tırmanışa devam eden del potro çeyrek finalde yollarına devam ediyorlar.. geçen hafta tayland açık'ı kazanan tsonga burada 3. turda, mikhail youzhny yine 3. turda, sam querrey ve simone bolelli de 2. turda elenenler arasında.. çeyrek final eşleşmeleri:

david ferrer - juan martin del potro
richard gasquet - reiner schuettler
tomas berdych - fernando gonzalez
viktor troicki - andy roddick

ilk maçın galibi final oynar alt taraftan ise roddick ya da gonzalez gelir diye düşünüyorum..

tek bayanlarda ise bu kadar şaşaalı isimler yok.. caroline wozniacki, kaia kanepi, maria kirilenko falan var.. ki kirilenko geçen haftaki şampiyonluğunun ardından hemen ilk turda elendi.. wozniacki, gisela dulko ve evsahibi ayumi morita'yı geçti ve çeyrek finale yükseldi.. kaia kanepi de çeyrek finale çıkmayı başardı.. 91 doğumlu anastasia pavlyuchenkova ilk turda zheng jie'yi yenmeyi başardı.. çeyrek finalde kaia kanepi ile karşılaşacak.. eşleşmeler:

caroline woznicaki - tamarine tanasugarn
klara zakopalova - jarmila gajdosova
kaia kanepi - anastasia pavlyuchenkova
aleksandra wozniak - samantha stosur

samantha stosur geçen hafta finalde kirilenko'ya kaybetmişti.. burada çeyrek finalde yenilmesi büyük ihtimal.. zaten kendisi teklerden ziyade başarılı bir çiftler oyuncusu.. zakopalova'nın kariyerinde 8 tekler finali ve 2 şampiyonluğu var.. son şampiyonluğu 2005'te.. pavlyuchenkova çok tutuk.. galibiyet ritmini yakalayamadı bir türlü.. tanasugarn ise wimbledon'dan sonra bir daha gözükmedi ortalarda.. diyeceğim o ki wozniacki - kanepi finali olası..

Read more...

bir bakışta geçen hafta

ben yokken çin açık'ı erkeklerde andy roddick, bayanlarda ise jelena jankovic kazanmışlar.. andy roddick'in finaldeki rakibi sürpriz bir isim: israilli dudi sela.. sela, israil olimpiyat komitesi ile tartışmasından dolayı olimpiyatlara katılamamıştı hatırlayacağınız gibi.. ana ivanovic dökülmeye devam ediyor.. çin'de çeyrek finalde elendi.. ancak ikinci turda alize cornet'yi yenmesi şaşırtıcı..

kore açık'ı 1 numaralı seribaşı maria kirilenko kazanmış.. finalde samantha stosur'u 3 sette yenmiş.. kirilenko'nun bu seneki 3. şampiyonluğu bu teklerde.. hepsi de tier iv turnuvası bu sene kazandıklarının (estoril ve barselona), o yüzden pek önemli değil gibi.. estonyalı kaia kanepi ise yarı finale kadar ulaşmış kore'de (bu hafta da iyi gidiyor)..

tayland'da ise kazanan finalde novak djokovic'i 2 sette yenen jo-wilfried tsonga olmuş.. bu tsonga'nın ilk atp tour zaferi.. novak djokovic 3 ağustos'tan bu yana ilk finalini oynadı ve yine kaybetti.. kazandığı son şampiyona mayıs başında roma masters.. ilk turda ortanca djokovic ilk ana tablo mücadelesinde jarko nieminen karşısında haliyle tutunamamış.. safin ise ilk turda elenerek artık sıkıldığını gözler önüne sermiş resmen..

Read more...

anket sonuçları 2


bayanlarda safina açık ara, erkeklerde andy murray, del potro'nun hemen önünde en iyi çıkış yapan oyuncular seçildi.. ilk ankete göre toplam oy sayısındaki düşüşü "ekşi sözlük'ün gücü" olarak yorumluyoruz tabi ki.. entry ile reklam yapmayınca böyle oldu :) benim oylarım wozniacki ve wawrinka'ya idi..

Read more...

2 Ekim 2008 Perşembe

içim geçmiş

2 hafta olmuş neredeyse yazmayalı..

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP