13 Haziran 2011 Pazartesi

wimbledon 11: marsel bebelerin arasında


Marsel'in Wimbledon ana tablo yolculuğu başlıyor. İlk turdaki rakip Jerzy Janowicz. 20 yaşındaki Polonyalı dünya sıralamasında 156. basamakta. Fransa Açık'ta ilk eleme turunda Gremelmayr'e elendi. Aussie Açık'ta ise eleme ikinci turu gördü. Marsel'in ilk ana tablo gördüğü Amerika Açık 2009'da henüz 18 yaşındayken ana tablonun kıyısından döndü üçüncü ön eleme turunda elenerek. Ayrıca 2008'de Roland Garros gençler finali oynamışlığı var.

İkinci turda iki Britanyalı var. Golding eski bir aktör. 17 yaşında olması "eski" olmasına engel değil. Evet 17 yaşındaki bebe çocukken aktörlük yapmış sonra tenise sarmış.Geçen yıl Wimbledon gençlerde yarı finali var. Joshua Milton ise 21 yaşında ve dünya 316 numarası.

Marsel'in son rakibi ise Alex Kuznetsov olabilir. Onu turlar ilerledikçe yazarız.

Janowicz karşısındaki ilk tur maçı bugün 10 no'lu korttaki üçüncü maç. Saat 17 civarı başlar diye düşünüyorum.

Read more...

eastbourne: willliamsların dönüşü

Kadınlarda bu hafta iki turnuva var, ikisi de çim. Eastbourne'un kadrosu muazzam. Çok şaşırtıcıdır ki Energizer tavşanımız bu hafta oynamıyor.

Eastbourne'un en büyük özelliği bu yıl Serena ve Venus'ün dönüş turnuvaları olması. Böyle bir ana tabloda zor kura kolay kura tartışmasına girmek belki yersiz ama ikisi de ciddi rakiplerle oynayacak.

Serena'nın ilk turdaki rakibi, geçen yıl Wimbledon'da yarı finalde elenen Tsvetana Pironkova. Eğer geçerse ikinci turda 1 numaralı seribaşı ve geçen yıl Wimbledon'da finalde mağlup ettiği Vera Zvonareva ile karşılaşacak ABD'li.

Abla Williams ise ilk turda Petkovic'i çekmiş, yetmemiş ikinci tura çıkaras Görges-Ivanovic maçının galibi ile oynayacak. Görges-Ivanovic maçı da yalnız ne maç olur Şansal! Ben asıl Li Na neler yapacak onu merak ediyorum. Bu yıl bir Grand Slam zaferi artı bir de finali. Çimde zaten hiç de fena değil. Geçen yıl çeyrek finali var Wimby'de. Kazanırsa 5200 puan cepte bu yıl. Wozniacki'nin dizler titremeye başlar artık. İkinci turdaki olası rakibi Dani olarak gözüküyor ama o daha Birmingham'daki finalini oynayamadı. Bakalım nasıl etkileyecek.

s'Hertogenbosch'da ise 1 numaralı seribaşı Kim Clijsters. Son şampiyon Henin ise şimdi bize yukarıdan bakıp gülümsüyordur.

Read more...

wozniacki 17 oldu

Çim sezonu denince sanki başka ülkeye çim kort dikmek yasakmış gibi kadınlarda da Birmingham'da sezonu açtık. Yağmur mu? Tabii ki var.

Çim sezonu üç hafta ya bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda turnuva var. O yüzden sezonun büyük bölümünde orta ve alt sıralarda dolaşan, dikkat çekmeyen isimler kendilerini gösterebiliyorlar. Örneğin Birmingham'da çeyrek gören Rybarikova iyi bir çimcidir. Normal sezonda pek başarısına rastlayamayabilirsiniz. Keza Hantuchova. Ve Lisicki. Onun sakatlığı olmasa sert zeminde de harika. AMa zırt pırt sakatlanıyor. Üstün olayan Alman teknolojisi işte...

Burada Ana yarı finale çıkarak beni şaşırttı. Daha önce yitip gitmesini bekliyordum. Hantuchova çimde zor rakip ama Ana gibi ilk sette 1-4  ve 0-40 öne geçtikten sonra salaklaşırsanız daha da zor bir rakip olur. Oradan seti vermek ve ardından ikinci sette yakaladığı 3489 tane servis kırma şansını değerlendirememek eşittir ELENMEK! Ana bunu çok güzel uyguladı. Hantuchova'nın finaldeki rakibi Lisicki oldu. Hastası olduğum tenisçilerden birisi olduğu için yenilecek bugün. Sırf ben seviyorum diye. Zaten Schumi de podyumu kaçırmış. Peeeh.

Öte yandan Danimarka'da çim ile alakası olmayan bir turnuva var ve allaşkına tahmin edin kim kazandı. Energizer tavşanı, çim sezonu başlamış haaaaaallaaaaaa sert zeminlerde koşturuyor. Tabii bi şeyler imzalamıştır komitmınt yapmıştır katılmak için de saçma. Neyse işte gitti Safarova'yı yenip şampiyon oldu Wozniacki. Kariyerinin 17. şampiyonluğu ve sadece 20 yaşında. Creepy diyorlar yabancılar.

Read more...

queen's: yağmur sadece f1'de güzel

Londra yerine Muson ormanlarında yapılan Queen's Club'da ise ağız tadıyla maç izleyemedik. Neden? Yağmur adı verilen doğa olayı yüzünden. Bugün oynanması gereken final dahi oynanamadı o derece.

Finale kadar olan kısımda Nadal'ın Tsonga'ya elenmesinden daha büyük sürpriz James Ward'ın yarı final görmesi. MURRAY'NIN PABUCU DAMA MI ATILIYOR!!! Ward ikinci turda Wawrinka'yı eledi. Hayır Ward, Federer'e de benzemiyor niye öyle olduğunu anlamadım. Kütüğü mü Basel'de artık neyse Stan buna da yenilmeyi başardı. Sonra Querrey geldi, Ward onu da geçti.

Çeyrekte Mannarino çıktı karşısına. Bu Fransız geçen sene TED Open'da şampiyon olmuştu. Şimdi adam olmuş da Delpo'yu yendi. Toprak üstündeki Sharapova misali çim üzerinde inek gibi duran Delpo'yu geçen Mannarino ile Ward'ın mücadelesinde epik bir ikinci set yaşandı. İki sette kazanacağına üç sette kazandı Britanyalı. Yarı finalde Tsonga'yı da bayağı zorladı ama o kadarı da yuh artık. Tablonun altından ise Murray koptu geldi.

Marsel de vardı tabii ama onun üstünden geçti şimdi detaylı yazmak olmaz. Maçı çok iyi uzatmalara götürüyor bizim oğlan ama ondan sonrasını getiremiyor bir türlü. Kendi servisinden maçtan iki puan uzaklıktayken iki servisi de kırdırmak hoş değil.

Londra'da final bugün oynanacak. 14.30'da.

Read more...

halle: almanya almanlarındır (das hürriyet)

Almanya Almanlarındır. Bunu Münih'te de görmüştük, Stuttgart'ta da. Kendi evlerinde başarılı oluyorlar. Bu hafta Federer'in evi gibi olan Halle'de iki Alman oynadı finali. İsviçreli'nin kasık sakatlığı nedeniyle çekildiği turnuvada Philippler, Kohlschreiber ve Petzschner finali oynadı. Petzschner ilk seti 7-6 kaybettikten sonra ikinci sette de gerideyken sakatlanarak maçı bıraktı. 5-5'te sırtından sakatlandığını söyledi daha sonra Alman tenisçi.



Bu iki Alman geçen yıl Federer'e yenilmişti. Kohl çeyrekte, Petz ise yarı finalde turnuva dışında kalmıştı. Federer ise finalde Lleyton Hewitt'e yenilerek şaşırtmıştı. Fed ve Lleyton bu sene de ilk turda eşleşmişlerdi işte de İsviçreli iyi bir RG'un ardından bir hafta dinlenmek istedi. Hewitt, Kohl'a çeyrek finalde yenildi bu hafta.

Roland Garros ilk turunda kaybeden bir tenisçiye göre iyi bir performans gösteren Berdych yarı finalde Petz'e yenildi. Servisleriyle çok can yakacak olan Milos Raonic ise çeyrekte yine Petzschner tarafından elendi. İki tane üç setlik zorlu maçın ardından finale çıkan Petz'in bir tarafından sakatlanmaması mucize olurdu.

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP