22 Mayıs 2010 Cumartesi

maç programı: rg 2010 - gün 1


(Tıklarsan büyür, hem de yeni pencerede, aman tanrıııım)

Read more...

rg 2010 kadınlar ana tablosu

Kadınlar tablosu için nereden başlayacağımı bilemiyorum açıkçası. Çok karmaşık ve belli bir mantık yürütmesi zor bir kura. Özellikle herkesin hemfikir olduğu konu, Juju'nun şampiyonluk yolunun favoriler arasındaki en zorlu yol olduğu yönünde. Erkekler tablosunda yaptığım gibi dilim dilim gitmeden önce genel bir bakış atalım.

1 numaralı seribaşı Serena'nın tarafında yani tablonun üst tarafında ilk 10 içinden daha zorlu rakipler toplandı. Jankoic, Stosur, Şarapova ve Henin, Amerikalı raketin yoluna taş koymaya çalışacak isimler. Venus'ün tarafına ise il 10'dan formsuz isimler düştü. Dementieva ve Kuznetsova. Fakat şöyle bir şey var ki 2010 toprak kort sezonunda patlama yapan ve çok iyi performans gösteren neredeyse tüm isimler de alt tarafta toplanmış bulunuyor. Rezai, Safarova, Sevastova, Martinez Sanchez ve bunların yanında potansiyeli bulunan isimler Kirilenko, Cirstea, Pennetta ve Wozniacki de Venus'ü zorlayacak raketler. Serena çeyrek finale kadar rahat iken Venus için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

Serena Williams'ın 1/8'lik dilimindeki seribaşılar Bartoli, Peer ve Pavluçenkova. Amerikalı'yı son sekize kadar zorlayacak kimse yok. Sağlıklı bir Serena çeyreğe kadar rahat çıkacaktır. Shuai Peng ya da Shahar Peer dördüncü turdaki rakibi olur.

Williams'ın çeyrek finaldeki rakibini belirleyecek dilimde bir meydan muharebesi havası hakim. Şarapova, Henin, Zheng ve Stosur'un seribaşı oldukları sekizde birlik dilimde kıran kırana bir mücadele olacak. Henin'in ilk turdaki rakibi 2008 İstanbul Cup yarı finalisti Pironkova var. Bulgar raket toprağı sever ve çetin maçlar çıkartabilir. Henin'i zorlayacaktır. Belçikalı'nın olası üçüncü tur rakibi Şarapova ise bugün Strazburg'da şampiyon oldu. Form durumu iyiye yakın hatta iyi diyebiliriz. Servisleri istikrarlı olduğu müddetçe ilk turlarda elenmeyecektir ama Henin maçı hakkında konuşursak bence ortada bir müsabaka olacak. Henin'in sinüzitleri azmış son günlerde bir de onunla uğraşıyor. Şarapova set alacak diye düşünüyorum kazanması ise iyi servis atmasına bağlı. Buradan gelecek raket dördüncü turda Stosur ya da Zheng ile karşılaşacak. Hani buradan kim çıkar da Serena'nın çeyrek final rakibi olursa olsun yıpranmış olacak.

Jankovic çok rahat bir kura çekti. İlk turda Alicia Molik ile oynayacak olan Sırp rakete kafa tutabilecek pek kimseyi göremedim üçüncü dilimde. Burada Carla Suarez Navarro ve Olga Govortsova isimlerini ayırmak istiyorum. Navarro geçens ene çeyrek final gördü burada. Biz de o zamanlar Henin'in yokluğunda bu tek el backhand vuran kısa kızı onun varisi olarak gördük. Sonra olmadığı anlaşıldı. İlk turda karşılaşacağı isim de Olga Govortsova. İkisinden biri dördüncü turu görebilir, Jankovic'in rakibi olabilir.

Tablonun üst kısmının en altında Safina ilk turda 40'lık Kimiko Date Krumm ile oynayacak ilk turda. Safina acınacak bir vaziyette artık. Zaten sanmıyorum ki Date-Krumm maçı kazanırsa bir insanoğlu şaşırsın duruma. Aynı 1/8’lik dilimde Kleybanova ve Radwanska var. Seribaşı olmayan bir isim de Ana Ivanovic. Kleybanova çok ağır bir tenisçi. Bu kadar yavaş bir kortu kaldıramaz normal oyunuyla. Eğer ki Ana Ivanovic üçüncü turda Radwanska’yı geçmeyi başarırsa ben çeyrek final bekliyorum Sırp raketten. Sırp çeyrek finali beklenebilir yani.

Tablonun altında Venus tıpkı kardeşi gibi bir İsviçreli ile eşleşti ilk turda. Patty Schnyder ile karşılaşacak Amerikalı raket. Kendi sekizde birlik diliminde Rezai gibi son Madrid’de başkalaşım geçirmiş şekilde tenis oynayan bir isim var. Ev sahibi olmanın avantajını da sonuna kadar kullanacaktır geçen sene yaptığı gibi. Michelle Larcher de Brito’nun çığırışlarına tepki göstermişti. Bir başka etkili isim Dominika Cibulkova da geçen sene Maria Şarapova’yı elemişti ve yarı finale kadar yükselmişti. Bu sene Roma ve Madrid’de üçüncü turları geçemedi. Geçen yıl bu iki turnuvaya da katılmamıştı ama.

Venus Williams’ın çeyrek finaldeki rakibini (tabi o çıkabilirse çeyreğe) belirleyecek 1/8’lik dilimdeki seribaşılardan Dementieva kötü mağlubiyetler yaşadı geçtiğimiz haftalarda. 2009’un çeyrek finalisti Azarenka bu yıl belini sakatlıklardan doğrultamadı. Kötü dediğimiz Ana Ivanovic’e yenildiği bile oldu. Ben yine de kendisinden bir şeyler beklemiyorum desem yalan olur. Maria Jose Martinez Sanchez’den çok bahsettim blogda. 20 numaralı seribaşı ikinci turda bir başka blogda çok bahsettiğim biriyle, Anastasija Sevastova ile karşılaşabilir. İki isim de başarılı bir toprak sezonu geçirdiler, Letonyalı Sevastova kariyerinin ilk şampiyonluğunu kazandı. İkisi de Azarenka’yı ve Dementieva’yı zorlayacak isimler. Zaten Dementieva belki de dördüncü tur göremeden elenecek.

Hem bedenen hem de kafadan sakat olan Caroline Wozniacki 3 numaralı seribaşı olarak Venus’ün tarafında. Sakatlanıp trunuvayı yarıda bırakmazsa ki bence böyle olacak, dördüncü tur onun için maksimum gidilebilecek nokta olur. Pennetta ya da Safarova’nın onu engelleyeceğini düşünüyorum. Bu hafta Varşova’da şampiyon olarak geçen yılki şampiyonluğunu korumayı başaran Dulgheru var bir de oralarda. Çok garip kura yahu. Cidden dağılım çok kötü.

En dikkat çeken ilk tur eşleşmesinin bulunduğu beşinci sekizde birlik dilimde son şampiyon Kuznetsova, 2009 çeyrek finalisti Sorana Cirstea ile karşılaşacak. Cirstea’nın panik yapmadan geçen yıl Jankovic’e karşı nasıl oynadıysa öyle oynaması lazım. Aynı dilimde Kirilenko, Schiavone ve Na Li de var ki hepsi her an çılgınca bir performans gösterebilecekmiş gibi bakıyor.

Şimdi favori olarak gösterilen iki Williams’ın ve Henin’in turnuvayı kazanabileceğini düşünmüyorum. Henin’in kazanmasını istiyorum, evet ama gerek form durumu gerekse tablodaki zorlu yolu düşüncelere itiyor beni. Yabancıların Dark Horse dedikleri, turnuvayı kazanması beklenmeyen isimlerden bir demet hazırladım kendi düşüncelerim doğrultusunda:
Victoria Azarenka, Maria Şarapova ve Martinez Sanchez.

Bu turnuvada daha da parlamasını beklediğim isimler ise:
Anastasija Sevastova, Lucie Safarova ve Olga Govortsova. Ova, ova ,ova.

Read more...

rg 2010 erkekler ana tablo

Sakatlıkların damgasını vurduğu Roland Garros 2010’da dün kuralar çekildi. del Potro, Davydenko, Nalbandian, Blake, Simon, Karlovic, Stepanek, Haas, Andreev ve eski şampiyonlardan Moya derken sakatlık listesi de kabardı iyiden iyiye. Düne kadar daha fazla sakatlık olmamasını isteyen ben, dünden itibaren bir kaç kişi daha sakatlansa ya diye dolanıyorum. Niye? Çünkü Marsel’i ana tabloda görmek istiyorum.

Marsel düşündüğüm gibi Simone Bolelli’de, son eleme turunda takıldı. Ama geçecekti. Biraz daha inansa, bir puan daha alsa geçecekti. 7-5 aldığı ilk setten sonra ikinci sette 5-4 öndeyken maç puanı kullanamadı ve maçı kaybetti. Şimdi Şanslı Kaybeden olarak girmesini bekleyeceğiz. Mario Ancic çekildi ana tablodan. Şanslı Kaybeden kurasında ilk çıkan isim Santiago Ventura’ymış, Ancic’in yerine o geldi. Şimdi iki kişi daha çekilse ne güzel olur.

Tabloya bakalım:

Toprak kort sezonuna kötü başlayan Federer, sert kort karakteristiğini fazlasıyla taşıyan Madrid Masters’ta kendini bulmuş ve geçen sene kazandığı turnuvada finale çıkmıştı. Finalde Rafael Nadal’a yenildi. Federer’in Fransa Açık ilk turundaki rakibi Avustralyalı Peter Luczak. İsviçreli’nin sekizde birlik dilimindeki seribaşılar Feli Lopez, Stan Wawrinka ve Gael Monfils. Lopez’i ve Monfils’i geçer Federer ancak vatandaşı onu hepsinden daha yakından tanıyan bir isim. Wawrinka zorlayabilir ki onunla da en erken dördüncü turda karşılaşma ihtimalleri var.Dünya 1 numarasının ikinci turdaki olası rakibi Janko Tipsarevic. Kayıp bir sezon geçiriyor. Eski hali olsa formsuz Federer’i zorlar derdim. Avustralya Açık’ta (2008 olması lazım) zorlamışlığı da vardır.

İsviçreli’ye 3 ve 4 numaradan, 4 numara, Andy Murray düştü olası yarı final rakibi olarak. Bu da Djokovic’in hala kura şanssızlığının devam ettiği anlamına geliyor. RG’da Nadal’ın, Wimbledon’da Federer’in tarafına düşüyor. Andy Murray tabi ki yarı finale kadar çıkamayacak. Daha öncesinde Fedex’in olası çeyrek final rakibine bakalım.

Tablonun ikinci 1/8’lik diliminde toprak sezonunda Federer’i yenen iki ismi görüyoruz. Ernests Gulbis ve Albert Montanes. Gulbis ilk defa bir Grand Slam’e seribaşı olarak katılıyor. Ben ondan daha heyecanlıyım. Seribaşılık avantajını sonuna kadar kullanmak isteyecektir. Fakat zor bir kura. Erken bir çıkış şaşırtmaz beni maalesef. İlk turda Julien Benneteau, ikinci turda Leonardo Mayer. Dilimdeki diğer seribaşılar Robin Söderling ve Marin Cilic. İsveçli Robin toprak sezonunda Barcelona’da final görmesinin dışında yoktu, hayalet gibiydi. Geçen sene burada finali var ve ekstra bir motivasyon ve azim ile oynayacaktır. Çünkü erken turlarda eleniş onu ilk 10’un dışına atacak. Dördüncü tura kadar çıkabileceğini düşünüyorum. Aynı şeyi Cilic için düşünemiyroum. Geleceği parlak olan bir isim Hırvat raket. Ancak oyun stili sert korta yatkın. Zaten parlak bir toprak sezonu geçirmedi. Üçüncü turdan ötesini görememesi sürpriz olmaz Avustralya Açık yarı finalistinin. Gulbis veya Söderling’in buradan çeyrek final göreceğini düşünüyorum.

En çok dikkat çeken ilk tur eşleşmesi tablonun üçüncü sekizde birlik diliminde. Andy Murray ile Richard Gasquet ikinci tura çıkmak için kıyasıya kapışacaklar. Murray’nin aylardır bunalımda olduğunu ve tenise benzemeyen bir şeyler oynadığını izliyoruz. Fransız raket ise bu hafta Nice’de oynanan turnuvada final gördü ve bugün korta çıkacak. İlginç bir eşleşme oldu bu daha ilk turda. Baghdatis, Isner ve Berdych diğer seribaşılar. Isner her ne kadar yapışık ikizi Querrey ile birlikte topraktan toprağa koşup kendilerini bu zemine alıştırmaya çalışsalar da fiziksel olarak yatkın değiller bu zemine. İkisinin karşılaştığı bir final var takvimde bu yıl. Berdych’in toprak karnesi zayıf değil kendisi istikrar yoksunu bir tenisçi olduğundan güvenilemez. Burada Baghdatis öne çıkıyor biraz. Son iki yıldır ilk turda elenip set bile alamıyor Rum raket. Bu sefer 2007’deki başarısını tekrarlayıp üçüncü turun ötesini görebilir.

Tablonun üst tarafının son çeyreğinde Youzhny, Tsonga, Robredo ve Garcia-Lopez seribaşı isimler iken iki oyuncuya dikkat çekmek istiyorum. Thiemo de Bakker ve Philipp Petzschner. Sürpriz bir çeyrek finalist çıkartabilecek bir 1/8’lik dilim var burada. Hollandalı de Bakker genç ve deneyimsiz. İlk RG ana tablosuna çıkıyor ama başarılı bir toprakçı. Seribaşılardan Tsonga kendi evinde oynadığı için asılacaktır. Tablonun üst tarafından çıkacak ikinci yarı finalist kanımca yarı finalistler içinde en zayıf halka olacak.

Tablonun alt tarafına gelelim ve en alttan yukarı çıkmaya başlayalım.
2 numaralı seribaşımız Rafael Nadal. Ne güzel oldu Nadal’ın Fransa Açık’a iki hafta kala 2 numaraya yükselmesi. Ne güzel oldu İspanyol’un 3 Masters’ı ipe dizmesi ve Masters rekorlarını kırması. Ne güzel oldu benim “Asla RG 2009’dan önceki Nadal olamayacak”
lafımı büyük ölçüde ağzıma tıkması. Ama bir saniye. Henüz toprakta 5 setlik bir maçını izlemedik. Toprağın Kralı ilk turda Gianni Mina ile karşılaşıyor. Mina, Monfils’e çok benziyor fiziksel olarak (Gereksiz bilgi). Nadal’ın 1/8’lik diliminde onu zorlayacak kimsecikler yok. O yüzden çeyrek finale direkt yazıyorum kendisini.

Nadal’ın çeyrek finaldeki rakibi kim olur? Tablodaki yedinci sekizde birlik bölümde vatandaşı Verdasco en büyük aday. Zaten toprak sezonuna baktığımızda üç isim göze çarpıyor. Nadal (bu aslında çarpmıyor yumruk gibi vuruyor), Ferrer ve Verdasco. Dilimdeki diğer seribaşılardan Philipp Kohlschreiber ve Gonzalez de iyi toprak oyuncularıdır. Ancak Gonzalez bu sene topraktaki hiçbir Masters’a katılmadı. O yüzden kendisinin formu tam bir muamma. Geçen sene burada yarı final oynadığından çabalayacaktır ama fiziksel durumunu hiç bilmiyorum şu anda. Alaman Philipp ise Monte Carlo’daki çeyrek finalin ardından düşüşteydi.

Nadal’ın yarı finaldeki rakibini belirleyecek dilimlerden altıncı 1/8’likte 3 numaralı seribaşı Novak Djokovic ikamet ediyor. Ve kurası cidden çok zor. İlk turda Evgeny Korolev ile karşılacak Sırp raket. Onu geçerse Santiago Giraldo ile Kei Nishikori müsabakasının galibi ile karşı karşıya gelecek. Giraldo toprakçı ve bu yıl Roma Masters’ta JC Ferrero’yu yenmişti ve üçüncü tur görmüştü. Madrid’de de ikinci turda elendi. Nishikori ise müzmin sakat. Normal tenisçiler ara sıra sakatlanırlar Japon raket tam tersi ara sıra düzeliyor. Düzeldiği zaman da Challenger da olsa kazanıyor bir şeyler. Nisandan bu yana oynadığı 4 challengerda iki çeyrek final, iki de şampiyonluk çıkardı Kei. Hadi bakalım bir de pistlerde görelim. Hanescu, Querrey ve JC Ferrero diğer seribaşılar. Isner için dediklerim Querrey için de geçerli. Hareket edemiyorsan toprakta işin çok zor. JC Ferrero yaşına rağmen büyük tehdit.

Beşinci ve son sekizde birlik dilimde toprak sezonunun Nadal’dan sonra en başarılı raketi David Ferrer başı çekiyor. Roddick’in sakatlığı ne kadar iyileşti bilmiyorum ama zaten Fransa Açık, Amerikalı’nın favori turnuvası değil. Garip bir şekilde iyi bir sert kort sezonu ve kötü bir toprak dönemi geçiren Juan Monaco’nun burada göstereceği performansı merakla bekliyorum. Dördüncü tura çıkacağını düşünüyorum orada da Ferrer karşılar kendisini. Ferrer buradan çeyrek finale çıkar. Hatta yarı finalde Rafa’yı da karşılayabilir.

Son olarak birkaç isim yazıyorum, niye yazdığımı ben de bilmiyorum sanki...
Stanislas Wawrinka, Leonardo Mayer, Ernests Gulbis, Thiemo de Bakker, Thomaz Belluci...

Kadınlar tablosunu ise bugün akşamüstüne doğru yazabilirim en erken.

Read more...

21 Mayıs 2010 Cuma

write the future - nike reklamı



Futbol üzerine kurulu bir Nike reklamı. Blogda yer almasının iki sebebi var. Birincisi konusu: Geleceği çiz. Spor müsabakaları onları seven kitleyi peşinden koşturuyor. Hatta insanların geleceğini belirliyor. Bunu geçen Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kaybettiği akşam gazeteden çıktığımızda düşündük. Ofis Kadıköy'de ve Saracoğlu'ndaki maç sonrasında sokaklarda kimse yoktu. Dedik ki hani Fenerbahçe bir gol daha atsa binlerce insan şimdi bu sokaklardaydı. Belki de bazıları yeni bir kızla tanışacak, bazıları sarhoş olup kavgaya karışıp geceyi nezarette sonlandıracaktı. Ama o gol olmadı ve binlerce, milyonlarca Fenerli eğlenmek yerine evlerine döndüler. Geleceği çizdi o maç. O maç ve muadili binlerce maç.

İkinci neden ise reklamda Roger Federer var. 1.40'da görebilirsiniz. Rooney ile masa tenisi oynuyor ve takım elbiseli bir halde yapıyor bunu. İşin ilginci Rooney rol icabı da olsa Federer'i bir oraya bir buraya koşturuyor. Tenis kortunda bile az koşan bu adamı, masa tenisinde bir sağa bir sola koşturuyor ve sonunda puanı alıp karizmasını yapıyor. Federer de rol icabı da olsa resmen maymun oluyor. Wimbledon finalinde Nadal'a kaybettikten sonra ilk defa sempatik gözüktü gözüme. O egoyla nasıl bu rolü kabul etmiş sorguladım bir an.

Read more...

20 Mayıs 2010 Perşembe

sen aptal mısın? cidden, aptal mısın?

Geçen sene 91 maç ile kadınlardaki en çok maç yapan tenisçiydi. Yedi karşılaşmaya daha çıksa erkeklerde en çok maç yapan Novak Djokovic'i de geçecekti. Birisi Wozniacki'ye, babasına, antrenörlerine insan vücudunu tanıtmalı. Bu seneye de hızlı başladı Danimarkalı. Sakatlıkları vardı. Baldırından, bileklerinden. Buna rağmen dinlenmedi. Dinlenmek yerine yine tavşan gibi o turnuva senin bu turnuva benim zıp zıp zıpladı. Şimdiden 33 maça ulaşan Wozniacki geçen hafta Madrid'de elenince sakatlığının kendisini rahatsız ettiğini ve tam olarak iyileşmediğini söylemişti. Ben de "Artık heralde bu son haftayı maç yapmadan geçirir" demiştim. Nasıl bir şuursuzluktur Fransa Açık öncesi dinlenmek ve antrenmanlarına devam etmek yerine Varşova'da boy göstermeyi tercih ettiler. Kız da ikinci maçında ayak bileğindeki sakatlık nedeniyle ikinci sette çekildi. Bakın bu turnuva hakkında yazarken ne demişim:
Caroline Wozniacki bu haftayı da boş geçmiyor. Sakatlığına rağmen, Madrid'de ikinci turda A-Bondarenko'ya yenilmesine rağmen, oynamaktan çekinmiyor Danimarkalı. Burada da erken elenip de "Bacağım iyi değildi" derse döverim.

Read more...

söderling neredesin?

Biz Roland Garros telaşında iken bu hafta tenisçiler sessizce son hazırlıklarını yapıyorlar. Erkeklerde tek turnuva var bildiğiniz gibi. Nice'de seribaşıların pek rahat bir turnuva geçirdiği söylenemez. Montanes, Kubot, Berrer ve Bellucci ilk iki turda elenirken Robin Söderling ise şaşırtmaya devam ediyor. Geçen yıl sakat Rafael Nadal'ı yenip Roland Garros'ta final oynayınca bir anda hayran kitlesi edinivermişti. 2009'un sonunu da iyi getirmişti İsveçli. 2010 toprak sezonu açıldı ve o eski halinden eser yok şimdi. Rafael'den alıp Roger'a veren Robin görevini tamamlamış bir adam edasıyla Bodrum'da yaşamaya başlamış gibi bir performans sergiliyor 2 aydır. Barselona'daki finali dışında, Roma Masters'ta üçüncü turda, Madrid Masters'ta ilk turda elenen İsveçli hızını alamadı ve Nice'de de ilk maçında Olivier Rochus'e mağlup oldu. 1.68. Söderling'in Roland Garros için tek avantajı seribaşı olacak olması şimdi. Hem de ilk 8'de.

Fernando Verdasco, Marcos Baghdatis ve Gael Monfils çeyrek finale yükselebilen seribaşılar. Baghdatis ilk turda Mario Ancic ile eşleşmişti ancak Hırvat raket maça çıkmadan çekildi.

Strazburg'daki WTA turnuvasında 1 numaralı seribaşı Maria Şarapova iki maç üst üste kazandı hele şükür. İkinci maçında yüzde 96 gibi ilk servisten puan çıkartma oranı yakalayan Rus raket RG öncesi güzel sinyaller veriyor. Çeyrek finalde Julia Görges ile karşılaşacak. Görges, Sybille Bammer'i eleyerek geldi. Anastasija Sevastova kazanmaya devam ediyor. RG'da kariyer zirvesi görebilir. Sorana Cirstea Britanyalı Elena Baltacha'ya yenildi ilk turda. Haftanın en şok sonucu bence. Baltacha ikinci turda sakatlandı. İngilizler panikte!


Varşova'daki turnuvada ise Elena Dementieva'nın elenişi Paris'te ondan bir şey beklememiz gerektiğini gösterir nitelikte. Yenildiği isim istikrarı olmayan ama oynadı mı bazı maçlarda çok iyi performans gösterebilen Bulgar Pironkova. 1 numaralı seribaşı Wozniacki de çeyrek final görürken bugün Jie Zheng ile karşılaşacak. Zor maç Danimarkalı için. Bartoli ve Oudin ilk turda elenen iki seribaşı.

Read more...

18 Mayıs 2010 Salı

marsel ilk adımı attı

Marsel çok zorlu bir rakibi geçti. Çok korkuyordum elemelerin ilk turunda elenecek diye ama Arjantinli Martin Vassallo Arguello'yu yenerek ikinci eleme turuna yükseldi. Sıradaki rakip dünya sıralamasında 198 numaradaki İspanyol Roberto Bautista-Agut. Daha önce hiç Grand Slam ana tablosu görmedi İspanyol raket. Marsel için bu tur kolay geçilir de son turda muhtemelen Simone Bolelli gelecekti o korkutuyor beni.

Bugün Arjantinli ilk oyunu sıfıra karşı kazanınca ve ardından 4-2 öne geçince bitti demiştim. Marsel buradan çevirdi ve ilk seti 7-5 kazandı. İkinci sette de 2-1 öndeyken ve servis kullanacakken rakibinin sakatlanıp maçtan çekilmesiyle tur atlamış oldu. Kötü bir servis yüzdesi (53) ile oyanayan bizim oğlan oyuna giren ilk servislerin yüzde 83ünden puan çıkartmayı başardı ama.

Read more...

17 Mayıs 2010 Pazartesi

marsel'in ana tablo yolu bu kez zor

Marsel Roland Garros'un ana tablosuna çıkmak için üç maç yapacak. Bunlardan ilki Martin Vassallo Arguello. Arjantinli tenisçi iyi bir toprak oyuncusuydu geçmiş senelerde. 2006'da Paris'te son 16'ya kalmayı başarmıştı. Geçtiğimiz sene bu zamanlar ise dünya sıralamasında ilk 50'ye kadar yükselmişti. Şimdi 170. basamakta. Öyle olsa bile deneyimli bir toprakçı. Marsel'in torpağı pek sevmediği düşünüldüğünde zor bir eşleşme kanımca.

İkinci turdaki olası rakiplerinin ikisi de rahat geçebileceği oyuncularken son turda muhtemelen Simone Bolelli gelecektir. 2008'de çok iyi oynuyordu İtalyan raket. Geçen sene 36. basamağa kadar yükselmişliği var. Evlendikten sonra düşüş yaşadı. Toprakta etkilidir o da en çok.

Marsel'in ana tabloya çıkabileceğini düşünmüyorum açıkçası. Beni yanıltmasını beklemekten başka bir şey yapamayacak olmak da üzücü. Umarım yanılırım ve Marsel'i RG'de ana tabloda izleriz.

İlk eleme maçı yarın dokuzuncu korttaki üçüncü maç olacak.

Read more...

madrid masters: nadal artık reşit (18 masters)

 Rafael Nadal d. Roger Federer 6-4/7-6


Beklentilerimin çok altında bir müsabaka oldu. Zaten Türkiye ve İspanya Futbol Ligleri'ndeki şampiyonluk yarışlarını izlemek zorunda iken bilgisayar ekranından göz ucuyla bakabildim karşılaşmaya ama gördüklerim beni tatmin etmedi. Not da tutamadım ama aklımda kalanlar ilk setin ilk oyunlarında Federer'in müthiş bir servis performasnı ile oynadığı, maçtaki Nadal'ın servis oyunlarının çoğunda İsviçreli'nin servis kırma puanı yakaladığı, ilk sette Nadal'ın müthiş bir ikinci servis yüzdesi ile oynadığıydı.


Sonuçta Nadal 18. Masters şampiyonluğuna ulaştı ve Agassi'nin 17'sini tek başına geçerek zirveye oturdu. Federer ile head to head'de de durum 14-7'ye geldi. İkiye katlamış oldu Federer'i Nadal.

Bir nevi Superman. Bir nevi..

"Bakma kızım Nadal yine Federer'i yeniyor"

Read more...

16 Mayıs 2010 Pazar

madrid: rezai'nin süper haftası

Hoşlanmıyorum. Ama tebrik ediyorum. Hiç göstermeden geldi ve Madrid'de resmen esti Aravane Rezai. İlk turda Henin'i mağlup etmesiyle nefretimi son damlasına kadar üzerine çeken Fransız raket toprak iki haftadır harikalar yaratan Jankovic'i de geçerek finale kadar gelmişti. Finaldeki rakip de geçen hafta Jankovic'e feci kaybettikten sonra kendini çabuk toparlayan ve Serena'nın aksine Madrid'i seven Venus Williams idi. İlk seti 6-2 kazanan İran asıllı raket ikinci sette 5-2 geriye düştü. Ama buradan maçı çevirdi. Altı set puanını hasarsız atlatan Rezai, üst üste beş oyun kazanarak ikinci seti de 7-5 hanesine yazdırdı. Jankovic karşısındaki üstün performansından sonra Sırp raket Rezai hakkında, "Topa sert vuran tenisçiler var ama top kendisine nasıl gelirse gelsin bu kadar iyi vuran başka kimseyi görmedim" demişti. Hak etti bu galibiyeti Fransız.

 ve uzay kıyafeti..

Read more...

fransa açık öncesi son hazırlıklar

Fransa Açık öncesi son haftada ikisi Fransa'da olmak üzere erkeklerde bir kadınlarda ise iki turnuva var. ATP Tur, Nice'de. En son 1995 yılında düzenlenen daha sonra takvimden kaldırılan turnuva 15 yıl sonra tekrar Tur'da kendine yer buldu. Bu hafta Madrid'de turnuvaya erken veda eden Robin Söderling'in 1 numaralı seribaşı olduğu mücadelede, İspanya'da Jurgen Melzer'e şok bir biçimde elenen Fernando Verdasco iki numaralı seribaşı. Bu iki tenisçi dışında ikinci tura bye alan iki isim, ev sahibi Gael Monfils ve Brezilyalı Thomaz Belluci. İlk turdaki Marcos Baghdatis-Mario Ancic eşleşmesinde Marcos'un rahat kazanacağını düşünsem de Ancic'in ismi bile yetiyor. Monfils'in 92li ikizi Gianni Mina da wildcard ile ana tabloda kendine yer buldu.

Nice Ana Tablo

Kadınlarda Varşova ve Strazburg'da iki turnuva var. İstanbul Cup da geçen seneye kadar bu haftada toprak kortta oynanıyordu. Caroline Wozniacki bu haftayı da boş geçmiyor. Sakatlığına rağmen, Madrid'de ikinci turda A-Bondarenko'ya yenilmesine rağmen, oynamaktan çekinmiyor Danimarkalı. Burada da erken elenip de "Bacağım iyi değildi" derse döverim. Alona ile yarı finalde karşılaşabilir ancak. 2 numaralı seribaşı Elena Dementieva'nın bulunduğu tablonun alt tarafında Na Li en zorlu isim olarak gözüküyor. Son şampiyon Dulgheru ilk turda K-Bondarenko ile karşılaşıyor. Son haftalarda çarpıcı galibiyetleri var Romen raketin. Burada da şampiyonluğunu kourmak için farklı oynayacaktır.
Sarı Gelin Marta Domachowska'yı da kendi evinde güzel güzel oynarken görmek isteriz.

Varşova Ana Tablo

Strazburg'da Maria Sharapova'yı 1 numaralı seribaşı olarak izleyeceğiz. İlk turdaki rakibi Kulikova. Sezon başında Dubai'deki performansıyla dikkatleri üzerine çekmişti Rus raket. Sonra da kayboldu yine ortalardan. Toprak kort sezonunda sadece Barcelona'da oynayan onda da toprak sezonunun flaş isimlerinden Lucie Safarova'yı yenip, Timea Bacsinszky'ye yenilmeyi başaran Kulikova bakalım henüz tenise ısınamamış Şarapova karşısında neler yapacak. Yılın bir başka flaş ismi Anastasija Sevastova da 7 numaralı seribaşı olarak Strazburg'da arz-ı endam ediyor. Zor bir yolu yok önünde.

Starzburg Ana Tablo

Read more...

bu akşam...

...saat 19.30. Tam bir yıl sonra ilk defa.

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP