6 Mart 2010 Cumartesi

melis sezer'in mart ayı takvimi

Melis Sezer bu ay dört ITF Junior turnuvasına katılıyor. Tayland, Malezya, Filipinler ve Japonya’da düzenlenecek ITF Junior turnuvalarında mücadele etmek üzere uzakdoğuya giden Sezer, ITF Junior sıralamasında yükselerek başarılarına bir yenisini daha eklemeyi hedefliyor. 

10 ve 12 yaş gruplarında Türkiye şampiyonlukları olan ve 13 yaşında milli takıma seçilen Melis Sezer, 2009 Aralık ayında Florida’da düzenlenen ve gençler kategorisinde en önemli turnuvalardan olan Eddie Herr ITF Juniors G1 turnuvasında kazandığı başarılar ile geçtiğimiz aylarda Avustralya Açık Tenis Turnuvası junior kategorisinde, ana tablodan oynayarak büyük bir başarıya imza atmıştı. 2009 yılında yine junior kategorisinde Wimbledon Tenis Turnuvası'nda elemelerde oynayan ilk Türk tenisçi olan Sezer’in en büyük hedefi Grand Slam’ler de final oynamak…

Melis Sezer Turnuva Takvimi:

    * 08-13 Mart 2010 ITF/LTAT Junior Championships 2010 Nonthaburi, Tayland
    * 16-21 Mart 2010 15th Sarawak Chief Minister’s Cup-ITF World Junior Tennis Championships 2010 Kuching, Malezya
    * 23-28 Mart 2010 21st Mitsubishi-Lancer International Juniors Championships 2010 Manila, Filipinler
    * 30 Mart-04 Nisan 2010 Dunlop Japan Open Junior Championships 2010 Nagoya, Japonya

(Sanki ben yazmamışım, sanki hazır alıp yapıştırmışım gibi di mi? Evet öyle, mailime geldi ben de biraz üstünde oynayıp koydum.)

Read more...

4 Mart 2010 Perşembe

foto: vergi iade zarfı dolduran emekli amca

 
 

Read more...

davis cup çeyrek finalleri

Davis Cup çeyrek finaller yarın başlıyor. Eşleşmeler şu şekilde:

İspanya - İsviçre (Toprak - Logrono, İspanya)
İspanya: David Ferrer, Nicolas Almagro, Tommy Robredo, Marcel Granollers
İsviçre: Stanislas Wawrinka, Marco Chiudinelli, Michael Lammer, Yves Allego

Fransa - Almanya (Salon, Sert - Toulon, Fransa)
Fransa: Jo-Wilfried Tsonga, Gael Monfils, Michael Llodra, Julien Benneteau
Almanya: Philipp Kohlschreiber, Benjamin Becker, Simon Greul, Christopher Kas

Rusya - Hindistan (Salon, Sert - Moskova, Rusya)
Rusya: Nikolay Davydenko, Mikhail Youzhny, Teimuraz Gabashvili, Igor Kunitsyn
Hindistan: Somdev Devvarman, Rohan Bopanna, Leander Paes, Mahesh Bhupathi

İsveç - Arjantin (Salon, Sert - Stockholm, İsveç)
İsveç: Robin Soderling, Andreas Vinciguerra, Simon Aspelin, Robert Lindstedt
Arjantin: Leonardo Mayer, Horacio Zeballos, Eduardo Schwank, Federico Del Bonis

Hırvatistan - Ekvador (Salon, Sert - Varazdin, Hırvatistan)
Hırvatistan: Marin Cilic, Ivo Karlovic, Ivan Dodig, Antonio Veic
Ekvador: Nicolas Lapentti, Giovanni Lapentti, Ivan Endara, Julio-Cesar Campozano

Sırbistan - ABD (Salon, Toprak - Belgrad, Sırbistan)
Sırbistan: Novak Djokovic, Viktor Troicki, Janko Tipsarevic, Nenad Zimonjic
ABD: John Isner, Sam Querrey, Mike Bryan, Bob Bryan

Belçika - Çek Cumhuriyeti (Salon, Toprak - Bree, Belçika)
Belçika: Olivier Rochus, Xavier Malisse, Steve Darcis, Christophe Rochus
Çek Cumhuriyeti: Tomas Berdych, Radek Stepanek, Jan Hajek, Lukas Dlouhy

Gördüğünüz üzere yedi eşleşme yazdım zira Şili ile İsrail arasında Şili'de oynanması gereken karşılaşmalar yaşanan deprem nedeniyle iptal edildi. ITF kırk yılın başında aklı başında bir karar aldı. Bundan 2-3 gün önce "Depreme rağmen eşleşme oynanacaktır" diyen insanlıktan nasibini almamış yöneticiler artık gelen baskılara dayanamamış olacaklar ki ertelediler. Fernando Gonzalez olaydan çok etkilenmiş yalnız, her şeyi bırakıp ülkesine yardıma koştu. "kirpi"nin gönderdiği linki izleyince insanın aklına 99 Marmara Depremi geliyor. Depremi Avcılar'da yaşayan biri olarak insanların durumunu çok iyi anlıyorum. Geçmiş olsun Gonzo, geçmiş olsun Şili.

Uzun süredir beklenen İspanya-İsviçre eşleşmesinde ne Federer ne de Nadal olduğu için hayal kırıklığı hat safhada. İspanya'da Verdasco da olmayınca seyir zevkinden iyice şüphe etmeye başladım. Son üç hafta içinde 14 maçlık bir galibiyet serisi yakalayan Juan Carlos Ferrero'nun olmaması dezavantaj gibi gözüküyor İspanya için. Ancak üst üste 2 hafta Ferrero ile final oynayan David Ferrer sırtlayabilir Akdenizlileri.

Bu eşleşmenin fos çıkmasının ardınan gözler daha çok Sırbistan ile ABD arasındaki mücadelede olacak. Novak Djokovic, Sırp tenisi için bulunmaz bir şans. Ülkesine bir ATP Tur turnuvası getirdi, tenis merkezi kurdu. Davis Cup'ta da ülkesini yalnız bırakmıyor. Janko da Sırbistan ABD ise iki uzunla gitti Belgrad'a. Querrey ve Isner, Amerikalıların geleceklerini emanet ettikleri isimler ama nerede bir Sampras nerede bi Agassi hatta nerede bir Roddick.

Mats Wilander kaptanlığında, Robin Söderling önclüğündeki İsveç, Arjantin'i ağırlıyor. Arjantin'de Juan Martin sakat, Nalbandian müzmin sakat, Juan Moncao ise geçtiğimiz hafta sakatlanınca Leonardo Mayer'e kaldı meydan. İşleri zor. 

Read more...

1 Mart 2010 Pazartesi

yihuuuuuuuuu ernie kupa kazandı


Ivo Karlovic'in 31. doğum gününde final maçı oynadığı Delray Beach yıllardır beklediğim olay gerçekleşti. En sevdiğim raketlerden biri olan Ernests Gulbis, en hazzetmediğim raketlerden biri olan Karlovic'i iki sette geçerek ilk ATP tur kupasını kazandı. Hem de iki seti de tie-break'e götürmeden. Kura kırk yılda bir güldü Letonyalı'ya ve finale kadar seribaşı ile karşılaşmadı bizim Kuğu. Devamı gelsin Ernie. Ha koçuma benim.

 
 O saçları da kes!

(Foto: AP)

Read more...

sekizinci haftanın şampiyonları

 Amerika kıtasındaki turnuvalardan Meksika'dakinde gülenler belli. Amerikalı Venus Williams ve İspanyol David Ferrer bu haftanın şampiyonları oldular. Geçen hafta Arjantin'de final oynayan İspanyollar David Ferrer ve Juan Carlos Ferrero, Acapulco'da yine finaldeydiler. Ferrero 14 maçlık bir galibiyet serisi yakalamış ve üst üste iki turnuvada şampiyon olmuştu. Dün Ferrer arkadaşı Ferrero'yu üç sette geçerek kupayı kaldırdı ve onu durduran isim oldu. Armut vermişler kendisine.

Kadınlarda ise genç ve yetenekli Polona Hercog ilk WTA finalini gördü. Gelecekte iyi işler başarmasını beklediğmiz bir arkadaş kendisi zaten. Fakat finalde Venus Williams karşısında ilk seti alsa da, Williams geri dönerek rakibine ilk finalinde ilk zaferini tattırtmadı. Siesta zamanı.


Kuala Lumpur'da iki Rus finaldeydi. Elena Dementieva ile Alisa Kleybanova karşılaştılar. Kleybanova da ilk defa final gören isimdi. Maç başlayalı sekiz dakika olmuştu ki yağmur nedeniyle ara geldi. Aradan sonra 3 oyun üst üste alan Alisa ilk seti kazandı. İkinci seti de kazanan 20 yaşındaki raket, Dementieva'ya sezondaki üçüncü şampiyonluğunu tattırmadı ve ilk kez çıktığı finalde elinde birincilik kupasıyla poz verdi.

Bir başka yağmurun tacizine uğrayan final de Dubai'deydi. Novak Djokovic ile Mikhail Youzhny'i karşı karşıya getiren finalin ilk gününde Sırp raket ilk seti 7-5 aldı. İkinci sette 2-0 öndeyken yağmur nedeniyle maça ara verildi ve maç bir sonraki güne ertelendi. 2-0'dan devam eden ikinci seti Rus Youzhny 7-5 kazanınca final setine geçildi. Bu seti 6-3 alan Djoker sezondaki ilk kupasını da kaldırmış oldu. Kupa derken gemi... gemicik... neyse. Djokovic kendisinden pek alışık olmadığımız şekilde raket kırmaya kadar gitti maçta. Bu turnuvada Marcos Baghdatis'in de performansı iyiydi. Yarı finalde Djokovic ile karşılaştı ve ilk seti kazandı. Sonra Sırp raketin gazabına uğradı tabi.

Haftanın bir şampiyonu daha var, ona özel postum var.

(Foto: Reuters / AP)

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP