25 Şubat 2011 Cuma

tipik tenisçi davranışlarına isim bulmaca

Az önce handeh ve ezgie_e ile Twitter'da konuşurken bir fikir geldi. Daha çok Hande'nin aklına geldi ama ben de post olarak gireyim dedim.

Federer'in Granollers maçında yaptığı garip vuruşa isim takarken ben de abartmayın diye takılıyordum onlara. Hande "kiskanmayin lutfen! tamam Djokovic'e de bulalim hemen; kendi gogsune vurma hareketi the djovak." diye tivit girince devam ettirdik..

"Sonsuz top sektirme hareketi: Infinition!"
"dudaklarini boyle bir seyler yapip gokyuzune bakmak; annoyer"

Ve devam ettiriyorum:

  • Hakemi tehdit etme hareketi: "Ballshovening" "Boğazatoptıkarca"
  • Nadal'ın omzunda ağlama hareketi: "Shoulderwetter" "Omuzıslatan"
  • Bartoli'nin servis hareketi: "Unconsciousing" "Şuursuzservislim"
  • Bir elde kupa diğerinde çocukla poz verme: "Mommilicous" "Anayüreği"
  • Servis atarken gözleri kısıp uzaklara bakma hareketi: "Myopiaisnotyourdestiny" "Oradabirimivar"
  • Wozniacki'nin topa vururken yüzünün aldığı şekil: "Hideousenment" "Amorflaşma"
  • Vera ve havlusu: "Whathappensundertovelstaysundertovel" "Devekuşukabiri"
  • Schiavone'nin sevinme hareketi: "Assgrabber" "Popoavuçlayan"


Gece gece bu kadar. Buldukça ekleme yapacağım. Siz de katkıda bulunun...

Read more...

24 Şubat 2011 Perşembe

süper mariolar ağlamaz, sil gözün yaşını




Adamın veda konuşmasında bile gözünde bir şeyler çıkmış. 

Konuşması şurada. Google Translate candır.

Read more...

foto: masha'ya vintage da yakışıyor


Her kılığa soktuk, hepsinde 10 numara durdu. Ne kaldı geriye?

Maria Sharapova Tatler dergisinin Mart sayısına giyinmiş. Hatta kapakta babaanne tumanı ile görülebilir. Gidin Rusya'dan alın.

Read more...

henin günah çıkarttı


Hepimizin bildiği üzere 2003 Fransa Açık'ta tarihe El Olayı şeklinde geçen bir vaka yaşanmıştı. Yarı finalde Juju ile Serena Williams karşılaşıyordu. Üçüncü sette Williams servis ararken Henin elini kaldırıp henüz hazır olmadığını işaret etmişti, Williams ise bunu son anda görmüş ve topu fileye takmıştı. İlk servisin tekrarlatılacağını düşünürken, hakem ikinci servis istedi. Henin'in elini kaldırdığını görmemişti. Belçikalı ise elini kaldırdığını hakeme söylememişti. Williams o oyunda servis kırdırdı ve maçı da kaybetti.

Geçen gün bir Belçika kanalına röportaj veren Henin elini kaldırdığını kabul etti ve şunları söyledi:

"Elimi kaldırdığımı söylemeliydim. Maçın gidişatını değiştiren şeyin bu olmadığını bilsem de söylemeliydim. Çok gergin bir maçtı ve hareketler istemsiz oluyordu. Bunun en iyi anım olmadığı kesin."

Bununla da kalmadı Henin,

Zamanında Clijsters'ın kendisinden daha fazla slam kazanmamasını umduğunu söyledi ancak şimdi Kim'in yedi veya daha fazla slam kazanacak kalitede bir oyuncu olduğunu belirtti.

Kim Clijsters ile oynadığı 2004 Avustralya Açık finalinde ikinci sette 4-3 öndeyken ve Kim servis kullanıyorken Kim'in baseline'a düşen topuna itiraz ederek (o zamanlar challenge yok) ve hakemi etkileyerek puanı alıp 5-3 öne geçmesi hakkında da hatalı olduğunu kabul etti.

Kariyerindeki tek eksik olan Wimbledon'ı kazanma yolunda 2007'de yarı finalde Bartoli ile oynarken kendini finale çıkmış gördüğünü ve bundan korktuğunu ifade etti.

Ayrıca 2004 Atina Olimpiyatları'nda altın madalyayı aldıktan sonra ülkesine döndüğünde havaalanında onu karşılamaya gelen insanları atlatarak arka kapıdan çıktığı için de özür diledi.

Forgive me father for i've sinned... demiş kısaca. Ben affederim ama Williams, Clijsters, Mauresmo ve niceleri affetmeyebilir Henin. Keşke hiç yapmasaydın.

Read more...

ne dedin sen: analojinin kralıyım!


Schiavone Doha ikinci turunda Peng Shuai'ye yenildikten sonra "Biraz mola vermem gerek ama buna zaman yok. Bazen oyuncular buna karar verir, bazen vermez. Bazı dönemler siz yazdığınızı beğenmeseniz bile yazmaya devam edersiniz. Bizim için de durum aynı" dedi.

Şimdi seni daha iyi anladım Franny.

Read more...

video: nouni ne içtin ki sen?



Olay şu, anlamayanlar için. Safarova'nın topuna geri çizgi hakemi önce dışarıda diyor ardından kendini düzeltiyor. Bu yüzden normal şartlar altında puan tekrarlanmalı. Ancak Radwanska çizgi hakeminin kendini düzeltmesinden kıllanıyor ve "Hazır puan tekrarlanacakken bir itiraz edeyim bakayım" diyor. Top içeride çıkıyor. Radwanska haksız ama t=0 anında zaten puan tekrarlanacağı için puanın tekrarlanması gerek.

Burada devreye Mr. Bariton giriyor. "Agnezka Agnezka itiraz ettin puanını aldım" diyor. Radwanska'nın dramı, ne kadar çabalasa da derdini anlatamıyor. Nouni ve supervisor'ın görüşü Radwanska'nın puanı kazanma şansının iki katına çıkmış olması.

Radwanska maçı kaybetti 7-6/6-3. WTA maçtan sonra özür diledi Polonyalı'dan.

Tek bir şey söyleyip kapatıyorum:
Agniezska değil de Urzsula olsaydı Kader de, süpervayzır da şu an kırık kemiklerle hastanede yatıyordu.

Read more...

22 Şubat 2011 Salı

ben sana avukat olamazsın demedim


Mario Ancic. Nur yüzlü, sevimli dev adam. Mononükleozun kurbanlarından biri. Kronik sırt ağrıları yüzünden tenisi resmen bıraktığını açıkladı. Avukat olacakmış. "Objection" yerine "Challenge" demese bari. Güle güle Baby Goran.




Read more...

acapulco: polisiye tenis

Çete savaşları ve önlenemeyen cinayetlerin yaşandığı bir şehir!!! (ratatatatatata....) Tek amacı işini yapmak olan (noooooo...), daha önce cehennemi yaşamamış (pleaaseee dont kill meeeee!!), ölümle burun buruna gelmemiş bir grup tenisçi! (hıaaaaaa..) Bu Şubat! Ace! Olmayacak!! Acapulco'da Oyun, Set ve Ölüm!! 21 Şubat'ta, ATP ve WTA'de...

Töbe pismillah bu ne ya. Meksikalı uyuşturucu çetelerinin 12 kişiyi öldürdüğü şehir Acapulco'da turnuva var. Hem de karma bir turnuva. ATP ve WTA oyuncuları uyarmış. "Dolanmayın ortalıkta, yenilince doğru şehri terk edin" demiş.

Erkekler

Kadınlar

Bu da İpek Şenoğlu'nun kurası

Read more...

delray beach: hadi artık delpo

Bir turnuva organizatörünü en çok üzecek şey turnuva öncesi 1 numaralı seribaşının çekilmesidir. Memphis şampiyonu Andy Roddick, Delray Beach'ten hastalık nedeni ile çekilince turnuva direktöründen küfür yemiştir orası kesin.

Delray Beach'teki turnuvayı severim. Çünkü geçen sene Ernests Gulbis kariyerinin ilk ve tek şampiyonluğunu burada yaşamıştı. Hem de en sevmediğim adamlardan Dr. Ivo'yu yenerek. Bu yıl o yok çünkü büyümüş de Dubai'de kodamanlarla mücadele edermiş. Salak!

Şurada izleyeceğim tek adam var: JMDP. İlk turda Berankis'i çekmiş, kötü. Onu geçerse yine Isner geliyor ki geçen hafta ilk turda yenmişti set vermeden. Ondan sonrası kolay. İlk iki turu geçsin şampiyonluk şarkıları söylerim.

Ana tablo 

Read more...

doha: dört ay sonra...


Dört ay önce buradaydık. En iyi sekiz tenisçi mücadele etmişti. Yine buradayız. Wozniacki yine 1 numaralı seribaşı ama bu sefer Clijsters yok.

İlk gün üç maç oynandı. İlk seribaşı kaybını yaşadık. Agniezska Radwasnka, Lucie Safarova'ya yenildi iki sette. Onun dışında Petrova, Vinci'yi geçerek Caro'nun rakibi oldu. Günün en "ağır" maçında Zıpzıp Bartoli de Kleybanova'yı iki sette mağlup etti.

Güzel ilk tur eşleşmeleri var:
Pennetta - Zheng
Kuznetsova - Peer
Azarenka - Hantuchova
Cibulkova - Groth

Domi ile Jarka geçen hafta Dubai'de de ilk turda karşılaşmışlardı. Orada tablo daha geniş olduğundan ikisi de direkt ana tablodaydılar. Burada Groth elemelerden geldi.

Ana Tablo yani Wimbledon 

Read more...

totem bile kurtaramadı


Şekilde görülen bizim El Guaje Ata'nın Kim Clijsters nazarlara gelmesin, bir numaradan inmesin deyu yaptığı totem. Ne oldu bir hafta kaldı. Totem motem yog bundan sonra. Yassah!

Read more...

yedinci haftanın şampiyonları (wta)

Caroline Wozniacki d. Svetlana Kuznetsova 6-1/6-3

Alla allaaa bir hafta önce bayram vardı WTA'de ne oldu şimdi? Bak yine hak etmeyen biri mi geçti bir numaraya. Nasıl öyle oluyor. Yok yok bu WTA'de iş yok. Oysaki geçen hafta Kim Clijsters geçince iş vardı. Şimdi Caro var, iş yok. Cıkcıkcık ne biçimmiş. Wozniacki yarı finale yükselerek bir hafta önce bıraktığı bir numarayı geri almakla kalmadı Dubai'de şampiyon oldu.

Hafta içinde yanlış okumadıysam, ya da gözüme takıldığı kadarıyla yanlış hatırlamıyorsam kendine Mazoşist diyen Kuznetsova da finale kadar ne güzel gelip, finalde beyin boşalması yaşayarak kalakaldı. Yazık oldu.

Magdalena Rybarikova d. Rebecca Marino 6-2/ret.

Çim kortta daha çok canlar yakmasını beklediğim Magdalena Rybarikova Memphis'te sert zeminde şampiyon oldu. Finalde ilk seti aldıktan sonra rakibi Rebecca Marino'nun karın kasından sakatlanması ile maçı bırakması sonucu kariyerinin ikinci şampiyonluğunu yaşadı Slovak tenisçi.

Bu arada Kanadalı Raonic ve Marino'nun aynı anda patlamasını bizim Sırplara benzetiyorum. Oyun stili olarak değil tabii de, durum benzer.

Lourdes Dominguez Lino d. Mathilde Johansson 2-6/6-3/6-2

Sonucunu görünce gülmekten gözlerimden yaş gelen turnuvada, Bogota'da, 29 yaşındaki Dominguez Lino'nun kariyerinin ikinci şampiyonluğunu elde ettiğini gördüm. İlk şampiyonluğunu yine burada yaşayan İspanyol, zaten dört final oynamış üçü Bogota'da. Tilt oluyorum böyle tek şehirde başarılı olanlara elimde değil. Finaldeki rakibi ise Mathilde Johansson. 25 yaşında ilk WTA finaline çıktı. Ne sümsük bir turnuva!

Read more...

yedinci haftanın şampiyonları (atp)

Andy Roddick d. Milos Raonic 7-6/6-7/7-5
Memphis'te Roddick 30. şampiyonluğunu kazandı kazanmasına da Raonic'in yaptığı patlama daha çok dikkat çekti bence. Benim için ise del Potro'nun üst üste iki yarı final oynamasıdır Memphis'in güzelliği.

Wolverine geçen hafta 186 basamak fırlamıştı, bu hafta da bir 132 daha sıçrayarak 166. sıraya kadar geldi. Indian Wells'in ardından Marsel'i geçer.

Kanadalı Raonic ise bu turnuvada hep üç setlik maçlar oynadı. Geçen haftaki şampiyonluğundan sonra geldi burada yine Verdasco'yu silkeledi, finale yükseldi ve çok formda bir Roddick'e yenildi. Oyun tarzı benim beğendiğim tarz değil. Beğenenleri vardır. Karlovic'ten daha iyi groundstrokeları var bir del Potro değil.

Roddick'in ise özetler dışında maçını izleyemedim. İzlediğim özetlerde de puanı hep volede aldığını gördüm. Final maçının son puanında "Kedi canını senin" vuruşu yaparak maçı kazandıktan sonra "Oha lan geçti mi?" bakışı güzeldi. Yendiği isimlere bakınca (Berankis-Tipsarevic-Hewitt-del Potro-Raonic), bu adamdan bu sene korkun diyorum. Umarım patlamam.

Robin Söderling d. Marin Cilic 6-7/6-3/6-3

Yılın ilk bölümünün erkeklerde dikkat çeken isimlerinin başında Robin Söderling geliyor. Dört turnuva oynadı bu sene ve sadece bir mağlubiyeti var, o da Avustralya Açık'ta. Marsilya'da üçüncü şampiyonluğunu elde etti bu yılki. Cilic de final gördü. Yıl sonuna doğru düşüşü başlar Hırvat'ın merak etmeyin.

Nicolas Almagro d. Juan Ignacio Chela 6-3/3-6/6-4

Nicolas Almagro da toprak gördü mü kendinden geçiyor. Aha o da üst üste ikinci şampiyonluğunu aldı Güney Amerika'da.

Read more...

video: qureshi ve beyaz dişleri

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP