9 Şubat 2010 Salı

pistol bu kez patlayamadı

San Jose'de devam etmekte olan turnuva kapsamında bir gösteri maçı yapıldı. Pazartesi Amerika'ya ayak basan Fernando Verdasco ile efsane Pistol Pete karşılaştılar. Servis-voleci, file önü canavarı Sampras ile Mr. Passing Shot'ın mücadelesini kazanan Verdasco oldu. 38 yaşındaki Sampras ikinci seti tie-break'e götürmeyi başardı yine de. 6-3 ve 7-6 bitti karşılaşma. Pete Sampras maçtan sonra eskisi kadar rahat ve hızlı hareket edemediğini ve zor bir gece geçirdiğini söyledi.


Turnuvada iki numaralı seribaşı olan Verdasco yarın ilk maçına çıkacak.

(Foto: AP / Reuters)

Read more...

foto: bırak git ana..


Ana, gözümde resmi olarak bitmiştir artık. Korttaki berbat tenisini düzeltmek yerine hala kamera karşısında geçiyorsa spora gösterdiği saygı sıfıra yakınsamış demektir. Roland Garros'u kazanmasının üzerinden iki sene bile geçmedi daha. Kournikova'dan farklı diyordum, Grand Slam kazandı diyordum. Peeeh...


Cıbıl fotoğrafları için tıklayınız

Read more...

8 Şubat 2010 Pazartesi

jankovic 2 - 3 rusya

Fed Cup'ta yarı finalistler belli oldu. Son finalistler ABD ve İtalya'nın yanısıra Rusya ve Çek Cumhuriyeti son dörde kalan isimler oldular.

Avustralya Açık'ta çok erken elenen ve sakatlığından dolayı Fed Cup ilk tur maçlarına katılması şüpheli olan Jelena Jankovic Sırbistan'ı tek başına sırtlamaya çalışsa da Ivanovic ve diğerleri o kadar kötüydüler ki bir maç dahi kazanamadılar ve Sırplar kendi evlerinde Rusya'ya boyun eğmek zorunda kaldılar. Jankovic dünya 4 numarasını yendiğinde Sırbistan 2-1 öne geçmişti ve Ana'nın Kleybanova'yı yenmesi tarihinde ilk kez World Group'ta mücadele eden Sırbistan'ı yarı finale taşıyacaktı. Ivanovic yine döküldü. İlk setin ilk 4 oyununu kaybeden Ana, seti 6-2 verdi. İkinci sette de varlık gösteremedi ve maçtan 6-2/6-3 mağlup ayrıldı. Her şeyi çiftler müsabakası belirleyecekti. Çiftler müsabakasında ise takımlar diğer iki isimlerini hiç korta sürmediler. Ivanovic/Jankovic ikilisi Kuznetsova/Kleybanova çiftine 6-1/6-4 yenildi ve elendi.

Amerika, Fransa'yı Fransa'da 4-1 ile geçerek Rusya'nın rakibi oldu. Oudin, Julie Coin'ı yenerse Amerika garantiliyordu yarıya çıkmayı. Fransız kökleri bulunan Oudin ilk seti tie-break ile kazandı. İkinci seti de 6-4 kazanarak ABD'ye yarı finali getirdi.


Son şampiyon İtalya, Ukrayna deplasmanında güldü. İlk günkü maçlar sonucunda 1-1'lik eşitlikle başlayan ikinci günde Flavia Pennetta önceki gün yendiği kardeş Bondarenko'dan sonra dün de abla Bondarenko'ya acımadı. Bu sonuçla öne geçen İtalyanlar Sikiyavone ile galibiyeti garantiledi. Sikiyavone ilk seti kaybettiği maçta K-Bond'u yendi. Çiftler mücadelesini ise İtalyanlar'ın kazanacağı kesindi zaten.


Gülen tek ev sahibi ülke Çek Cumhuriyeti oldu. 1-1'den devam eden pazar gününde İstanbul Cup'ta gördüğümüz Hradecka ile Petkovic karşılaştılar. İstanbul Cup finalisti Hradecka, Petkovic'i geçerek ev sahibi ekibin umudunu tazeledi. Anna-Lena Grönefeld Kvitova'yı yenerek durumu eşitlese de karar maçında, çiftlerde Hradecka yine sahnedeydi. Kvate Peschke ile takım olan Çek raket Grönefeld/Malek ikilisini rahat geçti ve Çekler'i İtalya eşleşti. Ev sahibi İtalya olacak.

Yarı final maçları 24-25 nisanda.

Pazarın sonuçları

Sırbistan - Rusya: 2-3
Jelena Jankovic d. Svetlana Kuznetsova 63 46 63 [2-1]
Alisa Kleybanova d. Ana Ivanovic 62 63 [2-2]
Kleybanova/Kuznetsova d. Ivanovic/Jankovic 61 64 [2-3]

Fransa - ABD: 1-4
Melanie Oudin d. Julie Coin 76 64 [0-3]
Pauline Parmentier d. Christina McHale 64 64 [1-3]
Liezel Huber/Bethanie Mattek-Sands d. Cohen-Aloro/Cornet 62 63 [1-4]

Ukrayna - İtalya: 1-4
Flavia Pennetta d. Alona Bondarenko 75 76 [1-2]
Francesca Schiavone d. Kateryna Bondarenko 26 61 61 [1-3]
Errani/Vinci d. Koryttseva/Kutuzova 61 63 [1-4]

Çek Cum. - Almanya: 3-2
Lucie Hradecká d. Andrea Petkovic 61 75 [2-1]
Anna-Lena Grönefeld d. Petra Kvitová 46 63 62 [2-2]
Hradecká/Peschke d. Grönefeld/Malek 61 63 [3-2]

Read more...

7 Şubat 2010 Pazar

atp turda altıncı hafta

Kadınlarda turnuvalara devam da erkeklerde değil mi? ATP Tur'da da üç şehirde turnuvalar var. San Jose, Rotterdam ve Brezilya'da, Costa do Sauipe'de heyecan var.

San Jose'de Andy Roddick 1 numaralı seribaşı. Kadronun geri kalanı da sağlam. Verdasco, Stepanek, Haas, Berdych, Kohlschreiber, Querrey ortalama üstü tenisçiler olarak dikkat çekiyorlar. İlk turdaki Leonardo Mayer ve Ernests Gulbis eşleşmesine dikkat. (Yine söz ettim Ernie'den) Güzel ve çirkin temasını dün de kullanmıştım ama San Jose'nin çiftler tablosunda Tommy Haas / Radek Stepanek çifti dikkat çekiyor. Bir başka Çek - Alman ortak yapımı ikili, Tomas Berdych / Philipp Kohlschreiber. Fed Cup'ta Almanya ile Çek Cumhuriyeti'nin iki günlüğüne düşünüldüğünde işte sporun güzelliği.

San Jose Ana Tablo

Rotterdam'da ilk 10'dan 3 isim var. Novak Djokovic, Nikolay Davydenko ve Robin Söderling. Nadal, Tsonga ve Simon sakatlıklar nedeniyle çekilmek zorunda kaldılar. Djokovic diğer iki isimle ancak finalde karşılaşabilir. İlk turda Stahovski ile karşılaşacak Sırp raket. 2 numaralı seribaşı Nikolay Davydenko da ilk turda Feliciano Lopez ile eşleşti. Güzel mücadele. Marcos Baghdatis ile James Blake de ilk turda eşleşerek turnuvayı güzel hale getirmişler. Tipsarevic de var.

Marsel İlhan da elemelerdeydi ve ilk turda Ivan Navarro'yu 6-2/6-2, ikinci turda da Eduard Roger-Vasselin'i 6-3/1-6/6-3 ile geçti ve ana tabloya çıkmayı başardı. Ana tablo ilk turunda Guillermo Garcia Lopez ile oynayacak bizim oğlan.

Rotterdam Ana Tablo

JC Ferrero'nun 1 numaralı seribaşı olduğu Brezilya'da, Avustralya Açık'ta Federer ile ilk iki turda oynayan Andreev ve Hanescu ve Brezilya'nın yükselen yıldızı Thomaz Belluci de bulunuyor.

Costa do Sauipe Ana Tablo

Read more...

wta turda altıncı hafta

Fed Cup arasından sonra WTA Tur, Paris ve Pattaya'daki turnuvalarla tekrar başlıyor.
Fransa'nın başkentinde 2010 Open GDF Suez adı altında düzenlenen turnuvada 1 numaralı seirbaşı Elena Dementieva. Avustralya Açık öncesi çok üst düzeyde bir tenis sergileyen Rus raket, Avustralya Açık'ta Justine Henin duvarına çarpmış ve ikinci turda elenmişti. O maç her iki tarafa da gidebilirdi aslına. Küçük farklar ve soğukkanlılık berirlemişti sonucu. Dementieva bakalım Grand Slam öncesi kaldığı yerden devam edebilecek mi. Melbourne'de Juju engeline takılan bir başka isim de Yanina Wickmayer'di. O da Paris'te arz-ı endam ediyor. Turnuvanın favorileri bu iki isim bana göre. Flavia Pennetta ve Francesca Schiavone de Fed Cup eşleşmelerinin hemen ardından burada şampiyonluk kovalayacaklar.

Serena Williams da katılacaktı turnuvaya ancak bacağındaki sakatlık nedeniyle çekilmek zorunda kaldı. Bu isimler dışında benim takip ettiğim genç tenisçilerden Pavluçenkova, Cirstea, Oudin ve Cornet de kadroda mevcut. İpek Şenoğlu da çiftlerde.

Open GDF Suez Ana Tablo

Pattaya'da daha sakin bir mücadele bizleri bekliyor. İlk 10'dan kimse yok. Vera x (Zvonareva + Duşevina) ve Sabine Lisicki başı çekiyorlar. 40'lık Kimiko'nun gençleri yine pataklayıp kendine getirmesi lazım. İsmini kopyalayıp yapıştırdığım genç Noppawan Lertcheewakarn da wildcard almış. Taylandlılar'ın isimleri çok zor.

Pattaya Ana Tablo

Read more...

kaçabilirsin ama saklanamazsın


En dikkat çeken Fed Cup eşleşmesinde Rusya ile Sırbistan karşılaşıyorlar. Jankovic gemiyi alabora olmaktan kurtaran isim oldu. Ana Ivanovic artık tenis namına pek bir şey ortaya koymuyor. Benim servislerim bile daha iyi öyle diyeyim. Kuznetsova, Ana'yı deyim yerindeyse yerin dibine soktu. İlk set 6-0 bile bitebilirdi. İkinci sette ise Ana servis kırıp 3-2 öne geçse de hemen bir sonraki oyunda servisini geri kırdırdı ve buradan seti verdi. Jankovic ise sakat dedik. İlk seti kaybedip ikincide 4-1 geriye düşünce elveda Sırbistan dedik. Jankovic buradan çevirdi maçı. İkinci seti 6-4 son seti de 6-0 almayı başardı. Kuznetsova karşısında direnebileceğini sanmıyorum ama.


Ukrayna'da kız kardeşler çirkini yenip güzele yenildiler ve her şeyi yarına bıraktılar. İtalyanın çiftlerinin Ukrayna'nınkilerden daha iyi olduğunu düşündüğümüzde Ştalya bir adım önde duruyor. Tabi çiftler maçına gerek kalmadan da çözülebilir olay.


Alize Cornet'ye zamanında ne övgüler yağdırmıştım. Vamp kadın Bethanie'ye bile yenilmiş. Hem de kendi evinde. Oudin de Parmantier'yi yenince Amerika bir anda fırladı öne ki Amerika'nın çiftlerde Liezel Huber gibi bir kozu var.



Sonuçlar:
Sırbistan - Rusya: 1-1
Svetlana Kuznetsova d. Ana Ivanović 61 64
Jelena Janković d. Alisa Kleybanova 46 64 60

Çek Cumhuriyeti - Almanya: 1-1
Anna-Lena Grönefeld d. Lucie Šafářová 62 62
Petra Kvitová d. Andrea Petkovic 64 64

Ukrayna - İtalya: 1-1
Alona Bondarenko d. Francesca Schiavone 61 64
Flavia Pennetta d. Kateryna Bondarenko 75 63

Fransa - ABD: 0-2
Bethanie Mattek-Sands d. Alizé Cornet 76 75
Melanie Oudin d. Pauline Parmentier 64 64


(Foto: Reuters / AP)

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP