24 Temmuz 2010 Cumartesi

istanbul cup 2010: elemelerin ikinci günü

Read more...

istanbul cup 2010: fransız kaldık biraz

Anna Chakvetadze, Slovenya'da şampiyonluğa koştuğundan buradaki eleme maçlarında oynamak istemedi haliyle ve İstanbul'dan çekildi. 3 numaralı seribaşıydı, onun yerine Kalaşnikova 9 numaralı seribaşı olarak Domachowska'nın rakibi oldu. Sarı gelin onu yenmeyi başardı. Geçen yıl burada çok sevmiştim Marta'yı. Ana tabloya çıkarsa harikulade olacak.

Bizim Türkler ilk günden elendi. Melis maç puanı kaçırdı. Melis maç için servis kullanırken servisini kırdırdı. Seda çok iyi direndi. Ama yetmiyor işte. Yetemiyor. Melis 93lü, Seda 94lü daha küçükler pro seviyede galibiyet kazanabilmek için. Zamanla olacaktır. Biraz daha yatırım yapmak lazım bu gençlerin üstüne.

Geçen hafta ilk 100'e girmeyi başaran Bojana Jovanovski, Sırp ablalarının yanına doğru gidiyor. Karşı yönden gelen Ana ile çarpışmasalar bari. Tamira Paszek ilk turda kaybetti. Bu kız toparlansın istiyorum.

Elemelerde ilk günün sonuçları:
[1]E Makarova (RUS) d. E Georgatou (GRE) 1-6, 6-0, 6-1
N Hofmanova (AUT) d. T Arefyeva (UKR) 7-6, 7-6
S Beltrame (FRA) d. D Turhan (TUR) 6-0, 6-2
[5]S Karatantcheva (KAZ) d. E Dzehalevich (BLR) 0-6, 6-1, 6-3
[2]B Jovanovski (SER) d. E Daniilidou (GRE) 6-4, 7-5
A Vasylyeva (UKR) d. M Sezer (TUR) 4-6, 7-6, 6-2
Y Fedak (UKR) d. M Chaknashvili (GEO) 2-6, 6-1, 6-1
[8]A Panova (RUS) d. A Glatch (USA) 4-6, 6-4, 5-0 (ret.)
A Kremer (LUX) d. T Paszek (AUS) 6-1, 6-4
[6]V Manasieva (RUS) d. V Savinkh (RUS) 6-4, 6-2
[4]J Tijic (CRO) d. T Poutchek (BLR) 6-4, 0-6, 7-6
I Pavlovic (FRA) d. S Arantekin (TUR) 6-1, 6-7, 6-2
K Pliskova (CZE) d. [7]A Tatishvili (GEO) 6-3, 6-4
M Domachowska (POL) d. [9]O Kalashnikova (GEO) 7-5, 6-4

Read more...

istanbul cup 2010: elemelerin ilk günü

İstanbul Cup eleme maçları bugün başlıyor. Akşamki Domachowska-Chakvetadze maçı günün en önemli karşılaşması gibi gözüküyor ama Chakvetadze şu an Portoroz'de teklerde yarı final, çiftlerde final oynuyor. Maçlar şöyle:


Ekleme: Anna Chakvetadze çekilmiş İstanbul Cup'tan.

Eleme Tablosu

Read more...

21 Temmuz 2010 Çarşamba

andy "the britney" roddick

Roddick geçen hafta öyle otururken kendi halinde, bir anda "Yahu ben bu yıl sadece sekiz turnuvaya katıldım, ben tenisçiyim ve turnuvalara katılıp maç yapmam lazım. Serena değilim ben, Andy Roddick'im, saksı değilim ben" diyerek bir aydınlanma yaşamış ve Atlanta'daki turnuvaya wildcard ile katılmış. Atlanta organizatörlerinin de canına minnet. Daha bu sene almışlar turnuvayı ilk 10'dan oyuncuları yok. Amerikalı hızır gibi yetişmiş.


Roddick'te bir farklılık var. Saçlarını kazıtmış. Soranlara verdiği cevaba güldüm: "Kazıtmak benim kararımdı. Kimse uykumda zorla kazımadı. Wimbledon'dan sonra bir an Britney Spearslaşmış olmalıyım. Sadece insanlara şemsiye ile vurmuyordum." Wimbledon'da dördüncü turda Rendy'ye yenilip elenince bunalıma girmemesini bekleyemezdik zaten eheh. E zaten güzel bir hanımefendiyi kendine zevce olarak almış. Kadın cepte. Her şekle girer korkmadan Roddick de.

Benim daha çok merak ettiğim şey Amerika Açık'ta şapkasının ucundan şelale misali ter akacak mı bakalım yine.

Read more...

18 Temmuz 2010 Pazar

foto: onlar ermiş muradına


Beklenen şey oldu. Hingis ile nişanlıyken ayrılan Stepanek, Vaidisova'yı kaçırmadı. Gidip kendisinden ders alacağım. Tipim bundan daha düzgün, ondan eminim. Havsalam almıyor. Bana ders versin Radek abi. Abimmm...

http://lovegametennis.blogspot.com/2010/03/nicoleden-erken-emeklilik.html yazmışım martta.

(Foto: Getty Images)

Read more...

geliyorum, geliyorum, gelemedim...

E duydunuz tabii ki. Serena Williams, Amerika Açık'a kadar şalterleri kapattı. Katılacağı üç turnuvadan da çekildi. Bunların arasında haftaya başlayacak olan İstanbul Cup da var. Serena'nın geleceği kesinleşmeden önce, bundan yaklaşık bir ay önce, belliydi sakatlık bahane edip gelmeyeceği. Federasyon Başkanı Ayda Uluç ile konuştuğumuzda hala netlik kazanmamıştı ama Uluç sakatlık sorunu olmazsa kesin gelecek diyordu. Serena 10 yılı aşkın süredir bu vitrinde ve az çok tanıyoruz. Mutlaka bir sakatlığı olacaktı.

Bir hafta önce bir lokantada yemek yerken ayağını kestiği haberi geldi. Bu yüzden Amerika'da düzenlenen World Team Tennis'ten çekildiğini söyledi. Devamı gelecekti tabii ki ama önce bir parti düzenlemesi gerekiyordu. Ayağı "tenis oynayamayacak derecede" sakat olan Amerikalı, partiye yüksek topuklularla katılıyordu. Pek de neşeli, cıvıl cıvıldı canım benim. Dün üç turnuvadan çekildiği haberi geldi. Ayağını artık nasıl kesmişse ameliyatsız düzelmeyecekmiş. Bi söz vardır burada söylemem ne kadar güzel gider bilmem. "Kuş (Kedi) bir yerini görmüş yara zannetmiş" diye. Öyle bir şey.


WTA'in kuralları değiştirmesi bile Serena'yı durduramadı arkadaş. Geçen yıl bu turnuvalara katılıp bilerek ilk turlarda yeniliyordu. Bu sene kendini sakatlama stratejisini seçti. Aklıma kramponuna falçata ile bakım yaparken bileğini kesen Rüştü geldi. Bakalım seneye ne olacak. Gelecek yıl WTA Sezon Sonu Şampiyonası burada olacak. Sadece seneye değil üç yıl boyunca. Şimdi benden Serena'ya herhangi bir misafirperverlik göstermemi bekler misiniz?

Bakın, Wikipedia'dan arakladım yukarıdaki tabloyu. Bu yıl World Team Tennis adlı gubidik organizasyon hariç 18 turnuvaya katılacağını söylemiş Amerikalı kendi resmi sitesinde. Şu ana kadar katılması gereken turnuva sayısı 14. Katıldığı turnuva sayısı ise altı ki bunlarda üçü Grand Slam. Serena Williams Türk televizyon kanalları gibi. Diziye reklam değil, reklama dizi alıyor. Normalde sakatlanıp katılmadığı turnuva sayısı katıldığı turnuva sayısından az olmalı. Bu kadına süper sporcu deniyor. Sporcu sıfatının alınabilmesi sadece atletik özelliklerin yetmemesi gerekiyor bana göre. Bu çok derin konu şimdi girip de boğulmayalım.

Biraz daha sayılarla oynayalım. Serena gerçekten sakatlandığı ve ilk 100'ün bile dışına çıktığı 2005-2006 yıllarından sonraki dilime bakalım: 2007'de sadece 45 müsabaka oynayan Amerikalı, 2008'de 52, geçen yıl ise 62 maça çıkmış. Ha o düşüşten önceki yıllarda çok maç yapmış sanılmasın. 2002 hariç yılda oynadığı müsabaka sayısı 50'yi geçmiyor.

Peki zamanında 1 numara olmuş bir başka isime, Henin'e bakalım: 2001'de ilk 10'a giren Henin o yıl 75 müsabaka oynamış. Sonraki sene 73. Yıl sonunda 1 numarada bulunduğu 2003'te ise 86. Sonraki iki yıl "gerçek" sakatlıklarla boğuşan Henin, 2006'da 68, 2007'de ise 67 müsabaka ile tamamlamış yılı.


Amerika Açık öncesi hiçbir hazırlık yapmayacak olan Serena Williams, gidip de şampiyon olursa bu Clijsters, Dementieva, Jankovic kafasını kuma gömsün artık.

Read more...

29. haftanın turnuvaları

Tatil de bitti...

Bu hafta erkeklerde bir toprak bir de sert zemin turnuvası mevcut. Almanya'da, Hamburg'da düzenlenen International German Open bir zamanlar Federer'in gediklisi olduğu bir turnuvaydı. 2002, 2004, 2005 ve 2007'de şampiyonluk yaşayan İsviçreli 2008'de finalde Rafael Nadal'a yenilince "Beni burada da buldu ya bu çocuk" deyip bir daha katılmadı turnuvaya. Tabii şaka bi yana turnuva 2008'e kadar RG öncesi düzenleniyordu mayıs ayında. Geçen yıl temmuza alınınca çekimini de kaybetti. Geçen yılın şampiyonu Kolya bu yıl da bir numaralı seribaşı olarak unvanını korumaya çalışacak Hamburg toprağında. Rakipleri ise David Ferrer'in başını çektiği birkaç İspanyol, Jürgen Melzer, Gael Monfils ve Thomaz Bellucci.

Hamburg Ana Tablo

Amerika Açık'a yaklaşık bir ay kalmışken Amerika Serileri de başlıyor. Bu turnuva isimlendirmeleri beni öldürecek. İsim hakkı, yer hakkı, tarih hakkı vs.. karıştırıyor kafamı. Bu turnuva normalde Indianapolis'te düzenlenen turnuva ama hakları Atlanta'ya satıldı. Zaten geçen yıl tarihi değişmişti. Bu yıl da yeri değişti. Ben allak bullak oldum. Şimdi bu Indianapolis ama ben taglerken Atlanta diye tagleyeceğim.

Son 10 yılına baktığımızda Amerikalıların üstünlüğü göze çarpıyor. Son şampiyon Robby Ginepri'den önce iki sene Dimitry Tursunov finale yükselmeyi başarmıştı. Ginepri geçen yıl Querrey'i mağlup etmişti. Bu yıl onun da bulunduğu listede bir numaralı isim Andy Roddick. Uzun bir aradan sonra ilk 10'un dışına çıkma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Amerikalı wildcard ile katıldı turnuvaya. John Isner ve Lleyton Hewitt'in de bulunduğu oyuncular arasında yeni evlenen Janko Tipsarevic'e evlilik yaramış mı göreceğiz. Belki de göremeyeceğiz, ilk müsabakanın ilk setinde sakatlanıp çekile de bilir benim bildiğim Janko. James Ward'a verilen wildcard dikkatimi çekti. Adam Marsel'i yene yene yükseliyor.

Atlanta Ana Tablo

Kadınlarda sert zemin sezonu da Portoroz ile açılıyor. Slovenya'daki turnuvaya geçen senenin şampiyonu Dinara Safina katılmıyor. JJ 1 numaralı seribaşı. Wimbledon yarı finalisti Petra Kvitova geçen sene burada yarı final oynayan Stefanie Vögele ile karşılaşıyor ilk turda. Pavluçenkova ve Cibulkova gibi isimler de turnuvayı renklendirecek. 2008'de şampiyon olmuş, geçen yıl da final oynamış İtalyan Errani de başarısını sürdürmeye çalışacak. 35 yaşında olması gerekirken hala 19 yaşında duran Tamira Pazsek wildcard ile arz-ı endam edecek. Bu kızı sanki 10 yıldır izliyor gibiyim. Hala nasıl 20 bile olamadığını çözemedim. Tabii 15 yaşında bu turnuvayı kazanmıştı onu da eklemek lazım.

İpek Şenoğlu çiftlerde partneri Anastasiya Yakimova ile birlikte mücadele edecek. İlk turdaki rakipleri Bovina/Klepac ikilisi.

Portoroz Ana Tablo
Çiftler

Tamira Pazsek'in vatanı Avusturya'nın Bad Gastein bölgesinde yeni sayılabilecek bir turnuva daha var bu hafta. Toprak zeminde olması Pazsek'in neden burada değil de Portoroz'de oynayacağını açıklıyor. İlki 2007'de düzenlenen Gastein Ladies'te Petkovic şampiyonluğunu korumaya çalışacak. Geçen yıl ilk ve şu ana kadarki tek WTA Tour şampiyonluğunu burada yaşayan Alman raketi zorlayacak pek isim yok.

Bad Gastein Ana Tablo

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP