7 Mayıs 2011 Cumartesi

foto: tutku, kararlılık, azim ve zafer


Tutku


Kararlılık


Azim


ve Zafer

Read more...

foto: ünlüler geçidi





-- El ve bel --




Elastisite modülü

(Foto: AP / Reuters / Getty)

Read more...

madrid: görges ve bir itiraf

Popüler oldukça sevdiği şeylerden soğuyan insanlarla dalga geçerdim. Ta ki onlardan biri olduğumu fark edene kadar.

Wozniacki'yle başladı bu olay. Küçüklükten bulup çıkarttığım güler yüzlü çocuk bir anda basamakları birbir tırmanıp da yavaş yavaş adından söz ettirmeye başlayınca daha da kötüsü o şirinlikten sıyrılıp kadınlığa terfi edince bir anda desteğimi çekiverdim. Eğer Woz hâlâ 1 numaradaysa ben desteğimi çektiğim içindir. Desteklediğim tenisçilerin hali ortada... Ana, Delpo vs...


Bu kızlardan biri de Görges. "Ben gördüm la ilk onu. Dağılın" diye bağırmak istiyorum amma saçma bi davranış olacak zira banane isteyen sever. Ama sevmesinler :( Bu davranışım şımarıkça. "Ben buldum, bana hakkımı verin" gibi aptalca bir alt metni var farkındayım. Ama ben bu hissetiklerimde haklı olduğumu söylemiyorum. Sadece hissettiklerim bunlar. Paylaşmak istedim. "Vuuu Görges, çok güzeeel oynuyo, memeleri de var" Hııı evet var, güzel oynuyor. Ama sen onun adını bilmezken benim onunla çektirdiğim fotoğraf var bi kere.

Bence tenisçiler tapulansın. İlk gören 1000 kişi falan övebilsin. Popüler olduktan sonra gelenlerin kıçına tekmeyi basabilelim. Çok üzülüyorum ben böyle olunca. Evladım evlenip yuvadan uçmuş gibi hissediyorum. Acı hayat :((8

Görges bugün de Nastya'yı yenerek yarı finale çıktı ve galibiyet serisi 10 maçı buldu. Mini Djokovic canını senin! Rakibi çok tehlikeli yarı finalde: Vika Azarenka. Bak şimdi o kadar yazdığımdan sonra bu dediğime şaşıracaksınız ama Vika'yı destekliyorum (RG şampiyonluk adaylarımdan biri de ondan). Diğer yarı final eşleşmesinde Li Na ile Kvitova oynayacak. Aptal Cibulkova Masha'yı eledikten sonra gitti Kvitova'ya yenildi. Ne desem boş.

Maç programı:

12:45 :: Görges - Azarenka
14.45 :: Li Na - Kvitova

Maçlar Eurosport'ta canlı.

Read more...

madrid: nadal, djokovic, federer ve bellu...kim?


Mert Aydın'ı çağırıp kendisine şunu dedirteceğim: 30 maç!

Djokovic bu seneki 30. maçını da kazandı. 30 MAÇ! OTUZ MAÇ! 30! MAÇ! Toprak sezonunda bu yıl Nadal'dan sonraki en iyi tenisçiyi de devirdi. Artık kanıtlayacağı tek bir şey kaldı önünde.  Eğer iki tenisçi de yarı final maçlarını kazanırlarsa finalde Nadal ile karşılaşacak olan Djokovic onu yendiği vakit bu yıl İspanyol'dan da iyi olduğunu kanıtlayacak. Dört-beş sene önceki Federer dominasyonu kadar etkileyici bir performans olacak, belki daha bile müthişi.


Açıkçası Ferrer'in ne yapıp edip bu maçı kazanacağını düşünüyordum. Olmadı. Nole'nin yarı finaldeki rakibi Thomaz Bellucci oldu. Kodamanların yanında bir çömez. Brezilyalı tenisçi önce Murray'yi, arından da yarım adaşı Berdych'i mağlup ederek son dörde kaldı. Kariyerinin en iyi performansı. Roland Garros'ta son 16'ya kalmışlığı var ama bu sanki daha büyük başarı. Uzun zamandır tanıyorum ve takip etmeye çalışıyorum. Çok istikrarsız bi raket ama Bellucci. Bunu geçen hafta Cuevas'a yenilmesinden de anlayabiliriz. Azıcık ritim ve özgüven toprakta üst sıralara oynayan bir tenisçi daha yaratabilir.


Diğer yarı finallerde Rafa Nadal, Michael Llodra karşısında hiç zorlanmadı. Toprakta servis-vole oynayan Fransız tenisçi etkinlik gösteremedi Toprak Kralı karşısında. Bir önceki turda da Nadal'ın Delpo'nun çekilmesi ile maç yapmadan üst tura çıktığını düşünürsek yorgunluğun y's yok İspanyol'da. Finale çıkmak için mücadele edeceği rakibi ise Roger Federer.

Federer 2009'da Nadal'ı Madrid finalinde mağlup etmişti. O mağlubiyet Rafa'nın o seneki Roland Garros'ta yenilebileceğinin sinyallerini de vermişti. Bir şeyler yolunda gitmiyordu. Geçen yıl Türkiye'deki ve İspanya'daki futbol şampiyonluk yarışları ile çakışan o unutamadığım günde Nadal'ın Federer'i yenmesiyle ofiste timsah yürüşüyü yapmıştım. Bu kez yarı finalde karşılaşacak ikili.


Maç programı:

17.00 :: Nadal - Federer
20.00 :: Bellucci - Djokovic

NTVSpor'dan canlı iki maç da.

Read more...

5 Mayıs 2011 Perşembe

beğendin mi yaptığımı?

Facebook'u neredeyse hiç kullanmıyordum. Bir grup vardı ama eskiydi. Page olarak tekrar açtım sayfayı. Beğenilerinizi bekliyorum efenim. Blogun sağ kolonunda aşağı doğru inerseniz Yan Kortlar bölümünün hemen altında butonu göreceksiniz. "Beğen" butonuna her bir basışta bir yavru kedinin hayatı kurtuluyor (yalan).

Read more...

madrid: perşembenin maç programı

Saatlere bir eklenecek!

MANOLO SANTANA start 11:45 am
[1] C Wozniacki (DEN) vs J Goerges (GER) - WTA
[4] V Azarenka (BLR) vs [WC] A Parra Santonja (ESP) - WTA

Not Before 4:00 PM
[3] R Federer (SUI) vs X Malisse (BEL) - ATP

Not Before 7:00 PM
[1] R Nadal (ESP) vs J Del Potro (ARG) - ATP
[6] D Ferrer (ESP) vs S Stakhovsky (UKR) - ATP

ARANTXA SANCHEZ VICARIO start 1:30 pm
[6] N Li (CHN) vs R Vinci (ITA) - WTA

Not Before 4:00 PM
G Garcia-Lopez (ESP) vs [2] N Djokovic (SRB) - ATP
T Bellucci (BRA) vs [4] A Murray (GBR) - ATP
J Tsonga (FRA) vs [5] R Soderling (SWE) - ATP
R Gasquet (FRA) / J Tsonga (FRA) vs [2] M Mirnyi (BLR) / D Nestor (CAN) - ATP - After suitable rest

STADIUM 3 start 2:00 pm
A Pavlyuchenkova (RUS) vs [5] S Stosur (AUS) - WTA

Not Before 4:00 PM
B Mattek-Sands (USA) vs [3] F Schiavone (ITA) - WTA
J Gajdosova (AUS) vs L Safarova (CZE) - WTA
M Llodra (FRA) vs [Q] D Gimeno-Traver (ESP) - ATP

COURT 5 start 1:00 pm
M Granollers (ESP) / M Lopez (ESP) vs M Cilic (CRO) / I Ljubicic (CRO) - ATP
[8] W Moodie (RSA) / D Norman (BEL) vs J Marti (ESP) / D Munoz-De La Nava (ESP) - ATP
[7] T Berdych (CZE) vs J Monaco (ARG) - ATP

Read more...

video: thunderbolt and lightning



very, very frightning me!! Hantuchova! Hantuchova! Hantuchova, Stosur!

Read more...

foto: cristiano ronâldo

Evet İlker Yasin söylemiyle a'nın üzerinde şapka var. Nadal ve Federer'in maçlarını izlemeye gelmiş.





Bir adet de Xabi Alonso. Orta sahadan winner yapmaya gelmiş.

Read more...

madrid: killing me softly


Roland Garros'u kadınlarda kim kazanacak sorusunun cevabı bende birkaç aydır Maria Sharapova. Son haftalarda buna Vika da eklenmişti. Sharapova'nın bugün Cibulkova'ya yenilmesi bu fikrimde herhangi bir değişikliğe neden olmuş değil.

Günün son maçı  bu ikili arasındaydı. Benim Masha'ya karşı nötr olan duygularımın tamamen pozitife çevrilmesine ve Rus rakete hayran olmamı sağlayan tenisçi Cibulkova'dır. Nedenini bu blogda defalarca anlattım, tekrarlamayacağım. Kadınlarda günün en çekişmeli maçı olmaya aday bu müsabakayı dünyada bir TV kanalı dahi yayınlamadığı için live score ekranına tıkıldık kaldık yine. 


Sharapova ilk sette erken servis kırmasına rağmen bu seti 7-5 kaybetti. İkinci sette ise 4-1 geriye düştü. İçindeki savaşçı tarafı "Eeeeh çekil be salak" diyerek Masha'yı kenara itip direksiyonu eline alınca 4-4 oldu ama yetmedi. Tıpkı iki sene önce olduğu gibi Domi galip gelen taraftı.

Günün erken saatlerinde iki numaralı seribaşı Vera da yenildi. Kendisini adam eden Sergei ile yolları ayırdı. Bunun cezasını daha çok çekecek.

Görges galibiyet serisini dokuz maça çıkardı Safina'yı yenerek. Dinara'nın direnişi düzelmek istediğinin kanıtı.

Read more...

madrid: n'olcak bu federer'in hali

Provoke edici başlık attım, pişman değilim.


Djokovic hakkında yazmak istiyorum aslında ama aylardır yazdığım şeylerin üzerine ne koyabilirim bilmiyorum. Çünkü Djokovic cephesinde değişen hiçbir şey yok. Sadece sayılar. Her maçta bir artan seriler. Şimdi de 30 maça çıktı galibiyet serisi Kevin Anderson'ı da geçince.

Nole hakkında şunu söyleyebilirim. Gerektiğinde servis kırıyor. Bunu öğrenmiş. Federer'de görürdüm bunu. Set normal seyrinde ilerler, 2-2, 3-3, 4-4 oldu mu bir anda servis kırıp işi bitirirdi İsviçreli. Benim de "Aha tie-break'e gidecek şimdi belki kötü servis atar da tie-break'i kaybeder" düşüncelerimi geldiklere yere geri gönderirdi.

Bunu şimdi Novak yapmaya başladı. Anderson karşısında tam da gerektiği yerde iki kez servis kırarak maçı kopardı. Serisini sürdürdü. Üçüncü turda Guillermo Garcia-Lopez ile karşılaşacak.


İki paragraf önce bahsettiğim Federer'deki değişimi görmek için aslında bugünkü oyununa ve o paragrafta yazdıklarıma bakmak yeterli. Bu sefer beceremedi Federer zamanında servis kırmayı. Onu bırakın ilk set için servis atarken servisini kırdırarak tie-break'e gidilmesine neden oldu. Gerektiğinde servisine dahi tutunamıyor artık.

Ama şu ana kadar diğer tenisçiler karşısında öyle bir psikolojik baskı kurmuş ki, inanamıyor rakipleri kendilerine bir türlü. Bugün Feli'nin ikinci set tie-break'ini 7-1 alması, son set tie-break'inde ise 5-2 öne geçmesine rağmen maçı kaybetmesi... WTF? Hoş, bu yıl Feli'nin tie-break karnesi pek içaçıcı değil ama Federer karşısındaki bu tutukluk sadece ona has bir şey de değil.

Üç zorlu set sonunda sinir harbini sinir taraf kazanarak beni sinir etti yine. Üçüncü turda Xavier Malisse ile oynayacak İsviçreli. Hani bu maçı 6-0/6-0 Federer de alabilir, 7-6/7-5 Malisse de. Belçikalı o kadar da dengesiz bir oyuncu.

Günün diğer maçlarında Andy Murray, Simon'u üç sette yendi. Set skorları garip. Ama asıl garip skorlu maç David Ferrer ile Adrian Mannarino arasındaydı. Ferrer 7-5/0-6/6-0 kazandı. Östrojen mi yüklüyolar lan size uykunuzda. Bu ne hâl?

Günün tek ters sonucu Melzer'den geldi.Hani şu elemelerin ilk turunda Marsel'i yenen çocuk var ya... Gimeno-Traver... Melzer'i yenerek büyük iş yaptı. 

Read more...

madrid: mission impossible

Şimdi ortada bir dana var. O dananın bir de kuyruğu var. Bu kuyruk kopuyor. Nadal ile del Potro, Madrid üçüncü turunda karşı karşıya geliyor. Bu maçı heyecanla bekleyen bir diğer isim ise Nadal'ın koruması gereken puanları son hanesine kadar bilen Djokovic olacaktır. Şimdilik onu bir kenara bırakalım ve esas oğlanlara dönelim.


Del Potro beklenilenden çok daha iyi döndü. Geçen Eylül'deki mini dönüşü düşünüldüğünde bu sezona nasıl başlayacağı muammaydı. Avustralya Açık'tan sonraki performansı muazzam. Şeytan kulağına kurşun. Madrid ilk turunda zorlandı, kalçasından hafif bir sakatlık geçirdi ama galip gelmeyi bildi. İkinci turda da nesildaşı ve 2010 Ozi'den kötü anılara sahip olduğu Marin Cilic'i korttan sildi. Tandil Kulesi eminim ki kuralar çekildiğinden bu yana (yani Arjantinli daha Estoril finalini oynamadan) tek bir hedefe bakıyordu: Nadal. Burada şampiyon olmak demenin Nadal'ı yenmek demek olduğunu biliyor.


Nadal ise bildiğiniz Nadal. Yüzde 100 ile oynamayarak bile toprakta henüz maç kaybetmedi. Yarınki maçı en ciddi sınavı olacak. 2008'in sonunda bir tahminim vardı. Roland Garros şampiyonluğunu Nadal'ın elinden alacak ilk isim Delpo olur demiştim. Nadal sakat sakat oynadığı 2009'da yenilerek bu tahmini heba etmişti. Heba eden tek o değildi. Yarı finalde Federer'i beş sete zorlayan Delpo finale yükselmeyi başarabilseydi Söderling'i en az Federer'in yaptığı gibi rahatça harcayacak ve ilk slamine üç ay erken ulaşacaktı. Kısmet değilmiş, şurada ne yazıyosa o diğ miğ Nerimancım.

Maç yarın saat sekizde. En sonunda bana uygun saatte başlıyor beklediğim bir maç. Ben Twitter'da olacağım. Beklerim.

Read more...

2 Mayıs 2011 Pazartesi

you fucking idiot!


Come back you fucking idiot! We have work to do!

Read more...

video: hop... palaaaaa!

Read more...

madrid: pazartesinin maç programı

Manolo Santana (from 12.00hrs) - TSİ: 13.00
1. Li Na vs. María José Martínez Sánchez
2. Maria Sharapova vs. Ekaterina Makarova
3. ATP: de Bakker vs. Ferrero (NB 16.00hrs)
4. ATP: Roddick vs. Cipolla (NB 19.00hrs)
5. Nuria Llagostera Vives vs. Dinara Safina

Arantxa Sánchez-Vicario (from 11.00hrs)
1. Alisa Kleybanova vs. Shahar Peer
2. ATP: Karlovic vs. Monfils (NB 14.00hrs)
3. ATP: Isner vs. Fish
4. ATP: Falla vs. Baghdatis
5. ATP: Gasquet vs. Gimeno-Traver

Stadium 3 (from 11.00hrs)
1. Olga Govortsova vs. Roberta Vinci
2. ATP: Stakhovsky vs. Montañés (NB 14.00hrs)
3. Arantxa Parra Santonja vs. Andrea Petkovic (NB 16.00hrs)
4. Victoria Azarenka vs. Sofia Arvidsson
5. Elena Vesnina vs. Vera Zvonareva

Court 4 (NB 12.30hrs)
1. Peng/Zheng vs. Kudryavtseva/Woehr
2. Anabel Medina Garrigues vs. Lucie Safarova
3. Schiavone/Stosur vs. Errani/Vinci

Court 5 (from 11.00hrs)
1. Halep/Hercog vs. Dellacqua/Stubbs
2. ATP: Querrey vs. Llodra
3. ATP: Nishikori vs. Riba
4. ATP: Cilic vs. Starace

Court 6 (from 11.00hrs)
1. Barbora Zahlavova Strycova vs. Iveta Benesova
2. ATP: Chela vs. Mannarino
3. ATP: Hanescu vs. Malisse

Read more...

madrid: çekilecek çilemiz varmış


Turnuva öncesi şansın Ana'nın yanında olduğunu ve kolay bir kura çektiğini söylemiştim. Cidden de çok kolay bir kuraydı. İlk turda Mattek-Sands karşısında mücadeleye başlayabileceği en iyi şekilde başladı. İlk seti sıfıra karşı kazandı. İkinci sette servis kırdı. 6-0/3-1'den sonra ise bir anda hiç hesapta yokken durdu. Buradan kaybetti.

Ana kolay kolay "maçı kazandım" psikolojisine giren bir kız değildir. Sonuna kadar mücadeleyi bırakmaz. Ama umarum nedeni budur. Zira öyle değilse geriye tek bir seçenek kalıyor o da sakatlığının nüksetmiş olması. RG öncesi güzel şeyler değil bunlar, üzülüyor insan. Analar ağlamasın.

İlk tur maçlarında neler olmuş bakalım... Görges yine güzel bir galibiyet aldı Kaia Kanepi karşısında. Kanepi 14 numaralı seribaşıydı. Ve şimdilik elenen son seribaşı ise Sveta. Cibulkova'nın o maçı kazanacağı kesin gibiydi zaten. Slovak'ın şansı da yanında. İkinci turdaki rakibi turnuvadan çekilince bir anda üçüncü turu gördü.

Son şampiyon Aravane Rezai de elemelerden gelen Sofia Arvidsson'a üç sette yenilerek artık iyice saldığını gösterdi cümle aleme.

Oluşan ikinci tur eşleşmelerinde bazı can alıcı olanlar var. Benim için Wozniacki - Jovanovski bunlardan biri. Abla Radwanska ile Jarka'nın arasındaki maç da çetin geçer Polonyalı alır sanki. Bartoli ile Pavlyuchenkova oynayacak. Hantuchova da Stosur ile. Tablonun üst tarafı bayram yeri de altı için aynı şeyi söyleyemem.

Erkeklerde ise Tsonga'nın Almagro'yu yenmesi siz nasıl diyor tam bir shocker!! (True Grand Slam tayfası lütfen buna da artık bahane bulmayın) TSG geçen hafta Cuevas'ın Tsonga'yı yenmesi sürpriz dediğimde değil demişti. Tsonga çok kötü demiştiler. O Tsonga geldi toprak zeminin en ters oyuncularından Almagro'yu yendi. Neleroloyor?

14 numaralı seribaşı, Federer'in yancısı Wawrinka da ilk turda Guillermo Garcia Lopez'e mağlup oldu.

Read more...

estoril: gümbür gümbür jmdp

Hanımlar, beyler... Karşınızda Fransa Açık 2011 resmi şampiyonluk adayııııım Juan Martin del Potro!


Sakatlıktan dönmüştü. Bundan tam üç ay önce 485. sıradaydı. Arka arkaya yarı finaller oynadı. İki yarı finalin ardından Delray Beach'te, 2009 Eylül'ünden bu yanaki ilk şampiyonluğunu elde etti. Sonra Indian Wells'te yine yarı final gördü ve Nadal'a yenildi. Tek kötü sonucu Miami'deki dördüncü turdu. Görece olarak kötü tabii.

Tenise tam bir yıl ara verdikten sonra ritmini bu kadar çabuk bulmasına şaşırmamalı. 2008 yazındaki serisini düşündüğümüzde 19 yaşındaki uzun saçlı, kolsuz tişörtlü çocuğun istikrarı hakkında ipuçları elde edebiliriz. Henüz 20 yaşında bir efsaneyi devirerek elde ettiği ilk Grand Slam'inin ardından (ilk diyorum çünkü devamı kesinlikle gelecek) tam 5 ay sonra geçirdiği ciddi sakatlık mental olarak tenise geri dönüşünü daha da uzatabilirdi. Eğer başkası olsaydı. Dünya 4 numaralı koltuğundan 400lere kadar düştükten sonra içinden bir parça kopabilirdi tenise dair. Tandilli buna izin vermedi.

Estoril'de iyi bir turnuva çıkardı. Final yolunda Robin Söderling'i devirdi. Finalde ise bu yıl daha önce San Jose'de (yanlış hatırlamıyorsam) yenildiği Verdasco'yu bu kez rahat geçti. Kariyerinin dokuzuncu şampiyonluğu oldu bu zafer.



Del Potro bu hafta Madrid'de önemli bir sınav verecek. Üçüncü turda Nadal ile eşleşebilir. Bu eşleşmeden güzel şeyler çıkabilir. Hoş, sert zeminde yenememişti Nadal'ı toprakta nasıl yensin düşünceleri var kafalarda. Tenis güzel bir spor.

Read more...

belgrad: superman olmak lazım bazen


2011 yılının Superman'i Novak Djokovic'tir ve henüz kriptonitine rastlanmadı. Şartlar oluştuğunda onun da yenilmesi yakındır. Ki Madrid'de Ferrer'e yenileceğini düşünüyorum. Onun da kriptoniti bu olacak. Şimdilik gökdelenden daha yükseğe, trenden daha ileriye, mermiden daha hızlı falan...

Djokovic Cup'ta güle oynaya bir kupa daha kazandı Nole. Finalde zorlar dedim Lopez ama sadece bir set yapabildi bunu. 7-6/6-2 ile kazandı mangal yürek.

Tipsarevic yarı finalde maçtan çekildiği için Djokovic'in galibiyet serisi 30 maça çıkmadı. 29 sayılıyormuş. Tam yatamamış Tipsarevic. Maça çıkıp daha ilk puanda çekilseydi hem Novak kardeşi yormamış olacak hem de galibiyet serisine katkıda bulunmuş olacaktı. İşte gençler daha yatış konusunda yeniler tam düşünememişler demek ki bunları. Bir dahakine öyle yaparlar.

Lopez maçtan sonra "Dün bi rüya gördüm üzerinize afiyet fazla yiyip yatmışım, bu yıl Novak'ı yenen ilk ben oluyordum, kahraman oluyordum, omuzlara alıyorlardı beni ama bugün Novak bunun ne kadar zor olduğunu gösterdi" demiş. Kıçın açıkta kalmıştır Feliciğim.

Bu seneki beşinci şampiyonluk oldu bu. Daha nicelerine bakalım.

Read more...

münih: oooo kimler varmış


Davydenko çıldırdı. Şampiyonluk istedi. Ve aldı da. Sezon başındaki Doha finalinin ardından oynadığı 12 maçta sekiz mağlubiyet alan Kolya en sonunda belini doğrultabildi. Almanya'da başarması tesadüf değil, Ukrayna'da doğduktan sonra 15 yaşında göçtüğü yer Almanya. Florian Mayer'den de Avustralya Açık ilk turundaki yenilginin intikamını almış oldu böylece.


Mayer ise hâlâ bir şampiyonluk elde edemedi. Bu hafta ilk 30'a girerek sıralamada en yüksek Alman olmaya devam edecek. 2006'da Polonya Sopot'ta da finalde Kolya'ya yenilmişti.

Read more...

wta'de haftanın şampiyonları


Anabel Medina Garrigues d. Kristina Barrois 6-1/6-2 (Estoril)


Roberta Vinci d. Lucie Hradecka 4-6/6-2/6-2 (Barcelona)

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP