9 Mayıs 2011 Pazartesi

foto: limon ve zeytin


Read more...

video: bacağarası

Read more...

roma: pazartesinin maç programı

Kadınlar maçları gün boyu Eurosport 2'de. Saatlere 1 ekleyelim.


CENTRALE start 12:00 noon
G Simon (FRA) vs [12] A Roddick (USA) - ATP
M Martinez Sanchez (ESP) vs E Makarova (RUS) - WTA
[10] G Monfils (FRA) vs [Q] K Nishikori (JPN) - ATP

Not Before 7:30 PM
P Starace (ITA) vs A Dolgopolov (UKR) - ATP

Not Before 9:00 PM
N Petrova (RUS) vs [13] A Ivanovic (SRB) - WTA

PIETRANGELI start 12:00 noon
G Arn (HUN) vs [11] S Kuznetsova (RUS) - WTA
[11] M Fish (USA) vs S Giraldo (COL) - ATP
[15] V Troicki (SRB) vs N Davydenko (RUS) - ATP

Not Before 7:30 PM
T Pironkova (BUL) vs D Hantuchova (SVK) - WTA
M Baghdatis (CYP) vs J Tsonga (FRA) - ATP

COURT 10 start 11:00 am
[Q] C Mchale (USA) vs S Peng (CHN) - WTA
X Malisse (BEL) vs G Garcia-Lopez (ESP) - ATP
[Q] V Hanescu (ROU) vs S Stakhovsky (UKR) - ATP
[WC] C Dentoni (ITA) vs J Gajdosova (AUS) - WTA

COURT 1 start 11:00 am
I Benesova (CZE) vs G Dulko (ARG) - WTA
[Q] A Medina Garrigues (ESP) vs P Schnyder (SUI) - WTA
[Q] P Hercog (SLO) vs A Dulgheru (ROU) - WTA
[9] M Bartoli (FRA) vs [Q] A Parra Santonja (ESP) - WTA
Y Wickmayer (BEL) vs [LL] A Kerber (GER) - WTA

COURT 2 start 12:00 noon
[Q] I Andreev (RUS) vs [Q] P Riba (ESP) - ATP

Not Before 1:30 PM
[Q] P Cuevas (URU) vs [Q] L Kubot (POL) - ATP
F Lopez (ESP) / F Verdasco (ESP) vs R Lindstedt (SWE) / H Tecau (ROU) - ATP

COURT 3 start 11:00 am
J Murray (GBR) / S Wawrinka (SUI) vs J Isner (USA) / S Querrey (USA) - ATP
N Almagro (ESP) / K Anderson (RSA) vs Alternate Team - ATP
R Kops-Jones (USA) / A Spears (USA) vs K Jans (POL) / A Rosolska (POL) - WTA

Not Before 5:00 PM
M Kondratieva (RUS) / S Lefevre (FRA) vs [WC] N Burnett (ITA) / R Kulikova (RUS) - WTA

COURT 4 start 11:00 am
B Zahlavova Strycova (CZE) vs L Dominguez Lino (ESP) - WTA
A Morita (JPN) vs V Dushevina (RUS) - WTA
[Q] T Paszek (AUT) vs E Vesnina (RUS) - WTA
A Kleybanova (RUS) vs [Q] V Lepchenko (USA) - WTA

Read more...

madrid: kvitova da ilk 10'a

Petra Kvitova d. Victoria Azarenka 7-6/6-4



Bugün Azarenka'nın bedeni vardı kortta sadece. O da yüzde 40'la  falan faaliyet gösteriyordu. Kvitova'nın hakkını yemek istemem iyi vurdu bugün toplara ve konsantrasyonu ara ara düşse de koçunun da yardımıyla toparladı gidişatı. Ancak dün gece Azarenka çok geç saatte çiftler finali oynadı. Bunun bugünkü hayaletliğinde büyük bir faktör olduğunu düşünüyorum.

Kvitova ise alakasız bir zeminde bu hafta boyunca üstün oynadı. Beni okuyanlar bilir abartıldığını düşünürüm. Ama kendisi bana inat ilk 10'a girdi. Bu seneki üçüncü kupasını kazandı ve Wozniacki ile birlikte en çok kupa kaldıran isim bu sene. Tenis garip.

Read more...

madrid: kırılan testi nadal'ın


Pete Bodo dünkü yazısında güzel bir paragraf yazmıştı. Djokovic ve Nadal arasındaki durumu özetleyen. Aynen çevirerek başlıyorum:

"Djokovic'in şu ana kadar Nadal'ı toprakta yenememesini boşverin. Son seti 11-9'luk tie-break ile kaybediyorsanız, rakibiniz kadar iyi oynamışsınızdır. Nadal'ın 16-9 önde olduğunu unutun. O geçmiştir, bu maç ise şimdi."

Bu yüzden hiçbir zaman head to headlere güvenmedim. Teniste geçmişle bugünü karşılaştırmak zaten yersiz. Bir oyuncunun seviye atlaması için çok değişik etmenler var. Ve o özgüven geldiği zaman isterse 20-1 geride olsun gelir ve o maçı kazanır.


O nasıl bir Davis Cup'mış ki böyle bir makina yarattı. Kimsenin ondan hayal bile edemeyeceği bir şeyi gerçekleştiriyor şu an Sırp tenisçi. 32 maç üst üste kazanmak ne demek! Bunu yaparken üç kere Federer'i, üç kere Nadal'ı yenmek ne demek! Nadal'ı 37 maçtır yenilmediği toprakta yenmek ne demek! Evet bugün iki testiden biri kırılacaktı. Nadal'ın 37 toprağı, Djokovic'in 33'ü. Yumurta tokuşunda galip gelen Nole oldu.

Şu an o sürecin içindeyiz ve anlamıyoruz neler olduğunu. Nole'nin ne yaptığını kavramak için sürecin dışına çıkmak lazım. Novak'ın yenilmesi lazım, aradan birkaç sene geçmesi lazım ki dönüp de arkaya baktığımızda "Vööeeeeyyy" diyebilelim.

Bugün maçı domine etti. Nadal'a karşı bir toprak müsabakasını domine etmek. Bjorn Borg değilseniz dopinglisinizdir derdim. Bu yılki Nole kafamdaki her şeyi yıktı. İlk setin sonunda İspanyol'un toplara vuruş noktalarını gösterdiler. Yüzde 99'u baseline dışındaydı. Diyeceksiniz ki adam baseliner. E ama bu oranın 80 civarı olması lazım. Yüzde 99 değil. Bu oran Djokovic'in topları sürekli ve istikrarlı bir şekilde baseline'a yakın ve derin vurmasının bir çıktısı. Nadal kortun içine adım atmaya fırsat bulamayınca topları servis çizgisine düştü. Bu da Nole'ye daha çok atak yapma şansı verdi.

Djokovic'in de, Nadal'ın da birbirlerinin backhandine oynama ısrarı vardı. Novak'ın taş gibi backhand vurduğunu hatırlatırım. 4-0'dan sonra Nadal olmuyor diyerek çeşitlendirmeye baksa da Djokovic'in baseline oyunu ısrarı, uzun rallilerden çoğunlukla puanları alan taraf olmasıyla sonuçlandı. Nadal bir türlü direksiyonu eline alamadığı maçı böylece kaybetti.

Ha Djokovic'in aptal tercihleri yok muydu ? Vardı. Özelikle ilk sette 5-3 30-0 öndeyken bir kolay bir overhead'i Nadal'ın üstüne vurmasıyla başlayan zincirde Nadal 5-5'e getirdi seti. En ufak bir konsantrasyon kaybı ve dünya 1 numarası ensenize yapışır.


Djokovic'in Nadal karşısındaki psikolojik üstünlüğü devam ediyor. Kendi evinde, kendi seyircisi önünde ve kendi favori zemininde dahi Nole'yi yenememesi fiziksel olarak daha iyi olan taraf olmasının yanında zihinsel olarak da Nadal'ı sürklase etmesinin bir sonucu. Bu, sonsuza kadar böyle gitmeyecek. Bir yer gelecek (Belki bu hafta) Nadal Djoker'i yenecek. Psikolojik olarak o da kritik seviyeyi atlayacak ve rekabet tekrar kızışacak.

34 maç ve yedi turnuvalık (Davis Cup dahil) bir seri... Nadal'ı üst üste üç kez yenmesi... Nadal'ın topraktaki yenilmezliğine son vermesi... Monte Carlo'ya katılmaması isabetli olmuş gibi.

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP