18 Ekim 2008 Cumartesi

federer yoksa ben de yokum !

rafael nadal kendi evinde yarı final maçında gilles simon'a 3-6/7-5/7-6 ile yenilerek final şansını kaybetti.. insanlar rafael nadal - roger federer finali beklerken neler oldu.. söyle bir istatistik var maçtan:

servis kırma yüzdeleri :
rafael nadal : %23 (5/22)
gilles simon : %50 (4/8)

bir maçta 17 servis kırma puanını çevirmek her babayiğidin harcı değil.. 22 servis kırma şansı vermek de öyle.. simon garip adam neticede..

finalin adı : gilles simon vs. andy murray

Read more...

zürih'te italyan rüzgarı


1 numara avcısı flavia pennetta bu seneki ilk sert zemin turnuvasını kazanmaya çok yakın.. zurich açık'ta ilk turda nadia petrova'yı, ikinci turda dünya 1 numarası jelena jankovic'i zorlu bir mücadele sonrası elemeyi başarmıştı italyan güzel.. katarina srebotnik'i de çeyrek finalde güzel oyunla saf dışı bırakan italyan raket bugün yarı finalde de anabel medina garriguez'i iki sette yenerek finale yükseldi.. toprak kortta çok daha başaralı flavia.. bu sene kazandığı iki turnuva da toprak kort turnuvaları.. kariyerinde kazandığı 6 wta tour turnuvasının da 5'i toprak kort.. en son sert zemin şampiyonluğunu 2007 yılında tayland açık'ta yaşamıştı..

finaldeki rakibi ise venüs williams-ana ivanovic maçının galibi olacak.. o maç şu anda devam ediyor setler 1-1 ve son sette venüs williams'ın servis kırma avantajı bulunuyor.. venüs gelirse pennetta'nın şampiyonluğu zora girer ama ivanovic gelirse rahat yener diye düşünüyorum..

güncelleme : venüs geldi son seti 6-4 alarak (ivanovic'in hakkını teslim edeyim 5-3'ken 3 maç puanı çevirdi kendi servis oyununda).. flavia'nın işi zorlaştı.. venüs 98 ve 99 yıllarında üst üste iki kez final oynamış ve 99'da martina hingis'i yenerek şampiyon olmuştu.. o yıldan beri ilk defa burada finale çıktı venüs..

Read more...

aaa eurosport atp tour veriyor

eskiden daha çok verirlerdi atp tour.. bu sene neredeyse hiç vermediler.. wta daha ucuz sanırım.. neyse bu hafta basel'de oynanacak turnuvayı canlı yayınlayacak eurosport.. federer, nalbandian, del potro, wawrinka, andreev..
ana tablo

Read more...

andrew rövanşı alıyor

damarlarında iskoç kanı taşıyan britanyalı andy murray, dünya 2 numarası roger federer'in üstüste üçüncü kez madrid masters finallerine kalmasına engel oldu bugün..
iki gün önce belki tsonga yener diyip izlemiştim, olmamıştı.. dün del potro'dan çok ümitliydim o da federer'e karşı direnemedi.. bugün amerika açık 2008 finalinin rövanşı niteliğindeki ve ne yazık ki benin izleyemediğim maçta murray isviçreli raketi yenmeyi bildi..

murray monfils'e karşı kazandığı maç sonrası yaptığı röportajda "federer ile oynamak benim için büyük bir sınav.. geçmişte, amerika açık finali hariç, harika maçlar çıkardım ona karşı.. yarın kesinlikle new york'takinden daha rahat olarak çıkacağım maça...
yarınki maç için kesinlikle çok daha iyi hazırlandım.. amerika açık'ta rafael nadal'la iki gün üstüste oynadıktan sonra ilk grand slam finalimde federer karşısına çıkmıştım.. o şartlar federer ile oynamak için hiç de iyi şartlar değildi.. ancak bu hafta maçlarımı kolay kazandım ve bu akşam (dün akşam) federer zor bir maç oynayacak (del potro ile).." demişti..

her ne kadar dün federer rahat kazansa da bugün murray siğer söylemlerinde haklı çıktı.. ilk seti federer gibi bir oyuncuya karşı kaybettikten sonra zihinsel olarak maça tutunmak bile bir sorunken, maçı çevirmeyi başardı.. istatistiklere baktığımda servislerinin çok iyi olduğunu gördüm.. ve özellikle 2. set ve sonrasında ilk sete göre winner sayılarında bariz bir üstünlük göze çarpıyor.. belki de amerika açık'ın o garip organizasyonu daha düzgün yapılabilseydi murray şu an bir grand slam şampiyonuydu.. 2009'da göreceğiz bakalım..

diğer yarı final nadal ile gilles simon arasında.. oradan da simon bir sürpriz yaparsa şaşırmam..

Read more...

zizou


zinedine zidane ve oğlu luca, rafael nadal ile feliciano lopez arasındaki madrid masters çeyrek final mücadelesindeydiler..

Read more...

oh be!

ivo karlovic madrid'de 3 maçta toplam 7 set oynadı ve bu setlerin altısı tie-break ile sonuçlandı.. çekirge bir sıçradı, iki sıçradı, üçüncüde üstüne basıp cörklettiler.. ikinci tur maçında robin söderling'i 7-6(7)/7-6(8) ile, üçüncü turda novak djokovic'i 7-6(4)/7-6(5) ile geçti ancak bugün oynanan çeyrek final maçında gilles simon'a 7-6(1)/4-6/7-6(2) lık set skorlarıyla yenildi.. bugün oynadığı iki tie-break setini de kaybetti.. buna çok sevindim ben.. uzun boyunun avantajıyla sadece etkili servis atarak maç kazanıyordu abimiz.. simon vermiş payını..

ek olarak, bu kadar etkili servislerine rağmen wimbledon'da bile gördüğü en ileri derece 4. tur.. herhangi bir grand slam'de çeyrek finali yok.. yaş olmuş 29..

Read more...

17 Ekim 2008 Cuma

federer eskisi gibi

çoğu tenis otoritesi tarafında tüm zamanların en iyi tenis oyuncusu olarak kabul gören roger federer tekrar eski formuna ulaşmış.. o kadar gazladım maçtan önce ortamı "süper maç, asrın maçı, milenyumun müsabakası" falan diye.. del potro da kar etmedi..

maça çok iyi başladı aslında genç arjantinli.. kendi servis attığı iki oyunda 8 ace gönderdi kortun karşısına.. ancak groundstroklarda hiç olmadığı kadar da kötüydü.. ilk sette 2-2 olduktan sonra sözlükten mesajlaştığım bir arkadaşa "etkili servislerine devam edemezse federer çok rahat alır" demiştim.. hay dilimi eşekarısı soksun ki del potro'nun servisleri tam bu vakitten sonra düşmeye başladı.. bir çift hata ile servisini kırdıran arjantinli ilk seti 6-3 kaybetti.. tabi del potro kötüydü ama federer de çok iyiydi bugün.. iyi toparlanmış burası kesin..

ikinci sette de ilk setteki üstün oyununu devam ettirdi federer.. del potro bir iki servis oyunu dışında pek varlık gösteremedi.. ve maçı federer'in servisini kıramadan bitirdi.. 6-3/6-3
sonuç olarak beklediğimin çok altında bir mücadele oldu ve federer yarı finale çıkmayı başardı..

federer'în yarı finaldeki rakibi bir başka genç isim olan andy murray.. murray amerika açık 2008 çeyrek finalinde del potro'yu geçmişti.. bakalım burada neler olacak.. andy murray günün ilk maçında gael monfils'i çok rahat yendi.. diğer yarı final eşleşmesi henüz belirlenmedi.. (rafael nadal/feliciano lopez vs. ivo karlovic/gilles simon)

Read more...

16 Ekim 2008 Perşembe

yüzyılın maçı

madrid masters 2008 çeyrek finali
juan martin del potro vs. roger federer
17 ekim 2008
(abartıyorum tabi ki, yüzyılın maçı 2008 wimbledon finalidir)

Read more...

15 Ekim 2008 Çarşamba

madrid flesh fair







tenis maçında mıyız, et fuarında mıyız belli değil arkadaş.. yapay zeka'da mechalar öldürülüyordu burada tenis ruhu öldürülüyor.. fotoğrafçı da dekolte yakalayacağım derken top yemiştir umarım kafasına.. fotoğrafçının da suçu yok, rating uğruna bunu yapan organizatöre dalacaksın aslında ama.. hayır sanki sadece erkekler izliyor tenis maçlarını.. kadınlar için de koy 2-3 tane kaslı adam o zaman.. seksist misiniz nesiniz! ulan o değil de kız da iyiymiş (hayvansın onur)..

Read more...

kuğu

en son roland garros 2008'de izlemiştim maçlarını.. 88 doğumlu bu genç letonyalı orada çeyrek finale çıkarken iyi maçlar çıkartmıştı.. çeyrek finalde çocukluktan arkadaşı djokovic'e yenilerek elenmişti ancak gelecek için harika sinyaller vermişti..

ernests gulbis'i dün madrid masters'ta rafael nadal karşısında izledim aylar sonra.. bu süre zarfında takip ediyordum maç sonuçlarını ancak pek de dişe dokunur sonuçlar aldığını söyleyemezdim.. dün de maçı kaybetti kaybetmesine ama damağımda müthiş bir tat bıraktı.. aylar önce izlediğim adam yoktu bir kere kortta.. vuruşlarını bu kısacık sürede çok ama çok geliştirmiş.. her topa yetişmesiyle nam salmış nadal'ın bile yetişemeyeceği, dokunamayacağı toplar gönderdi dün.. az önceki yazıda da yazdım toplara raketiyle dokunuşu harikulade.. yumuşacık.. anlatılmaz yani izlenmeli.. öyle bir kesiyor ki file arkasına nadal çoğu kez yetişemedi, yetiştiklerini de alakasız yerlere gönderdi.. bunun yanında canavar gibi forehand ve özellikle backhandleri var.. paralel backhand'in kitabını yeniden yazdı dün.. ha bu kadar iyiydi de neden kaybetti derseniz basit hataları yüzünden kaybetti derim.. çünkü winner sayısı nadal'ınkinden çok fazlaydı..

düşüncem seneye ilk 15'te göreceğimiz yönünde kendisini.. ancak bir atp tour turnuvası kazanmak ve bir seri yakalamak zorunda.. tıpkı del potro'nun yaptığı gibi.. bir big bang ile başladı her şey del potro için, gulbis bakalım o patlamayı ne zaman yapacak..

Read more...

underdog olmanın dayanılmaz hafifliği

öncelikle kimseye köpek falan demiyorum.. underdog'un tam bir türkçe karşılığı yok.. spor müsabakalarından önce favori olmayan tarafa demiş elin ingilizi, amerikalısı..

dün madrid masters ikinci tur maçında ernests gulbis ile rafael nadal karşılaştılar.. e haliyle burada favori nadal'dı ve underdog sıfatını almak da gulbis'e düştü.. gulbis çok yetenekli adam dün anladım bunu.. bir anne şefkatiyle dokunabiliyor toplara.. file ardına bu kadar yumuşak top bırakan oyuncu görmemiştim uzun zamandır.. dünya 1 numarası karşısında o kadar rahat oynadı ki letonyalı, ağzım açık izledim mükemmel oyununu.. kanımca bunda yeteneğinin yanı sıra favori olmamanın verdiği rahatlığın çok büyük önemi vardı.. "karşımda dünya 1 numarası var yenilsem kim ne der ki?" rahatlığıyla oynamak oyun içerisinde normalde yapmayacağı vuruşlar yapmaya yönelendirebiliyor adamı.. bu cesaretin ödülü de oluyor muhakkak..

bugün yine christian bale çakması romanyalı victor hanescu ile novak djokovic oynarken aynı şeyi hissettim.. hanescu'da bir rahatlık "oooh top geliyo, vuruyorum gidiyo" tarzı bir oyun.. djokovic kendini paralarken hanescu sek sek oynar gibi rahat.. sakatlanmasa belki 3. sette maçı alacak..

bunun bir örneği de bu seneki amerika açık'taydı.. alman bjorn phau ilk turda nadal'a ecel terleri döktürdü.. lüksemburglu gilles müller.. adam turnuvadan 1 hafta önce marsel ilhan'la oynamış.. sonra gelmiş, burada 3 eleme maçı geçmiş, ana tabloya atmış kendini.. underdog'un underdog'u.. underdog kare adam.. amacı zaten ana tablo görmek.. fakat işte o zihniyetle maçlar kazandıkça geçtiği her bir tura kar gözüyle bakıyor.. federer karşısında servisleri çok iyi değildi.. çat yenildi.. ha zerre koymamıştır adama, dünya 2 numarasına yenildi çünkü..

genç oyuncuların ileride bu favori olmama durumundan kurtulma şansları var.. ama elinde fazla silahı bulunmayan, ara ara patlama yapabilen ve yaşını başını almış ve hala sıralamada ilk 50'ye giremeyenler ömür boyu underdog kalmaya mahkumlar.. istisnalar vardır.. kaideyi bozmaz..

Read more...

14 Ekim 2008 Salı

erkek çocuğu olarak justine

justine henin ve kim clijsters
arkadan marty mcfly ve doktor brown fırlayacakmış gibi duruyor.. montlar falan.. doksanların başı olması lazım.. severim..

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP