30 Nisan 2011 Cumartesi

marsel ispanyolların arasında

Marsel Madrid Masters elemelerinde İspanyolların arasında kaldı. İlk turdaki rakibi Daniel Gimeno Traver. Bence yenemeyecek. Ama yenerse gelecek isim daha rahat. Ramirez Hidalgo - Marti maçının galibi olacak. Önemli olan ilk turu geçebilmek. Belgrad gibi düşük profilli turnuvada üç eleme olup da bir Masters turnuvasında iki eleme olması saçmalık zaten. Neyse.

Bizim oğlan geçen yıl Şanghay Masters ikinci eleme turunda set vermeden yenmişti Traver'i. Maç bugün saat 12.00'de 4 numaralı kortta.

Read more...

hala madrid

Caja Magica'da bir hafta boyunca top döven raketlerin çıkardığı sesler duyulacak. Kadınlarda kura belli.

Kim Clijsters ve Williams kardeşler yok. 1 numarlaı seribaşı Wozniacki'nin çeyreğinde Safina, Görges, Pavlyuchenkova ve Stosur gibi isimler var. İlk iki turu rahat geçecekmiş gibi görünEn Caro, üçüncü turdan itibaren zorlanabilir.

Bu çeyrekte izlenesi eşleşmeler var. Görges - Kanepi ilk tur maçı mesela. Görges istim üstünde. Kanepi ise hiç de fena bir toprakçı değildir. Mesela Kimiko Teyze ile Hantuchova maçı var. Japon tenisçi döndüğünden beri dört kez karşılaştılar ve ilk üçünü Kimiko kazandı. Toprakta ilk defa oynayacaklar. Stosur ya da Pavlyuchenkova gelir buradan yarı finale.

İkinci çeyrek seribaşılar açısından en zorlusu desem yanılmam herhalde. Azarenka, Petkovic, Radwanska ve Jankovic. En ufak bir moral bozukluğunun ya da kötü kalkılan bir sabahın bile sonucu derinden etkileyebileceği eşleşmeler olur bu dördünün arasında. O yüzden bir şey demek güç. Ki seribaşı olmayan birkaç isim sayayı: Pennetta, Kirilenko, Jarka, Shvedova, Safarova ve son şampiyon Rezai.

Tablonun alt tarafına geçtiğimizde üçüncü çeyrekte seribaşılardan çok Ana Ivanovic dikkat çekiyor ve evren bu sefer Ana rahat bir turnuva geçirsin diye kıyak geçmiş sanki. Li Na ve Schiavone şu sıralar pek bir çöküşteler. Peer'in kırmızı topraktaki ilk turnuvası olacak bu yıl. Aslında serseri mayın gibi duran isimler var. Peng olsun, MJMS olsun... Sağlıklı bir Ana'nın yenemeyeceği isim yok ama yarı finale kadar.

Ve zorlu bir bölüm daha. İki numaralı seribaşı Vera'nın işi zor. Maria Sharapova da tüm iştahıyla karşısında olacak yarı finak yolunda. Cibulkova-Kuznetsova eşleşmesine dikkat.

Cumartesi'nin programı:
Manolo Santana (from 11.00hrs)
1. ATP: Marti vs. Ramírez Hidalgo
2. Patty Schnyder vs. Vera Zvonareva (NB 13.00hrs)
3. Victoria Azarenka vs. Vera Dushevina
4. Gisela Dulko vs. Samantha Stosur
5. Lourdes Domínguez Lino vs. Andrea Petkovic (NB 19.00hrs)
6. Dominika Cibulkova vs. Svetlana Kuznetsova

Arantxa Sánchez-Vicario (from 11.00hrs)
1. Simona Halep vs. Beatriz García Vidagany (Singles Q Final)
2. Petra Kvitova vs. Alexandra Dulgheru (NB 13.00hrs)
3. Agnieszka Radwanska vs. Yaroslava Shvedova
4. Maria Kirilenko vs. Jarmila Gajdosova
5. Agnes Szavay vs. Tsvetana Pironkova

Stadium 3 (from 11.00hrs)
1. ATP: Fognini vs. del Bonis
2. ATP: Muñoz-de la Nava vs. Kunitsyn
3. ATP: Alcaraz Ivorra vs. Andreev
4. Kops-Jones/Spears vs. Mattek-Sands/Shaughnessy
5. Anastasia Pavlyuchenkova vs. Zheng Jie

Read more...

estoril: delpoooooooo


Estoril'de ise davullarla zurnalarla karşıladığım bir sonuç, bir sonuçtan da ötesi, artık Roland Garros şampiyonluğu için aday sayısının üçe çıktığının göstergesi benim adıma... Delpo, Söderling'i iki sette geçerek yarı finale yükseldi. Yanlış hatırlamıyorsam ikinci sette 4-1 gerideyken üç saatlik bir yağmur arası oldu. Dönüşte gelip 7-5 almış seti Wolverine.

Söderling nasıl sinirlenmiştir yağmura. Aslında kızmaması lazım. Yine yenilginin suçunu atacak bir şey çıktı en azından. Hiç olmadı sakattım falan diyor ya. Geçen hafta da Barcelona'da ilk maçında Dodisi gelmişti hatırlarsınız. Ondan yenilmişti.

Pablo Cuevas'a da laf ettik ya gitti benim çocuklardan birini yendi. Federer bana çok şey borçlu aslında siz bilmiyorsunuz. Diğer çeyrek final maçları yağmur nedeniyle oynanamadı.

Kadınlarda final belli: Kristina Barrois - Anabel Medina Garrigues

Read more...

belgrad: vay be novak da rekor kırarmış

Nole bu yılki 26. maçını da kazanarak sezona en iyi başlama rekorunu tek başına eline geçirdi. Eski rekor 25 maçla Ivan Lendl'ındı. Geçen sene sonundaki Davis Kupası'ndaki iki galibiyetini de sayarsak 28 maçlık bir serisi var. Bu dalda da rekor 46 maçla Guillermo Vilas'a ait.

Belgrad'da Blaz Kavcic karşısında zorlanmadı zorlanmasına ama Nole şımarıklığını konuşturmuş galiba. Yağmur çiselemeye başlayınca "Çizgiler ıslandı oynamam ben, sakatlanmak istemiyorum" diyerek sandalyesine oturmuş. Çizgiler silinmiş de maç devam etmiş. Yaa yaa. Babasının turnuvasında kort benim oynamıyorum demiş. Şimdi görmedim, bilmiyorum çizgiler gerçekten kayıyor da olabilir.

Bu Sırplar'a Belgrad'da bir şeyler oluyor. Janko Tipsarevic de Devvarman'ı yenerek Novak'ın yarı finaldeki rakibi oldu. Troicki de sakat olmasa alttan gelirdi eminim. Dörtte üç Sırp olurdu. Diğer yarı final eşleşmesinde ise Feliciano Lopez ile Filippo Volandri karşılaşacak. Novak'ın serisi 30'u bulur iki güne.

Read more...

29 Nisan 2011 Cuma

estoril: seribaşı olmak ya da olmamak


Estoril'deki karma turnuvanın erkekler kanadında harika bir çeyrek final eşleşmesi var. Robin Söderling ile JMDP. İkisi için de kritik maç. Delpo'nun yükselişinin devamı açısından önemli olmasının yanı sıra bu karşılaşma Arjantinli'nin RG öncesi özgüven inşasının temel parçalarından biri olacak. İsveçli ise sakatlığını tartacak. Önce bileğinden sonra dizinden sakatlanmıştı Söderling.

Seribaşılar ile diğer tenisçiler arasındaki fark uçurum gibi burada. Zaten çeyrek finallere baktığımızda elenen tek seribaşının Jo-Willy olduğunu görüyoruz. Pablo Cuevas'a nasıl yenildiğini de anlayabilmiş değilim. Garip işler. Verdasco maç kazandı mesela. O da garip. Zaten bu hafta Güzia, Torres, Morres hep gol attı.

Benim oğlanlardan Monica ile kan bağı bulunmayan Bellucci kuranın yardımıyla çeyrek finale kadar çıktı. Hatta çeyrek final rakibi de yedi isim arasından en kolayı. Hayırlısı, kısmet bu işler.

Robin Söderling - Juan Martin del Potro
Pablo Cuevas - Thomaz Bellucci
Milos Raonic - Gilles Simon
Kevin Anderson - Fernando Verdasco


Turnuvanın kadınlar tarafında yarı finalistler belli ve erkeklerin aksine hiç seribaşı kalmadı. Geçen hafta Eurosport.com Türkiye'ye yazdığım blog yazısında hiç bahsetmediğim Barrois bu yarı finalistlerden biri oldu ve bana güzel bir kapak yaptı. Vesnina ve Kleybanova gibi isimleri yenip Johanna Larsson ile eşleşti. Larsson benim mütemadiyen 19 yaşında sandığım kız. 22'sindeki bu sarının henüz WTA şampiyonluğu yok. Bu ilk olsun hadi bakalım.

Tablonun alt tarafından ise Anabel Medina ile Monica Niculescu geldi. Son dönemlerde özel hayatındaki radikal değişikliğin ardından (Sam Groth'tan ayrıldı) Gajdosova olarak ana tabloda arz-ı endam eden Jarka çeyrek finalde Nicu'ya yenildi.

Read more...

münih: erkekler kızlara özendi


Kadınlar yapar da erkekler boş durur mu? Geçen hafta Stuttgart'ta düzenlenen Porsche Cup'ta Alman kadın tenisçiler müthiş performans göstermişler ve çeyrek finale dört isim sokmuşlardı. Turnuvayı ise Anke Huber'den sonra ilk defa bir Alman, Julia Görges kazanmıştı.

Bu hafta erkeklerde Münih'te bir turnuva var. Rus Mikhail Youzhny ve İsviçreli Stan Wawrinka'nın ilk iki seribaşı olduğu turnuvada iki isim de çeyrek final göremedi. Albay ikinci turda Alman Petzschner'e mağlup olurken, Wawrinka daha ilk turda eskinin Bob Marley'si şimdinin Alman'ı Dustin Brown üç zorlu set sonucunda yenik düştü.

Ev sahibi üç tenisçi çeyrek finale kaldı. 5 numaralı seribaşı Mayer ve 8 numaralı seribaşı Kohlschreiber son sekiz raket arasına isimlerini yazdırarak Petzschner'in yanına katıldılar. Yeni nesil Federer diye şişirilen Grigor Dimitrov da en sonunda bir şeyler göstermeye başlayarak Marcos Baghdatis'i elede ve çeyrek finale yükseldi. İnanılmaz ama Nikolay Davydenko da çeyrek görenlerden.


Bu turnuvada da bir geri dönüş vardı. Tommy Haas çiftlerde Radek Stepanek ile partner oldu ama Aspelin/Hanley çiftine ilk turda boyun eğdiler.

Philipp Petzschner - Potito Starace
Grigor Dimitrov - Florian Mayer
Nikolay Davydenko - Marin Cilic
Philipp Kohlschreiber - Radek Stepanek

Read more...

belgrad: djokovicgiller

Şu aralar performansımdan ben de utanıyorum. Gulbis gibi savsaklamaya başladım. Hoş değil. Bu hafta 512916 tane turnuva var.


Erkeklerde Djokovicgiller'in turnuvası olan Belgrad'da çeyrek finalistler belli. Ondan önce ilk iki tura bakalım. Hatta elemelere bakalım ve Marsel'in son maçında Süheyl ve Behzat'ın kayıp üçüzü Adrian'a yenilerek ana tabloya kalamadığını hatırlayalım. Lucky Loser (ki ben bunlara Red Kitler desem bundan sonra) sıralamasında ilk sırada olan Marsel kimse çekilmeyince kabuğuna çekilmek zorunda kaldı. Ama üç gün sonra anladık ki sakat sakat katılanlar varmış ana tabloda. Onları birazdan rencide edeceğim.

Marsel'i eleyen Edriyın ilk turu üç sette geçtikten sonra Novak ile eşleşti. Düşünsenize Marsel'in eşleştiğini dünya iki numarasıyla. Hayal kurmak bedava. 24 maçtır galip gelen Djokovic'in serisine son verdiğini düşünün. Omuzlara alınıp kortu terk ederken Edriyıııııın diye bağırdığını düşünün. Adrian dedik o hayaller dağıldı. Romanyalı tenisçi, Nole karşısında tutunamadı tabii.

John Isner, Juan Monaco ve Ernests Gulbis ilk turda elenen seribaşılardı. Ev sahibi Janko Tipsarevic ise Nishikori karşısında son set tie-break'ini sıfıra karşı alarak maçı kazandı. Somdev Devvarman bu seneki yükselişini burada çeyrek final görerek sürdürdü.

Belgrad'ın bütün bunların dışında önemi Gonzo'nun geri dönüş turnuvası olmasıydı. İlk turda Klizan'ı rahat geçti ancak ikinci turda Feli Lopez karşısında direnemedi. Ev sahibi raketlerden bir diğeri Viktor Trocki ise Marcel'e yenilirken sırtındaki ağrılardan da şikayetçiydi. Oynamayıp çekilse ne güzel bizim oğlan Red Kit olarak katılacaktı ana tabloya. Peh!

Novak Djokovic - Blaz Kavcic
Somdev Devvarman - Janko Tipsarevic
Feli Lopez - Albert Montanes
Filippo Volandri - Marcel Gronallers

Read more...

25 Nisan 2011 Pazartesi

stuttgart: the gorgeous


Stuttgart’ta Julia Görges şampiyon oldu. Bütün hafta boyunca harika oynayarak hak etti bu zaferi. Ne kadar iyi oynarsanız oynayın bazen şansa da ihtiyaç duyarsınız. İkinci turda Victoria Azarenka ilk seti aldığı maçtan çekilmese ve Julia’yı elese, Görges’in o turdan sonraki performansından mahrum kalacaktık. Finalde agresif oyunuyla Wozniacki karşısında karşılaşmanın tek hakimiydi. Kariyerinin kinci şampiyonluğu oldu Görges'in. Wozniacki ise bu sezonki beşinci finalini oynadı ve ikinci kez mağlup oldu.

Bu galibiyeti de blogun arşivinden çıkarttığım iki fotoğraf ile kutlayayım. 2009 İstanbul.



Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP