31 Ekim 2009 Cumartesi

foto: sabredemiyorum!




juju'yu elinde raketle görmeyeli uzun zaman olmuştu.. bugün kendi tenis akademisinde almış raketi eline justine, vurmuş teline..


bu da aşkla bakmak olsa gerek.. lüksemburg'da minik bir hayranı ile bakışması.. küçüğün aklından geçenler "büyüyünce senin gibi olacağım" sanki..

Read more...

hadi bakayım kardeş kardeş oynayın..

(2) S Williams (USA) d. (4) C Wozniacki (DEN) 64 01 ret.
(7) V Williams (USA) d. (8) J Jankovic (SRB) 57 63 64

diji diji dijitürkleeeer, mutlu mesut aileleeeeeerr.. dijitürk (digi değil) bugün yurt genelinde bir blackout yaşatarak flashforward adlı diziye bir gönderme yapmaya çalıştı sanırım.. böylece venus williams ile jelena jankovic arasındaki maçın büyük bir kısmını izleyemedim..

ilk sette venus agresif oynamaya çalışmasının faturasını ağır ödedi.. çok basit hata yaptı ve jelena jankovic'in sadece 2 winner'ı olmasına rağmen ilk seti kazanmasına neden oldu.. tabi jankovic'in bu kadar az winner'ı olmasının sebebi venus'ün iyi savunmasıydı.. zor toplara raketinin ucuyla da olsa dokundu amerikalı ve bu forced error hanesine yazıldı williams'ın..

sonraki iki seti williams aldı ve aslında maç öncesi beklenilenden daha fazla zorlanarak maçı kazanmış oldu.. jankovic şansının yardımıyla çıktığı yarı finalden tıpkı geçen seneki gibi eli boş döndü..

kader nouni ikinci maçın başlaması için tam "time" demiş iken dijiler bizi aydınlattı ve heyecanla beklediğim maçı izleyebilmenin rahatlığı ile oturdum tv karşısına..

maçtan önce serena williams'ın rahat kazanacağını düşünen beni yanıltır bi şekilde başladı maç.. wozniacki daha ilk oyunda servis kırıp, kendi servis attığı oyunu aldı.. ancak servisleri dünkünden sadece biraz daha hızlı gidiyordu.. yine slice ve yine çok yavaş servisler atan wozniacki'nin serena karşısında servislerine tutunması zor olacaktı..

öyle de oldu.. 2-0'dan sonra üst üste 4 oyun almayı başardı serena.. bundan sonraki 4 oyun servis kırma ile neticelendi.. wozniacki'nin bu haliyle bir sette 3 kez servis kırmayı başarması ve hatta serena gibi servis azmanı karşısında başarması bunu çok etkileyici.. ilk seti 6-4 alan serena rahatlamış gözüküyordu..

ikinci set de ilk set gibi wozniacki'nin kırdığı servis ile başladı.. serena tam kort değişimi için diğer korta hareket ederken caroline devam edemeyeceğini söyledi nouni'ye.. karın kaslarındaki acı oynamasına engel oluyordu..

yine de bu halde bile çıkıp oynaması bu spora ve seyirciye olan saygısının açık bir göstergesi.. daha önce aleksandra wozniak karşısında sette 5-0 gerideyken çekilmesini kınamış ve bagellanmamak için çekilidiğini söylemiştim.. sanırım yanıldım.. şu son iki hafta caroline wozniacki'nin rakiplerine, seyircilere ve bu spora ne kadar saygılı olduğunu ve tenisi ne kadar sevdiğini gösterdi bana..

final iki kardeş arasında oynanacak.. en son wimbledon 2009 finalinde karşılaşmışlardı.. final maçını izleyemeyeceğim (çok da üzülmüyorum açıkçası).. ama tahminimi yapayım.. 3 set serena diyorum.. haydi bakalım..

bugün çiftler karşılaşmaları da oynandı.. williams/williams uygun bir dinlenme aralığından sonra çıktıkları maçta llagostera vives/martinez sanchez ikilisine zorlu bir mücadele sonrası süper tie-break ile yenildiler.. günün ilk maçında ise 1 numaralı seribaşılar black/huber çifti stosur/stubbs ikilsini 10-8'lik süper tie-break ile geçtiler ve final oynamaya hak kazandılar..


Read more...

foto geçidi: doha!

uykudan yeni uyanmış, peluş oyuncağına sarılıp ebeveyninin yatak odasına giren çocuk misali

ve babadan bir kutlama öpücüğü..

vera.. her an krize girip ağlayabilir, çocuğu yere vurabilir.. ben olsam tutturmam çocuğumu..

medvedev, boyundan büyük işlere kalkışma! o rakete binip sıcak denizlere inemezsin!! akıllı ol!! be clever!!

yeri var.. zamanı var..


adam scott'ın kuyruğu.. bir zamanlar tenisçiydi..

yavrum teyzeye bi yer verin, tansiyonu düştü galiba..

"10'a 6 teyze.."

şimdi bu adamlar villada yaşıyorlar.. "vilya da he mi?"

bir güzellik ile bitiriyoruz.. dağılın gençler bak saat kaç oldu..

Read more...

atp'de haftanın yarı finalleri

erkeklerde bu hafta 3 turnuva var demiştik.. onlarda yarı final mücadeleri bugün oynanıyor..

st. petersburg'da yarı final eşleşmeleri:

marat safin - sergiy stakhovsky
horacio zeballos - igor kunitsyn

safin rusya'ya kötü veda etmek istemiyor gibi.. yarı final yolunda richard gasquet, igor andreev ve denis istomin'i eledi.. burada şampiyonluk için en büyük aday konumunda şu anda.. 23 turnuva sonra yarı final gördü rus raket..

zeballos ise 25 yaşında bir arjantinli.. bu sene patlama yaptı.. daha önce hiçbir şampiyonluğu bulunmayan raket bu yıl 5 challenger kazandı.. bu turnuvada çeyrek finalde ernests gulbis'i iki sette geçmeyi başardı..

lyon'da 8 çeyrek finalistten 7 tanesi fransızdı.. misafirlere çok kötü davranmış adamlar.. ivan ljubicic hayatta kalmayı başardı şimdilik.. eşleşmeler:

arnaud clement - ivan ljubicic
michael llodra - gilles simon

bakalım ljubicic fransızları devirip kupayı kaldırabilecek mi? clement ve llodra wc ile turnuvaya katılıp yarı final görme başarsını gösterdiler..

son olarak viyana'ya bakalım.. eşleşmeler:

marin cilic - philipp kohlschreiber
janko tipsarevic - michael berrer

tipsy çeyrek finalde gael monfils'i 3 sette devirdi.. 3 hafta önce challenger kazanmış, geçen hafta da kremlin kupası'nda final oynamıştı.. yükselen performansı sevindirici.. yarı finalde iki ispanyolu yenen cilic ve kohllschreiber arasındaki maç günün en çekişmeli maçı olacak şüphesiz..

Read more...

wozniacki ve babasının dansı

gün geçmiyor ki doha'nın dj'i tenisçileri coşturmasın.. işte caro ve babasının "single ladies" eşliğindeki koreografisi (daha düzgün bir kayıt bulduğum zaman editleyeceğim):

Read more...

30 Ekim 2009 Cuma

gün sonu: wta tour championship 09 - gün 4

(8) J Jankovic (SRB) d. (4) C Wozniacki (DEN) 62 62
(3) S Kuznetsova (RUS) d. (5) E Dementieva (RUS) 63 62
(10) A Radwanska (POL) d. (6) V Azarenka (BLR) 46 75 41 (Ret’d)

yaptığı iki maçta toplamda 5 saatten fazla kortta kalan ve dünkü maçta kramplar nedeniyle kilitlenip kalmanın eşiğinden dönen wozniacki’nin bugün maçı kazanmasını beklemiyordum tabi ki.. sakat olarak geldiği doha’da dün akşam vera zvonareva karşısında yaptığı zaten benim için yeterli..

bugün jankovic belki de hayatının en rahat galibiyetlerinden birini aldı.. wozniacki tenis adına bir şey yapmadı çünkü yapacak gücü yoktu.. attığı servisler bir tenisçinin ikinci servisinden bile yavaştı.. saatte 100 km ile servis attığını gördüm.. mil değil kilometre.. en hızlı servis rekorunun 207 km/saat olduğu, ortalama servis hızının 160-170 km/saat arasında olduğu bir mecrada 100 km/saat hızla servis attığınız takdirde maçı kazanmanız imkansızdır..

şu ana kadar başardığı şeyden o kadar memnundu ki wozniacki, gülümsüyordu her zamanki gibi.. bu maçı kaybetmesi önemli değildi onun için.. ilk sette 5-2 ve 15-0 gerideyken return vuruşu kenardaki top toplayıcı çocuğun kafasının 5 santim üzerinden geçmesinin ardından gülümseyerek özür diledi çocuktan.. bu durumu eurosport spikeri chris bradnam çok güzel özetledi.. ekrana gelen yarım dolu şişelerin üzerine “wozniacki’nin bakış açısı ile bu şişelere yarım dolu diyebiliriz” dedi.. mükemmel.. dediğim gibi wozniacki rahattı, sıkmadı kendini çünkü bu haliyle yarı finalde zaten venus williams onu yenecekti..

maçta wozniacki’nin ilk servisinin oyuna girme oranı yüzde 83.. normal şartlar altında mükemmel bir istatistik.. ancak dediğim gibi saatte 100 km civarı ile atınca kutucuğu tutturmakta sorun yaşamıyorsunuz ama returnlere bir şey yapılamıyor ve puan kaybediliyor..

jankovic bu grupta en kötü oynayan isim ve şans onun yanındaydı, ne denilebilir ki? ilk maçta azarenka karşısında neredeyse dayak yedi.. ikinci maçta rakibi çekildi.. üçüncü maçta yüzde 30’luk bir wozniacki’yi yendi..

wozniacki yenilip günün son maçını kort kenarından izlemeye başladı.. azarenka ile radwanska arasındaki maç da oldukça dramatikti.. azarenka jankovic maçında olduğu gibi müthiş başladı.. ilk sette 5-2’yi yakaladı ancak her zamanki azarenka tıkanması ile 5-4’e geldi set.. radwanska sete bir anda ortak olsa da azarenka servis attığı oyunu bu sefer bırakmadı ve ilk seti 6-4 aldı.. ancak ikinci sette neler olacağı hakkında bir ipucu verdi bize..

wozniacki skora rağmen kort kenarında eğlenirken ikinci set ilkine benzer başladı ve öyle devam etti.. azarenka yine 5-2 öne geçti ve ilk maç sayısını yakaladı ancak bundan yararlanamadı ve oyunu verdi.. radwanska bu sefer geriden geldi ve seti almayı başardı.. radwanska 7-5 ile ikinci seti aldığında woznaicki ve babası ağızları bir karış açık şekilde kalakalmışlardı..

dün kardeşi ile birlikte tribünlerde dans eden radwanska gibi 10 dakika sıcaklık molasında bu sefer dans eden wozniacki ve babasıydı.. bu sempatik aile yarı finali hak ediyordu ve azarenka maçı kazanmamak için elinden geleni yapıyordu..



son sette sakatlığı kendini iyice belli etti ve azarenka seti yarıda bırakmak zorunda kaldı.. böylece jankovic grup lideri oldu, wozniacki de ikinci olarak gruptan çıkmayı başardı..

kestane rengi gruptaki kader maçında ise kuznetsova ve elena dementieva korttaydılar.. dementieva tıpkı azarenka gibi göbekbağını kesmek için makası elinde tutuyordu.. kazanırsa gruptan ikinci olarak çıkacaktı.. ama o set bile alamadı.. 5. kez katıldığı sezon sonu turnuvasında sadece 2 galibiyeti bulunan kuznetsova’ya yenilerek venus’ü güldürdü..

"sweat"lana kuznetsova

özet olarak venus williams svetlana’ya, caroline wozniacki de radwanska’ya bir şeyler ısmarlar artık..

Read more...

dersimiz ntvspor.net


haydi biraz ntvspor daha çalışalım.. screenshot'ta gördüğünüz imla hataları ve isim hatalarını geçiyorum artık.. ntvspor'un editörü maçı izlememiş ki bu çok doğal, işi vardır izlemez ama kafadan başka bir maç yazmak da neyin nesi?

kramp ikinci sette değil üçüncü sette girdi her şeyden önce.. ikinci sette hiç 4-3 geriye düşmedi caroline wozniacki.. 5-2 öndeydi çünkü.. hadi üçüncü set yazmak yerine yanlışlıkla ikinci set yazdı diyelim arkadaş.. fakat kramp caroline 4-3 gerideyken değil 5-4 öndeyken girdi..

ama bir sonraki paragrafta bakıyoruz ki vera sakatlanan rakibi karşısında ikinci seti almış.. demek ki wozniacki ikinci sette sakatlanmış.. paralel evrenden maç anlatan ntvspor editörüne teşekkür ediyoruz..

Read more...

radwanska kardeşler ile dans öğreniyorum

bir önceki postta vera'nın burnu kanar iken radwanskaların fütursuzca dans ettiklerini söylemiştim.. şarkıyı yanlış hatırlamışım i gotta feeling değilmiş ama ooh urszula sen nasıl bir yaratıksın demek istiyorum.. video için fotoğrafa tıklayınız..

Read more...

29 Ekim 2009 Perşembe

gün sonu: wta tour championship 09 - gün 3

(4) C Wozniacki (DEN) d. (9) V Zvonareva (RUS) 60 67(3) 64
(2) S Williams (USA) d. (5) E Dementieva (RUS) 62 64
(7) V Williams (USA) d. (6) S Kuznetsova (RUS) 62 67 64

aksiyon, dram, gözyaşı ve kan.. ama gerçek anlamda kan.. wozniacki ile zvonareva arasındaki maç aksiyon filmlerini aratmadı..

vera maça rezil bir şekilde başladı.. tamamen dengesizdi, ayak hareketleri o kadar kötüydü ki topa vurduktan sonra ayakta duramıyor, elleriyle yerden destek alıyordu.. kenardan taş kardeşi urszula ile maçı izleyen agnieszka radwanska’nın “ah ulan burada ben olacaktım şimdi” düşüncelerinde olduğunu tahmin etmek zor olmaz.. ilk seti 6-0 kaybettiğinde yine ağlamaya başladı zvonareva..

ben zvonareva’nın bu ağlayışlarından çok sıkıldım.. koskoca kadının sinirlerine hakim olamaması, elinde bunca imkan varken bunun üstesinden gelememesi üzücü.. eminim ki kendi özel psikoloğu vardır, nasıl olur da bu davranışı tedavi edemez.. vera’yı izledikçe super mario oynarken “yabamayıp” (yabıcam! yabıcam, yabıyorum, yabdııııııııım.. yabmıştıııııııııım..) sinir krizlerine giren çocuk aklıma geliyor.. aynı mantık ama çocuğun bunu engelleme mekanizması yok maalesef yapı itibariyle.. zvonareva’da olması lazım..

ikinci sette de başlarda değişen bir şey yoktu.. 3-2 wozniacki öndeyken kort değişiminde vera’nın burnu kanamaya başladı.. ama öyle bildiğiniz sızıntı değil.. direkt boşalma, şıpır şıpır damlama.. o sırada kolonlardan gelen “i gotta feeling” eşliğinde tribünde dans eden bir radwanska vardı.. cidden sallamıyorum kız dans ediyordu oturarak..

neyse tampon takıldı zvonareva’nın burnuna ve öyle devam etti ikinci sete rus raket.. caroline 5-2’yi yakaladığında ben maç bitti dedim açıkçası.. ama 1 maç puanından yararlanamadı ve setin tie-break’e gitmesine neden oldu wozniacki.. bir anda oldu her şey.. sanırım o da kazandım deyip bir anlık konsantrasyonunu kaybedince böyle oldu..

üçüncü sete daha iyi başladı ve setin başında servis kırarak öne geçti.. ancak vera telafi etti bunu.. tabi bu arada bir tarafın baldırı, diğer tarafın ayak bileği oyunlarını engelliyordu.. wozniacki artık nasılsa tekrar servis kırdı ve 5-4 öne geçerek maç için servis kullandı.. bu oyunda hayatımda daha önce görmediğim bir şeye tanık oldum.. wozniacki dışarı vurduğu bir top sonrası titreyerek yere yığıldı.. bacağını hareket ettiremiyor ve ağlıyordu.. aha dedim gitti kız, turnuvayı bıraktı, radwanska ne yapıyor acaba şimdi diye merak ettim.. ama o bırakmadı.. ayağa kalktı.. ve 3 puan üst üste alarak ikinci maçını da kazandı..


yarın woz jankovic ile oynayacak.. körler sağırlar birbirini ağırlayacak.. iki sakat adam.. bu arada zvonareva da sağ ayak bileğindeki sakatlık yüzünden çekildiğini açıkladı.. radwanska 1 maç da olsa oynayabilecek ve buraya kadar boşuna gelmemiş olacak..

kestane rengi gruptaki günün ilk maçında serena williams elena dementieva’yı 2 set ile geçerek birinciliği garantilemenin yanında set vermediği için de venus williams’a büyük bir şans doğurdu..

ilk sette dementieva 2-1 öne geçtikten sonra uzun süre oyun alamadı.. üst üste 7 oyun kazanan serena dün kardeşi karşısında oynadığı oyunun kat kat üzerindeydi.. ikinci sette 4-4’ten sonra servis kırarak seti almayı başardı serena..

üç setlik maçlardan başımız dönmüş, gözlerimiz şaşı olmuş, beynimiz işlevselliğini yitirmiş iken bir darbe de günün son maçından geldi.. venus williams ile svetlana kuznetsova arasındaki maç da 3 sete gitti, 2 saatten fazla sürdü.. ilk seti rahat alan williams ikinci sette direniş ve diriliş ile karşılaştı.. ikilinin arasında ilk defa tie-break oynandı ve kazanan kuznetsova olunca maç son sete taşındı.. bu sette 4-4’e kadar başabaş giden müsabakada venus servis kırmayı başararak maç için servis kullanma hakkı kazandı.. 2 kez maç puanından yararlanamadı.. üçüncüde başarılı oldu ve yarı final için umutlarını yaşattı..

iki grupta da işler karışık:

beyaz grupta yarın wozniacki ile jankovic, azarenka ile radwanska oynayacaklar.. wozniacki yarınki maçı kazandığı takdirde çıkıyor.. set alamadan kaybettiği takdirde jankovic'in altında kalıyor.. üstüne azarenka kazanırsa onun da altında kalıyor ve gruptan çıkamıyor..

wozniacki set alarak kaybettiği taktirde ise yine jankovic'in altında kalacak ikili averajda ancak azarenka radwanska'yı yendiği takdirde bu sefer üçlü averaja gidecekler.. azarenka bu noktada set verse de vermese de lider oluyor, jankovic de ikinci..

yani wozniacki kazanamadığı takdirde azarenka'nın yenilmesine bakacak..

kestane rengi grupta serena williams lider olarak çıktı.. yarın son maç var kuznetsova ile dementieva arasında.. kuznetsova kazanırsa üçlü averaja giriyorlar, kaybederse dementieva ikinci olarak çıkıyor.. üçlü averaj ise şöyle: kuznetsova set vermeden kazanırsa venus williams ikinci oluyor.. kuznetsova set vererek kazanırsa yine venus williams ikinci oluyor.. e oldu olacak venus williams çıksın oynasın.. çok garip.. yarın dementieva kuznetsova'ya yenilirse grupta yendiği tek isim onun üstünde oluyor..

cuma (4.gün) programı (doha’da mübarek gün)
1. Caroline Wozniacki vs. Jelena Jankovic
2. Svetlana Kuznetsova vs. Elena Dementieva
3. Agnieszka Radwanska vs. Victoria Azarenka

Read more...

28 Ekim 2009 Çarşamba

bali yolcusu kalmasın

bu sene ilk kez düzenlenecek olan sezon sonu şampiyonası v2, nam-ı diğer şampiyonların turnuvası haftaya oynanacak ve katılımcılar açıklandı..

1. marion bartoli (monterrey)
2. samantha stosur (osaka)
3. yanina wickmayer (estoril, linz)
4. sabine lisicki (wc)
5. anabel medina garrigues (fes)
6. maria jose martinez sanchez (bogota, bastad)
7. shahar peer (guangzhou, taşkent)
8. melinda czink (quebec city)
9. agnes szavay (budapeşte)
10. aravane rezai (strasbourg)
11. magdalena rybarikova (birmingham)
12. kimiko date krumm (wc)

istanbul cup şampiyonu vera dushevina ise alternatif oyuncu olarak bali'ye gidiyor.. sabine lisicki bugün twitter'ından paylaştı wild card'ının kabul edildiğini.. sevindim.. twitter'dan daha önce de bali'ye wild card verirlerse seve seve giderim demişti.. twitter'ın gücü..

12 tenisçi 3'erli 4 grupta oynayacaklar birbirleri ile.. grup liderleri ise yarı finale çıkacaklar..


Read more...

eyvah çocukları unuttum

wta yıl sonu turnuvasına o kadar çok kaptırdım ki bu haftaki erkekler turnuvaları hakkında bir şeyler yazmadığımı fark ettim.. hemen kısaca bahsedelim:

bu hafta 3 turnuva var erkeklerde.. st petersburg, lyon ve viyana..

st. petersburg'da rus ağırlıklı bir kadro görüyoruz.. kremlin cup'ı kaldıran youzhny, igor andreev, marat safin vs.. victor hanescu, ernests gulbis ve richard gasquet'e de var..

beyaz'ın psikopat karakteri geldi aklıma ilk olarak..

richard gasquet ilk turda marat safin'e yenildi.. safin kendi evindeki bu son turnuvasında bir şeyler yapmak ister gibi bakalım.. ancak ikinci tur rakibi çok zorlu.. igor andreev.. safin bunları yaparken adı seks skandallarına karışan ernests gulbis çeyrek final gördü.. ilk turda florian mayer'i ikinci turda ise 4 numaralı seribaşı jeremy chardy'i devirdi letonyalı.. zebellos ile oynayacak çeyrekte.. neden olmasın?

st petersburg ana tablo

lyon'da fransız abiler tsonga, simon, benneteau ve mathieu'nun yanında ljubicic, juan monca, benjamin becker var.. ilk turda elenen seribaşı yok..

lyon ana tablo

viyana da ise cilic, monfils, stepanek ve kohlschreiber başı çekiyorlar.. ilk turda elenen tek seribaşı 8 numaralı john isner.. hem de geçen hafta kremlin cup'ta final oynayan janko tipsarevic'e yenildi uzun adam..

viyana ana tablo

Read more...

gün sonu: wta tour championship 09 - gün 2

(4) C Wozniacki (DEN) d. (6) V Azarenka (BLR) 16 64 75
(8) J Jankovic (SRB) d. (1) D Safina (RUS) 11 ret.
(2) S Williams (USA) d. (7) V Williams (USA) 57 64 76

beyaz grubun kaderini belirleyecek maç turnuvanın şu ana kadarki en iyi maçı oldu.. iki genç tenisçi bizlere bir tenis ziyafeti sundular..


vika
ve caro korta gelirken birbirleri ile şakalaşıp gülüşüyorlardı.. çok iyi iki arkadaşlar.. ancak ilk servis kullanıldığında arkadaşlıktan eser kalmaz.. vika maça o kadar agresif başladı ki wozniacki bile ne olduğunu anlamadı.. danimarkalı da ritme ayak uydurmaya çalıştı, korkak oynamadı o da sert vurdu, iki taraf da rallilerin kontrolünü ele geçirmeye çalıştılar.. vika forehand kanadından çapraza bulduğu açılar ile wozniacki'yi kortun dışına kadar itip paralel forehand ile boş kortu bularak sayıya gidiyordu.. wozniacki ne yapacağını çözene kadar ilk set bitti.. tabi ki azarenka'yı tanıyanlar maçın kolaylandığını sanmıyorlardı..

wozniacki'nin yapacağı şey çapraz vuruşlarda çapraza değil paralel'e gitmek böylece azarenka'nın backhandine oynamak olacaktı.. ikinci sette bunu yaptı ve daha güzel bir set izledik.. azarenka'nın formu ise maçın başındakine kıyasla oldukça aşağılardaydı.. ikinci setin beşinci oyunu 20 dakikaya yakın sürdü.. vika'nın servis kullandığı bu oyunda wozniacki 6 kez servis puanından yararlanamadı.. 14 kere "berabere" olan oyundan gülerek ayrılan azarenka olsa da seti kazanan wozniacki oldu..

"heat rule" nedeni ile son setten önce 10 dakika ara verildi mücadeleye.. bu ara şüphesiz azarenka'ya yaradı.. üçüncü setin başında kendi servis oyununu aldı ve servis kırarak 2-0 öne geçti.. bu servis kırma bir reaksiyon zincirine yol açtı ve arka arkaya 8 kez servis kırıldı maçta.. 5-3 önde iken servis attığı oyunu kazanamayarak çok önemli bir fırsatı tepti belaruslu.. 5-4 iken bu sette 8 oyun sonra servisine tutunmayı başaran taraf olan wozniacki sette beraberliği buldu.. hem de çift hata ile başladığı ve 1 maç puanı çevirdiği oyunda bunu başarması zihinsel olarak orada olduğunun kanıtıydı..

maçın en kilit oyunu son setin 11. oyunuydu.. bu sette servis kullanan azarenka önce dışarı vurduğu bir top sonrası sinirlendi ve topu havaya dikti.. hakem kader nouni uyarı verdi (ball abuse).. bir sonraki sayıda tekrar dışarı vurunca bu sefer raketi yere çaldı.. ilk uyarıdan sonra gelen uyarı puan cezası anlamına gelir.. azarenka raketi değiştirmek için sandalyeye doğru hareketlendiğinde nouni ikinci uyarıyı verdi (racket abuse) ve puan cezası ile birlikte oyun wozniacki'ye gitti..

azarenka bu noktadan sonra artık maçı kaybetmişti.. 10-15 dakikalık oyunlar oynayan ikilinin son oyunu 2 dakika bile sürmedi.. kendi servis attığı oyunu çok rahat alan danimarkalı ilk yılsonu şampiyonasından ilk galibiyetini çıkardı..

maçın başındaki azarenka ile sonundaki azarenka arasındaki fark işte bu kızın neden hiçbir zaman grand slam kazanamayacağı yönündeki düşüncemi açıklıyor.. mental yönünü geliştirmediği sürece böyle tıkanmaya devam edecek.. harika bir junior kariyeri ve junior'dan pro'ya mükemmele yakın bir geçiş herkesin başarabileceği şeyler değil.. 3 sene içinde junior 1 numaradan pro top 10'e geçiş yapmayı başaran insanlar özel insanlardır.. hingis gibi.. azarenka'daki yeteneği wozniacki'ye versen mesela şimdiye 2 grand slam şampiyonluğu koparmıştı..

maç güzeldi ama.. en çok nouni ile wozniacki arasındaki muhabbetler hoşuma gitti.. nouni süper adam, favori hakemim..

günün ikinci maçı süre itibariyle ilkini dengeledi.. doha'ya sırtında bir sakatlık ile gelen safina henüz maçın 2 oyunu tamamlanmışken gözyaşları içinde maçı bıraktı.. o sırada vera zvonareva'nın göbek dansına başladığı gelen bilgiler arasında.. büyük ihtimalle bir sonraki maça çıkamayacak safina ve vatandaşı zvonareva 2 maç oynayacak.. ikisini de kazanırsa çok garip şeyler olacak..

safina’nın bırakması ile yılı 1 numara olarak bitirecek isim serena williams bugün kardeşini geriden gelip yendi.. maçın sadece son 2-3 oyununu seyrettiğimden bu tek cümle ile idare edeceğiz artık.. böylece serena yarı finali çok büyük ihtimalle garantiledi.. son şampiyon venus ise veda ediyor.. serena boşuna uzattı yalnız maçı.. son sette 5-1 yapabilecekken servisini kırdırdı maç oradan 5-6'ya geldi.. venus maç puanından yararlanamadı.. tie-break'e gidince de kazanan serena oldu.. ace ile bitirdi..

perşembe (gün3) programı:

1. Vera Zvonareva vs. Caroline Wozniacki
2. Serena Williams vs. Elena Dementieva
3. Svetlana Kuznetsova vs. Venus Williams

Read more...

agassi'den geç gelen itiraf

agasi otobiyografik kitabında tenis dünyasını şok edecek açıklamada bulundu..

97 yılında meth (metamfetamin) kullandığını itiraf etti ve testlerde pozitif çıkmasına rağmen yanlışlıkla aldığı yönünde yalan söylediğini açıklandı.. sampras'tan daha çok sevdiğim bu adamın geçmişte böyle utanç verici bir olaya karışması beni üzdü.. sigara kullananlara bile ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılması taraftarı olarak, uyuşturucu kullanmış bir adamı yıllarca desteklemişim..

meth kullanma nedenini ise o sıralar düşen formu ve yakında brooke shields ile olacak evliliğindeki şüpheleri olarak gösteriyor..

"slim de sıkınıtıdaydı (slim agassi'nin asistanına hitap şekli).. 'uçmak ister misin' dedi..
- nasıl?
- gack ile..
- gack de neyin nesi?
- kristal meth

sanki başkasının ağzından çıkıyormuşçasına şu sözler duydum: "biliyo musun, s..eyim, evet, hadi uçalım"

velhasıl bir gün laguardia havaalanında iken telefonu çalar arayan atp doktorudur ve test sonuçlarının pozitif olduğunu söyler.. agassi de hemen atp'ye bir mektup yazar.. slim'in bilinen bir bağımlı olduğunu, onu zaten kovduğunu ancak zamanında ona methli sodalar içtiğini söyler.. buraya kadar doğru.. meth içeren sodalardan birini yanlışlık ile içtiğini ve atp'den anlayış beklediğini söyler.. burası yalan..

kitapta "çocuklar meth kötü bir şeydir, her tarafınız çürür, dişleriniz dökülür, organlarınız çalışmaz" gibi bir ibare mevcut mu merak ettim.. bir de adam anlatmış şöyle güzel hissettim, şöyle uçtum diye.. meth'in zararlarını anlatan afişler yayımlanmıştı bir ara.. onları bulun internetten mesela.. ya da breaking bad izleyin..

kitap satışında patlama da olur şimdi.. karlı çıkan yine agassi olur..
longines "elegance is an attitude" der agassi ve graflı reklamında.. bilemedim..

http://bit.ly/3NnF1B

Read more...

foto geçidi: marat görmesin!

dinara safina'nın bazaar dergisine verdiği pozlar.. marat görmesin..


bazen, ne yaparsan yap olmuyor, olmuyor bazen..

Read more...

27 Ekim 2009 Salı

gün sonu: wta tour championship 09 - gün 1

bugünün galipleri victoria azarenka, elena dementieva ve serena williams oldular..

günün ilk maçı azarenka ile jelena jankovic arasındaydı.. bildiğiniz gibi sırp raketi 1 aydır sağ kolundaki sakatlıkla uğraşıyordu ve geçen hafta çarşamba gününe kadar kortta mücadele etmişti doha'ya katılabilmek için.. onun acısı bugün çıktı..

ilk sette fazla uzun ralli göremedik.. vika'nın return oyunu iyiydi.. jankovic ise çabukluğu ve hızıyla puanları almayı çalıştı.. ilk sette 4-2 önceyken ikinci kez servis kırmayı başaran azarenka kendi servis attığı oyunu da alarak ilk seti 6-2 ile kapattı.. jankovic belaruslu'dan daha fazla winner bulmasına rağmen 13 basit hata ile ilk seti kaybetti..

ikinci sete jankovic etkili servis oyunu ile başladıysa da üçüncü oyunda 30-0'dan kendi servis oyununu vermesi bir şeylerin yolunda gitmediğini gösteriyordu.. ilk setin aksine uzun ralliler ile geçen oyunlarda jankovic durumu 3-3'e getirmeyi başardıysa da bundan sonra hiç oyun alamayarak ikinci seti de 6-3 kaybetti.. maçın son oyununda iki çift hata yapması sonunu hazırladı..

turnuva başlamadan önce beyaz gruptan jankovic ile safina çıkar diye düşünüyordum.. ama jankovic'in sakatlığın etkisinden kurtulmuş olacağını düşünmüştüm.. bugünkü oyundan sonra jankovic'in gruptan çıkması oldukça zor.. hatta turnuva öncesi ben de dahil pek çok kişinin şans vermediği azarenka'nın bu galibiyetle grubu lider bile bitirebileceğini düşünmeye başladım.. çünkü safina ile birlikte grupta fiziksel olarak en hazır isim.. bunu maçtan sonraki konuşmasında da söyledi.. ama azarenka bu nerelerden maç vermiş kız, her şey olur..

kestane rengi grupta iki maç da oynandı bugün.. ilk maçta elena dementieva iki farklı kişilikle çıktığı maçı üç sette kazandı.. ilk sette genelde bildiğimiz servis oyunu rezil, sümsük bir şekilde oynayan dementieva vardı.. çift hatalarda çift hanelere ulaşması 2. setin başındaydı.. fakat ikinci sette bir şeyler bir anda değişti.. venus williams ikinci setin hemen başında servis kırıp 2-0 öne geçti.. dementieva bu oyundan sonra toparlandı harika oynamaya başladı.. seti tie-break'e götürdü.. tie-break oyununda ilk serviste mini-break yapıp 2-0 öne geçen williams, dementieva'nın 5 puan üst üste almasıyla bir anda 5-2 geriye düştü.. 6-3'te 3 kez set puanından yararlanamadı dementieva ancak dördüncüyü affetmedi..

üçüncü sette ise venus williams tamamen başka yerlerdeydi.. 4-0 geriye düştükten sonra da dementieva karşısında topalamasına imkan yoktu..

maçın en dikkat çekici istatistiği ayak hatasında geldi.. iki tenisçi toplamda çift hanelere ulaştılar ayak hatası sayısında.. sadece venus 9 ayak hatası yaptı..

günün son maçı ise en çekişmelisiydi.. kuznetsova ile serena arasındaki maçta bir o taraf bir bu taraf servis kırdı.. tie-break'e giden ilk seti kazanan serena williams ikinci seti de 7-5 kazandı ve ilk maçlar sonunda liderliğe yükseldi..

maçlar başlamadan önce kestane rengi gruptan çıkacak isimlerin serena williams ve elena dementieva olduğunu düşünüyordum.. hatta final tahminim de bu ikisiydi ve serena da turnuvayı kazanacak diye hesaplamıştım.. ilk maçlar sonunda gruptan çıkma noktasındalar.. dementieva'nın kuznetsova'yı yenmesine bakar her şey..

çarşamba gününü yani 2. günü "babe"ler ile açıyoruz.. ardından iki "choker" ve son olarak gardaşı gardaşa kırdırıyoruz.. değişik maçlar olacak.. maçlar tsi 16:00'da, eurosport'tan canlı..

1. Caroline Wozniacki vs. Victoria Azarenka
2. Dinara Safina vs. Jelena Jankovic
3. Serena Williams vs. Venus Williams

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP