18 Şubat 2011 Cuma

seribaşı partisini ipek bozdu

Memphis'te tekleri boşverelim, çiftlerde İpek Şenoğlu yarı finale yükseldi partneri Ksenia Pervak ile (Zeyna diyeceğim kendisine).

İlk turda wildcardlı ev sahiplerini yendiler. Daha önce duymamıştım ikiliyi, İpek Şenoğlu da nasıl oynadıklarını bilmediğini söylemişti zaten. Onları 6-3/6-1 ile geçtiler ve çeyrek finaldeki rakipleri turnuvanın 1 numaralı seribaşı ikilisi Renata Voracova/Barbora Zahlavova-Strycova'ydı.

Açıkçası ümitli değildim, İpek de değildi zira Twitter'dan "pozitif hisler bende de olsa keşke" tarzı bir şeyler yazmıştı. İkili ilk seti sıfıra karşı kazandıktan sonra ikinci seti de hanesine yazdırdı ve maçı kazanarak son dört takım arasına kaldı.

Diğer yarı finalistler ilk dört seribaşıdan. Yani seribaşılar partisini İpek ve partneri Zeyna bozdu.

İpek en son Bosna-Hersekli partneri Jugic-Salkic ile 2008'de Estoril'de final oynamış ve Kirilenko/Pennetta çiftine mağlup olmuştu. İkili bu sene Avustralya Açık'ta şampiyon oldu hatırlatırım.

Şenoğlu/Pervak çiftinin yarı finaldeki rakibi yine Çekler. Hlavackova/Hradecka ikilisi. Hradecka, Voracova ile İstanbul Cup 2009'da şampiyon olmuştu çiftlerde.

İpek ve Zeyna'ya başarılar...

Read more...

sevinmek için sevmedik


Dünün haberi ama olsun. Ana Ivanovic'in Dubai'de yenilişinden bahsetmemiştim zaten. Kötü servis performansı devam ediyordu Sırp'ın. Dubai'de ilk tur maçında Patty Schynder ile karşılaştı ve ilk seti kazandığı maçta ikinci sette de bir servis kırma ile öne geçti. Buradan maçı verdi.

Bunun mental bir problem olmadığı belli. Zira yine kendine güveni gitmiş olsa öne geçemez maçta. Hele ki bir seti aldıktan sonra kendine güveninin daha çok gelmesi lazım. Ivanovic'ten açıklama gelmeden önce sakatlığının devam ettiğini düşünüyordum. Dün Doha'dan çekildiğini duyurdu. Nedeni ise Hopman Cup'taki sakatlığın nüksetmesi.

Servis atamamalar o yüzdenmiş demek. Neyse Ana fanları sabırlıdır. Bir nevi Beşiktaş taraftarı. Hem Beşiktaşlı hem Ana'lı olmak da yalnız fecii. Kendimden biliyorum.

Biz seni sevinmek için sevmedik Ana. Bekleriz.

Read more...

dubai: deja vu'lar memleketi

Bir numaralı koltuğun oyuncağa döndüğü şu günlerde Caroline Wozniacki bir maç daha kazanırsa gelecek hafta tekrar 1 numara olacak. Dubai'deki turnuvada 1 numaralı seribaşı olan Danimarkalı çeyrek finali rahat gördü. İlk turu bye geçmesi, ikinci turda Chakky'nin bayılması derken üçüncü turda sadece bir oyun vererek kazandığı rahat galibiyet ile Shahar Peer'in rakibi oldu. Onu yenerse son dörde kalacak ve 1 numaraya oturacak.


Peer iyi oynuyor. Çok ilginç bir şekilde iyi oynuyor. Neden ilginç?

İki sene önce İsrail'in Gazze'deki şiddet olayları yüzünden Emirlikler'den Peer'e vize çıkmamıştı. Bunun üzerine de WTA de turnuva organziatörlerini cezalandırmıştı. Geçen yıl ise olay çıkmadı ama çok büyük güvenlik önlemleri altında oynatıldı Peer. Ve bu ortamda yarı fianl görmeyi başardı. Üçüncü turda yendiği isim Caroline Wozniacki'ydi.

Bu sene de Dubai'de dolaşamıyor İsrailli. Ama geçen seneye oranla daha rahat olduğunu söylüyor. Bu yıl yine 1 numaralı seribaşı Caro ve Peer bu sefer çeyrek finalde onunla karşılaşıyor. Yenerse hem puan kaybetmemiş olacak hem de Danimarkalı'yı zirveden uzakta tutacak.

Bir diğer çeyrek final eşleşmesi Stosur ile Jankovic arasında. İki ne yapacağı belli olmayan tenisçinin mücadelesinden sanki Stosur galip çıkacak gibi ya hayırlısı. Üçüncü turda Kanepi karşısında geriden gelerek kazanmıştı Jankovic. Stosur ise set kaybetmeden gidiyor şimdilik.

Kırık raket Radwanska son dörde kalabilmek adına Svetlana Kuznetsova ile karşılaşacak. Bartoli'nin sakatlığının etkileri sürüyor mu diye düşüncelere itti beni. Çok rahat geçmiş gibi duruyor Fransız'ı. Kuznetsova ise Avustralya Açık'taki efsane maçın rövanşında Schiavone'yi bu sefer alt etmeyi başardı. Üç site giden maçın son seti 7-5 bitti. Zaten uzamasına imkan var mıydı! Avustralya'da altı maç puanından yararlanamayıp müsabakayı kaybeden Rus raket bugün de altı maç puanı kaçırdı ama en sonunda yedincide güldü.


Son eşleşme Penneta ile Kleybanova arasında. Flavi ilk turda Dokic'i yendikten sonra elenseydi üzülürsüm. Bugün Victoria Azarenka karşısında 6-3/3-1 öne geçtikten sonra ikinci seti verişi var ki küfür yedi benden. Neyse sonradan son seti aldı. Kleybanova ise Zvonareva'yı devirerek girdi son sekiz arasına.

Bu turnuvada Li Na Melbourne'den sonra ilk defa sahne aldı ve ilk maçında Yanina Wickmayer'e mağlup oldu.

Zheng Jie ise sakatlıktan sonraki ilk maçını kaybetmişti hatırlayacağınız gibi. Burada en sonunda kazandı. İlk turda Kristina Barrois'yı yendi ama ikinci turda Patty Schnyder'e yenildi.

Read more...

15 Şubat 2011 Salı

burj el arap'ın gölgesindeyiz


Evet otelin isminin İngilizce yazılışı Burj Al Arab.

Kadınlarda haftanın en güzel turnuvası Dubai'de. Premier 5 olunca tabi tatlıya koşuşan karıncalar gibi Top oyuncular da geliyorlar.

İlk 10'dan Kim Clijsters ve Venus Williams dışında herkes orada. İlk sekiz seribaşı ilk turu bye geçiyor. Dün bazı ilk tur maçları oynandı. Maria Kirilenko'nun düşüşü devam ediyor. Chanelle Scheepers Creepers (wheredidyougetthoseeyes) 6-2'lik iki setle mağlup etti güzelim Rus'u. Sevastova ve Bacsinszky galip.

Seribaşılardan Bartoli ve Kuznetsova tur atladı. Bir de Kleybanova. Kleybanova elemelerden gelen vatandaşı Pavlyuchenkova'yı yendi. Neden elemelerden geldi ilk 20'deyken? Son katılım tarihini kaçırdı. O yüzden elemelerden geldi. İlk turda elendi. Geldiği gibi gitti. Oyunumdan memnunum demiş ama.

Yarının programında nefis maçlar var. TSİ 10'da Eurosport ekranlarına kurulun derim.

Centre Court (from 12.00hrs)
1. Jelena Dokic vs. Flavia Pennetta
2. Anna Chakvetadze vs. Daniela Hantuchova
3. Andrea Petkovic vs. Angelique Kerber
4. Patty Schnyder vs. Ana Ivanovic (NB 19.00hrs)
5. Akgul Amanmuradova vs. Sania Mirza

Court 1 (from 12.00hrs)
1. Shahar Peer vs. María José Martínez Sánchez
2. Kaia Kanepi vs. Vera Dushevina
3. Ekaterina Makarova vs. Tsvetana Pironkova
4. Yanina Wickmayer vs. Bojana Jovanovski

Court 2 (from 14.00hrs)
1. Al Nabhani/de Lattre vs. Kuznetsova/Zvonareva
2. Kristina Barrois vs. Zheng Jie
3. Jarmila Groth vs. Dominika Cibulkova

Court 3 (from 12.00hrs)
1. Sara Errani vs. Zuzana Kucova
2. Peng Shuai vs. Bethanie Mattek-Sands
3. Ayumi Morita vs. Petra Kvitova
4. Pennetta/Schiavone vs. Errani/Vinci

Court 7 (from 12.00hrs)
1. Roberta Vinci vs. Elena Vesnina
2. Klara Zakopalova vs. Lucie Safarova
3. Dushevina/Peng vs. K.Bondarenko/Shvedova (after suitable rest)

Read more...

yedinci haftanın turnuvaları

Merhaba yeni hafta ve yine merhaba arkadan koşarak haftayı yakalamaya çalışan Onur.

Memphis'te San Jose tayfası var beklenileceği gibi. Araya yeni katılanlar var. 1 numaralı seribaşı Andy Roddick gibi. O da pek iyi kura çekmemiş, ilk turda Ricardas Berankis ile oynuyor. Hayır o benim için hep Ricardas olarak kalacak. Gael Monfils geçen hafta yarı finale çıkmamış ve Raonic doğrudan finale yükselmişti bu sayede. Buradan da çekildi La Monf.

Tabii Memphis'te asıl olay San Jose'de final oynayan ikilinin burada ilk turda eşleşmesi oldu. 2 numaralı Verdasco ile turnuvaya wildcard ile katılan Raonic'ten bakalım bu kez galip gelen kim olacak.

Yine geçen hafta yarı finalde İspanyol'a yenilen JMDP, ilk turda Uzun Isner Efendi ile eşleşti.

Memphis Erkekler Ana Tablo

Bu turnuva karma bunun bir de kadınlar versiyonu var. Orada ilk tur maçları ikisi hariç oynandı ve ilk dört seribaşıdan üçü elendi. ELENDİ! İLK TURDA! Yani Sofia Arvidsson'un iki numaralı seribaşı olduğu turnuva bu kadar olur tabii. Turnuvayı çekler basmış. Zaten ana tabloya kırmızı-beyaz-naci renkler hakim. Manzarayı bozan tek şey Cirstea'dan gelen sarı renk. Cirstea... Hmm çok tanıdık geliyor bu isim.

Memphis Kadınlar Ana Tablo

Çiftlerde de İpek Şenoğlu ve partneri Renata Voracova ilk turda iki Amerikalı ile oynuyorlar. Adlarını ilk defa duyuyorum zaten İpek de tanımıyormuş. Geçerlerse 1 numaralı seribaşılara denk geliyorlar çeyrekte. İpek gripmiş bu arada.

Fransa'da, Marsilya'da Open 13 var. Söderling, Berdych, Youzhny ve Melzer ilk turu bye geçtiler. Yeni Federer denilen Dimitrov yılların eskitemediği Tursunov'a üç sette yenildi ilk turda. Geçen hafta Rotterdam'da ilk turda elenen iki loooosseeeeerrrr Davydenko ve Simon ilk turda eşleşti burada. Birisi seriye devam edecek. Bu arada şaka lan Simon'a loser demem, canım benim nası da korkutmuştu Federer'i.

Marsilya Ana Tablo

Toprakçıların mekanı bu sefer Arjantin.

Bueons Aires Ana Tablo

Kadınlarda Dubai var ona ayrı bi post geliyor.

Bi de bu var, kadınlar toprakla buluştu:
Bogota Ana Tablo

Read more...

altıncı haftanın şampiyonları

Petra Kvitova d. Kim Clijsters 6-4/6-3

Hay benim allahbelamıversin, hay dilimeşekarılarısoksun. Arkadaş... Kvitova... cümle kuramıyorum. Sene sonunda WTA tarafından ödüle boğulduğunda demediğimi bırakmadığım, "Ne iş yaptı la bu", "Oyunu da bi şeye benzese" dediğim kadın gitti bu sene Brisbane'da şampiyon oldu. Sonra Avustralya Açık'ta çeyrek final gördü. Sonra geldi Paris'e.

Bugün 1 numaraya çıkan Clijsters'a set vermeden şampiyon oldu. Çok ilginç, normalde 1 numarayı yendi ama kayıtlara iki numarayı yendi diye geçiyor. Kimse "Bu kız 1 numarayı yenmedi" diyemez. Dedirtemezsiniz!!!111

Öyle işte, Kvitova beni ters köşeye yatırmaya devam ediyor. Hâlâ sevmiyorum ama.

Daniela Hantuchova d. Sara Errani 6-2/6-0

Hantuchova'dan ilerleme haberi var. Kız oynuyor. Yarı finalde dünya 3 numarası Vera Zvoanreva'yı yenerek çıktığı finalde Sara Errani'ye sadece iki oyun vererek şampiyon oldu. Bu zafer üç buçuk sene sonra kazandığı ilk zafer. Genç gibi duruyor ama yaşı 27. Senden, benden büyük yani. Senden değil. Önünde tenis oynayacağı fazla yılı yok. Bir Schiavone değil neticede. Little Miss Sunshine'ın blumik versiyonu...

Milos Raonic d. Fernando Verdasco 7-6/7-6

Avustralya Açık'ta patlama yapıp dördüncü tur gören ve benim yine, "Abartılıyor, oyununda matah bir şey göremedim" dediğim 20 yaşındaki Kanadalı Raonic de kariyerinin ilk ATP zaferini San Jose'de yaşadı. Greg Rusedski'den sonra ilk defa bir Kanadalı şampiyon oldu. O zamanlar sene 95'ti. Tarkan ve Mirkelam dinlerdik. Serdar Ortaç göbekten zeytin yerdi. Rusedski sonra İngiliz oldu falan filan.

Maçta toplam 1 defa servis kırma şansı yakalandı. Onu da Verdasco yakaladı. Şimdi Verdasco'nun etkili silahının aslında servis olmadığı düşünüldüğünde Raonic'in pek matah bir yanı olmadığını söyleyebilirim yine de. İnsan kıramasa da bi şans yakalar. Neyse çocuk ilk zaferini kazanmış üzerine gitmeyeyim.


Robin Söderling d. Jo-Wilfried Tsonga 6-3/3-6/6-3 

Nicolas Almagro d. Alexandr Dolgopolov 6-3/7-6

(Foto: Getty / Reuters / AP)

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP