12 Haziran 2010 Cumartesi

(buraya risk ile ilgili bir espri gelecek)

Börmingım'da da yarı finalistler belli oldu. Maria Sharapova tren misali önüne geleni ezmeye devam ederken Amerikalı genç bir kız kariyerinin ikinci WTA turnuvası ana tablosunda Sandra Zahlavova ile başladığı katletme operasyonunda boyut atladı. İkinci turda Kanadalı Wozniak'ı ve ardından ağlak Chakvetadze'yi mağlup eden Alison Riske, çeyrek finalde dünya 16 numarası Yanina Wickmayer'i üç sette turnuva dışına iterek son dörde kaldı. Cirstea'ya, Pavluçenkova'ya, Wozniacki'ye göre geç kalmış sayılsa da 90lı raket şaşırttı. Bugün yarı finalde Masha ile finale çıkma mücadelesi verecek. Riske ayrıca Wimbledon için wildcard kazandı.


Li Na aynı gün içerisinde iki kez kazananlar kervanına katıldı. İlk önce Angelique Kerber'i üç sette geçen 1 numaralı seribaşı, çeyrek final mücadelesinde de Kaia Kanepi'yi iki sette evine uğurladı. Kanepi aynı gün üçüncü utr maçında Michelle Larcher'i yenmişti. Li Na'nın rakibi ise Aravane Rezai. Allah şerrinden korusun dinimiz amin. 

Günün Sonuçları:
Çeyrek Final
(1/WC) Li Na (CHN) d. (Q) K Kanepi (EST) 64 62
(2) M Sharapova (RUS) d. (Q) S Karatantcheva (KAZ) 62 64
(Q) A Riske (USA) d. (3) Y Wickmayer (BEL) 67(5) 64 63
(4) A Rezai (FRA) d. (5) S Errani (ITA) 76(2) 75

Üçüncü Tur
(1) Li Na (CHN) d. (13) A Kerber (GER) 46 63 75
(5) S Errani (ITA) d. M Erakovic (NZL) 76(5) 64
(Q) K Kanepi (EST) d. M Larcher de Brito (POR) 62 62

Read more...

11 Haziran 2010 Cuma

queen's: nadal evine gider

Bir önceki karşılaşmada, Istomin karşısındaki Nadal'dan belliydi böyle olacağı. Rafael Nadal toprak sezonunda hiç maç kaybetmedi bu yıl. Mart ayından beri yenilgi yüzü görmüyordu bu yüzden. En son 2 Nisan'da Andy Roddick'e mağlup olmuştu Miami'de. Queen's Club'daki ikinci maçında Istomin karşısında bacağının arkasından sorun yaşamıştı. Çiftler maçından da çekildi. Bugün o sakatlık onu pek etkiliyormuş gibi gözükmese de vuruşlarında sorun yaşadı İspanyol. Feliciano Lopez vatandaşını iki sette alt etti ve yarı finale yükseldi. Nadal evine Mallorca'ya gidip bir kaç gün dinlenecek. Soluklanmadan RG'dan hemen sonra gelmişti Londra'ya.

Son şampiyon Andy Murray çok tartışmalı bir müsabakadan sonra Mardy Fish'e mağlup olarak turnuvadan elendi kendi seyircisi önünde. Önceki akşam setler 1-1 iken ve son sette Mardy Fish 3-0 öndeyken her şey iyi güzeldi Amerikalı için. Ancak Murray bir anda 3-3 yapınca skoru, Fish hemen sandalye hakemine gitti ve "Hava karardı, yakın gözlüklerimi yanıma almamışım" diye serzendi. Hakem telsizle turnuva hakemini çağırdı. Aralarında geçen konuşmaya Britanyalı raket uzaktan bakarken Mardy Fish bir anda çantasını toplayıp içeri gitti. Murray ne olduğunu anlayana kadar maç ertelenmişti. Son şampiyon her ne kadar, "Daha geçen hafta 21.30'da maçı bitmiş bir turnuvada oynadım saat daha 20.30" dese de karar değişmedi. Bugün 3-3'ten devam eden son sette gülen taraf Amerikalı oldu. Yarın Dünya Kupası'nda ödeşirler.

Mardy Fish ondan sonra tekrar korta çıktı ve bu sefer Michael Llodra'yı iki sette geçti. Amelie Mauresmo üzülmüştür. Fish, Lopez ile oynayacak yarı finalde. Diğer yarı final eşleşmesi ise Sam Querrey ile Reiner Schüttler arasında.

Almanya'da Halle'de Roger Federer ev sahibi raket Kohlschreiber'ı da iki sette geçti ve yarı finale yükseldi. İsviçreli'nin son dörtteki rakibi bir başka Alman, bir başka Philipp, Petzschner. Diğer yarı finalde ise Lleyton Hewitt ile Benjamin Becker karşı karşıya gelecek.

Günün Sonuçları:
Queen's Club
Çeyrek Final
[8] F Lopez (ESP) d [1] R Nadal (ESP) 76(5) 64
M Fish (USA) d [12] M Llodra (FRA) 64 64
[7] S Querrey (USA) d X Malisse (BEL) 63 75
R Schuettler (GER) d [14] D Sela (ISR) 75 64
Üçüncü Tur
M Fish (USA) d [3] A Murray (GBR) 64 16 76(2)

Halle
[1] R Federer (SUI) d P Kohlschreiber (GER) 75 63
[8] L Hewitt (AUS) d [WC] A Beck (GER) 76(0) 61
B Becker (GER) d [WC] M Zverev (GER) 76(4) 60
P Petzschner (GER) d L Lacko (SVK) 64 63

Read more...

birmingham: alayına gider

Birmingham'da hayat hızlı akarmış. Bir günde iki kez kazanabilirmişsiniz. Ya da bir kez kazanıp sevinmişken bir anda mağlup olup üzülebilirmişsiniz. Burası Birmingham. Yağmurla gelen başarılar yine yağmurla gider. Burası Birmingham. Alayına gider...

İki kez kazananlar:
Maria Sharapova
Yanina Wickmayer
Aravane Rezai
Alison Riske

Bir kazanıp bir kaybedenler:
Tamarine Tanasugarn
Mirjana Lucic

Bir kazanıp yine diğerini bitiremeyenler:
Li Na
Michelle Larcher de Brito
Kaia Kanepi

İki kez kaybedenler:
Brimingham yetkilileri

Daha ne yazayım ki?

Günün Sonuçları:
Üçüncü Tur
(2) M Sharapova (RUS) d. A Kudryavtseva (RUS) 63 61
(3) Y Wickmayer (BEL) d. (14) T Tanasugarn (THA) 64 64
(4) A Rezai (FRA) d. (Q) M Lucic (CRO) 75 63
(Q) S Karatantcheva (KAZ) d. (10) M Rybarikova (SVK) 62 67(3) 62
(Q) A Riske (USA) d. A Chakvetadze (RUS) 46 75 61

Karanlık nedeni ile yarım kaldı
(1) Li Na (CHN) vs. (13) A Kerber (GER) 46 63
(5) S Errani (ITA) vs. M Erakovic (NZL) 76(5)
(Q) K Kanepi (EST) vs. M Larcher de Brito (POR) 42

İkinci Tur
(1) Li Na (CHN) d. A Keothavong (GBR) 62 64
(2) M Sharapova (RUS) d. B Mattek-Sands (USA) 60 63
(3) Y Wickmayer (BEL) d. (Q) L Robson (GBR) 75 64
(4) A Rezai (FRA) d. A Rodionova (AUS) 63 64
M Larcher de Brito (POR) d. (7) O Govortsova (BLR) 61 46 75
(Q) A Riske (USA) d. (9) A Wozniak (CAN) 62 64
(14) T Tanasugarn (THA) d. S Mirza (IND) 46 75 61
M Erakovic (NZL) d. J Craybas (USA) 36 64 64
(Q) K Kanepi (EST) d. J Groth (AUS) 76(5) 75
(Q) M Lucic (CRO) d. K Sprem (CRO) 63 57 76(3)

Read more...

queen's: seribaşılar dökülünce

Londra'da seribaşı katliamı yaşandı bugün. Dün tutuk gördüğüm 2 numaralı seribaşı Novak Djokovic bugün Xavier Malisse'e üç sette yenilerek turnuvanın dışında kaldı. Geçen yıl Halle'de final oynayan raket bu sonuçla puan kaybedecek. Tutukluğunun nedeninin ise sakatlanma korkusu olduğunu öğrendik. Maçtan sonra yetkililere pofkurmuş Sırp raket. "Bu koşullar altında tenis maçı oynamak saçmalığın daniskası" diyen Nole, "Bütün müsabaka boyunca yağmuru hissediyorsunuz ve zemin aşırı derecede kaygan. Bir kaç defa kendimi sakatlama tehlikesi atlattım" şeklinde konuştu. Sonunu düşünen kahraman olamaz der bir Honolulu atasözü Novak. Deliganlı olacaksın!


Hadi Djokovic koşullar normal olsa da yenilir yenilir de sana ne oluyor bre Andy Roddick. Burada dört kez şampiyon olan ve 2001'den bu yana yarı finalden aşağısında takılmayan Amerikalı tenisçi, İsrailli Dudiiii Dudiiiii Dudiiiii... (Dudisi gelene Didu-çok uykusuzum ondan) Ne diyordum Dudi Sela'ya iki sette mağlup oldu. İkinci set tie-breakinde de iki set puanından yararlanamadı hem de. Sela bugün çok iyi oynadı ama hakkını vermek lazım. Hele ki Roddick'in servisini daha maçın başında kırmak Amerikalı'nın bütün oyun planını altüst etti.

Bitti mi? Bitmedi! 5 numaralı seribaşı Marin Cilic. Uzun boylusun dedik, iyi servis atıyorsun dedik, Ivanisevic'in varisisin dedik. İleride Grand Slam kazanabilirsin dedik. Sen çim kortta servislerin ile üstünlük kuracağına set alamadan Michael Llodra'ya yenil. Fransız raket Llodra'ya Amelie Mauresmo yaramış. Çim sezonu boyunca Llodra için danışman ve antrenör olarak görev yapacak Mauresmo.

11 numaralı seribaşı bir başka Fransız Richard Gasquet ise üçüncü tur maçına çıkmadan sakatlık nedeni ile çekildi turnuvadan. Sırtından sakatlanan Gasquet'in rakibi Reiner Schüttler de doğrudan çeyrek finale yükseldi. Dudi Sela ile karşılaşacak Alman raket. Schüttler 2008 Wimbledon'da yarı final görerek sürprize imza atmıştı hatırlayacağınız gibi.

Ve Nadal. Bugün Istomin'e set verdi İspanyol raket. Daha da önemlisi bacağında bir sorun vardı. Sağlık görevlisini çağırıp baktırttı bacağına. Bir sorun olmadığını öğrenince de devam edip kazandı. Fakat maçtan sonraki basın toplantısında sert kort maçlarının çok fazla olduğunu söyledi. "Benim için en kötü zemin sert olan. Bilekler, bacaklar, dizler ve sırt için çok zarar verici" diyen dünya 1 numarası çimde ve toprakta hareket etmenin daha doğal olduğunu savunuyor.

Almanya'da Almanların şovu devam etmekte. Halle'de düzenlenen Gerry Weber Open turnuvasında 1 numaralı seribaşı Roger Federer yoluna devam ederken beş Alman raket son sekize kalmayı başardı. Dünya 2 numarası çeyrek finalde Philipp Kohlschreiber ile mücadele edecek. Coşan Almanlar'dan Benjamin Becker iki numaralı seribaşı Nikolay Davydenko'yu mağlup ederken, Mischa Zverev de Roland Garros yarı finalisti Jürgen Melzer'i saf dışı bıraktı.

Günün Sonuçları:
Queens's Club
[1] R Nadal (ESP) d [16] D Istomin (UZB) 76(4) 46 64
X Malisse (BEL) d [2] N Djokovic (SRB) 63 46 62
[3] A Murray (GBR) vs M Fish (USA) 46 61 3-3 - karanlık
[14] D Sela (ISR) d [4] A Roddick (USA) 64 76(8)
R Schuettler (GER) d [11] R Gasquet (FRA) W/O (back)
[12] M Llodra (FRA) d [5] M Cilic (CRO) 76(2) 62 
[7] S Querrey (USA) d M Granollers (ESP) 64 76(5)
[8] F Lopez (ESP) d [9] J Benneteau (FRA) 62 64

Halle
[1] R Federer (SUI) d A Falla (COL) 61 62
B Becker (GER) d [2] N Davydenko (RUS) 63 64
[WC] M Zverev (GER) d [6] J Melzer (AUT) 36 76(2) 76(3)
P Kohlschreiber (GER) d M Chiudinelli (SUI) 64 75

Read more...

10 Haziran 2010 Perşembe

queen's: rafa'yı çim de durduramıyor

Sanki aylardır toprakta oynayan, torpağa adapte olan bu adam değil. Nadal, Marcos Daniel'i 6-2'lik iki sette geçerken çim üstadı gibi oynadı. Çiftlerde de kazandı utanmadan.

Djokovic de 6-3'lük iki sette kazanırken biraz tutuk gözüktü. Çim ona göre değil zaten. Ama çiftlerde o da gülen taraftaydı. Bir de güldüren. Çiftler maçına çıkmadan önce radyo programına telefonla bağlamışlar Nole'yi röportaj için. Konuşma sırasını beklerken radyoda çalan şarkıya kendini kaptırıp hayali gitarla şarkıya eşlik etmiş soyunma odasında. Sonra oturan Andy Murray'i görüp telefonu onun kulağına dayamış şarkıyı dinlemesi için. Yağmur var, kara kasvetli bulutlar var ama adam neşe saçıyor.

Günün Sonuçları:
[1] R Nadal (ESP) d M Daniel (BRA) 62 62
[2] N Djokovic (SRB) d P Lorenzi (ITA) 63 63
[5] M Cilic (CRO) d [Q] N Mahut (FRA) 67(5) 63 62
[7] S Querrey (USA) d R Ginepri (USA) 76(4) 62
[8] F Lopez (ESP) d [WC] G Dimitrov (BUL) 62 64
[9] J Benneteau (FRA) d K Anderson (RSA) 75 63
[12] M Llodra (FRA) d J Levine (USA) 64 62
M Fish (USA) d [13] S Giraldo (COL) 76(5) 62
[14] D Sela (ISR) d G Muller (LUX) 75 62
[16] D Istomin (UZB) d D Brown (JAM) 76(7) 64
M Granollers (ESP) d M Gicquel (FRA) 61 64
X Malisse (BEL) d [WC] B Tomic (AUS) 62 36 62

[1] Nestor (CAN) / Zimonjic (SRB) d Fleming (GBR) / Skupski (GBR) 
64 36 10-5
Golubev (KAZ) / Istomin (UZB) d [3] Aspelin (SWE) / Hanley (AUS) 
76(4) 61 
Beck (SVK) / Skoch (CZE) d [4] Fyrstenberg (POL) / Matkowski (POL) 
64 36 10-5
[5] Fish (USA) / Knowles (BAH) d Murray (GBR) / Murray (GBR) 
63 63
Djokovic (SRB) / Erlich (ISR) d [7] Melo (BRA) / Soares (BRA)
76(3) 46 10-3
Lopez (ESP) / Nadal (ESP) d Schuettler (GER) / Tipsarevic (SRB)
64 63

Read more...

birmingham: geometri kolaydır aslında

Eeeeeeeh ne yağdı be! Bu yağmura rağmen iyi oynandı müsabakalar yine de. Ben merkez kortun örtüsüne takıldım. Okuduğuma göre diğer kortlarda maçlar başlarken merkez kortta maçı olan Maria Sharapova ekstradan saatlerce beklemiş. Nedeni ise kort örtüsünün kort boyutundan ufak olması. Bu sene birer metre uzatılan kortta geçen seneki yağmur örtüsü kullanılınca açıkta kalan kısımlar da kurumamış haliyle. Masha da sinirlenmiş bu duruma. Maçı yarım kaldı onun da. Amerikalı Bethanie Mattek-Sands karşısında ilk sette 4-0 önde.

İki kazak raketten Roland Garros'ta iyi bir oyun ortaya koyan Yaroslava Shvedova, 2005'te Fransa Açık'ta çeyrek finale kadar yükselmiş olan Sesil Karatantcheva'ya iki sette yenildi. Toprakta Kuznetsova'yı zorlayan Petkovic çime gelince yumuşacık kaldı. Anna Chakvetadze'ye mağlup oldu Alman raket. Bu sene Wimbledon'da güzel şeyler beklediğim Magdelina Rybarikova da üçüncü tura yükselenler arasında.

Ev sahibi raketlerden Anne Keothavong, Fransız Pauline Parmentier'i üç sette geriden gelip mağlup ederken, Elena Baltacha hastalık nedneiyle Kaia Kanepi karşısında ikinci sette maçtan çekildi.

Günün Sonuçları:
İkinci Tur
(5) S Errani (ITA) d. S Perry (USA) 62 46 61
(Q) S Karatantcheva (KAZ) d. (6) Y Shvedova (KAZ) 64 64
A Chakvetadze (RUS) d. (8) A Petkovic (GER) 64 64
(10) M Rybarikova (SVK) d. E Makarova (RUS) 75 46 76(5)
(13) A Kerber (GER) d. A Morita (JPN) 61 76(7)
A Kudryavtseva (RUS) d. (16) V King (USA) 61 62

İlk Tur
(Q) K Kanepi (EST) d. (12) E Baltacha (GBR) 61 ret. (GI illness)
K Sprem (CRO) d. (15) K Barrois (GER) 57 76(5) 76(4)
J Craybas (USA) d. (LL) S Ferguson (AUS) 75 46 76(3)
A Keothavong (GBR) d. P Parmentier (FRA) 46 75 75

Ertelendi
(2) M Sharapova (RUS) vs. B Mattek-Sands (USA) 40
(4) A Rezai (FRA) vs. A Rodionova (AUS) 20
M Larcher de Brito (POR) vs. (7) O Govortsova (BLR) 61 13
(Q) A Riske (USA) vs. (9) A Wozniak (CAN) 42
S Mirza (IND) vs. (14) T Tanasugarn (THA) 64

Read more...

9 Haziran 2010 Çarşamba

sakin ol şampiyon

Francesca Schiavone Roland Garros'ta şampiyon olduğunda sevindim. İhtişamı tüm ihtişamsızlığı ile aldı ve 1 sene boyunca ona sahip olacak. Dün İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi kendisini kabul etti ve başarısını konuştular. Başbakanın çok esprili olduğundan bahsetti Francesca. Biliyoruz biz zaten onu kuzum. Neyse ben ne konuşmuşlar, ne yaşanmış bir şeyler bulabilmek için Google'a daldığımda gördüğüm manzara karşısında afalladım. Schiavone'nin Chi dergisine pozları vardı. Memeli pozlar. Eski olduklarını düşündüm. Ama değillerdi. Suzanne Lenglen Kupası'nı kaldırdıktan 3 gün sonra hemen üstünü başını çıkartıp kamera karşısına geçmesini yadırgadım. Oysa ki mankencilik, modelcilik oynayan kızlara karşı savunma olarak kullanmıştım Schiavone'yi. Evet 2-3 post önce yapmaktan tiksineceğim dediğim şeyi yapıyorum.

Cıbıl fotoğrafları için tıklayınız.

Read more...

mauresmo tenisten ayrı kalamıyor

Amelie Mauresmo emeklilik kararından sonra formunu kaybetmemiş. Queen's Club'da futbol oynarken yakalandı. Karın kasları hala yerinde. Fransız raket, vatandaşı Michael Llodra'nın antrenör takımına katılmış çim kort sezonu boyunca. Advisor olacakmış. Danışman bir nevi.

Read more...

foto: jamaican style

Tenis kortlarındaki renkli kişilikler her zaman için dikkat çekici olmuştur. Bethanie Mattek-Sands'ın zamanında giydiği kıyafetler, Monfils'in akrobatik hareketleri, Behrami'nin bıyıkları... Jamaika tarih boyunca iyi sprinterler yetiştirmiştir ama tarihte bildiğim üst düzey bir Jamaikalı tenisçi yok. Dustin Brown dışında. Usain Bolt'un memleketlisi 17 Mayıs'ta ATP sıralamasında ilk 100'e girmeyi başardı. Şu an 106. basamakta bulunan 84 doğumlu Mr. and Mrs. Brown'ın misteri, Jamaika'nın tenis ministeri, saçlarıyla da kortlara renk katıyor. (Yahu şu metni tenisten anlamayıp da ilginç fotoğrafları gösterebilmek için sitelerine koyan haber portalları gibi yazmamak için çok kastım ama yine de "fotoğrafları için tıklayınız" haberciliğinden kurtaramadım iyi mi!)

Read more...

foto: kim back

Amerika Açık 2010 2009 sırasında Eurosport'ta yayınlanan programın adı Kim Back'ti. Kim Clijsters'ın geri dönüşü şerefine yapılan program kanalın şansına Belçikalı'nın şampiyonluğu ile daha da değerli olmuştu. Bu Kim başka Kim. Andy Murray ile geçtiğimiz sonbaharda yapraklar sararıp düşerken ayrılan (romantik olmak lazım) Sears, Murray'nin "Vallahi de billahi de bir daha PlayStation oynarsam file önü oyunuma zeval gelsin" yemininden sonra tekrar bir araya gelmişlerdi. Kim Sears sevgilisi Murray'nin Queen's Club'daki ilk tur maçında onu böyle destekledi.

Read more...

yağmurlar wimbledon öncesi moral bozuyor

İngilizler'in muhteşem müzikler yapmasına yardımcı olan kasvetli, sıkıntılı ve yağmurlu hava koşulları, iş tenis oynamaya gelince hiç de elverişli değil. Çim sezonu açıldı ve çimlerin suya ihtiyacı var. Ama abartmayalım!

Erkeklerde Queen's Club, Londra'da ve kadınlarda Birmingham'da sürekli devam eden yağmur iki turnuvada da aksamalara yol açtı. Ben oyuncu olsam çekip giderim. İyi sabır varmış.

Queen's Club'da Rafael Nadal ve Novak Djokovic üçüncü gün akşam saatlerinde ancak korta çıkma şansı bulabildiler. Nadal şu sıralar oynuyor (tsi 17.30), Djokovic ise ondan sonra korta çıkabilecek yağmur yağmaz ise. İlk turda elenen iki seribaşı vardı. Janko Tipsarevic ve Andreas Seppi. Turnuvaya wildcard ile katılan Avustralyalı genç yetenek Bernard Tomic, İtalyan Seppi'yi geçti ve ikinci turda Xaiver Malisse ile eşleşti. Britanyalı wildcardlar James Ward ve Jamie Baker rakiplerinden set bile alamadan elendiler. Geleceğin Federer'i olarak tanımlanan ve bana göre öyle olmaktan çok uzak olan Grigor Dimitrov ilk turda Alex Bogdanovic'i ilk seti kaybettiği müsabakada mağlup etti ancak ikinci turda Feli Lopez'e elendi. Bogdanovic bırakın Wimbledon'ı burada bile wildcard alamadı. Türkiye ile oynanacak Davis Cup eşleşmesinde oynamak istemediği için wildcard verilmediği söyleniyor. Ama bence sekiz yıl üst üste ilk turda elenmesi asıl neden.

Gael Monfils bildiğiniz gibi. Koşuyor, kayıyor, düşüyor, sağlık molası alıyor... İlk maçında Reiner Schüttler'e üç sette yenildi. Alman raket iki yıl önce yarı final görmüştü burada. Andy Roddick de oradan oraya atlayıp füze gibi servisler atmaya devam ediyor. Kunitsyn'e üç oyun vererek kazandı.

Londra'da Britanyalı wildcardlar dökülürken Halle'deki turnuvada Alman wildcardlar ortalığı kasıp kavuruyor. Orada yağmur engeli yok. Andreas Beck Sergei Stakhovsky'i, Nicolas Keifer 3 numaralı seribaşı Mikhail Youzhny'i, Mischa Zverev de Florent Serra'yı turnuva dışına iterek ikinci tur gördüler. Philipp Petzschner Rum raket Marcos Baghdatis'e set vermezken, şanslı kaybeden Dominik Meffer ilk gün Juan Carlos Ferrero'yu mağlup etmişti. Meffert 24 yaşında profesyonel tenisçi olmuş. Nikolay Davydenko da sakatlıktan dönüş maçında Simon Greul'ü 7-6/6-0 ile geçti. İlk turda tek yenilen Alman oldu Greul. 1 numaralı seribaşı Federer ise ilk maçında Jarkko Nieminen'e set vermedi.

Read more...

8 Haziran 2010 Salı

foto: cidden inanılmaz ama



Rafa kupasıyla birlikte Paris Disneyland'da zorunlu fotoğraf çekimini yaptırdı ve hemen Quenn's Club'ın yolunu tuttu. Incredibles göndermesi güzel olmuş.

Read more...

yalnız benim için bas yeşil yeşil

Grand Slamlerden sonra bir hafta ara olsun arkadaşım. Tenisçiler için değil kendim için istiyorum bunu. Yoğun temponun ardınan hemen başlayan turnuvalara bir şey yazası gelmiyor insanın. Beyin bu, yoruluyor. Çim sezonu açıldı. Futbolseverler artık yadırgamadan tenis izlesinler diye... Çimlere basınız.

Bu hafta ATP’de iki turnuva var. Biri Federerli Halle, diğeri Nadallı, Djokovicli, Murrayli Quenn’s.

Almanya’nın Halle kentinde düzenlenen Gerry Weber Open’da 1 numaralı seribaşı yeni dünya 2 numarası Roger Federer. İsviçreli bu turnuvayı 2003-2006 arası dört sene üst üste kazanmış, 2007’de yorgunluk nedeni ile çekilmiş, 2008’de kazanmış ve geçen yıl da yine yorgunluk nedeni ile turnuvaya katılmamıştı. Bu yıl yorulmamış canımızın içi, keyfi yerinde demek ki. Federer’in ilk turdakir akibi Jarkko Nieminen. Finlandiyalı raket Roland Garros ilk turunda Andy Roddick’e ecel terleri döktürmüştü. Fin raket Federer’in yaşıtı. 2006 yılını 15. sırada kapatmıştı ancak sonra çok büyük bir düşüşü var. Geçen yılı 88. sırada bitirdi. Jarkko’nun koçu 2008’den beri Joakim Nyström. O zamandan bu zamana pek oyununa katkı yapamadı İsveçli koç ancak bu yıl Roland Garros’ta bir başka öğrencisi Jurgen Melzer yarı final gördü. Nieminen de Roddick karşısında beş setlik bir maç çıkardı. Hal böyle olunca Federer’i zorlayabileceğini düşünmeden edemiyor insan.

Nikolay Davydenko da bileğindeki sakatlıktan sonra ilk defa korta çıkıyor. Rus raket marttan bu yana ilk defa üst düzey bir müsabakada oynayacak. Bir başka Rus Mikhail Youzhny, Fransa Açık yarı finalisti Melzer ve Avustralyalı Lleyton Hewitt de kadrodaki diğer isimler. 4 numaralı seribaşı Juan Carlos Ferrero elemelerde bile elenip şanslı kaybeden olarak ana tabloya kalan ev sahibi tenisçilerden Dominik Meffert’e iki sette yenilirken Marcos Baghdatis de bir başka Alman Philipp Petzschner’e boyun eğdi.

Çiftlerde 2005 şampiyonları Yves Allegro/Roger Federer ikilisi ilk turda Philipp Kohlschreiber/Christopher Kas çiftine iki sette elendiler. Almanlar kendi evlerinde bir başka oynuyorlar. Burası ayrıca Federer’in kariyerinin geri kalanında her yıl katılmak için anlaşma imzaladığı yer.

Halle (Gerry Weber Open) Ana Tablo


Günün Sonuçları:
[LL] D Meffert (GER) d [4] J Ferrero (ESP) 63 75
P Petzschner (GER) d [7] M Baghdatis (CYP) 64 63
[8] L Hewitt (AUS) d P Luczak (AUS) 62 62
L Lacko (SVK) d J Chardy (FRA) 75 76(0)
T de Bakker (NED) d [Q] R Bopanna (IND) 64 76(11)
V Troicki (SRB) d G Garcia-Lopez (ESP) 61 76(4)

Daha köklü olan Queens’te ise daha dakika bir, ilk günden yağmur vardı. Marsel’in 1 numaralı seribaşı olarak elemelerine katıldığı turnuvada ilk turu bye geçmesine rağmen ikinci turda Rik de Voest’e mağlup olması çok üzücüydü. Ama onu geçse de Nicolas Mahut gelecekti ki kendisi buranın gediklisi. 2007’de final oynamıştı.

Rafael Nadal’ın 1 numaralı seribaşı olduğu turnuvada Djokovic, Murray, Roddick ve Cilic heyecana heyecan katacaklar. İspanyol raket ilk turda Marcos Daniel ile karşılaşacak. Daniel bugün Kavcic’i iki sette geçti. Dünya sıralamasının üç numarası Djokovic ilk turda Paolo Lorenzi ile karşılaşacakken ev sahibi raket Murray, Ivan Navarro’yu filenin karşısına alacak. Nadal, Marc Lopez ile; Djokovic de Jonathan Erlich ile çiftler partneri olmuşlar bu arada.

İlk gün maçları yağmur nedeniyle kesildi dedik ama Rafael Nadal durmak bilmemiş bugün. Çalışkan raket yağmur nedeni ile fileyi indiren görevliye fileyi tekrar gerdirtmiş ve yağmur altında 20 dakika servis çalışmış. Sonra da bu imkanı sundukları için organizatörlere teşekkür etmiş. Vallahi deli bu çocuk.

Queen’s Ana Tablo



Günün Sonuçları:
[9] J Benneteau (FRA) d A Clement (FRA) 62 64
[11] R Gasquet (FRA) d K Nishikori (JPN) 63 63
[12] M Llodra (FRA) d A Golubev (KAZ) 63 62
E Korolev (KAZ) vs [13] S Giraldo (COL) - to finish 33
[14] D Sela (ISR) d C Guccione (AUS) 67(4) 76(5) 64
[16] D Istomin (UZB) d [WC] J Baker (GBR) 61 64
R Ginepri (USA) d [WC] J Ward (GBR) 63 75
[Q] A Bogdanovic (GBR) vs [WC] G Dimitrov (BUL) - to finish 46 63 21
K Anderson (RSA) d T Dent (USA) 67(7) 63 75
M Fish (USA) vs S Devvarman (IND) - to finish 61 32
R Schuettler (GER) d D Gimeno-Traver (ESP) 61 62
R Ram (USA) d K Beck (SVK) 16 63 64
J Levine (USA) d [WC] R Harrison (USA) 63 63
I Navarro (ESP) d D Koellerer (AUT) 63 64
P Lorenzi (ITA) d P Riba (ESP) 64 64
I Kunitsyn (RUS) d I Marchenko (UKR) 16 64 63
G Muller (LUX) d M Przysiezny (POL) 76(3) 63
M Daniel (BRA) d B Kavcic (SLO) 61 64

Kadınlarda ise tek turnuva var, Birmingham’da. Na Li’nin 1 numaralı seribaşı olduğu turnuvada Maria Sharapova, Yanina Wickmayer, Aravane Rezai, Yaroslava Shvedova gibi isimler var. Rus raket Sharapova ilk maçında Bethanie Mattek-Sands ile üçüncü tura çıkma mücadelesi verecek iken Na Li’nin rakibi henüz belli değil. İlk gün oynanan müasbaklarda üç Avustralyalı tur atladı. Roland Garros’ta üç oyuncu ile üçüncü tur ve Stosur ile de final gören Avustralyalılar mutlular son günlerde. Gariptir Laura Robson diğer tenisçilere hakaret etmediği zamanlarda maç kazanmaya başlamış. Bilmeyenler için söyliyeyim kendisi WTA Tur’da “slut”lar var demişti. En hafif tabirle hafifmeşrep demişti bazı meslektaşlarına. Sonra özür diledi tabii.

Britanyalıların umudu Robson ilk turda Stefanie Vögele karşısındaydı ve ilk seti kazandıktan sonra ikinci sette rakibinin maçtan çekilmesi ile tur atladı. İsviçreli Vögele geleceğin yıldızlarından. Robson, Wickmayer ile karşılaşacak ikinci turda. Sania Mirza olaylı evliliğinin ardından çıktığı ilk müsabakayı burada kazandı ve ardından iki sene içinde emekli olabileceğini söyledi.

Birmingham Ana Tablo


Günün Sonuçları:
(10) M Rybarikova (SVK) d. R Kulikova (RUS) 57 32 ret. (bel)
M Erakovic (NZL) d. (11) M Czink (HUN) 75 64
(13) A Kerber (GER) d. (Q) M Doi (JPN) 63 36 63
(14) T Tanasugarn (THA) d. L Osterloh (USA) 62 62
A Rodionova (AUS) d. (Q) M Krajicek (NED) 63 63
A Kudryavtseva (RUS) d. (WC) H Watson (GBR) 64 63
J Groth (AUS) d. J Coin (FRA) 76(4) 26 63
S Mirza (IND) d. C Yung-Jan (TPE) 61 64
E Makarova (RUS) d. C Kai-Chen (TPE) 63 63
B Mattek-Sands (USA) d. A Brianti (ITA) 46 64 62
A Chakvetadze (RUS) d. (WC) M South (GBR) 36 64 64
S Perry (USA) d. (WC) N Broady (GBR) 64 64
M Larcher de Brito (POR) d. (Q) E Dzehalevich (RUS) 62 46 63
(Q) S Karatantcheva (KAZ) d. K O'Brien (GBR) 63 64
(Q) L Robson (GBR) d. S Voegele (SUI) 64 01 ret. (bel)
(Q) M Lucic (CRO) d. M Duque Marino (COL) 61 62
(Q) A Riske (USA) d. S Zahlavova (CZE) 76(5) 46 60

Read more...

7 Haziran 2010 Pazartesi

video: köllerer ile gerim gerim gerilin

Caner Eler ile Jurgen Melzer-Rafael Nadal maçını anlatıyorduk. Bir yandan da Tennis.com'un Ticker'ına bakıyordum ki bir haber tam maçın üzerine cuk oturdu. Melzer bir Grand Slam'de yarı final mücadelesi verirken vatandaşları Daniel Köllerer ile Stefan Koubek bir lig maçında (düşünün artık ne kadar düşük profilli oyuncular olduklarını) birbirlerine girdiler. Aşağıdaki videoda Koubek'in Köllerer'in gırtlağına yapıştığını ve "I find your lack of faith disturbing" demek üzere olduğunu görebilirsiniz:



Olayın ne olduğunu bilmiyorum. Ama şunu biliyorum ki Köllerer çok çirkin bir oyuncu. Tipten bahsetmiyorum insan olarak çok çirkin bir insan. En basit ve yakın örneği 2009 Amerika Açık'ta yaşandı. Del Potro'yla tam hatırlamıyorum şimdi ya ikinci ya da üçüncü tur maçında karşılaşan Avusturyalı tamamen tribünlere oynamış aldığı her puanda eli kolu rahat durmamıştı. Bir de set almıştı. Düşünün artık neler yaptığını. Aynı yıl Avusturya Davis Cup takımında diğer Avusturyalı tenisçiler "O varsa biz yokuz" demişlerdi. Kendi vatandaşları tarafından bile sevilmeyen bir isim yani.

Yine burada Koubek'e demiştir bir şeyler maç içinde. Herkes sakin olamıyor. Koubek, "Bana hakaret etti. Hakareti, özellikle de ondan gelen hakareti, kaldıramayacak kadar delikanlıyım" dedi maçtan sonra. Tutmayın küçük enişteyi.

Read more...

6 Haziran 2010 Pazar

rg 2010: erkekler finali - merhaba şampiyon

Evinin arka bahçesiydi Roland Garros. Dört yıl üst üste orada kazanmış tek bir maç dahi kaybetmemişti. 2008’de tek bir set dahi kaybetmeden şampiyonluğa ulaşmıştı. Fakat dizindeki sakatlıklar onun elini kolunu bağladı geçen yıl. Evinin arka bahçesine giren bir işgalci onun oyuncağını elinden aldı. Federer değildi Nadal’ın elinden kupasını alan, Söderling’ti. İspanyol raket her ne kadar “intikam” olarak görmese de bunu, sevgilisini elinden alan adamı hayal kırıklığına uğratmak isteyeceğini hepimiz biliyorduk. İsveçli ise çok önemli bir başarıya imza atmış ve iki yıl üst üste finale kalmıştı. Geçen sene Federer karşısında maçın büyük bir bölümünde varlık gösteremeyen Söderling bu yıl da uyuyan taraftı.

Maça tutuk başlayan Nadal oyunlar kazandıkça ısındı. Söderling ise kendinden beklemeyeceğim şekilde heyecanlıydı maç boyu. Bu kadar çok basit hata yapmasının nedeni de buydu. Nadal da oyunlar ilerledikçe vites arttırıp insanüstü bir savunma yapmaya başlayınca üçüncü sette yelkenleri suya indirdi Söderling. Nadal, bir yıl aradan sonra tekrar sevgilisine kavuşurken Bjorn Borg’un 6 RG şampiyonluğuna yalnızca bir adım mesafeye kadar geldi.

Rafa 2009’da üç Masters şampiyonluğu kazandı ve Roland Garros ile birlikte toprak slam’i yapmış oldu. Tekrar 1 numaralı koltuğa sahip oldu. Ve onun için daha da güzeli: Wimbledon’da koruyacak tek bir puanı bile yok. Söderling de kariyerinin en yüksek noktasına, altıncılığa kadar yükseldi.

Nadal’ın elinden bu kupayı iyileştikten sonra del Potro alacaktır. Seneye gerçekleşecek olası bir del Potro-Nadal finali, yıllardır tek taraflı geçen finallere yeni bir soluk getirecek gibi duruyor.

Bir küçük teşekkür Eurosport Türkiye ekibine: Benim spor medyası sektörüne girmemi sağlayan yerdir orası. Yanlarında bir yılı aşkın süreyle staj yapıp da canlı yayında 1 saniye sesimi duyurmayı başaramadığım ancak iki yıl sonra Roland Garros gibi büyük bir organizasyonda bana güvenip, mikrofonlarını teslim eden insanlara kocaman teşekkürler. İki hafta boyunca birlikte yayına girdiğim Emre Yazıcıol, Şevket Furkan Erbay ve Caner Eler bana çok şey kattınız. Mikrofon teslimine icazeti veren Bağış Erten ve tüm ekip: Harikasınız.

Read more...

rg 2010: kadınlar finali - francesca açık

Avustralya gazetesi Herald Sun manşette şunları yazmıştı final günü: Grand Sam. Sam kazanamadı ve ben de bu güzel başlığa ithafen yukarıdaki başlığı atmayı uygun buldum.

Francesca Schiavone, eski şampiyonlardan Mary Pierce’ın elinden Suzanne Lenglen kupasını yani Roland Garros şampiyonu olduğunu tasdikleyen kupayı alırken yüzüne düşen kocaman gülümseme mutluluğunu tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyordu. Fransa Açık her zaman sürpriz şampiyonlar ve finalistler çıkartmıştır. Zeminin karakteristiği nedeniyle çok ince dokunuşları olan oyuncuların burada istenilen performansı gösteremediğine rastlanmışken, daha çok koşan ve mücadeleyi seven raketler her zaman başarılı olmuşlardır.

2001’den bu yana yitik ve zevksiz finalleri hep tek taraflı geçmiş müsabakalardan sonra iki sette sonuçlanmasına rağmen 2010 Roland Garros finali kadınlarda seviyeyi biraz yükseltti. Tabii turnuva finallerinin son 10 yılda bu kadar sönük geçmesinin nedeni Justine Henin. Juju o kadar domine etmişti ki Paris’i karşısına kim çıksa direnemiyordu. O gittikten sonraki iki finalin de kötü geçmesinin nedeni ise Dinara Safina’ydı. Bu sefer ters yönden etkiledi. Hiçbir şey oynamayarak rakiplerine kupayı verdi Rus raket.

Ama bu sefer farklıydı. Turnuva öncesi favoriler arasında olmasa da “Dark Horse”lar arasında gösterilebilecek ve Avustralya tenisi kadınlarda tekrar şahlandırması kuvvetle muhtemel olan Samantha Stosur ile,kadınlarda hiç Grand Slam şampiyonu çıkartamamış İtalya’nın umudu Francesca Schiavone finale kadar yükseldiler ve kariyerlerinde bir ilki yaşamak için dün korta çıktılar. Stosur’un final yolu daha zorluydu ve 3 favoriyi yendi Güneyli. Henin, Serena ve Jankovic. Final öncesinde de daha çok şans tanına taraftı haliyle.

Varyasyonlu servisleri, backhand slice’ı ve spinli vuruşları ile birbirlerine benzer oyun oynayan ikiliden mental oalrak güçlü olan, bu kupayı daha çok isteyen kazandı. İtalya’nın çirkin kraliçesi, güzel Avustralyalı (evet kol kaslarını saymazsak) Sam karşısında küçüklüğünden beri hülyasını kurduğu şeyi gerçekleştirdi. Finallerin boğulan iki isminden “Karavana Sam” yine boşa salladı.

Şimdi sponsorlar, üreticiler, reklam verenler panikte! 2 yıl önce Ana Ivanovic şampiyon olduğu zaman kızcağızın güzelliğinden istifade edip sömürmüşler, iliğini kemiğini kurutmuşlardı. (Ivanovic “Hayır” diyebilirdi tabii ki.) Schiavone ise malumunuz fiziksel olarak pek çekici bir insan değil. “Yeni yüzümüz Schiavone arkadaşlar” şeklinde çıkacak bir raket firmasında o raket öneriyi yapanın kafasında kırılabilir. Çirkinler de Grand Slam kazanır ulan! Ben Schiavone’yi seviyorum. Henin kazanamadı bari oyun olarak ona yakın birileri kazansın istedim. Oldu. Sikiyavone 29 yaşında en yaşlı Roland Garros şampiyonu olurken kendisini desteklemeye gelen İtalyanlar’ın tişörtlerindeki “Hiçbir şey imknasız değildir” yazısının doğrulunu ispatlar gibiydi.

Samantha Stosur ve Francesca Schiavone WTA’in poposunu kurtardı. Yıllardır sürünen, sürünürken bizleri de süründüren, tenis adı altında mankencilik oynayan, ego tatmin eden şımarık kadınların arasında gerçekten spor yapabilen insanlar olduğunu hatırlattılar. İkisine de teşekkür etmek farz.

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP