9 Haziran 2010 Çarşamba

yağmurlar wimbledon öncesi moral bozuyor

İngilizler'in muhteşem müzikler yapmasına yardımcı olan kasvetli, sıkıntılı ve yağmurlu hava koşulları, iş tenis oynamaya gelince hiç de elverişli değil. Çim sezonu açıldı ve çimlerin suya ihtiyacı var. Ama abartmayalım!

Erkeklerde Queen's Club, Londra'da ve kadınlarda Birmingham'da sürekli devam eden yağmur iki turnuvada da aksamalara yol açtı. Ben oyuncu olsam çekip giderim. İyi sabır varmış.

Queen's Club'da Rafael Nadal ve Novak Djokovic üçüncü gün akşam saatlerinde ancak korta çıkma şansı bulabildiler. Nadal şu sıralar oynuyor (tsi 17.30), Djokovic ise ondan sonra korta çıkabilecek yağmur yağmaz ise. İlk turda elenen iki seribaşı vardı. Janko Tipsarevic ve Andreas Seppi. Turnuvaya wildcard ile katılan Avustralyalı genç yetenek Bernard Tomic, İtalyan Seppi'yi geçti ve ikinci turda Xaiver Malisse ile eşleşti. Britanyalı wildcardlar James Ward ve Jamie Baker rakiplerinden set bile alamadan elendiler. Geleceğin Federer'i olarak tanımlanan ve bana göre öyle olmaktan çok uzak olan Grigor Dimitrov ilk turda Alex Bogdanovic'i ilk seti kaybettiği müsabakada mağlup etti ancak ikinci turda Feli Lopez'e elendi. Bogdanovic bırakın Wimbledon'ı burada bile wildcard alamadı. Türkiye ile oynanacak Davis Cup eşleşmesinde oynamak istemediği için wildcard verilmediği söyleniyor. Ama bence sekiz yıl üst üste ilk turda elenmesi asıl neden.

Gael Monfils bildiğiniz gibi. Koşuyor, kayıyor, düşüyor, sağlık molası alıyor... İlk maçında Reiner Schüttler'e üç sette yenildi. Alman raket iki yıl önce yarı final görmüştü burada. Andy Roddick de oradan oraya atlayıp füze gibi servisler atmaya devam ediyor. Kunitsyn'e üç oyun vererek kazandı.

Londra'da Britanyalı wildcardlar dökülürken Halle'deki turnuvada Alman wildcardlar ortalığı kasıp kavuruyor. Orada yağmur engeli yok. Andreas Beck Sergei Stakhovsky'i, Nicolas Keifer 3 numaralı seribaşı Mikhail Youzhny'i, Mischa Zverev de Florent Serra'yı turnuva dışına iterek ikinci tur gördüler. Philipp Petzschner Rum raket Marcos Baghdatis'e set vermezken, şanslı kaybeden Dominik Meffer ilk gün Juan Carlos Ferrero'yu mağlup etmişti. Meffert 24 yaşında profesyonel tenisçi olmuş. Nikolay Davydenko da sakatlıktan dönüş maçında Simon Greul'ü 7-6/6-0 ile geçti. İlk turda tek yenilen Alman oldu Greul. 1 numaralı seribaşı Federer ise ilk maçında Jarkko Nieminen'e set vermedi.

1 yorum:

Spooky 9 Haziran 2010 19:52  

Ankara'da bir haftadır kış koşulları hakim. Kafam kadar dolu yağıyor, sel falan filan...

Hem Fransa'da hem de İngiltere'de son yıllarda daha önceki ortalamaların üstünde yağış olduğunu okudum. Hep 2012 bunlar :) Küresel ısınmadan bu mevsimler kaymışken. Şu sezona bir ayar verseler artık.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP