20 Eylül 2008 Cumartesi

tutunmak

4 saat 18 dakika
6-7/4-6/6-4/7-6/8-6
janko tipsarevic davis cup play-off mücadelesinde lukas lacko'yu yenmeyi başardı..

Read more...

19 Eylül 2008 Cuma

süper mario aslanlar gibi

uzun zamandır mononükleoz illetinden tam anlamıyla kurtulamayan ve olimpiyatları ve amerika açık'ı kaçıran mario ancic aslanlar gibi geri döndü.. bugün davis cup world group play-offlarında brezilaylı rakibi thomaz belluci'yi 3-0 ile geçti.. sanki kilo da vermiş gibi biraz..

Read more...

ispanya ve arjantin

davis cup yarı finalleri harika maçlarla başladı..

günün ilk maçında ispanya'da rafael nadal ile sam querrey karşılaştılar.. nadal en iyi tenis oyuncuları içindeki en kötü servis atan tenisçi.. sam querrey ise uzun boyununun avantajını servislerine yansıtan bir genç.. querrey yine bildiğimiz gibiydi.. 17 ace ile oynadı.. etkili forehandlerle winnera gitti.. toplam 76 winnerı vardı.. ancak bunlar querrey'nin ancak 1 set almasına yetti çünkü amerikalının yaptığı basit hata sayısı nadal'ınkilerin iki katından fazlaydı..

madrid'deki günün ikinci maçı ise tam anlamıyla nefes kesti.. ispanya'nın iki numarası amerika'nın bir numarası karşısındaydı ve david ferrer 5 setlik enfes mücadelede kazanan taraf oldı.. ferrer ilk seti tie-break ile aldıktan sonra andy roddick servislerini öyle bir yükseltti ki diğer iki seti 6-2 ve 6-1 ile kazandı.. ilk sette %62 olan ilk servisi oyuna sokma oranı ikinci sette %72, üçüncü sette ise %80'e çıktı.. muazzam bir rakam bu.. bunun tersine ferrer'in ilk servislerini oyuna sokma oranının %35lere kadar düştüğünü görüyoruz.. bundan sonraki setlerde ferrer'İn tekrar servislerini bulması ve roddick'in performansının aniden düşmesiyle ispanyol tenisçi dördüncü seti 6-4 ile aldı ve maçı beşinci sete taşıdı.. son sette 6-6'ya kadar gelen maçta son iki oyunu alan taraf evsahibi ferrer oldu ve çılgın bir kutlama eşliğinde maçı bitirdi..
ispanya böylece yarınki maçlar öncesinde 2-0 önde.. yarın bir maç kazanmaları onları finale taşıyacak..


diğer yandan arjantin'de arjantin rusya ile karşılaşıyor.. arjantin'in kendi evinde toprakta 12-0lık bir üstünlüğü var rakiplerine karşı.. günün ilk maçında david nalbandian ile igor andreev karşılaştı.. andreev aslında toprak kortta daha başarılı olmasına rağmen bu seneki toprak kort performansı pek iç açıcı değil.. ilk set başa baş geçti ve iki tenisçi de servis kırma şansı yakalayamadı.. tie-break oyununda andreev bir ara 4-1 öne geçmesine rağmen, nalbandian 6-1lik bir seri yakalayarak, taraftarların da desteği ile tie-break oyununu almayı bildi.. bu oyunu kaybetse belki de maçın gidişatı tamamen değişecekti.. sonraki iki seti daha rahat oynayan taraf nalbandian oldu.. andreev'in basit hata sayısını azaltamaması maçı kaybetmesinde etkiliydi..

ikinci maç ise şu sıralar oynanıyor ve del potro, rusların 1 numarası davydenko'ya karşı bir tenis şovu sunuyor.. ilk seti 6-1 ile aldı genç arjantinli.. ikinci sette ise servis kırdı ve şu an 2-1 önde.. davydenko'nun buradan maçı çevirmesi çok zor..

play-offlarda da heyecan devam ediyor.. maç sonuçlarına, tabloya falan şurdan bakabilirsiniz:
http://en.wikipedia.org/wiki/2008_Davis_Cup_World_Group_Play-offs

yukarıya link koydum bir de, canlı skorlara ulaşabilirsiniz.. büyükşehir çalışıyor..

Read more...

rus dominasyonu devam ediyor

pan pacific tenis turnuvası'nda yarı finalistler belli oldu ve rus dominasyonu devam ediyor..

aslında tabloya ilk batığımda üst tarafta jelena jankovic - elena dementieva, alt tarafta ise dinara safina - agniezska radwanska yarı finalleri bekliyordum.. ana ivanovic'in yarı finale gelmesi sürpriz olacaktı zaten ama en azından çeyrek finale ulaşmasını ve orada radwanska'ya yenilmesini bekliyordum.. ivanovic daha ilk maçında nadia petrova'ya elendi.. petrova'ya da elenmeyi başarabildiyse ciddi sorunları var demektir sırp raketin.. petrova ardında radwanska'yı da yenerek yarı finali gördü..

diğer sırp jankovic de svetlana kuznetsova'ya yenildi çeyrek finalde.. bu benim için sürprizdir.. jankovic ilk seti almayı başardı ancak diğer setlerde servis yüzdesi aşağıya düştü.. bu da maçı kaybetmesinde önemli bir faktördü.. jankovic'in katılacağı 5 turnuva var bu sene sonuna kadar.. bakalım birinciliği tekrar ele geçirmeyi başarabilecek mi? bir diğer sürprizi katerina srebotnik yaptı ve olimpiyat şampiyonu ve amerika açık yarı finalisti elena dementieva'yı yenmeyi başardı.. son 4'teki tek rus olmayan oyuncu sloven raket.. dementieva bir önceki turda alize cornet'yi çok rahat geçmeyi başarmıştı..


az kalsın dinara safina da yarı finali göremeyecekti.. bu sene adını roland garros'ta duyuran estonyalı kaia kanepi çok git-gel yaşanan ve servis kırılan maçta safina'ya son setteki kötü oyunuyla yenildi.. kanepi ilk turda anna chakvetadze'yi yenmişti.. chakvetadze ile birlikte hantuchova da ilk maçlarında yenilerek seriyi bozmadılar.. daha çok düşecek gibi bu ikili..

srebotnik aslında çiftlerde çok daha başarılı bir oyuncu ama kuznetsova fakötünü işin içine katarak azımsanmayacak bir final şansı olduğunu düşünüyorum.. alt taraftan ise safina gelecektir..

Read more...

15 Eylül 2008 Pazartesi

anket sonuçları


ana ivanovic en yakın rakibi maria sharapova'yı 2.5'a katlayarak sizler tarafından aktif tenis oyuncuları içindeki en güzel tenisçi olarak seçildi.. elena dementieva yüzde 6 ile üçüncülüğü alırken barajı aşamadığı için meclise giremedi..

erkeklerde ise anketin ilk haftası boyunca önde giden marat safin, roger federer'in amerika açık'ı kazanması ve bunu takiben oylarının artmasıyla ikincilikte kaldı.. federer oyların yüzde 40'ını alarak tek başına iktidara geçmeyi başardı.. iki ankete de baktığımızda oy alamayan tek isim moya amca.. flavia pennetta öyle düşünmemişti ama..

yeni bir anket var yanda.. bu sene en iyi çıkış yapanlar..

Read more...

tokyo'da mini bir grand slam

geçen hafta romanya açık'ta geçen senenin şampiyonu gilles simon bu sene de şampiyon olup puanlarını korurken, bali'de şampiyon patty schynder oldu.. fed cup'ta ise düşündüğümün aksine rusya ispanya'yı tam anlamıyla dağıttı.. madrid'de düzenlenen finalde maç kaybetmeden şampiyon oldu rus takımı.. bu, son 5 yıldaki 4. şampiyonlukları..
http://en.wikipedia.org/wiki/2008_Fed_Cup

bu hafta ise atp tour ara veriyor.. ayın 19'unda davis cup yarı finalleri var.. abd ispanya ile, arjantin ise rusya ile karşılaşıyor..

wta tour'da ise sanki mini bir grand slam oynanacak.. tokyo'da düzenlenen toray pan pacific tenis turnuvası'nda sıralamadaki ilk 10 oyuncudan altısının yanısıra, caroline wozniacki, alize cornet, dominika cibulkova, flavia pennetta gibi bu sene patlama yapan oyuncular, nadia petrova, daniela hantuchova ve anna chakvetadze gibi potansiyeli yüksek oyuncular da mücadele edecekler.. burada son şampiyon martina hingis.. geçmişe baktığımızda zaten efsane tenisçilerin gözde turnuvalarından biri olduğunu görüyoruz.. navratilova, graf, sanchez-vicario, davenport ve hingis daha önce burada mücadele edenlerden.. hingis, 1997 ile 2002 arası 6 sene üstüste final oynamış ve bunlardan 4'ünü kazanmıştı.. son 2 senedir de final oynuyordu.. geçtiğimiz sene ana ivanovic'i yenmişti finalde bana tenisi sevdiren kadın.. bu sene yok tabi hingis.. ivanovic ise puanlarını korumak için mücadele edecek ama işi çok ama çok zor..

turnuva resmi sitesi
ana tablo

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP