10 Ekim 2009 Cumartesi

çin açık: -icler finali

cilic rüştünü ispat etti bana.. uzun adam tıpkı amerika açık 2009 dördüncü turunda andy murray'i elediği gibi rafael nadal'ı beijing'de saf dışı bıraktı..

rafael nadal'ın bu turnuvada kötü bir oyun oynadığını turnuvanın başından beri söylüyorum.. baghdatis'e set vermesi ve blake'e elenmenin eşiğinden dönmesi bunun sonuçlarıydı.. marat safin'e karşı çok rahat kazanması ise tamamen safin ile alakalı bir olay..

bugün ilk sete üst üste 2 kez servis kırarak başladı ve 5-0 öne geçti cilic.. buradan seti bitirmesi hiç de zor olmadı.. özellikle set boyunca yüzde 83 ilk servis yüzdesi ile oynadığını göz önünde bulundurursak..

maçtan sonra "bugün yaptığım en iyi şey hiç geri adım atmamam, oyun stilimde ısrarcı olmamdı" dedi hırvat..

nadal ise cilic için, "harika servis attı ve returnleri çabuktu" dedi.. ayrıca zihinsel olarak da maça konsantre olamadığını belirtti ispanyol..

günün ilk maçında djoker söderling karşısında fazla zorlanmadan finale çıkan taraf oldu.. söderling nadal ile karşılaşsın istiyodum 5 aydır, olmuyor bir türlü.. zaten söderling'in djokovic'i yenerek finale çıkmasını istemezdim.. çıksa bile zaten karşısında nadal'ı bulamayacaktı..

djokovic bu galibiyet ile 19 ekim'de 3 numaraya oturmaya hak kazandı.. amerika açık'a 2 numaralı seribaşı giren murray belki de yıl sonunda kendini 5 numarada bulacak.. del potro biraz akıllı olursa bu olur..

djokovic ile cilic daha önce 3 maç yaptı ve hepsini sırp raket kazandı.. cilic bu sefer şansı olduğunu biliyor..

kadınlarda finalin adı kuznetsova - a. radwanska oldu.. radwanska bartoli'nin her iki set başında da öne geçtiği maçı çevirerek galibiyete ulaştı.. bu galibiyet ile ilk 10'a geri döndü..

tokyo'da youzhny üst üste 3. seribaşıyı da eledi.. hewitt'i yenerek çıkışını sürdürdü.. finaldeki rakibi monfils'i yenen tsonga.. rus raketin fransız karşısında pek de şansı yok bence..

günün sonuçları

wta (beijing)
(6) S Kuznetsova (RUS) d. (13) N Petrova (RUS) 61 63
(12) A Radwanska (POL) d. (14) M Bartoli (FRA) 64 63

atp (beijing)
[8] [WC] M Cilic (CRO) d [1] R Nadal (ESP) 61 63
[2] N Djokovic (SRB) d [6] R Soderling (SWE) 63 63

atp (tokyo)
[2] J Tsonga (FRA) d [4] G Monfils (FRA) 63 63
M Youzhny (RUS) d [8] L Hewitt (AUS) 62 57 75

final programı (pazar)

1. ATP: Knowles/Roddick vs. Bryan/Bryan
2. ATP: Cilic vs. Djokovic (NB 15.30hrs - tsi 10:30)
3. A Radwanska vs. S Kuznetsova (NB 19.00hrs)

Read more...

9 Ekim 2009 Cuma

video: çin açık: rafa 'dan hayat dersleri

1. canını kurtar
2. gülümse
3. karnını doyur
4. gülümse




Read more...

çin açık: to bid you farewell

safin'e güzel bir veda oldu.. şaşaalı değildi ama yeteri kadar duygusal ve eğlenceliydi.. fanların yaptığı bir pano verildi marat'a ve bir vtr gösterildi.. safin çok mütevazı bir konuşma yaptı, onu destekleyenlere teşekkür etti hatta bu maçta bile kendisini rafa'dan fazla destekleyen taraftarlara (rafa'dan daha kötü oynadığım halde dedi) minnettar olduğunu belirtti..

maç için söyleyecek pek bir şey yok.. rafa güzel oynadı.. safin sanki sıkılmış gibiydi biraz.. ama yine de hırsını yansıttı korta.. raket kırdı yine..

djokovic ile verdasco arasındaki maç (portakal festivali) çekişmeli değildi belki ama gelgitlerin yaşandığı bir maçtı.. djokovic yine kazanmayı bildi.. rakibi söderling olacak.. rafa'ya bir türlü düşmedi şu söderling, intikam duygularım içimde patlıyor.. söderling bir ciddi rakiple oynamadan yine yarı finale kadar çıktı.. kura bu kadar mı yardım eder insana.. bakalım djoker karşısında ne yapacak.. djokovic bu maçı da kazanırsa 19 ekim'de 3 numara olacak.. maç yarın tsi 07:00..

cilic bugün harika bir iş çıkardı ve günün ilk maçında galibiyet serisi yakalamış olan davydenko'yu geçmeyi başardı.. sürpriz bekliyorum ben.. amerika açık'ta murray'i set vermeden yenen adam burada bir şeyler yapıp rüştünü ispat etmeli..

kadınlar tarafında vera patladı bugün.. 6-3/5-1'den maç verdi.. yarın sabah eurosportta tekrarı var maçın ama izleyemicem ben.. biri izlesin ve neler olduğunu anlatsın lütfen, yine sinir krizi falan mı geçirdi bu kız? bartoli rus partisini sabote eden isimlerden biriydi..

bir diğeri ise a-radwanska'ydı.. dementieva'yı iki sette geçti polonyalı raket.. çeyrek finallerde takıla takıla bir hal oluyodu şimdi o eşiği geçmeyi başardı.. rakibi bartoli..

pavluçenkova'nın serisi de son buldu bugün.. sveta 6-3'lük iki set ile geçti vatandaşını.. yarı finalde yine vatandaşı ile karşılaşacak..

ernests gulbis üst üste ikinci hafta tsonga'ya yenildi.. geçen haftaki maçı 3 tie-break oyunu belirlemişti.. bu sefer hiç tie-break olmadı ve sonuç değişmedi.. yine 3 sette tsonga kazandı ancak ernests gulbis'in yeni koçu (safin'in eski koçu) sayesinde kazanma alışkanlığı kazanacağını söyleyebilirim..

yozuhny sezon sonu aklı başına gelenlerden.. tomas berdych'i eledi bugün.. dün de gilles simon'u elemişti.. lleyton hewitt sıradaki rakip.. yarı finalin diğer tarafında ise fransızlar var.. monfils ve tsonga..

(12) A Radwanska (POL) d. (4) E Dementieva (RUS) 75 63
(6) S Kuznetsova (RUS) d. A Pavlyuchenkova (RUS) 63 63
(14) M Bartoli (FRA) d. (7) V Zvonareva (RUS) 36 75 62
(13) N Petrova (RUS) d. P Shuai (CHN) 67(5) 63 62

[1] R Nadal (ESP) d [WC] M Safin (RUS) 63 61
[2] N Djokovic (SRB) d [5] F Verdasco (ESP) 63 16 61
[8] [WC] M Cilic (CRO) d [4] N Davydenko (RUS) 64 64
[6] R Soderling (SWE) d I Ljubicic (CRO) 76(3) 64

[2] J Tsonga (FRA) d [Q] E Gulbis (LAT) 46 64 63
[4] G Monfils (FRA) d [7] S Wawrinka (SUI) 26 63 64
M Youzhny (RUS) d [5] T Berdych (CZE) 62 76(6)
[8] L Hewitt (AUS) d [Q] E Roger-Vasselin (FRA) 64 60

Center (from 12.00hrs)
1. ATP: Soderling vs. Djokovic
2. ATP: Nadal vs. Cilic
3. S Kuznetsova vs. N Petrova (NB 16.00hrs)
4. M Bartoli vs. A Radwanska (NB 19.00hrs)

Read more...

8 Ekim 2009 Perşembe

haber turu: brisbane, şangay, fed cup

avustralya açık öncesi turnuvalardan brisbane'de müadele edecek isimler yavaş yavaş açıklanıyor..
kadınlarda açıklanan ilk isimler: ana ivanovic, kim clijsters ve jelena dokic..
erkeklerde ise şimdilik andy roddick, gael monfils ve james blake'in geleceği belirtildi..
turnuva 3 ocak'ta başlıyor..



justine henin 2010'da döneceği turda ilk olarak brisbane international'da mücadele etmek istediğini açıkladı.. bunun için organizatörler ile görüşmeye başlanmış.. organizatörler de clijsters ile birlikte henin'i de misafir etmekten büyük mutluluk duyacaklarını, iki comeback queen'in turnuvaya çok şey katacağını söyledi..

bu hafta tokyo'da düzenlenen turnuvadan çekilen andy murray haftaya gerçekleştirilecek olan shangai masters'tan da çekildiğini açıkladı.. bileğindeki sakatlık geçmemiş ve doktorlar 2-3 hafta daha dinlenmesinin iyi olacağını söylemişler.. bu gidişle sezon bitmeden andy murray 3 numaradaki yerini djokovic'e bırakacak gibi duruyor.. hatta del potro bile bu haftaki gibi saçmalamazsa onu geçebilir.. sezon sonu turnuvasına katılabilecek durumda ama murray..

serena williams eğer doha'daki sezon sonu turnuvasından sonra yürümeye mecali kalırsa kesinlikle italya karşısında fed cup finalinde oynamak istediğini belirtti bugünkü petrova yenilgisinin ardından yaptığı basın toplantısında..

jelena dokic'in babası 15 ay hapis cezası almıştı.. dokic geçen hafta bir itf kazanınca babası yine bu başarıyı gölgeleyip kızının hayatını zehir etmek için hapisanede açlık grevine başladı.. üzülüyorum jelena için..

davis cup finali için aday şehirler ikiye indi.. valencia veya barselona'da oyanancak final eşleşmeleri.. malaga ve tenerife itf tarafından reddedildi.. karar cumartesi günü açıklanacak.. büyük ihtimalle 2000 finalinin oynadığı barselona'da yapılacak yine organizasyon..

Read more...

çin açık: rus egemenliği

vay be ne heyecanlı bi gündü..

iki psikolojik manyağın mücadelesinde kazanan taraf bu sefer zvonareva oldu.. amerika açık 2009 dördüncü turunda da akıllara zarar bir maç oynamışlar ve zvonareva kazanacağı maçı ağlayarak, elleriyle pennetta'ya vermişti.. bugün yine ağladı havlunun altında ama sonunu iyi getirdi..

ilk sette bariz üstünlüğü vardı rus raketin.. pennetta pek kendisi gibi oynamadı bu sette ve kaybetti haliyle.. ancak ikinci sette savaş boyalarını sürüp oyuna katıldı.. 2-2'ye kadar servis oyunlara tutundu tenisçiler.. beşinci oyunda zvonareva'nın servis kırması ile başlayan servis kırma festivali 5-5'te bir ara verdi.. maç için servis atarken servisini kırdıran ve sete tutunabilmek için servis atar pozisyona gelen zvonareva havlunun altında koçu eşliğinde bir müddet ağladıktan sonra korta döndü fakat sete tutunamadı.. pennetta tekrar maça ortak oldu..

son sete servis kırarak başladı rus raket ve 5-2'yi yakalayana kadar bu avantajı sürdürdü.. maç için servis atarken üst üste iki kez servisini kırdırdı ve 5-5 oldu bir anda.. fakat bu sefer setin sonunu güzel getirdi vera ve tur atladı..

pennetta sonlara doğru çok yorgun gözüküyordu.. ayrıca çizgi hakemleri.. inanılmaz derecede kötüydüler.. maç hawk-eye'ın olmadığı kortta oynandığı için sandalye hakemi eva asderaki izleyebildiği kadar izledi, düzeltebildiklerini düzeltti..

bu maç oynanırken bir yandan da merkez korttaki serena williams - nadia petrova maçına bakıyordum.. ilk seti petrova'nın aldığını öğrenince sevindim oldukça.. 3. sette bağlandı eurosport, 4-4'te yanlış hatırlamıyorsam.. tie-break'e gitti işte.. petrova 5-0'ı yakaladı tie-break'te iki kez mini-break yapıp da.. ardından serena 2 mini-break'i de telafi edip 5-4'e getirdi ancak kendi servisinin birini tekrar petrova'ya verince 6-5'te kendi servisinde ikinci kez maç puanını iyi değerlendirdi rus raket ve çeyrek finale çıktı..

evet serena gerçekten çok istikrarlısın, çok başarılısın..

biz şarapova - williams çeyrek finali beklerken ikisinin de elenmesi komik oldu.. çeyrek finalde 5 rus var.. vera zvonareva, elena dementieva, svetlana kuznetsova, anastasia pavluçenkova ve nadia petrova.. rus kadınlar tekrar wta'deki baskın duruşlarını gösteriyorlar..

erkeklerde bugün nadal az daha james blake'e eleniyordu.. dün de baghdatis karşısında bir set veren ve yer yer zorlanan nadal'ın durumu pek içacıcı gözükmüyor.. ama nadal'a göre diz sakatlığından döndüğünden beri en iyi maçıymış bu.. ispanyol çeyrek finalde marat safin ile oynayacak..

safin bugün fernando gonzalez'i yendi.. şilili geçen yıl olimpiyatlarda burada final görmüş ancak rafael nadal'a yenilmişti.. bugün yenebilseydi o maçın rövanşı olacaktı bir nevi.. ancak safin kendisinden beklemediğim bir şekilde gonzo'yu da geçti.. ve nadal'ın da bocalayışı göz önüne alındığında "acaba?" diyorum..

olimpiyatlar demişken, olimpiyat yarıfinalistlerinden ikisi elendi ikisi devam ediyor.. dediğim gibi nadal blake'i geçti.. gonzalez yenildi.. dördüncü isim ise novak djokovic.. ve çeyrek finaldeki rakibi fernando verdasco.. amerika açık çeyrek finalinin rövanşı.. o maçı 4 sette djoker kazanmıştı.. verdasco'nun ilk 10 ile oynadığı her maçın seyir zevki yüksek oluyor.. kim kazanırsa kazansın harika bir maç izleyeceğiz..

pekin'den çıktıktan sonra sarı deniz'de ilerleyip kore boğazı'nı geçtiğimizde ulaştığımız japonya'da (ki yolculuğu yaparken dikkat etmek lazım zira tayfun -her ne kadar japonya'nın doğu kıyılarında etkili olsa da- kötü etkiliyor) ise ilginçtir ernests gulbis kazanmaya devam ediyor (o zaman tayfun'dan gelsin: hadi yine iyisin).. dünkü stepanek zaferinden sonra bugün de juan monaco'yu yenip iki maç üst üste kazanabildiğini gösterdi.. monaco ikinci sette 4-1 gerideyken sağ kalçasındaki sakatlık nedeni ile maçtan çekildi.. arjantinlilerin kalçası oynak oluyor sanırım.. nalbandian da hala iyileşemedi..

tsonga fransız gasquet'yi yenerken iki tenisçi de tayfundan kaynaklanan sert rüzgarda toğun yönünün değişmesinde falan çok rahatsız olmuşlar..


wta (beijing)
(13) N Petrova (RUS) d. (2) S Williams (USA) 64 36 76(5)
(7) V Zvonareva (RUS) d. (10) F Pennetta (ITA) 63 57 75
(12) A Radwanska (POL) d. MJ Martínez Sánchez (ESP) 46 64 62
(14) M Bartoli (FRA) d. (WC) Z Shuai (CHN) 61 64
atp (beijing)
[1] R Nadal (ESP) d J Blake (USA) 75 67(4) 63
[6] R Soderling (SWE) d T Robredo (ESP) 63 63
[WC] M Safin (RUS) d [7] F Gonzalez (CHI) 63 64
I Ljubicic (CRO) d [Q] L Kubot (POL) 76(6) 46 64

atp (tokyo)
[2] J Tsonga (FRA) d R Gasquet (FRA) 46 62 62
M Youzhny (RUS) d [3] G Simon (FRA) 76(5) 67(5) 64
[5] T Berdych (CZE) d A Beck (GER) 64 61
[8] L Hewitt (AUS) d F Santoro (FRA) 36 63 61
[Q] E Roger-Vasselin (FRA) d J Melzer (AUT) 46 62 63
[Q] E Gulbis (LAT) d J Monaco (ARG) 63 41 ret.

cumanın programı
Center (from 11.00hrs)
1. ATP: Davydenko vs. Cilic
2. ATP: Verdasco vs. Djokovic
3. P Shuai vs. N Petrova (NB 15.00hrs)
4. E Dementieva vs. A Radwanska
5. ATP: Nadal vs. Safin (NB 19.00hrs)
6. Kudryavtseva/Makarova vs. Yan/Zheng

Court 1 (from 12.00hrs)
1. S Kuznetsova vs. A Pavlyuchenkova
2. ATP: Soderling vs. Ljubicic (NB 15.00hrs)
3. Kleybanova/Schiavone vs. Hsieh/Peng (NB 19.00hrs)
4. M Bartoli vs. V Zvonareva (NB 21.00hrs)

Read more...

foto geçidi: çin açık: şarapova'nın poposu var!

bu değil tabi ki.. lahyani bu, en sevilen hakem seçilmişti bu sene.. boynu tutulmuş garibin..

"ooooooh, o son tabak kuru fasulyeyi yemeyecektik!"

dişler için geç kalınmış sanki :(

ödül

ödüller

the ödüllest..

Read more...

7 Ekim 2009 Çarşamba

çin açık/tokyo açık: gulbis yine kazandı?


aha da gulbis yine maç kazandı.. sezon bitti be! radek stepanek'i iki sette geçti letonyalı..

şarapova gereksiz agresif oyununun kurbanı oldu.. dün onu kurtaran inadı bugün yenilmesine neden oldu.. masha forehandlerde çok kötüydü bugün.. spinli vurmaya çalışınca ya gücü ayarlayamayıp dışarı vurdu topları ya da fazla spin verdiğinden toplar fileyi geçmedi.. ama bu taktikten de vazgeçmedi nedense..

shuai peng çok iyi servis attı.. ben sanmıyorum ki kariyerinde daha önce bu kadar iyi servis kullandığı bir maç olsun.. kortu açan harika servislerdi.. şarapoova'nın servislerinin ise çok kötü olduğunu söylemeliyim..

geçen hafta tokyo'da şampiyonluğu kazandıktan sonra sadece 1 gün dinlenebildi ve hemen bu hafta tekrar korta çıktı şarapova.. yorgunluğu okunuyordu her halinden.. zaten maçtan sonra da "enerji düzeyim olması gereken yerde değildi" dedi.. sezon sonu turnuvasında, doha'da göremeyeceğiz onu.. keşke görebilseydik..

li na'nın dementieva'yı zorlayacağını düşünüyordum ama tam tersi çıktı, dementieva ezdi geçti deyim yerindeyse.. (bak yahoo burada crush kullanabilirsin)

erkeklerde hemşehriler oynadı.. djoker ve fever gülen taraf oldular.. davydenko yine coşmuş gibi duruyor iki haftadır.. hadi bakalım..

kadınlar (beijing)
(4) E Dementieva (RUS) d. (16) Li Na (CHN) 62 60
(6) S Kuznetsova (RUS) d. A Bondarenko (UKR) 63 46 60
A Pavlyuchenkova (RUS) d. A Wozniak (CAN) 64 64
P Shuai (CHN) d. M Sharapova (RUS) 62 64

erkekler (beijing)
[2] N Djokovic (SRB) d V Troicki (SRB) 63 60
[4] N Davydenko (RUS) d P Kohlschreiber (GER) 61 60
[5] F Verdasco (ESP) d J Ferrero (ESP) 75 64
[8] [WC] M Cilic (CRO) d J Benneteau (FRA) 62 26 60

erkekler (tokyo)
[4] G Monfils (FRA) d [Q] M Chiudinelli (SUI) 76(5) 63
[7] S Wawrinka (SUI) d S Greul (GER) 63 62
[2] J Tsonga (FRA) d M Zverev (GER) 64 63
[Q] E Gulbis (LAT) d [6] R Stepanek (CZE) 64 64
M Youzhny (RUS) d T Bellucci (BRA) 62 63
A Beck (GER) d R Schuettler (GER) 63 46 76(3)
J Monaco (ARG) d G Garcia-Lopez (ESP) 50 ret. (illness)
R Gasquet (FRA) d P Petzschner (GER) 63 62

perşembenin programı (çarşambadan belli yeminle)

Center (from 11.00hrs)
1. ATP: Davydenko/Kunitsyn vs. Bryan/Bryan
2. Zhang Shuai vs. Marion Bartoli (NB 13.00hrs)
3. ATP: Nadal vs. Blake (NB 15.00hrs)
4. ATP: Safin vs. González
5. Nadia Petrova vs. Serena Williams (NB 19.00hrs)
6. ATP: Soderling vs. Robredo (NB 21.00hrs)

Court 1 (from 11.00hrs)
1. ATP: Ljubicic vs. Kubot
2. Black/Huber vs. Kleybanova/Schiavone (NB 13.00hrs)
3. Agnieszka Radwanska vs. María José Martínez Sánchez (NB 15.00hrs)
4. Flavia Pennetta vs. Vera Zvonareva
5. ATP: Benneteau/Chardy vs. Blake/Ram (NB 19.00hrs)

Court 2 (NB 14.30hrs)
1. ATP: Dlouhy/Kohlschreiber vs. Kubot/Marach
2. Pavlyuchenkova/Wickmayer vs. Hsieh/Peng (NB 15.30hrs)
3. Kudryavtseva/Makarova vs. Llagostera Vives/Martínez Sánchez

Read more...

çin açık: delil karartma

gün geçmiyor ki bir raket daha vicdansız tensiçilerin ellerinde paramparça olmasın.. ve fakat failler bulunamıyor, suçlular yargılanamıyor, adalet yerini bulamıyordu.. gotham city'de deliller kimliği belirsiz kişilerce karartılıyor ve caniler ellerini kollarını sallayarak kortlarda dolaşıyorlardı.. o geldi ve karartılan delilleri bir bir ortaya çıkardı ve bu deliller sayesinde ilk suçlumuzu yakaladık:

adı: babolat soyadı: pure drive

bencin kenarında hareketsiz bir şekilde yatıyor..

kimliği belirsiz bir şüpheli ona yaklaşıyor

parçalanmış kafatasından iğrenmeden, kimse görmeden onu alıyor..

çöpe doğru ilerliyor ve...

ve yok ediyor..

fakat işte bu fotoğraf çok şey anlatıyor..

yüzünün büyük bir kısmı şapkası ile gizlense de suçlumuz belli..

o akşam partide pek de durgun gözüküyor..

kızlarla ilgilenirmiş gibi yapıp dikkat çekmemeye çalışıyor..

işte katilimiz orada sağdan üçüncü sırada.. kanlı ellerini cebine sokmuş.. andy roddick!!!

Read more...

foto geçidi: çin açık: beni dağa kaldır marat

pankart safin'e: "beni dağa kaldır" gibi bi anlamı var sanırım..

"biz"imle evken marat.. poligami.. naysss..

chest bump! yov bryan bradalar..

zorlamamak lazım..

hagaden zorlamamak lazım..

yıka ve çık..

"odaklan baba!"

little miss sunshine'daki küçük yavrucak buna benziyor en sonunda buldum..


köklere dönüş.. wozniacki ve u-rad, a-rad'nın maçını izliyorlar..

aaaaaal! (ne ayıığığığıp)

bu bana japon animeleri hatırlattı.. tsubasa'daki çizimler..

aaa buu..yok canım... mirk...yok canım..

Read more...

6 Ekim 2009 Salı

chocolate anyone?

ver fotoşop'u alttan

Read more...

çin açık: kızdırmayın masha'yı

az önce de yazdığım gibi şarapova bugün victoria azarenka karşısında son sette 5-2 geride olduğu maçı çevirerek kazandı.. maç içinde azarenka'nın tıbbi yardım molaları şarapova'yı canından bezdirdi..

üçüncü sette durum 2-1 iken ve azarenka 1 break önde iken sağlık molası alıyor.. burada şarapova'nın wta trainer'ı ile bir diyaloğu var:

trainer: (azarenka) sağlık molası alıyor.
maria: nasıl?
trainer: sağlık molası alıyor.
maria: soyadı jankovic mi?

donnie darko'da bir diyalog vardır:
Rose Darko: Our son just called me a bitch.
Edward Darko: You're not a bitch. You're bitchin', but you're not a bitch.

anne darko: oğlumuz bana kaltak dedi.
baba darko: kaltak değilsin.. kaltaklaşıyorsun ama kaltak değilsin..

şarapova "bitch" değil ama "bitchin'" olayını iyi beceriyor.. ayrıca bu pozitif bitching.. yani durup dururken değil, kendisine karşı adilce davranmayanlara karşı tepkisini güzel gösteriyor..

maçın tamamını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz..
maçın son seti (dk. 16:30'dan sonra jankovic muhabbeti görülebilir)
2-5'ten geri geliş (video'nun altında 4 tane link var onlar maçın tamamı işte)

Read more...

çin açık/tokyo açık: seribaşı virüsü

tarihte uzakdoğu'dan birçok salgın hastalığın dünya'ya yayıldığını gördük.. en yakın örneği ise sars.. şimdilerde tenis dünyası yeni bir salgın hastalık ile uğraşıyor: seribaşı virüsü.. önlenemez bir salgın halini almaya başladı.. ilk olarak birkaç kadın tenisçide görülen bu anomali uzakdoğu turu öncesi sadece belirli isimlerde etkiliydi.. örneğin safina ve ivanovic.. arasıra da dementieva ve jankovic'te görüldüğü de oluyordu.. fakat uzakdoğu turu başladı başlayalı kadın seribaşılar yerlerde sürünüyor.. ilk 10'daki tenisçilerden etkilenmeyen bir serena williams var.. o da amerika serileri'nde takılmıştı bu yaz..

işin kötüsü virüs atp'ye sıçradı:

amerika açık şampiyonumuz ve dünya sıralamasının 5 numarası juan martin del potro tokyo'da çıktığı ilk maçta dünya 189 numarası fransız raket edouard roger vasselin'e mağlup oldu.. amerika açık finalinden sonraki ilk maçında yenildi ama yenilgi için jet-lag, yorgunluk falan bahanem olamaz demiş.. herkes yenilebilir, kötü oynayabilir demiş..

bir başka yenilen isim de sıralamada jmdp'nun hemen altında bulunan andy roddick.. elemelerden gelen polonyalı lukasz kubot'a 6-2/6-4 yenildi.. dün marsel'i aynı skorla yenen monfils için "monfils crushes qualifier.." şeklinde başlık atan yahoo'dan aynı başlığı "qualifier crushes roddick.." şeklinde göremedim bugün..

rafa nadal az kalsın baghdatis'in kurbanı olacaktı.. marcos nadal'dan daha fazla koştu bugün.. her topa yetişmeye çalıştı.. ikinci sette iki kez servis kırmayı başardı ama son sette 4-4 iken nadal oyununu bir anda yükseltince "cevab veremedi" rum raket..

kadınlarda seribaşının elenmediği gün olmaz.. geçen hafta final gören jankovic bugün peng shuai'ye elendi.. ikinci sette maç için servis kullanıyordu ve başarılı olamadı jankovic..

ve serena williams.. makarova'yı yenerek yeniden 1 numara olmak için üzerine düşeni yaptı.. 12 ekim'de 1 numarada göreceğiz onu.. 20 nisan 2009'da koltuğu devrettiği safina'dan tekrar alacak..

maria şarapova nefis mücadele etmiş bugün.. ben izleyemedim ama nuage'ın anlattığına, yazdığına ve twitter mesajlarına göre şarapova harikalar yaratmış.. üçüncü sete giden maçta, 5-2 geriden gelip seti ve maçı çevirmiş.. (ki bu bana geçen hafta 5-2'den verdiğim seti hatırlattı, azarenka'nın neler hissetiğini biliyorum şu an)

ama üzülmüyorum kendisi için zira azarenka şarapova'nın ritmini bozmak için tıbbi yardım molası almış birkaç kez.. fair-play ruhuna uyamayacak kadar profesyonelce bir davranış.. çirkefliğin adı bu çünkü.. profesyonellik.. ne yazık ki..

günün sonuçları

kadınlar (beijing)
(2) S Williams (USA) d. E Makarova (RUS) 63 62
(4) E Dementieva (RUS) d. (Q) M Czink (HUN) 64 63
(7) V Zvonareva (RUS) d. F Schiavone (ITA) 63 60
P Shuai (CHN) d. (8) J Jankovic (SRB) 46 75 62
M Sharapova (RUS) d. (9) V Azarenka (BLR) 63 67(5) 75
(10) F Pennetta (ITA) d. (Q) K Bondarenko (UKR) 36 75 63
(12) A Radwanska (POL) d. P Schnyder (SUI) 64 61
(14) M Bartoli (FRA) d. A Kleybanova (RUS) 62 63
MJ Martínez Sánchez (ESP) d. (LL) V King (USA) 64 64

erkekler (beijing)
[1] R Nadal (ESP) d [WC] M Baghdatis (CYP) 64 36 64
[Q] L Kubot (POL) d [3] A Roddick (USA) 62 64
[4] N Davydenko (RUS) d I Kunitsyn (RUS) 61 67(6) 62
[5] F Verdasco (ESP) d [Q] R Ginepri (USA) 67(7) 61 62
[6] R Soderling (SWE) vs J Chardy (FRA) 63 46 62
[7] F Gonzalez (CHI) d D Ferrer (ESP) 75 64
[WC] M Safin (RUS) d J Acasuso (ARG) 64 62
J Blake (USA) d [Q] F Mayer (GER) 63 36 63
I Ljubicic (CRO) d P Mathieu (FRA) 76(8) 46 61
V Troicki (SRB) d [Q] F Fognini (ITA) 76(5) 75

erkekler (tokyo)
[Q] E Roger-Vasselin (FRA) d [1] J del Potro (ARG) 64 64
[3] G Simon (FRA) d [WC] T Suzuki (JPN) 63 64
[5] T Berdych (CZE) d [WC] G Soeda (JPN) 62 64
[8] L Hewitt (AUS) d [WC] T Ito (JPN) 61 75
J Melzer (AUT) d L Mayer (ARG) 76(4) 63
F Santoro (FRA) d. A Golubev (KAZ) 67 76 62
T Bellucci (BRA) vs M Youzhny (RUS)
A Beck (GER) vs R Schuettler (GER)

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP