8 Ekim 2009 Perşembe

çin açık: rus egemenliği

vay be ne heyecanlı bi gündü..

iki psikolojik manyağın mücadelesinde kazanan taraf bu sefer zvonareva oldu.. amerika açık 2009 dördüncü turunda da akıllara zarar bir maç oynamışlar ve zvonareva kazanacağı maçı ağlayarak, elleriyle pennetta'ya vermişti.. bugün yine ağladı havlunun altında ama sonunu iyi getirdi..

ilk sette bariz üstünlüğü vardı rus raketin.. pennetta pek kendisi gibi oynamadı bu sette ve kaybetti haliyle.. ancak ikinci sette savaş boyalarını sürüp oyuna katıldı.. 2-2'ye kadar servis oyunlara tutundu tenisçiler.. beşinci oyunda zvonareva'nın servis kırması ile başlayan servis kırma festivali 5-5'te bir ara verdi.. maç için servis atarken servisini kırdıran ve sete tutunabilmek için servis atar pozisyona gelen zvonareva havlunun altında koçu eşliğinde bir müddet ağladıktan sonra korta döndü fakat sete tutunamadı.. pennetta tekrar maça ortak oldu..

son sete servis kırarak başladı rus raket ve 5-2'yi yakalayana kadar bu avantajı sürdürdü.. maç için servis atarken üst üste iki kez servisini kırdırdı ve 5-5 oldu bir anda.. fakat bu sefer setin sonunu güzel getirdi vera ve tur atladı..

pennetta sonlara doğru çok yorgun gözüküyordu.. ayrıca çizgi hakemleri.. inanılmaz derecede kötüydüler.. maç hawk-eye'ın olmadığı kortta oynandığı için sandalye hakemi eva asderaki izleyebildiği kadar izledi, düzeltebildiklerini düzeltti..

bu maç oynanırken bir yandan da merkez korttaki serena williams - nadia petrova maçına bakıyordum.. ilk seti petrova'nın aldığını öğrenince sevindim oldukça.. 3. sette bağlandı eurosport, 4-4'te yanlış hatırlamıyorsam.. tie-break'e gitti işte.. petrova 5-0'ı yakaladı tie-break'te iki kez mini-break yapıp da.. ardından serena 2 mini-break'i de telafi edip 5-4'e getirdi ancak kendi servisinin birini tekrar petrova'ya verince 6-5'te kendi servisinde ikinci kez maç puanını iyi değerlendirdi rus raket ve çeyrek finale çıktı..

evet serena gerçekten çok istikrarlısın, çok başarılısın..

biz şarapova - williams çeyrek finali beklerken ikisinin de elenmesi komik oldu.. çeyrek finalde 5 rus var.. vera zvonareva, elena dementieva, svetlana kuznetsova, anastasia pavluçenkova ve nadia petrova.. rus kadınlar tekrar wta'deki baskın duruşlarını gösteriyorlar..

erkeklerde bugün nadal az daha james blake'e eleniyordu.. dün de baghdatis karşısında bir set veren ve yer yer zorlanan nadal'ın durumu pek içacıcı gözükmüyor.. ama nadal'a göre diz sakatlığından döndüğünden beri en iyi maçıymış bu.. ispanyol çeyrek finalde marat safin ile oynayacak..

safin bugün fernando gonzalez'i yendi.. şilili geçen yıl olimpiyatlarda burada final görmüş ancak rafael nadal'a yenilmişti.. bugün yenebilseydi o maçın rövanşı olacaktı bir nevi.. ancak safin kendisinden beklemediğim bir şekilde gonzo'yu da geçti.. ve nadal'ın da bocalayışı göz önüne alındığında "acaba?" diyorum..

olimpiyatlar demişken, olimpiyat yarıfinalistlerinden ikisi elendi ikisi devam ediyor.. dediğim gibi nadal blake'i geçti.. gonzalez yenildi.. dördüncü isim ise novak djokovic.. ve çeyrek finaldeki rakibi fernando verdasco.. amerika açık çeyrek finalinin rövanşı.. o maçı 4 sette djoker kazanmıştı.. verdasco'nun ilk 10 ile oynadığı her maçın seyir zevki yüksek oluyor.. kim kazanırsa kazansın harika bir maç izleyeceğiz..

pekin'den çıktıktan sonra sarı deniz'de ilerleyip kore boğazı'nı geçtiğimizde ulaştığımız japonya'da (ki yolculuğu yaparken dikkat etmek lazım zira tayfun -her ne kadar japonya'nın doğu kıyılarında etkili olsa da- kötü etkiliyor) ise ilginçtir ernests gulbis kazanmaya devam ediyor (o zaman tayfun'dan gelsin: hadi yine iyisin).. dünkü stepanek zaferinden sonra bugün de juan monaco'yu yenip iki maç üst üste kazanabildiğini gösterdi.. monaco ikinci sette 4-1 gerideyken sağ kalçasındaki sakatlık nedeni ile maçtan çekildi.. arjantinlilerin kalçası oynak oluyor sanırım.. nalbandian da hala iyileşemedi..

tsonga fransız gasquet'yi yenerken iki tenisçi de tayfundan kaynaklanan sert rüzgarda toğun yönünün değişmesinde falan çok rahatsız olmuşlar..


wta (beijing)
(13) N Petrova (RUS) d. (2) S Williams (USA) 64 36 76(5)
(7) V Zvonareva (RUS) d. (10) F Pennetta (ITA) 63 57 75
(12) A Radwanska (POL) d. MJ Martínez Sánchez (ESP) 46 64 62
(14) M Bartoli (FRA) d. (WC) Z Shuai (CHN) 61 64
atp (beijing)
[1] R Nadal (ESP) d J Blake (USA) 75 67(4) 63
[6] R Soderling (SWE) d T Robredo (ESP) 63 63
[WC] M Safin (RUS) d [7] F Gonzalez (CHI) 63 64
I Ljubicic (CRO) d [Q] L Kubot (POL) 76(6) 46 64

atp (tokyo)
[2] J Tsonga (FRA) d R Gasquet (FRA) 46 62 62
M Youzhny (RUS) d [3] G Simon (FRA) 76(5) 67(5) 64
[5] T Berdych (CZE) d A Beck (GER) 64 61
[8] L Hewitt (AUS) d F Santoro (FRA) 36 63 61
[Q] E Roger-Vasselin (FRA) d J Melzer (AUT) 46 62 63
[Q] E Gulbis (LAT) d J Monaco (ARG) 63 41 ret.

cumanın programı
Center (from 11.00hrs)
1. ATP: Davydenko vs. Cilic
2. ATP: Verdasco vs. Djokovic
3. P Shuai vs. N Petrova (NB 15.00hrs)
4. E Dementieva vs. A Radwanska
5. ATP: Nadal vs. Safin (NB 19.00hrs)
6. Kudryavtseva/Makarova vs. Yan/Zheng

Court 1 (from 12.00hrs)
1. S Kuznetsova vs. A Pavlyuchenkova
2. ATP: Soderling vs. Ljubicic (NB 15.00hrs)
3. Kleybanova/Schiavone vs. Hsieh/Peng (NB 19.00hrs)
4. M Bartoli vs. V Zvonareva (NB 21.00hrs)

4 yorum:

Unknown 9 Ekim 2009 17:32  

dünkü maçta fromsport'ta yorum yapanlar petrova'nın çok iyi servis attığını söylüyorlardı.bugünkü maçta da peng'i eledi peto.herhalde bu sezonki ilk yarı finali.
bu arada serena da güzel giyinmiş yahu.aslında güzel kadın zaten.

onur 9 Ekim 2009 17:41  

petrova'nın ikinci yarıfinali nisan'da var bi tane de..

serena güzel giyinmiş derken? güzel soyunmuş demek istedin sanırım :)

Spooky 9 Ekim 2009 18:10  

serena? güzel?...
peki.

Unknown 9 Ekim 2009 21:49  

ya o fotoda iğrenç kabul ediyorum.kustum bilgisayarın başında resmen :)

çin açık'ta giydiği kıyafetten söz ediyorum bence yakışmış şahsen.

serena'nın saçları çok güzel ve bu yüzünü tatlı yapıyor onu kastetmiştim.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP