5 Ekim 2009 Pazartesi

çin açık: arkanı dön ve çık


geçen haftanın bir kopyası yaşandı bugün.. tokyo'da dinara safina dünya 132 numarası tayvanlı kai-chen chang'a üç sette yenildiğinde "daha kötüsünü de yapamaz heralde" diye düşünmüştüm.. yaptı..

bugün oynadığı çin açık ikinci tur maçında dünya 226 numarası zhang shuai'den set alamadı dünya 1 numarası.. acaba eski 1 numarası mı demeliyim? yarın serena williams ekaterina makarova'yı geçtiği takdirde 12 ekim'de yeni bir numara olarak karşımıza çıkacak..

safina yine servisleri dağa taşa vurdu.. 13 çift hata, 20 basit hata.. yüzde 63 ilk servisin oyuna girme oranı ve yüzde 30 ikinci servisten puan çıkarma oranı.. ikinci set tie-break'inde 2 mini break ile 4-0 geriye düştü.. bu noktada kamera yüzüne odaklandığında ağlmamak için zor tutuyor gibiydi kendini safina ancak 4-3'e getirmeyi başardı mini breakleri telafı edip.. bundan sonra bir daha servisini kırdırınca artık zhang'e yapılan ortayı gole çevirmek kaldı..

maç sonunda hakemin elini bile sıkmadan apar topar kortu terk etti rus raket.. basın toplantısını da iptal etti..

bunlar olmadan hemen önce geçen hafta tokyo'da anastasia pavlyuchenkova'ya iki sette kaybeden venus williams yine aynı rakibine üç sette yenildi.. 14 tane ile rakibinin iki katı çift hata yaptı venus.. pavlyuchenkova bir türlü o beklenen patlamayı yapamadı diyorduk; bu, acaba o patlamanın ilk sinyalleri mi yoksa venus'un zayıf yönünü keşfedip oraya mı oynadı iki haftadır bilemiyorum.. dünya 3 numarasını iki hafta üst üste yenmek kolay olmasa gerek.. tokyo'da venus'u geçip bir sonraki turda bartoli'ye kaybetmişti.. bu hafta üçüncü turdaki rakibi cornet'yi geçen alexandra wozniak..

twitter'a da yazdım kime el atsam düşüşe geçiyor, hastalanıyor, sakatlanıyor.. ivanovic, djokovic ve gulbis ile başladı, cirstea, wozniacki, arantxa rus ile devam ediyor ve listeye eklenen isim sabine lisicki oldu.. bu kız da artık tam toparlayamayacak bence.. ilk olarak amerika serileri'nde omzundan sakatlandı, iyileşti amerika açık'a geldi ayağını burktu iyileştikten sonra ikinci turnuvasında hastayım diyip maçtan çekildi.. francesca schiavone (buna "tranny" diyen bi blogger var hahah, ben demem ama gülerim) 6-0/1-0 öndeyken bizim alaman kız maçtan çekilmiş.. ikinci bir wozniacki vakası olduğunu sanmam.. hastaysa hastadır, delikanlı kız, savaşçı..

novak djokovic amerika açık yarı finalinde federer'e kaybettiği maçtan sonra ilk kez korta çıktı ve tehlikeli rakibi hanescu'ya set vermeden maçı kazandı..

bugün inanılmaz bir şey oldu.. ivo karlovic servis kırdı.. kohlschreiber karşısında tie-break'te kaybettiği ilk set sonrası alman rakibinin servisini kırarak ikinci seti aldı.. inanılmaz.. son sette 2 kez servisini kırdırınca kaybetti tabi kıroat..

tokyo'da ana tabloya yerleşirken ufak bir talihsizlik yaşayan marsel ilhan dünyanın 13 numarası gael monfils karşısında başabaş mücadele etmeye çalışsa da kritik anlardaki hatalarının kurbanı oldu.. marsel servis kırdararak kötü bir başlangıç yaptığı ilk sette 3-0 geriye düştü.. 3-1'i yakaladıktan sonra beşinci oyunda 3 kez servis kırma şansı yakalayan 22 yaşındaki tenisçi bunları değerlendiremedi ve sonraki oyunlarda bir daha servisini kırdırıp ilk seti 6-2 kaybetti..

marsel ikinci sette başa baş mücadele gösterdi ve 2 kez daha servis kırma şansı yakaladı.. yine bunları değerlendiremedi.. 4-4'e kadar getirdiği sette önce 5-4 geriye düştü sonra servisine tutunamayıp maçtan mağlup ayrıldı..

yahoo sports reuters'ten aldığı habere "monfils crushes qualifier..." diye bir başlık attı.. 6-2/6-4 "crush" ise 6-0/6-0 ne çok merak ediyorum!

marsel gibi elemelerden gelen isviçreli chiudinelli ise balının sayesinde tur atladı.. şans önemli teniste aslında.. dudi sela ile eşleşti.. dudi sela ile marsel de eşleşebilirdi.. ve çok da rahat geçerdi..

günün sonuçları

kadınlar (beijing)
ikinci tur
(WC) Z Shuai (CHN) d. (1) D Safina (RUS) 75 76(5)
A Pavlyuchenkova (RUS) d. (3) V Williams (USA) 36 61 64
(6) S Kuznetsova (RUS) d. A Medina Garrigues (ESP) 62 61
(16) Li Na (CHN) d. L Safarova (CZE) 46 60 64
A Wozniak (CAN) d. A Cornet (FRA) 76(0) 64
A Bondarenko (UKR) d. S Errani (ITA) 63 63

ilk tur
(13) N Petrova (RUS) d. (Q) A Kudryavtseva (RUS) 61 57 62
D Hantuchova (SVK) d. C Suárez Navarro (ESP) 75 62
F Schiavone (ITA) d. S Lisicki (GER) 60 10 ret. (GI illness)
A Kleybanova (RUS) d. (WC) Y Wickmayer (BEL) 57 63 63
(LL) V King (USA) d. (LL) G Voskoboeva (KAZ) 64 63

erkekler (beijing)
ilk tur
[2] N Djokovic (SRB) d V Hanescu (ROU) 63 75
[8] [WC] M Cilic (CRO) d I Andreev (RUS) 64 64
P Kohlschreiber (GER) d I Karlovic (CRO) 76(6) 46 61
N Almagro (ESP) vs J Ferrero (ESP)
T Robredo (ESP) d B Becker (GER) 62 61
J Benneteau (FRA) d M Daniel (BRA) 63 64

erkekler (tokyo)
[4] G Monfils (FRA) d [Q] M Ilhan (TUR) 62 64
[7] S Wawrinka (SUI) d J Isner (USA) 64 64
[Q] M Chiudinelli (SUI) d D Sela (ISR) 46 61 64
S Greul (GER) d M Vassallo Arguello (ARG) 46 64 62

yarın nadal, roddick, safin ve şarapova ilk kez korta çıkıyorlar.. şarapova ile azarenka arasındaki maç şarapova ile wannabe şarapova arasında olacak aslında.. kan çıkar..

kleybanova ile bartoli maçında yağ asitleri ve ldl'lerini çarpıştıracak iki tenisçi de..

k-bond yine bir sürpriz yapabilir ve pennetta'yı yenebilir.. ikisinin şu anki formu göz önüne alındığında sürpriz denemez aslında ama..

salının programı

Center (from 11.00hrs)
1. ATP: Acasuso vs. Safin
2. M Sharapova vs. V Azarenka (NB 12.00hrs)
3. ATP: Kubot vs. Roddick
4. ATP: Nadal vs. Baghdatis
5. N Petrova vs. D Hantuchova (NB 19.00hrs)
6. Yan/Zheng vs. Stosur/Stubbs

Court 1 (from 11.00hrs)
1. ATP: Blake vs. Mayer
2. E Dementieva vs. M Czink
3. E Makarova vs. S Williams (NB 15.00hrs)
4. J Jankovic vs. P Shuai
5. A Radwanska vs. P Schnyder (NB 19.00hrs)

Court 2 (from 11.00hrs)
1. ATP: Soares/Ullyett vs. Bryan/Bryan
2. ATP: Ferrer vs. González
3. ATP: Verdasco vs. Ginepri
4. ATP: Davydenko vs. Kunitsyn
5. ATP: Soderling vs. Chardy

Court 4 (from 12.30hrs)
1. V King vs. MJ Martínez Sánchez
2. A Kleybanova vs. M Bartoli (ahah iki şişko)
3. ATP: Nestor/Zimonjic vs. Acasuso/González
4. ATP: Llodra/Mathieu vs. Kubot/Marach

Court 5 (from 12.30hrs)
1. F Pennetta vs. K Bondarenko
2. F Schiavone vs. V Zvonareva
3. Han/Ji vs. Kudryavtseva/Makarova

Court 8 (from 11.00hrs)
1. Black/Huber vs. Szavay/Vinci
2. Medina Garrigues/Ruano Pascual vs.
Pavlyuchenkova/Wickmayer
3. ATP: Mathieu vs. Ljubicic
4. ATP: Fognini vs. Troicki

9 yorum:

Unknown 6 Ekim 2009 15:39  

ben bu safina'yı anlamıyorum.tamam serena üstüne gidiyor olabilir ama bence bu tek sebep olarak gösterilemez.zaten bu kızın bir numaraya çıkması bile tamamen saçma sapan birşeydi.24 hafta kaldı bir numarada,onu kutluyorum açıkçası.bu tenisle 24 haftayı devirebilmişsin ya,gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum yani.dünya 226 numarasından set bile alamayan,olivia rogowska isimli çoğumuzun ismini bile duymadığı bir tenisçiye karşı acayip zorlanan,us open'da sonraki maçlarını da pek rahat kazanamayan herhalde tarihteki tek dünya bir numarasıdır.serena'da ekaterina makarova'yı 6-3 ve 6-2 ile geçtiğine göre yeni bir numaramızı kucaklayabiliriz. bence şu an turda bir numarayı hak eden 4 oyuncudan biri serena.

Spooky 6 Ekim 2009 16:50  

safina'nın 1 numaraya çıkışının istatistiği, matematiği belli.

yani bir numaraya ulaşana kadar (ve sonrasında zirveden inene kadar) sergilediği performans serena'dan (daha doğrusu diğerlerinden)iyi olduğu için safina 1 numara oldu.

safina'ya sallamak yerine sıralama sistemine bakmak lazım.

ben şurada serena'nın tenisinden de bahsederim de harf sınırına takılırım, takılmazsam da o yorum yayınlanmaz zaten. :)

bir de safina'nın tenisi dediğim, temel alıp kabul ettiğim oyun final maçına kadar Avustralya Açık-2009'dur. ya bu da tenisçi mi deyip hıncal'laşmaya gerek yok.

ben safina en iyi tenisçidir demiyorum ama her oyuncunun iyi kötü zamanları olur. serena'nın da diğer tenisçilerin de kazandığı kaybettiği saçma maçlar var, olur...


not: nuage bey'in bir entrysiyle ilgili olarak bir şey yazarken doğrulamak için wikipedia'ya baktım ki ne göreyim?
agassi'nin 1999'da kazandığı fransa açık'ta kızlarda çiftleri kazanan pennetta-vinci ikilisi finalde kim clijsters-mia buric çiftini geçmiş. ilginç geldi...

nuage 6 Ekim 2009 18:07  

Spooky bey benim hangi entry'mi doğrulamak için Wikipedia'ya baktınız acaba? Bey-bey... Ne güzel! Sevdim ben bunu Onur Bey. :))

Spooky 6 Ekim 2009 18:58  

Yok Agassi ile ilgili cevap attım ya, 1999 mu 2000 mi emin olamadım da ona baktım :)

onur 6 Ekim 2009 19:06  

nüaj bey meraba.. supuki bey size de meraba..

az konuşucam.. safina'ya çok giydiriyorum ben de.. serena'ya da çok giydiriyorum.. ikisini de fazla sevmiyorum.. ama herkesin eşit bir puanlamaya tabi olduğu bir sistemde 1 numara her zaman için o 1 numara sıfatını hak ediyordur.. isterse hiç tenis oynamasın, çok kötü oynasın fark etmez.. demek ki diğer tenisçiler ya ondan daha kötüdür ya ondan istikrarsızdır..

safina 19 turnuvaya katılmış.. serena 17.. arada pek fark yok sayılarda.. demek ki safina bu haftaya kadar serena'dan daha istikrarlıymış ki 1 numaradaymış.. sadece grand slamlerle olmaz bu işler.. ki zaten grand slamler puanlama itibariyle çok çok yüksek puan veriyor sıradan turnuvalara göre..

buna rağmen, 2 gs kazanmana rağmen 1 numaraya çıkamıyorsan sistemi eleştirmek yerine kendini eleştirmelisin bence..

bir sonraki hafta serena 1 numara olacak.. demek ki artık o hak ediyor 1 numara olmayı.. safina'nın kredisi kendini buraya kadar taşıdı.. ancak kötü gidişine dur diyemeyince en sonunda williams hak ediyorum dediği ama o sırada hak etmediği 1 numarasına gerçekten hak ettiği zaman oturmuş olacak haftaya..

wozniacki yanlış hatırlmaıyorsam sene başında ilk 10'da değildi.. ancak 26 turnuva oynadı bu sene (sıralamada ilk 25 içinde en çok oynayan).. ve şimdi 5. sırada.. yükselmek istiyorsan ya fazla turnuva oynarsın ya da az sayıda turnuvaya katılıyorsan hep kazanırsın ve yükselirsin..

fazla sayıda turnuva olayını abartmamak gerek tabi bir sonraki sene bir sakatlanırsın ya da kötü oynamaya başlarsın bir anda tepe takla inersin..

sonuç olarak 1 numarada olan adam 1 numarayı hak ediyordur.. beğenmiyorsan 1 numarayı iyi oynar devirirsin.. serena williams'ın bu hafta yaprığı gibi..

az konuşcam demiştim bi de..

nuage 6 Ekim 2009 19:23  

Onur çok güzel şeyler yazmışsın. Vallahi haklısın yerden göğe... Serena'nın tekrar 1 numarası olması çok acı. Bana evlat acısı gibi geldi yeminle. Safina'nın da 1 numarayı kaybetmesi daha iyi olacak bence. Eurosport'ta bir makale vardı yanılmıyorsam. Orada da aynı şey yazıyordu, "Safina 1 numaradan düşünce rahatlar." diye. Doğru diyorlar bence. Safina, yenilgi sonrası hüngür hüngür ağlamış. Rahatlasın bence ya. Herkes kaybediyor, herkes yeniliyor. Ne var bunda? Ben Safina'ya saygı duyuyorum. Serena ancak GS'ler ile işi kapatmayı düşünüyor. Aslında onun yaptığı da bana kalırsa etik değil. Kadın katılıyor birkaç turnuvaya, "Oh ben 1 numarayım." deyip yan gelip yatıyor. İnsan ilginci... Sevmiyorum.

Onur ve supuki beylere saygılarımla... :)

onur 6 Ekim 2009 19:50  

sağolasın nuage, bence de bir rahatlama olacaktır safina için..

bu arada ilk postumda size meraba diyip forevertennis'i unutmuşum.. forevertennis hanım size de meraba..

Unknown 6 Ekim 2009 21:08  

merhaba :)
ben zaten safina'nın bir numaraya yakışacak işler yapmamasını eleştiriyorum.anlatmak istediğim buydu.serena'da çok iyi tenis oynamıyor bunu kabul ediyorum.ammavelakin kazandığı grand slam'ler var.turnuvalarda çok istikrarsız evet bu konuda eleştirilesi bir kişilik.ancak tenisçi olarak kıyasladığımızda serena daha ağır basıyor anlatmak istediğim buydu :)

bu arada hanım olduğumu tahmin ettiniz :)

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP