8 Ocak 2011 Cumartesi

auckland: arnie robotu kırdı

Greta Arn d. Yanina Wickmayer 6-3/6-3

Greta Arn dün Julia Görges'i eleyip finale çıktığında kısa bir röportaj yapmıştı turnuva resmi sitesi ile. Röportajı yapan adam Macar tenisçinin soyadı ve oyunu ile Arnold Şıvalasdlasjdsadla arasında bir bağlantı kurup Arnie demişti Greta'ya. Finaldeki rakibi Yanina Wickmayer de cidden robot gibi, T-1000, cıva gibi oynuyordu turnuva başından beri ve finale çıkmıştı.

Bugün oynanan finalde, 2011'in ilk şampiyonu belli olurken, ilk şampiyonluk sürprizi de geldi diyebiliriz. Bu haftaki Auckland postlarından birinde Greta'nın kısa bir özgeçmişini aktarmıştım. Oradan gelip şampiyon olmak güzel olsa gerek. Hem de Sharapova'yı boşuna yenmemiş oldu.

Wickmayer ise unvanını koruyamadı.

Read more...

marsel ve sydney elemeleri

Dokunduğum tenisçiyi kurutma özelliğime Marsel İlhan ile devam ediyoruz.

Marsel sezonun ikinci turnuvası Sydney'de de ilk maçında elendi. Hem de elemelerde. Dünya 204 numarası, 21 yaşındaki John Millman'a. Millman boş bir tenisçi değil ama bir Alex de değil neticede.

Geçen hafta Chennai'deki kuranın şanssız olduğunu Malisse yarı finale çıkınca öğrenmiş olduk. Belki Tipsy'i de yenecek belli mi olur...

Marsel'i Bosnalı çocukla çalışırken gördüğümde çok da iyi değildi. Ama gününde değildir diye düşünmüştüm. Bu iki mağlubiyet bir yerlerde bir sorun olabileceği fikrini doğurdu kafamda bilemiyorum.

10 gün var Ozi Açık'a. Şu görüntüden sonra ilk 20'den bir rakip çıksın istiyorum. Çünkü underdog olmak her zaman daha iyidir 50-100 arasında.

Sydney'de eleme tablosunda Marsel'in ikinci rakibi olarak gördüğüm Korolev de elendi. Andrej Martin'e hem de. Martin sonra gitti ikinci turda Millman'ı yendi. Andreev ile ana tablo için oynayacaklar. Andreev önemli bi oyuncu tekrar yukarılarda görmek lazım. Her sabah Maria Kirilenko'nun gül yüzüyle uyansam ben de pek umursamazdım kaçıncı olduğumu ama... olsun.

Tomic yumurta kapıya dayanınca önce Kunitsyn'i ardından Berrer'i yendi. Kubot'la oynayacak ana tablo için. Vay arkadaş kaptı gene wildcard'ı.

Read more...

pete bodo neler demiş neler

Bizim Arda nam-ı diğer Spooky, Pete Bodo'nun tenisseverler ile yaptığı söyleyişi usanmayıp 385 saatini vererek baştan aşağı çevirmiş Türkçe'ye. E koymamak hayvanlık olur. Emeğe saygı artı rep deyip de sonuna kadar okumayanın en sevdiği tenisçinin ilk servisi oyuna sokma oranı yüzde 38'e düşsün. Amin!

Tıklayın

Read more...

video: tipsarevic'e göstermeyin bu reklamı

Saç demişken. Fernando Verdasco'dan bir şampuan reklamı:



Nasıl ki el modeli diye bir şey var. İnsanlar reklam afişlerinde ve filmlerinde sadece ellerini kullanıp para kazanıyor. Ben de saç modeli olmaya karar verdim. Nazar değmesin 3 kel aileye yetecek kadar saçım var gürlük bakımından. Bırakırım bu tenis işlerini de. Editörlükmüş, yok pesing şatmış, efendime söyleyeyim bekend slaysmış... Mis gibi yaşarım arkadaş.

Read more...

tipsarevic bin pişman

Ispanağı bol yoğurtlu, Tipsarevic'i saçlı ve sakallı severim. Caner'in her kanala uğradığımda "Aaa Tipsarevic gelmiş" demesinden de anlaşılacağı üzere kendimi de saçlı ve sakallı severim. Ve vereceğim söz ne kadar uçuk, gireceğim iddia ne kadar olası görünse de saçım üzerine bahse girmem. Saçım olmasa ben bir hiçim. Davis Kupası'ndan sonra gördük ki Tipsarevic de saçsız şekilde, sanatoryumdan kaçmış bir meczup karizmasında.

Bu söz hakkında konuşmuş Tipsy ve,

"Aptalca bir şeydi. Yılın başıydı, hangi turnuva olduğunu hatırlamıyorum, Davis Cup daha başlamadan bizimkilerden biri, 'Eğer kazanırsak, herkes saçlarını kazıtsın' dedi. Buna başkan ve 50 kadar insan da dahildi. O zamanlar herkes, 'Evet, tamam, olur, yaparım, oduncu, seyis, emrin' dedi. Çünkü hani çok uzaktı daha" demiş.

Hahahah o anı hayal edebiliyorum.

- Olm 100 milyar versem Cübbeli Ahmet Hoca'yı dudaktan öper misin?
- Öperim lan (çok uzak ihtimal ya)
- Al (çek yazar)
- Gulp!

Read more...

7 Ocak 2011 Cuma

video: geliyor!



Eurosport Teaser işinde aşmıştır.

via Mustafa Taha

Read more...

foto: her şey o uzun maçtan sonra oldu




(Foto: Getty)

Read more...

ana sakatlandı

Kameranın karşısına geçip, Britney Spears için ağlayan çocuk gibi "Just leave Ana alone" şeklinde ağlamak istiyorum. Nedir bu talihsizlik. Sakatlıklar bırakın şu kızın yakasını!


Ivanovic karın kaslarından sakatlandığı için Hopman Cup finalinden çekildi. Avustralya Açık'a 10 gün var. Daha fazla yazamayacağım.




Read more...

brisbane: yarı final eşleşmeleri tamam

Radek Stepanek burayı çok seviyor olsa gerek ki üst üste üçüncü sene yarı finale yükseldi. İki yıl önce şampiyon olan Çek tenisçi, geçen sene de finalde Andy Roddick'e yenilmişti.

Bugün yedi numaralı seribaşı Florian Mayer'i rahat geçerek yarı finale kaldı. Yarı finaldeki rakibi Robin Söderling. İsveçli elemelerden gelen Avustralyalı Matt Ebden'e set vermedi.





Stepanek: "Geçmişteki iki finalin güveni var. Burada her şey bana uyuyor. Taraftarı seviyorum"

Radek'te bi' Mehmet Ali Birand potansiyeli var.



Tablonun alt tarafındaki yarı finalistler dün belirlenmişti ve Andy Roddick ile Kevin Anderson final için yarın kapışacaklar.

Read more...

video: tenisçinin edi ve büdü ile imtihanı

Cibulkova'ya sormuşlar "Boynun neden eğri".. Yok hayır, Cibulkova'ya da 10 soru sormuş Brisbane. Daha önce de Jovanovic ve Hercog'un cevaplarını yayınlamıştım. Domi'den öğrendiklerim:


Tenisçi olmasaymış oyuncu olurmuş. *"Aktör" deyip gözleri kameraya devirmesi*
Tabii ki Roland Garros'ta Sharapova'yı parçaladığı maçtan sonraki anlar en mutlu anlar korttaki.
Nedir bu tenisçilerin Lady Gaga sevdası?
Martina Navratilova'yı çiftler partneri istermiş.
Kimse Beatles demiyor:(
Ve evet 89lu Cibulkova da Edi ile Büdü'yü bilmiyor. Doğu Bloku'nda yayınlamıyordu demek ki.




Hantuchova'nın İtalya sevdası aşmış boyutta.(bkz: hantuchova italyan sever) Tatil için favori şehir Roma, iPod'da İtalyan müzikleri dinlemeler. Ayrıca o da Edi ile Büdü'yü bilmiyor :(



Stepanek bile... Ayrıca her sorudan sonra gelen "Iıııııı"



Baggy'de umut var.

Read more...

medya, tenisçiler ve groth


Jarmila Groth basından şikayetçi. Twitter'dan "Zaten bir de moraliniz bozukken medyanın da üstünüze gelmesi kadar yardımcı olan bir şey yok. Kazanırken değil ama kaybettiğinizde manşet oluyorsunuz" yazdı. Bu sabah baktığımda silmişti ama Groth'a ve genelde tüm tenisçilere yapılan bir haksızlık bu.

Groth ikinci turda Samantha Stosur'u yendiğinde ertesi gün manşetlerde "Stosur yenildi" vardı. Doğal diyeceksiniz. İlk 10 oyuncusu daha düşük sıralamadaki birine yeniliyor. Bizde de böyle değil mi bu? Karabük dehşet oynar üç büyüklerden birini yener ama başlık üç büyüklerden atılır. Üç büyükler çok kötü oynamıştır, Şuster futboldan anlamıyordur, Rijkaard neden şunu oynatmıştır da bunu oynatmamıştır. Karabük ise büyüklerin hatası ile galip gelmiştir.

Medya her yerde aynı medya. Onu geçtim bazen taraftarlar bile sert girebiliyor. Dinara Safina'nın Twitter'dan ayrılmasına neden olan mesajlar alması, Petkovic'in de bir ara bunlardan şikayetçi olması...

Dün ise Jarka, Petkovic'e yenildi. Petkovic ki tren gibi gidiyor turnuvada. Hava şartları da olumsuzdu. Maçtan sonra CourierMail, Jarka'nın kocası Sam ile maç sırasında yaşadığı gerginliği manşete çekmiş. Bir diğeri "Avustralya'nın son umudu da elendi" demiş. Adı yok sanki kızın. "Qualifier upsets Nadal" gibi bir şey. Daha komiği Jarmila, Stosur'u yendiğinde bir başlık var: "Upset as Stosur flattened by junior Groth" Junior mı?

Medya ile geçinmek zordur. Çünkü gazeteciler sansasyon arar. Çünkü onlara o öğretilmiştir, patronlar onu ister. Marsel röportajında "Spooky"nin sormamı istediği bir soru da şu ATP Universitesi'ydi Miami'deki. Marsel geçen yıl gidip sertifika almıştı. Her oyuncunun katılması zorunlu olan bu programda öğretilenlerden biri de medya ile olan ilişkiler. Çünkü kaybedilen bir maçtan sonra o mutsuzluk ve sinirle başınıza daha büyük bela alabilirsiniz. Çünkü medya kışkırtıcıdır ve çoğunlukla çamurludur. Zaten Jarka'nın yazdığı o mesajı kısa bir süre sonra silmesinin nedeni de büyük ihtimalle koçası (aaa typo yaptım ama hem koca hem koç olunca güzel oldu) ya da menajerinin arayıp "Hacı napıyosun" demesidir.


(Foto: Getty)

Read more...

6 Ocak 2011 Perşembe

auckland: macarena


Sharapova'nın servislerinin başına bela olacağı ilk turdan bu yana belliydi. Auckland'da iki gündür devam eden güzel hava yerini rüzgar ve yağmura bırakınca şartlar daha da zorlaştı. Masha, 31 yaşındaki Greta Arn karşısında 6-2/7-5 ile yenilerek çeyrek finalde elendi.

Aslında çift hata sayısı az bugün ama ilk servislerinin yüzde 60'ını sokabildi sadece oyuna ve ikinci servisten puan kazanma oranı sadece yüzde 25. Hâl böyle olunca çift hata sayısını azaltmak için ikinci servisten fedakarlık yaptığını anlıyorsunuz. Zaten bir de hava koşulları kötü olunca yenilgi kaçınılmaz oldu. Sharapova'nın zihinsel özellikleri ortalamanın üstünde. Maç içinde fazla paniğe kapılmaz, kendini çaresiz hissetse de bunu filenin karşı tarafındaki rakibine hissettirmez. Ancak çözüm üretmekte sıkıntısı var. Bir yerde tıkandığı zaman sorunu tespit edip oyununu değiştiremiyor. Dünkü mağlubiyet ve üç gündür devam eden kötü servis performansı Avustralya Açık öncesi eksi hanesine yazıldı bile.



*Facepalm*

Macar Arn ise bu zayıflıkları iyi değerlendirdi. Maçtan sonra, "Müsabaka içinde heyecanlanmadım ama son oyunda baştan ayağa titriyordum. 'Aman Tanrım Maria Sharapova'yı yenebilirim' dedim" şeklinde konuştu.

İlginç bir hikayesi var Arn'ın. Üst düzey bir oyuncu değil ve olmadı. Kariyerinde en yüksek 81 numaralı basamağı gördü. Menajeri parayı kötü kullanınca borçları nedeni ile iflas etti. Üç yıl boyunca medya departmanında çalıştı ve sonra tura geri döndü. Kariyerindeki tek turnuva zaferi 2007'de Estoril'de elde ettiği şampiyonluk. 2008'e kadar Almanya bayrağı altında oynayan Arn, 2008'de Macar Fed Cup takımında yer aldı. Belki Olimpiyat'ta boy gösteririm dedi, olmadı.

Daha da komiği dünyanın bir ucuna gelmek istemeyen koçu evinden takip ediyormuş maçlarını.

Son şampiyon Wickmayer, burada da şampi. Simona Halep'i çok rahat geçti. Görges ve Peng diğer yarı finalistler.

Çarşambanın sonuçları
G Arn (HUN) d. (1) M Sharapova (RUS) 62 75
(2) Y Wickmayer (BEL) d. S Halep (ROU) 60 62
(4) J Goerges (GER) d. (WC) K Bondarenko (UKR) 57 62 62
P Shuai (CHN) d. (Q) H Watson (GBR) 64 75

(Foto: Getty)

Read more...

perşembenin maç programı



Auckland
1. Simona Halep vs. Yanina Wickmayer
2. Maria Sharapova vs. Greta Arn
3. Heather Watson vs. Peng Shuai
4. Arvidsson/Erakovic vs. Grandin/Uhlirova
5. Julia Goerges vs. Kateryna Bondarenko (NB 19.30hrs)
6. Peschke/Srebotnik vs. Mirza/Voracova

Read more...

5 Ocak 2011 Çarşamba

foto: bu bir kuş, bu bir uçak... bu ne lan?

"Anne bak meşhur oldum"

Read more...

auckland: ilk iki tamam, gerisi yalan

Turnuva resmi sitesinden maçları takip edebiliyorsunuz önce bunu söyleyerek başlayayım.

Maria Sharapova çeyrek finale yükseldi. Ancak oynadığı oyun beni tatmin etmiyor. Özellikle servis performansındaki dengesizlikler, maç içerisindeki iniş çıkışlar tedirgin edici. Dokuz çift hata ile oynadı bugün Voracova karşısında. İlk seti rahat kazandı ancak ikinci sette 5-3 geriden geldi. Zaten istatistiklere bakarsanız dokuz çift hatanın sekizinin ikinci sette geldiğini görürsünüz. Oranlarda da düşüş var son sette.Rus raketin maç genelinde ilk servisi oyuna sokma oranı yüzde 66, ikinci servisten puan çıkarma orannı yüzde 32.

Son şampiyon Yanina Wickmayer, Safina'yı üç sette geçtikten sonra, Sabine Lisicki'yi de üç sette mağlup etti ve çeyrek finale çıktı. Alman Lisicki için mutluyum çünkü formda birinden set alabilmiş.

İlk iki seribaşı böylece turlarken, diğerleri bu kadar şanslı değildi.

Svetlana Kuznetsova, doğunun yükselen isimlerinden Shuai Peng'e üç sette yenilerek elendi. Yanlış hatırlıyor olabilirim 2005'ten bu yana ilk 20 dışına çıkmayan Rus raket geçen yılın sonlarına doğru bu istikrarını kaybetmişti ve yılı 27. basamakta tamamlamıştı.


Çinli raket Peng ise 2005'te ilk 30'a girmenin eşiğinden dönmüştü. Sonra sakatlıklara bağladığım düşüşünün ardından geçen seneden beri adını duyuruyor. Şu an 70lerde sıralamada.

"Maçın başında gergindim" diyen Çinli tenisçi "Asla savaşmayı bırakmadım. Üçüncü sette 3-0 gerideyken bile bu kadar kolay yenilmemeye gayret ettim ve gayretim arttıkça oyunum da yükseldi" dedi.
Genç yıldız adaylarından Simona Halep. Tenisinden çok geçirdiği göğüs küçültme ameliyatı ile ünlenen bu kızımız bu sene olacak gibi. 2-3 senedir izlediğim tenisçilerin bu seneye iyi başlamaları bende bir heyecanlanmaya yol açtı farkındaysanız.

Rumen tenisçi, İstanbul Cup 2009 şampiyonu Elena Vesnina'yı üç sette turnuva dışına itti. Vesnina üçüncü sette 4-0 gerideyken hastalık nedeni ile maçtan çekildi ve yılın ilk ret.'i geldi.

Laura Robson'dan önce bir şeyler yapacak gibi duran Brit Heather Watson, Carla Suarez Navarro'yu geçerek çeyrek finalist oldu.

Dün maç kazandı diye şaşırdığımız Alize Cornet bugün Julia Görges'ten set alamadı. Zatan dün setlerde 1-0, ikinci sette de 5-2 geriden gelip maç kazanması ona 3 yıl yeter bence.

Çeyrek final eşleşmeleri:
Maria Sharapova - Greta Arn
Julia Görges - Kateryna Bondarenko
Heather Watson - Shuai Peng
Simona Halep - Yanina Wickmayer

Çarşambanın sonuçları:
(1) M Sharapova (RUS) d. R Voracova (CZE) 63 75
(2) Y Wickmayer (BEL) d. (Q) S Lisicki (GER) 62 36 62
P Shuai (CHN) d. (3) S Kuznetsova (RUS) 26 64 64
(4) J Goerges (GER) d. A Cornet (FRA) 62 64
S Halep (ROU) d. (7) E Vesnina (RUS) 26 64 40 ret.
G Arn (HUN) d. (8) S Arvidsson (SWE) 46 75 75
(Q) H Watson (GBR) d. (9) C Suárez Navarro (ESP) 76(5) 61
(WC) K Bondarenko (UKR) d. A Keothavong (GBR) 75 63

(Foto: Getty)

Read more...

brisbane: avustralya'da virüsler kol geziyor

Ah Petkovic. İyi kız, hoş kız dedik oldu mu bu? Jelena Dokic'i yenersin tamam eyvallah ama Avustralya Açık öncesi, tam da kendine güvene ihtiyaç duyduğu şu zaman diliminde 6-0/6-1 nedir? Şu güzel ortamı bozuyorsun.

Dokic maçtan sonra birkaç gündür kendini iyi hissetmediğini, doktora gittiğini ve mide rahatsızlığı teşhisi konduğunu söyledi ve, "Mazeret üretmiyorum, Top 35 bir oyuncu ile oynuyorsanız ilk oyundan son puana kadar en mükemmelinizde olmalısınız. Ben değildim. Buradaki ilk maçım iyi geçmişti sanırım bu nedenle gerekenden fazla özgüvenle çıktım" dedi.


Alman raket ise son puan ve el sıkışma ritüelinden sonra dans ritüelini de atlamadı bu sefer.


Petkovic çeyrek finalde Groth ile oynayacak. Al sana müthiş maç. İkisi de İstanbul Cup'ta yarı final oynamıştı.

Erkeklerde iki numaralı seribaşı Andy Roddick, Alexandr Dolgopolov'u rahat yenerek çeyrek finale ulaştı. Verdasco'nun elenmesinden sonra ana tabloda tek kalan İspanyol Lopez de Kevin Anderson karşısında varlık gösteremedi. Virütik bir rahatsızlık nedeni ile çiftler tablosundan çekilmişti Lopez. Bunun etkileri olabilir.


Yedi numaralı seribaşı Florian Mayer de genç tenisçi eleye eleye yoluna devam ediyor. İlk turda Bernard Tomic'i yenerek Avustralyalı'nın belki de Avustralya Açık wildcard şansını elinden alan Alman raket bugün de Rikardas Berankis'i üç setle geçti. Berankis iyi olacak, belki de bu yılın sonunda ben diyim ilk 50, sen de ilk 75.

Çarşambanın sonuçları:
(4) M Bartoli (FRA) d. I Benesova (CZE) 61 36 60
D Cibulkova (SVK) d. R Vinci (ITA) 62 75
A Petkovic (GER) d. (WC) J Dokic (AUS) 60 61
P Kvitova (CZE) d. (LL) K Pervak (RUS) 16 64 62
B Zahlavova Strycova (CZE) d. (WC) S Peers (AUS) 64 61

[2] A Roddick d. A Dolgopolov 64 61
K Anderson d. [6] F Lopez 63 61
[7] F Mayer d. [Q] R Berankis 64 46 64
S Giraldo d. B Bekcer 63 64
R Stepanek d. M Fish 63 61
M Baghdatis d. L Kubot 62 62

Read more...

video: "wozniakiler"

Evet "c"siz. Danimarka'da bir TV programı Wozniackiler hakkında bir parodi yapmış.



Youtube'dan izlerseniz sağdaki ilgili videolar kısmında daha video var ama Danca olduğu için bi şey anlamıyorum ben.

Read more...

video: brisbane'den röportajlar

Bu sefer dans etmedi:



Bu kız 19 yaşında değil arkadaş. Tomic'i falan gördükçe bu kızın aklı başındalığı beni benden alıyor:


O mikrofonu bana tutsalar ben de tedirgin olurdum:


Bu da kendinden habersiz. Ayrıca 91'li kıza Edi ile Büdü'yü sorarsan tıkanır. Sonra ikisinin orijinal isimlerini (Bert-Ernie) birleştirip Bernie der kalırsın HAHAHAHA:

Read more...

çarşambanın maç programları

Tabii ben bunları girene kadar Auckland'da maçlar başladı ve hatta ilk karşılaşmalar sona erdi. Kuznetsova elendi falan, çirkin şeyler bunlar. Yeni Zelanda nası bi saat dilimindesin arkadaş!




Auckland
Centre Court (from 11.00hrs)
1. Peng Shuai vs. Svetlana Kuznetsova
2. Maria Sharapova vs. Renata Voracova
3. Sabine Lisicki vs. Yanina Wickmayer
4. Julia Goerges vs. Alizé Cornet
5. Peschke/Srebotnik vs. Nara/Watson

Court 2 (from 13.00hrs)
1. Carla Suárez Navarro vs. Heather Watson
2. Mirza/Voracova vs. Larsson/Woehr (after suitable rest)

Court 4 (from 11.00hrs)
1. Elena Vesnina vs. Simona Halep
2. Greta Arn vs. Sofia Arvidsson (NB 13.00hrs)
3. Anne Keothavong vs. Kateryna Bondarenko (NB 15.00hrs)

Read more...

doha: ufukta gulbis-nadal eşleşmesi

Sevdiğiniz tenisçinin yıla iyi başlaması gibisi yok. Ernests Gulbis bugün zorlu bir rakibi iki sette yenerek galibiyetle başladı. Oyun içinde yine bildiğimiz Gulbis’ti. Saçma vuruşlar ve dengesiz oyun devam ediyor ama kritik puan oynamayı öğrenmiş sanki. Servisler yine iyiydi. Normalde saçma sapan adamlara yenildiği görülmüştür. Hanescu’yu yenmesi de ayrı güzel.

Gulbis’ten sonra Federer korta çıktı. Benim için arı uçlardaki iki tenisçi. İlk setini göz ucuyla izleyebildim. 21 yaşındaki isimsiz Schoorel karşısında ilk sette zorlandığını söylemek yanlış olmaz. Bu çocuğun en fazla üç oyun alması gerekir derken 5-4’te üç set puanından yararlanamadı Federer’in servisinde. Eli ayağı titremiştir doğal. İkinci ATP ana tablo maçında Federer’den set almak üzeresin düşünsene.

Sonraları büyük insan, müthiş yetenek Federer maçı kazandı tabii de o ters tweener pek olmadı be. Hani “İlk sette dünya 168 numarasına karşı sıçıyorduk, bakın aslında ben böyle bir oyuncuyum, dünya 168 numarası dinlemem şovumu yaparım” der gibi oldu biraz. Neyse şımarsın bakalım nereye kadar şımaracak.



Nadal da korttaydı. Kazandı. Ufukta üçüncü turdaki Nadal-Gulbis eşleşmesi var. Bekliyorum.

Salının sonuçları
(5) E Gulbis d. V Hanescu 63 76(6)
(2) R Federer d. T Schoorel 76(3) 63
I Karlovic d. L Rosol 76(5) 76(7)
(1) R Nadal d. K Beck 63 60
M Chiudinelli d. R El Amrani 36 76 63
P Kohlschreiber d. A Seppi 62 64
T Gabashvili d. R Schüttler 64 76(2)
L Lacko d. P Riba 57 76(7) 76(4)

Bu arada fotoğraf ajanslarının çalışma prensibi nedir yahu? Aynı kortta oynanan Federer ve Nadal maçlarından fotoğraf var, Gulbis maçından yok. Ayıp!

Read more...

brisbane: jarka'nın acıması yok

Bugün Brisbane’ın kadınlar tarafında üç maç vardı ama üçü de koca bir güne yetti. 1 ve 2 numaralı seribaşılar elendi.

Jarmila Groth’un geçen seneki İstanbul Cup’a kadar oyununu ne kadar geliştirdiği bilmiyordum. Burada canlı izledim onu. Servislerinin ne kadar etkili olduğunu, oyun içerisinde ne kadar agresif olabildiğini gördüm. Talihsiz bir şekilde yarı finalde elendi, sonra o hırsla ağladı... Ama daha bir yakından izlemeye başladım. İzledikçe gidrerek yükselen grafiği kendini belli etti. Bu yılın potansiyeli en yüksek isimlerinden biri kendisi.

Bugün vatandaşı Sam Stosur’u 6-3/6-4 gibi net bir skorla mağlup etti Jarka. Stosur ikinci seti 4-1 öndeyken kaybetti. Bu, ilk top 10 galibiyeti kariyerindeki. Nicelerine (Ana’ya dokunma).

Bu karşılaşma ayrıca dünya 6 numarası Stosur’un 5 numaraya yükselerek, Avustralya Açık’ta 4 numaralı seribaşı olma şansını da yok etti. Dünya 3 numarası Serena biliyorsunuz sakat.

Shahar Peer de Lucie Safarova’ya yenildi. Henüz bir olay haberi gelmedi ama Brisbane’da, İsrailli tenisçiyi protesto etmek için eylemler yapılacağı haberleri dolaşıyordu haftalar önce. Avustralya basınına girip taramak lazım iyice.

İki gencin buluşmasında kazanan Pavluçenkova oldu. Önceki maçında çift haneli sayıda çift hata yapan Rus raket bu sefer hiç yapmadı.

Bu arada Pennetta çekildi. Nedeni ise gıda zehirlenmesi. Sakatlık yok çohşühür.

Erkeklerde Verdasco neler yapıyor anlamak güç. İki sene önceki Avustralya Açık’ta tarihin en güzel karşılaşmalarından birine imza atan İspanyol’un geçen senedne başlayan düşüşü sütüyor gibi. Bugün 3 numaralı seribaşı olarak katıldığı Brisbane’da Benjamin Becker’e üç sette yenildi.

Salının sonuçları

J Groth (AUS) d. (1) S Stosur (AUS) 62 64
L Safarova (CZE) d. (2) S Peer (ISR) 36 61 75
(5) A Pavlyuchenkova (RUS) d. B Jovanovski (SRB) 62 75

M Baghdatis d. F Serra 36 75 64
B Becker d. (3) F Verdasco 61 67(2) 63
(1) R Soderling d. R Harrison 62 64
M Ebden d. J. Millman 46 62 64
M Fish d A. Mannarino 61 64
R Stepanek d. T Kamke 57 61 64
K Anderson d. P Luczak 64 64
R Berankis d. A Clement 64 63

Read more...

auckland: wickmayer bile üzüldü safina'ya



Auckland’da Dinara Safina kaldığı yerden devam ediyor. Oysa ki son birkaç hafta ne güzeldi onun için. Morali yüksekti. Twitter hesabını yeniden açmıştı. Ailesi ile beraber mutlu mesut fotoğraflarını koyuyor, birbirinden lezzetli yemek fotoğraflarnı kah yaparken, kah mideye indirirken bizlerle paylaşıyor, özellikle abisi Marat ile dikkat çekmeye çalışıyordu.

İlk talihsizliği Yeni Zelanda’ya gelirken yaşadı. Arjantin’deydi abisi ile. Şili üzerinden gidecekti. Uçağı bir gün rötar yapınca, Şili vizesi de olmadığından havalimanında sabahladı. Yine de moralini bozamayacaktı hiçbir şey ki ilk turda Yanina Wickmayer’e yenildi.

Maçtan sonra Wickmayer bile üzgündü. “Bile” diyorum çünkü kendisi pek böyle şeyleri iplemez, kaybettiği maçlarda genelde tokalaşma esnasında sıcak olmaktan çok uzakta sadece el değdiren bir tip. Safina’nın bu durumu onu bile bu hale getirdi varın siz düşünün gerisini.

Belçikalı, “Safina tekrar geri dönüp, sıralamada yukarılardaki yerini almalı” dedi.

Ve benim prenses Lisicki’m. Elemelerden geldi, ana tabloda şanslıydı yine kendisi gibi elemeden gelen biriyle eşleşti ve ikinci turu gördü. İkinci turdaki rakibi Wickmayer olacak. Asıl test bu olacak.

Alize Cornet’nin maç kazandığını da gördük en sonunda. Simona Halep de bu sene patlama yapabilecek isimlerden, o da galibiyet ile başladı.

Salının sonuçları:
(2) Yanina Wickmayer (BEL) d. Dinara Safina (RUS) 63 67(2) 61
(4) Julia Goerges (GER) d. Anabel Medina Garrigues (ESP) 64 60
(7) Elena Vesnina (RUS) d. (WC) Marina Erakovic (NZL) 62 62
(8) Sofia Arvidsson (SWE) d. Tamira Paszek (AUT) 63 61
(9) Carla Suárez Navarro (ESP) d. Romina Oprandi (ITA) 63 76(7)
Alizé Cornet (FRA) d. Sandra Zahlavova (CZE) 36 75 60
Simona Halep (ROU) d. Ayumi Morita (JPN) 60 76(3)
Greta Arn (HUN) d. Zuzana Ondraskova (CZE) 61 60
(Q) Sabine Lisicki (GER) d. (Q) Florencia Molinero (ARG) 61 63
(Q) Heather Watson (GBR) d. (Q) Noppawan Lertcheewakarn (THA) 61 61

(Foto: Getty)

Read more...

4 Ocak 2011 Salı

salının maç programları




Auckland
Centre Court (from 11.00hrs)
1. Carla Suárez Navarro vs. Romina Oprandi
2. Elena Vesnina vs. Marina Erakovic
3. Dinara Safina vs. Yanina Wickmayer
4. Tamira Paszek vs. Sofia Arvidsson
5. Julia Goerges vs. Anabel Medina Garrigues (NB 19.30hrs)
6. Birnerova/Keothavong vs. Dekmeijere/Groenefeld

Court 2 (from 11.00hrs)
1. Sandra Zahlavova vs. Alizé Cornet
2. Simona Halep vs. Ayumi Morita
3. Mirza/Voracova vs. Borwell/Pelletier
4. Domínguez Lino/Soler Espinosa vs. Cornet/Gallovits

Court 4 (from 11.00hrs)
1. Zuzana Ondraskova vs. Greta Arn
2. Sabine Lisicki vs. Florencia Molinero
3. Heather Watson vs. Noppawan Lertcheewakarn
4. Beattie/Fanning vs. Larsson/Woehr

Read more...

3 Ocak 2011 Pazartesi

video: "çok şey atlattık"


"Barbie ve Ken ile oynuyorduk. Çok şey atlattık."

Buradan da Nole ve Ana'nın röportajlarına ulaşabilirsiniz.

Read more...

foto: murray çalışıyor... da nası çalışıyor!



(Foto: Getty)

Read more...

foto: dOHA

(Foto: AP)

Read more...

hopman cup: ana korkutmadı değil

Hopman Cup'ta Sırbistan bugün Kazakistan'ı 3-0 ile geçti. Tabii ki ben buna çok sevindim.

İlk maç Ivanovic ile Shvedova arasındaydı. Efendim ilk sette öyle bir servis atamadı ki Ana, benim elim ayağım boşandı. Titremeler geldi. Van Gritchen'e küfürler ettim. Ona rağmen ilk seti kazandı Sırp.

Fakat ikinci yarıda işte o yaz döneminden sezon sonuna kadar oynayan Ana geldi. Seti 18 dakikada aldı ve maçı kazandı. Yaroslava'nın da hakkını vereyim özellikle ilk sette inanılmaz agresif oynadı. İkinci servislere çok iyi returnler yaptı. Ama yetmedi.


Günün ikinci maçını izleyemedim. Üç sette Novak kazandı. Golubev'e set kaybetmek iyi işaret değil. Ama çok geç geldi Perth'e. Onun etkisi olabilir.

Çiftler maçını da güle oynaya kazandılar ve grupta maç vermeden liderliğe otudular. Şimdi Avustralya düşünsün!

Hopman Cup'ta bugün iki eşleşme oynananacak. İlk önce İtalya ile Britanya kozlarını paylaşacaklar. Bu postun yayınlanmasından yarım saat sonra falan başlayacak herhalde karşılaşmalar. Murray/Robson - Schiavone/Starace.

İkinci maç ABD ile Fransa arasında. Mahut-Isner maçının tekrarı olacak. Bakalım neler olacak.

(Foto: Getty)

Read more...

foto: jadaaaaaa

Jada bir rock yıldızıdır!

(Foto: Reuters)

Read more...

pazartesinin maç programları

Brisbane

Hantuchova "Uf" olduğu için çekilmiş.

Doha

Chennai

Auckland

Centre Court (from 11.00hrs)
1. Sabine Lisicki vs. Sania Mirza (Eleme Final)
2. Sacha Jones vs. Svetlana Kuznetsova
3. Maria Sharapova vs. Carla Suárez Navarro*
4. Arvidsson/Erakovic vs. Halep/Paszek
5. Peschke/Srebotnik vs. Lertcheewakarn/Nakamura
6. Kateryna Bondarenko vs. Kimiko Date-Krumm (NB 19.30hrs)
7. Dentoni/Ungur vs. Grandin/Uhlirova

Court 2 (from 11.00hrs)
1. Anna-Lena Groenefeld vs. Florencia Molinero (Eleme Final)
2. Katie O'Brien vs. Noppawan Lertcheewakarn (Eleme Final)
3. Irigoyen/Molinero vs. Nara/Watson (after suitable rest)

Court 4 (from 11.00hrs)
1. Alberta Brianti vs. Heather Watson (Eleme Final)
2. Johanna Larsson vs. Peng Shuai
3. Lourdes Domínguez Lino vs. Renata Voracova
4. Anne Keothavong vs. Edina Gallovits

* 5 numaralı seribaşı Sevastova çekilince yerine Carla Suarez Navarro geçti. Lucky Loser Brianti oynayacak Sharapova ile.

Read more...

brisbane: yılın ilk sürprizi geldi

Diğer turnuvalarda elemeler oynanırken Brisbane'da ilk tur maçları başladı. Günün ve hatta yılın ilk sürprizini Sally Peers yaptı. Bu isim aşina gelecektir. Amerika Açık'ta idolü Kim Clijsters ile oynamıştı Sally.

Bir şeyler kapmış olacak ki yedi numaralı seribaşı Alisa Kleybanova'yı üç sette geçmeyi başardı. 19 yaşındaki raketin ilk 50'den birini ilk yenişi oldu.

İstanbul Cup sultanımız 5 numaralı seribaşı Pavluçenkova, Alla Kudertlibişeyleri yendi. Çok çift hata yapmış ammavelakin. Tipik Nastya. Antrenmanlarını İstanbul'da yapan Jarmila da güzel bir galibiyet aldı. Genç Sırp Bojana da galip gelince bugün kaybım olmadı.

Singles - First Round
(5) A Pavlyuchenkova (RUS) d. A Kudryavtseva (RUS) 62 67(5) 63
(WC) S Peers (AUS) d. (7) A Kleybanova (RUS) 36 64 63
L Safarova (CZE) d. A Amanmuradova (UZB) 63 36 62
J Groth (AUS) d. A Parra Santonja (ESP) 62 75
B Jovanovski (SRB) d. A Rodionova (AUS) 26 62 63

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP