6 Ocak 2011 Perşembe

auckland: macarena


Sharapova'nın servislerinin başına bela olacağı ilk turdan bu yana belliydi. Auckland'da iki gündür devam eden güzel hava yerini rüzgar ve yağmura bırakınca şartlar daha da zorlaştı. Masha, 31 yaşındaki Greta Arn karşısında 6-2/7-5 ile yenilerek çeyrek finalde elendi.

Aslında çift hata sayısı az bugün ama ilk servislerinin yüzde 60'ını sokabildi sadece oyuna ve ikinci servisten puan kazanma oranı sadece yüzde 25. Hâl böyle olunca çift hata sayısını azaltmak için ikinci servisten fedakarlık yaptığını anlıyorsunuz. Zaten bir de hava koşulları kötü olunca yenilgi kaçınılmaz oldu. Sharapova'nın zihinsel özellikleri ortalamanın üstünde. Maç içinde fazla paniğe kapılmaz, kendini çaresiz hissetse de bunu filenin karşı tarafındaki rakibine hissettirmez. Ancak çözüm üretmekte sıkıntısı var. Bir yerde tıkandığı zaman sorunu tespit edip oyununu değiştiremiyor. Dünkü mağlubiyet ve üç gündür devam eden kötü servis performansı Avustralya Açık öncesi eksi hanesine yazıldı bile.



*Facepalm*

Macar Arn ise bu zayıflıkları iyi değerlendirdi. Maçtan sonra, "Müsabaka içinde heyecanlanmadım ama son oyunda baştan ayağa titriyordum. 'Aman Tanrım Maria Sharapova'yı yenebilirim' dedim" şeklinde konuştu.

İlginç bir hikayesi var Arn'ın. Üst düzey bir oyuncu değil ve olmadı. Kariyerinde en yüksek 81 numaralı basamağı gördü. Menajeri parayı kötü kullanınca borçları nedeni ile iflas etti. Üç yıl boyunca medya departmanında çalıştı ve sonra tura geri döndü. Kariyerindeki tek turnuva zaferi 2007'de Estoril'de elde ettiği şampiyonluk. 2008'e kadar Almanya bayrağı altında oynayan Arn, 2008'de Macar Fed Cup takımında yer aldı. Belki Olimpiyat'ta boy gösteririm dedi, olmadı.

Daha da komiği dünyanın bir ucuna gelmek istemeyen koçu evinden takip ediyormuş maçlarını.

Son şampiyon Wickmayer, burada da şampi. Simona Halep'i çok rahat geçti. Görges ve Peng diğer yarı finalistler.

Çarşambanın sonuçları
G Arn (HUN) d. (1) M Sharapova (RUS) 62 75
(2) Y Wickmayer (BEL) d. S Halep (ROU) 60 62
(4) J Goerges (GER) d. (WC) K Bondarenko (UKR) 57 62 62
P Shuai (CHN) d. (Q) H Watson (GBR) 64 75

(Foto: Getty)

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP