12 Eylül 2009 Cumartesi

sugiyama gider

biraz geç oldu ama blogda olsun istedim.. ai sugiyama yıl sonu profesyonel tenisi bırakacağını açıkladı..

sayonara ai!

Read more...

erkekler finali pazartesi


şu an kimler arasında oynanacağı konusunda hiçbir fikrimizin olmadığı tek erkekler finali kötü hava koşulları nedeniyle aksayan program neticesinde pazartesi akşamına ertelendi..

bugün yarım kalan rafael nadal - fernando gonzalez çeyrek finali ile başlacayacak seans, başlayabilirse.. ardınan çift erkekler finali.. sonra kadınlar ilk yarı final maçı, yanina wickmayer - caroline wozniacki ve en son tsi 03:00'te kim clijsters ve serena williams..

cumartesi gününün programı

Read more...

10 Eylül 2009 Perşembe

maç programı: amerika açık 09 - gün 11

Arthur Ashe Stadium
11:00 (18:00)
Serena Williams(USA)[4]/ Venus Williams(USA)[4] vs.
Alisa Kleybanova(RUS)[13]/ Ekaterina Makarova(RUS)[13]

Carly Gullickson(USA)/ Travis Parrott(USA) vs.
Cara Black(ZIM)[2]/ Leander Paes(IND)[2]

Juan Martin Del Potro(ARG)[6] vs. Marin Cilic(CRO)[16]

19:00 (02:00)
Fernando Gonzalez(CHI)[11] vs. Rafael Nadal(ESP)[3]

juan martin del potro vs. marin cilic
iki benzer oyuncu karşılaşıyor.. ikisi de sert vuran, boylarına oranla hareketli ve iyi servis atan oyuncular.. juan martin del potro'nun bir anda yaptığı çıkışı marin cilic yavaş yavaş, yayarak ve belli etmeden yapmıştı.. ilk 20'deki iki en genç oyuncu bunlar ayrıca.. marin cilic'in andy murray galibiyeti müthiş bir başarı ve büyük bir reklam oldu onun için.. ben juan martin del potro'nun kazanacağını ama 3-0 kazanamayacağını düşünüyorum.. 4 ya da 5 sette jmdp..

fernando gonzalez vs. rafael nadal
dördüncü tur eşleşmesi tahminlerimden beni yanıltan adamlar.. ikisi de ilk setleri kaybettikleri maçta iki fransız'ı yendiler.. nadal'ın 4 sette olmadı 5 sette geçeceğini düşünüyorum..

Read more...

gün sonu: amerika açık 09 - gün 10

from "believe" to "relieve"

16 oyunda 43 basit hata.. vauv.. melanie oudin gözyaşları içinde kortu terk ederken yanina wickmayer'in yaptığını başaramamanın, basit hata sayısını azaltamadağının pişmanlığını duyuyordu eminim.. oudin'in turnuvadaki masalsı yükselişi harikuladeydi ama saat 12'yi vurdu ve sihir etkisini yitirdi.. melanie oudin 2 sette turnuva dışında kaldı..

bu sene wimbledon'da jelena jankovic'i eleyerek dördüncü tur oynamış bir tenisçi olarak amerika açık'ta ne yapacağı merak ediliyordu.. kura çekildiğinde pek de dikkat çekmeyen rastlantı turlar ilerledikçe gözle görünür oldu.. dört rus tenisçi ile arka arkaya oynaması ve dördünü de yenmesine neden olan tesadüf russian killer lakabını almasına yol açtı.. caroline wozniacki olmasaydı belki de bir beşincisi ile svetlana kuznetsova ile oynayacaktı..

elena dementieva'yı yenerek dikkatleri bir anda paratoner misali üzerine çeken genç amerikalı'nın ünü maria şarapova'yı da yendiğinde tavan yapmıştı.. gittiği her yerde kameralar, fotoğrafçılar, gazeteciler de arkasından kuyruk misali onu takip ediyordu.. tabi hayatında daha önce bunları yaşamamış biri için - ki bu kişi daha 17 yaşında bir gençse - oldukça zor olmalı bunlarla başa çıkabilmek.. oudin kaldığı oteli değiştirdi, antreman kortunu değiştirdi, sırf bu ilgiden uzaklaşıp birazcık olsun nefes alabilmek için..

üstüste aldığı başarılı sonuçlar önceleri karşılaşmalardan önce underdog olarak nitelendirilen oudin'i bir anda kafa kafaya konumuna getirmişti.. beklenti yokken kafanız rahattır ama galibiyet beklentisinin stresi insanı çok yıpratır.. geçen sene bir şeyler yazmıştım bununla ilgili olarak..

ve maçtan önce oudin'in renklerini kendi seçtiği ayakkabısında yazan believe (inan) ibaresini markalaştırarak tişörtlerine yazan oudin'in ailesi ve koçları acaba bu baskıyı onlarca ton ağırlaştırdıklarını bilmiyorlar mıydı? kızın ne kadar baskı altında olduğunun farkında değil miydiler?

genç amerikalı, wozniacki karşısına işte bu durumda çıktı: gergin, sinirli, kafası karışık ve ilgiden sıkılmış olarak.. wozniacki de bunu biliyordu ve ona göre oynadı maçı.. aslında pek de bir şey yapmasına gerek yoktu.. topu karşıya geçirmesi yetti ona.. dediğim gibi 16 oyunda 43 basit hata.. neredeyse her oyuna 0-40 geride başlamak demek..

neyse ki genç kız yenildi ve bir kaç gün içinde kafasını boşaltacak.. kortu terk ederken ağlıyor olsa da dönüp arkasına baktığında yaptığının aslında hiç de fena olmadığını görecek ve mutlu olacak.. geleceği çok parlak çünkü turnuvadaki güzel oyunu onun geride bıraktığı kristal ayakkabısı yerine geçiyor.. hakettiğini alacaktır ileride..

wozniacki de en sonunda finalleri görebildi.. önce çeyrek şimdi de yarı.. finali görmemesi için hiçbir neden yok önünde..

bugünkü ilk maç kadınlar çeyrek final maçıydı.. iki az bilinen tenisçinin mücadelesini izledik.. belçikalı yanina wickmayer ile şu ana kadar ablasının gölgesinde kalmış olan ukraynalı katerina bondarenko arasındaki maçı kazanan isim wickmayer oldu.. böylece hiç rusun kalmadığı tabloda iki belçikalı yarı finale çıkma başarısını göstermiş oldu..

bu iki tenisçiye de haksızlık yaptığımı itiraf ederek başlayayım.. bilerek ikisini de küçümsedim zira şu anki durum beni çok sinirlendiriyor.. 2 sene ara vermiş bir tenisçi ne kadar iyi olursa olsun pat diye gelip yarı finale çıkıyorsa ciddi bir sorun vardır.. kim clijsters'ı sevmediğimden değil seviyorum, onun bu performansı beni de mutlu ediyor ama dünya sıralamasının ilk 8 basamağındaki tensiçilerden sadece 1 tanesi çeyrek finale kalabiliyorsa bu içler acısıdır.. bir yandan şöyle düşünebilirisiniz: genç tenisçiler, alttan gelenler üst seviyedeki oyuncuları bile yenebiliyor işte, ne çekişmeli, ne kadar güzel.. ama değil.. bir turnuvada 1 ya da 2 tane genç tenisçi çıkıp da 4. tur, çeyrek final oynuyorsa bu güzeldir.. ama caroline wozniacki'yi saymazsak (zira ilk 10'da kendisi) 3 tane 50. sıranın altından genç tenisçi çeyrek final oynadı.. bununla da kalmadı, ilk defa amerika açık'ta oynayan rogowska dünya 1 numarasını yenmeye çok yaklaştı.. aynı 1 numara 19 yaşındaki bir tenisçiye elendi ki bu tenisçi çeyrek final görenler arasında yok.. bu kadınlar tenisinin kırılganlığının bariz bir göstergesidir..

neyse yine de, kura ne kadar şanslı olursa olsun, wickmayer güzel bir iş başardı.. hikayesini okumuşsunuzdur.. okumadıysanız özetleyeyim.. üst seviyedeki tenisçilerin aksine 4-5 yaşında değil 9 yaşında almış raketi eline, annesinin kanser hastalığı yüzünden ailesi evden uzaklaşmasını, kafasını dağıtmasını istemişler.. annesi 6-7 ay sonra ölmüş.. babasıyla amerika'ya taşınmışlar.. orada tenis akademisi falan derken buralara kadar gelmiş genç belçikalı..

bugün alıcı gözüyle izledim.. rüzgara rağmen iyi servis attı, groundstrokeları etkiliydi.. mental olarak oyundan düşmemesi de bir artısı.. ikinci sette 1-4/30-40 geriye düştü ama buradan tırmanarak seti 6-4 kazandı.. büyük bir kararlılık ve azim ister bu..

erkeklerde ilk yarı finalist novak djokovic oldu.. ama şunu iyice tescillemiş olduk ki fernando verdasco varsa o maç 3 sette de bitse, 1,5 saat de sürse zevkli geçecektir.. 78 winner vardı maçta bugün, göz zevkimizi okşayan ralliler de cabası.. beklediğim gibi 4 sette kazandı djoker.. amerika açık'taki üst üste üçüncü, bu seneki ise ilk yarı finali..

bu seneki grand slam ve 1000 serilerindeki turnuvalarda hiç kupası yok novak djokovic'in.. grand slamlerde avustralya açık ve wimbledon'da çeyrek final gördü, roland garros'ta ise üçüncü turda veda etti.. ancak 1000 serilerinde hiç olmadığı kadar iyiydi sırp raket, 4 final, 1 yarı final, 2 çeyrek final.. amerika açık'ta yarı finalde us open için bölüm sonu canavarı olan roger federer ile karşılaşacak.. rafa nadal - gael monfils eşleşmesi için turnuva öncesi tahminlerimin kalbi demiştim.. bu eşleşme ise beyni.. kalpte kaybettik beyinde kazansak bari..

fernando verdasco sakat olmasa belki de maçı 5 sete götürebilirdi.. ancak karın kasları fazla müsaade etmedi.. ilk servisi oyuna sokma oranı yüzde 56.. çeyrek final için düşük sayılır.. bir de maçın başlarında djokovic'in file önündeki lobuna sıçrayarak ve neredeyse uzayarak bir smaç vurdu.. o da zaten sağlıklı olmayan karın kaslarında kasılmalara neden olmuş olabilir..

bugün söderling roger federer karşısında jo-wilfreid tsonga taktiği ile oynamaya çalıştı.. ama unuttuğu bir şey vardı ki tsonga federer'i 3 set üzerinden yenmişti 5 set üzerinden değil.. söderling artık kasten mi yoksa istemeden mi bilemiyorum ama çok kötü başladı ve halkayı yedi.. ikinci sette de kötüydü.. ancak üçüncü sette servis performansını yükseltince en azından servis kırdırmadan tie-break'e kadar gitti.. tie-break'te federer 4-0 önce geçmesine rağmen isveçli geriden gelip bu oyunu ve üçüncü seti kazanınca ben erdiğimi anladım.. zira dünkü yazımda söderling'in set alacağını tahmin etmiştim.. hiçbir rasyonel gerekçesi yoktu.. hayırlısı hahah..

son sette yine iki tenisçi de mükemmel servis performansları gösterdiler ve set yine tie-break'e gitti.. federer yakaladığı ilk maç puanında gülen taraf oldu..

ve kim yenilirse yenilsin sevinecek olan ama kim kazanırsa kazansın üzülecek olan ben öööyle ortada kalakaldım.. imperial march ile korta giren federer başı yukarıda çıktı.. djokovic bakalım o başı indirebilecek mi aşağıya..

Read more...

9 Eylül 2009 Çarşamba

enstantaneler

yenikken bile güzel

anladım ki kadınlarda cidden başka bir sevinme şekli yok.. başımıza raket yağacak!

çok güzel fotoğraf..

monfils yine yerlerde...

monfils yine göklerde...

hahahahhahahahahha tipe bak!

(photos via yahoo)

Read more...

maç programı: amerika açık 09 - gün 10

Arthur Ashe Stadium
12:30
Yanina Wickmayer(BEL) vs. Kateryna Bondarenko(UKR)
Novak Djokovic(SRB)[4] vs. Fernando Verdasco(ESP)[10]

19:00
Melanie Oudin(USA) vs. Caroline Wozniacki(DEN)[9]
Roger Federer(SUI)[1] vs. Robin Soderling(SWE)[12]

roger federer vs. robin söderling
ne talihsiz bir tenissevermişim ki en sevmediğim iki tenisçi yılın 3 grand slaminde de karşılaşma başarısını gösterdi.. böyle olunca insan hangisini desteklemeyeceğini şaşırıyor.. ben yine de federer kazansın istiyorum ki zaten öyle olacak.. söderling 1 set alır diyorum.. bak söderling sana bir set alır dedim yarınki maç için, bunu kimse de yapmaz sana ha! kıymetimi bil.. el kol yapma, hişşş..

melanie oudin vs. caroline wozniacki
caroline wozniacki'den 5 gömlek üstün 2 oyuncuyu yendi melanie oudin.. biri dementieva diğeri şarapova.. caroline woznicaki ise kolay rakiplerine karşı çok rahat kazandı.. hatta cirstea karşısında bile çok iyiydi.. ancak kuznetsova maçındaki hali düşündürücüydü.. o haliyle bile kuznetsova'yı yenebilmeyi başardı ki sveta'nın hataları da bunda büyük etmendi.. aha da şu yazıyı yazmadan önce oudin 2 sette alır diyordum ki şimdi bir anda fikrim değişti.. oudin 3 sette alır..

novak djokovic vs. fernando verdasco
işte bu turnuvada novak'ın karşısına gelen en kallavi adam.. mr. passing shot file önüne gelen adamları pek kolay olmasa da rahat geçmişti.. john isner ve tommy haas güçlü adamlar.. ama djokovic'in bu turnuvadaki hali kadar değil.. djoker 4 sette alır gibi geliyor bana yoksa şüphen mi var?

yanina wickmayer vs. katerina bondarenko
berabere biter.. bunlar kim? buraya nasıl geldiler? neler oluyor?

Read more...

gün sonu: amerika açık 09 - gün 9

[16] M Cilic (CRO) d [2] A Murray (GBR) 75 62 62
[3] R Nadal (ESP) d [13] G Monfils (FRA) 67(3) 63 61 63
[6] J del Potro (ARG) d [24] J Ferrero (ESP) 63 63 63
[11] F Gonzalez (CHI) d [7] J Tsonga (FRA) 36 63 76(3) 64


(2) S Williams (USA) d. (10) F Pennetta 64 63
(WC) K Clijsters (BEL) d. (18) Li Na (CHN) 62 64


6-2’den tavşan

bugünün en sansasyonel sonucu erkekler dördüncü turunda yaşandı.. çoğunluğun bu turnuvada federer’i yenerse bu adam yener dediği, geçen senenin finalisti andy murray şaşkın bakışlarımızın nezaretinde turnuvaya veda etti.. ilk 20’deki en genç tenisçi marin cilic potansiyelinin sınırlarının da dışına çıkarak dünya 2 numarasını yendi.. bu mağlubiyet ikincilik titrini murray’den alacak ve nadal’a verecek zira nadal bugün çeyrek finale yükseldi..

neyse efenim bu marin cilic’i geçen seneden beri takip ediyorum.. roland garros’tan önce ve wimbledon’dan önce sürpriz yapacak demiştim.. hep arkasında durmuştum.. roland garros’ta dördüncü turda andy murray’e 3 sette geçilmişti, wimbledon’da üçüncü turda tommy haas ile 5 setlik bir gerilimin başrolündeydi ve kaybetti.. ayrıca amerika seriler’inde de ahım şahım bir performans göstermedi.. hatta şampiyonluğunu korumaya bile yeltenmedi.. ancak bugün roland garros’un intikamını çok feci bir şekilde aldı.. murray’nin en favori zemininde, en favori turnuvasında britanyalı’yı korttan sildi.. nasıl oldu hiçbir fikrim yok.. çözemedim.. her şey bir anda oldu.. bir baktım cilic’in varyasyonlu servisler kullanıyor, bir baktım isabetli ve dümdüz forehandler çıkartıyor, bir baktım murray’nin servisine muhteşem returnler ile karşılık veriyor.. e bir de baktım 7-5/6-2/6-2.. 6-2’den tavşan yaptı cilic.. şapkadan tavşan çıkardı.. tebrik ediyorum.. bu turnuva öncesi adını anmadım ya ondan yaptı bunu..

büyüklük farkı
turnuva öncesi tahminlerimin kalbi olan karşılaşmada ben yanıldım.. rafael nadal’ın amerika açık serileri’ndeki performansını ve gael monfils’in oyun stilini düşündüğümde monfils daha ağır basmıştı.. aslında monfils’in ilk setteki oyunu bunu göstermedi değil.. turnuvanın en rallili maçını izlettirdiler bize.. monfils ilk sette çok koştu, çok sert vurdu.. hareketli oyunu ile baseline’ın gerisindeki nadal’a çok zor anlar yaşattı.. ilk seti tie-breakle alan taraf fransızdı..

nadal ise 1,5 set boyunca gösterdiği sabrın sonucunu almaya ikinci setin ortalarında başladı.. la monf’un oyununda gözle görülür bir düşüş yaşanmaya başladı buradan sonra.. ilk setteki saman alevi söndü ve nadal dominasyonu ile geçen ralliler, oyunlar başladı.. bu 1,5 set boyunca nadal’ın harika servis istatistikleri ile oynaması aslında monfils’in ilk seti tırnakları ile kazıyarak aldığının göstergesi.. nadal’ın ikinci servislerinden puan çıkarma oranı yüzde 70lerdeydi ikinci setin ortalarına kadar.. fakat servis kırdıktan sonra yavaş yavaş düşmeye başladı.. üst üste 4 defa ilk servisini oyuna sokamadığı oyunda tekrar servis kırdırsa da ardından toparlandı..

ikinci seti kaybeden fransız üçüncü sette ne kendi servis oyununda ne de karşıladığı oyunda vardı.. rallilerde yoktu, file önünde yoktu ve koşamıyordu.. muhammed ali filmlerinden aldığı ilhamla, kendi kendini motive etme konuşmaları bir işe yaramamışa benziyordu.. üçüncü seti de 6-1 ile verince artık maçı bıraktı..

işte büyüklük farkı burada devreye giriyor.. hiçbir tenisçi burada maçı bırakmamalı.. nadal ilk seti verdikten sonra daha da asıldı maça.. hiçbir şekilde laubali bir vuruşunu göremezsiniz büyük bir oyuncunun.. monfils maçın sondan bir önceki oyunundaki servislerini resmen dalga geçer gibi kullandı.. zaten üçüncü sette maçı kafasında bitirmişti..

gençler kariyeri bu kadar parlak bir oyuncunun hala mental olgunluğa erişememiş olması üzücü.. sonuçta nadal tur atlayarak çeyrek finalde fernando gonzalez’in rakibi oldu.. şilili de bugün bir başka fransız jo-wilfried tsonga’yı geçti.. ilk seti kaybetmesine rağmen o da nadal gibi kopmadı ve daha sert oynamaya başlayınca maçı çevirmeyi bildi.. juan martin’im del potro’m da ispanyol adaşına 6-3’lük tarife uyguladı.. bomba gibi geliyor koç, bomba.. ha gönül isterdi ki murray cilic’i yenebilsin de şu arjantinli parçalasın onu.. ama olmadı.. cilic-del potro maçı da nefes keser.. iki aynı tip oyuncu, büyük forehand, büyük servis, agresif vuruşlar..

kadınlarda duygusal olarak yaklaştığım ve sonuç tahminini de buna göre yaptığım kadınlar çeyrek final maçında flavia pennetta serena williams karşısında pek varlık gösteremedi.. yazık oldu.. ama bir bakıma da güzel mi oldu ne? yarı finalde kim clijsters – serena williams geliyor.. vintage.. iyidir.. kim clijsters da na li’yi rahat geçti.. kadınlar tenisi çok dengesiz.. o yüzden bu 1 paragraf yeter size pis yeteneksizler.. (kim abla sözüm meclisten dışarı)

ilginç olaylar var.. nadal’ın maçı bittikten sonra korta dalan biri nadal’ı öpüp kokladı.. nadal olaydan sonra gülerek “problem değil benim için.. adam çok iyi birine benziyordu, seni seviyorum dedi ve öptü” dedi.. sonra adamı kelepçeleyip göz altına almışlar.. lan polis manyak mısınız? o zaman fransa açık’ta korta dalan jimmy jump’a müebbet verilirdi..


bir de fernando gonzalez daha ilk sette sinirlenip raketini fırlattı ardınan raketi tribündeki bir seyirciye hediye etti.. ilginç..

Read more...

8 Eylül 2009 Salı

adamım geri döndü

novak djokovic amerikalılarla barışmasının şerefine dün akşamki dördüncü tur maçının ardından küçük bir gösteri yaptı.. radek stepanek'i çok kısa bir sürede geçince gece seansına gelen izleyicilerin daha fazla eğlenebilmesi için kort içi sunucusunun isteği ile bir john mcenroe taklidi geldi önce djoker'den.. "you cannot be serious"

ardından amerikan kanalında maçı yorumlayan johnny mac elinde 150 yıllık bir raketle arthur ashe'in koridarlarında belirdi ve ikisi güzel bir gösteri oyunu oynadılar.. izleyelim:

Read more...

güzellik: sorana cirstea

Read more...

nicole kidman, maça odaklan!



tenis maçı izlemeye mi geliyorsunuz, yiyişmeye mi geliyorsunuz? gidin evinzide sevişin arkadaşım! bundan tam 1sene önce de charlize theron oynaşıyordu.. 7 eylül dünya kortta maç izlerken oynaşma günü mü?

ha bir de zaten sapsarısın, şeffafsın, gidip sapsarı bir elibise giymişsin iyice görünmez olmuşsun.. benden söylemesi..

Read more...

günden kareler

wozniacki ve telekinezik güçleri


nedir bu kadın tenisçilerin maç sonu sevinç gösterilerindeki tekdüzelik.. raketi havaya at, kolları kaldır, bağır.. biraz yaratıcı olun ya..

"i caaaan flyyyyyyy"

"aaaahh sen de mi brütüs"

"şimdiii 3 tane 10luk, 2 tane 50lik, 2 tane 100lük, ooo 1 milyolluk var olm, hadi gidip meybuz alalım.."

"yauuuu bırah yauuu, ilerleyin yauuu, illallah ettim.."

insan?

oudin'in ailesi.. salya ve sümük..

Read more...

maç programı: amerika açık 2009 - gün 9

Arthur Ashe Stadium
12:30 (tsi 19:30)
Na Li(CHN)[18] vs. Kim Clijsters(BEL)
Marin Cilic(CRO)[16] vs. Andy Murray(GBR)[2]
19:00
Flavia Pennetta(ITA)[10] vs. Serena Williams(USA)[2]
Gael Monfils(FRA)[13] vs. Rafael Nadal(ESP)[3]

Louis Armstrong Stadium
13:00 (tsi 20:00)
Juan Martin Del Potro(ARG)[6] vs. Juan Carlos Ferrero(ESP)[24]
16:00
Jo-Wilfried Tsonga(FRA)[7] vs. Fernando Gonzalez(CHI)[11]

tam liste

flavia pennetta vs. serena williams
mevzu büyük.. tablonun üst tarafında wickmayer/bondarenko oynarken burada pennetta ile williams'ın oynaması büyük haksızlık.. duygusal davranıp pennetta kazanır diyorum.. 3 sette diyorum.. nasıl olsa dünkü 3 tahminim de set sayılarına kadar tuttu.. yarın için yanılma kredisi açmış oldum kendime.. evet pennetta 3 set..

gael monfils vs. rafael nadal
nadal'ın bu turnuvadaki en ciddi rakibi, karşılaşacağı en büyük isim ve 5 setlik bir maç, kazanan bir fransız.. tahminlerim bu yönde.. gönül ister ki nadal kazansın gitsin kupayı kaldırsın kariyer grand slam yapsın.. ama turnuva başından beri izlediğim nadal bunu başaracak formda değil, üzgünüm..

Read more...

gün sonu: amerika açık 2009 - gün 8

rus kalmadı mel danimarkalı verelim
melanie oudin'in sindirella masalı devam ediyor.. aslında masal olmadığı çoktan anlaşıldı ama çaktırmayın.. bugün karşısına çıkan dördüncü rusu da devirdi acımadan.. petrova karşısında ilk sette sadece 2 winner bulup seti 6-1 kaybedince maçı kazanmasının tek yolunun maçın geri kalanında daha agresif oynaması olduğunu söylemiştim.. oudin ikinci sette oyununu yükseltti ve daha cesurca vuruşlar ile ilk setteki tutukluğunu üzerinden attı.. seyircinin de desteği ile bu önemli mücadeleden galibiyetle ayrıldı ve çeyrek finaldeki rakibini beklemeye başladı.. dört rusu eleyen genç amerikalı'nın beşinci rakibi de rus mu olacaktı?

olmadı.. caroline wozniacki de tıpkı oudin gibi ilk setini berbat oynadığı maçın diğer iki setini tie-break ile kazanarak kariyerinde ilk defa bir grand slam'de çeyrek finale yükselmiş oldu.. bence bu sonuç oudin'in final şansını daha da artırdı.. zira bu çeyrek final eşleşmesinin galibi yukarıdan gelecek olan oyuncuyu (wickmayer/bondarenko) çok rahat geçecektir.. ve bu çeyrek final eşleşmesini kazanacak olan tarafın amerikalı olacağını düşünüyorum.. eğer kuznetsova çıksaydı, oudin'in pek şansı yoktu.. wozniacki kolay lokma olabilir..

günün ilk maçında ana ivanovic'i ilk turda eleyen katerina bondarenko bir hışımla garibim gisela dulko'yu 6-0/6-0 ile darmadağan etti..

bu sonuçlarla çeyrek finalde uzun bir süre sonra ilk defa rus bayrağı göremeyeceğiz.. en son 2002 fransa açık'ta çeyrek finaller russuz'du.. en son russuz amerika açık ise 2001 yılındaydı.. 29 grand slamdir en azından bir rus tenisçiyi görüyorduk çeyrek final tablosunda..

yine söderling yine federer
erkeklerde ise amerikalı kalmadı.. fernando verdasco bugün john isner'ı dört sette geçmeyi başardı.. mr. passing shot, file önü devi'ne baskın çıktı ancak john isner'ın roddick maçındaki performansından da çok uzak olduğunu belirtmeliyim.. bunda tabi ispanyol raketin isner'ı daha çok koşturmayı başarması sonucu amerikalı'nın yorulmasının da büyük etkisi var.. verdasco'nun groundstrokelarının hızı, çizdiği yol ve isabetliliği roddick'inkilerden çok çok daha iyi.. böylece değişik açılarla çizgilere yakın gönderdiği toplarla amerikalı'yı koşturabildi verdasco ve yorulmasını sağladı.. yorulan tenisçinin şüphesiz ki servisleri düşecek, kort içinde mantıklı karar verememeye başlayacak tenisçi.. bugün bu oldu.. bunu tahmin ediyordum zaten..

söderling çok ballı adam.. hiçbir şey demiyorum.. maç oynamadan ilerliyor.. bravo böyle böyle git belki federer de sakatlanır ha? federer de dördüncü tur maçını çok rahat aldı.. 3 sette alacağını tahmin etmiştim ancak en fazla 4 servis kırmalık fark olur demiştim 5 oldu.. o kadar olsun artık..

novak djokovic, nadal karşısındaki maçından beri en harika maçını oynadı bu akşam.. radek stepanek'i korttan sildi ama dent, navarro ve isner gibi stepanek'in de servis vole oynamaya çalışması güzel bence.. tek tip oyunculardan sıkılmıştık..

[1] R Federer (SUI) d [14] T Robredo (ESP) 75 62 62
[4] N Djokovic (SRB) d. [15] R Stepanek (CZE) 61 63 63
[12] R Soderling (SWE) d [8] N Davydenko (RUS) 75 36 62 ret. (left thigh)
[10] F Verdasco (ESP) d J Isner (USA) 46 64 64 64

M Oudin (USA) d. [13] N Petrova (RUS) 16 76(2) 63
K Bondarenko (UKR) d. G Dulko (ARG) 60 60
Y Wickmayer (BEL) d. P Kvitova (CZE) 46 64 75
(9) C Wozniacki (DEN) d. S Kuznetsova (RUS) 26 76 76

Read more...

7 Eylül 2009 Pazartesi

monfils'in motivatörü muhammed ali


gael monfils amerika açık dördüncü turunda yarın karşılaşacağı rafael nadal ile olan maçı öncesi motivasyonu sağlamak için sabah akşam muhammed ali'nin kinşasa'daki maçını anlatan "when we were kings" isimli belgeseli izlediğini söylüyor.. avustralyalı koç roger rasheed'in tavsiyesi ile filmi izlemeye başlayan la monf,
"beni motive ediyor, bana ilham veriyor, gerçekten çok yardımı dokunuyor" diyor.. bu da monfils'in yeni zafer gösterisinin nedenini açıklıyor.. hayali boks yapıyor fransız sevinç gösterisinde..

bakalım belgesel'de anlatılan maçın sonucunda kazanan muhammed ali gibi monfils de yarın rafael nadal karşısında zafer dansını yapabilecek mi..

Read more...

maç programı: amerika açık 09 - gün 8

Arthur Ashe Stadium
11:00 (tsi 18:00)
Kateryna Bondarenko(UKR) vs. Gisela Dulko(ARG)
Melanie Oudin(USA) vs. Nadia Petrova(RUS)[13]
Roger Federer(SUI)[1] vs. Tommy Robredo(ESP)[14] (Not Before:14:30)
19:00
Caroline Wozniacki(DEN)[9] vs. Svetlana Kuznetsova(RUS)[6]
Novak Djokovic(SRB)[4] vs. Radek Stepanek(CZE)[15]

Louis Armstrong Stadium
11:00
Robin Soderling(SWE)[12] vs. Nikolay Davydenko(RUS)[8]
Petra Kvitova(CZE) vs. Yanina Wickmayer(BEL)
Fernando Verdasco(ESP)[10] vs. John Isner(USA) (NB: 15:00)

tam liste

melanie oudin vs. nadia petrova
şimdi düşünüyorum ki elena dementieva vatandaşı petrova ile oynasa rahat kazanır.. şarapova zaten yene yene bi hal oldu bu sene.. hem şarapova'yı hem dementieva'yı yenen melanie oudin'in de matematikteki geçişme özelliğinden petrova'yı çok rahat yener sonucunu çıkartmak saçma olmaz gibi geliyor.. ama zorlanacaktır oudin.. çünkü bu iki tenisçiye oranla daha iyi servis kullanan biri olacak karşısında.. yine de 3 sette kazanır genç amerikalı.. (şaka maka çeyrek finale çıkarttık kızı)

roger federer vs. tommy robredo
robredo formunun zirvesinde gözüküyor.. ancak federer'e rakip olamaz ama yine de tek taraflı değil çekişmeli bir maç olacaktır, toplamda maksimum 4 servis kırmalık farkın olacağını ve federer'în 3 sette kazanacağını tahmin ediyorum..

fernando verdasco vs. john isner
mr. passing shot ile file önü devi arasındaki bu mücadele günün en keyifli maçı olmaya aday.. tommy haas gibi file önü oyununu çok iyi uygulayan bir tenisçi karşısında bile harika forehandleri ile sayısız passing shot'a imza attı verdasco.. isner ise andy roddick karşısında file önünü kararttı resmen.. bir yerde okudum fakat nerede okuduğumu hatırlamıyorum verdasco'nun sakat olabileceğini, bu yüzden maçtan çekilebileceği yazıyordu.. eğer öyle olursa bir şey diyemem.. ama normal şartlar altında bu maç 4 sette verdasco'ya gider..

Read more...

gün sonu: amerika açık 2009 - gün 7

bugün venus'ü kim yense beğenirsiniz! (di mi dinza)
kim clijsters geri döndü kadın tenisçiler panikte.. "kaçın lan kaçın sahibi geldi".. pis yeteneksizler sizi.. hahahaha..

bundan 2-3 ay önce venus williams amerika açık'ta dünya sıralamasında yeri dahi bulunmayan bir tenisçiye yenilecek hem de bir seti 6-0 ile kaybedecek deseler hemen psikolojik destek alması için ikna ederdik bu kehaneti öne süren arkadaşı.. ama bize bunu başaracak kişinin kim clijsters olacağı bilgisini de verseydi severdik keratayı diye düşünüyorum..

kim clijsters'a ne desem bilmiyorum.. sanki hiç gitmemiş, hep buradaymış, ayrı kaldığını sandığımız her an tenis oynamış gibi geliyor şu an bana.. oysaki o maç dahi izlemediğini söylüyor.. bu başarıyı müthiş kılan da o ya..

venus williams ile ilk defa 1999 amerika açık'ta ve son defa 2005 amerika açık'ta karşılaşan kim clijsters rakibine ilk sette halkayı verince gözlerimde oluşan parıltı ve ağzıma yerleşen ebleh bir gülüş ile kalakaldım.. bakmayın siz benim venus williams şampiyon olacak tahminime.. ya da bakın da fazla gülmeyin.. turnuva öncesi olur öyle tahminler.. venus'un elenmesi beni daha mutlu etti..

ilk setteki 6-0'lık sonuç williams'tan çok kim clijsters'ın psikolojisini bozmuş olacak ki belçikalı ikinci sette kontak kapattı.. "napıyorum ben ya 2 sene oynamıyorum sonra geliyorum herkesi yeniyorum, ayıp benim bu yaptığım, çok kötü bir insanım ben!" düşünceleri kafasına dolmuş olabilir.. ikinci sette sadece 9 puan alabilen eski şampiyonun ikinci servisten puan kazanma oranı 0/3.. bu seti de ilginç bir şekilde 6-0 kaybetmesi titremesi ve kendine gelmesi için yeterliydi.. üçüncü sette uyandı ve maçı kazanarak çeyrek finaldeki yerini ayırttı.. rakibi na li.. çok daha rahat bir maç olacak..

agresifim, kompleksiliyim, bandajlarımı yırtıp atarım
günün son kadınlar maçında ise uzun süredir aradığım dramayı gördüm.. flavia pennetta ve vera zvonareva, ikisi de sevdiğim tenis oyuncularıdır ancak pennetta daha ağır basıyor.. ikisi de kort içinde duygularını açığa vurmaktan çekinmiyorlar.. pennetta'nın kendi kendine söylenmeleri, raket çarpmaları; vera'nın ağlamaları, kendini dövmeleri (istanbul cup'ta kafasına raketiyle vurarak bir an için donakalmamıza neden olmuştu) görülmüş şeyler.. fakat bu duygusal patlamaların iki tenisçi için nedenleri ve sonuçları farklı oluyor..

pennetta'nın tatlı agresifliği hırsından kaynaklanıyor.. kötü bir puan oynadığında veya geriye düştüğünde kendi kendine bağırarak motive oluyor ve maçı kazanma noktasına getirebiliyor.. rus raket ise bir karara, hakeme sinirlendiğinde ya da maçın kontrolünü kaybettiğinde kendini motive edeceği yerde daha da maçtan uzaklaştırıyor.. olur olmadık şeylerle ilgileniyor..

bugün çok iyi başladı maça vera.. ilk seti aldı ikinci sette de servis kırma avantajını eline geçirdi.. her şey onun için çok iyi giderken, skor 6-5 olmuş ve maç puanı yakalamışken bu puanı ve ardından gelen 3 maç puanını da kaybedip tie-break'e gitmesine neden oldu setin ve tie-break oyununu da kaybederek maçın üçüncü sete gitmesine neden olunca zihinsel çöküş zirveye ulaşmış oldu..

ikinci setin son iki oyununda izlediğimiz tenis ise çok güzeldi.. iki baseliner ve hard-hitter oyuncunun pata küte maçın en kritik anında ralliye girişmesi, maçı kaybetmekten korkmayan pennetta'nın cesurca vuruşları, zvonareva'nın elinden geldiğince ona cevap vermesi, iki oyuncunun da topa yön verme kabiliyetleri sonucu harika ralliler izledik.. pennetta'nın rakibin hatasını beklemeyip çok ölümcül anlarda, yapacağı en ufak bir hatanın onu turnuva dışına iteceği anlarda inisiyatif alması ve winner kovalaması her oyuncudan beklediğimiz bir tarz..

üçüncü set ise tamamen tek taraflıydı.. 6 maç puanından yararlanamayan zvonareva'nın için için kendini yemesi, setin başında dizindeki bandajlarla uğraşıp onları sökmesi sonra hakeme böyle oynayamayacağını söylemesi, ayağı kayıp düşünce kendini dövmesi, ağlak yüz ifadesi maçı daha setin başında kaybettiğinin göstergesiydi.. pennetta üst üste 8 oyun aldı ve bagellerinden vera'ya da tattırdı.. ilginçtir vera zvonareva geçen sene en çok 6-0 ile set kazanan tensiçiydi..


flavia pennetta'nın o tatlı italyan agresifliğini en azından bir maç daha görmek güzel olacak..

heyecansız erkekler
bugün oynanan erkekler maçları çok sıradandı.. ne bir heyecan ne bir drama ne bir git gel.. favoriler kazandı işte.. iki tane sakatlık vardı.. gilles simon sağ bacağındaki sakatlık nedeniyle juan carlos ferrero karşısında, dördüncü sette müsabakadan çekilmek zorunda kaldı.. jose acasuso da gael monfils karşısında setlerde 2-0 gerideyken maçı bıraktı..

del potro'nun rakibi olacak olan o tenisçi bozması köllerer için iki çift lafım var.. kendini ne sanıyor bilmiyorum, yaptığı hareketlerin seyirci gaza getirdiğini ve onlara sempatik göründüğünü zannediyor olabilir.. işin aslı şu: çok itici.. aldığı her basit sayıdan sonra yaptığı abartılı sevinç gösterileri ile çok küfür yedi.. sadece benden değil bunu belirteyim.. zamanında avusturya davis cup takımına çağırılınca stefan koubek ve jurgen melzer'in "o varsa biz yokuz" demesinin nedenini bugün anladım.. tribünlere oynamaktan tenis oynayamıyor..

[2] A Murray (GBR) d [WC] T Dent (USA) 63 62 62
[3] R Nadal (ESP) d [32] N Almagro (ESP) 75 64 64
[6] J del Potro (ARG) d D Koellerer (AUT) 61 36 63 63
[7] J Tsonga (FRA) d J Benneteau (FRA) 76(4) 62 64
[24] J Ferrero (ESP) d [9] G Simon (FRA) 16 64 76(5) 10 ret.
[11] F Gonzalez (CHI) d [17] T Berdych (CZE) 75 64 64
[13] G Monfils (FRA) d J Acasuso (ARG) 63 64 10 ret.
[16] M Cilic (CRO) d D Istomin (UZB) 61 64 63

(2) S Williams (USA) d. (22) D Hantuchova (SVK) 62 60
(WC) K Clijsters (BEL) d. (3) V Williams (USA) 60 06 64
(10) F Pennetta (ITA) d. (7) V Zvonareva (RUS) 36 76(6) 60
(18) L Na (CHN) d. (26) F Schiavone (ITA) 62 63

Read more...

6 Eylül 2009 Pazar

sputnik'ten melanie oudin'e

50'lerin iki kutuplu dünyasında amerika birleşik devletleri ile sovyetler arasındaki çekişme bir derbi rekabeti şeklinde tecelli ediyordu.. her ne kadar savaş soğuk da olsa iki ülke de silah ve savunma sanayii üzerinden birbirlerine üstünlüklerini kabul ettirme çabası içindeydiler.. özellikle birbirlerinin komşu ülkeleri ile dost ilişkileri içine giren ve geliştirdikleri uzun menzilli füzeleri buralara yerleştirerek birbirlerinin gözünü korkutan bu iki ülkenin rekabeti uzaya çıkmaya ve aya ayak basmaya kadar varan sonuçlar doğurdu.. sovyetlerin "yoldaş"ına amerika'nın cevabı neil armstrong'un aydaki ayak izi oldu..

90'ların ikinci yarısından itibaren patlama yapan rus kadın tenisine sadece williamslar ile cevap verebilmişti amerika.. sputnik görevi gören kournikova ile birlikte birçok genç rus kız tenisçi olma sevdasına kapılmış ve rusya'ya "bir muzun içinde gelen tenis sporu" 2000'lerin ortalarında bu soğuk ülkenin kadınlarının dünya tenisi domine etmesiyle zirveye ulaşmıştı.. ve yavaş yavaş birleşik devletler de genç raketlerle ruslara karşılık vermeye başladı..

melanie oudin wimbledon 2009'da sırp raket jelena jankovic'i eledikten sonra daha da bir dikkat çekmeye başlamıştı.. maç sonrası basın konferansında oudin'e idolü sorulduğunda verdiği cevap kimseyi şaşırtmamış olmalı: justine henin.. "neden henin?" denildiğinde ise "çünkü dünya 1 numarası olmak ve grand slam kazanmak için illaki 1.80 ve üzeri boyunda olmak gerekmediğini bizlere gösterdi" demişti 1.68 boyundaki amerikalı.. "ve rus olmak gerekmediğini" diyerek kendisine ek yapan gazeteciye de gülerek hak vermişti..

henüz aradan 2,5 ay geçti ve melanie oudin amerika açık'ta boyu 1.80'e yaklaşan rus raket anastasia pavlyuchenkova ile ilk turda eşleşti.. amerika'nın 3 numarası olarak katıldığı turnuvanın ilk turunda rusya'nın 9 numarasına sadece 3 oyun vererek tur atladı.. bu pek dikkat çekmiş olmamalı zira sıradan bir ilk tur maçı gibi duruyordu.. anastasia pavlyuchenkova'nın junior kategorisinde 1 numaraya ulaşmış ve 3 grand slam sahibi bir tenisçi olması profesyonel turda mutlaka başarılı olacağı anlamına gelmiyor tabi ama junior slamlerde kendisi ile beraber mücadele eden ve en iyi derecesi yarı final olan genç amerikalı karşısındaki bu mağlubiyet aslında oudin için çok şey ifade ediyordu..

oudin'in ikinci turdaki görevi çok daha zordu: rusya'nın iki numarasını yenmek.. (ki safina'yı sayma, 1 numarası) oudin'i tanımayanları artık iyice ondan haberdar eden bir maç oldu.. seyircinin kendisine verdiği güven sayesinde 91'li raket, dementieva karşısında 40 yıllık deneyimli bir oyuncuymuş gibi oynadı.. zerre çekinmedi, clijsters'ın da dediği gibi rakibin hata yapmasından çok basit hatayı göze alıp winner ile puana gitmeye çalışması bile puanı alsın ya da almasın büyük bir karakterlilik örneğidir.. dementieva gibi bir tenisçiden ilk seti kaybettiği maçı alması ise zihinsel olarak ne kadar güçlü olduğunun ve kararlılığının göstergesidir şüphesiz..

dementieva galibiyeti onu bir anda medyanın ilgi odağı haline getirdi.. bir de ev sahibi olmanın avantajı var tabi bunda.. yerel basın hep ondan bahsedince dünya da ister istemez ona yöneldi.. melanie'nin ikinci tur galibiyetinden sonra buna en çok sevinenin şarapova olduğunu söylemiştim.. çünkü şarapova'nın oudin karşısında dementieva karşısında oynadığından daha rahat oynayacağını ve rahat bir galibiyete gideceğini düşünüyordum.. göründüğü gibi gitmedi.. şarapova şu anda bir maçta yapılan en fazla çift hata rekorunu elinde tutan bir başka rus raket anna kournikova'ya nazire yaparcasına, 21 çift hata ile neredeyse 1 seti amerikalı'ya hediye etti.. ancak bu çift hataları ve aceleri istatistiklerden çıkartırsanız aslında rallilerde başabaş bir oyun sergilendiğini görürsünüz..

oudin "çift hata ve ace'ler hariç" 21 winner/ 38 basit hata ile oynarken, şarapova 25 winner/ 42 basit hata oranı ile oynadı..

durum böyle.. ilk 3 turda hep rus raketlerle oynayan ve oynadığı oyuncuların boyu her seferinde artan (1.76 / 1.80 / 1.88) oudin'in dördüncü turdaki rakibi bir başka rus: nadia petrova.. eğer ki petrova'yı da geçmeyi başarırsa halk kahramanı olacaktır amerika'da.. 50'lerde yaşasaydı heykeli bile dikilebilirdi genç kızın..

o zamanlar füzeler üzerinden gelişen ve uzaya çıkmakla neticelenen (türkler içinse bitmez "elalem fezaya çıktı biz hala ne tartışıyoruz" geyiğinin başlangıcını müjdeleyen ki tenise de çok rahat uyarlanabilir) bu sürecin bir benzeri günümüzde tenis kortlarında yaşanacak mı? füzelerin ve silahların yerini groundstrokelar ve servisler alacak mı? bunların cevabını önümüzdeki bir kaç yıl içinde öğreneceğiz..

Read more...

maç programı: amerika açık 09 - gün 7

Arthur Ashe Stadium 11:00 Start
Daniela Hantuchova(SVK)[22] vs. Serena Williams(USA)[2]
Nicolas Almagro(ESP)[32] vs. Rafael Nadal(ESP)[3] (Not Before:12:30)
Kim Clijsters(BEL) vs. Venus Williams(USA)[3]
Vera Zvonareva(RUS)[7] vs. Flavia Pennetta(ITA)[10] (Not Before:19:00)
Taylor Dent(USA) vs. Andy Murray(GBR)[2]

Louis Armstrong Stadium 11:00 Start
Juan Carlos Ferrero(ESP)[24] vs. Gilles Simon(FRA)[9]
Francesca Schiavone(ITA)[26] vs. Na Li(CHN)[18]
Juan Martin Del Potro(ARG)[6] vs. Daniel Koellerer(AUT)
Sorana Cirstea(ROU)/ Caroline Wozniacki(DEN) vs. Serena Williams(USA)[4] /
Venus Williams(USA)[4]

Grandstand 11:00 Start
Alexa Glatch(USA)/ Carly Gullickson(USA) vs. Maria Kirilenko(RUS)[10]/ Elena Vesnina(RUS)[10]
Tomas Berdych(CZE)[17]vs. Fernando Gonzalez(CHI)[11]
Jo-Wilfried Tsonga(FRA)[7] vs. Julien Benneteau(FRA)
Gael Monfils(FRA)[13] vs. Jose Acasuso(ARG) (Not Before:18:00)

Court 11
Not Before:16:00
Marin Cilic(CRO)[16] vs.Denis Istomin(UZB)

tam liste

Read more...

gün sonu: amerika açık 09 - gün 6

servislerin çarpışması
johnny the acener 39 ace kaydettiği maçta favorilerden andy roddick'i 5 setlik bir mücadele sonucunda geçmeyi başardı.. wimbledon'daki epik finalle biz tenisseverlerin damaklarında güzel bir tat bırakan kahramanlardan biri olan roddick ise wimbledon ile birlikte oluşan kendine güvenini zedeledi.. isner yetenekli bir oyuncu.. sadece servislerden ibaret olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.. o yüzden "hem karlovic'e saydırıyosun hem de isner'in oyununu beğeniyosun.. bu nasıl yaman çelişkidir" demeyin..

etkili servislerini başarılı file önü oyunu ile destekleyen amerikalı kort içinde de karlovic'ten daha hızlı.. ayrıca bugün 2 setlik avantajını koruyamayıp da maç beşinci sete gidince soğukkanlılığından hiçbir şey kaybetmedi.. eğer ki mononükleoz'a yakalanmasaydı şu an ilk 20'de olacaktı bana göre.. o yüzden bu galibiyeti çok çok şaşırtıcı sayılmamalı.. evet andy roddick'i turnuva öncesi tahminlerde çeyrek final tablosuna koymuştum.. ama büyük ihtimalle de o gelecekti buradan.. her zaman büyük ihtimaller gerçekleşmiyor ne güzel ki..

roddick'i 2-0 geriye düşmemesine rağmen maçı bırakmayarak sonuna kadar savaştığı için ve maçtan sonra vatandaşına gidip sıcak bir şekilde tebrik ettiği için kutluyorum..

djokovic ve bodyguard'ı
alt başlık caner eler'e ait.. jesse witten'ı yolda görsem tenis oyuncusu olduğunu hayatta düşünmezdim.. vücut yapısı itibariyle tenisçi olmaktan çok uzak olan bu adam zekasını iyi kullanarak dünya 4 numarasından bir set aldı bugün.. gördüğüm en yavaş tenisçilerden biri jesse witten.. ayrıca vuruş stili estetikten yoksun.. yine de sert ve düzgün vurabiliyor toplara.. ancak oyununun en iyi yanı zeka içermesi.. çok koşamadığı için oyunu işleye işleye puana gitmeye çalışıyor.. ne olursa olsun djoker'in böyle bir adama set kaybetmemesi lazımdı..

mr. passing shot günü kurtarıyor
fernando verdasco yine her zamanki göze hoş gelen tenisi ile tommy haas'ı mağlup etti ve dördüncü turu gördü.. haas maç içerisinde defalarca fileye geldi verdasco defalarca passing shot'ı başarılı olarak uyguladı.. 3. set sonrası ispanyol'un yaşadığı bir anlık konsantrasyon kaybı neredeyse maçı vermesine neden oluyordu.. dördüncü seti 6-1 kaybettikten sonra ikinci setin başında bir de servis kırdırdı verdasco.. ancak son anda direksiyon hakimiyetini sağladı da sağ sağlim dördüncü tur tablosundaki yerini aldı..

kara cumartesi
(kendi adıma) günün en sinir bozucu sonucunu söderling'e yenilen sam querrey aldı.. ben adama görev yüklüyorum diyorum ki "arkadaşım al şu balonu çöpe at!" ama sam napıyor, balonu şişirmeye çalışıyor ve başarıyor da.. kadınlardaki amerika açık serileri 2009 şampiyonunun elenmesinden sonra erkeklerde de bu unvana sahip isim turnuvaya etmiş oldu böylece..

kara cumartesi bunula da bitmedi tabi.. maria sharapova kaybetti.. neyse ki kaybettiği isim amerikan tenisinin geleceğini kurtaracak olan genç yetenek melanie oudin'di de fazla koymadı bana rus'un elenişi.. oudin çok cesur oynuyor.. toplara sert ve isabetli vuruyor ve kort içinde çok hareketli.. özellikle ayak hareketleri çok başarılı..

günümün sonunda ise karanlığın en üst noktaya çıkmasına neden olan şey gerçekleşti ve sorana cirstea, danimarkalı caroline wozniacki'ye elendi.. wozniacki de "iyi olacak" dediğim tenisçilerden biridir ama cirstea bir anda onun pabucunu dama attı.. gözümdeki yerini ele geçirdi.. cirstea bugün wozniacki'ye 6-3/6-2 yenilince ben de yenilmiş sayıldım..(lisicki'nin dün ayağını burkunca benim de ayağımı burkmuş sayılmam gibi) servis oyunlarında çok ama çok etkisizdi rumen..

[1] R Federer (SUI) d [31] L Hewitt (AUS) 46 63 75 64
[4] N Djokovic (SRB) d [Q] J Witten (USA) 67(2) 63 76(2) 64
J Isner (USA) d [5] A Roddick (USA) 76(3) 63 36 57 76(5)
[8] N Davydenko (RUS) d [Q] M Chiudinelli (SUI) 64 75 75
[10] F Verdasco (ESP) d [20] T Haas (GER) 36 75 76(8) 16 64
[12] R Soderling (SWE) d [22] S Querrey (USA) 62 75 67(8) 61
[15] R Stepanek (CZE) d [23] P Kohlschreiber (GER) 46 62 63 63
[14] T Robredo (ESP) d [21] J Blake (USA) 76 64 64

P Kvitova (CZE) d. (1) D Safina (RUS) 64 26 76
(6) S Kuznetsova (RUS) d. S Peer (ISR) 75 61
(8) C Wozniacki (DAN) d. S Cirstea (ROU) 63 62
(13) N Petrova (RUS) d. (21) Z Jie (CHN) 64 61
M Oudin (USA) d. (29) M Sharapova (RUS) 36 64 75
G Dulko (ARG) d. YShvedova (KAZ) 63 64
Y Wickmayer (BEL) d. S Errani (ITA) 63 64
K Bondarenko (UKR) d. (Q) A Rodionova (AUS) 76(4) 64

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP