20 Şubat 2010 Cumartesi

çektik mi bir letonya

Çektik bir Letonya. Letonya'nın bağrından kopup gelmiş "Kuğu", Memphis'te yüzümü güldürmeye devam ediyor. İkinci turda Çek Stepnak'i iki sette geçen Ernests Gulbis, çeyrek finalde yine Çek Cumhuriyeti'nden Tomas Berdych'i ilk seti kaybettiği maçta alt etti. 3-6/6-3/7-6 gibi bir skorla kazanan Letonyalı, kafasını yavaş yavaş tenise verdiğini gösteriyor gibi. Zira son seti tie-break'e giden bir oyunu kazanmak zihinsel kararlılık gerektirir. Özellikle de seribaşıya karşı. Yarı finalde Andy Roddick-Sam Querrey maçının galibi ile oynayacak Ernie. Postun gönderilme saatinden bir kaç saat sonra belli olur.

Diğer çeyrek final mücadelerinde Tur'un kulelerinden ikisi, John Isner ile Ivo Karlovic karşılaştı. Isner ilk seti 6-1 ile rahat aldı. İkinci sette bildiğiniz Ivo yine sahnedeydi. Servis kıramadı tabii ki ama kırdırmadı da. Tie-break'te Karlovic'in kalbini kırdı Isner. Güzel oldu. Amerikalı'nın yarı finaldeki rakibi turnuvanın sürprizlerinden Alman Philipp Petzschner.

Kadınlar tarafında Maria Sharapova yarı finale yükseldi. Rakibi ise zorlu bence. Petra Kvitova. Ben bu postu yazarken henüz maç oynanmamış vaziyette. Dİğer yarı final Arvidsson ile Keothavong arasında oynanıyor. O maçtan sonra başlayacak. Kvitova yenebilir Masha'yı. Rus tenisçinin bir turnuva kazanması lazım ama. Masha alsın kupayı evet. Tablonun altında Arvidsson, gencecik Melanie Oudin'e sadece dört oyun vererek yarı finale çıktı. Büyük olay bu. Şu an İngiliz tenisçi ile olan maçına bakıyorum da final uzak değil.


Dubai'de Shahar Peer'i çeyrek finalde Na Li karşısında bırakmıştım en son. Peer ilk seti zor da olsa kazandı, ikinci sette Çinli raket sakatlığı nedeniyle maçtan çekilince yarı final görmüş oldu geçen sene vize yüzünden alınmadığı BAE'de. Yarı finalde ise Venus Williams karşısında varlık gösteremeden elendi gitti. Venus çeyrek finalde Pavluçenkova'yı yendi 6-3/6-4'lük skorla. Anastasia yine iyi geldi buralara kadar ilk 10'dan sekiz sporcunun yarıştığı turnuvada.
Tablonun alt tarafındaki çeyrek finallerde Azarenka, bir önceki maçta Jankovic'i yenen Rus raket Zvonareva'yı hiç mi hiç zorlanmadan geçerek yarı finale çıktı. Rakibi Radwanska olmuştu yarı finalde. Polonyalı raket çeyrek finalde sürpriz bir isim ile oynadı. Regina Kulikova, vatandaşı Kuzy'i eledikten sonra Polonyalı karşısında da ilk seti alınca ben bir "Hobaaa yok artık" dedim. Agi izin vermedi ama kızın galip gelmesine ve üç sette aldı maçı. Yarı finalde gücü Azarenka'ya yetmedi ama.
Sonuç olarak Dubai'de finalin adı Venus Williams-Victoria Azarenka.


Marsilya'da yarı finalistler belli. Michael Llodra, Söderling'i 7-6/6-4 ile geçerek İsveçli'nin galibiyet serisine bir dur dedi ve yarı finale yükseldi. Diğer üç yarı finalistten ikisi de Fransız. Benneteau ve Tsonga finale çıkmak adına yarışacakken, Alman Mischa Zverev de Llodra'yı yenerek finalde farklı bayraklar olmasına çalışacak.

Buenos Aires'te Nalbandian yine sakatlanıp çeyrek final maçına çıkmayınca Montanes direkt yarı finale yazıldı. Nalbandian bence artık bıraksın tenisi. Backhand'ini de alsın gitsin buralardan. Geçen haftanın şampiyonlarından Ferrero da yarı finale çıkmayı başardı. Galibiyet serisini Söderling gibi patlatmadı. Gece biz uyurken Andreev ile Ferrer oynayacak. Nice! Tabii yağmur izin verirse...


(Foto: AP/Reuters/Getty)

Read more...

18 Şubat 2010 Perşembe

memphis: her şey normale döndü

Memphis'te Nicole Vaidisova ilk tur maçını kazanınca bir anda kendimi kaybedip hayatı sorgulamaya başlamıştım. Kendisi ikinci tur maçında Kaia Kanepi'ye yenilince her şey normale döndü. Bir an için heyecan güzeldi ama. Neyse, tablonun üst tarafındaki dört seribaşı da çeyrek final görmeyi başarırkeni, tablonun alt tarafında sadece 2 numaralı seribaşı Melanie Oudin son sekize kalabildi. İlk tur maçlarını kazanan bıdıkılar Michelle Larcher de Brito ve Ajla Tomljanovic ikinci tur maçlarını kaybettiler. Ayla'nın kaybetmesini anlarım ama de Brito'nun Anne Keothavong'a yenilmesini garipserim. Keothavong ki Robson gelene kadar Britlerin umudu olmuş ama hiçbir şey başaramamış bir isim.
Şarapova ikinci maçını da kazandı yine bir Amerikalı'ya karşı. Bethanie Mattek-Sands'ı 6-1/6-1 ile geçen Rus raket iki maçta sadece 4 oyun vermiş oldu böylece. Şimdiki rakibi Romen asıllı Britanyalı Baltacha. Çeyrek finalde iki Adalı olması çok ilginç geldi bana.

Turnuvanın erkekler tarafında Ernests Gulbis, Radek Stepanek'i iki sette geçti. Sezona iyi başlamıştı Letonyalı. Avustralya Açık'ta ilk turda Juan Monaco'ya elenmişti ama. Memphis'te üçüncü turdaki olası rakibi Tomas Berdych. "Çek bir Letonya" manşetleri geliyor akıllara iki Çek ile arka arkaya oynayınca. Çeyrek final gören diğer isimler John Isner ve Philipp Petzschner. Amerikan derbisinde Andy Roddick, James Blake'i üç sette yendi.

Read more...

17 Şubat 2010 Çarşamba

memphis: aman tanrım, aman tanrııııııım...

Amerika'da 2 numaralı Fernando Verdasco ilk turda Chardy'e iki sette mağlup olurken, Ernets Gulbis'in maç kazanması yurtta ve dış temsilciliklerde törenler ve havai fişekler ile kutlandı. Letonyalımız, Robert Kendrick'i 6-4lük iki set ile geçti. Ama kuradaki şanssızlığı yüzünden ikinci turda Radek Stepanek ile eşleşti.

Kadınlar tarafında ise öyle bir haber var ki, öyle bir sonuç var ki şaşıracaksınız ve donacaksınız. Dimağınız almayacak, boş gözlerle etrafa bakacak, kendinizden şüphe edecek ve hayatı sorgulamaya başlyacaksınız. Hazır mısınız? Bence sıkıca bi yere tutunun, hamileyseniz oturun, kalp hastasıysanız şu an blogu terk edin. İşte o haber: Nicole Vaidisova maç kazandı............
Zamanında dünya yedinciliği görmüş, su anda dünya 187 numarası Çek raket maç kazandı. Amerikalı Laura Granville'i mağlup etti. Vauv! Dinlenmem gerek şu an.

Read more...

dubai: kulikova'nın günü


Dubai'de neler oluyor?

Shahar Peer geçen senenin intikamını alırcasına ilerliyor. Dediğim oldu ve İsrailli, dünya 3 numarası Caroline Wozniacki'yi set vermeden geçerek çeyrek final gördü. Wozniacki servis oyunlarında berbat bir performans gösterdi. 20 oyun süren maçta, 10 oyunda servis kullanan Danimarkalı her oyunda servis kırma puanı ile yüz yüze geldi ve bunların sekizinde servisine tutunamadı. Wozniacki'nin mental gücü fevkalade olsa da işte böyle "composure"u yüksek tenisçilere karşı gerçekten varlık gösteremiyor. Bu kadar büyük bir eksiklikle yine de 3 numarada tutunabilmesi fazla sürmeyecektir. Peer Avustralya Açık sonrası ilk 10'a giren Na Li ile oynayacak. İki tane, kararlılığı yüksek tenisçinin mücadelesi bence tek taraflı olacak gibi. Çinli raket, Bartoli'yi geçti üçüncü turda.

Günün sürprizi ise Regina Kulikova'dan geldi. Elemelerden gelen Rus raket ilk turda vatandaşı Maria Kirilenko'yu yenmişti ki kendisi Ozi Açık çeyrek finalistiydi. İkinci turda Vögele'yi sürklase eden Kulikova üçüncü turda Kuznetsova karşısındaydı. Dünya 4 numarası ve turnuva 2 numarası maça kötü başladı. 4-1 geri düştüğü ilk seti çevirmeyi başardı ama. İlk seti kaybeden Kulikova moral olarak çökecek derken, kız ikinci seti tie-break'e götürdü ve oyunu 7-2 kazanarak setlerde durumu eşitledi. Son sette Kuzi 4-1 öne geçti ancak genç Rus'un yılmaya niyeti yoktu. İlk setin acısını çıkarırcasına geri dönüş yaptı ve son seti 6-4 kazanarak kariyerinin en büyük galibiyetini aldı.

Kulikova 89 doğumlu. Kazakistan'da doğan Rus raketin en büyük başarısı Wimbledon 09'da görüdüğü üçüncü tur. İkinci turda 27 nolu seribaşı Kleybanova'yı geçen Regina, üçüncü turda vatandaşı Dementieva'ya elenmişti. Şu an sıralamada 99. basamakta.

Regina'nın rakibi Radwanska oldu. Penneta karşısında zorlanır hatta kaybeder diye düşünmüştüm rahat geçti Polonyalı. 6-3/6-0
Minik Şarapova Azarenka az kalsın yine tıkanıyordu. İlk seti 6-1 aldıktan sonra Grönefeld karşısında ikinci seti kaybetti. Son sette toparlayarak tur atladı. Rakibi ise Jankovic-Zvonareva maçının galibi olacak. O maç akşam oynanacak. Kan, gözyaşı, drama, aksiyon...

İkinci turda Alaman Kız Lisicki'yi geçen Venus Willimas ve cortlak sarı kıyafeti, üçüncü turda da Olga Govortova'yı rahat bir şekilde mağlup etti. İlk seti 7-5 alan Amerikalı son sette daha da rahattı ve seti sıfıra karşı kazandı.

İki maç eksikle günün sonuçları: 
S Peer (ISR) d. (1) C Wozniacki (DEN)  62 75
(Q) R Kulikova (RUS) d. (2) SKuznetsova (RUS) 57 76(2) 64
(3) V Williams (USA) d. O Govortsova (BLR) 75 60
(4) V Azarenka d. (Q) A-L Groenefeld 61 46 63
(7) A Radwanska (POL) d. (10/WC) F Pennetta (ITA) 63 60
(8) L Na (CHN) d. (11) M Bartoli (FRA) 36 75 60

Read more...

16 Şubat 2010 Salı

peer'in intikamı

Böyle olunca blogu ne zaman güncelleyeceğimi şaşırıyorum. Bi Dubai'de turnuva var bi Bogota'da. Saatler dilim dilim. Neyse yazıcaz (yazacağız) bir şekilde artık.


Dubai'de Shahar Peer fırtına gibi eserek başladı. Geçen sene burada büyük sorunlar yaşayan İsrailli bunun acısını bu sene ilk turda Yanina Wickmayer'i yenerek çıkarttı. İkinci tur maçında da Virgine Razzano'yu geçen Peer'in üçüncü trudaki rakibi Caroline Wozniacki oldu. Wozniacki bu tür tenisçiler karşısında hep zorlanmıştır. Bu tür tenisçilerden kastım Na Li, Martinez Sanchez, Rezai gibi kararlılığı yüksek isimler. Peer yenebilir bizim Danimarkalı'yı. Bi de fotosuna bakınca fark ettim ki zayıflamış bu kız. Pavluçenkova, Tati Garbin'i de geçerek üçüncü tur gördü. Dementieva-Hantuchova maçının galibi ile oynayacak. Zvonareva ikinci turda Belçikalı Flipkens'e oyun bile vermeden kazandı. Rus raket iki sene önce en çok 6-0 set kazanan isimdi. Seviyor bu işi belli ki. Üçüncü turdaki rakibi Jelena Jankovic olacak. Sırp da Rezai karşısında ilk seti kaybettiği maçı çevirip kazanmayı bildi. Tam bir drama olacak üçüncü tur maçı. Vera ağlar diye bahis açasım var. Flavia Pennetta ile Agnieszka Radwanska da üçüncü turda eşleştiler. Bu maç da kaçmaz derim. Pennetta ikinci turda Andrea Petkovic gibi tahmin edilemez bir ismi geçti.


Amerika'da Memphis'de, Maria Sharapova ilk tur maçında Shenay Perry'i geçti ve Amerika'yı Fed Cup ilk tur eşleşmesinde taşıyanlardan biri olan Betthanie Mattek-Sands ile eşleşti. Gençlerden Arantxa Rus, Estonyalı Kaia Kanepi'ye mağlup olurken, Michelle Larcher de Brito ikinci tura çıkmayı başardı. Geçen dikkat etmemiştim, Laura Robson'ın kankalarından Ajla Tomljanovic de varmış turnuvada. 93 doğumlu Hırvat ilk tur maçını kazandı. Memphis'in erkekler tarafında tablonun üst tarafındaki ev sahipleri arasında sırıtan Çek Radek Stepanek ilk tur maçını kazandı. Tablonun altında John Isner ve Philipp Petzscher de ikinci tura yükselen raketler oldular.

Read more...

15 Şubat 2010 Pazartesi

nike'ın rg 2010 kreasyonu yine göz bozdu

Nike, Rafael Nadal ve Roger Federer'in Roland Garros 2010'da giyeceği takımları tanıttı. Nadal'a bir garez var ben hissediyorum.

 


Bugüne kadar Wimbledon 2009 dışında kortta giydiği her şeye hayran olduğum Federer'in kıyafetini bile bir garip yapmışlar.

 
 

Read more...

altıncı haftanın şampiyonları

Fernando Verdasco d. Andy Roddick 3-6/6-4/6-4

San Jose'de gülen inanmayacaksınız ama Fernando Verdasco oldu. FeVer, arka arkaya 15 kere ilk 10'daki tenisçilere kaybettikten sonra Roddick'i yenerek şeytanın bacağını kırdı. Amerikalı karşısında da üst üste 7 maç kazanamamıştı.

Juan Carlos Ferrero d. Lukasz Kubot 6-1/6-0

Amerika kıtasındaki bir başka turnuvada kazanan yine bir İspanyoldu. Eski dünya 1 numarası Juan Carlos Ferrero, Polonyalı Lukasz Kubot'u sürklase ederek uzandı kupaya.

Robin Söderling d. Mikhail Youzhny 6-4/2-0 ret.

Robin Söderling, Mikhail Youzhny'nin yine sakatlanarak maçtan çekilmesinden sonra Rotterdam'da şampiyon oldu. Ulan Yuzni insan ikinci turdaki maçta çekilir ki Marsel de hayatında ilk defa çeyrek final görsün.

 
Vera Zvonareva d. Tamarina Tanasugarn 6-4/6-4

Vera raket ısırmaktan fırsat bulduğu zamanlarda şampiyon olmakla uğraşıyor. Pattaya'da üst üste ikinci şampiyonluğunu kazanarak bunu başaran ilk isim oldu. Finalde yerel raketlerden Tamarine Tanasugarn'ı

Elena Dementieva d. Lucie Safarova 6-7/6-1/6-4

Elena Dementieva yılın ikinci şampiyonluğuna Fransa'da Paris'te ulaştı. İyi bir turnuva geçirerek finale çıkan Exorcist Safarova'yı ilk seti kaybettiği maçta yenmeyi başardı.


(Foto: AP / Getty / Reuters)

Read more...

yedinci haftanın turnuvaları

Yedinci hafta gelmiş çatmış, Marsel'in Amerika Açık'ta Rochus'ü yendiği maç dün gibi sanki. Ne ara altı hafta geçti, Avustralya Açık ne zaman bitti, Federer'i hangi ara övmek zorunda kaldım...

Bu hafta erkeklerde ve kadınlarda üçer turnuva var. Yine çok yoğun bir program bizleri bekliyor. Kadınlarda parayı gören Dubai'nin yolunu tutmuş. İlk 10'dan sekiz isim var. Serena ve Dinara dışında oradalar. 1 numaralı seribaşı Caro. İlk turu bye geçen Danimarkalı ikinci tuda Shvedova veya Cibulkova ile oynayacak. Bazı ilk tur maçları bugünden oynandı. Venus Williams ikinci turda Sabine Lisicki ile eşleşti. Cirtstea yine ilk turda elendi. Anastasia Pavluçenkova da turlayanlar arasındayken, Daniela Hantuchova, Elena Dementieva'nın rakibi oldu ikinci turda. Anna-Lena Grönefeld'in, iri kadın Kelybanova'yı yenmesi sürpriz olmuş. Daha da ilginci Kirilenko'nun vatandaşı Regina Kulikova'dan set bile alamaması.

Çiftlerde ise İpek Şenoğlu uzatmalı partneri Yaroslava Shvedova ile tekrar birleşmiş. Ancak ilk turda öyle bi kura çekmişler ki yazık diyo insan görünce. Azarenka/Kuznetsova çiftiyle oynuyorlar.

Dubai Ana Tablo

Bogota'da zevksiz bir turnuva var. 1 numaralı seribaşı Gisela Dulko ve saçları. Öyle işte.

Bogota Ana Tablo

Erkeklerde Marsilya'da var bi turnuva. Marsel katılacak denildi sonra katılmadı falan. Bu hafta final oynayan ikili Söderling ve Youzhny katılıyorlar. Monfils, Tsonga, Benneteau, Clement ev sahibi raketler. Tsonga burada şampiyon olur gibime geliyor bakalım. Marcos'um Baghdatis'im de ana tablodaki yerini almış.

Marsilya Ana Tablo

Erkeklerin Güney Amerika'daki durağı Buenos Aires. Toprak kort denilince İspanyollar ve Arjantinliler üşüşmüş zaten. Del Potro'nun uzun bir süre kortlardan ayrı kalacak olması nedeniyle onu göremeyeceğiz. Ancak geri dönüşü zırt pırt ertelenen David Nalbandian buraya özel davet ile katıldı. İlk turda Potito Starace ile oynayacak. David Ferrer, Juan Carlos Ferrero ve Nicolas Almagro'nun yanı sıra yapışık ikizler gibi aynı turnuvaları dolaşan Igor Andreev ve Victor Hanescu da ana tablodaki yerlerini aldılar seribaşılar olarak.

Buenos Aires (ATP)

Ve haftanın tek karma turnuvası, Memphis'te. Erkeklerde bu hafta San Jose'de final oynayan Andy Roddick ve Fernando Verdasco (bu satırları yazarken maç henüz oynanmamıştı) Memphis'te ilk iki seribaşı. Aslına bakarsanız San Jose'nin ikizi bir turnuva bu katılanlar itibariyle. Yine Gulbis de var ve yine ilk turda elenir bu. Ayrıca kura öyle bir çekilmiş ki tüm Amerikalılar tablonun üst kısmına toplanmış. Artık 1 tane Amerikalı finale çıkar yine.

Memphis Ana Tablo (ATP)

Kadınlar tarafında ise Maria Sharapova arz-ı endam ediyor. Shenay Perry ile oynayacak ilk turda. İki numaralı seribaşı ise Amerika Açık'ta Masha'nın hayallerini suya gömen kız Melanie Oudin. O da vatandaşıyla, Alexa Glatch ile oynayacak. Arantxa Rus'u uzun bir aradan sorna ana tabloda gördüm. Keza Michelle Larcher'i de. İstanbul'da tanıyıp çok sevdiğim sarı gelin Marta da var. Daha ne olsun!

Memphis Ana Tablo (WTA)

Read more...

14 Şubat 2010 Pazar

foto: verannsaurus-rex


Dün görmüştüm bir yerlerde bu fotoğrafı sonra koyarım dedim bloga. Fakat nerede gördüğümü unuttum ve bulamadım. Bu sabah blogun chat kısmında "El Guaje" sağolsun paylaşmış. Bu da böyle bir Vera anıdır. Üzülüyorum bu kıza.

Read more...

previously on 6. hafta

San Jose'de kalmıştık oradan devam edelim (Çok pişkinim bu arada). İlk iki seribaşı finale çıktı burada. Andy Roddick ile Fernando Verdasco finali izleyeceğiz. Amerikalı, yarı finalde vatandaşı Sam Querrey ile oynadı ve yine korku dolu anlar yaşadı. Çeyrek finalde Tomas Berdych'i iki tie-break ile yenmeyi başaran Roddick, vatandaşı karşısında da ilk seti kaybettikten sonra, iki seti tie-break'e götürüp maçı kazanarak finale yükseldi. Verdasco ise iki sürpriz ismi alt ederek çıktı finale. Çeyrekte Litvanyalı Ricardas Berankis'i yarı da ise Denis Istomin'i mağlup ederek final vizesi aldı İspanyol. Berankis 19 yaşında kısacık bir şey. 1.73 boyunda, Rochus familyasından.  Rus asıllı Özbek Istomin'i ise daha iyi tanıyoruz.

Marsel'in ikinci turda Youzhny'e elendiği Rotterdam'da finalin adı Youzhny-Söderling oldu. Youzhny yarı finalde Novak Djokovic'i yenmeyi başardı. Hem de Djokovic çeyrek finali maç yapmadan geçmesine rağmen. Rus raket ise çeyrek finalde Gael Monfils'i üç set sonucu yendi. Söderling yarı finalde Davydenko'yu yendi. Davydenko da bi patlama yaptı sonra Federer'e çarpıldı. Garibimin tüm hevesi kaçtı sanırım.

Brezilya'da ise eski dünya 1 numaralarından Juan Carlos Ferrero uzun bir aradan sonra bir turnuvada final gördü. Finalde Lukasz Kubot ile oynayacak. Polonyalılar Radwasnka kardeşlerden sonra ATP'te de adamlarını bulmuş gibiler.

Kadınlarda İpek Şenoğlu'nun çiftlerde ilk turda elendiği Paris'te finalin adı Elena Dementieva - Lucie Safarova. Rus raket ilk turda vatandaşı Pavluçenkova'yı geçmeyi başardı. Pavluçenkova İpek'in çiftlerdeki partneriydi. Kurası, rakipleri kolay gibi gözüküyor Dementieva'nın ama aslında öyle değil. Pavluçenkova'nın geleceği parlak, Petkovic vasatın üstünde iyiye yakın bir oyuncu, yarı finalde yendiği Oudin ise Fed Cup'ta Amerika'yı taşımış ve Amerika Açık'taki performansı ile göz doldurmuştu. İşin içinde Amerika varsa coşuyor. İlk turda Cirstea'yı 6-3/6-0 ile geçti. Cirstea'nın Ivanovic olmamasını umuyorum sadece.
Diğer finalist Safarova ise bu seneye çok iyi başlayan iki ismi arka arkaya yendi. İkinci turda Schiavone'yi, çeyrek finalde ise Shahar Peer'i geçerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde yendiği isim İtalyan Flavia Pennetta.

Ağlak Zvonareva üst üste ikinci kez şampiyon olmayı başardı Pattaya'da. Finalde Taylandlı Tanasugarn'ı yenerek kupayı kaldırdı Rus raket. Bu turnuvada yarı finalde iki Kazak vardı. Shvedova ve Sesil Karatançeva.

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP