14 Şubat 2010 Pazar

previously on 6. hafta

San Jose'de kalmıştık oradan devam edelim (Çok pişkinim bu arada). İlk iki seribaşı finale çıktı burada. Andy Roddick ile Fernando Verdasco finali izleyeceğiz. Amerikalı, yarı finalde vatandaşı Sam Querrey ile oynadı ve yine korku dolu anlar yaşadı. Çeyrek finalde Tomas Berdych'i iki tie-break ile yenmeyi başaran Roddick, vatandaşı karşısında da ilk seti kaybettikten sonra, iki seti tie-break'e götürüp maçı kazanarak finale yükseldi. Verdasco ise iki sürpriz ismi alt ederek çıktı finale. Çeyrekte Litvanyalı Ricardas Berankis'i yarı da ise Denis Istomin'i mağlup ederek final vizesi aldı İspanyol. Berankis 19 yaşında kısacık bir şey. 1.73 boyunda, Rochus familyasından.  Rus asıllı Özbek Istomin'i ise daha iyi tanıyoruz.

Marsel'in ikinci turda Youzhny'e elendiği Rotterdam'da finalin adı Youzhny-Söderling oldu. Youzhny yarı finalde Novak Djokovic'i yenmeyi başardı. Hem de Djokovic çeyrek finali maç yapmadan geçmesine rağmen. Rus raket ise çeyrek finalde Gael Monfils'i üç set sonucu yendi. Söderling yarı finalde Davydenko'yu yendi. Davydenko da bi patlama yaptı sonra Federer'e çarpıldı. Garibimin tüm hevesi kaçtı sanırım.

Brezilya'da ise eski dünya 1 numaralarından Juan Carlos Ferrero uzun bir aradan sonra bir turnuvada final gördü. Finalde Lukasz Kubot ile oynayacak. Polonyalılar Radwasnka kardeşlerden sonra ATP'te de adamlarını bulmuş gibiler.

Kadınlarda İpek Şenoğlu'nun çiftlerde ilk turda elendiği Paris'te finalin adı Elena Dementieva - Lucie Safarova. Rus raket ilk turda vatandaşı Pavluçenkova'yı geçmeyi başardı. Pavluçenkova İpek'in çiftlerdeki partneriydi. Kurası, rakipleri kolay gibi gözüküyor Dementieva'nın ama aslında öyle değil. Pavluçenkova'nın geleceği parlak, Petkovic vasatın üstünde iyiye yakın bir oyuncu, yarı finalde yendiği Oudin ise Fed Cup'ta Amerika'yı taşımış ve Amerika Açık'taki performansı ile göz doldurmuştu. İşin içinde Amerika varsa coşuyor. İlk turda Cirstea'yı 6-3/6-0 ile geçti. Cirstea'nın Ivanovic olmamasını umuyorum sadece.
Diğer finalist Safarova ise bu seneye çok iyi başlayan iki ismi arka arkaya yendi. İkinci turda Schiavone'yi, çeyrek finalde ise Shahar Peer'i geçerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde yendiği isim İtalyan Flavia Pennetta.

Ağlak Zvonareva üst üste ikinci kez şampiyon olmayı başardı Pattaya'da. Finalde Taylandlı Tanasugarn'ı yenerek kupayı kaldırdı Rus raket. Bu turnuvada yarı finalde iki Kazak vardı. Shvedova ve Sesil Karatançeva.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP