15 Şubat 2010 Pazartesi

yedinci haftanın turnuvaları

Yedinci hafta gelmiş çatmış, Marsel'in Amerika Açık'ta Rochus'ü yendiği maç dün gibi sanki. Ne ara altı hafta geçti, Avustralya Açık ne zaman bitti, Federer'i hangi ara övmek zorunda kaldım...

Bu hafta erkeklerde ve kadınlarda üçer turnuva var. Yine çok yoğun bir program bizleri bekliyor. Kadınlarda parayı gören Dubai'nin yolunu tutmuş. İlk 10'dan sekiz isim var. Serena ve Dinara dışında oradalar. 1 numaralı seribaşı Caro. İlk turu bye geçen Danimarkalı ikinci tuda Shvedova veya Cibulkova ile oynayacak. Bazı ilk tur maçları bugünden oynandı. Venus Williams ikinci turda Sabine Lisicki ile eşleşti. Cirtstea yine ilk turda elendi. Anastasia Pavluçenkova da turlayanlar arasındayken, Daniela Hantuchova, Elena Dementieva'nın rakibi oldu ikinci turda. Anna-Lena Grönefeld'in, iri kadın Kelybanova'yı yenmesi sürpriz olmuş. Daha da ilginci Kirilenko'nun vatandaşı Regina Kulikova'dan set bile alamaması.

Çiftlerde ise İpek Şenoğlu uzatmalı partneri Yaroslava Shvedova ile tekrar birleşmiş. Ancak ilk turda öyle bi kura çekmişler ki yazık diyo insan görünce. Azarenka/Kuznetsova çiftiyle oynuyorlar.

Dubai Ana Tablo

Bogota'da zevksiz bir turnuva var. 1 numaralı seribaşı Gisela Dulko ve saçları. Öyle işte.

Bogota Ana Tablo

Erkeklerde Marsilya'da var bi turnuva. Marsel katılacak denildi sonra katılmadı falan. Bu hafta final oynayan ikili Söderling ve Youzhny katılıyorlar. Monfils, Tsonga, Benneteau, Clement ev sahibi raketler. Tsonga burada şampiyon olur gibime geliyor bakalım. Marcos'um Baghdatis'im de ana tablodaki yerini almış.

Marsilya Ana Tablo

Erkeklerin Güney Amerika'daki durağı Buenos Aires. Toprak kort denilince İspanyollar ve Arjantinliler üşüşmüş zaten. Del Potro'nun uzun bir süre kortlardan ayrı kalacak olması nedeniyle onu göremeyeceğiz. Ancak geri dönüşü zırt pırt ertelenen David Nalbandian buraya özel davet ile katıldı. İlk turda Potito Starace ile oynayacak. David Ferrer, Juan Carlos Ferrero ve Nicolas Almagro'nun yanı sıra yapışık ikizler gibi aynı turnuvaları dolaşan Igor Andreev ve Victor Hanescu da ana tablodaki yerlerini aldılar seribaşılar olarak.

Buenos Aires (ATP)

Ve haftanın tek karma turnuvası, Memphis'te. Erkeklerde bu hafta San Jose'de final oynayan Andy Roddick ve Fernando Verdasco (bu satırları yazarken maç henüz oynanmamıştı) Memphis'te ilk iki seribaşı. Aslına bakarsanız San Jose'nin ikizi bir turnuva bu katılanlar itibariyle. Yine Gulbis de var ve yine ilk turda elenir bu. Ayrıca kura öyle bir çekilmiş ki tüm Amerikalılar tablonun üst kısmına toplanmış. Artık 1 tane Amerikalı finale çıkar yine.

Memphis Ana Tablo (ATP)

Kadınlar tarafında ise Maria Sharapova arz-ı endam ediyor. Shenay Perry ile oynayacak ilk turda. İki numaralı seribaşı ise Amerika Açık'ta Masha'nın hayallerini suya gömen kız Melanie Oudin. O da vatandaşıyla, Alexa Glatch ile oynayacak. Arantxa Rus'u uzun bir aradan sorna ana tabloda gördüm. Keza Michelle Larcher'i de. İstanbul'da tanıyıp çok sevdiğim sarı gelin Marta da var. Daha ne olsun!

Memphis Ana Tablo (WTA)

3 yorum:

kirpi 15 Şubat 2010 10:22  

Monfils'i bir turlu duzelemeyen hali ile 3 hafta ust uste oynadigi icin kiniyorum artik.

Spooky 15 Şubat 2010 21:02  

e bu marsel nereye kayboldu? takip edebileceğimiz bi teknoloji çıksa... sitesi blogu twitter'i filan.
haftaya dubai erkekler elemelerinde görürüz heralde

Russell 16 Şubat 2010 00:05  

marsilya'da oynayacaktı, neden çekildi, ben de bilmiyorum. rotterdam'da perşembe günü maç yaptı, bir de marsilya'da haftasonu 3 maçla, dubai'ye yorgun gitmek istemedi sanırım.

bogota da son zamanlarda gördüğüm en dandik field'lardan biri. 2009 istanbul cup'tan bile kötü, o derece. memphis'te ryan harrison'a dikkat diyorum ayrıca...

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP