15 Ağustos 2009 Cumartesi

who's your daddy now?




roger federer'in 22 maçlık kazanma serisi montreal'de son buldu dün gece.. jo-wilfried tsonga bir ara ölüsü ile oynadığı maçta son setteki dirilişi ile federer'in de maç içinde uyutulabileceğini gösterdi..

federer'in bu maç öncesi, bu sezon oynadığı tie-break oyunlarındaki galibiyet/mağlubiyet oranı 21/5 idi.. böyle bir tie-break istatistiği olan birinden aynı maç içerisinde 2 tie-break oyunu almak büyük bir başarı.. ilk seti 7-6 kazandıktan sonra bir anda oyundan düşen fransız raket ikinci seti 6-1 kaybettiğinde "tamam" demiştim "federer son sette de en fazla 2 oyun verir".. tam da o yönde gidiyordu oyun ki 5-1 olduğunda tsonga'da bir kıpırdanma oldu (güzel bir hareketlenme oldu).. önce servis attığı oyunu aldı, ardından servis kırdı, sonra tekrar kendi servis oyununa tutundu.. federer'in servisini üst üste 2. kez kırmak imkansıza yakın bir şeydir.. bunu başardı.. sonra tekrar kendi servisini aldı ve bir anda üçüncü sette 6-5 öne geçti.. eminim kimse bu 5 oyunda neler olduğunu anlamamıştır.. ben de ikinci set sonrası maçı kapatıp izlemediğime üzüldüm.. şimdi maça tutunmak için servis atıyordu federer ve federer'in servisini üç kez üst üste kırmak lafını etmeniz tenis guruları tarafından dayak yemenizle sonuçlanabilirdi.. tsonga 0-40 öne geçtiğinde tenis guruları kafalarını çoktan kuma sokmuşlar, tir tir titriyorlardı.. neyse ki bu federer yağdanlıklarını üzmedi federer de 0-40'tan oyunu çevirip "biz daha ölmedikkk" mesajı verdi.. 3 maç puanından yararlanmayan tsonga için tie-break oyunu iyi de başladı.. 2-0 öne geçti ama hemen mini-breakle cevap verdi federer.. skor 3-3 olup kort değişimi olduktan sonra federer hiç puan alamadı ve 4 sayı üst üste alan jo "muhammed ali" tsonga federer'e "aha kapı" demiş oldu.. federer'in tie-break'te 6-3 gerideyken çift hata yapması ise yakışmadı.. olmadı federer.. hahah!


5-1 gerideyken hiç de iyi hissetmiyordum ve roger çok iyi oynuyordu, bir çözüm bulamamıştım.. kendime dedim ki'ondan bir vuruş fazla yapmalısın' ve yaptım da." diyor fransız raket.. "benim için harika bir şey, bu maçı çevirmek inanılmaz."

federer ise "zor bir maçtı çünkü ya çok çekişmeli ya da çok tek taraflı geçti, o yüzden açıkçası ritim bulmakta zorluk yaşadım."

dünya 1 numarası geçen sene montreal'de, ikinci turda, yine bir fransız'a, gilles simon'a, yenilmişti.. tsonga'nın yeneceğini düşünmüyordum doğruyu söylemek gerekirse, federer'in yarı final göreceğini, andy murray'e yenilerek eleneceğini düşünüyordum.. böyle daha şık oldu ama..

evet tsonga murray ile yarı finalde karşılaşacak.. britanyalı raket 2 sette rahat geçti davydenko'yu ve 12 maçlık seriye dur dedi..


tsi gecenin bir yarısı oynanan maçlarda andy roddick'in novak djokovic'i 2 sette geçmesi şaşırtıcı oldu benim için.. ilk seti kaybeden djokovic ikinci sette bir servis kırmalık avantajı yakalasa da roddick geriden gelip tie-break'e taşıdı oyunu.. tie-breaklerde federer'den sonra bu yıl en iyi istatistiğe sahip olan (31/8) roddick bu turnuvadaki 4. tie-break oyunundan da başı dık ayrılınca yarı finale çıktı ve juan martin del potro ile final mücadelesi vermeye hak kazandı..


evet, juan martin del potro, geçen hafta los angeles finalinde andy roddick'i yenerek şampiyon olan arjantinli, rafael nadal'a set bile vermeden tur atladı.. böylece erkekler için dün yapmış olduğum tahminlerde yüzde 50'yi yakalamamı sağladı sağolsun.. bu sene roma masters'ta da yendiği rakibini bu sefer tendinitissiz haldeyken yenmesi daha da sevindirici oldu benim için..

geçen senenin şampiyonu nadal unvanını koruyamazken kaybedeceği puanlar nedeniyle (olimpiyat puanları da silinecek) federer ile arasındaki farkın açılması kötü oldu.. puan farkının açılmasının yanı sıra murray burada şampiyon olursa nadal ile federer'in arasına girerek ikilinin yıllardır süren dominasyonunu kıran isim olacak..


turnuvadanki performansımdan mutlu olmak zorundayım.. del potro çok iyi oynuyor ve ilk sette onunla başa baş mücadele ettim.. eğer ilk seti kazanırsam ikinci sette biraz rahatlayabilirdim ama olmadı." diyen nadal dizlerinin durumundan ise memnun..

[7] jo-wilfried tsonga - [3] andy murray
[5] andy roddick - [6] juan martin del potro

Read more...

cincinnati'de son 4

cincinnati'de yarı final eşleşmeleri belli oldu ve ben tahminimde 4'te 4 yaparak kendimi aştım.. aferin bana en birinci ben oldum..

dinara safina
williamslarla dalga geçer gibi bir oyun oynayarak kim clijsters'a dur diyen isim oldu.. yıllardır izliyorum safina'yı, grand slam finallerinde oynadı, turda şampiyonluklar kazandı ama zihinsel olarak hiç bugünkü kadar sağlam görmemiştim kendisini.. bu, oyununa da yansıdı ve belçikalı karşısında maçı bırakmamasına yardımcı oldu..

clijsters iyi başlayan taraftı ve servis kırarak 2-0'lık üstünlüğü yakaladı.. ancak safina'nın cevabı gecikmedi.. bir sonraki oyunda servis kıran rus raket kendi servis attığı oyunu da sıfıra karşı alıp 2-2 yaptı durumu.. bununla da dinmedi safina ve 2 kez daha belçikalı'nın servisini kırarak bir anda 5-2 öne fırladı.. birinci setin son oyununda servis attığı oyunu sıfıra karşı kazanarak ilk sette 6 oyun üst üste almayı başardı.. bakış açısına göre bu love set demek bir yerde..

ikinci set de tıpkı ilki gibi başladı.. yine clijsters safina'nın çift hatası ile biten servis oyunu sonrasında 2-0 öne geçti.. safina yine hemen cevap verdi.. ancak bu sefer işler biraz değişik ilerleyecekti.. clijsters tekrar servis kırdı ve kendi servis oyununu da alarak 4-1 öne geçti.. ilk sette 2-0 geriden gelip seti kazanan rus raket burada da 4-1'den geri geldi ve seti 7-5 kazandı.. maçın kırılma anı ikinci sette belçikalı'nın 4-2 ve 40-0 öndeyken arka arkaya 5 puan kaybetmesi ve oyunu safina'ya hediye etmesiydi.. safina maç için servis kullandığı ilk oyunu kaybetse de ikinci kez affetmedi..

aslında bartoli'yi ve kuznetsova'yı yenen clijsters'ın safina'yı daha kolay geçmesi gerekirdi diye düşünebiliriz.. bunun böyle olmayacağını düşünüyordum maçtan önce.. çünkü belçikalı'nın buraya gelene kadar oynadığı 3 rakipten safina'nın oyununa en yakını bartoli'ninkiydi.. schnyder ve kuznetsova daha çok all-round oynayan tenisçiler ve clijsters bu tür tenisçileri zorlanmadan geçer zira kendisi de bir all-rounder.. ancak güç tenisi oynayan ve baseline yakın, topspinli toplar dışında bir numarası olmayan tenisçiler karşısında zorlanacaktı clijsters.. ilk turda bartoli servislerinin ve vuruşlardaki istikrarsızlığının kurbanı oldu..

ama bugün safina son yıllardaki en iyi maçını çıkardı.. belçikalı'yı baseline'dan içeri sokmadı desem yeridir.. çok koşturdu, derin ve açılı toplar oynadı ve hatta gözlerime inanamadım ama dropshot bırakarak puan bile kazandı.. safina yarı finalde flavia pennetta ile oynayacak..

pennetta yine 2 setlik bir maç ile galip gelerek ilk 10'a girmeyi garantiledi.. bunu başaran ilk italyan tenisçi olma ünvanının da sahibi.. sonuna kadar hak ediyor.. hantuchova'yı 6-3 lük iki setle geçmeyi başardı 27 yaşındaki raket.. hantuchova'nın 34 çift hatası ve 10 winnerına karşılık, pennetta'nın 15 çift hatası ve 18 winner'ı var.. winner/çift hata oranında 1'in üzerinde bir oran yakalayan pennetta için galibiyet çok kolay oldu.. buradan finale çıkan taraf olacağını düşünüyorum.. ama safina ile yarı final mücadelesi başa baş geçecek ve muhtemelen 3 sette neticelenecek..

tablonun alt tarafındaki çeyrek final maçlarından ilkinde elena dementieva danimarkalı caroline wozniacki'yi zorlanmadan geçmeyi başardı.. maçta sadece 8 winner'a karşılık 27 basit hata kaydetti wozniacki.. ikinci sette kendi servis attığı oyunlarda ise sadece 5 puan alabildi.. bu kötü servis oyunu istatistiği neticesinde dementieva'ya 15 kez servis kırma şansı verdi.. dementieva bunlardan 7'sinde servis kırmayı başardı.. rus raketin yarı finaldeki rakibi jelena jankovic oldu.. günün son maçında, dün serena williams'ı eleyen sybille bammer'i 6-0/6-3 ile geçti sırp raket..

[1] dinara safina - [14] flavia pennetta
[4] elena dementieva - [5] jelena jankovic

Read more...

marsel çeyrek'te elendi

91 yılından beri tarabya'daki kortlarda düzenlenen ted open'da ilk defa bir türk tenisçi çeyrek finale çıkmıştı.. marsel ilhan ilk turda 8 numaralı seribaşı stefan koubek'i 5-7/6-2/6-1 ile ve ikinci turda elemelerden gelen ludovic walter'ı 6-3lük iki setle geçmişti.. çeyrek finalde 4 numaralı seribaşı, deneyimli tenisçi florian mayer karşısında tutunamadı ve 6-4 biten iki set sonucunda turnuavaya teklerde veda etti..

geçen senenin şampiyonu federico gil hala şampiyonluğun en büyük adayı konumunda.. florian mayer ile finale çıkma mücadelesi verecek portekizli.. 2 numaralı seribaşı karol beck de yarı finali görenlerden.. 3 numaralı seribaşı roko karanusic ise 2. turda sakatlığı sebebi ile maça çıkmayarak turnuvadan çekildi.. böylelikle tur atlayan illya marchenko çeyrek final maçını kazanarak karol beck'in rakibi oldu..

bulgarların gelecekte büyüük işler beklediği grigor dimitrov ikinci turda martin fischer'e yenilerek teklerde turnuvaya veda etti.. dimitrov çiftlerdeki partneri marsel ilhan ile şampiyonluk maçına çıkacak.. rakipleri federico gil/filip prpic ikilisi..


tekler ana tablo
çiftler ana tablo
cumartesinin programı

Read more...

14 Ağustos 2009 Cuma

50 vuruşluk ralli ama...



kortların ve oyunun hızlandığı bu devirde, montreal'de düzenlenen kanada masters'ın ikinci tur maçında gael monfils ile juan carlos ferrero eşleşmesinde 50 vuruşluk ralli haberini aldığımda heyecanlanmıştım.. videoyu izlediğimde ise bu heyecan yerini hayal kırıklığına bıraktı.. bu kadar sönük bir ralli izlememiştim.. avustralya açık 2009'da nadal-verdasco arasındaki 15-20 vuruşluk ralliler ile bu 50 vuruşluk ralli arasında dağlar kadar fark var.. burada hiç çeşitlilik yok.. monfils tam bir pusher.. ferrero da korkak.. izlediğim en uzun ama en kötü ralli..

Read more...

de brito'ya yakın ilgi


77 yaşındaki nick bolletieri michelle larcher de brito'nun oyunu ile yakından ilgileniyor.. böyle kişisel olarak ilgilenmeyi bırakalı olmuştu bayağı.. de brito'nun yeteneğinden etkilenmiş olsa gerek.. jankovic, şarapova, haas, hingis gibi siimlerle çalışmıştı daha önce bollettieri..(fotoya tıklayıp nick amcanın t-rexleşmiş kollarını yakından görmek tamamen kendi inisiyatifinizdir..)

Read more...

montreal ve cincy'de çeyrek final eşleşmeleri

kanada masters'ta ilk 8 seribaşı çeyrek finale çıkmayı başardı.. cincinnati yola williamssız devam edecek.. anneler formda..

montreal'de, günün ilk maçında djoker rus rakibi mikhail youzhny'i iki sette mağlup etmeyi başardı ve çeyrek finale çıktı.. ilk sette çok kötü bir oyun ortaya koyan rus raket koca set boyunca yalnızca 1 winner kaydedebildi.. djokovic ise 7 winnerla seti tamamladı.. ikinci sette file önü oyununda çok daha etkiliydi youzhny ancak bu, onun seti kazanmasına yetmedi.. 6-3/6-4 ile kazanan sırp raketin çeyrek finaldeki rakibi ise andy roddick oldu..

andy roddick ile fernando verdasco arasındaki maç turnuvanın en güzel vuruşlarına sahne olan maçlardan biriydi.. iki etkili sert kort oyuncusunu karşı karşıya getiren mücadelenin ilk setinde taraflar servis kıramayınca set tie-break oyunu ile sonuçlandı.. setin 7. oyununda 0-40'ı yakalayan verdasco buradan oyunu verdi.. geçen hafta iki tie-break oyunu kaybeden roddick bu sefer başarılıydı ve 7-2 ile bu oyunu ve ilk seti hanesine yazdırdı..

ikinci set yine karşılıklı oyunlar ile giderken setin 10. oyununda servis kıran ispanyol raket 6-4 ile seti kazandı ve beraberliği yakaladı.. tam bir heyecan fırtınası şeklinde geçen üçüncü sette verdasco etkili servisleri ile dikkat çeken taraftı.. avantaj tarafından roddick'in backhandine doğru kullandığı servisler kortun dışına doğru spin alıyor, roddick bu topu karşılamak için kortun diğer tarafını açmak zorunda kalıyor ve verdasco da bu açıklıktan winnerları kazanıyordu.. setin 11. oyununda roddick'in yakaladığı servis kırma puanını 220 km/h'lik servisi ile kurtaran verdasco aynı oyunda ikinci kez bunu başaramayınca roddick maç için servis atar pozisyona geldi..

amerikalı raket kendi servis attığı oyunda 40-15'i yakalamasına rağmen verdasco buradan savaşarak geri döndü ve üst üste 4 puan alarak sette durumu 6-6'ya getirdi.. tie-break'e de iyi başlayan taraf ispanyol raketti.. roddick'in bir servisini kırarak avantajı yakalayan verdasco'ya amerikalı'nın cevabı gecikmedi.. geri dönen dünya 5 numarası bu oyunda 6-5 öndeyken verdasco'nun forehand'inin dışarı düşmesiyle maçı kazanan taraf oldu..

roddick, djokovic'i bu sene avustralya açık'ta ve indian wells'te yenmeyi başarmıştı.. djokovic, "iki yenilgim de sert zemindeydi, bu yüzden çok iyi oynamam gerekiyor kazanmam için" diyor.. " andy, ivo karlovic ile birlikte turdaki en iyi servisçilerden biri ve yeni koçuyla çalışmaya başladığından bu yana daha da iyi oynuyor."

tabi geçen seneki mevzuyu hatırlatmadan geçmeyelim.. roddick sırp raket için sakatlık numarası yapıyor demişti.. djokovic'in buna cevabı kazandığı dördüncü tur maçından sonra binlerce amerikalı seyirci önünde olunca pek hoş olmamıştı.. çeyrek finalde karşılaşan iki raketten yarı finale çıkan taraf djokovic olmuştu..

üç numaralı seribaşı ve turnuvayı kazanacağını düşündüğüm andy murray, tırmanıştaki juan carlos ferrero'yu çok rahat geçti.. açıkçası bu kadar rahat bir galibiyet beklemiyordum britanyalıdan.. zira geçen sene bu zamanlar ilk 100'ün dışında bulunan ispanyol raket wimbledon'da çeyrek final ve 2 hafta önce umag'da final oynayarak sıralamada 29. sıraya kadar yükseldi.. bu hafta da lleyton hewitt ve gael monfils'e set bile vermemişti (50 vuruşluk bir ralli var gael monfils maçında, post olarak koycam siteye).. ancak bugün 6-1/6-3 ile kaybetti ispanyol.. yine de daha da yükselecektir eski dünya 1 numarası..

andy murray'nin rakibi iki hafta önce umag'da finalde ferrero'yu yenerek şampiyon olan davydenko.. davydenko toprak korttan sert korta geçişi iyi yapmış gözüküyor.. üst üste iki toprak kort şampiyonasından birincilik kupasıyla ayrılan rus raket katıldığı ilk sert kort turnuvasında 2 maç daha kazanarak 12 maça yükseltti yenilmezliğini.. fernando gonzalez'i 7-6/7-5 ile yendi..

günün erken saatlerinde, bu turnuvada final oynayacağını düşündüğüm juan martin del potro rumen victor hanescu karşısında, beklediğim gibi, zorlandı.. ilk seti 6-3 kaybeden arjantinli daha sonraki setleri 6-3 ve 6-4 ile alarak çeyrek finale yükseldi.. geçen haftanın washington dc şampiyonu, çeyrek finalde rafael nadal ile karşılaşacak.. nadal, sürpriz bir şekilde querrey'i ve robredo'yu eleyen alman philipp petzschner'i rahat geçti.. ikinci tur maçında vatandaşı ferrer'in maçtan çekilmesiyle daha ısınamadan korttan galip ayrılmıştı nadal.. ilk büyük testi cuma günü del potro karşısında verecek.. ve kanımca 3 sete gidecek olan maçı kaybedecek..

ana tablonun üst tarafında, günün son maçlarında roger federer vatandaşı stanislas wawrinka'yı 6-4/7-6 yendi.. ikinic sette 3-1 öne geçen wawrinka bu üstünlüğünü korumayadı.. 7 numaralı seribaş tsonga da yine vatandaşı gilles simon'u yenerek turlayan taraf oldu.. gilles simon kazansaydı federer için gilles simon karşısındaki istatistiğini düzeltmek için bir şans doğacaktı.. simon geçen sene rogers cup'ta ve yıl sonu turnuvasında federer'i yenmeyi başarmıtı ve 2-0 önde..

çeyrek final eşleşmeleri:

[1] roger federer - [7] jo-wilfried tsonga
[3] andy murray - [8] nikolay davydenko
[5] andy roddick - [4] novak djokovic
[6] juan martin del potro - [2] rafel nadal

cuma gününü programı

-----

flavia pennetta'nın dumanı üstünde.. italyan'ın kendine güveni hat safhada ve önüne kim çıkarsa artık yenebileceğini düşünüyor.. bugün venus williams karşısında yine inanılmaz oynadı ve amerikalı'yı kendi evinde turnuva dışına itti.. bu, flavia'nın üst üste 14. galibiyeti..

maçın henüz 3. oyununda servis kırarak avantajlı duruma geçen italyan raket venus'un agresif oyununu püskürtmeyi de başardı.. servisini kırdırdıktan sonra daha çok file önüne gelmeye başlayan amerikalı'yı passing shotları ile geçmeyi başaran dünya sıralamasının 12 numarası baseline'a yakın, derin vurduğu toplarla williams'ın dengesini de bozmayı başardı.. ilk set karşılıklı servis kırmalar ile tie-break'e giderken, tie-break oyunu öncesi venus'ün raketini değiştirmesi tartışılır bir karardı.. pennetta önce 3-0 ardından 6-1 öne geçti ve tie-break'i 7-2 kazandı.. williams'ın ikinci servislerden puan çıkarma oranı sadece yüzde 29'da kaldı..

serviste topu havaya atış hareketinde sorun yaşayan venüs williams ikinci sette daha canlı gözükse de pennetta da seviyesini yükselterek cevap verdi.. setin 8. oyununda 3 kez servis kırma şansı yakalayıp bunlardan hiçbirini değerlendiremeyen italyan raket, 10. oyunda williams'ın forehand'inin dışarı çıkması ile servis kırmayı başardı ve ikinci seti 6-4 kazanarak çeyrek finali gördü..

ikinci servis oyunlarındaki etkisizliği ve yaptığı 20 winner'a karşılık 41 basit hatayla maçı kaybetmesi kaçınılmazdı amerikalı'nın.. pennetta'nın çeyrekteki rakibi daniela hantuchova..

hantuchova ile vera zvonareva arasındaki hayli ilginç geçen mücadele sonucunda gülen taraf slovak raket oldu.. ilk seti tie-break ile alan hantuchova ikinci sette bir oyun bile alamadı.. üçüncü set tekrar tie-break'e gitti ve hantuchova bu oyundan da galip gelerek çeyrek finalist oldu..

kim clijsters kazanmaya devam ediyor ve ben ters köşeye yattığım için demiyorum bence çoğu kişiyi ters köşeye yatırmış durumda.. bu kadar formda dönmesi beklenemezdi.. roland garros şampiyonunu da yendi belçikalı.. turnuvadaki ilk setini kaybetti ama ben "3 setlik maçı kaldıramaz" diye düşünürken 6-2 ile aldı üçüncü seti.. bravo..

ilk sette bir anda 4-1 öne fırladı clijsters ancak kuznetsova kolay pes etmedi ve durumu 4-4'e getirdi.. kendi servis attığı oyunu alan belçikalı, kuznetsova'nın servisinde 2 set puanı yakaladı ve affetmedi.. dün yüzde 85 gibi bir servis istatistiğine sahip olan clijsters'ın ilk setteki ilk servislerinin oyuna girme oranı yüzde 39'da kaldı bugün.. nazar değdirdim sanırım.. kuznetsova'nın 18 basit hatası da göze çarpan diğer bir kayıt..

ikinci sette yine set başında servis kırarak öne geçen belçikalı'ya cevap vermeyi başardı son roland garros şampiyonu.. 3-0'dan geri gelip 3-3'ü yakaladı ve seti de 6-4 kazandı.. son sette return oyunundaki etkisizliği nedeniyle 6-2 mağlup olmaktan kurtulamadı rus raket.. böylece clijsters 2 sene aradan sonra döndüğü tenis kariyerinde bir premier turnuvada çeyrek final görmeyi başarmış oldu.. rakibi dünya 1 numarası.. dinara safina çinli peng'i iki sette geçmeyi bildi..

annelerin günü bununla bitmedi.. turdaki bir başka anne, sybille bammer, ablası günün ilk maçında elenen serena'yı iki sette geçerek çeyrek finalist oldu.. serena twitter sayfasına günlerdir "hastayım, yataktayım, oy başım" şeklinde iletiler yazıyordu.. hastalığının etkisi vardır şüphesiz yenilgisinde.. ama benim için fark etmez.. iki williams'tan da aynı gün içerisinde kurtulunca neşe doluyormuş insan.. williams 27 basit hata yaptığı ilk setin sonunda raketini yerden yere vurunca code violation aldı hakemden.. ikinci sette ise 5-2 gerideyken savaşmaya çalıştı.. bammer heyecanına yenik düşüyordu az kalsın ancak 5-4 iken kendi servis attığı oyunu kazanarak 2. seti de almış oldu.. bammer'in çeyrek finaldeki rakibi jelena jankovic.. victoria azarenka'yı yakın geçen maç sonrası 7-5/7-6 ile saf dışı bıraktı sırp raket..

caroline wozniacki dün ivanovic'i eleyen czink'in ilk sette sakatlanması ile yorulmadan tur atlayan taraf oldu.. rakibi dementieva olacak.. rus raket üçüncü tur maçında formda isim sorana cirstea'yı iki sette geçmeyi bildi.. geçmese yine bir wozniacki - cirstea maçı izleyecektik..

çeyrek final eşleşmeleri:

[1] dinara safina - [wc] kim clijsters
[14] flavia pennetta - daniela hantuchova
[8] caroline wozniacki - [4] elena dementieva
[5] jelena jankovic - sybille bammer

cuma gününün programı

Read more...

13 Ağustos 2009 Perşembe

kendi kendine konuşana deli derler normalde



haas 5 sete giden maçı kazanıyor bu konuşmadan sonra.. hem de bu sette başka oyun vermeden..

Read more...

küçük safina ve inat safina

çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutalım.. neden safina? minik kızın tişörtüne dikkat ettiniz mi? evet safinanın iğrenç göbeği.. umarım büyüyünce safina öykünüp de göbek yapmaz..

ayrıca safina'nın bir hindistan cevizi ile inatlaşarak, onu açmaya çalışırken bıçakla sol elini yardığını.... biliyor muydunuz?
"in los angeles, i would say i lost a bet with a coconut. i was trying to open a coconut, and actually didn't open very good because the knife slipped and it went straight into my hand."

Read more...

kim fırtınası


kim clijsters.. vauv! patty schnyder karşısında öyle bir servis oyunu yüzdesi ile oynadı ki dudağım uçukladı.. ilk sette ilk servislerinin oyuna girme oranı yüzde 89, ilk servisten puan kazanma oranı yüzde 94 (15/16).. ikinci sette biraz daha insan gibi attı da maç sonunda yüzde 85 gibi yine yüksek olan bir ilk servisten puan çıkarma oranını yakaladı.. neticede patty schynder'e 1 kez bile servis kırma şansı tanımadan maçı bitirdi.. üçüncü turdaki rakibi kuznetsova olacak.. 6-1 üstünlüğü var belçikalı'nın kuznetsova karşısında..

bir başka sıcak isim flavia pennetta.. geçen haftanın los angeles şampiyonu bu haftaya da hızlı giriş yaptı.. agnes szavay'ı da yendi ve üçüncü turda venus williams ile karşılaşacak..

iki polonya kökenlinin maçından galip olan taraf yine wozniacki oldu.. daha önce 2 çim kort ve 1 toprak kort maçından galip ayrılan danimarkalı olmuştu.. en son eastborune yarı finalinde 3 sette geçmişti rakibini.. bu sefer yine 3 sette geçti.. wozniacki ilk sette 3-0 öne geçmesine rağmen seti 6-4 kaybetti.. ikinci ve üçüncü setlerde yine setin hemen başında servis kırdı ve bu sefer setlere tutunmayı başardı.. wozniacki'nin üçüncü turdaki rakibi melinda czink.. czink ikinci turda ana ivanovic'i devirmeyi başardı.. şu sıralar gelen vuruyo, giden vuruyo zaten ivanovic'e..

en azından sorana cirstea kazanmaya devam ediyor.. bugün anna-lena grönefeld'i iki sette devirip üçüncü turda dementieva'nın rakibi oldu.. zor bir maç rumen için ama kazanması gerekiyor.. ilk 10'a girmek istiyorsan ilk 10'daki tenisçileri yenmek zorundasın..

bu arada önceki gün safina az kalsın ilk maçında eleniyordu.. roberta vinci'nin elinden zor kurtuldu.. shuai peng'den de kurtulur ama bir kim clijsters - dinara safina maçı izlemeye değer..

bugünün sonuçları:
(4) E Dementieva (RUS) d (Q) Y Wickmayer (BEL) 63 64
(5) J Jankovic (SRB) d (WC) M Kirilenko (RUS) 76(6) 63
(7) V Zvonareva (RUS) d A Kleybanova (RUS) 64 16 75
(8) C Wozniacki (DEN) d A Wozniak (CAN) 46 64 64
(9) V Azarenka (BLR) d A Chakvetadze (RUS) 64 62
(14) F Pennetta (ITA) d A Szavay (HUN) 62 64
D Hantuchova (SVK) d A Bondarenko (UKR) 75 16 64
P Shuai (CHN) d M J Martínez Sánchez (ESP) 57 62 61
(WC) K Clijsters (BEL) d P Schnyder (SUI) 62 75

çiftlerde ipek şenoğlu/yaroslava shvedova çifti bethanie mattek sands/nadia petrova ikilisine 6-3lük iki setle yenilerek ikinci turda turnuvaya veda ettiler..

perşembenin programı

-----

gece iki güzel maç izlemek adına uyumayıp, oturup da bir yarım, bir çeyrek maç izlemek de koyuyormuş adama.. mayıs sonundan bu yana ilk defa korta çıkan rafael nadal vatandaşı david ferrer'in dizindeki sorun nedeniyle ilk setin 7. oyununun sonunda maçtan çekilmesiyle çok rahat bir şekilde üçüncü turu gördü..


ilk sette oyunlar 2-1 nadal lehine iken toplam 7 kez servis kırma şansı yakalayan ve bunlardan yararlanamayan ferrer sekizinci servis kırma puanında nadal'ın çift hata yapması sonucu durumu 2-2'ye getirdi.. ferrer'in servis attığı yedinci oyunda nadal'ın baseline yakın düşen etkili return vuruşları neticesinde servisini kırdıran ferrer maçı bu noktada bıraktı.. ferrer korttan ayrılırken bu güzel akşamda nadal'ı izlemeye gelen amerikalılar (kanadalılar) hayal kırıklığındna dolayı öylece dururlarken nadal vatandaşını alkışlamaları için onları gaza getirmeye çalışıyordu..

hemen diğer maça bağlandım.. grandstand'de fernando gonzalez ile tommy haas karşılaşıyorlardı.. şilili 1-4'ten geri gelip 5-5 yapmıştı ilk sette skoru.. haas bu oyunda servis atarken sağ elini sakatladı.. durum berabere iken çift hata yapınca bu kritik servisi kullanmadı ve trainer çağırdı.. tedaviden sonra dönüp servis attığı oyunu aldı.. kort değişimi sırasında trainer'ın "buraya plaster yapıştırmamız lazım" önerisine karşı çıktı.. gonzalez'in servis oyununu sıfıra karşı kaybetti.. tie-break öncesi gidip "e hadi yapıştır bari" dedi trainer.. sandalye hakemi " eğer tedavi olacaksa 1 ceza puanı vermem gerek" dedi.. haas'ın cevabı "istersen 5 puan ver" idi.. tie-break'e 1-0 geride başlayan haas oyuna tutunamadı ve amerikalı seyircilerin (kanadalı tabi ama içlerinde amerikalılarda yok değildir, vardır, evet) ıslıkları eşliğinde çekilmek zorunda kaldı..

gonzalez'in üçüncü turdaki rakibi toprak kortta üstüste iki şampiyonluk kazanan ve 12 maçtır yenilmeyen nikolay davydenko.. davydenko montreal'de ikinci turda paul-henri mathieu'yu iki tie-break'e giden set ile geçmeyi başardı.. nadal'ın rakibi ise sürpriz sonuçlara imza atan philipp petzschner.. alman raket ilk turda sam querrey'i ikinci turda tommy robredo'yu elemeyi başardı..

bugün oynanan diğer maçlar:
[5] A Roddick (USA) d I Andreev (RUS) 61 76(3)
[6] J Del Potro (ARG) d [Q] J Hernych (CZE) 62 75
[7] J Tsonga (FRA) d R Schuettler (GER) 46 63 64
[9] G Simon (FRA) d [Q] A Falla (COL) 46 62 62
[10] F Verdasco (ESP) d L Mayer (ARG) 61 61
[Q] J Ferrero (ESP) d [13] G Monfils (FRA) 63 76(7)
P Petzschner (GER) d [15] T Robredo (ESP) 76(3) 76(4)
M Youzhny (RUS) d J Isner (USA) 67(8) 61 63
V Hanescu (ROU) d P Kohlschreiber (GER) 63 46 75
S Wawrinka (SUI) d [LL] A Golubev (KAZ) 75 64

üçüncü tur eşleşmelerinde tablonun üst tarafında iki isviçreli ve iki fransız karşılaşıyorlar.. ikiz babası federer, baba adayı wawrinka ile oynayacak.. federer önceki gün kanadalı frederic niemeyer karşısında zorlansa da galip geldi.. gilles simon ise jo-wilfried tsoga ile mücadele edecek.. ikisi de bugün ilk seti kaybettikleri maçı kazandılar.. simon'un yendiği alejandro falla elemelerin ikinci turunda ernests gulbis'i elemişti..

bakalım juan carlos ferrero'nun gücü andy murray'i alt etmeye yetecek mi? wild card ile katıldığı wimbledon 2009'da çeyrek finale kadar çıkıp burada murray'den set bile alamadan elenmişti.. montreal'de ilk turda lleyton hewitt'i çok rahat geçmişti ispanyol.. bugün de monfils karşısında ikinci sette 3 kez set puanı çevirdi ve maçı kazandı..

andy roddick'in kurası çok zor gözüküyor.. üçüncü turdaki rakip sert kortun amansız tenisçilerinden fernando verdasco.. hadi onu geçti diyelim alttan novak djokovic geliyor.. geçen haftanın şampiyonu juan martin del potro kaldığı yerden devam ediyor.. victor hanescu zorlar biraz arjantinli'yi.. çeyrek finalde olası nadal eşleşmesi nefes keser..

perşembe gününü programı
izlenir maçları yazayım dedim de izlenmeyecek maç yok ki.. yine de ferrero-murray ve roddick - verdasco maçları nefes keser.. (ikisinin de aynı saatte başlaması iğrenç olmuş)

Read more...

11 Ağustos 2009 Salı

ted open 09

normalde wta ve atp tour maçlarını zor takip eden, izleyemediğim turnuvalar hakkında bir şeyler yazarken çok zorlanan biri olarak bir challenger turnuvası olan ted open hakkında yazmak hiç aklımda yoktu.. zop istedi bir şeyler anlatmaya çalışalım..

öncelikle ted open hakkında şurayı okyabilirisiniz..
geçmiş şampiyonları arasında nikolay davydenko ve robin söderling gibi isimler var.. bu seneki versiyonu bu hafta oynanıyor ve yine önemli isimler mevcut..
federer'in veliahtı olarak gösterilen grigor dimitrov wild card ile turnuvadaki yerini aldı ve ilk maçta fransız nicolas mahut ile karşı karşıya geliyor.. maç bugün.. geçen senenin şampiyonu portekizli frederico gil 1 numaralı seribaşı olarak mücadele ediyor.. ilk turda korhan ural ateş'i 6-0lık iki setle geçti portekizli.. florian mayer, edouard roger-vasselin, stefan koubek, karol beck, ricardo ghedin gibi ismini sık sık atp tour'da duyduğumuz tenisçilerin yanı sıra türkiye 1 numarası marsel ilhan da ana tabloda şampiyonluk için mücadele veriyor.. marsel ilhan'ın çiftlerdeki partneri grigor dimitrov..

turnuva ana tablosu

Read more...

novak, naptın?

2007-montreal

2009-montreal

Read more...

galatasaray özentisi federer



montreal'de amerika açık için ısınma turlarına başlayan federer, sevenlerinin de mora ısınmasını ister gibi.. yoksa federer amerika açık'ta mor mu giyecek? nike ne yapmaya çalışıyor?

Read more...

mamma mia!

wta tour oyuncuları panikte.. "anneeciğiiim" diyorlar.. 2 senedir profesyonel turda maç oynamamış, çoluk çocukla uğraşmış olan clijsters daha 2 hafta önce dünya 3 numarası venus williams'ı yenerek şampiyonluk elde etmiş marion bartoli'ye set vermedi.. "işte wta tour'un içler acısı hali" diye sille tokat girişmek istemiyorum hemen.. sakin olmak haftanın bitmeisni beklemek lazım..

rakibine 10 kez servis kırma şanıs verip bunların sekizini çevirmeyi başaran belçikalı 4 kez servis kırarak geri dönüşünün ilk maçında mutlu sona ulaştı.. bartoli'nin oyuna giren ilk servislerinin de yarısında puan kazanmayı başararak return oyunundaki etkinliğini konuşturdu..maçtan sonra clijsters "çok uzun zamandır bunun için hazırlanıyordum, sonunda burada olmak heyecan vericiydi. ilk maçımdan sonra bunun bitmemesi, bir başka maça çıkacak olmak da beni heyecanlandırıyor." diyerek hislerini anlattı.. marion bartoli ise "iki senedir maç oynamayan biri için şu anda bulunduğu seviye büyüleyici." açıklamalarını yaptı ve devam etti: "tenisi bırakmadan önce backhand vuruşu forehand'inden daha iyiydi, şimdi ise tam tersi."

ikinci turdaki rakibi patty schynder "hepimiz onu çok özledik, umarım geri dönüş deneyiminden hoşnut olur ve bizimle biraz daha kalır" dedi.. istanbul cup 2009'da ilk turda elenen isviçreli sözlerine "onu bırakma kararından sonra hiç mutlu görmedim. şimdi geri döndü ve tekrar mutlu. önemli olan da bu işte." diyerek devam etti.

patty schynder ilk turda gisela dulko'yu 6-4/6-0 ile geçmeyi başardı.. bu kadar rahat kazanması şaşırtıcı. günün bir diğer garip sonucu ise ana ivanovic'ten geldi.. genç amerikalı melanie oudin karşısında ilk seti 6-2 kaybeden sırp raket diğer iki seti 6-1 ile alarak ikinci tura çıktı.. istatistiklere baktığımda ivanovic'in ilk servisleri oyuna sokmakta çok zorlandığını söyleyebilirim.. ilk servislerinin yüzde 45'ini oyuna sokabilen 11 numaralı seribaşı bunların yüzde 76'sından puan çıkarmış.. özellikle 6-1 kazandığı üçüncü sette her üç ilk servisten ikisi oyuna girmemiş ki buna rağmen rakibine servis kırdırmamak için rakibinizin gerçekten çok kötü oynaması gerek.. oudin üçüncü sette ana ivanovic'in servis oyunlarında yalnızca 3 puan alabilmiş.. ivanovic'in ikinci turdaki rakibi melinda cznik.. czink, alize cornet'i 6-3/6-2 ile geçmeyi başardı..


diğer sonuçlar:

[9] Victoria Azarenka (BLR) d Kaia Kanepi (EST) 63 76(2)
Anna-Lena Groenefeld (GER) d [16] Virginie Razzano (FRA) 63 36 64
Roberta Vinci (ITA) d [Q] Tatjana Malek (GER) 64 61
Lucie Safarova (CZE) d Iveta Benesova (CZE) 63 76(7)
[Q] Olga Govortsova (BLR) d Ekaterina Makarova (RUS) 61 63
Aleksandra Wozniak (CAN) d Carla Suarez Navarro (ESP) 60 63
Anna Chakvetadze (RUS) d Elena Vesnina (RUS) 75 63
[Q] Kateryna Bondarenko (UKR) d Magdalena Rybarikova (SVK) 62 62

çiftlerde ipek şenoğlu/yaroslava shvedova çifti alla kudryavtseva/olga savchuk ikilisini 6-3/6-2 ile yenerek ikinci tura yükseldi.. rakipleri bethanie mattek sands/nadia petrova.. iyi arkadaş olan caroline wozniacki ve sorana cirstea bir süredir çiftlerde beraber takılıyorlardı.. bu hafta cirstea yok çiftlerde.. caroline ise amerikalı meghann shaughnessy ile partner olmuş.. işin ilginci de amerikalı'nın teklerde ilk turdaki rakibi sorana cirstea..

ikinci günün programı

-----
montreal'de, rogers cup'ta neler oluyor bakalım:

günün şoku sam querrey'den.. alman philipp petzschner'a 7-5 ve 6-3lük iki set ile kaybetti amerikalı.. alman raket ilk servislerinin yüzde 88'inden puan çıkartmayı başardı.. marin cilic'in mikhail yozuhny'e 3 sette yenilmesi de sürpriz.. böylece iki iyi servisçi daha ilk turda turnuvaya veda etti..

iki ay sonra ilk kez korta çıkan gael monfils bu sene tenisi bırakacak olan marat safin karşısında kariyerindeki dördüncü galibiyeti aldı.. fransız raket ikinci turda lleyton hewitt ile juan carlos ferrero maçının galibi ile oynayacak.. ilk turda eski dünya 1 numarasını eledi ikinci turda da eski dünya 1 numaralarından biriyle daha oynayacak.. maçtan sonra safin şunları dedi:
"gerçekçi bir insanım ve bundan sonra bir daha şampiyonluk kazanamayacağımı biliyorum. her geçen turnuva oynamak daha da zorlaşıyor. her maç bir savaş gibi, kritik anlarda hata yapmamak çok zor ama güzel bir şekilde bırakmak için uğraşıyorum, daha çok keyif almalıyım."

roger federer'in rakibi frederic niemeyer oldu.. 33 yaşındaki kanadalı "kendi seyircim önünde dünyanın en iyi oyuncusuna karşı maç bitirmek değerli olacak, ya da maçı kazanmak" dedi dün..

teklerden önce çiftlerde koçu francisco roig ile birlikte oynayan rafa nadal, novak djokovic/dusan vemic ikilisini 7-5/6-4 ile geçti.. partneri ross hutchins ile çiftlerde mücadele eden andy murray ise ilk maçta üzüldü.. jeff coetzee/jurgen melger ikilisine süper tie-break'te yenildi britanyalılar..

ilk günün sonuçları:

[13] G Monfils (FRA) d M Safin (RUS) 62 36 62
M Youzhny (RUS) d [14] M Cilic (CRO) 46 76(4) 61
[WC] F Niemeyer (CAN) d I Kunitsyn (RUS) 75 61
R Schuettler (GER) d F Serra (FRA) 64 60
I Andreev (RUS) d D Tursunov (RUS) 55 ret. (ankle)
P Mathieu (FRA) d G Garcia-Lopez (ESP) 75 06 61
J Chardy (FRA) d Y Lu (TPE) 67(5) 63 64
[WC] P Polansky (CAN) d [WC] B Agostinelli (CAN) 63 76(6)
S Wawrinka (SUI) d N Kiefer (GER) 64 61
P Petzschner (GER) d S Querrey (USA) 75 63

ikinci günün maçları
federer, murray, djokovic korta çıkıyor.. lleyton hewitt - juan carlos ferrero maçı tsi 18:00..

Read more...

10 Ağustos 2009 Pazartesi

ah şu şakacı roddick


sizleri roddick'in twitter'daki profil fotosu ile başbaşa bırakıyorum

andyroddick changed the pic only cause @serenajwilliams wanted to see her butt competition.... i have no chance

Read more...

simone bolelli evlendi

simone bolelli uruguaylı model ximena fleitas'la dünya evine girdi.. mutluluklar o zaman..

Read more...

32. haftanın turnuvaları

montreal sıralamanın zirvesindeki iki ismin dönüş turnuvası oluyor.. roger federer wimbledon'daki epik finalden sonra ve ikiz babası olarak ilk kez kortlara çıkıyor.. rafael nadal ise roland garros 4. turundaki robin söderling mağlubiyeti sonrası ilk kez kendini önemli bir turnuvada test edecek..

robin söderling washington dc'deki turnuvadan bileğindeki (dirseğindeki - teşekkürler zop) sakatlığı sebep göstererek çekilmiş ve juan martin del potro karşısına çıkmamıştı.. kanada'daki turnuvayı da es geçmek zorunda kaldı isveçli raket.. böylece rogers cup'ta olası bir nadal-söderling çeyrek finali de artık imkansız.. david nalbandian'da kalça ameliyatından sonra hala iyileşemediği için turnuvayı kaçıracak bir diğer isim..

ana tablonun alt tarafında nadal'ın rakibi olarak yerleşen ilk 8 içerisinden seribaşı tenisçiler novak djokovic, andy roddick ve juan martin del potro.. federer'in ilk 8 içerisinden rakipleri ise andy murray, nikolay davydenko ve jo-wilfried tsonga.. buna bakarak nadal'ın final yolunun çok daha çetin olduğunu söyleyebilirim..

lleyton hewitt ile juan carlos ferrero arasındaki ilk tur eşleşmesi en çok göze çarpanı.. wimbledon 2009'un iki çeyrek finalistinden biri daha ilk turda turnuvaya veda edecek.. juan carlos ferrero elemelerden geldi.. tablonun ikinci çeyreği ölüm çeyreği gibi zaten.. ilk turdaki diğer eşleşmede "bu sene son" diyen 2000 şampiyonu marat safin genç fransız gael monfils ile ikinci tura çıkma mücadelesi verecek.. son aylarda yükselen performansıyla dikkat çeken tommy haas ise turun en uzun adamı ivo karlovic ile karşılaşıyor.. tommy haas turu geçerse geçen hafta başkentte yenildiği fernando gonzalez ile tekrar karşılaşacak..

tablonun üçüncü çeyreği hemşehrileri birbirine kırdırıyor.. dimitri tursunov ile igor andreev, feliciano lopez ile fernando verdasco, jesse levine ile john isner ve peter polansky ile bruno agostinelli ilk turda birbirleri ile karşılacak olan isimler.. novak djokovic ve andy roddick'in başı çektiği bu çeyrekteki diğer seribaşılar fernando verdasco ve marin cilic..

montreal, novak djokovic ve andy murray'nin de wimbledon'dan sonra ilk sert zemin müsabakaları olacak.. nikolay davydenko da toprak kortta 10 maç üstüste kazanıp iki şampiyonluk elde ettikten ve tekrar ilk 10'a girdikten sonra ilk kez sert zeminde mücadele edecek..

yıllardır ilk ikiyi kapatmış olan nadal, federer ikilisinden bu ünvanı almak için uğraşacak andy murray.. turnuvayı kazanırsa 2.liğe yerleşme şansı var..

bir başka sürpriz de nadal'ın çiftler oynayacak olması.. 40 yaşındaki francis roig ile birlikte çiftlerde şampiyonluk arayacak ispanyol raket.. teklerde zorlanacağını düşünürken o neler yapıyor..

ana tablo

bayanlarda cincinnati'de western and southern financial group gibi uzun bir adı olan turnuvada sıralamanın üst taraflarından katılmayan yok, hatta fazlası var.. kim clijsters, eski dünya 1 numarası, ikinci baharını yaşamak üzere kortlara cincy'de dönüyor.. ve rakibi stanford'da şampiyon olan marion bartoli.. zor bir maç, zor bir görev belçikalı için.. clijsters ayrıca çiftlerde partneri yanina wickmayer ile mücadele edecek..

tablo bu sefer insanflı davranmış ve gençleri bir araya toplamamış.. venus williams'ın safina'nın tarafına düşmesi ile yine bir williamslar finali söz konusu olabilir.. ilk turu bye geçen dinara safina ikinci turda roberta vinci - tati malek maçının galibi ile karşılaşacak.. serena ise katerina bondarenko - magdelina rybarikova eşleşmesinden gelecek raketle üçüncü tura çıkma mücadelesi verecek.. serena williams demişken, kendisi iki gündür twitter sayfasında hasta olduğunu, yataklara düştüğünü yazıyor.. tabi soğuk algınlığı ne kadar ciddi, oyununu ne kadar etkiler bilemiyorum.. iki hafta önce samantha stosur'a yenildikten sonra tekrar kendini ispatlama ihtiyacı duyuyordur amerikalı..

kendisine yine twitter sayfasından geçmiş olsun dileklerini gönderen abla williams (aynı evde değil misiniz?) olga govortsova ile ekaterina makarova arasındaki ilk tur maçının galibi ile karşılaşacak.. venus'ün üçüncü turdaki olası rakibi dün los angeles'ta şampiyon olan flavia pennetta..

11 numaralı seribaşı ana ivanovic için ise işler yolunda gitmiyor gibi.. geçen haftaki erken vedasından sonra bu hafta ilk turda genç amerikalı melanie oudin ile karşılaşacak.. üçüncü tura kadar çıkarsa orada caroline wozniacki var.. geçen haftanın yarı finalisti sorana cirstea güzel kura çekmiş..

diğer sırp 5 numaralı seribaşı jankovic ikinci turda maria kirilenko ile ipek şenoğlu'nun çiftler partneri yaroslava shvedova maçının galibi ile oynayacak.. kirilenko ne alaka, nasıl wild card almış diyenler için kirilenko'nun geçen sene burada yarı final gördüğünü hatırlatmak isterim..

samantha stosur'un yanı sıra omuzunda sakatlığı bulunan sabine lisicki de turnuvaya katılamayacak tenisçilerden.. toronto, rogers cup'ta tekrar tura döneceği müjdesini verdi alman raket..

ana tablo

Read more...

karavana sam

samantha stosur beşinci tekler finalinden de boynu bükük ayrıldı ve yosemite sam deyiverdim bi anda kendisine.. flavia pennetta karşısında istediği servisleri bulamadı avustralyalı.. yarı finalde sorana cirstea karşısındaki mükemmel servisleri bu maçta işlemeyince tekler şampiyonluğu bir başka bahara kaldı.. flavia pennetta ise kariyerindeki sekizinci çiftler şampiyonluğunu kazanırken geçen sene finalde elendiği los angeles'ta bu sefer kupayı kaldırarak sabah açıklanacak yeni sıralamada ilk 15'teki yerini sağlamlaştırdı..

final maçına baktığımızda tarafların yarı finaldeki servis performanslarının tam tersi servis attıklarını gördük.. yarı finalde cirstea karşısında çeşitli ve etkili servisleri ile sonuca giden stosur bugün tutuk, şarapova karşısında kötü bir servis yüzdesi ile oynayan (ancak şarapova kadar değil) pennetta ise stosur karşısında iyi servisleri ile sonuca gitmeyi başardı..
winner/basit hata oranında 1'in üzerine çıkmayı başardı pennetta bu maçta.. 18 winner'a karşılık 16 basit hata ile oynayan italyan raketin karşısında ise 19/32 oranla oynayan stosur'ın maçı kaybetmesi sürpriz olmadı..

ilk setin 7. oyununda 2 çift hata yapan stosur rakibine 3 kez servis kırma şansı verdi.. bunlardan ilkini değerlendiremeyen pennetta ikincisini affetmedi ve ilk setteki tek servis kırmayı gerçekleştirdi.. set sonuna kadar avantajını korumayı bilen dünya 14 numarası 6-4 ile kazanan taraftı.. ikinci sette ise servislerinin etkinliğini arttıran ve return oyununda çok iyi bir performans gösteren pennetta bir kez servis kırdırsa da rakibinin servisini 3 kez kırmayı başararak set vermeden maçı tamamladı ve şampiyonluğa ulaştı..

stosur maçtan sonra "kötü oynadığımı düşünmüyorum.. flavia çok iyi oynadı.." diyerek rakibine hak ettiğini verdi.. pennetta 12. sıraya yükseliyor bu şampiyonlukla ve amerika serileri 2009'da bartoli ve stosur ile birlikte başı çekiyor.. amerika serilerini şampiyon olarak bitiren raket amerika açık'ı da kazanırsa cebine ekstradan para giriyor..


erkeklerde ise juan martin del potro geçen seneki başarısını tekrarladı ve dc'de şampiyon oldu.. finalde andy roddick karşısında ilk seti kaybetse de sonraki setleri 7-5 ve 7-6 (6) ile alan genç arjantinli böylece sıralamadaki puanlarını korumuş oldu.. wimbledon'dan sonraki hafta andy roddick ile sıralamada yer değiştirmişti del potro ve şimdi kaybettiği 5 numarayı tekrar almak için fırsat kolluyor..

bu seneki en iyi tie-break istatistiğine sahip oyuncalardan biri olan roddick dün yarı finalde john isner'a bir tie-break kaybetmişti.. bugün 6-3 gerideyken 3 kez maç puanı çevirdi ancak 8-6 yenilmekten kurtulamadı.. del potro böylece bu seneki ikinci, toplamdaki ise altıncı şampiyonluğunu kazandı.. amerika açık'ta iyi bir kurayla finale gider..

Read more...

9 Ağustos 2009 Pazar

kim geliyor? kim geliyor!

kim clijsters 2 sene aradan sonra ikinci bahar için raketi eline aldı.. cincy ile başlayacak olan amerika serisi amerika açık ile son bulacak.. cincinnati öncesi dementieva ile çeşme başında tenis oynadılar.. wta'de atraksiyon diz boyu..

bu arada cincy kurası çekildi clijsters'ın ilk turdaki rakibi geçen hafta stanford'da şampiyon olan marion bartoli.. hmmm..



(photos: via yahoo)

Read more...

dc'de final: roddick vs. del potro

başkentte bu turnuvayı daha önce 3 kez kanamış olan andy roddick ile geçen senenin şampiyonu del potro finalde şampiyonluk için mücadele edecekler..

roddick finale kuleleri devire devire geldi.. üçüncü turda vatandaşı sam querrey, çeyrek finalde ivo karlovic ve yarı finalde john isner roddick karşısında direnemediler.. toplamda 7 set süren bu üç maçın 4 seti tie-break ile sonuçlandı ve roddick bu setlerden sadece birini kaybetti, o da john isner'a..

del potro ise final yolunda wimbledon 2009'da yenildiği lleyton hewitt'i üç sette ve fernando gonzalez'i set vermeden geçmeyi başardı.. çeyrek finalde robin söderling bileğinden sakat olduğu için maça çıkmadı.. çıksa da sonuç değişmeyecekti zaten..

erkekler turnuvaları hakkındaki yazıları niye bayanlar turnuvalarını yazdığım istekle ve şevkle yazamıyorum bilmiyorum..

Read more...

los angeles'ta final çiftler oyuncularının

los angeles'ta finalin adı stosur - pennetta oldu.. e ben dünkü postun sonunda "cirstea - şarapova finali ne güzel olur" yazacağım da "stosur - pennetta" finali olmayacak ha? şaşarım..

maria şarapova karşısında italyan raketin pek ekstra bir şey yapmasına gerek kalmadı.. şarapova a takımı dizisindeki kasetler gibi kendi kendini yok etmeyi başardı.. 61 basit hata ve 16 çift hata.. rus raket agresif oynamaya çalıştı ve bunun bedelini yaptığı basit hatalarla ödedi.. her ne kadar winnerlarda 34-17 önde olsa da basit hata sayısına baktığımızda rus raketin bu agresifliğinin sonucunun hiç de iyi olmadığını söyleyebiliriz.. iki oyuncu da maç içerisinde servislerindeki dengesizliğe bir çare bulamadılar..

ilk seti 6-2lik skorla kaybeden şarapova ikinci sette durum 4-4 iken servis attığı oyunda 0-40 geriye düşmesine rağmen oyunu almayı bildi.. daha sonra flavia pennetta'nın servis oyununda 15-40 ı yakalayan rus raket ilk set puanından yararlanamasa da italyan tenisçinin çift hatası ile setlerde eşitliği yakaladı..

üçüncü sette setin başında servis kırma avantajını eline geçiren ve 3-1'i yakalayan taraf şarapova olmasına rağmen daha sonra hiç oyun alamayarak seti 6-3 kaybetti ve turnuvaya yarı finalde veda etmiş oldu.. üçüncü set ve şarapova için italyan raket "3-1 gerideydim ve maçı kaybettim diyordum ama mücadele etmeye çalıştım.. benim için hiç kolay olmadı, baskıyı hissetmeye başladım.. o büyük bir şampiyon, onu yenmek hiç de kolay değil" dedi..

geçen senede burada yine final oynayıp dinara safina'ya iki sette kaybetmişti pennetta..

yarı finalin diğer ayağında samantha stosur rövanşı vermedi.. roland garros çeyrek finalindeki maçın neredeyse aynısı yaşandı.. tek bir farkla.. sam stosur 2 ay öncesine oranla çok çok daha iyi, çok daha iyi servis atıyor, çok daha atletik, çok daha agresif.. amerika çık'ta çiftlerde olduğu kadar teklerde de çok şey bekleniyor artık kendisinden, bu beklentiyi son 2-3 aydır oynadığı oyunla kendi yarattı..

dünkü maçta her ne kadar cirstea ayağındaki sorun nedeniyle kort içinde rahat ve hızlı hareket edemediyse de bu avustralyalı'nın galibiyetini gölgelemesin çünkü stosur'un servisleri ve forehandleri sağlam bir oyuncu için bile yakalaması çok güç toplardı..

iki iyi çiftler oyuncusunu tekler finalinde görmek ilginç.. bol bol file önü oyunu, bol bol vole, iyi servisler görmek olası.. ilginç bir mücadele olacak, ancak eğer iki tenisçi de yarı finaldeki gibi servis atarlarsa samantha stosur 5. finalinden mutlu ayrılan taraf olacaktır.. avustralyalı burada şampiyon olursa teklerde ilk 15'e girecek ve kariyerinin en iyi derecesine ulaşmış olacak..

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP