10 Ağustos 2009 Pazartesi

karavana sam

samantha stosur beşinci tekler finalinden de boynu bükük ayrıldı ve yosemite sam deyiverdim bi anda kendisine.. flavia pennetta karşısında istediği servisleri bulamadı avustralyalı.. yarı finalde sorana cirstea karşısındaki mükemmel servisleri bu maçta işlemeyince tekler şampiyonluğu bir başka bahara kaldı.. flavia pennetta ise kariyerindeki sekizinci çiftler şampiyonluğunu kazanırken geçen sene finalde elendiği los angeles'ta bu sefer kupayı kaldırarak sabah açıklanacak yeni sıralamada ilk 15'teki yerini sağlamlaştırdı..

final maçına baktığımızda tarafların yarı finaldeki servis performanslarının tam tersi servis attıklarını gördük.. yarı finalde cirstea karşısında çeşitli ve etkili servisleri ile sonuca giden stosur bugün tutuk, şarapova karşısında kötü bir servis yüzdesi ile oynayan (ancak şarapova kadar değil) pennetta ise stosur karşısında iyi servisleri ile sonuca gitmeyi başardı..
winner/basit hata oranında 1'in üzerine çıkmayı başardı pennetta bu maçta.. 18 winner'a karşılık 16 basit hata ile oynayan italyan raketin karşısında ise 19/32 oranla oynayan stosur'ın maçı kaybetmesi sürpriz olmadı..

ilk setin 7. oyununda 2 çift hata yapan stosur rakibine 3 kez servis kırma şansı verdi.. bunlardan ilkini değerlendiremeyen pennetta ikincisini affetmedi ve ilk setteki tek servis kırmayı gerçekleştirdi.. set sonuna kadar avantajını korumayı bilen dünya 14 numarası 6-4 ile kazanan taraftı.. ikinci sette ise servislerinin etkinliğini arttıran ve return oyununda çok iyi bir performans gösteren pennetta bir kez servis kırdırsa da rakibinin servisini 3 kez kırmayı başararak set vermeden maçı tamamladı ve şampiyonluğa ulaştı..

stosur maçtan sonra "kötü oynadığımı düşünmüyorum.. flavia çok iyi oynadı.." diyerek rakibine hak ettiğini verdi.. pennetta 12. sıraya yükseliyor bu şampiyonlukla ve amerika serileri 2009'da bartoli ve stosur ile birlikte başı çekiyor.. amerika serilerini şampiyon olarak bitiren raket amerika açık'ı da kazanırsa cebine ekstradan para giriyor..


erkeklerde ise juan martin del potro geçen seneki başarısını tekrarladı ve dc'de şampiyon oldu.. finalde andy roddick karşısında ilk seti kaybetse de sonraki setleri 7-5 ve 7-6 (6) ile alan genç arjantinli böylece sıralamadaki puanlarını korumuş oldu.. wimbledon'dan sonraki hafta andy roddick ile sıralamada yer değiştirmişti del potro ve şimdi kaybettiği 5 numarayı tekrar almak için fırsat kolluyor..

bu seneki en iyi tie-break istatistiğine sahip oyuncalardan biri olan roddick dün yarı finalde john isner'a bir tie-break kaybetmişti.. bugün 6-3 gerideyken 3 kez maç puanı çevirdi ancak 8-6 yenilmekten kurtulamadı.. del potro böylece bu seneki ikinci, toplamdaki ise altıncı şampiyonluğunu kazandı.. amerika açık'ta iyi bir kurayla finale gider..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP