14 Ağustos 2009 Cuma

montreal ve cincy'de çeyrek final eşleşmeleri

kanada masters'ta ilk 8 seribaşı çeyrek finale çıkmayı başardı.. cincinnati yola williamssız devam edecek.. anneler formda..

montreal'de, günün ilk maçında djoker rus rakibi mikhail youzhny'i iki sette mağlup etmeyi başardı ve çeyrek finale çıktı.. ilk sette çok kötü bir oyun ortaya koyan rus raket koca set boyunca yalnızca 1 winner kaydedebildi.. djokovic ise 7 winnerla seti tamamladı.. ikinci sette file önü oyununda çok daha etkiliydi youzhny ancak bu, onun seti kazanmasına yetmedi.. 6-3/6-4 ile kazanan sırp raketin çeyrek finaldeki rakibi ise andy roddick oldu..

andy roddick ile fernando verdasco arasındaki maç turnuvanın en güzel vuruşlarına sahne olan maçlardan biriydi.. iki etkili sert kort oyuncusunu karşı karşıya getiren mücadelenin ilk setinde taraflar servis kıramayınca set tie-break oyunu ile sonuçlandı.. setin 7. oyununda 0-40'ı yakalayan verdasco buradan oyunu verdi.. geçen hafta iki tie-break oyunu kaybeden roddick bu sefer başarılıydı ve 7-2 ile bu oyunu ve ilk seti hanesine yazdırdı..

ikinci set yine karşılıklı oyunlar ile giderken setin 10. oyununda servis kıran ispanyol raket 6-4 ile seti kazandı ve beraberliği yakaladı.. tam bir heyecan fırtınası şeklinde geçen üçüncü sette verdasco etkili servisleri ile dikkat çeken taraftı.. avantaj tarafından roddick'in backhandine doğru kullandığı servisler kortun dışına doğru spin alıyor, roddick bu topu karşılamak için kortun diğer tarafını açmak zorunda kalıyor ve verdasco da bu açıklıktan winnerları kazanıyordu.. setin 11. oyununda roddick'in yakaladığı servis kırma puanını 220 km/h'lik servisi ile kurtaran verdasco aynı oyunda ikinci kez bunu başaramayınca roddick maç için servis atar pozisyona geldi..

amerikalı raket kendi servis attığı oyunda 40-15'i yakalamasına rağmen verdasco buradan savaşarak geri döndü ve üst üste 4 puan alarak sette durumu 6-6'ya getirdi.. tie-break'e de iyi başlayan taraf ispanyol raketti.. roddick'in bir servisini kırarak avantajı yakalayan verdasco'ya amerikalı'nın cevabı gecikmedi.. geri dönen dünya 5 numarası bu oyunda 6-5 öndeyken verdasco'nun forehand'inin dışarı düşmesiyle maçı kazanan taraf oldu..

roddick, djokovic'i bu sene avustralya açık'ta ve indian wells'te yenmeyi başarmıştı.. djokovic, "iki yenilgim de sert zemindeydi, bu yüzden çok iyi oynamam gerekiyor kazanmam için" diyor.. " andy, ivo karlovic ile birlikte turdaki en iyi servisçilerden biri ve yeni koçuyla çalışmaya başladığından bu yana daha da iyi oynuyor."

tabi geçen seneki mevzuyu hatırlatmadan geçmeyelim.. roddick sırp raket için sakatlık numarası yapıyor demişti.. djokovic'in buna cevabı kazandığı dördüncü tur maçından sonra binlerce amerikalı seyirci önünde olunca pek hoş olmamıştı.. çeyrek finalde karşılaşan iki raketten yarı finale çıkan taraf djokovic olmuştu..

üç numaralı seribaşı ve turnuvayı kazanacağını düşündüğüm andy murray, tırmanıştaki juan carlos ferrero'yu çok rahat geçti.. açıkçası bu kadar rahat bir galibiyet beklemiyordum britanyalıdan.. zira geçen sene bu zamanlar ilk 100'ün dışında bulunan ispanyol raket wimbledon'da çeyrek final ve 2 hafta önce umag'da final oynayarak sıralamada 29. sıraya kadar yükseldi.. bu hafta da lleyton hewitt ve gael monfils'e set bile vermemişti (50 vuruşluk bir ralli var gael monfils maçında, post olarak koycam siteye).. ancak bugün 6-1/6-3 ile kaybetti ispanyol.. yine de daha da yükselecektir eski dünya 1 numarası..

andy murray'nin rakibi iki hafta önce umag'da finalde ferrero'yu yenerek şampiyon olan davydenko.. davydenko toprak korttan sert korta geçişi iyi yapmış gözüküyor.. üst üste iki toprak kort şampiyonasından birincilik kupasıyla ayrılan rus raket katıldığı ilk sert kort turnuvasında 2 maç daha kazanarak 12 maça yükseltti yenilmezliğini.. fernando gonzalez'i 7-6/7-5 ile yendi..

günün erken saatlerinde, bu turnuvada final oynayacağını düşündüğüm juan martin del potro rumen victor hanescu karşısında, beklediğim gibi, zorlandı.. ilk seti 6-3 kaybeden arjantinli daha sonraki setleri 6-3 ve 6-4 ile alarak çeyrek finale yükseldi.. geçen haftanın washington dc şampiyonu, çeyrek finalde rafael nadal ile karşılaşacak.. nadal, sürpriz bir şekilde querrey'i ve robredo'yu eleyen alman philipp petzschner'i rahat geçti.. ikinci tur maçında vatandaşı ferrer'in maçtan çekilmesiyle daha ısınamadan korttan galip ayrılmıştı nadal.. ilk büyük testi cuma günü del potro karşısında verecek.. ve kanımca 3 sete gidecek olan maçı kaybedecek..

ana tablonun üst tarafında, günün son maçlarında roger federer vatandaşı stanislas wawrinka'yı 6-4/7-6 yendi.. ikinic sette 3-1 öne geçen wawrinka bu üstünlüğünü korumayadı.. 7 numaralı seribaş tsonga da yine vatandaşı gilles simon'u yenerek turlayan taraf oldu.. gilles simon kazansaydı federer için gilles simon karşısındaki istatistiğini düzeltmek için bir şans doğacaktı.. simon geçen sene rogers cup'ta ve yıl sonu turnuvasında federer'i yenmeyi başarmıtı ve 2-0 önde..

çeyrek final eşleşmeleri:

[1] roger federer - [7] jo-wilfried tsonga
[3] andy murray - [8] nikolay davydenko
[5] andy roddick - [4] novak djokovic
[6] juan martin del potro - [2] rafel nadal

cuma gününü programı

-----

flavia pennetta'nın dumanı üstünde.. italyan'ın kendine güveni hat safhada ve önüne kim çıkarsa artık yenebileceğini düşünüyor.. bugün venus williams karşısında yine inanılmaz oynadı ve amerikalı'yı kendi evinde turnuva dışına itti.. bu, flavia'nın üst üste 14. galibiyeti..

maçın henüz 3. oyununda servis kırarak avantajlı duruma geçen italyan raket venus'un agresif oyununu püskürtmeyi de başardı.. servisini kırdırdıktan sonra daha çok file önüne gelmeye başlayan amerikalı'yı passing shotları ile geçmeyi başaran dünya sıralamasının 12 numarası baseline'a yakın, derin vurduğu toplarla williams'ın dengesini de bozmayı başardı.. ilk set karşılıklı servis kırmalar ile tie-break'e giderken, tie-break oyunu öncesi venus'ün raketini değiştirmesi tartışılır bir karardı.. pennetta önce 3-0 ardından 6-1 öne geçti ve tie-break'i 7-2 kazandı.. williams'ın ikinci servislerden puan çıkarma oranı sadece yüzde 29'da kaldı..

serviste topu havaya atış hareketinde sorun yaşayan venüs williams ikinci sette daha canlı gözükse de pennetta da seviyesini yükselterek cevap verdi.. setin 8. oyununda 3 kez servis kırma şansı yakalayıp bunlardan hiçbirini değerlendiremeyen italyan raket, 10. oyunda williams'ın forehand'inin dışarı çıkması ile servis kırmayı başardı ve ikinci seti 6-4 kazanarak çeyrek finali gördü..

ikinci servis oyunlarındaki etkisizliği ve yaptığı 20 winner'a karşılık 41 basit hatayla maçı kaybetmesi kaçınılmazdı amerikalı'nın.. pennetta'nın çeyrekteki rakibi daniela hantuchova..

hantuchova ile vera zvonareva arasındaki hayli ilginç geçen mücadele sonucunda gülen taraf slovak raket oldu.. ilk seti tie-break ile alan hantuchova ikinci sette bir oyun bile alamadı.. üçüncü set tekrar tie-break'e gitti ve hantuchova bu oyundan da galip gelerek çeyrek finalist oldu..

kim clijsters kazanmaya devam ediyor ve ben ters köşeye yattığım için demiyorum bence çoğu kişiyi ters köşeye yatırmış durumda.. bu kadar formda dönmesi beklenemezdi.. roland garros şampiyonunu da yendi belçikalı.. turnuvadaki ilk setini kaybetti ama ben "3 setlik maçı kaldıramaz" diye düşünürken 6-2 ile aldı üçüncü seti.. bravo..

ilk sette bir anda 4-1 öne fırladı clijsters ancak kuznetsova kolay pes etmedi ve durumu 4-4'e getirdi.. kendi servis attığı oyunu alan belçikalı, kuznetsova'nın servisinde 2 set puanı yakaladı ve affetmedi.. dün yüzde 85 gibi bir servis istatistiğine sahip olan clijsters'ın ilk setteki ilk servislerinin oyuna girme oranı yüzde 39'da kaldı bugün.. nazar değdirdim sanırım.. kuznetsova'nın 18 basit hatası da göze çarpan diğer bir kayıt..

ikinci sette yine set başında servis kırarak öne geçen belçikalı'ya cevap vermeyi başardı son roland garros şampiyonu.. 3-0'dan geri gelip 3-3'ü yakaladı ve seti de 6-4 kazandı.. son sette return oyunundaki etkisizliği nedeniyle 6-2 mağlup olmaktan kurtulamadı rus raket.. böylece clijsters 2 sene aradan sonra döndüğü tenis kariyerinde bir premier turnuvada çeyrek final görmeyi başarmış oldu.. rakibi dünya 1 numarası.. dinara safina çinli peng'i iki sette geçmeyi bildi..

annelerin günü bununla bitmedi.. turdaki bir başka anne, sybille bammer, ablası günün ilk maçında elenen serena'yı iki sette geçerek çeyrek finalist oldu.. serena twitter sayfasına günlerdir "hastayım, yataktayım, oy başım" şeklinde iletiler yazıyordu.. hastalığının etkisi vardır şüphesiz yenilgisinde.. ama benim için fark etmez.. iki williams'tan da aynı gün içerisinde kurtulunca neşe doluyormuş insan.. williams 27 basit hata yaptığı ilk setin sonunda raketini yerden yere vurunca code violation aldı hakemden.. ikinci sette ise 5-2 gerideyken savaşmaya çalıştı.. bammer heyecanına yenik düşüyordu az kalsın ancak 5-4 iken kendi servis attığı oyunu kazanarak 2. seti de almış oldu.. bammer'in çeyrek finaldeki rakibi jelena jankovic.. victoria azarenka'yı yakın geçen maç sonrası 7-5/7-6 ile saf dışı bıraktı sırp raket..

caroline wozniacki dün ivanovic'i eleyen czink'in ilk sette sakatlanması ile yorulmadan tur atlayan taraf oldu.. rakibi dementieva olacak.. rus raket üçüncü tur maçında formda isim sorana cirstea'yı iki sette geçmeyi bildi.. geçmese yine bir wozniacki - cirstea maçı izleyecektik..

çeyrek final eşleşmeleri:

[1] dinara safina - [wc] kim clijsters
[14] flavia pennetta - daniela hantuchova
[8] caroline wozniacki - [4] elena dementieva
[5] jelena jankovic - sybille bammer

cuma gününün programı

4 yorum:

Spooky 14 Ağustos 2009 10:57  

ilk defa dinara safina yenilsin istiyorum. kim konusunda köşeye yatmamızın sebebi aslında kendisi. o kadar umutsuz açıklamalar yaptı ki heyecan bırakmadı insanda.

verdasco da her daim güzel maç izletme konusunda bir numara. potansiyelinin altında kaldığını düşünüyorum ama adam güzel maç izlettiriyor bize, bu bile yeter.

Unknown 14 Ağustos 2009 15:04  

williamslar turun en iyi oyuncularıdır şu anda ne kadar istikrarsız olsalar bile onlardan daha kötüleri var.açıkçası ben williamsları sever ve desteklerim ama yaşlandılar.montréal'deyse federer inşallah kazanır.kim clijsters'in safina'yı yeneceğine nedense adım kadar eminim.gerçi emin olmayan insanda yoktur herhalde.

onur 14 Ağustos 2009 15:12  

var.. ben emin değilim.. deli gibi istiyorum clijsters'ın kazanmasını ama emin değilim işte..

Unknown 15 Ağustos 2009 14:25  

safina kazandı,hem de 6-2,7-5 (...)safinayı sevmiyorum.(gerçi clij'i de çok sevdiğim söylenemez.)of ya williams yok,federer yok. :(())

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP