18 Temmuz 2009 Cumartesi

28. hafta yarı finalistleri

bastad'da düzenlenen isveç açık'ta son şampiyon tommy robredo ile juan monaco ve ev sahipleri robin söderling ile andreas vinciguerra final için kapışacaklar.. özellikle ev sahiplerinin kapışması ilginç olacak.. vinciguerra'yı en son braktığımızda seyircisiz davis cup maçında israillilere karşı oynuyordu.. çok uzun süren maçlar sonrası iki tekler maçını da kaybetmişti.. sonraları challenger turnuvasına katılan italyan kökenli isveçli roma'da final oynadı.. kendi evinde de wild card alarak mücadele ediyor.. yarı finale gelene kadar florent serra, guillermo canas ve jurgen melzer'i yendi.. hem de bütün maçlarda ilk seti kaybettikten sonra kazanmayı bildi.. 1999 ve 2000 yıllarında bastad'ta final oynamışlığı ve 2000'de söderling'in antrenörü magnus norman'ı yenilmişliği var.. üçüncü finalini kovalayacak burada..
söderling kendisi için "başarıyı hak ediyor. sakatlıklarla çok boğuştu ancak çok yetenekli bir oyuncu. daha önce hiç karşılaşmadık bu yüzden çok ilginç bir maç olacak" dedi..

yarı final maçları ntvspor'dan.. bugün 14:00'dan itibaren..

stuttgart'taki mercedes cup'ta ise tablonun alt tarafındaki yarı final eşleşmesi belli oldu.. hanescu ve fognini kozlarını paylaşacaklar.. hanescu'nun ilk yarı finali bu seneki.. üst tarafta ise zverev - chardy maçının galibi ile kiefer - kubot maçının galibi yarı finalde karşı karşıya gelecekler.. zverev ikinci turda bir başka fransız gilles simon'u eledi..

bayanlarda palermo'da italyanlar pennetta, garbin ve errani'nin yanına anna-lena grönefeld katılarak yarı finale dördüncü oldu.. errani burada 2 sene önce yarı final oynamış, geçen sene ise şampiyon olmuştu.. bu sene de yarı finale çıkarak istikrarını sürdürdü genç italyan.. 2 hafta sonra istanbul'da göreceğimiz aravane rezai, flavia pennetta'ya, yine istanbul'da raket sallayacak olan patty schnyder ise anna-lena'ya yenilerek elendiler.. patty schnyder maçı yarım bırakmış ama bir bilgi edinemedim sakatlığı hakkında..

bir başka isviçreli timea bacsinszky prag'da seribaşıların eğlencesini bozan isimdi.. 2 hafta sonra onu da istanbul'da göreceğiz, elemelerden ana tabloya çıkma mücadelesi verecek.. 4 numaralı seribaşı carla suarez navarro'yu 2 sette geçti timea.. ilk 3 seribaşı, schiavone, bammer ve benesova da yarı finaldeler.. bammer ile benesova oynayacak.. benesova 1993 doğumlu kazak tenisçi zarina diyas'ı kolay geçti ama wildcardlı diyas prag'da çeyrek final görerek büyük bir başarıya imza attı.. ilk turda yaşıtı kristina mladenovic'i yendi ki bu kız bu sene junior roland garros şampiyonu ve junior wimbledon finalisti.. ikinci turda ise petra kvitova'yı yendi.. shvedova gibi devşirme değil harbi kazak kendisi ancak prag'da yaşıyor ve bu da aldığı wild card'ı açıklıyor..

Read more...

17 Temmuz 2009 Cuma

kimim ben?

hadi oyun oynayalım.. kimim ben? (anakin skywalker değil tabi ki)

yorum kısmına tahminlerinizi bekliyorum.. daha elimde bir sürü böyle fotoğraf var.. sırayla gelecek.. bunu bilmeden diğerlerine geçmem.. (bu arada sitenin görünümünü değiştirdim bir kişi de mail atıp, yorum yapıp "onur çok güzel olmuş şekerim", "burcucum çok güzel çıkmışsın" falan demedi.. alacağınız olsun..)

-------------------
kazananımız kenya'dan beetlejuice oldu ve bizden bir steakhouse burger kazandı.. doğru cevap yorum sayfasında..
-------------------

Read more...

ernests'in oyunculuk günleri

ernests gulbis'in annesi sinema sanatçısı.. ernests 6 yaşındayken annesinin bir filminde oynamış.. izliyoruz:



eee izleyemiyormuşuz çünkü "embedding is disabled by request" imiş.. kim rica ettiyse disabled olsun.. biz de link verelim:
http://www.youtube.com/watch?v=p6aB2V4eG20

Read more...

istanbul cup 2009 ve para para para

25 temmuzda elemelerle başlıyor.. 27 temmuz pazartesi ise ilk tur maçları ile.. bilet fiyatları el yakıyor.. eleme maçları 20, ilk tur maçları 40, çeyrek final maçları 100, yarı finaller 150, final maçı ise 250 ytl.. kombine 350 ytl.. eskiden elemeler bedava değil miydi? yer enka arena, istinye..

diyelim ki ben orta halli bir vatandaşım ve çocuğuma tenisi sevdirmek istiyorum.. bunun için dünya sıralamasının 7 numarasını izlettirmeye karar verdim hazır istanbul'a geliyorken.. bir de bakıyorum bilet fiyatları uçmuş.. zaten bir devlet memuru ya da işçi sınıfından bir vatandaş olarak ne işim var tenisle falan di mi? tenis çok elit bir spordur di mi? öyle her önüne gelen izlememeli di mi? tenis elit bir spor olarak kaldıkça türkiye'den tenisçi çıkmayacak..

eurosport türkiye'ye ve ntvspor'a bunun için teşekkür ediyorum bir yerde.. en azından çocuklar televizyondan da olsa görüyorlar tenisçileri ve oynadıkları oyunu.. trt olmasaydı ben de çok daha geç tanışacaktım belki tenisle ve sevmeyecektim bu kadar, kim bilir.. ha tenis oynamaya başlamak için yine para lazım ama.. o konuda yapacak bir şey yok.. en azından şu anda yapabileceğim bir şey yok kendi adıma.. ileride zengin olursam planlarım var..

istanbul'un avrupa yakasında girip bedavaya tenis oyanayabileceğiniz bir iki kort var sadece.. ataköyde var mesela ama orası çocukların hışmına uğramış.. en güzelini küçükçekmece belediyesi yapmış.. hemen denizin kenarında e-5'in yanında.. gece ışıklandırması var ve kapısı her daim açık.. ve inanır mısınız saat 16:00'dan sonra bayağı bi sıra bekliyorsunuz oynayabilmek için.. bu kadar insanın tenis oynadığını sanmıyordum.. genç, yaşlı, kadın, erkek bir sürü insan.. babaları küçük çocukları getirmiş tenis çalıştırıyorlar.. ama çoğuna yanlış öğretmişler teknikleri berbat.. dediğim gibi profesyonel eğitim para istiyor malesef..

eğer ki yeterli sayıda kort olsa demek ki bu millet oyanayacak.. tenis tabana kadar yayılacak.. neyse çok derin mevzular..

istanbul cup'a gelecek ağır toplar:
vera zvonareva
patty schnyder
anabel medina garriguez
aravane rezai

ayrıca
polona hercog
severine bremond
timea bacsinszky
petra martic
arantxa rus

gibi isimler de gelecekler.. arantxa rus'la bi fotoğrafım olsun istiyorum..

Read more...

16 Temmuz 2009 Perşembe

dün gece youtube'da videonu izledim de yattım


yalnızdım bir tanem yine dün kortta
hep seni düşündüm hep seni andım
dayanılmaz bir şey oldu hasretin
dün gece youtube'da videonu izledim de yattım

izleyemez oldum artık wta tour'u
kaybetmiş tüm bayanlar doğru yolu
ah bu gönlüm hasretinle doldu
dün gece youtube'da videonu izledim de yattım

dinara'sı, venüs'ü, serena'sı
eline su dökemez gelse en kralı
geri dön artık kazan şu wimbledon'ı
dün gece youtube'da videonu izledim de yattım

seni düşündüm dün akşam yine
vuruyordun toplara muhteşem backhandinle
rüyamda da seninle olayım diye
dün gece youtube'da videonu izledim de yattım

Read more...

dimitrov yanlışlardasın


wimbledon'da sakatlığı nedeniyle ilk tur maçı sırasında turnuvadan çekilen grigor dimitrov, isveç açık'ta kendini kumsala atmış.. plaj voleybolu oynuyor.. ilk tur maçını da kendinden 13 yaş büyük canas'a karşı set alamadan kaybediyor.. "federer 2" diyorlar kendisi için ama bilemiycem.. hatta federer'in eski koçu -ki şimdi bu delükanlıyı çalıştırıyor- "federer'in bu yaşındaki halinden daha iyi" demiş kendisi için.. buna göre seneye dimitrov'un wimbledon'da en az çeyrek final görmesi, roland garros'ta en az 4. tura çıkması gerekecek..

Read more...

marat safin: hırs ile azim ayrımı


safin bu hafta isveç açık ilk tur maçında nicolas almagro'ya iki sette yenildi.. biliyorsunuz ki safin bu sene sonunda turu bırakacağını ve aktif tenis kariyerine nokta koyacağını açıklamıştı.. fakat görünen o ki daha sezon bitmeden kontak kapatmış rus raket.. kendisinde 2008 wimbledon'dan sonra hiçbir azim ve oynama isteği göremedim.. resmen şalterlerini kapadı adam.. kendisinin ne kadar yetenekli olduğundan bahsetmeyeceğim zira tenisle ilgilenen herkes bunu biliyor..

bugün maçtan sonra "turdan çok sıkıldım, yolculuklardan, otellerde konaklamalardan..." dedi.. hatta tenisi bıraktıktan sonra antrenörlük yapmayı düşünüp düşünmediği sorulduğunda "raket ve toplarla olan her şeyden rahatsızlık duyacak kadar sıkıldım, tamamen farklı bir şeyler yapmak istiyorum." dedi.. bu tavır tenise hakarettir bana kalırsa.. evet safin bence haklıdır.. oyuncular bir yerden sonra bu çalışma temposundan, bu otelcilik oyunundan, uçaklardan sıkılacaklardır.. ama bunu bu şekilde dile getirmek, artık oynamak istemediğini söyleyip diğer yandan turnuvalara devam etmek iki yüzlülük.. hayranlarına ve tenisseverlere haksızlık..

ben safin'i severim.. ama şimdi amerika açık için ondan ne gibi bir beklentim olabilir ki? biliyorum ki istemeden çıkacak oraya, ruhsuz oynayacak.. 8 turnuvası daha var bu sene katılacağı.. sezon sonunu beklemesine hiç gerek yok.. henin gibi yılın ortasında da bırakabilir..

ama safin her zaman bir garipti.. kortta baktığınızda hırsından raketleri parçalardı.. ama amerika açık'ı ve avustralya açık'ı kazandığında ne federer gibi zırladı ne nadal gibi çok sevindi.. sanki bu ödüller onun için hiçbir şey ifade etmiyor gibiydi.. bir ara kendisi ile yapılan röportajda kazandığı kupaları nerede sakladığı sorulduğunda "evimde saklamıyorum, monte carlo'da bir ofisim var oraya koydum. ben 'işte kupalarım' deyip gösteriş yapma meraklısı bir adam değilim. böyle söylemek bence ne kadar zavallı olduğunuzu gösterir. ben kim olduğumu biliyorum ama nasıl bir oyuncu olduğumu kimseye ispatlamak zorunda değilim" demişti.. bu cevabı çok beğenmiştim ben.. bugün anlıyorum ki bu röportajdan ve safin'in kort içindeki agresifliğinden çıkaracağım sonuç şu olmalıymış: safin raketi parçalarken maçı veya kupayı kazanma azminden değil, kendine olan sinirinden, istediği vuruşu yapamamanın vermiş olduğu hırs yüzünden böyle davranıyordu.. dediği gibi onun için ödüller önemli değildi.. kendini sadece kendine ispatlamak zorundaydı..

amerika açık için artık safin'den hiçbir şey beklemiyorum.. roland garros'taki gibi, wimbledon'daki gibi çıkacak ruhsuz ruhsuz oynayacak ve son grand slam'ini de böyle tamamlayarak tura veda edecektir yıl sonunda..

Read more...

15 Temmuz 2009 Çarşamba

venus ve dwight ile ea sports

x box - grand slam tennis

nhl 10

nba live 10

fifa 10

oha dwight

Read more...

rafa nadal montreal'e hazır olmayı planlıyor

dün resmi sitesinde açıklama yaptı rafael nadal ve pazartesi çalışmalara başlayacağını ve ağustos başındaki montreal'de yapılacak olan turnuvaya kadar hazır olmayı planladığını bildirdi.. geçen sene montreal'de şampiyon olan nadal "testlerin sonuçları ve sakatlığımın iyiye gidişi beni mutlu etti. tekrar çalışmalara başlamayı ve en çok yapmak istediğim şeyi yani tenis oynamaya başlamayı dört gözle bekliyorum. montreal'deki turnuva çok önemli ve orada oynayabilecek durumda olmayı çok istiyorum. o zamana kadar iyileşmek için çalışmalarıma devam edeceğim" şeklinde açıklamada bulundu..

Read more...

kirilenko out, wozniacki in

stella mccartney ünlü bir tasarımcı.. kendisi paul mccartney'in kızı.. adidas için tenis kıyafetleri tasarlıyor bir kaç yıldır.. maria kirilenko 2006 yılından beri mccartney imzalı tasarımları giyiyordu ve kendisine gerçekten çok yakışıyordu.. üst üste başarısız sonuçlardan sonra adidas "eeeh beee" diyip yerine wozniacki'yi alacağını duyurdu resmi olarak.. 1 aydır konuşuluyordu zaten..

kirilenko'ya daha çok yakıştığı kesin.. screenshotlar eylül 2006'dan..

Read more...

28. hafta turnuvaları

üç gündür bir şey yazmıyorum, özür dilerim..

bu hafta wta palermo ve prag'da.. atp ise bastad ve stuttgart'ta..
palermo flavia pennetta, geçen hafta budapeşte'de final oynayan patty schynder, alize cornet ve gisela dulko gibi isimler ile başladı.. geçen seneden beri genç yetenek, genç yetenek diye bahsettiğim alize cornet yavaş yavaş balonluğa doğru gidiyor.. geçen hafta son şampiyon olarak mücadele ettiği budapeşte'de ikinci turda elenmişti.. bu hafta palermo'da daha ilk turda yenildi.. yenildiği isim geçen hafta bastad'ta şampiyon olan maria jose martinez sanchez.. ilk turda elenen bir diğer isim de gisela dulko.. anna lena grönefeld'e elendi.. grönefeld'in ikinci turdaki rakibi blogda daha önce bahsettiğim hollandalı genç bir isim olan arantxa rus.. bu sene iyi bir tenis ortaya koyan rumen edina gallovits ilk turda elenip şaşırttı beni..

prag'da 1 numaralı seribaşı yine bir italyan, francesca schiavone.. sybille bammer, carla suarez navarro gibi isimler de burada mücadele ediyor.. son şampiyon zvonareva katılmamayı tercih etmiş.. iki hafta sonra istanbul'da göreceğiz ama onu..

bastad'ın erkekler ayağında robin söderling, fernando verdasco, tommmy robredo, nicolas almagro var.. ispanyollar zaten burayı ele geçirmeyi seviyorlar.. geçen hafta bayanlar ayağını martinez sanchez kazanmıştı.. geçen sene erkekler yarı finalinde 3 ispanyol vardı ve şampiyon tommy robredo olmuştu.. bakalım ispanyollardan aynı başarı bu sene de gelecek mi..

geçtiğimiz hafta sonu daivs cup'ta ispanyollara yenilen almanlar bu hafta stuttgart'ı kazanma peşindeler.. kohlschreiber, zeverev, schuettler, berrer, kiefer, greul ikinci tura çıkmayı başardılar.. almanlar dışında gilles simon, nikolay davydenko, mathieu ve youzhny gibi isimler de buradalar..

isveç'teki atp turnuvasının yarı finalleri ve finali ntvspor'dan yayınlanacakmış ayrıca.. hadi bakalım..

Read more...

12 Temmuz 2009 Pazar

hayatı film oluyor

iskoç tenisçi andy murray'nin hayatı film olacak.. en azından 3 tane film şirketinin andy'nin hayat hikayesinin haklarını almak için yarışa başladığı söyleniyor.. tamam da bu ne acele çocuklar? adam henüz 22 yaşında.. bir kaç grand slam kazansın.. wimbledon'ı bi 3 sene üst üste kazansın bakalım.. ondan sonra çekersiniz.. (kaynak)

ayrıca bugün yeni bir şey daha öğrendim.. 1996 yılında 16 öğrenci ve 1 öğretmenin öldürüldüğü dunblane ilkokulunda meydana gelen katliamı yaşayan insanlardanmış andy murray..
http://en.wikipedia.org/wiki/Dunblane_massacre

Read more...

budapeşte'de parti zamanı

wta tour'un budapeşte ayağı olan gdf suez grand prix'yi finalde patty schynder'i 3 sette mağlup eden agnes szavay kazandı.. bu, kariyerinin üçüncü wta turnuvası şampiyonluğu macar raketin.. yaklaşık 2 sene aradan sonra ise kazandığı ilk turnuva..

turnuvaya katılan oyuncular ayrıca bir yat gezisinde eğlenmişler geçtiğimiz akşam..





Read more...

roddick ve en yakın dostu

twitter faideli bir esermiş.. bu fotoğrafta andy roddick ve köpeği davis cup maçlarını tv'den izliyorlar.. şey, yani köpek kendinden geçmiş ama andy gayet konsantre..


bu sırada bryan biraderler ve james blake:

poker oynuyorlar.. peki kim maç yapıyor lan amerika adına?

Read more...

ntvspor'dan tenis yayını

ntvspor'a teşekkür etmek istiyorum.. isveç açık'ı yayınladıkları için.. yanılmıyorsam ilk wta tour yayınlarıydı.. nisan 2008'de sözlüğe yazmışım atp ve wta turnuvalarını verse tadından yenmez diye.. ama ya ben az tv izliyorum ya da yeterli reklam yapmadılar.. zira ntvspor.net'te de göremedim hiçbir tanıtım/reklam.. bugün rastgele açtım ve karşımda wozniacki'yi görünce bi an kalakaldım.. mehmet sevinç eurosport türkiye altyapılı bir spiker onun sesinden dinledik maçları.. her ne kadar wozniacki'yi vozniaçki diye okusa da anlatımı ve ses tonu iyi (yargılamak bana düşmez, izleyici olarak beğeniyorum), tenis bilgisi de var..

umarım devamı gelir ntvspor'dan..

Read more...

i know drop shot

martinez sanchez bugün isveç açık'ta şampiyon olarak kariyerinin ikinci wta tekler şampiyonluğuna ulaştı.. finalde son şampiyon caroline wozniacki'yi yenen ispanyol çiftlerde de partneri llagostera vives ile finale çıkmayı başardı ancak finalde gisela dulko/flavia pennetta ikilisine yenildi..

maçın ilk setini izleyemedim ama ikinci sette geriden gelişi harikulade idi ispanyolun.. 4-1 geriye düşmesine rağmen oyundan düşmedi.. wozniacki'nin etkisiz servislerine dropshotlarla karşılık verdi ve 5 puanı bu şekilde aldı.. woznicaki hiçbir şey yapamadı.. yapacağı şey servislerine daha az spin daha çok kuvvet vermekti.. bunu deneyince de top servis karesinin dışına düşüyordu..
martinez sanchez'i toprak kortta servis-vole oynamaya çalıştığı için ve bunda başarılı olduğu için kutluyorum.. iyi bir çiftler oyuncusu olmanın avantajı file önündeki deneyimdir.. bu deneyimi volelerde iyi kullandı..

ancak maçın son 2 sayısında yaptığı bir şey var ki benim pek tasvip etmediğim bir oyun tarzıdır.. evet rakibin zayıf yönlerini görebilmek ve oyunu bunun üzerine kurabilmek tenis zekası gerektirir.. ispanyol son iki sayıda iki tane şişirme top gönderdi baseline'a ve ardından hemen fileye koştu.. dip çizgiye yüksek gelen toplara atak yapmak neredeyse imkansızdır.. wozniacki de defansif vuruş yaptı topa ancak filede voleyle çok rahat bir şekilde aldı puanı martinez sanchez.. nasıl ki sadece baseline oynayan oyuncuları eleştiriyorum, böyle şişirme toplar atmak da en az onun kadar kötü.. ama bugün hak eden taraf ispanyoldu.. özellikle dropshotları (ki benim de yapmaktan en çok zevk aldığım vuruş şeklidir) mükemmeldi..

matrix'te neo'ya kung-fu yüklendiğinde "i know kung-fu" diyordu neo.. martinez sanchez de "i know dropshot" diyebilir.. gördük zaten biz de..

bugün caroline wozniacki'nin doğum günüydü.. maçtan sonra martinez sanchez "biliyorum doğum gününü berbat ettim ama sana başka bi hediye alırım" diyerek sempatikleşti.. isveçli seyirciler ise hep bir ağızdan "happy birthday" şarkısını söylediler..

bu arada budapeşte'de patty schynder ile agnes szavay final oynayacaklar yarın..

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP