3 Nisan 2010 Cumartesi

foto: küçük tiger ve annesi miami'de

Tiger Woods'un üzerine gül kokladığı eşi Elin Woods ve oğlu Charlie, Rafael Nadal ile Andy Roddick arasındaki yarı final maçını izlemeye gelmiş.



(Foto: AP)

Read more...

miami: roddick'in karşısında yine bir beklenmeyen


Ben övdüm diye oldu. Ben övdüm ya Nadal'ı dün, şöyle güzel oynuyor, şöyle enerjik dedim; üç sette Roddick'e yenildi. Yine de kendisi bu yenilgiye rağmen oyunundan memnun. Roddick ise kendi evindeki iki Masters turnuvasında da finale çıkmanın keyfini yaşıyor. Bu akşam bir de Şilili depremzedelere yardım için bir hayır organizasyonunda boy gösterecek. Roddick, Indian Wells'te hiç beklenmedik bir şekilde finale gelen Ljubicic'e yenilerek ikincilik kupasında kalmıştı. Bu sefer de finale kadar hiç beklenmedik bir şekilde gelen Berdych olacak karşısında. Bakalım bu kez şampiyonluk kime gidecek.

Nadal'ın geçen seneki torpak sezonundan beri şampiyonluk kazanamaması sevenlerini sabırsızlandırıyor. En son Roma'da gülmüştü İspanyol zaten ondan sonrası malum. Madrid'de Federer'e eleniş, RG'de Söderling faciası, Wimbledon'ı es geçmek... 



Diğer finalist ise Tomas Berdych oldu. Hayatının turnuvalarından birini yaşıyor Çek raket. Dördüncü turda Federer'i kariyerinde ilk defa mağlup etmenin zevkini yaşarken ve bana da yaşatırken, Federer'den daha fazla nefret ettiğim tek oyuncu olan Söderling'i de yarı finalde turnuva dışına iterek tüm sempatimi kazandı. 2005 Paris Masters'ı kazanmasından bu yana elde ettiği en önemli başarı Berdych'in.

Read more...

2 Nisan 2010 Cuma

miami: yine kim


Kim Clijsters, Juju'yu yine yenmeyi başardı. İki tenisçinin ikinci kariyerlerindeki ikinci buluşmalarında üç set ve çok çekişmeli bir maç sonrası kazanan Clijsters böylece ikili arasındaki maçlarda durumu 12-12'ye getirdi. Maça büyük bir dominasyon ile başlayan Clijsters ilk seti 6-2 ile kazandı. İkinci sette de 3-0 öne geçerek maçta çok avantajlı bir konuma gelen (rakibine göre) genç Belçikalı maçı iki sette bitiremedi. Justine Henin 3-0 dan geri gelip seti tie-break'e götürdü ve tie-break oyununu da kazanarak setlerde durumu eşitledi. Son set tie-breakinde ise 6-3 geriye düşen Henin üç kez maç puanı çevirdi ve durumu 6-6'ya getirdiyse de Kim Kong 8-6'lık skorla son setin tie-break'inei hanesine yazdırdı ve finale yükseldi. Finalde karşılaşacağı isim ise Venus Williams. Williams, bence sürpriz bir şekilde yarı final gören Bartoli'yi de rahat bir oyunla mağluo etmeyi başardı.

Henin yarı finali görmesiyle 450 puan daha aldı ve haftaya ilk 25'te olacak yanlış hesaplamadıysam. Kim Clijsters ise şampiyon olursa ilk 10'a giriyor.

Erkeklerde Söderling ve Berdych yarı finalde karşı karşıya gelecek. Bugün saat 20'de Nadal ile Roddick finale çıkmak için karşı karşıya geliyor. Akşam seansında ise Söderling ile Berdych mücadele edecekler. Ev sahibi tenisçinin maçı neden gündüz seansında anlamak güç.

Read more...

1 Nisan 2010 Perşembe

miami: rafael bugün sınıfta söz aldı

Nadal Miami'de yarı finalde. Limon sarısı tişörtüyle aklıma hep Pearl Jam'in Jeremy'sini getiriyor. Jeremy kendini resmediyor, bir dağın zirvesine çıkmış ve kollarını yukarı kaldırmış V şeklinde, limoni sarı güneşin önünde... "Jeremy spoke in class today." Nadal, Jeremy olmuş.  Takır takır indiriyor aşağıya rakiplerini İspanyol.

Rafael Nadal bir daha asla 2009 RG öncesi Nadal olamayacak demiştim fiziksel olarak. Rafa İndian Wells ve Miami'de öyle oynadı ve oynamaya devam ediyor ki ben bu söylediğimi yutmaktan büyük zevk alacağım. Adam zıplama tuşu basılı kalmış Mario gibi yerinde durmadı iki dakika. Tsonga gibi güçlü ve atletik bir tenisçi karşısında mental ve fiziksel gücü hat safhadaydı. Zaten sevinç fotoğraflarında da daha 5 set olsa oynar gibi enerjik duruyor.


Benim takıldığım nokta var. Ben psikoloji ile ilgiliyim ama çok da derin bilgim yok. Rafa'nın takıntılı bir kişiliği var. Şişeleri koyması, kort değişimindeki ritüelleri, servis ritüelleri, arasına kaçan şortu düzeltmesi vs.... Peki bu kadar takıntılı bir adamın mental yönünün bu kadar kuvvetli olmasını aklım almıyor ama. Takıntılı insanların zihinsel olarak zayıf, kolay pes edebilen insanlar olduğunu düşünmüşümdür hep. Yani o iki şişe öyle durmazsa yenileceğim ben diyen bir adam nasıl maç sonuna kadar konsantrasyonunu en üst seviyede tutmayı başarıyor?  Nasıl yapıyorsa bravo..

Yarın Roddick ile yarı finalde karşılaşacak.

Read more...

miami: beklenen bir eşleşme

Oh eski topraklar... İki oyuncu düşünün aynı ülkenin farklı kesimlerden. Zamanında Grand Slamler kazanmışlar, birbirlerine ve rakiplerine kortu dar etmişler. Dünyanın 1 numarasında oturmuşlar. Birisi anne olunca diğeri ise tipik anlaşılmaz kadın hareketi ile tenisi bıraktığını açıklamış ve ikişer sene kortlardan ayrı kaldıktan sonra kısa aralıklara tenis dönmüşler... vs şimdi kortları rakiplerine dar etmeye devam ediyorlar.


Miami'de kadınlarda yarı finalistler belli oldu ve yarı finaldeki iki isim Belçikalı geri dönenler. Kim Clijsters çeyrek finalde Samantha Stosur'u iki set ile geçti. Juju ise dünya 2 numarası Caroline Wozniacki'yi turnuvanın en uzun süren maçında 6-7/6-3/6-4 lük setlerle geçerek vatandaşı ile eşleşti. Bu sene Brisbane finalinde karşılaşmışlar ve çok heyecanlı geçen mücadeleyi Kim Clijster kazanıp şampiyon olmuştu. Aralarında bugüne kadar oynanan maçlarda 12-11 Henin üstünlüğü mevcut.

Bir diğer Belçikalı Yanina Wickmayer, Marion Bartoli'ye mağlup olmaktan kurtulamadı. Böylece Belçikalılar'ın başarısı yüzde 66'da kalmış oldu. Son yarı finalist ise ev sahibi Venus Williams. Amerikalı raket büyük Radwanska'ya sadece 4 oyun vererek müsabakayı kazandı.

Read more...

30 Mart 2010 Salı

miami: çeyrekte üç belçikalı

Geçen hafta Miami'deki erken elenişin ardından 1 numaralı seribaşı Svetlana Kuznetsova'dan daha iyi bir performans bekliyordum Miami'de ancak sağ omuzundaki sakatlığı Marion Bartoli karşısında çok etkisiz klamasına neden oldu. Maç içerisinde 3 kez sağlık molası alan Rus raket müsabakayı 6-3 ve 6-0'lık setlerle kaybetti. İkinic sette ise sadece 8 puan alabildi. Bartoli'nin çeyrek finaldeki rakibi Yanina Wickmayer. Belçikalı raket, Timea Bacsinszky'e 1 oyun verdiği maçı çok rahat kazanarak çeyrek finale kaldı.

Ev sahibi raket Venus Williams karşısında Daniela Hantuchova ilk seti 6-1 kazanınca "Vay be bizim Dani'ye bak sen neler yapıyor" derken sonraki iki seti Amerikalı'ya bırakarak aynı Dani olduğunu gösterdi. Turnuvayı en son 2001 yılında kazanan Venus 45 basit hata yapsa da sonradan toparladı. 13 maçtır da yenilmiyor. Rakibi Agnieszka Radwanska oldu. Polonyalı raket, Shvedova'yı da rahat yendi.


Tablonun alt tarafında son şampiyon Victoria Azarenka, Kim Clijsters'a boyun eğdi. Justine Henin ise Vera Zvonareva'yı turnuva dışında itti. Böylece üç Belçikı oldu çeyrek finalde. Ne varsa eskilerde var. Azarenka gibi çok ters bir ismi sadece 4 oyun vererek yenebilmek. Vera Zvonareva gibi uzun zaman ilk 10'da kalmış bir ismi sadece beş oyun vererek yenebilmek. Bunları anne olduktan ve tenise uzun süre ara verdikten sonra yapabilmek. Üçüncü turda Kirilenko önünde maçı Kirlenko'nun da yardımı ile çevirerek önemli bir galibiyet alan Caro ise dördüncü turda Pavluçenkova'yı kolayca yenerek çeyrek finalde Juju'nun rakibi oldu. İzlenesi bir maç. Indian Wells'in yarı finalinin rövanşında ise gülen taraf bu kez Sam Stosur'du. Yarı finalde Jankovic'e yenilmesine rağmen ilk 10'a giren Avustralyalı raket Miami'de dördüncü turda 6-1/7-6 ile çeyrek final vizesi aldı. Kim Cljsters ile karşılaşacak.


Bugün erkeklerde dördüncü tur maçlarının tamamı oynanacak, kadınlarda ise iki çeyrek final mücadelesi sonucu yarı finale çıkan iki isim belli olacak.

Read more...

karlovic'in boyu yetmezmiş gibi

Karlovic'ten hiç hazzetmediğimi bilirsiniz. Tamamen kurallar dahilinde olan ama gerçekten hiç de sportmence olmayan bir "underhand" servisi var videoda. Teniste geldiği yeri sadece servislerine ve dolayısıyla boyuna borçlu olan biri yapıyorsa bunu daha da iğrenç bir hal alıyor durum. Hele ki karşıdaki adam Tommy Haas ise daha da kızarım. Stockholm 2007 yarı finali bu. Karlovic bu maçı kazanıp finalde de Thomas Johansson'u yenerek kariyerinin tek sert zemin şampiyonluğunu kazandı.




Bu da Miami'den bir fotoğraf. Söderling'in koçu Magnus Norman blogdunda yayınlamış. Karlovic ve tavan.

Read more...

29 Mart 2010 Pazartesi

miami: h-o-r-s-e ve champions for chile

Miami'deki aktiviteler de eğlenceli. Miami Heat'in oyucusu Dwayne Wade ile Andy Roddick H-O-R-S-E oynamışlar. Oyun şöyle: İlk oyuncu kortun herhangi bir yerinden atış yapar. Başarılı olursa ikinci oyuncu da aynı yerden aynı şekilde basketi bulmak zorundadır. Bulamazsa H harfini alır. İlk oyuncu kaçırırsa ikinci oyuncu istediği yerden atış yapar. Kaybeden harf alır yine. İlk H-O-R-S-E'u oluşturan kaybeder. Roddick kaybetmiş.


Roddick bu arada cumartesi akşamı Champions for Chile (Şampiyonlar Şili için)adlı hayır organizasyonunda Fernando Gonzalez ile birlikte çiftler gösteri maçında oynayacak. Gustavo Kuerten ve Jim Courier de olacakmış.

(Foto: Getty)

Read more...

28 Mart 2010 Pazar

miami: pazarın programı

Read more...

miami: hava değişimi zor tabi

Çölden sahil havasına geçince insanlar bocalıyormuş. Hava değişimi s adece askerlikte iyi geliyor sanırım. Bakalım Miami'nin beşinci gününde neler oldu:


Britanya'nın İskoçya yöresinden çıkmış delükanlı Andy Murray ev sahibi tenisçilerden Mardy Fish'e iki sette yenildi. Günün şoku buydu. 6-4'lük iki set sonucu mağlup olan Avustralya Açık finalisti, maçtan sonraki açıklamalarında olayı zihinsel gerekçelere bağladı. "Ne kadar antrenman yaparsanız yapın önemli değil, maçlarda mental olarak sert olmalısınız" diyen son şampiyon eşek gibi puan kaybedecek. Fish'in üçüncü turdaki rakibi Feli Lopez.

1 numaralı seribaşı Roger Federer hala tenis oynayabilen Nicolas Lapentti'yi 6-3'lük iki set ile rahat geçerken üçüncü turda Florent Serra ile eşleşti. Fransız raket 26 numaralı seribaşı Albert Montanes'i üç sette yenmeyi başardı. Federer'in yolu açık. Dördüncü turda da Tomas Berdych ile oynayacak büyük ihitmalle. Şampiyon olabilir İsviçreli burada. Gilles Simon'un bir anda geşen çöküşü devam ediyor. Horacio Zeballos'tan set dahi alamadan turnuvadaki ilk müsabakasını kaybetti Fransız raket. Geçen sene burada dörüdncü turda elenmişti Tsonga'ya.

Tabloda sürprizin yaşanmadığı ve bütün seribaşıların üçüncü turu gördüğü tek 1/8'lik dilim ikinci section. Fernando Verdasco ile Jurgen Melzer, Marcos Baghdatis ile Marin Cilic karşı karşıya gelecekler. Cilic, Indian Wells'te erkenden elenmişti burada da bakalım Rum raket ona bir şeyler hazırlamış mı.

Marsel İlhan yine ikinci turda elendi. Juan Monaco'yu yenebilmesi şimdilik imkansıza yakındı zaten. İlk seti rahat aldı Arjantinli fakat ikinci sette daha dirençliydi Marsel. Servis kırdırıp 4-3 geriye düştükten sonra servis kırarak iki oyun üst üste aldı ve 5-4 öne geçerek set için servis karşıladı. Tabii Monaco oldukça deneyimli ve güçlü bir isim. 3 oyun arka arkaya kazanarak 7-5 ile ikinci seti ve maçı almayı bildi. Yine de Marsel başarılı. Arjantinli'nin rakibi beklendiği gibi Fernando Gonzalez oldu. Ben Monaco'nun bu maçı da kazanacağını düşünüyorum. Adamlarımdan "Tipsy", Alman Philip Petzschner'e yenilerek elendi. Bu sefer sakatlanıp maçı bırakmamış en azından. Bileğinin hakkıyla yenilmiş. Alman raket üçüncü turda Robin Söderling ile karşılaşacak.

Kadınlarda tablonun üst tarafında dördüncü tur eşleşmeleri belli oldu.


Beklenildiği üzere Ana Ivanovic, A-Rad'a mağlup oldu hem de set bile alamadan. Yine de ezilmedi 7-5/7-5 kaybetti maçı. Hedefinin 1 numaraya ulaşmak değil Grand Slam kazanmak olduğunu söylüyor Ana. Çünkü Grand Slam kazanmak daha hatırlanabilir bir şeymiş. Doğru bence. Radwasnka İpek'in çiftler partneri Shvedova ile oynayacak dördüncü turda. Kazak raket, Andrea Petkovic'i mağlup etti. Çiftler maçında da 6-0/6-1 yenildiler. Sürpriz falan da yok hep beklenlien şeyler var geri kalanlarda. İşte gençlerden Martic, Wickmayer'e; Hercog da Bacsinszky'e yenildi. Timea sıralamada bayağı sıçrayacak haftaya.

Günün Sonuçları:

[1] R Federer (SUI) d [LL] N Lapentti (ECU) 63 63
M Fish (USA) d [3] A Murray (GBR) 64 64
[5] R Soderling (SWE) d P Luczak (AUS) 76(5) 60
[7] M Cilic (CRO) d S Robert (FRA) 63 61
[9] F Gonzalez (CHI) d [Q] Y Lu (TPE) 64 64
[10] F Verdasco (ESP) d D Sela (ISR) 61 62
[13] M Youzhny (RUS) d [Q] S Giraldo (COL) 60 61
[16] T Berdych (CZE) d T de Bakker (NED) 63 64
[19] S Wawrinka (SUI) d [Q] K Anderson (RSA) 64 75
H Zeballos (ARG) d [20] G Simon (FRA) 62 63
[22] J Monaco (ARG) d [Q] M Ilhan (TUR) 62 75
[23] J Melzer (AUT) d A Falla (COL) 63 64
[25] M Baghdatis (CYP) d J Chela (ARG) 62 64
F Serra (FRA) d [26] A Montanes (ESP) 63 36 62
[29] F Lopez (ESP) d M Berrer (GER) 76(2) 75
P Petzschner (GER) d [31] J Tipsarevic (SRB) 64 60


(1) S Kuznetsova (RUS) d. (27) A Szavay (HUN) 62 63
(3) V Williams (USA) d. R Vinci (ITA) 61 64
(6) A Radwanska (POL) d. (25) A Ivanovic (SRB) 75 75
(12) Y Wickmayer (BEL) d. (WC) P Martic (CRO) 63 63
(13) M Bartoli (FRA) d. G Dulko (ARG) 76(2) 64
(19) D Hantuchova (SVK) d. (16) N Petrova (RUS) 62 64
Y Shvedova (KAZ) d. A Petkovic (GER) 60 57 75
T Bacsinszky (SUI) d. P Hercog (SLO) 62 62

(Foto: Getty / Reuters / AP)

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP