28 Mart 2010 Pazar

miami: hava değişimi zor tabi

Çölden sahil havasına geçince insanlar bocalıyormuş. Hava değişimi s adece askerlikte iyi geliyor sanırım. Bakalım Miami'nin beşinci gününde neler oldu:


Britanya'nın İskoçya yöresinden çıkmış delükanlı Andy Murray ev sahibi tenisçilerden Mardy Fish'e iki sette yenildi. Günün şoku buydu. 6-4'lük iki set sonucu mağlup olan Avustralya Açık finalisti, maçtan sonraki açıklamalarında olayı zihinsel gerekçelere bağladı. "Ne kadar antrenman yaparsanız yapın önemli değil, maçlarda mental olarak sert olmalısınız" diyen son şampiyon eşek gibi puan kaybedecek. Fish'in üçüncü turdaki rakibi Feli Lopez.

1 numaralı seribaşı Roger Federer hala tenis oynayabilen Nicolas Lapentti'yi 6-3'lük iki set ile rahat geçerken üçüncü turda Florent Serra ile eşleşti. Fransız raket 26 numaralı seribaşı Albert Montanes'i üç sette yenmeyi başardı. Federer'in yolu açık. Dördüncü turda da Tomas Berdych ile oynayacak büyük ihitmalle. Şampiyon olabilir İsviçreli burada. Gilles Simon'un bir anda geşen çöküşü devam ediyor. Horacio Zeballos'tan set dahi alamadan turnuvadaki ilk müsabakasını kaybetti Fransız raket. Geçen sene burada dörüdncü turda elenmişti Tsonga'ya.

Tabloda sürprizin yaşanmadığı ve bütün seribaşıların üçüncü turu gördüğü tek 1/8'lik dilim ikinci section. Fernando Verdasco ile Jurgen Melzer, Marcos Baghdatis ile Marin Cilic karşı karşıya gelecekler. Cilic, Indian Wells'te erkenden elenmişti burada da bakalım Rum raket ona bir şeyler hazırlamış mı.

Marsel İlhan yine ikinci turda elendi. Juan Monaco'yu yenebilmesi şimdilik imkansıza yakındı zaten. İlk seti rahat aldı Arjantinli fakat ikinci sette daha dirençliydi Marsel. Servis kırdırıp 4-3 geriye düştükten sonra servis kırarak iki oyun üst üste aldı ve 5-4 öne geçerek set için servis karşıladı. Tabii Monaco oldukça deneyimli ve güçlü bir isim. 3 oyun arka arkaya kazanarak 7-5 ile ikinci seti ve maçı almayı bildi. Yine de Marsel başarılı. Arjantinli'nin rakibi beklendiği gibi Fernando Gonzalez oldu. Ben Monaco'nun bu maçı da kazanacağını düşünüyorum. Adamlarımdan "Tipsy", Alman Philip Petzschner'e yenilerek elendi. Bu sefer sakatlanıp maçı bırakmamış en azından. Bileğinin hakkıyla yenilmiş. Alman raket üçüncü turda Robin Söderling ile karşılaşacak.

Kadınlarda tablonun üst tarafında dördüncü tur eşleşmeleri belli oldu.


Beklenildiği üzere Ana Ivanovic, A-Rad'a mağlup oldu hem de set bile alamadan. Yine de ezilmedi 7-5/7-5 kaybetti maçı. Hedefinin 1 numaraya ulaşmak değil Grand Slam kazanmak olduğunu söylüyor Ana. Çünkü Grand Slam kazanmak daha hatırlanabilir bir şeymiş. Doğru bence. Radwasnka İpek'in çiftler partneri Shvedova ile oynayacak dördüncü turda. Kazak raket, Andrea Petkovic'i mağlup etti. Çiftler maçında da 6-0/6-1 yenildiler. Sürpriz falan da yok hep beklenlien şeyler var geri kalanlarda. İşte gençlerden Martic, Wickmayer'e; Hercog da Bacsinszky'e yenildi. Timea sıralamada bayağı sıçrayacak haftaya.

Günün Sonuçları:

[1] R Federer (SUI) d [LL] N Lapentti (ECU) 63 63
M Fish (USA) d [3] A Murray (GBR) 64 64
[5] R Soderling (SWE) d P Luczak (AUS) 76(5) 60
[7] M Cilic (CRO) d S Robert (FRA) 63 61
[9] F Gonzalez (CHI) d [Q] Y Lu (TPE) 64 64
[10] F Verdasco (ESP) d D Sela (ISR) 61 62
[13] M Youzhny (RUS) d [Q] S Giraldo (COL) 60 61
[16] T Berdych (CZE) d T de Bakker (NED) 63 64
[19] S Wawrinka (SUI) d [Q] K Anderson (RSA) 64 75
H Zeballos (ARG) d [20] G Simon (FRA) 62 63
[22] J Monaco (ARG) d [Q] M Ilhan (TUR) 62 75
[23] J Melzer (AUT) d A Falla (COL) 63 64
[25] M Baghdatis (CYP) d J Chela (ARG) 62 64
F Serra (FRA) d [26] A Montanes (ESP) 63 36 62
[29] F Lopez (ESP) d M Berrer (GER) 76(2) 75
P Petzschner (GER) d [31] J Tipsarevic (SRB) 64 60


(1) S Kuznetsova (RUS) d. (27) A Szavay (HUN) 62 63
(3) V Williams (USA) d. R Vinci (ITA) 61 64
(6) A Radwanska (POL) d. (25) A Ivanovic (SRB) 75 75
(12) Y Wickmayer (BEL) d. (WC) P Martic (CRO) 63 63
(13) M Bartoli (FRA) d. G Dulko (ARG) 76(2) 64
(19) D Hantuchova (SVK) d. (16) N Petrova (RUS) 62 64
Y Shvedova (KAZ) d. A Petkovic (GER) 60 57 75
T Bacsinszky (SUI) d. P Hercog (SLO) 62 62

(Foto: Getty / Reuters / AP)

1 yorum:

justennisfan 28 Mart 2010 20:04  

Bence Ana kendine daha yakın hedefler koymalı mesela önce 2 maç üst üste kazanmak gs lerde çeyrek yarı final görmek gibi zira kazandığı rg dan sonra diğer gs şampiyonlukları yolda diyemeyeceğim bu tenisle biraz zor

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP