27 Haziran 2009 Cumartesi

serena'nın büyük üzüntüsü

"harika biriydi, tamamen bir ikondu. içinde bulunduğum durumu ve duyduğum dehşeti kelimelerle ifade edemem. dualarım onunla ve ailesiyle. bu çok, çok, çok kötü bir olay... en büyük özelliklerinden birisi de getirdiği yenilikti. kimsenin yapmadıklarını yaptı. thriller bugün bile şu ana kadar yapılmış en iyi video. danslar, sözler, ritimler, her şey... bence michael jackson ile tanışan her ünlü telaştan kalakalır karşısında. biliyorum çünkü ben kaldım. 'aman tanrım, aman tanrım, bu o, bu o' diye düşünüyordum içimden. bu yüzden bence o bütün ünlülerin ünlüsüdür." - serena williams, michael jackson'ın ölümü üzerine

serena'nın en sevdiği michael jackson şarkısı ise i just can't stop loving you.. siedah garrett ile yaptığı düetmiş..ben de üzülenlerdenim bu ölüme.. bana pop müziği tanıtan insandır madonna ile birlikte..

Read more...

wimbledon 09 - gün 5

bugün mükemmel maçlar izledik erkeklerde.. hele ki karanlık nedeniyle yarım kalan 4 saatlik bir haas - cilic maçı var ki dillere destan..

haas ikinci turu bye geçti diyebiliriz.. llodra ballkid ile çarpışınca sakatlanmış ve yarış dışı kalmıştı.. cilic ise çok zorlu bir ikinci tur maçında kendisi gibi iyi servis kullanan querrey'i 5 sette geçmişti.. turnuva başlamadan önce buradan çeyrek finale çıkacak olan tarafın cilic olacağını söylemiştim.. ama haas'ın maç yapmadan tur atlaması bir avantaj sağlayabilirdi.. sağlamadı.. bugünkü maçta haas iyi bir oyunla iki sıfırı yakaladığında ben cilic için her şeyin bittiğini düşünmüştüm.. fakat üçüncü seti 6-1 ile alınca hırvat raket, güveni yerine geldi.. maçı çevirebileceğine inandı.. ve çevirdi de.. 4.sette, tie-break'te haas'ın kötü servis performansı neticesinde 2-2'ye geldiğinde setler, maç yeni başlıyordu.. 5. sette üst üste servis kırmalar yaşandı.. skor 5-4 iken 2 maç sayısı yakaladı marin cilic ama bunlardan yararlanamadı.. ve hava kararınca bu 4 saatlik mücadele yarına ertelenmiş oldu.. bu gece daha soğukkanlı kalabilen taraf maçı kazanacaktır.. haas da kazansa, cilic de kazansa üzülmem.. birisi çok genç ve yetenekli diğeri ise kariyeri boyunca türlü şanssızlıklar yaşamış ve olduğu yerin çok üzerini hak eden tenisçi.. bugün tribünde sara foster da ağzındaki sakızla türlü atraksiyonlar yaptı, heyecandan yerinde duramadı..

bu maçın galibi seppi - andreev maçının galibi ile oynayacak.. andreas seppi de bahtsız.. ikinci tur maçı da karanlık yüzünden bir sonraki güne kalmıştı.. 4 gün üst üste korta çıkmış olacak..

merkez kortun ilk maçında roger federer ile kohlschreiber arasındaki maç da son günlerdeki en güzel maçlardan biriydi.. skorlar sizi yanıltmasın maç içinde güzel ralliler, seyir zevki yüksek puanlar izlettirdi iki raket de.. ve federer set kaybetti ilginç olanı.. kohlschreiber 3. seti tie-break'e götürdü ve tie-break'teki soğukkanlılığı ile bilinen federer'den almayı başardı bu seti..
mirka yine tribündeydi.. yapmayın arkadaşım..

robin söderling de nicolas almagro'yu üç sette geçince roland garros 2009'un finalinin rövanşı çim zeminde oynanacak diyebildik.. 11. kez de yenecektir federer söderling'i, gerekirse 12. kez de..

malesef ki ivo karlovic'ten kurtulamadık.. 46 ace yaptı maçta.. tsonga direnemedi bu kule karşısında.. fernando verdasco'dan daha iyisini bekliyorum dördüncü turda..

novak djokovic amerikalı mardy fish'i 6-4lük üç setle geçerken fazla zorlanmadı.. reiner schüttler'in de elenmesi ile çeyrek finale çıkmak için bir adım daha yaklaşmış oldu.. günün sürprizini dudi sela gerçekleştirdi.. tommy robredo'yu 4 sette geçerek kariyerinde ilk defa 4. tur gördü grand slamlerde.. israilli schüttler'i de elemişti 2. turda.. djokovic'i elemesi zor.. e diyeceksiniz "lan schüttler djokovic'i eler diyosun, onu yenen adam djokovic'i çok rahat yener o zaman.. ne dengesiz insansın sen..", demeyin.. o işler öyle yürümüyor..

sabah saatlerinde vera zvonareva'nın sağ ayak bileğindeki sakatlık yüzünden çekildiği haberini aldığımda üzüldüm.. şanssızlardan biri de bu vera zaten.. virgine razzano elini kolunu sallayarak 4.tura çıkmış oldu.. günün sürprizlerinden biri schiavone'nin marion bartoli'yi elemesi oldu.. ilk seti tie-breakle kazanan italyan ikinci seti sıfıra karşı kazanarak büyük sükse (success yeah) yaptı.. böylece çeyrek final tahminlerimden biri daha elimde patlamış oldu.. şu an için 3 kayıp.. çok kötü:(

dominika cibulkova'nın elenmesi de şaşırttı beni.. elena vesnina bugüne kadar pek başarılı işler yapmamış bir rus.. cibulkova karşısında ilk seti aldı.. sonraki seti kaybetti.. cibulkova üçüncü sette bir ara öne de geçmesine rağmen vesnina'ya kaybetti.. vesnina vatandaşı dementieva ile oynayacak.. dementieva da sessiz ve derinden geliyor.. ilk turda 5, ikinci turda 4 ve bugün de sadece 3 oyun kaybetti rakiplerine..

günün çekişmeli geçen bir diğer maçında iki genç raket azarenka ile güzel sorana karşılaştı.. sorana iyi direniş gösterse de gücü yetmedi tabi azarenka'ya.. belaruslu dördüncü turda nadia petrova ile oynayacak.. petrova'nın gisela dulko'yu eleyebileceğini düşünmüyordum.. yanıldım.. ama azarenka'yı kesinlikle yenemeyecek.. yok artık (iddialı sözler)..

hantuchova da şaka maka geldi dördüncü tura.. hayret verici bir olay.. serena williams ile oynayacak.. yenersen daniela hakkında bir daha asla kötü konuşmayacağım.. her ne olursa olsun hep seveceğim seni.. yeter ki yen şunu..

yarının programı

mauresmo - pennetta
stosur - ivanovic
hanescu - simon

maçlarına dikkat..

--------------
aaaa yazmayı unuttum.. duymuşsunuzdur bu saate kadar ama ipek şenoğlu partneri kaia kanepi ile üçüncü tura çıktı çiftlerde.. anna-lena grönefeld/vania king ile oynayacaklar.. hadi bakalım..
--------------

Read more...

26 Haziran 2009 Cuma

the slip

that brought me to my knees...
and i'm losing my wimbledon!

ilk günler özellikle merkez kort zemini çok kaygandı.. bir çok tenisçiyi yerde gördük.. severine bremond'u gazi verdik.. benneteau da az kalsın tamamlayamayacaktı maçı.. zemin şimdi daha iyi gibi ama daha ilk hafta bitmeden bu sefer baselineler iyice kel kaldı.. bi garip..










aşağıdakinin kaymayla bi alakası yok.. kendini kedi sanan roddick o..

- miyoooaaaavv

Read more...

25 Haziran 2009 Perşembe

wimbledon 09 - gün 4

selam millet,
londra'da dördüncü gün de tamamlandı ve üçüncü tur eşleşmeleri belli oldu..
daha önce yaptığım çeyrek final tahminlerinden 2 sapma var şimdilik.. srebotnik turnuvadan çekilmiş hiç söylemiyosunuz..

merkez korttaki 3 mücadelenin de daha çekişmeli geçmesini beklerdim bugün.. sadece ilk maç beklentilerimi biraz karşılayabildi o kadar.. ilk maçta eski şampiyonlardan hewitt ile genç arjantinli del potro karşılaştı.. del potro torpakta büyümüş adam çim korttan pek anlamıyor malesef.. zaten geçen röportajında da 2-3 tane adam gibi çim kort var bizim oralarda demişti.. hewitt'e yenildi bugün.. sürpriz mi? tabi ki değil..

avustralyalı çok koştu bugün kortta.. del potro'ya kolay puan vermemeye çalıştı.. bunda başarılı da oldu.. ilk setin 6. oyununda servis kırmayı başardı hewitt ve set sonuna kadar da bu avantajını korudu.. bir ara 6 tane servis kırma puanı çevirdi.. ilk servislerini oyuna sokma oranı del potro'nunkinden düşün olsa da, ilk servisten puan kazanma oranı bir hayli yüksekti.. ayrıca file önüne daha çok gelip voleleri bırakan taraf ve bunlarda başarılı olan taraf da avustralyalı'ydı..

ikinci sette servislerinde ritmi buldu hewitt ve ilk servisi oyuna sokma oranı ilk sete göre oldukça iyiydi.. setin 11. oyununa kadar taraflar servis kıramadı bu oyunda hewitt, del potro'nun basit bir forehand hatası ile servis kırmayı başarmış oldu.. bir sonraki oyunda da servis kırma puanı çevirip oyunu alan avustralyalı ikinci seti 7-5 kazanmış oldu..

üçüncü setin hemen başında servis kıran hewitt maç için servis kullanırken kırdırdı servisini.. ancak bundan sonraki oyunda tekrar servis kıran hewitt üçüncü seti de 7-5 alarak üçüncü tura çıktı.. maç içinde hewitt servislerinde del potro'nın backhandine ve forehandine değişimli olarak çalışırken, del potro bazen servislerini hewitt'in üzerine doğru kullandı.. servis yerleşimi daha iyi olan ve kort içinde daha hızlı olan taraf maçı da kazanmış oldu..

merkez korttaki son maçta gulbis gerçekten aptalca oynadığı maçı 3 sette kaybetti.. murray bütün toplara yetişti neredeyse onun hakkını vereyim de gulbis böyle bir oyuncu değil aslında.. file önünde resmen aptalca vuruşlarla passing shot yedi hep.. normalde böyle gerzekce dropshotlar denemez ama bugün ne oldu ben de bilmiyorum.. servisleri etkili olmaza 6-0 kaybederdi üç seti de.. murray böylece çok büyük bir engeli rahatça aşmış oldu..

david ferrer, nikolay davydenko, viktor hanescu, tomas berdych, stanislas wawrinka ve jurgen melzer rakiplerine set vermeden 3. tura çıkan seribaşılar.. fernando gonzalez ile juan carlos ferrero eşleşti üçüncü turda.. sürpriz isim jesse levine.. tenis oyuncusuna göre kısa ve cılız olan bu adam safin'i yenerek ikinci tura çıkmıştı.. bugün cuevas karşısında da 5 setlik maçtan sağ çıkan taraf oldu.. wawrinka ile oynayacak üçüncü turda.. pek şansı yok..

andy roddick twitter'dan fırsat bulup da çıktığı maçta yine 1 set vererek şaşırttı.. üçüncü turda jurgen melzer ile oynayacak.. bir başka üçüncü tur eşleşmesi viktor hanescu ile gilles simon arasında.. fransa açık 2009'da romanyalı raket evsahibi simon'u set vermeden geçmişti.. bu
rövanşı da alması doğal.. paris'te dördüncü turda fernando gonzalez'e elenmişti hanescu.. hanescu-simon maçının galibi yine gonzalez ile oynayacak büyük ihtimalle.. garip oluyor bu kuralar..

bayanlarda ingiltere'nin son kalesi de ikinci turda düştü.. ukrayna asıllı baltacha yenildi.. laura robson'ı bekleyecekler başka şansları yok..

hiç sürpriz yoktu bayanlarda.. battle of babes olarak nitelendirilen maçta wozniacki kirilenko'yu darmadağan etti.. ilk seti 6-0 alan ikinci sette 2-0 öne geçen danimarkalı frene basınca (kirilenko'nun da can havliyle maça asılmasıyla) ikinci seti 6-4 kazandı ve turladı.. anabel medina garriguez ile oynayacak üçüncü turda.. ispanyol deneyimli zorlar wozniacki'yi..

ana ivanovic italyan sara errani karşısında ilk sette 5-3 geriden gelip 7-5 kazandı.. 5-3'ten sonraki 11 oyunda rakibine sadece 1 oyun verdi ana.. 2008 avustralya açık yarı finalinde hantuchova karşısındaki efsane geri dönüşünü hatırlattı bu.. o bambaşkaydı tabi.. 8-0'dan geri gelip maçı kazanmıştı.. ivanovic samantha stosur ile oynayacak üçüncü turda.. zor bir eşleşme..

yarının programı

merkez korttaki maçlar yine sağlam.. 1. korttaki son iki maç da sağlam..
gisela dulko - nadia petrova
andreas seppi - igor andreev
izlenesi maçlar..

Read more...

dinimiz amin!



britanyalılardan andy murray'e destek tam.. "kazansan da kaybetsen de andy, tanrı seni seviyor".. aklıma lost geldi :"god loves you as he loved jacob"
yazı wimbledon'daki emmanuel kilisesi'nde bulunuyor..

Read more...

röportajlardan alıntılar 3

s: gelecek sezon wimbledon'a tekrar gelecek misin?
maria şarapova: gelecek miyim? durun biraz düşüneyim. bence cevabı biliyorsunuz. kesinlikle.

s: sakatlığından sonra hiç "neden ben" dedin mi?
maria şarapova: her şeyden önce bu sakatlıklar sizi spor yapmaktan alıkoyuyor. ama eğer tablonun tamamına bakarsanız hayatta bazı şeyleri yapmanıza engel olabilecek ya da hayatınıza mal olabilecek bir sürü şey var. sakatlığın sporu elinizden alması üzücü. ama iyi bir zihne sahipseniz, bunun dışında da yaşamak gereken bir hayat olduğunu bilirsiniz. ve eğer pozitif olursanız sakatlık ne kadar kötü olursa olsun, her şeyin düzelecektir.

-----

s: arjantin'de hangi takımı tutuyorsun?
gisela dulko: boca ve tigre..

-----

s: gulbis ile çok iyi arkadaşsınız. ve andy'i de oldukça iyi tanıyorsun. bir izleyici olarak yarınki maç hakkında ne düşünüyorsun?
novak djokovic: birbirleri ile oynadıklarını bilmiyordum. (bi baksana evladım tabloya ne kadar rahatsınız lan, biz tabloyu ezberledik)

s: andy'de bir farklılık dikkatini çekti mi? (rahatlık anlamında soruyor)
novak djokovic: evet, saçlarını kestirmiş.

-----

s: bugün, uzun bir sora dikkat ettik ki mirka tribünde değildi. özel bir duyuru beklemeli miyiz?
roger federer: hayır, hayır. kendini yüzde 100 hazır hissetmiyordu. yüzde 95 hissediyordu. biz de güneşin altında oturup kendini kötü hissetmesindense dinlenmesini tercih ettik.

s:bebeğin doğumu hala 10 ağustos mu?
roger federer: ben öyle bir şey söylemedim. size de kimin söylediğini bilmiyorum. istediğiniz kadar sallayabilirisiniz.

s: mirka söyledi.
roger federer: eminim söylemiştir.

Read more...

24 Haziran 2009 Çarşamba

wimbledon 09 - gün 3

20 yaşındaki genç hırvat dizlerinin üzerine çöküp sevincini gösterirken merkez kortu dolduran binlerce kişi iki tenisçiyi ayakta alkışlıyorlardı.. iki kule, sam querrey ve marin cilic bugün ikinci tur mücadelesinde karşı karşıya geldiler.. ama gün içinde daha neler oldu neler..

merkez kortun açılışını iki güzel bayan maria şarapova ile gisela dulko yaptı.. dulko ilk sette harika bir oyun sergiledi.. kortun ehr yerindeydi.. iknci sette de 3-0 öne geçti.. bu noktadan sonra şarapova'nın dirilişi başladı.. zaten biliyoruz ki şarapova 6-0/5-0 gerideyken bile yılmaz (roland garros 2009 cibulkova maçı).. işte o şarapova üst üste 7 oyun kazandı.. son sette ise başa baş geçen mücadelede rakibinin servisini kıran taraf dulko oldu.. şarapova son sette 4 maç sayısı çevirdi, bir kez servis kırma şansından yararlanamadı.. dulko 5. maç sayısında istediğine ulaştı ve üçüncü turu gördü böylece.. şarapova ise mücadelesi ile alkış toplasa da yine sevenlerini hayal kırıklığına uğrattı.. ama kendisi burada oynayabilir durumda olmam bile benim için kazançtır dedi..
gisela dulko geçen sene burada lindsay davenport'un çekilmesi ile maç yapmadan üçüncü tura çıkmıştı.. bu sefer bileğinin hakkıyla çıktı.. şarapova geçen sene vatandaşı kudryavtseva'ya yenilmişti ikinci turda.. geçen senenin tablosu ile bu senenin tablosunun şöyle bir benzerliği var.. victoria azarenka, sorana cirstea, nadia petrova, viktoriya kutuzova, stephanie foretz ve maria şarapova aynı 1/8 bölümdeydi.. bu sene de böyle.. geçen sene azarenka ile cirstea ikinci turda karşılaştılar.. bu sene 3. turda karşılaşacaklar.. geçen sene üçüncü turda azarenka ile petrova karşılaşmıştı bu sene muhtemelen dördüncü turda karşılaşacaklar..

azarenka bugün oynadığı ikinci tur maçında rumen ioana raluca olaru'ya oyun vermedi.. üçüncü turdaki rakibi az önce de dediğim gibi sorana cirstea olacak.. vatandaşının intikamını alabilecek mi göreceğiz.. bence alamayacak ama başa baş bir mücadele bekliyorum ben kendisinden.. o da bugün sania mirza'yı 6-4lük iki setle geçti..

2 numaralı seribaşı ve soyunma odasında yemek yenilme yasağının yılmaz protestocusu serena williams rahat bir şekilde yoluna devam ediyor.. bugün avustralyalı groth'u sadece 3 oyun vererek geçmeyi bildi.. üçüncü turda leonardo'nun soyundan gelip gelmediği konusunda hiçbir fikrimin olmadığı roberta vinci ile karşılaşacak.. vinci genç seribaşı pavlyuchenkova'yı zorlu bir mücadele sonrası iki sette geçti..

benim için günün en sürpriz sonucu (şarapova'nın elenmesi sürpriz değildi) daniela hantuchova'nın 16 numaralı seribaşı jie zheng'i yenerek üçüncü turu görmesi oldu.. bir zamanlar daniela seribaşı olarak mücadele ederdi buralarda.. sonra saldı kendini iyice.. üçüncü turda yine uzak doğudan ai sugiyama ile karşılaşacak..

elena dementieva ve annesinin adaşı vera zvonareva rakiplerini ikişer sette ve aynı skorlarla geçtiler bugün.. dominika cibulkova ve marion bartoli de emin adımlarla devam ediyorlar yollarına..

günün en son biten tekler maçında "minik desibel" michelle larcher de brito, deneyimli schiavone karşısında sonuna kadar tutunmaya çalışsa da başarılı olamadı.. iki tie-breaklik set sonucu elendi 93lü raket.. son sette takip edebildiğim kadarıyla 4-1 geriden gelip tie-break'e falan götürdü.. ileride çok iyi işler çıkartacak bu kız.. ikinci seti zorlayıp alabilseydi son set yarına kalacaktı ve her şey daha farklı olabilirdi..

erkeklerde roger federer zorlanmadan üçüncü tur tablosuna ismini yazdırırken jo wilfried tsonga federer kadar bile zorlanmadı zira rakibi simone bolelli turnuvadan çekildiğini açıkladı.. federer'in rakibi alman kohlschreiber.. iki tek el perşembe günü bakalım nasıl bir mücadele ortaya koyacaklar..

feliciano lopez'i epik bir mücadele sonrası 5 sette geçen karol beck bir başka ispanyol, tenisin tip olarak sabri sarıoğlu'su nicolas almagro karşısında maçı yine 5 sete taşımayı başarsa da bu kez mağlup olmaktan kurtulamadı.. almagro'nun rakibi robin söderling olacak.. tenisin tavır olarak cristiano ronaldo'su fernando verdasco'nun üçüncü turdaki rakibi yine bir ispanyol albert montanes..

4 numaralı seribaşı djoker, simon greul'u rahat geçerken vatandaşı janko tipsarevic mardy fish engeline takıldı.. bakalım o vatandaşının intikamını alıp mardy fish'i geçebilecek mi? reiner schuettler'in elenmesi djokovic'n yolunu açtı.. ve çeyrek final tahminlerimden ilk fireyi vermiş oldum böylece..

tommy haas ile llodra arasındaki maça aşağıdaki postta değindim.. zevkli bir maçtı.. eööö yani sonrası zevkliydi.. haas güle oynaya çıktı üçüncü tura ve marin cilic ile oynayacak.. cilic merkez kortun kapanış maçında sam querrey'i 5 sette geçmeyi başardı.. andreas seppi ile marc gicquel arasındaki maç ise 2-1 seppi öndeyken ve 4. sette durum 5-5 iken yarım kaldı..

dördüncü gün programı

yarın merkez korttaki 3 maç da izlenecek maçlar.. hepsi birbirinden güzel hepsi fevkaladenin de fevkinde.. onlar dışında pek sürükleyici maç yok gibi sürpriz olabilecekler dışında.. juan carlos ferrero - fabrice santoro ve paul henri mathieu - tomas berdych maçlarını önerebilirim.. ama siz açın merkez kort yayını yapan kanalı ve orada kalın.. özellikle andy murray - ernests gulbis.. kuğucan bir şeyler yapar mı göreceğiz..

Read more...

ball boy vs. haas vs. llodra vs. ball girl


tommy haas ile michael llodra arasındaki ikinci tur maçında llodra için talihsiz anlar vardı.. ilk setin 7. oyununda haas uzakta bulunan llodra'nın yetişmesi zor bir drop shot bıraktı.. fakat llodra bir hışımla geldi topu karşıladı ancak hızını alamayarak hakem sandalyesinin yanında duran top toplayıcı kıza çarptı.. bu çarpışmadan kızcağız hasar almadan kurtulurken, saha kenarıdaki mikrofon llodra'nın karnına geldi.. böyle oyuna devam etmeye çalışan llodra 1 oyun bile dayanamadı ve karşılaşmayı yarım bıraktı..

llodra kortu terk ederken tommy haas izleyenleri eğlendirmek ve biraz da kendini eğlendirmek adına raketini küçük bir top toplayıcı çocuğa verdi.. karşılıklı oynadılar.. sonra iki ballboyun karşılıklı oynamasını izlettirdi bize.. en sonunda da çarpışmanın kahramanı değil başka bir top toplayıcı kızı aldı karşısına.. kız iyi oynuyordu.. böylece eğlenceli anlar yaşattı biz izleyenlere alman raket..

Read more...

ipek ikinci tura

ipek şenoğlu/kaia kanepi ikilisi çift bayanlar ilk tur mücadelesinde 8 numaralı seribaşı flavia pennetta/maria kirilenko ikilisini 6-3 ve 7-6 ile geçerek ikinci tura çıktılar.. geçen sene portekiz'de ipek şenoğlu partneri jugic-salkic ile finalde bu ikili ile karşılaşmış ve kaybetmişti..

Read more...

federer nefretinde oha boyutu


roger federer'i benden daha fazla sevmeyen insanlar da varmış.. ayıp ama bu kadarı cık cık cık..

Read more...

röportajlardan alıntılar 2

s: bunun senin için harika bir yıl olmadığını söylersek yanılmış olur muyuz?
ernests gulbis: hayır, şimdiye kadar çok kötü bir yıldı. ama defalarca kez böyle olacağını bildiğimi söyledim çünkü her şeyden daha çok fiziksel çalışmalar yaptım ve durum böyle olunca yeni kaslara adapte olabilmek için bir kaç aya ihtiyacınız oluyor. koordinasyonu kaybediyorsunuz ama bence doğru yoldayım.

s: en yüksek derecen 38.lik. şimdi 74'tesin. bu yılın sonunda kendini nerede görüyorsun?
ernests gulbis: ilk 10 (gülüyor). ilk 10'da olmak isterim.

-----

s: bu hafta twitter'da çok takıldın. en fazla 140 karakterle bugünkü performansını nasıl özetlerdin?
andy roddick: özetlemezdim. (erdener abi?)

-----

s: bir röportajda pat cash sana sıkıcı dedi ve çok sıradan bir sesin olduğunu söyledi. buna bir cevabın var mı?
andy murray: umrumda değil açıkçası. yani, sesimin ilginç olduğunu düşünmüyorum ama yani olması da gerekmiyor zaten. tenisimin konuşmasına izin veriyorum, bence tenisim heyecan verici olan..

-----

s: daha sen doğmadan wimbledon'da oynamış olması (kimiko date'nin) nasıl bir duygu?
caroline wozniacki: hala geri dönüp bu seviyede oynayabilmesi inanılmaz. ve bence formu çok iyi, gerçekten çok etkilendim.

s: peki sen burada, 2. röportaj odasında otururken onun ana odada oturması garip değil mi? (gazetecilerin hepsi mi böyle arkadaş)
caroline wozniacki: hayır.

s: senin için bir sorun değil mi?
caroline wozniacki: hayır. onca yıldan sonra gelip çok iyi bir çıkardı, ilginin ona olması doğal. bu yüzden bence bir sorun yok.

-----
s: neden 12 yıl sonra tekrar geri döndüğünü söyler misin?
kimiko date-krumm: evet, kocamdır nedeni. kendisi bir araba yarışcısı ve sporu ve tenisi çok sever. mücadelecidir. evlendilten sonra hep tura geri dönmemi söylerdi. "tenisi seversin, hala fitsin yapabilirsin, sadece tadını çıkar, kaybedecek bir şeyin yok" derdi.

-----

s: arjantin'de hiç çim kort yok değil mi? daha çok kriket sahası gibi mi?
juan martin del potro: çimde oynamak arjantin için çok yeni bir şey. 2 ya da 3 çim kortumuz var ama onlar da antreman yapabileceğimiz kadar iyiler.

-----

s: insanlar geriye bakıp "iki grand slam kazandı, bu harika ama adam beklenilenden daha azını başardı" diyorlar. sence haklılar mı?
marat safin: biliyor musunuz, bu teniste eskiden beri vardır, herkes kapasitesinin altındadır. herkes. agassi 15 grand slam kazanmalıydı, sampras 20. federer'in bile şu an 25 grand slam şampiyonluğu olmalıydı. ne dediğimi anlıyor musunuz? sanki herkes kapasitesinin altında, herkes daha iyisini yapabilir.

------

ve bugün maç içinden bir diyalog.. arnaud clement ile hakem arasında..

clement: challange!
10 saniye sonra
hakem : itiraz mı ediyorsunuz?
clement: evet..
hakem : şaka yapıyorsunuz sanmıştım..
[clement haklı çıkar]

-----

ve günün sözü

robert kendrick: murray'i yenersem korta süperman kostümü ile çıkacağım.

Read more...

23 Haziran 2009 Salı

wimbledon 09 - gün 2

[ikinci günün maçları hakkında yazı, üçüncü günün programı ve izlenesi maçlar]

previouly on wimbledon:
25 haziran 1990 kimiko date ilk wimbledon müsabakasına çıktı..
11 temmuz 1990 caroline wozniacki doğdu..

present time:
23 haziran 2009 bu iki isim wimbledon ilk turunda karşılaştılar.. caroline wozniacki 9 numaralı
seribaşı ve geçen haftanın şampiyonu olarak, kimiko date ise 13 sene aradan sonra ilk defa wimbledon'da wild card olarak mücadele ettiler.. kimiko date yaşından beklenmeyecek çeviklikte ve yaşından beklenecek olgunlukta oynadı.. ancak gücü 3 setlik maça yetmedi diyelim.. ilk seti alması bile büyük başarıdır daha önce burada yarı final oynamış japon tenisçinin.. wozniacki de
beni korkutsa da engeli aşarak ikinci tura çıktı.. ikinci turdaki rakibi makiri olacak.. kvitova'yı 6-4lük iki set ile geçmeyi başardı rus kirilenko.. benim için şaşırtıcı bir sonuç..

son şampiyon venus williams merkez kortta günün açılışını yaparken hiç de zorlanmadı.. isviçreli voegele'e sadece 5 oyun verdi mücadelede.. sözlükten nuage'a uçmaması gerektiğini söylemiştim hehehe..

1 numaralı seribaşı olması tartışılan ve bence de wimbledon'da 1 numara olarak yarışmayı hak etmeyen dinara safina buradaki ilk tur maçında roland garros'taki kadar rahat değildi.. rakibine set vermedi ama 8 oyun verdi.. ikinci turdaki rakibi de kolay..

ana tabloda britanyalı 1 britanyalı bayan kaldı o da ukrayna asıllı elena baltacha.. dün gelecekte şampiyon olacağını düşündüğüm laura robson elenmişti, melanie south ile birlikte.. dünden yarım kalan maçta georgie stoop bugün vera zvonareva'ya mağlup olmaktan kurtulamadı.. anne keothavong ve katie o'brein da bugün elenince ikinci turda britanya bayrağı taşıyan bir ukrayna asıllı var sadece.. keothavnog avusturyalı patricia mayr karşısında ilk sette 5-3 öne geçmesine rağmen bu avantajını koruyamadı ve ilk seti 7-5 kaybetti.. ardında ikinci seti de 6-2 kaybedince hüsran yaşatmış oldu sevenlerine.. maçın ardından basın toplantısında gözyaşlarını da tutamadı..

ingiliz tenisseverler vatandaşları tenisçilerden çok şey bekliyorlar.. özellikle wimbledon öncesi bu oyuncular basının ilgi odağı haline geliyorlar.. ingilizler bir şeyler beklemekte haklılar zira uzun zamandır wimbledon'ı bir brit kazanamıyor.. ancak bu sporcuların yetenekleri de ortada.. murray patlamayı yaptı erkeklerde.. hepsi bu.. 90ların sonunda tim henman'a yaptıkları baskı sonuç vermemişti.. henman 5 senede 4 yarı final oynamıştı sadece.. murray bunu kıracak gibi duruyor ama onun üzerindeki baskı da oldukça fazla.. bayanlarda ise 2-3 seneye laura robson bir şeyler yaparsa yapar.. ama ingilizlerin, ingiliz basınının bu sporcuları biraz rahat bırakması gerek..

ingilizlerde durum böyleyken sırplar, jankovic ve ivanovic tur atladılar.. jankovic alman görges'i geçerken pek zorlanmasa da ana ivanovic çek hradecka'yı geçeyim derken neredeyse boğuluyordu.. ilk seti kaybeden sırp raket ikinci seti rahat aldı.. son sette maç için servis atarken 1 maç puanından yararlanamadı.. bir sonraki servis attığı oyunda 2 maç puanı çevirdi.. sonraki iki oyunu alarak tur atlamayı başardı.. çeyrek finale çıkabileceğini düşünmüyorum zaten ana'nın da ilk turda elenmesi de üzücü olurdu..

2006'da burada henin'i yenerek şampiyon olan ve büyük nefretimi kazanan amelie mauresmo, macar melinda czink'i 3 sette de olsa geçmeyi başardı.. flavia pennetta ile llagostera vives arasındaki maç da bir garipti.. ilk seti kaybederken raketini yerden yere vurup içindeki hırsı italyanvari bir şekilde boşaltan pennetta diğer iki seti 6-1/6-0 alarak yüzümde bir gülümseme oluşmasını sağladı.. pennetta bir renktir kortlarda, hep olsun..

2009 roland garros şampiyonu svetlana kuznetsova, 2008 istanbul cup şampiyonu agniezska radwanska ve na li rakiplerine set vermeden tur atlayan seribaşılardan.. bir de elenen seribaşılar var:
kaia kanepi bir toprak kortçu carla suarez navarro'ya 3 set sonunda boyun eğdi.. alize cornet dünden devam eden maçı vera dushevina'ya karşı kaybetti.. tabi ki olmazsa olmaz anna chakvetadze alman sabine lisicki karşısında varlık gösteremeden elendi.. hala anlamıyorum bu kız ilk 10'da nasıl oynadı.. nasıl bir çöküşteydi o aralar bayanlar tenisi.. agnes szavay da elenen seribaşılardan bu arada..

avustralyalı sam stosur roland garros'tan sonra çıkışına devam ediyor.. ikinci turu gördü.. ikinci turu göremeyerek beni üzen bir avustralyalı ise jelena dokic.. ooof of!

ilk turun ardından genel olarak baktığımızda ilk 20 seribaşı sağlam duruyorken toplam 6 seribaşı elendi.. sadece 1 ev sahibi tensiçi var.. ruslar 13 tenisçi ile istila halindeler ve en başarılı ülke konumundalar.. ardında 6 tenisçi ile fransızlar geliyor..

erkeklere bakalım:

bugün iki juanlar (juan martin del potro ve juan carlos ferrero) güle oynaya set vermeden ikinci turun yolunu tuttular.. iki andyler (andy murray ve andy roddick) ise rakiplerine birer set hediye ettikleri maçları kazanarak yollarına devam ettiler..

gilles simon, fernando gonzalez, viktor troicki, stan wawrinka, jurgen melzer, tomas berdych, nikolay davydenko ve radek stepanek rakiplerine set vermeden ikinci tura adlarını yazdıran diğer seribaşı oyuncular oldular..

günün kötü haberleri bir bulgar ve bir rustan geldi.. geleceğin 1 numarası olarak gösterdiğimiz bulgar grigor dimitrov ilk seti aldığı maçta dizinden sakatlanarak çekilmek zorunda kaldı.. igor kunitsyn karşısında ilk seti 6-3 aldı ancak sakatlandı.. ardında arka arkaya 10 oyun kaybetti ve müsabakadan çekildi.. umarım çabuk iyileşir.. marat safin ise elemelerden gelen amerikalı jesse levine'a 4 set sonucu boyun eğdi ve hayallerimizi yıktı.. artık kendisine olan inancım sıfır..

victor hanescu ile ivan navarro arasında dünkü karol beck feliciano lopez maçını aratmayacak bir mücadele vardı.. 5 sete giden maçı final setini 12-10 kazanan hanescu aldı ve ikinci tura çıktı.. büyücü santoro 33 numaralı seribaşı kiefer'i hiç zorlanmadan ve set bile vermeden geçerken yaş 36 iş bitmemiş dedirtti.. kardeşim gibi sevdiğim gulbis de işini yapanlardan.. bakalım ikinci turda murray karşısında neler yapacak letonyalı..

özet yapacak olursak nadal hariç 5 seribaşı elendi turnuvadan ilk turda.. ispanyol, fransız ve alman dominasyonu göze çarpıyor.. sırasıyla 8,7,7 tenisçi çıakrdılar ikinci tura.. britanyadan yine tek temsilci var o da murray..

roland garros'ta (wimbledon da olabilir tabi) yarının programına buradan..

maria şarapova - gisela dulko (merkez kort, tsi 15)
sam querrey - marin cilic (merkez kort, son maç)
tommy haas - michael llodra (kort 1 , son maç)
mardy fish - janko tipsarevic (kort 2, tsi 14)
sania mirza - sorana cirstea (kort 12, 2.maç)

Read more...

vuuu huuuuuu (bayanlar için)

cud lav

Read more...

vuuu huuuuuu


wimbledon'ın çimleri bu sene çok kaygan.. bi sakatlık çıkmasa bari..

Read more...

22 Haziran 2009 Pazartesi

röportajlardan alıntılar 1

s: korta çıkmadan önce soyunma odasında aklından neler vardı?
laura robson: hiçbir şey. sadece havluların bu sene kortta nasıl gözükeceğini merak ediyordum. gerçekten harikalar.

s: son zamanlarda derslerin, sınavların ve tenis antremanların endeniyle yoğundun. boş zamanlarında ne yaparsın?
laura robson: gossip girl izliyorum. ama , hayır, ikinci sezon bitti. şu an çok üzgünüm.

s: hollandalı bir koçla çalışıyorsun, nasıl bir duygu?
laura robson: güzel. sorunumuz yok. iyi geçiniyoruz zaten iyi geçinmek zorundayız çünkü zamanın büyük çoğunluğunu beraber geçiriyoruz. ve gerçekten çok alaycı bir espri anlayışı var. ne zaman şaka yaptığını, ne zaman ciddi olduğunu anlamam zamanımı aldı ama şimdi çözdüm.

-----

s: teniste bir çok yeni isim var ve çoğu senin ülkenden değil. kimin kim olduğunu takip etmek zor oluyor mu?
serena williams: sadece bir standart var: herkes rus. bazen ben bile rus olduğumu düşünüyorum. bütün bu -ovalar. hiçbirini bilmiyorum, hiçbirini tanımıyorum. bazen ben bile rus olduğumu ve adımın williamsova olduğunu düşünüyorum.

(komik değilsin serena hiç komik değilsin)

-----

s: bugün bilerek mi bağırma seviyeni düşürdün? paris'te rakibinin hakeme itirazından sonra.
de brito: bunu sizin için yaptım çocuklar (gülüyor)
...
bana haksızlık yapıldığını düşünüyorum bir yerde. çünkü gazetelerin hiçbirinde 15 numaralı seribaşıyı yendiğim ve 3 tur ilerlediğim yazmıyordu. bütün yazılar çığlıklarım hakkındaydı. o yüzden bu hiç adil değil.

s: eğer itf tarafından, wta tarafından susman söylenseydi nasıl hissederdin?
de brito: kimse bana susmamı söyleyemez. tenis bireysel bir spordur ve ben bir birey olarak buradayım. eğer bu yüzden beni cezalandıracaklarsa buyursunlar çünkü bağırmadığım için maç kaybetmektense bağırdığım için ceza almayı tercih ederim.

Read more...

wimbledon 09 - ikinci gün programı

bir önceki post kendini güncellemeye devam ederken ikinci günün programı da açıklandı..

venus williams son şampiyon olarak ikinci gün merkez kortun açılışını yapacak.. iki andyler merkez kortun diğer seribaşıları.. juan martin del potro ise 1 nolu kortun açılışını yapacak.. bu maçlar tsi 15:00'da.. günün açılışı ise caroline wozniacki'den.. 2nolu korttaki maç tsi 14:00'da başlıyor.. yine maç seçecek olursak:

juan carlos ferrero - mikhail youzhny
fabrice santoro - nicolas kiefer
carla suarez navarro - kaia kanepi
mischa zverev - dimitri tursunov

Read more...

wimbledon 09 - gün 1

ilk gün 2 numaralı korttaki daniela hantuchova - laura robson maçı ile başladı.. geçen senenin junior wimbledon şampiyonu, 15 yaşındaki robson belki de karşılaşabileceği en kolay rakiplerden biri ile eşleşmişti.. ilk sette mükemmel bir oyun sergiledi ingiliz.. ilk seti kazandıktan sonra ikinci setin ortalarına doğru servis ritmini kaybetti.. servis attığı oyunda üst üste 2 çift hata yaparak ikinci seti kaybetti.. üçüncü sette de bocalaması devam etti robson'ın ve çift hata ile servisini kırdırarak maçı kaybetti.. deneyimsizliğin kurbanı oldu demek ne akdar yerinde bilmiyorum zira geçen sene burada binlerce kişinin önünde final maçı oynayıp junior kupasını kaldırdı.. bu ikilinin mücadelesini ilginç yapan bir detay, şu an robson'ı çalıştıran nigel sears'ın 2003 yılında daniela hantuchova'nın antrenörü olması.. eski dostu rakibi desteklerken görmek garip olmalı..

saat 16:00 itibariyle tamamlanan maçlarda alman kohlchreiber, ispanyol garcia-lopez ve fransız marc gicquel rakiplerini 3'er sette geçmeyi başardılar.. çek ivo minar ise maximo gonzalez'i 3-1 ile geçerek ikinci tura çıktı..
bayanlarda 91'li pavlychenkova, petra cetkovska'yı 6-2lik iki setle çok rahat geçti.. gisela dulko ve alisa kleybanova da rakiplerini set vermeden geçenlerden.. günün zorlu maçında anna lena groenefeld, hint sania mirza'ya yenilmekten kurtulamadı.. maçtaki 3 set de 6-2 bitti.. rumen sorana cirstea vatandaşı edina gallovits karşısında ilk sette 4-0 geriye düşmesine rağmen seti buradan çevirmeyi bildi.. ilk seti 7-5 alan cirstea ikinci seti 6-1 alarak ikinci turu gördü..

şu an federer ve sharapova korttalar.. iki tensiçi de ilk sette zorlansalar da setleri kazanmayı bildiler.. (16:15)

favorilerden roger federer ve maria şarapova ilk tur maçlarını set vermeden geçtiler.. federer ilk setin 5. oyununda tayvanlı rakibine servis kırdırsa da hemen bir sonraki oyunda servis kırdı.. ilk setin son oyununda bir kez daha servis kırmayı başaran isviçreli ilk seti 7-5 ile aldı.. bundan sonra maçta baskınlığını daha da hissettiren 5 kez wimbledon şampiyonu diğer iki seti çok rahat alarak ikinci tura çıktı..

şarapova da ilk sette zorlananlardandı.. 4-1 geriye düşmesine rağmen savaşarak ilk seti 7-5 kazanmasını bildi.. kutuzova ilk sette set için servis kullanırken 2 çift hata yaptı ve oyunu kaybederek seti şarapova'ya hediye etmiş oldu.. ikinci sette yine geriden gelen taraf şarapova'ydı.. zorlanmasına rağmen maçı kazanan eski wimbledon şampiyonu ikinci turda gisela dulko ile karşılaşacak.. harika bir maç olmaya aday..

elenen ilk seribaşı james blake oldu.. 17 numaralı seribaşı amerikalı tenisçi, italyan andreas seppi'den set bile alamadan turnuvaya ilk turda veda etti..

geçen senenin yarı finalisti çinli jie zheng alman kristina barrois'yı tie-break'e giden iki set sonucunda geçmeyi başardı..

vika azarenka fransız rakibi severine bremond karşısında ilk seti 6-2 kazandı.. bremond ters ayakta yakalandığı bir pozisyonda sol dizini sakatladı.. zar zor yürüyen fransız maçtan çekilince azarenka çok rahat bir şekilde ikinci tura çıkmış oldu..

şu an 18. kortta müthiş bir maç var karol beck ile fel lopez arasında.. ayrıca 12. korttaki almagro - monaco maçı da başa baş.. (17:45)

günün epik mücadelesinde, 18. kortta 2005 yılından beri hiçbir grand slam'de mücadele edememiş ve burada da neredeyse mücadele edemeyecek olan ancak lucky loser olarak şans bulan karol beck, ilk turda 21 numaralı seribaşı feliciano lopez'i 3 saat 20 dakika süren mücadele sonucunda yenmeyi başardı.. Son sette maç için servis kullanırken 3 kez servis kırdırma puanı ile karşı karşıya kaldı, bunlardan ikisini çevirse de lopez'in backhand passing shot'ına yapabileceği hiçbir şey yoktu.. bu puandan sonra bbc 2, cbbc'ye yani çocuk programı yayınlayan versiyonuna döndüğü için benden ciddi küfür yedi.. son sette lopez 7-6 önceyken Beck servis kullandığı oyunda önce maç puanı çevirdi ardından harika bir drop-shot ile sete tuttundu.. son setin 17. oyununda beck servis kırma şansını yakaladı ve lopez'in forehand'i uzun olunca 9-8 önce geçen taraf slovak raket oldu.. kendi servis attığı oyunda harika bir paralel backhand ile maç sayısını yakalayan beck, yine harika bir forehand ile maçı kazandı.. 4 yıldır grand slamlerde ana tablo göremeyen biri için büyük bir başarı.. (18:05)

günün diğer uzun süren maçında gülen taraf bu sefer ispanyoldu.. nicolas almagro arjantinli juan monaco'yu 5 sette geçti.. maçın ilk 3 seti tie-break'e giderken bunlardan ikisini juan monaco kazandı.. maçta daha agresif oynayan taraf 80 w/63 bh oranıyla almagro idi.. bu iki uzun maçın galibi ikinci turda birbirleri ile karşılaşacak.. bu sefer ispanyol affetmez..

2 numaralı seribaşı serena williams portekizli neuza silva'yı 6-1/7-5 ile geçerek ikinci tura rahat bir geçiş yaptı.. roland garros 2009 yarı finalisti dominika cibulkova amerika açık 2008'de ana ivanovic'i eleyen julie coin'ı 3 sette geçmeyi başardı.. (19:10)

roland garros 2009 finalisti robin söderling amerika açık 2009 çeyrek finalisti gilles muller'i 4 sette geçmeyi başardı ve federer ile tekrar oynamaya 1 adım daha yaklaştı..

jo-wilfreid tsonga, devşirme kazak andrei golubev'i geçerken, onun ikinci turdaki rakibi olacak simone bolelli 2-0 geriye düştüğü maçı beş sette kazandı..

servis azmanı ivo karlovic, slovak lukas lacko'yu 3 sette geçerken "tie-break oynamadan maç bitirmeme geleneği"ne devam etti..

fernando verdasco britanyalı james ward'ı güle oynaya set vermeden geçti.. set vermeden tur atlayan diğer isimler amerikalı mardy fish ve sırp janko tipsarevic.. bir başka sırp, 4 numaralı seribaşı novak djokovic ilk seti tie-break ile kaybettiği maçı 4 sette alarak büyük bir engeli aştı.. benneteau gerçekten çok zorlayan bir rakiptir genelde.. ikinci turdaki rakibi elemelerden gelen simon greul olacak sırp raketin..



geçen senenin yarı finalisti alman schüttler ise ilk sette 3 kez set puanından yararlanmayaıp seti vermesine rağmen xavier malisse'i 4 sette geçti.. ikinci turdaki rakibi israilli dudi sela..

bayanlarda tablonun alt tarafında virgine razzano, jill craybas, michelle larcher de brito, aravane rezai, elena dementieva, nadia petrova, shahar peer rakiplerine set vermeden tur atladılar.. marion bartoli bırakın set vermeyi oyun bile vermeden dinara safinacılık oynadı..

23 numaralı seribaşı alexandra wozniak, francesca schiavone'ye 3 sette boyun eğdi ve elenen ilk bayan seribaşı oldu.. geçen haftanın şampiyonlarından rybarikova'nın elenmesi de şaşırtıcıydı..

geçen haftanın bir diğer şampiyonu tommy haas şu anda ilk tur maçını oynuyor ve ilk seti kaybetti.. vera zvonareva, alize cornet, marin cilic, sam querrey ve patty schynder de şu an maçlarına devam ediyorlar.. (22:10)

hava karardı ve 4 maç yarım kaldı.. tommy haas ilk seti kaybetti ama diğer iki seti aldı.. şu an 4. sette durum 4-4.. alize cornet eğer bu gece fenalık geçirip ölmezse (kızcağız 2. sette resmen neresinden soluyacağını şaşırdı) 4-2 geride olduğu 3. seti çevirmeye uğraşıcak.. vera zvonareva ilk seti 7-6 aldı ikinci seti 6-4 kaybetti.. 3. seti yarın oynayacak.. ve llodra ile goodall 1-1'den devam edecekler..

marin cilic
ve sam querrey rakiplerini tıpatıp aynı skorlarla yenerek ikinci turda birbirlerinin rakibi oldular.. patty schynder bayanlarda elenen ikinci seribaşısı günün.. (23:30)

böyle yazmak ne zormuş lan.. bi daha yazmam böyle..

Read more...

21 Haziran 2009 Pazar

wimbledon 09 ilk günün programı

ilk gün korta çıkacak isimleri buradan görebilirsiniz..

merkez kort ve 1 numaralı korttaki müsabakalar dışındakiler tsi 14:00'da başlarken, bu iki korttaki maçlar tsi 15:00'da başlayacak..

genç ingiliz laura robson, hantuchova'yı üzebilir zira slovak tenisçinin ne yapacağı belli olmuyor..
merkez korttaki 2. maç olan benneteau ve djokovic karşılaşması da çekişmeli geçecek gibi duruyor..
1 no'lu kortun ikinci maçı söderling - muller, 12. korttaki almagro - monaco karşılaşmaları da izlenebilir..

yarın londra'da hava başlarda bulutlu olacak ve sonradan kısa serpintiler görülebilir.. ciddi bir yağmur tehdidi yok..

Read more...

size inanıyorum!


Read more...

anket sonuçları 3

okuyuculara göre amerika açık 2009'dan sonra federer geçen sene kaybettiği 1 numarasına tekrar kavuşacak.. benim de oyum bunaydı ama o zamanlar nadal'ın wimbledon'da mücadele edip en azından yarı final göreceğini düşünüyordum.. nadal geçen seneden şampiyonluk puanını kaybedecek.. 2000 puan demek bu.. puanlama bu sene değişti benim de iyice kafam karıştı.. şu an nadal 12,735 federer ise 10,650 puanda.. federer geçen senenin finalisti.. geçen sene finalistlere 700 puan veriliyodu bu sene 1200 puan veriliyor.. 2009 başında, 2008 sonundaki puanları iki ile çarpıldı tenisçilerin.. o zaman şimdi federer'den 1400 puan mı düşecek yoksa 1200 mü.. ona göre, eğer federer wimbledon'u bu sene kazanırsa ya 600 puan eklenecek ya 800.. her halükarda wimbledon'ı kazanırsa geçecek gibi duruyor nadal'ı.. ama bu işin içinde başka hesaplamalar da var mı bilmiyorum.. bilen varsa anlatsın..

aşağıda da federer'in antremanda giydiği basel tişörtü :

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP