27 Haziran 2009 Cumartesi

wimbledon 09 - gün 5

bugün mükemmel maçlar izledik erkeklerde.. hele ki karanlık nedeniyle yarım kalan 4 saatlik bir haas - cilic maçı var ki dillere destan..

haas ikinci turu bye geçti diyebiliriz.. llodra ballkid ile çarpışınca sakatlanmış ve yarış dışı kalmıştı.. cilic ise çok zorlu bir ikinci tur maçında kendisi gibi iyi servis kullanan querrey'i 5 sette geçmişti.. turnuva başlamadan önce buradan çeyrek finale çıkacak olan tarafın cilic olacağını söylemiştim.. ama haas'ın maç yapmadan tur atlaması bir avantaj sağlayabilirdi.. sağlamadı.. bugünkü maçta haas iyi bir oyunla iki sıfırı yakaladığında ben cilic için her şeyin bittiğini düşünmüştüm.. fakat üçüncü seti 6-1 ile alınca hırvat raket, güveni yerine geldi.. maçı çevirebileceğine inandı.. ve çevirdi de.. 4.sette, tie-break'te haas'ın kötü servis performansı neticesinde 2-2'ye geldiğinde setler, maç yeni başlıyordu.. 5. sette üst üste servis kırmalar yaşandı.. skor 5-4 iken 2 maç sayısı yakaladı marin cilic ama bunlardan yararlanamadı.. ve hava kararınca bu 4 saatlik mücadele yarına ertelenmiş oldu.. bu gece daha soğukkanlı kalabilen taraf maçı kazanacaktır.. haas da kazansa, cilic de kazansa üzülmem.. birisi çok genç ve yetenekli diğeri ise kariyeri boyunca türlü şanssızlıklar yaşamış ve olduğu yerin çok üzerini hak eden tenisçi.. bugün tribünde sara foster da ağzındaki sakızla türlü atraksiyonlar yaptı, heyecandan yerinde duramadı..

bu maçın galibi seppi - andreev maçının galibi ile oynayacak.. andreas seppi de bahtsız.. ikinci tur maçı da karanlık yüzünden bir sonraki güne kalmıştı.. 4 gün üst üste korta çıkmış olacak..

merkez kortun ilk maçında roger federer ile kohlschreiber arasındaki maç da son günlerdeki en güzel maçlardan biriydi.. skorlar sizi yanıltmasın maç içinde güzel ralliler, seyir zevki yüksek puanlar izlettirdi iki raket de.. ve federer set kaybetti ilginç olanı.. kohlschreiber 3. seti tie-break'e götürdü ve tie-break'teki soğukkanlılığı ile bilinen federer'den almayı başardı bu seti..
mirka yine tribündeydi.. yapmayın arkadaşım..

robin söderling de nicolas almagro'yu üç sette geçince roland garros 2009'un finalinin rövanşı çim zeminde oynanacak diyebildik.. 11. kez de yenecektir federer söderling'i, gerekirse 12. kez de..

malesef ki ivo karlovic'ten kurtulamadık.. 46 ace yaptı maçta.. tsonga direnemedi bu kule karşısında.. fernando verdasco'dan daha iyisini bekliyorum dördüncü turda..

novak djokovic amerikalı mardy fish'i 6-4lük üç setle geçerken fazla zorlanmadı.. reiner schüttler'in de elenmesi ile çeyrek finale çıkmak için bir adım daha yaklaşmış oldu.. günün sürprizini dudi sela gerçekleştirdi.. tommy robredo'yu 4 sette geçerek kariyerinde ilk defa 4. tur gördü grand slamlerde.. israilli schüttler'i de elemişti 2. turda.. djokovic'i elemesi zor.. e diyeceksiniz "lan schüttler djokovic'i eler diyosun, onu yenen adam djokovic'i çok rahat yener o zaman.. ne dengesiz insansın sen..", demeyin.. o işler öyle yürümüyor..

sabah saatlerinde vera zvonareva'nın sağ ayak bileğindeki sakatlık yüzünden çekildiği haberini aldığımda üzüldüm.. şanssızlardan biri de bu vera zaten.. virgine razzano elini kolunu sallayarak 4.tura çıkmış oldu.. günün sürprizlerinden biri schiavone'nin marion bartoli'yi elemesi oldu.. ilk seti tie-breakle kazanan italyan ikinci seti sıfıra karşı kazanarak büyük sükse (success yeah) yaptı.. böylece çeyrek final tahminlerimden biri daha elimde patlamış oldu.. şu an için 3 kayıp.. çok kötü:(

dominika cibulkova'nın elenmesi de şaşırttı beni.. elena vesnina bugüne kadar pek başarılı işler yapmamış bir rus.. cibulkova karşısında ilk seti aldı.. sonraki seti kaybetti.. cibulkova üçüncü sette bir ara öne de geçmesine rağmen vesnina'ya kaybetti.. vesnina vatandaşı dementieva ile oynayacak.. dementieva da sessiz ve derinden geliyor.. ilk turda 5, ikinci turda 4 ve bugün de sadece 3 oyun kaybetti rakiplerine..

günün çekişmeli geçen bir diğer maçında iki genç raket azarenka ile güzel sorana karşılaştı.. sorana iyi direniş gösterse de gücü yetmedi tabi azarenka'ya.. belaruslu dördüncü turda nadia petrova ile oynayacak.. petrova'nın gisela dulko'yu eleyebileceğini düşünmüyordum.. yanıldım.. ama azarenka'yı kesinlikle yenemeyecek.. yok artık (iddialı sözler)..

hantuchova da şaka maka geldi dördüncü tura.. hayret verici bir olay.. serena williams ile oynayacak.. yenersen daniela hakkında bir daha asla kötü konuşmayacağım.. her ne olursa olsun hep seveceğim seni.. yeter ki yen şunu..

yarının programı

mauresmo - pennetta
stosur - ivanovic
hanescu - simon

maçlarına dikkat..

--------------
aaaa yazmayı unuttum.. duymuşsunuzdur bu saate kadar ama ipek şenoğlu partneri kaia kanepi ile üçüncü tura çıktı çiftlerde.. anna-lena grönefeld/vania king ile oynayacaklar.. hadi bakalım..
--------------

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP