25 Haziran 2009 Perşembe

wimbledon 09 - gün 4

selam millet,
londra'da dördüncü gün de tamamlandı ve üçüncü tur eşleşmeleri belli oldu..
daha önce yaptığım çeyrek final tahminlerinden 2 sapma var şimdilik.. srebotnik turnuvadan çekilmiş hiç söylemiyosunuz..

merkez korttaki 3 mücadelenin de daha çekişmeli geçmesini beklerdim bugün.. sadece ilk maç beklentilerimi biraz karşılayabildi o kadar.. ilk maçta eski şampiyonlardan hewitt ile genç arjantinli del potro karşılaştı.. del potro torpakta büyümüş adam çim korttan pek anlamıyor malesef.. zaten geçen röportajında da 2-3 tane adam gibi çim kort var bizim oralarda demişti.. hewitt'e yenildi bugün.. sürpriz mi? tabi ki değil..

avustralyalı çok koştu bugün kortta.. del potro'ya kolay puan vermemeye çalıştı.. bunda başarılı da oldu.. ilk setin 6. oyununda servis kırmayı başardı hewitt ve set sonuna kadar da bu avantajını korudu.. bir ara 6 tane servis kırma puanı çevirdi.. ilk servislerini oyuna sokma oranı del potro'nunkinden düşün olsa da, ilk servisten puan kazanma oranı bir hayli yüksekti.. ayrıca file önüne daha çok gelip voleleri bırakan taraf ve bunlarda başarılı olan taraf da avustralyalı'ydı..

ikinci sette servislerinde ritmi buldu hewitt ve ilk servisi oyuna sokma oranı ilk sete göre oldukça iyiydi.. setin 11. oyununa kadar taraflar servis kıramadı bu oyunda hewitt, del potro'nun basit bir forehand hatası ile servis kırmayı başarmış oldu.. bir sonraki oyunda da servis kırma puanı çevirip oyunu alan avustralyalı ikinci seti 7-5 kazanmış oldu..

üçüncü setin hemen başında servis kıran hewitt maç için servis kullanırken kırdırdı servisini.. ancak bundan sonraki oyunda tekrar servis kıran hewitt üçüncü seti de 7-5 alarak üçüncü tura çıktı.. maç içinde hewitt servislerinde del potro'nın backhandine ve forehandine değişimli olarak çalışırken, del potro bazen servislerini hewitt'in üzerine doğru kullandı.. servis yerleşimi daha iyi olan ve kort içinde daha hızlı olan taraf maçı da kazanmış oldu..

merkez korttaki son maçta gulbis gerçekten aptalca oynadığı maçı 3 sette kaybetti.. murray bütün toplara yetişti neredeyse onun hakkını vereyim de gulbis böyle bir oyuncu değil aslında.. file önünde resmen aptalca vuruşlarla passing shot yedi hep.. normalde böyle gerzekce dropshotlar denemez ama bugün ne oldu ben de bilmiyorum.. servisleri etkili olmaza 6-0 kaybederdi üç seti de.. murray böylece çok büyük bir engeli rahatça aşmış oldu..

david ferrer, nikolay davydenko, viktor hanescu, tomas berdych, stanislas wawrinka ve jurgen melzer rakiplerine set vermeden 3. tura çıkan seribaşılar.. fernando gonzalez ile juan carlos ferrero eşleşti üçüncü turda.. sürpriz isim jesse levine.. tenis oyuncusuna göre kısa ve cılız olan bu adam safin'i yenerek ikinci tura çıkmıştı.. bugün cuevas karşısında da 5 setlik maçtan sağ çıkan taraf oldu.. wawrinka ile oynayacak üçüncü turda.. pek şansı yok..

andy roddick twitter'dan fırsat bulup da çıktığı maçta yine 1 set vererek şaşırttı.. üçüncü turda jurgen melzer ile oynayacak.. bir başka üçüncü tur eşleşmesi viktor hanescu ile gilles simon arasında.. fransa açık 2009'da romanyalı raket evsahibi simon'u set vermeden geçmişti.. bu
rövanşı da alması doğal.. paris'te dördüncü turda fernando gonzalez'e elenmişti hanescu.. hanescu-simon maçının galibi yine gonzalez ile oynayacak büyük ihtimalle.. garip oluyor bu kuralar..

bayanlarda ingiltere'nin son kalesi de ikinci turda düştü.. ukrayna asıllı baltacha yenildi.. laura robson'ı bekleyecekler başka şansları yok..

hiç sürpriz yoktu bayanlarda.. battle of babes olarak nitelendirilen maçta wozniacki kirilenko'yu darmadağan etti.. ilk seti 6-0 alan ikinci sette 2-0 öne geçen danimarkalı frene basınca (kirilenko'nun da can havliyle maça asılmasıyla) ikinci seti 6-4 kazandı ve turladı.. anabel medina garriguez ile oynayacak üçüncü turda.. ispanyol deneyimli zorlar wozniacki'yi..

ana ivanovic italyan sara errani karşısında ilk sette 5-3 geriden gelip 7-5 kazandı.. 5-3'ten sonraki 11 oyunda rakibine sadece 1 oyun verdi ana.. 2008 avustralya açık yarı finalinde hantuchova karşısındaki efsane geri dönüşünü hatırlattı bu.. o bambaşkaydı tabi.. 8-0'dan geri gelip maçı kazanmıştı.. ivanovic samantha stosur ile oynayacak üçüncü turda.. zor bir eşleşme..

yarının programı

merkez korttaki maçlar yine sağlam.. 1. korttaki son iki maç da sağlam..
gisela dulko - nadia petrova
andreas seppi - igor andreev
izlenesi maçlar..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP