22 Haziran 2009 Pazartesi

wimbledon 09 - gün 1

ilk gün 2 numaralı korttaki daniela hantuchova - laura robson maçı ile başladı.. geçen senenin junior wimbledon şampiyonu, 15 yaşındaki robson belki de karşılaşabileceği en kolay rakiplerden biri ile eşleşmişti.. ilk sette mükemmel bir oyun sergiledi ingiliz.. ilk seti kazandıktan sonra ikinci setin ortalarına doğru servis ritmini kaybetti.. servis attığı oyunda üst üste 2 çift hata yaparak ikinci seti kaybetti.. üçüncü sette de bocalaması devam etti robson'ın ve çift hata ile servisini kırdırarak maçı kaybetti.. deneyimsizliğin kurbanı oldu demek ne akdar yerinde bilmiyorum zira geçen sene burada binlerce kişinin önünde final maçı oynayıp junior kupasını kaldırdı.. bu ikilinin mücadelesini ilginç yapan bir detay, şu an robson'ı çalıştıran nigel sears'ın 2003 yılında daniela hantuchova'nın antrenörü olması.. eski dostu rakibi desteklerken görmek garip olmalı..

saat 16:00 itibariyle tamamlanan maçlarda alman kohlchreiber, ispanyol garcia-lopez ve fransız marc gicquel rakiplerini 3'er sette geçmeyi başardılar.. çek ivo minar ise maximo gonzalez'i 3-1 ile geçerek ikinci tura çıktı..
bayanlarda 91'li pavlychenkova, petra cetkovska'yı 6-2lik iki setle çok rahat geçti.. gisela dulko ve alisa kleybanova da rakiplerini set vermeden geçenlerden.. günün zorlu maçında anna lena groenefeld, hint sania mirza'ya yenilmekten kurtulamadı.. maçtaki 3 set de 6-2 bitti.. rumen sorana cirstea vatandaşı edina gallovits karşısında ilk sette 4-0 geriye düşmesine rağmen seti buradan çevirmeyi bildi.. ilk seti 7-5 alan cirstea ikinci seti 6-1 alarak ikinci turu gördü..

şu an federer ve sharapova korttalar.. iki tensiçi de ilk sette zorlansalar da setleri kazanmayı bildiler.. (16:15)

favorilerden roger federer ve maria şarapova ilk tur maçlarını set vermeden geçtiler.. federer ilk setin 5. oyununda tayvanlı rakibine servis kırdırsa da hemen bir sonraki oyunda servis kırdı.. ilk setin son oyununda bir kez daha servis kırmayı başaran isviçreli ilk seti 7-5 ile aldı.. bundan sonra maçta baskınlığını daha da hissettiren 5 kez wimbledon şampiyonu diğer iki seti çok rahat alarak ikinci tura çıktı..

şarapova da ilk sette zorlananlardandı.. 4-1 geriye düşmesine rağmen savaşarak ilk seti 7-5 kazanmasını bildi.. kutuzova ilk sette set için servis kullanırken 2 çift hata yaptı ve oyunu kaybederek seti şarapova'ya hediye etmiş oldu.. ikinci sette yine geriden gelen taraf şarapova'ydı.. zorlanmasına rağmen maçı kazanan eski wimbledon şampiyonu ikinci turda gisela dulko ile karşılaşacak.. harika bir maç olmaya aday..

elenen ilk seribaşı james blake oldu.. 17 numaralı seribaşı amerikalı tenisçi, italyan andreas seppi'den set bile alamadan turnuvaya ilk turda veda etti..

geçen senenin yarı finalisti çinli jie zheng alman kristina barrois'yı tie-break'e giden iki set sonucunda geçmeyi başardı..

vika azarenka fransız rakibi severine bremond karşısında ilk seti 6-2 kazandı.. bremond ters ayakta yakalandığı bir pozisyonda sol dizini sakatladı.. zar zor yürüyen fransız maçtan çekilince azarenka çok rahat bir şekilde ikinci tura çıkmış oldu..

şu an 18. kortta müthiş bir maç var karol beck ile fel lopez arasında.. ayrıca 12. korttaki almagro - monaco maçı da başa baş.. (17:45)

günün epik mücadelesinde, 18. kortta 2005 yılından beri hiçbir grand slam'de mücadele edememiş ve burada da neredeyse mücadele edemeyecek olan ancak lucky loser olarak şans bulan karol beck, ilk turda 21 numaralı seribaşı feliciano lopez'i 3 saat 20 dakika süren mücadele sonucunda yenmeyi başardı.. Son sette maç için servis kullanırken 3 kez servis kırdırma puanı ile karşı karşıya kaldı, bunlardan ikisini çevirse de lopez'in backhand passing shot'ına yapabileceği hiçbir şey yoktu.. bu puandan sonra bbc 2, cbbc'ye yani çocuk programı yayınlayan versiyonuna döndüğü için benden ciddi küfür yedi.. son sette lopez 7-6 önceyken Beck servis kullandığı oyunda önce maç puanı çevirdi ardından harika bir drop-shot ile sete tuttundu.. son setin 17. oyununda beck servis kırma şansını yakaladı ve lopez'in forehand'i uzun olunca 9-8 önce geçen taraf slovak raket oldu.. kendi servis attığı oyunda harika bir paralel backhand ile maç sayısını yakalayan beck, yine harika bir forehand ile maçı kazandı.. 4 yıldır grand slamlerde ana tablo göremeyen biri için büyük bir başarı.. (18:05)

günün diğer uzun süren maçında gülen taraf bu sefer ispanyoldu.. nicolas almagro arjantinli juan monaco'yu 5 sette geçti.. maçın ilk 3 seti tie-break'e giderken bunlardan ikisini juan monaco kazandı.. maçta daha agresif oynayan taraf 80 w/63 bh oranıyla almagro idi.. bu iki uzun maçın galibi ikinci turda birbirleri ile karşılaşacak.. bu sefer ispanyol affetmez..

2 numaralı seribaşı serena williams portekizli neuza silva'yı 6-1/7-5 ile geçerek ikinci tura rahat bir geçiş yaptı.. roland garros 2009 yarı finalisti dominika cibulkova amerika açık 2008'de ana ivanovic'i eleyen julie coin'ı 3 sette geçmeyi başardı.. (19:10)

roland garros 2009 finalisti robin söderling amerika açık 2009 çeyrek finalisti gilles muller'i 4 sette geçmeyi başardı ve federer ile tekrar oynamaya 1 adım daha yaklaştı..

jo-wilfreid tsonga, devşirme kazak andrei golubev'i geçerken, onun ikinci turdaki rakibi olacak simone bolelli 2-0 geriye düştüğü maçı beş sette kazandı..

servis azmanı ivo karlovic, slovak lukas lacko'yu 3 sette geçerken "tie-break oynamadan maç bitirmeme geleneği"ne devam etti..

fernando verdasco britanyalı james ward'ı güle oynaya set vermeden geçti.. set vermeden tur atlayan diğer isimler amerikalı mardy fish ve sırp janko tipsarevic.. bir başka sırp, 4 numaralı seribaşı novak djokovic ilk seti tie-break ile kaybettiği maçı 4 sette alarak büyük bir engeli aştı.. benneteau gerçekten çok zorlayan bir rakiptir genelde.. ikinci turdaki rakibi elemelerden gelen simon greul olacak sırp raketin..



geçen senenin yarı finalisti alman schüttler ise ilk sette 3 kez set puanından yararlanmayaıp seti vermesine rağmen xavier malisse'i 4 sette geçti.. ikinci turdaki rakibi israilli dudi sela..

bayanlarda tablonun alt tarafında virgine razzano, jill craybas, michelle larcher de brito, aravane rezai, elena dementieva, nadia petrova, shahar peer rakiplerine set vermeden tur atladılar.. marion bartoli bırakın set vermeyi oyun bile vermeden dinara safinacılık oynadı..

23 numaralı seribaşı alexandra wozniak, francesca schiavone'ye 3 sette boyun eğdi ve elenen ilk bayan seribaşı oldu.. geçen haftanın şampiyonlarından rybarikova'nın elenmesi de şaşırtıcıydı..

geçen haftanın bir diğer şampiyonu tommy haas şu anda ilk tur maçını oynuyor ve ilk seti kaybetti.. vera zvonareva, alize cornet, marin cilic, sam querrey ve patty schynder de şu an maçlarına devam ediyorlar.. (22:10)

hava karardı ve 4 maç yarım kaldı.. tommy haas ilk seti kaybetti ama diğer iki seti aldı.. şu an 4. sette durum 4-4.. alize cornet eğer bu gece fenalık geçirip ölmezse (kızcağız 2. sette resmen neresinden soluyacağını şaşırdı) 4-2 geride olduğu 3. seti çevirmeye uğraşıcak.. vera zvonareva ilk seti 7-6 aldı ikinci seti 6-4 kaybetti.. 3. seti yarın oynayacak.. ve llodra ile goodall 1-1'den devam edecekler..

marin cilic
ve sam querrey rakiplerini tıpatıp aynı skorlarla yenerek ikinci turda birbirlerinin rakibi oldular.. patty schynder bayanlarda elenen ikinci seribaşısı günün.. (23:30)

böyle yazmak ne zormuş lan.. bi daha yazmam böyle..

5 yorum:

rıza yaşar 23 Haziran 2009 10:47  

Onur,

bilakis böyle yazdığın zaman daha keyifli oluyor okuması. Bir kere bu şekilde yazınca sıcağı sıcağına yazdığın için detayları daha iyi yakalıyorsun.

Ama sana çok meşakkatli geldiyse ona birşey diyemem.

Eline sağlık :)

Dinza 23 Haziran 2009 14:45  

İşine karışmak gibi olmasın da, her gün kadınlar-erkekler veya takip edilesi-eh işteler şeklinde ikiye ayırsan; bu postların altında da her maçı ayrı başlık altında, saat updateleri ile yazsan sanki daha derli toplu olur gibi:)
Senin için nasıl daha rahat ve keyifli olacaksa öyle olsun tabii;)

onur 23 Haziran 2009 14:53  

teşekkürler tavsiyeler için.. ama her gün bu kadar detaylı izleyemicem malesef.. zamanla oturacaktır bi sistem ama işte şimdi değişik şeyler deniyorum.. bakalım hangisinde daha rahat edicem..

aslında twitter gibi bi sistem olsa blogger'da da başlıksız notlar girebilsek falan.. mesela robert kendrick murray'i yenersem superman kostümü giyicem demiş.. e bunun için başlık açılmaz.. ama eğlenceli bi söz.. paylaşılması lazım.. gibi..

Dinza 23 Haziran 2009 15:10  

Twitter dedin de aklıma geldi... Wimbledon 2009'u ekledim, takip edeyim şöyle güzel güzel diye. Fakat ne azimli bir sorumlusu vardır kardeşim bu işin! Daha maçlar başlamadan önce, hazırlıklar evresinde günde 100-150 twit falan ediyordu arkadaş. Dün biraz baktım da; "Evet Serena korta doğru gidiyor." Maçın başlamasına 3 dakka kaldı" falan tadında devam ediyor. Vazgeçeceğim sanırım bu sevdadan:))

onur 23 Haziran 2009 15:11  

eheh.. arada güzel şeyler çıkıyo ama.. takip etmek lazım bence :)

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP