4 Şubat 2011 Cuma

fed cup öncesi

Fed Kupası’nda ilk tur heyecanı bu hafta sonu başlıyor. İlk tur diyoruz ancak World Group tabir edilen en üst kademede sekiz takım bulunduğundan ilk tur çeyrek finale denk düşüyor.

Önce eşleşmeleri hatırlayalım:

Avustralya – İtalya
Rusya – Fransa
Slovakya – Çek Cumhuriyeti
Belçika – ABD

Devamını okumak için Eurosport'a alalım.

Read more...

safina'ya yeni koç. güvenç kurtar'a ramak kala...


"Merhaba ben Dinara Safina. Şu aralar o kadar kötü tenis oynuyorum ki suçu kendime atamıyorum. Ne de olsa eski dünya 1 numarasıyım. Ben de koç değiştiriyorum. Duydum ki Türkiye Futbol Ligleri'nde de öyle yapılıyormuş"

Safina, Zeljko Krajan ile yollarını ayırdıktan sonra Gaston Eltis ile çalışmaya başlamıştı. Avustralya Açık ilk turunda Clijsters'tan oyun dahi alamayınca Eltis'e de güle güle dedi.

Yeni koçu Davide Sanguinetti. Eski İtalyan oyuncu Amerika Açık'ta çeyrek final görmüş ve iki ATP şampiyonluğunu bulunan bir isim ki bunların birinde finalde 2002'de Federer'i yenmiş, diğerinde ise Andy Roddick'i. 2008'de emekli olduktan sonra Vincent Spadea ve Go Soeda'yı çalıştırmıştı geçen yıl.

Bu da olmazsa Hikmet Karaman, Güvenç Kurtar ve Yılmaz Vural üçlüsünden birini vereceğiz artık Safina'ya.

Bu arada Eltis de Juan Monaco'yu çalıştırmaya başlamış. Tehey!

Read more...

video: hep kuznetsova yüzünden

Masha, Fed Cup antrenmanı sırasında top tepiyor. Kuznetsova ile çalışa çalışa bu hale geldi. O tombul kel de Michael Joyce değil ayrıca. Hatta, "Bir Michael Joyce değil!"




Read more...

video: izlenmeden ölünmemesi gereken maç

Sözlükte eski entrylerime bakarken buna rastladım. "ilk seti 5-5 iken 11. oyunda oynanan ralliyi tekrarlarda bi yerlerden bulun izleyin" yazmışım. 2007 Amerika Açık yarı finali. İzlerken tüylerim tekrar diken diken oldu. Nefis maçtı.

Bahsettiğim puan 2:35 civarı başlıyor. Henin 2:54'te fileye geliyor. Sonrası zevk çığlıkları...



Henin'i canlı kanlı izlediğimiz için o kadar şanslıyız ki...

Read more...

video: sabahın altısında nikah mı kıyılır

Kim Clijsters hayranı Ata, El Guaje, The Kid, Çocuk ne derseniz deyin, bunu bloguma koymam konusunda beni tehdit etti. O istemese de koyardım zaten. Kim Clijsters kendini ne kadar tanıyor? İşte cevabı:

Read more...

foto geçidi: fed cup öncesi kareler


The Beatles'ın beşinci üyesi yaşlanmamış halde Belçika'da bulundu.


"Ustam bize dört çay"


Bethanie strikes again...


After-sex saçıyla...


Ve çılgın bakışlarıyla...


 İşin gücün şebermek Sveta




Bir hamsterdan bile daha şeker


(Foto: Reuters / AP)

Read more...

sıkıcı hafta hakkında gevşek yazı

Güney Afrika'da komedi gibi bir turnuva dönüyor. Ben çıksam iki set alırdım. Çeyrek finallere geldik sekiz seribaşıdan ikisi kaldı. Kaldı kalmasına da bu turnuva adam akıllı bir turnuva olsa şu anki seribaşılardan ancak biri seribaşı olabilirdi.

Neyse efenim bunun yerine bu haftayı İstanbul'a satın bakın ne güzel şeyler oluyor. Avustralya Açık ile tenise ısınmış bir izleyici ile buluşunca ne güzel olur. Düşünün bunu.

1 numaralı seribaşı Feli Lopez ilk turda DAN!!!! Frank Dancevic' elendi. 2 numaralı seribaşı Rendy DAN!!!! Bir başka Kanadalı Milos Raonic'e elendi. Raonic ikinci turda DAN!!!! Simon Greul'a elendi.

Öte tarafta 3 numaralı seribaşı Tipsy, kel Tipsy, DAN!!!! İlk turda Jesse Huta Galung'a elendi. Yetmedi 5 numaralı Florent Serra DAN!!!! Eski Jamaikalı Dustin Brown'a elendi. Dustin Brown ikinci turda DAN!!!! Wildcardlı ev sahiplerinden Van der Merwe'ye yenildi. (Bence Jamaika bayrağı ile benzer bir bayrağı görünce afalladı, arada punduna getirdiler)

Efenim başka turnuvada çeyrek finalde üç Güney Afrikalı görürseniz hemen bana haber verin van Gogh misali kulağımı keserim.

Zagreb'de ise sadece iki seribaşı elendi son sekize gelene kadar. Burada da üç ev sahibi tenisçi var çeyrekte. Cilic, Ljubicic ve Ülker Dodig. Burada hani aslındaiyitenisoynamayanamayinedetenisçevresitarafındandiğerözellikleriilebilinen tenisçilerden Alex Bogomolov Jr.'ı görünce gözlerim yaşardı. Dolgopolov denilince aklıma gelen, Harkleroad'un eski eşi. Harkleroad iki sene evli kaldıktan sonra,"Ya biz galiba erken evlendik, olmayacak böyle, boşanalım" demişti. Bogomolov çeyrek final gördü.

ŞOK!!! Cilic yoluna devam ediyor!!!! İlk turu bye geçen RişarGaske ise maç oynamadan çeyrek finale kaldı Clement çekilince.

Hop dünya turu. Şili'de, Santiago'da son şampiyon Bellucci devam. Bütün ev sahipleri ilk turda elenince üç Arjantinli var son sekizde. Bi de Santiago Giraldo var. Şehirle adaş ne güzel. Igor Andreev'i geçti ikinci turda. Andreev kontağı kapatmış belli. E adam hayat amacına ulaştı. Maria Kirilenko ile birlikte ve evlenirler 3-5 seneye. Ben de Maria Kirilenko gibi birini bulsam ben de bırakırım, giderim Moskova'da bir pastane açar orada takılırım. Makiri de kasaya bakar. Ne güzel lan. Üç çocuk yaparız Nikolay, Alexandr ve Daria. En küçük Daria tenisçi olur. Daria Onurovna Akmeriç. Güzel şeyler bunlar.

Bu hafta da böyle geçiyor, sıkıntıdan hayallere, hikayelere vurduk kendimizi. Neyse Fed Cup başlıyor.

Read more...

2 Şubat 2011 Çarşamba

fed cup: durmak yok çalışmaya devam

Belçika, ABD ile çok önemli bir çeyrek final eşleşmesine çıkacak. Avustralya Açık’ta şampiyonluğa ulaşan Kim Clijsters da takımda ve dinlenmeden çalışmalara başladı.



Flipkens'in tatlı olduğuna karar verdim. Özellikle saçları çok hoş ki kısa saç sevmem.


Göbek mi o? Göbek o! Bıngıl.

Read more...

zagreb: bence sorun cilic'te

 

Yıllarca uğraşıp, didindiği ve kaldırmayı başaramadığı ancak en umutsuz zamanında çıkıp da kazandığı Wimbledon şampiyonluğunun üzerinden 10 sene geçti. Hayatın ne kadar şakacı olduğunun bir kanıtı Ivanisevic. O da bunun farkında olacak ki kortların en eğlenceli insanıydı. Yaşamın ona oynadığı oyunlara sinirlenmeden küçük şakalarla karşılık vererek onları güzel anılara dönüştürmeyi de bildi.

Senior turda mücadele ediyor yedi yıl önce emekli olan tenisçi. Bu hafta ülkesindeki turnuvanın biraz da reklamını yapmak için yıllaaaaar sonra çiftler turnuvasına katıldı. Evet bir ATP turnuvasında Marin Cilic ile birlikte galibiyet aradı. Çok da kötü bir skor farkı olmadı ama ilk turda yenildiler.


Slovak Filip Polasek/Igor Zelenay ikilisine 7-6/6-4'lük skorlarla boyun eğdiler. Ivanisevic maçtan sonra, "Bugün iyi servis atamadım, Marin de iyi karşılayamadı. Bütün vuruşlarım içinde en kötüsünün servislerim olacağı hiç aklıma gelmezdi" dedi.

Bu arada Zagreb'deki turnuvanın resmi sitesi, gördüğüm en minimal ve en göze hoş gelen sitelerden biri.

(Foto: Turnuva resmi sitesi)

Read more...

31 Ocak 2011 Pazartesi

foto: djokovic, kupa, gökdelenler, hayaller ve eğlence


"Üç-dört yaşlarındayken Sampras'ı görmüştüm. Wimbledon kupalarından birini kaldırıyordu. Çok tutkulu bir çocuktum. Çok büyük bir hayal kuran bütün çocuklar gibi. Ben de küçük kupalarımdan birini aldım ve (kollarını kaldırıyor) 'Merhaba ben Novak Djokovic ve Wimbledon'ı kazandım'."

"I saw Sampras, when I was three or four years old, and he was lifting up one of his seven trophies," he said. "I was a very passionate kid, like every kid is when he dreams of something big. So I had one of my small trophies and (raising his arms in the air yesterday) 'Hi, I am Novak Djokovic and I have just won Wimbledon'."


"İki yerel Sırp şarkıları çalan müzisyen getirdik iki saatliğine. Soyunma odasından gece 2'de çıktık. Tek hatırladığım bu."

"We brought two Serbian guys who played our traditional music for two hours. We went out of the changing room at 2 a.m. That’s all I remember"

Read more...

vauv marsel. vauuuv!

Şu an elimize aldığımız bir habere göre: Lukas Lacko d. Marsel İlhan 4-6/6-4/7-5.


Hayır ne yazayım ki. Vauv!

Alın size haber metni:
"Geçtiğimiz sezon dünya sıralamasında ilk 100'e giren Marsel İlhan, bu sezonki kötü gidişini durduramıyor. Zagreb'de düzenlenen turnuvada ilk turda karşılaştığı Lukas Lacko'ya 4-6/6-4/7-5 ile yenilen milli raket yine galibiyetle tanışamadı.

Karşılaşmaya servis kırarak başlayan Marsel, ilk setin sonuna kadar bu avantajını korudu ve bu seti hanesine yazdırdı. İkinci sette taraflar onuncu oyuna kadar servislerine tutunurken, Marsel İlhan 5-4 gerideyken servisini kırdırdı ve müsabaka karar setine taşındı.

Milli raket üçüncü setin başında da servis kırma avantajını yakalasa da altıncı oyunda servis kırdırdı ve sete 3-3 denge geldi. Durum 5-5 iken servis kırma şansı yakalayan Marsel bunu değerlendiremedi ve bir sonraki oyunda servisini kırdırarak bu seti de kaybetti.

Marsel sezonun ilk haftasında Chennai'de ilk turda Xaiver Malisse'e elenmişti. Bir sonraki hafta katıldığı Sydney International elemelerinde ilk turda John Millman'a elenerek ana tablo göremeyen İlhan, Avustralya Açık ilk turunda eşleştiği Mikhail Youzhny'e set alamadan yenildi.

Geçen hafta Heilbronn'daki Challenger turnuvasında puan arayan Marsel İlhan yine ilk turda Dominik Meffert'e yenilmişti."

Kariyerinde en yüksek 87 numaralı basamağı gören 23 yaşındaki tenisçi, bu hafta açıklanan sıralamada 18 basamak birden düşerek 105. sıraya yerleşti.

Read more...

beşinci haftanın turnuvaları

Vuvuzela diyarı Güney Afrika'dan hepinize merhabalar sevgili tenisseverler. Johannesburg'da düzenlenen SA Tennis Open -yani diyor ki Güney Afrika Tenis Turnuvası- başlıyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen turnuvada 2009'da Tsonga geçen yıl ise Feli Lopez zafere ulaşmıştı.

İspanyol tenisçi şampiyonluğunu korumak için burada. Bir de Tipsarevic var adam gibi adam. Geri kalanları üst üste koy, yan yana topla, alt alta çarp, üç katlı integralini al yine ı-ııh... Mannarino'nun, Prezysisadlfjaksfakf'in seribaşı olduğu bir turnuvadan bahsediyoruz.

Bu zayıf turnuvadan bile çekilenler var. Jeremy Chardy özel nedenlerden dolayı çekilirken, bir başka Fransız Polanrimatyu ve ABD'li Kendrick ve hatta alternatif isimlerden Niland, Ball, Ouanna gibi oyuncular da güneye inmeye üşenmişler. Katılsa final görme şansı olan Grigor Dimitrov ise aldığı ceza nedeni ile turnuvaya katılamıyor.

Milos Raonic elemelerden katıldı ana tabloya. Ne ayakmış iyice öğreneceğiz bu turnuvada.

Johannesburg Ana Tablo

Şili'de yılın ilk toprak kort mücadelesi. Santiago'da, Movistar Open'da. Massu'nun hâlâ tenis oynadığını öğrenmeme vesile olan bu turnuvada Güney Amerikalılar çoğunlukta. Avustralya Açık'taki partneri Lopez Johannesburg'da iken Juan Monaco onun ekvatora paralelinde daha batıda mücadele edecek iki numaralı seribaşı olarak.

Burada 1 numaralı seribaşı ise David Nalbandian. Ozi Açık'ın en güzel maçlarından birine imza atmışlardı Lleyton Hewitt ile birlikte. Toparlandı mı göreceğiz. Son şampiyon Thomaz Bellucci üç numaralı seribaşı. Bellucci toprakta farklı oynuyor. Bu sene toprak sezonunda neler yapacak çok merak ediyorum. Artık büyüdü kocaman adam oldu. Ayrıca Igor Andreev sen nerelere düştün...

Santiago Ana Tablo

Ve Zagreb. En iyi kadro burada. Marsel de burada. İlk turda elenecek heveslenmeyin. Lukas Lacko ile oynuyor.

96-97 yıllarında düzenlendikten sonra 2006'ya kadar oynanmayan turnuvada her yıl en az bir Hırvat final gördü. Zaten yedi kez düzenlenen turnuvada beş kez Hırvatlar güldü. İlk ikisi Ivanisevic, sonra Ljubicic ve son ikisi Cilic. Ivanisevic demişken bu hafta Cilic ile çiftler oynayacak bu turnuvada.

Stepanek FTW.

Zagreb Ana Tablo

Read more...

30 Ocak 2011 Pazar

foto geçidi: böyle geçti ozi 2011

Eskiden olduğu gibi her gün foto tarayacak vaktim olmadığı için bu turnuvada Foto Geçidi yapamadım. Turnuvayı onunla kapatayım en azından. Uzun zamandır izlediğim en iyi Grand Slam'di. Çok güzel de bitti...



"Allahın belası adammm!"


"Sus bağırma be kadın kulağımın dibindeeee"


"Bana havlu verdiigghhh"


Ankaralı Turgut dinleyip, misket oynayan, kendinden geçen Djokovic. İç Anadolulu Djokovic.


Devamı için tıklayın

Read more...

foto: ve sonra hüzün de vardı...






(Foto: Reuters / Getty / AP)

Read more...

foto: tıksırana kadar sevinmek





(Foto: Reuters / Getty / AP)

Read more...

avustralya açık 2011: en sonunda gelen gün

 
Üç yıldır beklediğim gün bugündü. Djokovic grand slam kazandığında kendimden geçeceğimi sanardım. Olmadı. En az Djokovic'in kendisi kadar ne yapacağımı bilemedim. Sevindim ama dışa vuramadım. Gayet doğalmış gibi, izlediğim 45. Grand Slam'ini kazanan Federer'miş gibi öyle "Ehehehehe, oleeey" falan dedim. Üç yıllık bekleyiş benim de psikolojimi bozdu.

Ama bugün öyle bir Nole vardı ki...

Novak ilk sette kontrolü ele aldıktan sonra karşılaşmanın sonuna kadar "Patron benim" dedi. Murray yine bir Grand Slam finalinde yine pasif olan taraftı. Yine umudunu erken yitiren, yine çözüm üretemeyen taraftı.

Bana sorarsanız şunu açıkça söylerim: Murray, Djokovic'ten daha yetenekli. Doğal yetenekten bahsediyorum. Hatta "Oha" diyeceksiniz ama Britanyalı bence Nadal'dan da daha yetenekli. Ama sorun bu yeteneği geliştirememesi ve tabir yerinde ise convert edememesi.

Evet tıpkı servis kırma puanı gibi düşünün. Bir maçta atıyorum 26 kez servis kırma puanı yakalamanız demek karşıdaki tenisçi ile başa baş oynadığınızı ve hatta oyunun bazı bölümlerinde daha iyi olabildiğinizi gösterir. Ancak bu 26 şansın hiçbirini değerlendiremezseniz maçı kazanamazsınız. Kritik anlarda kontrolü elinize almanız lazım.


Nole ve Andy aynı yaştalar, 10 seneye yakın bir beraberlikleri var. Aynı yollardan geçtiler. Aynı iki bölüm sonu canavarı ile mücadele ettiler. İlk çıkışları ile şimdikini kıyaslarsak Sırp tenisçideki ve oyunundaki yükselişi fark etmemek imkansız. Kişilik ve karakterden tutun da vurduğu forehand'e kadar her yönüyle ilerledi, gelişti. Federer ve Nadal denilen bölüm sonu canavarları karşısında yeri geldi ümitsizliğe kapıldı ama çalışmaktan vazgeçmedi.

Asla "Tenise olan aşkım bitti" demedi.


Bugün maçta gördüğüm Djokovic, daha doğrusu son altı aydır gördüğüm Djokovic, beni umutlandırıyor. O istek neredeyse gözlerinden ışın olup çıkacaktı. Federer maçında da böyleydi. Ve Dodig karşısında saçma sapan o seti kaybetmeseydi şimdi set kaybetmeden şampiyon olmuş olacaktı.

Üç yıl aradan sonra "One Slam Wonder" kulübünden mezun olan, bir başka deyişle kaydını aldıran Nole, artık büyükler arasında. Önündeki tek engel kendisi. Klişe ama gerçek. Zira Davis Cup'tan geldi. Dinlenemedi. Zaten nazik bir vücudu var, her şeye tepki veriyor. Sezon sonuna doğruyu bırakın baharda bir patlarsa yandık.

Sonuçta Federer'i de yenerek elde edilmiş bir Grand Slam şampiyonluğundan daha fazla zevk veren başka bir şey varsa o da bunu Djokovic'in başarmasıdır.


AJDE!

Maçın teknik, taktik, gidişat vs.. merak ediyorsanız şöyle alayım...

Read more...

foto: şans getirsin


Avustralya Açık tek erkekler finaline son iki saat. Foto da şans getirmesi için burada. Let's go Nole!

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP