9 Ocak 2010 Cumartesi

foto: çirkin ol / güzel ol


Çirkin ol Laura!



Güzel ol Laura!

(Foto: AP)

Read more...

hopman cup: şampiyon ispanya



Hopman Cup finalinde karşılaşan İspanya ve Britanya'dan gülen taraf İspanya oldu. İlk maç kadınlar maçıydı ve 15 yaşındaki Laura Robson, Maria Jose'yi iki sette geçerek turnuvada maç bile kaybetmeyen İspanyollara ilk yenilgilerini tattırdı. Britler bu galibiyet ile şampiyonluğa bir adım daha yaklaştıklarını düşündüler. Hatta erkekler maçı başlayıp da Andy Murray, Tommy karşısında ilk seti 6-1 kazandığında iyiden iyiye şampiyon olduıklarını düşünüyorlardı. Ancak Robredo diğer iki seti kazanarak maçlarda durumun 1-1'e getirdi ve sonucu çiftler maçının belirlemesine neden oldu.

Çiftler maçı da başa baş geçti, Robson yaşına ve sıralamadki yerine (403) rağmen hafta boyunca gösterdiği müthiş mücadeleyi burada da sürdürdü. Murray ile birlikte dünyanın en tatlı çiftini oluştursalar da İspanyol ikiliye yenilmekten kurtulamadılar.



Andy Murray maç sonrası Robson'a kendisi ile oynadığı için teşekkür ederken, "Sanırım onu hayal kırıklığına uğrattım" dedi. Fakat bakıldığında Britanya kaybetmesine rağmen Laura Robson kazananlardan biriydi.
Genç Brit, Avustralya Açık elemeleri için wildcard aldı bu haftaki müthiş performansı ile. Geleceğin yıldızlarından biri olacak bu kız bakalım bu fırsatı kullanıp, elemeleri geçip, ilerleyebilecek mi.

Read more...

brisbane: henin iki kez üzdü


Brisbane kadınlar finalinde gülen taraf Kim Clijsters oldu. Ancak Juju'nun gösterdiği direnç de muazzamdı. İlk bir buçuk set Clijsters'ın dominasyonu ile geçildikten sonra Juju bir anda patladı. İkinci sette 4-1 geriye düştükten sonra sette bir daha oyun vermeyen Henin, setlerde eşitliği sağladı. Son sette iki kez maç puanından yararlanamadı. Tie-break'te 6-3 geriye düştükten sonra buradan 3 maç puanı çevirdi ancak 6-6'da yaptığı çift hata sonunu hazırladı.

Maçtan sonra "Vay be ne maçtı ama! Sanırım ikimiz de sezonun geri kalanı için çıtayı bayağı yükselttik" dedi Clijsters. Haklı da zira hepsini izleyemediğim maçın izlediğim kısmı bile bana "E ben 2 senedir ne izliyormuşum?" diye soru sordurttu. Bu arada küçük kızı Jada kenarda annesinin şampiyonluğunu kutlarken
Kim Clijsters, 37 bin dolarlık şampiyonluk ödülünü Brisbane'deki Royal Children's Hospital'a bağışladı. Bunda anne olmasının etkisi de büyük tabi.


Juju ise maçın ardından "Maç sonrası nasıl konuşacağımı unuttum" diye espri yaparken vatandaşını kutladı. Biz en azından bu espriye gülerken üzücü bir haber geldi. Tam da önümüzdeki hafta başlayacak olan Sydney International'ın kuraları çekilmişken, tam da ikinci turda bir Serena Williams-Justine Henin eşleşmesi bizleri bekliyorken, Juju turnuvadan çekildiğini açıkladı. Brisbane finalinde sol bacağında oluşan sorun nedeni ile Avustralya Açık'a kadar dinlenme kararı aldı Belçikalı.

Eğer bu Avustralya Açık'ı kazanmasını sağlayacaksa biz fedakarlık yaparız sorun değil :)



Erkeklerde ise yarı finaller oynandı ve turnuvanın 1 ve 2 numaralı seribaşıları final oynamaya hak kazandılar. Andy Roddick, Tomas Berdych'i üç sette geçerken geçen senenin şampiyonu Radek Stepanek, Gael Monfils'i 6-1/6-2 ile yendi ve şampiyonluğunu koruma yolunda önemli bir adım attı.

(Foto: Getty Images ve Reuters Pictures)

Read more...

8 Ocak 2010 Cuma

foto: umut sarıkaya karikatüründen fırlayan kolya


Nikolay Davydenko'nun kıyafet tedarikçisi Slazenger Airness (bir anlık dalgınlıkla logoyu benzettim, en azından hatamı kendim fark ettim.. kirpi'nin yorumuyla aynı anda fark ettim diyeyim o zaman, mailime bakmamıştım yorum yazmış) baklava desenli tişört ile gönlümde taht kurdu. Tıpkı bir Umut Sarıkaya karakteri. Kolya'nın çemçük bakışı da fotoya anlam yüklemiş oldukça.

Ayrıca ne Djokovic'in, ne Söderling'in, ne Roddick'in ne de Haas'ın eşleri.. İrina Davydenko'da bambaşka bir hava var. Olgunluk mu diyem, asalet mi diyem, ne diyem?


Read more...

belçikalıların haftası


Üç sene öncesinin Roland Garros finalinde oynayan iki tenisçinin mücadelesini izlemek için uykumdan fedakarlık edip kalktım. Güzel bir mücadele olmasını bekliyordum ama olmadı. Ivanovic turnuvanın başından beri güzel oynuyordu ancak bugün servislerinde 2009 model Ivanovic gördük.

Maça servis kullanarak başlayan Ana daha ilk oyununda 3 servis kırma şansı verdi Henin'e. Belçikalı bunlardan faydalanamadı. Ivanovic maçın başında çok güvenli görünüyordu kendine ve hiç de fena oynamıyordu. Ancak servislerinde kötüleşmeye başladıkça o güven de yitiverdi. Beşinci oyunda yine top fırlatmada yaşadığı sorunlar nedeniyle ilk defa servis kırdırdı maçta. Henin bundan sonra kendi servis oyununu sıfıra karşı alarak domisanyonunu iyiden iyiye hissettirirken bir daha servis kırmayı başararak skoru bir anda 5-2'ye getirdi.Sonraki servis oyununda 3 çift hata yapınca oyunu Ana'ya hediye eden Henin bir sonraki oyunda tekrar servis kırarak ilk seti 6-3 aldı.



Henin ikinci sete de hızlı başladı. Aslında Ana yine kötü servis attı desek daha uygun olacak. Belçikalı 2-0 önce geçtikten sonra Ana'da bir kıpırdanma oldu. Bir anda güzel sayılar bulmaya başlayan Sırp raket servis kırarark durumu 2-2'ye getirdi ve yine Henin'in servis oyununda 0-30'u bularak servis kırmaya yaklaştıysa da bu onun maçtaki son çırpınışı oldu. 0-30'dan oyunu çeviren Henin arka arkaya 3 oyun daha alarak ikinci seti de 6-2 kazandı ve finale çıktı.

Profesyonel olduktan sonra katıldığı ilk turnuvada şampiyon olan Juju, ara verdikten sonra tekrar döndüğü kortlarda katıldığı ilk turnuvada da şampiyon olmaya çok yaklaştı. Tek yapması gereken vatandaşı Kim Clijsters'ı yenmek.


Clijsters ise Emre Yazıcıol'un genç yeteneklerinden Andrea Petkovic'i yenerek finale çıktı. Return oyunları çok etkiliydi Clijsters'ın. Petkovic'in yarı finali büyük başarı. Bu sene için Emre Yazıcıol'un yanılmadığını gösterebilir bizlere. 

Doha'da dün akşam Federer-Gulbis maçı da vardı merakla beklenen. Tam işten çıkma zamanıma denk geldiği için sadece ilk seti izleyebildim. Gulbis kötüydü ilk sette. Bu maçı Federer iki sette kazanır deyip işten çıktım. Gulbis ikinci seti almış, şaşırdım. Sevindim de. Bu çocuk iyi şeyler yapacak gibi duruyor bu sene. Umarım motivasyonunu kaybetmez. Doha'daki bir başka maçta Nikolay Davydenko servis adamı Karlovic'i iki tie-break sonunda yenerek yarı finale çıktı. Bu adamdan tie-break alabiliyorsa Kolya, bu sene onu da mücadeleye katabiliriz ilk 5'in yanında. 2 sene önce bu adamın ilk 10'da işi yok diye düşünürdüm. Beni yanılttı. Yarı finalde Federer ile oynayacak Demir Adam. Diğer yarı finalistler ise Troicki ve Nadal.
Auckland'de finalin adı bugün belli oldu. Pennetta, Schiavone'yi 6-3 ve 6-0 ile geçti. Yanina ise Shahar Peer'i yenerek finalist oldu. Kadınlarda bu hafta 4 finalisten üçü Belçikalı.

(Foto: Getty Images ve Reuters Pictures)

Read more...

7 Ocak 2010 Perşembe

hopman cup: hewitt'in durumu ciddi değil


İspanya durdurulamıyor. Hopman Cup'ta ABD ve Romanya'dan sonra ev sahibi Avustralya'yı da maç vermeden yendiler ve dokuz maçta sadece iki set verdiler. Bu neticelerle A Grubu'nu birinci sırada bitirip final oynamaya hak kazandılar.




Avustralya - İspanya erkekler mücadelesinde Lleyton Hewitt'in sakatlık belirtileri göstermesi tenisseverleri korkuttu. İlk setin sonunda tıbbi mola almış Avustralyalı. Maçın başında bir anda 4-0 geriye düşmesinin nedeni olan dört çift hatayı yapmasının sebebi de bu sakatlık olarak gösterilebilir. Bir anda sırtında bir ağrı duyduğunu belirtiyor Hewitt ancak maç ilerledikçe ve set sonunda aldığı tedavi ile daha iyi hissetmeye başlamış. Avustralya Açık'a kadar oynayabilecek duruma gelecek.

Victor Hanescu'nun sakatlığı sebebi ile Sorana'yı yalnız bıraktığı Romanya-ABD eşleşmesinde ise tahmin edebileceğiniz gibi tek maç oynandı ve Melanie Oudin, Sorana Cirstea'yı iki sette geçmeyi başararak gruptaki ilk ve tek galibiyetini kazandırdı Amerika'ya.



B Grubu'nda ise Almanya ile Kazakistan, Rusya ile de Britanya karşılaşacak. Britanya çok büyük olasılıkla grubu lider bitirip finalde İspanya ile karşılaşacak.

(Foto: Getty Images)

Read more...

hopman cup: eski ruslar kazak oldu


B Grubu'nda ikinci maçlar oynandı bugün. Rus asıllı Kazaklar, Shvedova ve Golubev, Rus Hopman Cup takımını yendiler. Merakla bekliyordum sonucu ve tahmin ettiğim doğrultuda gelişti. Dementieva, Shvedova'yı yendi ancak Golubev, Andreev'e izin vermedi. Çiftler maçını da Kazaklar kazanınca gruptan çıkma umutlarını sürdürdüler.


Britanya ise Almanya'yı 2-1 ile geçti. Alaman kızı Sabine yine elinden geleni yapıp maçını kazandı yeni yetme Robson karşısında ama tıpkı Rusya karşısında olduğu gibi Kohlschreiber (soyadından utan lan) yine kaybın başrol oyuncusuydu. Hadi Murray'ye yenilmek doğal da Andreev'e yenilme. Almanya böylece gruptan çıkma şansını yitirdi.


Gördüğüm en tatlı partnerler

(Foto: Getty Images ve AP)

Read more...

6 Ocak 2010 Çarşamba

chennai: tipsarevic'e kısa saç yakışmamış


Saçları kısaltınca olmamış sanki?

Marsel'in eleme turlarında elendiği Chennai'de Söderling ilk turda Ginepri'ye elendi dün. Bugün ise Tipsarevic ve Cilic kazanan seribaşılardı. Tipsy ev sahibi Davverman'ı iki sette geçereken, tekkaş Cilic, Marsel'in adaşı Marcel Granollers'i üç sette yendi. Yarın da tablonun üst tarafındaki ikinci tur maçları oynanacak.

[2] M Cilic (CRO) d M Granollers (ESP) 67(3) 63 64
[4] J Tipsarevic (SRB) d [WC] S Devvarman (IND) 62 61
T de Bakker (NED) d R Haase (NED) 63 64
S Giraldo (COL) d J Hajek (CZE) 64 62

Yarının programı


Read more...

auckland: kırklık kimiko'dan tenis dersleri



Carlo Suarez'i ilk gördüğünde herkes heyecanlanmıştır heralde. "Vay be yeni Henin geliyor" diye ortalığı ayağa kaldırmıştık. Henin'in kendisi geldi daha bu hanım kızdan tık yok. Pennetta çok rahat geçti bugün. Wickmayer hırs yapmış belli. Bakalım gazı nereye kadar gidecek. Date Krumm'a da helal olsun. Helal olsun teyze, belediye otobüsünde görsem kalkar yer veririm o kadar ısındım. 40 yaşına 1 basamak kala yaptıklarına bak kadının. Sempati duyduğum üç tenisçinin de (Cornet, Cibulkova, Kirilenko) kazanmasıyal Auckland'de iki yıl değil sekiz yıl okul tatili bile yaparım.

Yarın Pennetta - Cibulkova var. Yarın dediğim de 3-4 saat sonra işte.

(1) F Pennetta (ITA) d. C Suárez Navarro (ESP) 62 62
(3/WC) Y Wickmayer (BEL) d. I Raluca Olaru (ROU) 62 62
(4) F Schiavone (ITA) d. S Mirza (IND) 60 63
(WC) K Date Krumm (JPN) d. (5) V Razzano (FRA) 36 63 62
A Cornet (FRA) d. (6) E Vesnina (RUS) 61 61
D Cibulkova (SVK) d. (7) A Rezai (FRA) 63 64
S Peer (ISR) d. M Rybarikova (SVK) 61 60
M Kirilenko (RUS) d. K Kanepi (EST) 62 63

Yarının programı:

Centre Court (tsi 01.00)
1. Shahar Peer vs. Maria Kirilenko
2. Kimiko Date Krumm vs. Yanina Wickmayer
3. Flavia Pennetta vs. Dominika Cibulkova
4. Black/Huber vs. Niculescu/Olaru
5. Francesca Schiavone vs. Alizé Cornet
6. Uhlirova/Voracova vs. Grandin/Granville


(Foto: Getty Images)

Read more...

doha: kuğu vs. federer



Sakalları kesince adama dönmüşsün çocuk! Aferin.

Doha'da güzel şeyler oluyor. İlk üç seribaşı ki onlar Federer, Nadal ve Davydenko oluyorlar kayıpsız geçtiler ilk iki turu ve son sekize kaldılar. Hiçbiri de zorlanmışa benzemiyor. Yunus abimiz de ilk turda elemelerden gelen Amerikalı'yı geçti ancak ikinci turda yine elemelerden gelen Darcis'e takıldı. Çeyrek finalde Nadal'ın karşısına çıkma şansını da kaybetti böylece.

Bilin bakalım Federer'in rakibi kim çeyrek finalde. Eveeet Ernest Gulbis, nam-ı diğer Kuğu. İki maçtır -tahtaya vuralım- çok iyi oynuyo Letonyalı. Bugün Seppi'yi de (şappiii şappiiii) set vermeden geçti.

[1] R Federer (SUI) d E Korolev (KAZ) 62 64
[2] R Nadal (ESP) d P Starace (ITA) 62 62
[3] N Davydenko (RUS) d M Chiudinelli (SUI) 63 64
[5] V Troicki (SRB) d O Rochus (BEL) 62 62
[7] I Karlovic (CRO) d [Q] B Becker (GER) 46 63 62
[Q] S Darcis (BEL) d [WC] Y El Aynaoui (MAR) 63 61
L Kubot (POL) d S Stakhovsky (UKR) 62 76(5)
E Gulbis (LAT) d A Seppi (ITA) 64 75

(Foto: Reuters Pictures)

Read more...

brisbane: çeyrek finalistler belli



Marcos Baghdatis'i fena dağıtmış Berdych. Çeyrek finalde 3 Amerikan, 2 Fransız, 2  de Çek var. Gasquet eski formunda olsa Roddick ile onun arasında güzel bir maç izleyeceğiz derdim. 2007 Wimbledon'da Rişar 2 set geriden gelip 2 tie-break ile maçı son sete taşımış, son seti de 8-6 kazanmıştı. Güzel bir geri dönüştü o. Bu maçtan sonra zaten karşılaşmadılar bir daha. Gasquet Cuma günü oynanacak maç için, "Roddick'e saygı duyuyorum çünkü uzun zamandır ilk 10'da kalabilmeyi başardı. Yarın kaybedecek hiçbir şeyim yok onun karşısında" diyor. Bir başka Fransız, Gael Monfils omzundaki rahatsızlığa rağmen kazanmış maçını. O da James Blake ile oynayacak çeyrek finalde. Blake bugün 3 maç puanı çevirdiği müsabakada Florent Serra'yı Marc Gicquel'i yendi.



Kadınlar turnuvasında Henin, Sesil Karatançeva karşısında tutuk ve kötü başlasa da kazanabildi. Sesil'de potansiyel var. Altyapı sağlam gözüküyor. Pavluçenkova için o sene bu sene mi göreceğiz? Yarın Ivanovic'i yenebileceğini düşünüyorum. Wozniak'ın da yarı final oynayacağını düşünüyordum çeyrek finale dahi çıkamadı. Düşüncelerimi dikkate almayın o zaman. Exorcist Safarova'ya kaybetti Kanadalı. Bir ara Vaidsiova'nın yolundan gidiyor gibi gözüken, Chakvetadze kadar düşen Hantuchova toparlanmışa benziyor.

[1] A Roddick (USA) d [WC] C Ball (AUS) 76(0) 63
[2] R Stepanek (CZE) d [Q] O Dolgopolov Jr. (UKR) 57 76(4) 62
[3] G Monfils (FRA) d F Serra (FRA) 67(5) 76(5) 61
[4] T Berdych (CZE) d M Baghdatis (CYP) 60 61
J Blake (USA) d M Gicquel (FRA) 63 36 76(8)
R Gasquet (FRA) d [Q] M Ebden (AUS) 63 64
W Odesnik (USA) d A Falla (COL) 67(8) 62 61
[8] T Bellucci (BRA) d H Levy (ISR) 64 46 64

(4) D Hantuchova (SVK) d. A Szavay (HUN) 63 61
L Safarova (CZE) d. (6) A Wozniak (CAN) 63 61
A Pavlyuchenkova (RUS) d. R Vinci (ITA) 16 64 61
(WC) J Henin (BEL) d. (Q) S Karatantcheva (KAZ) 64 63

Yarının programı


(Foto: Reuters Pictures)

Read more...

5 Ocak 2010 Salı

foto: bir koala kadar şirin bir gün





Andy Roddick 1 günlük boşluğunu "Lone Pine Koala Sanctuary"de eşi Brooklyn Decker ile beraber koala ve kanguru severek geçirmiş.

Read more...

4 Ocak 2010 Pazartesi

brisbane: seribaşılar yerellere acımadı



Juju ve Ana'nın kazandığını yazmıştım daha önce. Erkeklerde ilk iki seribaşı Roddick ve Stepanek de kazandılar ilk maçlarını.Kadınlarda Pavluçenkova'nın galibiyeti hoş bir tebessüm oldu yanaklarda (E. Şener misali post yazma rehberi).

ATP 
[1] A Roddick (USA) d P Luczak (AUS) 76(5) 62
[2] R Stepanek (CZE) d [WC] J Millman (AUS) 64 60
A Falla (COL) d [7] J Chardy (FRA) 64 64
[8] T Bellucci (BRA) d J Chela (ARG) 63 36 61
R Gasquet (FRA) d J Nieminen (FIN) 63 46 64
W Odesnik (USA) d A Clement (FRA) 64 76(2)
M Gicquel (FRA) d P Petzschner (GER) 63 61
H Levy (ISR) d M Llodra (FRA) 62 60

WTA
(WC) J Henin (BEL) d. (2) N Petrova (RUS) 75 75
(3) A Ivanovic (SRB) d. J Dokic (AUS) 75 16 63
(4) D Hantuchova (SVK) d. (Q) E Ivanova (RUS) 61 67(5) 61
A Pavlyuchenkova (RUS) d. (5) A Kleybanova (RUS) 64 26 62
(6) A Wozniak (CAN) d. (Q) G Voskoboeva (KAZ) 62 62
L Safarova (CZE) d. Anna-Lena Groenefeld (GER) 67(5) 64 61
A Szavay (HUN) d. P Shuai (CHN) 57 64 62
R Vinci (ITA) d. Sara Errani (ITA) 64 26 62
T Bacsinszky (SUI) d. (Q) A Kudryavtseva (RUS) 64 76(3)
(Q) S Karatantcheva (KAZ) d. (WC) C Dellacqua (AUS) 62 06 76(1)

Yarının programı
Pat Rafter Arena (tsi 02.30)
1. ATP: Fish vs. Baghdatis
2. ATP: Querrey vs. Blake
3. Kim Clijsters vs. Alicia Molik
4. ATP: Dent vs. Monfils
5. Timea Bacsinszky vs. Ana Ivanovic

Court 1 (tsi 02.30)
1. ATP: Berdych vs. Lindahl
2. ATP: Ball vs. Zverev
3. Melinda Czink vs. B Zahlavova Strycova
4. ATP: Berdych/Stepanek vs. Bellucci/Hanley
5. ATP: Serra vs. Reister

Court 2 (tsi 02.30)
1. ATP: Tomic vs. Dolgopolov Jr.
2. Vania King vs. Andrea Petkovic
3. ATP: Ebden vs. Melzer
4. Moore/Peers vs. Pavlyuchenkova/Voskoboeva
5. ATP: Dlouhy/Paes vs. Ball/Querrey

Court 4 (tsi 02.30)

1. Dekmeijere/Senoglu vs. Hlavackova/Hradecka
2. ATP: Hutchins/Kerr vs. Melo/Soares
3. ATP: Chardy/Gicquel vs. Knowle/Lindstedt
4. Szavay/Vinci vs. Rodionova/Rodionova
5. Kudryavtseva/Makarova vs. Govortsova/Poutchek
6. Amanmuradova/Chan vs. Benesova/Errani

(Foto: Reuters Pictures)

Read more...

auckland: anna'nı da al git!


Anna Chakvetadze'nin hali içler acısı. Daha 1-2 sene öncesinin ilk 10 oyuncusu, 40 yaşındaki bir tenisçiden yalnzıca 3 oyun alabiliyor. Diyecek söz bulamıyorum. Pennetta ve Wickmayer de bildiğimiz gibi başladılar bakalım.

Günün sonuçları:
(1) F Pennetta (ITA) d. J Craybas (USA) 62 64
(3/WC) Y Wickmayer (BEL) d. J Goerges (GER) 63 75
(7) A Rezai (FRA) d. J Coin (FRA) 64 63
M Rybarikova (SVK) d. (8) A Medina Garrigues (ESP) 62 63
D Cibulkova (SVK) d. A Dulgheru (ROU) 60 63
(WC) K Date Krumm (JPN) d. A Chakvetadze (RUS) 61 62

Yarının programı:

Centre Court (tsi 01.00)
1. Francesca Schiavone vs. Stéphanie Cohen-Aloro
2. Alizé Cornet vs. Marina Erakovic
3. Kaia Kanepi vs. Li Na
4. Alberta Brianti vs. Elena Vesnina
5. Tatjana Malek vs. Maria Kirilenko
6. Craybas/Spears vs. Vesnina/Zalameda

Court 4 (tsi 01.00)
1. Shahar Peer vs. Polona Hercog
2. Virginie Razzano vs. Monica Niculescu
3. Pennetta/Schiavone vs. Gallovits/Peer
4. Cibulkova/Wickmayer vs. Mirza/Ruano Pascual

Court 6 (tsi 01.00)
1. Carla Suárez Navarro vs. Edina Gallovits
2. Stefanie Voegele vs. Sania Mirza
3. Elena Baltacha vs. Ioana Raluca Olaru
4. Coin/Pelletier vs. Uhlirova/Voracova

(Foto: Getty Images)

Read more...

chennai: tipsy'nin günü



Chennai'de son şampiyon Cilic, turnuvaya iyi başlarken Tipsy eski dünya 1 numaralarından ama şimdilerde 200lerde sürünen Carlos Moya'yı set vermeden geçti.

[2] M Cilic (CRO) d I Kunitsyn (RUS) 62 64
[4] J Tipsarevic (SRB) d [WC] C Moya (ESP) 63 76(2)
J Hajek (CZE) d [6] S Greul (GER) 36 62 64
T de Bakker (NED) d [8] R Ram (USA) 61 61
S Giraldo (COL) d B Phau (GER) 64 67(6) 63

Yarının programı:

(Foto: Reuters Pictures)

Read more...

doha: kuğu uçmaya başlayacak mı?



Ernests Gulbis, haydi bu sene bitirelim şu işi!  (Bu arada sakalları kes dostum)

Doha'da ilk gün sonuçları:

S Stakhovsky (UKR) d [4] M Youzhny (RUS) 76(11) 62
[5] V Troicki (SRB) d D Gimeno-Traver (ESP) 61 75
E Gulbis (LAT) d [6] A Montanes (ESP) 62 75
[7] I Karlovic (CRO) d F Fognini (ITA) 64 64
O Rochus (BEL) d [WC] A Hajji (QAT) 61 60
M Chiudinelli (SUI) d P Lorenzi (ITA) 75 63
P Starace (ITA) d F Gil (POR) 62 60
E Korolev (RUS) d M Vassallo Arguello (ARG) 62 63

Yarının (Salı) Programı


Read more...

hopman cup: deneyim bu kez kazanamadı




Günün ikinci Hopman Cup maçında Britanya ile Kazakistan karşılaştılar. Britanya 94lü Laura Robson ve dünya sıralamasında dördüncü basamakta bulunan "bladi" Murray ile birincilik arıyor. Kazakistan'da ise Rusya'dan devşirilen iki isim, İpek'in çiftler partneri Yaroslava Shvedova ve Andrey Golubev var.



Grubun ilk maçında Rusya Almanya'yı yenmişti. Britanya-Kazakistan eşleşmesinin ilk maçında Shvedova, 15lik Robson'ı 4-6/6-3/6-0 ile yenmeyi başardı. Rahatsız rahatsız oynamış bir de. Dün Maria Jose Martinez Sanchez de hasta hasta oynamış ve kazanmıştı. Var bu Avustralya'nın suyunda bir şeyler.

İkinci maçta Murray brada, yoldaş Golubev'i 6-2'lik iki setle rahat bir şekilde geçti ve çiftler maçına kaldı her şey.




Çiftler maçı çok çekişmeli geçti. İlk defa partner olan Robson ile Murray, Avustralya'ya gelebilmek adına Asya Hopman Cup'ı kazanmak için mücadele eden Shvedova/Golubev ikilisini 6-3/5-7/7-6(12/10) yendiler.

Ben aslında Rusya-Kazakistan maçlarını merakla bekliyorum.
Yarın tsi 02:00'de Avustralya - ABD, tsi 09:30'da da İspanya - Romanya eşleşmeleri oynanacak.


(Foto: Getty Images ve AP)

Read more...

ntvspor'dan çift hata

Ntvspor.net coştukça coşuyor. Daha önceleri dikkatsizlikleri yüzünden günümü gün eden (bakınız medya etiketli postlar) editörler geçen gün Justine Henin'in adını Justin Henin olarak yazmıştı. Hadi bir şey dememiştim. Bugün yaptıkları hata müthiş. Resmen "çift hata".



Sanırım bizim bilmediğimiz yeni bir yetenek geliyor. "Justin Hennin" isimli Finlandiyalı raketi bekliyoruz. Sağol Ntvspor.net, sağol işini ciddiye almayan editörleri hala bünyende barındırdığın için.

Read more...

hopman cup: rusya'yı andreev sırtladı


Hopman Cup'ın üçüncü gününde ilk eşleşme Almanya ile Rusya arasında oynandı. Dokic-Ivanovic maçını izlemek için kalktığımda Lisicki-Dementieva maçına denk geldim. Lisicki ilk seti 6-4 almıştı ve ikinci sette 3-0 öndeydi. Sonra Dementieva 1 oyun aldı ben diğer maça geçtim. Oyun vermemiş bundan sonra Alaman Kızı. Destekçisi olarak sevindim. Ancak bu galibiyet Almanya'ya yetmedi. Kohlschreiber, Igor Andreev'e yenilince durum eşitlendi. Çiftler maçında ise Rus ikili, Alman çifti iki sette geçerek galibiyet ile başladılar.

Günün ikinci eşleşmesi Britanya ile Kazakistan arasında..

(Foto: AP)

Read more...

brisbane: ajdeeee ve alleeez

İki eski dünya 1 numarası bugün sezondaki ilk maçlarını kazanarak güzel bir giriş yaptılar. Juju'muz Petrova'yı 7-5lik iki set ile geçerken Ana da zorlandığı maçta Dokic'i 7-5/1-6/6-3 ile yenerek tur atladılar.

Ana'yı iyi gördüm. Servis çeşitliliği topu fırlatırken başlıyor. Bazen çok absürd yerlere atsa da omzuna fazla yüklenmeden etkili servis kullanmayı başarmış. Öne ve sağa kuralını abartılı kullanarak, topla buluştuğu noktada bütün vücudunu döndürüyor. Daha spinli servis kullanacaksa da topu kafasının üzerine yakın bir yere fırlatıp vuruyor.

Yeni servis stili -ilk maçına bakarak konuşuyorum tabi ki- geçen seneye oranla çift hatalarını azaltmasını sağladı. Bu sabah forehandlerde başta bocalasa da ısındıkça (zor tabi, Amerika Açık'tan bu yana üst düzey maça çıkmadı) düzeldi. Dokic'in risk alıp çizgiye yakın oynayarak başlaması neticesinde Ana'nın yakınına düşen topa vuruş zamanlamaları kötü olunca, bir de üzerine top spin eklemeye çalışınca geri çevirdiği topların çoğu filede kaldı setin başında.

Dokic ise servislerde istikrarlı değildi ancak kort içinde iyi hareket etti. Dediğim gibi mçaın başında cesur oynasa da basit hatalar yaptıktan sonra daha kontrollü oynamaya çalıştı. Servis performansı cidden kötüydü ama. İlk servislerini oyuna sokmakta zorlandı. Zaten ikinci servisleri etkili değil, bir de bir sürü çift hata yapınca, ilk setin son oyununda, yine rezil bir servis performansından sonra servisini ikinci kez kırdırdı ve seti kaybetti.

İkinci set rüzgar gibi geçti. Ivanovic'in bir anlık rahatlaması mı diyeyim, Dokic'in servis oyununu düzeltmesi mi diyeyim bilmiyorum ama 5-0 oldu bir anda set. Sven Groenefeld kort değişiminde "İki şeye dikkat et" dedi. "Servis karşılarken ikinci servise atak yap ve kendi servisinde topu çok kenarlara atma ki rahat çeviremesin, üzerine doğru kullan servisleri."

Son sete iki oyuncu da sağlam başlasa da ayaklarının üstünde durabilen taraf Ana oldu. Dokic beşinci oyunda çift hata ile oyunu verdi ancak hemen akabinde servis kırdı. Sonraki oyuna üst üste 2 çift hata başlayan Avustralyalı bundan sonra toparlanamadı.

Juju ise bizi bıraktığı gibi. Koşuyor, file önünde harika oynuyor, servisleri geliştirmiş.


(Foto: Reuters Pictures)

Read more...

3 Ocak 2010 Pazar

foto: uyumsuz çiftler


Monfils ile Cibulkova vardı böyle. Sevgiliydi bunlar. Oudin ile Isner sevgili değil ama çiftler partneri olarak kötü bir görüntü veriyolar. Zaten yenildiler de..

(Foto: Getty Images)

Read more...

hopman cup: ne kısa olmak lazım ne de çok uzun

Hopman Cup ikinci gününde İspanyollar, Amerikalıları yenerek grup maçlarına galibiyet ile başladılar. Maria Jose Martinez Sanchez ilk maçta 1.68'lik Melanie Oudin'i 6-4'lük iki set ile geçerken ikinci maçta Tommy Robredo 2.06'lık dev adam Isner'i 6-7/6-3/7-6'lık skorlarla yenerek galibiyeti garantilediler.

Robredo, "Isner'in servisleri ile karşılaşmak nasıl" sorusuna, "Kumar oynamak gibi, kırmızı ya da siyah.. Eğer kırmızıysa forehand'e, siyahsa backhand'e..." diyerek güzel bir benzetme yaptı.

Kadınlar maçında ise Oudin özellikle forehand kanadında çok hatalar yaptı. Martinez Sanchez'in bu sabah kalktığında kendini hasta hissetmesine rağmen maçı kazanması etkileyici.

Çiftler maçını da 6-4 ve 7-5 ile kazandılar ve rakiplerine maç vermemiş oldular.

(Foto: Getty Images)

Read more...

foto: basket-vole

La Monf Brisbane'de.. basket oynuyor. Oynadığı adam ise Avustralyalı eski basketçi Leroy Loggins. Monfils saç tıraşı olmuş bi de. Bizim orada "adama dönmüşsün" derler.

(Foto: Reuters Pictures)

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP