9 Ocak 2010 Cumartesi

brisbane: henin iki kez üzdü


Brisbane kadınlar finalinde gülen taraf Kim Clijsters oldu. Ancak Juju'nun gösterdiği direnç de muazzamdı. İlk bir buçuk set Clijsters'ın dominasyonu ile geçildikten sonra Juju bir anda patladı. İkinci sette 4-1 geriye düştükten sonra sette bir daha oyun vermeyen Henin, setlerde eşitliği sağladı. Son sette iki kez maç puanından yararlanamadı. Tie-break'te 6-3 geriye düştükten sonra buradan 3 maç puanı çevirdi ancak 6-6'da yaptığı çift hata sonunu hazırladı.

Maçtan sonra "Vay be ne maçtı ama! Sanırım ikimiz de sezonun geri kalanı için çıtayı bayağı yükselttik" dedi Clijsters. Haklı da zira hepsini izleyemediğim maçın izlediğim kısmı bile bana "E ben 2 senedir ne izliyormuşum?" diye soru sordurttu. Bu arada küçük kızı Jada kenarda annesinin şampiyonluğunu kutlarken
Kim Clijsters, 37 bin dolarlık şampiyonluk ödülünü Brisbane'deki Royal Children's Hospital'a bağışladı. Bunda anne olmasının etkisi de büyük tabi.


Juju ise maçın ardından "Maç sonrası nasıl konuşacağımı unuttum" diye espri yaparken vatandaşını kutladı. Biz en azından bu espriye gülerken üzücü bir haber geldi. Tam da önümüzdeki hafta başlayacak olan Sydney International'ın kuraları çekilmişken, tam da ikinci turda bir Serena Williams-Justine Henin eşleşmesi bizleri bekliyorken, Juju turnuvadan çekildiğini açıkladı. Brisbane finalinde sol bacağında oluşan sorun nedeni ile Avustralya Açık'a kadar dinlenme kararı aldı Belçikalı.

Eğer bu Avustralya Açık'ı kazanmasını sağlayacaksa biz fedakarlık yaparız sorun değil :)



Erkeklerde ise yarı finaller oynandı ve turnuvanın 1 ve 2 numaralı seribaşıları final oynamaya hak kazandılar. Andy Roddick, Tomas Berdych'i üç sette geçerken geçen senenin şampiyonu Radek Stepanek, Gael Monfils'i 6-1/6-2 ile yendi ve şampiyonluğunu koruma yolunda önemli bir adım attı.

(Foto: Getty Images ve Reuters Pictures)

4 yorum:

SelçuK 9 Ocak 2010 16:48  

son zamanlarda izlediğim en güzel maçtı son puan oynanmadan bitmiyor bu oyun fark ne olursa olsun akıl almıyor teniste oluşan gelgitleri şu kadar kaliteli raketlerin maçında nasıl 8oyun kazanılır kaybedilir anlamak mümkün değil onca savaş verip 6-3den 6-6 ya getirip çift hata sanki onlarca milyon dolarlık bir filmi iyi döndüler gözümüz şenlendi biz ivanovici jankovici bile 1numara görmüşken az mı dedim nerdsiniz diye şükürler olsun...

erkekler geçen sene kılıksız step kazanmıstı umarım gözümde servisten baska özelliği olmayan !roddick runner olur savaşçı step kazanır

onur 9 Ocak 2010 16:59  

Noktalama işaretleri dostunuzdur, arkadaşınızdır.

Spooky 9 Ocak 2010 17:22  

Henin, farklı ve agresif oyun tarzını benimseyeceğinden bahsediyor. Puanları kısa tutup olabildiğince kendini korumaya çalışıyor fakat bu değişiklik özellikle ilk iki maçında oyunların uzamasına neden oldu. Kendisi de alışamamış olacak ki; Clijters karşısında bildiğimiz gibi oynadı.

Unknown 10 Ocak 2010 13:16  

ikisinin karşılaşmasının güzel olacağı zaten belliydi :) bu arada henin katılsaydı, ikinci turda kuznetsova ile karşılaşmayacak mıydı? yoksa ben mi yanlış gördüm? :) bir tane Lucky Loser var Medibank'ın ana tablosunda.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP