14 Kasım 2009 Cumartesi

ödüllü tahmin yarışması

---
yarışma bitti..
en fazla 39 oyunluk maç için 40lı oyunlar yazan arkadaşlar gözümden kaçmış değil :)
---

ahan da çok helecanlı.. atp sezon sonu turnuvası ayın 23'ünde başlıyor.. katılmaya hak kazanan isimler şöyle:

1. roger federer
2. rafael nadal
3. novak djokovic
4. andy murray
5. jm del potro
6. andy roddick
7. nikolay davydenko
8. fernando verdasco

dörderli iki grup olacak.. grupları ilk iki sırada bitirenler çapraz eşleşme ile yarı finale çıkacaklar..

ödüllü bir tahmin yarışması yapayım dedim.. ödül tenis dünyası dergisinin 19. sayısı olan ve henüz 1 hafta önce bayilerdeki yerini alan kasım-aralık sayısı.. (nabayım şimdilik ufaktan başlayalım ileride çok para kazanırsam raket bile veririm:))

soru ise basit:
2009 sezon sonu turnuvası finali hangi iki tenisçi arasında oynanacak?

tabi ki birden fazla aynı cevap gelecektir.. bu durumda iki tie breaker var..
- kim kazanacak? (ve yine eşitlik durumunda)
- final maçında kaç oyun oynanacak? (tam sonuç olmasa bile en yaklaşık kazanır)

kurallar
*21 kasım cumartesi saat 23:59
'a kadar gelen yorumları kabul edeceğim.. ondan sonra yarışma kapanacak..
*cevaplarınız yorum kısmına yazın.. cevapları yukarıdaki tarihe kadar yayımlamayacağım yani burada gözükmeyecek.. haftaya pazar günü ise bütün cevapları burada bulabilirsiniz..
*adres yazmayın, o kadar kişinin adresine gerek yok.. kazanan tenisseverden bilahare isterim ben adresi.. (sadece yurtiçi maalesef)
*cevap formatı şu olursa sevinirim:

finalist 1 - finalist 2
tahmini şampiyon
oyun sayısı

Read more...

paris masters: önüne gelene bin tekme


[3] N Djokovic (SRB) d [2] R Nadal (ESP) 62 63
[15] G Monfils (FRA) d [13] R Stepanek (CZE) 64 57 64

novak djokovic sezon sonunda gerçek kimliğini buldu.. geçen hafta basel'de ilk iki maçta çok kötü bir performansla tur atlatsa da yarı final ve final maçlarındaki performansı göz doldurmuştu.. bu hafta ise baştan sona müthiş oynuyor djoker.. ben açıkçası yorgunluk yüzünden finale çıkabileceğini düşünmüyordum.. ama beni yanılttı..

bugünkü maçın izleyebildiğim kısmında ki ikinci sete tekabül eder, harika forehand vuruşlarını ağzım açık seyrettim.. zaten return oyununa hiçbir şey demiyorum.. belki murray'den bile daha iyi return yapmaya başladı nole.. bu performansı devam ederse londra'da şampiyonluğunu koruyabilir..

nadal'ın maç sonrası şu sözleri her şeyi açıklıyor:
"ben kötü oynamadım ama o inanılmaz oynadı.. o bu kadar iyi oynuyorken benim için onu yenmek çok zor özellikle de hızlı kortta.."

djokovic de bugün tevazuyu kenara bırakıp mükemmel oynadığını, kortun her yerinden winner yaptığını söyledi ki doğru.. adamım, yarın monfils ile şampiyonluk mücadelesi verecek..

Read more...

marsel çok iyimser

marsel'in ajanslara düşen bir röportajı vardı dün.. bir kaç alıntı:

"Türkiye'de beni destekleyen çok kişi var. Tenis yavaş yavaş ilgi görüyor. İleride Türkiye'de tenisin futboldan sonra ikinci spor olacağına inanıyorum. Çünkü dünyada tenise çok önem veriyorlar, umarım Türkiye'de de böyle olacak."

şair burada çok iyimser.. tenisin futboldan sonra ikinci spor olacağına inanıyor.. ah marsel'im bırak ikinci sporu, şu türkiye'de tenis "diğer" spor kategorisinden çıksın, tenis ile ilgili yayınlarda artış olsun (ki bloglar bunun öncüsü, olacaksa tenis ile amatör olarak ilgilenen insanlar bunu başaracaklar, tenisi tabana yaymak ancak böyle olabilir bu ülkede), en önemlisi tenis zengin sporu olarak anılmaktan çıksın bana yeter.. ikinci spor olmasının hiçbir önemi yok benim için.. türkiye'de spor=futbol ve bu değişmez.. neden böyle? cevabı çok basit aslında.. futbolun kolay uygulanabilir bir spor olması.. yana yakıla kort aradığım günleri biliyorum.. iyi bir raket pahalı vs.. vs.. ama futbol öyle mi.. iki taş bir kale olur, kola kutusu top olur ve oynarsın.. öyle olunca sokaktaki çocuklar da futbol oynuyorlar..

"Dünya sıralamasında yükseliyorum. Bu çok hızlı da değil, çok yavaş da değil. Her sene 50 basamak atlamayı hedefliyorum. Seneye ilk 100'de olmak istiyorum. Bu hedefe çok uzak değilim. Ondan sonra hedefim dünya sıralamasında ilk 50'de olmak. Bir sakatlık olmazsa bu hedeflerimi gerçekleştireceğime inanıyorum."

çok istiyorum.. ama 2 sene içerisinde ilk 50'de olması için yeterli düzene sahip mi emin değilim.. bildiğiniz gibi ilk 50'ye girince "ana tablo yani wimbledon"a direkt katılınıyor.. ama her şeyden önce daha önce de yazdığım gibi istikrar, istikrar.. amerika açık'tan sonra üst üste ana tablo ve ikinci tur maçları biraz olsun umutlanmamı sağlamıştı.. sonra tekrar elemelerde kaybetmeye başladı marsel..

"Şimdi Turkcell bana sponsor oldu. Hem maddi anlamda hem performansımın arttırılması için destek verecekler. Ayrıca Türkiye Tenis Federasyonu da beni destekliyor. Benim ve antrenörümün masraflarımı karşılıyor''

turkcell'in sponsorluk olayı muazzam bir olay.. ben garanti'den beklerdim bu hareketi.. yine de türkiye'nin en büyük gsm operatörü tenis için bir şeyler yapmaya başladıysa bu güzel bir şey.. sporun geleceği açısından fevkaladenin fevkinde bir olay derdi bülent ersoy..

her zaman arkandayız marsel.. türkiye'de tenis birazcık da olsa ilerleyecekse senin sayende olacak bu..

Read more...

paris masters: 13. cuma verdasco'ya uğurlu

[2] R Nadal (ESP) d [8] J Tsonga (FRA) 75 75
[3] N Djokovic (SRB) d [9] R Soderling (SWE) 64 16 63
[13] R Stepanek (CZE) d [5] J.M. del Potro (ARG) 40 ret.
[15] G Monfils (FRA) d [12] M Cilic (CRO) 36 64 64

sezon sonu turnuvasına gidecek son ismi öğrenmek için son günü beklememize gerek kalmadı.. yarıştaki söderling ve tsonga dün elenince feVer londra biletini kaptı..

arka arkaya iki üç setlik maç oynayan ve bunlardan birinde 5 maç puanı çevirmeyi başaran nadal "bakın ne kadar savaşçı, inatçı" bir insanım mesajını iki vere verdikten sonra tsonga'yı da iki sette geçeyim bari dedi.. sakatlığından sonra oynadığı en iyi maç ve en önemli galibiyet olarak görüyor rafa bunu.. tsonga "bu maç benim bütün bir yılımı özetliyor.. şans buldum ama bitiremedim.." dedi..

rafa'nın bu galibiyeti çok önemli zira sezonu 1 numarada kapatmak için şansını daha da arttırıyor her galibiyet.. makyavelist bir yaklaşımla yarın djokovic'i de geçerek kupaya uzanmasını istiyorum nadal.. normalde nole'nin kazanması tercihimdir ama istisna bir durum var..

ancak nadal temkinli her zamanki gibi.. djokovic için "şu aralar en formda ve en iyi oynayan oyuncu" diyor djoker için.. ben de katılıyorum kendisine..


uçan balon robin söderling beklentilerimi karşılayarak londra'da olmayacak.. aslan parçası novak djokovic kesmedi biletini dün.. gerekli özelliklere uymuyorsun dedi ve isveçli'yi 3 sette yenerek yarı finale çıktı.. nadal ile karşılaşacak djokovic..

fransızların kalan son temsilcisi la monf, cilic'i üç sette geçerek yarı finale çıktı rakibi stepanek olacak.. volwerine bir önceki maçında kasığından sakatlanmıştı.. bugün ağrılara dayanamayarak çirkin kral karşısında maçtan çekildi.. ancak sakatlık konusunda kesin bir şey yazılmıyor.. bazı kaynaklar kasığından bazıları ise sırtından sorun yaşadığını söylüyorlar.. umarım 2 haftaya iyileşir..

yarı final programı:

N Djokovic (SRB) v. R Nadal (ESP) tsi 15:00
G Monfils (FRA) v R Stepanek (CZE) takiben

Read more...

13 Kasım 2009 Cuma

el ele dibe doğru

ana ivanovic şu aralar avustralya'da golfçü sevgilisi adam scott'ın katıldığı turnuvada dolanıyor öylece.. roland garros 2008'i kazandıktan sonra dünya 1 numarası olan sırp raket o günden beri düşe düşe ilk 20'nin dışına çıktı.. bu yaz beraber olmaya başladığı sevgilisi adam scott'ı da beraber götürüyor aşağılara.. adam scott da 3 numaradan 62 numaraya kadar gerilemiş..

gazeteciler de tabi ki bunun üzerine gidiyorlar.. ana ivanovic'in bu düşüşte etkili olduğunu söylüyorlar.. e ya scott ana'nın düşüşüne neden olduysa? scott bu konuda "bu soruya nasıl cevap vermeliyim bilmiyorum.. kız arkadaşım olmasın mı?" diyor ve ilişkinin bu düşüşün nedeni olmadığını söylüyor.. ayrılın olm, ikiniz için de en güzeli, bizim için de en güzeli.. yürü git lan! hop!


Read more...

paris masters: 1 bilet 3 aday

hız trenindeymişçesine bir günü daha geride bıraktık paris'te..
şok sonuçlar var.. zaten dün federer'in ilk maçında elenmesi turnuvanın daha değişik bir boyutta geçeceğinin bir göstergesi gibiydi..

yerel saatle 1 civarı biten günün son maçı beklediğim heyecanı taşıyordu.. ilk seti gonzo tie-break ile aldı.. ikinci sette del potro tam 7 maç sayısı çevirdi ve seti tie-break ile kazandı.. fakat sağ dizinden sakatlanan gonzalez maça devam edemedi ve londra umutları da suya düşmüş oldu..

günün ilk maçında ise "ben rusya'nın kafelnikov ve safin'den sonra üçüncü en sevilen oyuncusuyum" diyen davydenko benim en sevmediğim tenis oyuncusu robin söderling'e yenildi.. söderling bu galibiyetle hala londra'ya, sezon sonu turnuvasına katılma şansını sürdürüyor.. eğer paris'te finali görürse londra'yı da görecek isveçli.. davydenko ise verdasco maçını oynamadan önce garantilememişti londra biletini..

feVer ise amerika açık'ta murray'i eleyen hırvat cilic'e ilk seti kazandığı maçta yenilince sevenleri için her şeyi alt üst etti.. bu mağlubiyet ile davydenko'nun aldığı rahat nefes söderling'in verdiği nefesi olarak ispanyol raketin ensesinde yer buldu..

söderling'in önce bugün novak djokovic'i geçmesi gerekecek.. djokovic günün rahat kazananlarındandı..

iki gece önce yerel saatle 1 gibi biten murray - blake maçının ardından fazla dinlenme şansı bulamayan ve dün öğle saatlerinde korta çıkan murray, stepanek karşısında ilk seti çok rahat kazansa da maçı kaybetmeyi başardı.. maçı izleyemedim ama yorgunluğa bağlıyorum ben..

nadal'ın yaptığına akıl sır ermiyor arkadaş.. önceki gün almagro karşısında 5 maç puanı çevirmişti.. almagro sakatlanmasa maçı kazanamayacaktı belki de.. bugün de bir başka ispanyol tommy robredo'ya set verdi ve üçüncü setin sonuna kadar rahatlayamadı..

nadal bugün 2008 paris şampiyonu ve londra umutları devam eden 3 kişiden biri olan jo-willy ile karşılaşacak.. federer'i turnuva dışına iten benneteau da bir başka fransız gael monfils'e geçildi..

özet olarak toplarsam, londra için sadece 1 boş koltuk kaldı ve şu anda orada fernando verdasco oturuyor.. ancak söderling ya da tsonga finale çıkarsa "kalk len ordan" diyecek..

[2] R Nadal (ESP) d [14] T Robredo (ESP) 63 36 75
[3] N Djokovic (SRB) d [Q] A Clement (FRA) 62 62
[13] R Stepanek (CZE) d [4] A Murray (GBR) 16 63 64
[5] J Del Potro (ARG) d [10] F Gonzalez (CHI) 67(6) 76(6) ret.
[9] R Soderling (SWE) d [6] N Davydenko (RUS) 63 36 64
[12] M Cilic (CRO) d [7] F Verdasco (ESP) 36 63 64
[8] J Tsonga (FRA) d [11] G Simon (FRA) 62 63
[15] G Monfils (FRA) d J Benneteau (FRA) 64 63

çeyrek final programı:

önemli not: bugünden itibaren yaşayış düzenim değişiyor.. yat saati/kalk saati/gün içi tempo vs.. nedeniyle yeni düzeni oturtana kadar ritim bozukluğu yaşayabilir blog.. bazen güncellenmeyebilir, bazen bugünkü gibi abuk saatlerde post yazabilirim.. ölü tenis sezonuna gelmesi şans.. elimden geldiğince blog ile ilgilenmeye çalışacağım.. ama çalışma düzenine ayak uydurduktan sonra eskisinden çok daha sağlıklı bir şekilde ilgileneceğime inanıyorum.. esen kalın..

Read more...

12 Kasım 2009 Perşembe

paris masters: united colors of benneteau


eğer fransa'da fransızlar ile oynuyorsanız bu adamların içinden birer canavar çıkabileceğine hazırlıklı olmalısınız.. bugün orta sıra tenisçilerinden julien benneteau dünya 1 numarası roger federer'i 1 set geriden gelerek yenmeyi başardı..

son sayıdaki ace'i ile yere diz çöküp şampiyon olmuşcasına ağlamaya başlayan benneteau'nun sevincinin içine sıçmak için uzayda olsanız ace olduğunu görebileceğiniz topa itiraz etti "dünya 1 numarası".. tam ışıklar karartılmış fransızlar coşku ile sevinmeye hazırlanıyorken herkes gözünü koca ekrana dikip topun çizgi üzerine bırakacağı izi beklemeye başladı.. tabi ki top içerideydi ve çılgın tezhüratlar eşliğinde julien devam etti kutlamasına.. sevinci sırasında kanattığı dizi ona hiç acı vermiyordu.. yine 3 setlik bir maç yine kötü bir üçüncü set performansı federer'den.. benneteau ise file önünü resmen kararttı diyebilirim.. harika bir oyunla galip geldi.. bravo julien..

ağlamıyor, gözüne bir şey kaçmış..

rafael nadal ise bugün vatandaşı nicolas almagro karşısında ecel terleri döke döke bitirdi maçı.. ancak çoğu kişinin aklına da bir soru takıldı.. nadal acaba hiçbir zaman eski nadal olamayacak mı? daha önce de yazmıştım bu konu hakkında.. nadal asla 2008 avustralya açık ile 2009 roland garros arasındaki nadal olamayacak.. iki dizinde de tendinitis olduğu için -artık her ne kadar iyileşmiş olsa da- fiziksel olarak bu imkansız.. o yüzden nadal potansiyelinin hep altında oynayacak ve bazı günler çok zorlanacak.. bugün o günlerden biriydi..

yine de almagro karşısında ikinci sette 5 maç puanı çevirip maça ortak olması az değil.. özellikle maçın başından üçüncü setin son 5 oyununa kadar harikulade servis performansı göstermiş bir tenisçiden tie-break koparmak başarıdır..


son sette nicolas almagro sakatlanmasaydı büyük ihtimalle maçı alacaktı.. 3-3 iken baldırlarına giren ağrılar nedeniyle acı içinde sandalyesine oturdu ve saha değişiminde sağlık molası aldı.. 5-3 öne bile geçti sette ama acılara dayanamadı ve buradan seti verdi.. bir ara 210lardaki servis hızı son 2 servis oyununda 150lere düşmüştü.. baldırlarında acı nedeniyle servis hareketinin sadece belüstü kısmını icra ederek kullandı servislerini ve rallilerde durarak oynadı..
nadal bir başka vatandaşı tommy robredo ile çeyrek finale çıkma mücadelesi verecek..

2008

2009

novak djokovic geçen seneden kalma ritüeli devam ettirdi.. geçen sene cadılar bayramı öncesine denk gelen maçında korta gözünde bir maske ile çıkmış ve zorro olmuştu.. bu sene ise daha ürkünç bir maske ile çıkarak seyircilere hoş bir sürpriz yaptı.. maçını da rahat kazandı.. üçüncü turda arnaud clement ile karşılaşacak.. clement bugün haas'ı yendi.. haas'a wimbledon'da kaybetmişti nole..

yarınki davydenko - söderling ve gonzalez - del potro maçları çekişmeli geçecek olanlar..

çarşambanın sonuçları:

J Benneteau (FRA) d [1] R Federer (SUI) 36 76(4) 64
[2] R Nadal (ESP) d N Almagro (ESP) 36 76(2) 75
[3] N Djokovic (SRB) d J Monaco (ARG) 63 75
[4] A Murray (GBR) vs J Blake (USA)
[5] J Del Potro (ARG) d [WC] M Safin (RUS) 64 57 64
[9] R Soderling (SWE) d I Karlovic (CRO) 64 76(6)
[10] F Gonzalez (CHI) d J Isner (USA) 75 76(3)
[12] M Cilic (CRO) d [Q] L Kubot (POL) 67(3) 64 62
[13] R Stepanek (CZE) d V Troicki (SRB) 64 60
[14] T Robredo (ESP) d T Berdych (CZE) 64 64
[15] G Monfils (FRA) d [Q] D Guez (FRA) 64 75
[Q] A Clement (FRA) d [16] T Haas (GER) 57 63 76(8)

perşembe gününün programı:

Read more...

11 Kasım 2009 Çarşamba

"....and that's why we love him."


"we'll ski this winter so i see you there"

Read more...

marat safin: nefes

o kadar sıkılmıştı ki eminim şu veda fasılları ona angarya geliyordu.. daha önce kendisine kızıp bir yazı yazmıştım.. wimbledon'dan beri "çok sıkıldım artık bırakmak istiyorum" tarzı açıklamalarından hiç hoşlanmamıştım.. nedeni bırakıyor olması değil sıkıldığı halde oynamaya devam ediyor olmasıydı.. nasıl ki henin sezon ortası pat diye bıraktıysa, marat da kendisine işkence çektirmeden, bu veda törenlerini yapmak zorunda kalmadan bitirebilirdi kariyerini..

bu süre zarfında çok kötü maçlar izlettiği de oldu bize, arada aklına esip güzel oynadığı da.. bugün de güzel oynadığı bir maç sonrası kariyerini bitirdi.. artık o, sıkıldığı raketlerden, koşuşturmadan, seyahatlerden kafasını kaldırıp da nefes alabilecek çok zamanı olacak.. "7/24 stres altındasınız. en çok bundan nefret ediyorum, bu çok fazla. beyni dinlendirmeye fırsat yok." diyordu.. artık bunları düşünmek zorunda kalmayacak rus raket..

marat safin ingilizlerin tabiri ile bir underachiever yani çok daha iyisini yapabilecekken 2 grand slam şampiyonluğuna fit olmuş bir isim.. "bir çok insan gerçekte çok çabalamayan biri olduğumu düşünüyor. fakat kendimi tenise ne kadar adadığımı koçlarıma sorun. onlar çoğu insanın düşüncelerinin tam aksini söyleyeceklerdir." diyor bu konu hakkında.. tabi ki biz buna inanmıyoruz.. istese çok daha iyisini yapabilirdi..

maç bittikten sonra cedric pioline safin'le kısa bir röportaj yaptı seyircilerin önünde.. bundan sonrası için planı sorulduğunda;
"bugün bütün anlılarımı, galibiyetlerimi, yenilgilerimi, ilk deneyimlerimi küçük bir kutuya koydum. bugün bir kapı kapandı ama yeni bir tanesi açılacaktır." şeklinde bir cevap verdi.

albert costa, tommy robredo, federico gil, marc rosset, safin, el aynaoui, ivo karlovic, del potro, djokovic ve gilles simon

cedric pioline'den marc rosset'ye, novak djokovic'ten yunus el aynoui'ye kadar tenisçiler oradaydılar marat safin'i uğurlamak için.. safin bununla ilgili espri de yaptı:
"korta gelen herkesi burada görmek büyük bir mutluluk tabi ki ama umarım atp onları buraya gelmek için zorlamamıştır çünkü bazılarını burada beklemiyordum."

paris seyircisi için söyledikleri hiç hoşuma gitmedi.. sanırım giderayak yuhalanmak istemedi yoksa benim bildiğim safin bu gerzek seyirciye gerekenleri söylerdi.
"fransız izleyiciler bana hep iyi davrandı.. mükemmel fanlar, harika izleyiciler. tenis oyununu son derece iyi biliyorlar."

biliyorlar, biliyorlar da marat, hingis'e, bu sene nadal'a ve de brito'ya yaptıkları da ortada.. fransız milletinin yapısında var densizlik tabi biraz.. bugün marat pioline ile röportaj yaparken "bu akşam için bir planın var mı" sorusunu ingilizce "of course, of course, of course" diye yanıtlayınca yanında duran bir afedersiniz dallama "bien sur onun fransızcası" dedi..

bugün del potro'nun safin'e hayranlıkla baktığını fark ettim.. şüphesiz ki bir çok tenisçi için bir modeldi, kızlar ve tenisseverler için de bir "model"di.. benim de tenise bağlamamda etkisi vardır.. agresifliğin en çok yakıştığı insan, umarım hayatının geri kalan günlerine 40-0 önde başlarsın.. özleneceksin..

Read more...

paris masters: nadal yine kaybetti

londra'ya gitmek için kalan son iki bilet için kapışan tenisçilerden nikolay davydenko ve fernando verdasco bugün ikinci tur maçını kazandılar.. son şampiyon ve hala londra umutları devam eden tsonga da albert montanes'i rahat geçti.. 2 bilet ve 5 tenisçi var..

yarın söderling karlovic ile, gonzalez ise isner ile ölüm kalım maçına çıkıyorlar.. ikisi de kuleyle oynayacak.. söderling-karlovic maçının galibi üçüncü turda davydenko ile karşılaşacak..

gilles simon ile ivan ljubicic arasındaki maç nefes kesti bugün ve simon ljubicic'in son bir kaç haftaki harika gidişine dur dedi.. isviçreliler'den wawrinka elemelelerden gelen fransız david guez'e 6-3/6-4 yenilerek şaşırttı.. guez 26 yaşında ve 179. sırada.. basel'de yarı final gören chiudinelli ise nicolas almagro'ya iki sette boyun eğdi..

2009 roland garros 4. tur maçından sonra ilk kez paris seyircisinin önüne çıkan nadal çiftlerde partneri juan monaco ile kas/kohlschreiber ikilisine süper gerilimli bir maç sonucu yenildi.. 4-6/7-5/15-13 biten maçta nadal/monacı ikilisi 2 kez maç puanından yararlanamadılar süper tie-break'te..

yarın federer, nadal, djokovic ve murray teklerde ilk kez seyirci karşısına çıkarken yarının maçı şüphesiz marat safin ile juan martin del potro arasında oynanacak..

ikinci tur
[6] N Davydenko (RUS) d B Becker (GER) 62 61
[7] F Verdasco (ESP) d A Seppi (ITA) 67(3) 64 64
[8] J Tsonga (FRA) d A Montanes (ESP) 61 75
[11] G Simon (FRA) d I Ljubicic (CRO) 63 36 76

ilk tur
N Almagro (ESP) d M Chiudinelli (SUI) 62 64
[Q] D Guez (FRA) d S Wawrinka (SUI) 63 64
J Monaco (ARG) d J Chardy (FRA) 76(6) 75
J Benneteau (FRA) d P Petzschner (GER) 46 75 63
[Q] A Clement (FRA) d F Lopez (ESP) 63 61

çarşamba gününün programı:

Read more...

10 Kasım 2009 Salı

masha loves sasha


birkaç gün önce söylentiler vardı bugün kanıt.. şarapova'nın yeni sevgilisi la lakerslı sasha vujacic.. foto fortydeuce'dan..

Read more...

foto: fransa milli takımı kafa dağıtıyor

fransa milli futbol takımı 2010 dünya kupası'na katılabilmek için bu cumartesi deplasmanda irlanda cumhuriyeti ile eleme maçı oynayacak.. toplanıp paris masters turnuvasını izlemeye gelmişler..

domenech, gourcuff ve kaleci carasso

karim benzema

jo-willy ve simon ile birlikte

gignac ve henry

Read more...

paris masters: safin bir maç daha bizlerle

marat safin bugün thierry ascione karşısında 3 maç puanı çevirdi ve maçı kazanarak ikinci tura yükseldi.. ikinci turdaki rakibi juan martin del potro olacak.. müthiş bir maç olacak.. safin bugün üçüncü sette 5-4 geride iken ve servis kullanıyorken 0-40 geriye düştü ancak arka arkaya bulduğu 3 ace ile servisine tutundu ve seti tie-break'e götürerek kazandı..

safin ikinci tur maçı için:
"şu andaki oyununa bakınca bir şansım olduğunu düşünmüyorum.. yüzde 100'ümü verecek şekilde oynayacağım.. ama kazanmak? emin değilim.." diyor..

bir başka 3 maç puanı çeviren isim john isner idi.. ikinci set tie-break'inden 3 maç puanı çevirip oyunu 12-10 kazandı.. son seti de 7-5 aldı.. ebsahibi tenisçilerden paul-henri mathieu sakatlanarak maçını yarım bıraktı.. bugün ilginç sonuçlar da vardı :

A Seppi (ITA) d P Kohlschreiber (GER) 63 63
I Karlovic (CRO) d P Cuevas (URU) 76(3) 64
T Berdych (CZE) d [Q] V Millot (FRA) 63 76(4)
[Q] L Kubot (POL) d A Beck (GER) 64 36 64
V Troicki (SRB) d P Mathieu (FRA) 76(4) 30 ret. (right calf)
A Montanes (ESP) d V Hanescu (ROU) 36 63 76(3)
J Isner (USA) d [Q] A Falla (COL) 46 76(10) 75
[WC] M Safin (RUS) d [Q] T Ascione (FRA) 64 46 76(3)
I Ljubicic (CRO) d [WC] S Grosjean (FRA) 76(2) 64

salı gününün programı:

Read more...

9 Kasım 2009 Pazartesi

foto: sahildeyim


Read more...

foto geçidi: why so serious?

why so serious?

WADA'dan böyle saklanamazsın yanina..

kupa aslanın ağzında

djokovic taklitlere devam eder.. sırada ayşe nine:
"yavrııııııım.."

oudin'in yüz ifadesine sabahtan beri gülüyorum..
"hayallerimi alt üst ettin kaltak" bakışı..

"iieeeeeeeyytt var mı ülen bana yan bakaan!"

"annee bak prenses olduuum!"

kupa mı kazandın mugshot mı çektiriyosun, nası bi adamsın andy?

evet uç falcon.. kanatlan..

jelena ristic, müstakbel djokovic..

Read more...

paris masters: büyücü'nün vedası


J Blake (USA) d F Santoro (FRA) 64 63
B Becker (GER) d [WC] M Llodra (FRA) 36 62 63

paris'te bugün iki maç oynandı.. fabrice santoro son kez seyircilerinin karşısına çıktı ve tenis kariyerini james blake mağlubiyeti ile noktaladı..

"tenise adanmış 30 yıl.. ayrıca göz açıp kapayıncaya kadar geçen 30 yıl.. eğer bu işe tutku ile bağlıysanız, antremana, seyahate ya da maçlara ayırdığınız zamanları hesaplamazsınız.. her şey kendiliğinden olur.. tıpkı bugünkü gibi, her zaman elimden gelenin en iyisini yaptım. kariyerimin her yönünü özleyeceğim: heyecanını, basın ile ilişkileri, halkı ve mesleğin belirsizliklerini... galiba 525 turnuvaya katıldım.. ve 519 kez kaybettim, biraz fazla (gülüyor).."

diyor maçtan sonra büyücü..

saçlarım hep bu adamınki gibi olsun istedim..

fabrice santoro hala avustralya açık 2010'a katılabilir ve böylece 4 farklı "10 yıl"da grand slam oynamış bir tenisçi olabilir.. 89 yılında fransa açık ile başlamıştı grand slam kariyeri.. şu an en çok grand slam oynayan tenisçi konumunda 69 grand slam ile birlikte.. 2008 avustralya açık'ta andre agassi'nin 61 maçlık rekorunu kırmıştı.. ayrıca 99 yılının başından beri hiçbir grand slam'i kaçırmadı.. 40 slam üst üste oynadı hatta 98 amerika açık'ı da sayarsak 41 slam üst üste.. 41 kere maşallah..

paris'te pazartesi gününün programı:

Read more...

8 Kasım 2009 Pazar

foto geçidi: valencia: eğlenceeeğeğeğğeee






foto: reuters pictures

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP