13 Kasım 2009 Cuma

paris masters: 1 bilet 3 aday

hız trenindeymişçesine bir günü daha geride bıraktık paris'te..
şok sonuçlar var.. zaten dün federer'in ilk maçında elenmesi turnuvanın daha değişik bir boyutta geçeceğinin bir göstergesi gibiydi..

yerel saatle 1 civarı biten günün son maçı beklediğim heyecanı taşıyordu.. ilk seti gonzo tie-break ile aldı.. ikinci sette del potro tam 7 maç sayısı çevirdi ve seti tie-break ile kazandı.. fakat sağ dizinden sakatlanan gonzalez maça devam edemedi ve londra umutları da suya düşmüş oldu..

günün ilk maçında ise "ben rusya'nın kafelnikov ve safin'den sonra üçüncü en sevilen oyuncusuyum" diyen davydenko benim en sevmediğim tenis oyuncusu robin söderling'e yenildi.. söderling bu galibiyetle hala londra'ya, sezon sonu turnuvasına katılma şansını sürdürüyor.. eğer paris'te finali görürse londra'yı da görecek isveçli.. davydenko ise verdasco maçını oynamadan önce garantilememişti londra biletini..

feVer ise amerika açık'ta murray'i eleyen hırvat cilic'e ilk seti kazandığı maçta yenilince sevenleri için her şeyi alt üst etti.. bu mağlubiyet ile davydenko'nun aldığı rahat nefes söderling'in verdiği nefesi olarak ispanyol raketin ensesinde yer buldu..

söderling'in önce bugün novak djokovic'i geçmesi gerekecek.. djokovic günün rahat kazananlarındandı..

iki gece önce yerel saatle 1 gibi biten murray - blake maçının ardından fazla dinlenme şansı bulamayan ve dün öğle saatlerinde korta çıkan murray, stepanek karşısında ilk seti çok rahat kazansa da maçı kaybetmeyi başardı.. maçı izleyemedim ama yorgunluğa bağlıyorum ben..

nadal'ın yaptığına akıl sır ermiyor arkadaş.. önceki gün almagro karşısında 5 maç puanı çevirmişti.. almagro sakatlanmasa maçı kazanamayacaktı belki de.. bugün de bir başka ispanyol tommy robredo'ya set verdi ve üçüncü setin sonuna kadar rahatlayamadı..

nadal bugün 2008 paris şampiyonu ve londra umutları devam eden 3 kişiden biri olan jo-willy ile karşılaşacak.. federer'i turnuva dışına iten benneteau da bir başka fransız gael monfils'e geçildi..

özet olarak toplarsam, londra için sadece 1 boş koltuk kaldı ve şu anda orada fernando verdasco oturuyor.. ancak söderling ya da tsonga finale çıkarsa "kalk len ordan" diyecek..

[2] R Nadal (ESP) d [14] T Robredo (ESP) 63 36 75
[3] N Djokovic (SRB) d [Q] A Clement (FRA) 62 62
[13] R Stepanek (CZE) d [4] A Murray (GBR) 16 63 64
[5] J Del Potro (ARG) d [10] F Gonzalez (CHI) 67(6) 76(6) ret.
[9] R Soderling (SWE) d [6] N Davydenko (RUS) 63 36 64
[12] M Cilic (CRO) d [7] F Verdasco (ESP) 36 63 64
[8] J Tsonga (FRA) d [11] G Simon (FRA) 62 63
[15] G Monfils (FRA) d J Benneteau (FRA) 64 63

çeyrek final programı:

önemli not: bugünden itibaren yaşayış düzenim değişiyor.. yat saati/kalk saati/gün içi tempo vs.. nedeniyle yeni düzeni oturtana kadar ritim bozukluğu yaşayabilir blog.. bazen güncellenmeyebilir, bazen bugünkü gibi abuk saatlerde post yazabilirim.. ölü tenis sezonuna gelmesi şans.. elimden geldiğince blog ile ilgilenmeye çalışacağım.. ama çalışma düzenine ayak uydurduktan sonra eskisinden çok daha sağlıklı bir şekilde ilgileneceğime inanıyorum.. esen kalın..

6 yorum:

aliye 13 Kasım 2009 08:30  

murray-stepanek maçını izledim. ilk sette oyuna girmeyi başaramayan stepanek, nasıl olduğunu da anlayamadan kaybetti seti. ikinci sete farklı başladı. çok üstün oynayarak, özellikle de çapraz kısa toplarla murray'nin dengesini ve moralini bozdu ve kazandı maçı. murray dinlenmiş bile olsa sonuç farklı olmazdı.

bu arada yeni hayat düzeninde başarılar dilerim :)

onur 13 Kasım 2009 08:48  

teşekkürler :)

Unknown 13 Kasım 2009 08:55  

Geçici düzensizlik benim için önemli değil. Ben beklerim :)

Russell 13 Kasım 2009 19:35  

hayırdır, işe mi başladın acaba.. :)

onur 13 Kasım 2009 21:01  

galiba ya.. ikametgah ve sağlık raporu istediklerine göre başladım galiba, hala emin olamıyorum :)

Russell 14 Kasım 2009 13:15  

hehe, hayırlı olsun.. :)

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP