12 Şubat 2011 Cumartesi

(konu: djokovic) ljubicic: şüpheli, sampras: inanıyor

Ljubicic'e Djokovic'i sormuşlar. Federer ve Nadal'ı geçer mi diye. Cevabı şu olmuş (sanki deveye boynun niye eğri demişler ha):

"Avustralya'da Djokovic Federer'den iyi oynadı. Eğer bunu yıl içinde beş kere yapabilirse işte o zaman 1 numaraya oturabilir. Ama öbür türlü her zaman onların arkadında kalacak ve 1 numaraya ulaşmak için çabalayıp duracak. Ne kadar motive olduğu bir soru işareti, ne kadar bu şekilde devam edeceği zira Federer ve Nadal için motive olmak artık otomatik gelen bir şey"

Sampras ise Djokovic hakkında şunları söylemiş:

"Grand Slam kazanmak zordur. Bunu başarmak için özel olmanız gerekir. Djokovic bu özel adamlardan biri. Kortta müthiş hareket ediyor, savunmadan hücuma diğerlerinden daha iyi geçiyor Nadal ile birlikte.

"Avustralya'da farklı bir boyuttaydı. Duygusal bir oyuncu, eğer iyi ruh halindeyse ve taraftarlar da onu destekliyorsa yenilmesi çok zor. Çabuk dikkati dağılan, sağı solu belli olmayan biri olduğunu düşünüyorum ama dağılmadığı sürece Roger ve Rafa ile birliktedir.

"Avustralya'yı kazanarak başladı ve yılın geri kalanında da büyük tehdit olacak. Şimdi kendine daha çok güveniyor ve son iki slamde Federer'i yendi ve 1 numaraya ulaşabilir. Nadal'ın koruyacak çok puanı var, bu yüzden Roger'ı dışarıda tutamam ama Novak da artık orada ve Roger ve Murray'i set vermeden yenişi oldukça etkileyici."

Read more...

pattaya: heinz gunthardt geri dön!


Ne bir stream ne bir video ne de bir fotoğraf. Pattaya'da turnuva olduğuna dair tek bir kanıt dahi yok. Kayıp kıta Atlantis mübarek. (Mübarek demişken, "Mısır attı şampiyonluk geldi")

Ve orada, uzaklarda, koçundan ayrılan Ana Ivanovic, Roberta Vinci'ye yenildi. Nasıl oynadığını bilemeden yorum yapamıyorum. Bir tek dileğim var Heinz abiyi geri getirin.

Tayland'da Roberta Vinci-Sara Errani ve Daniela Hantuchova-Vera Zvonareva yarı finalleri oynanacak.

Read more...

beş sene sonra clijsters yine zirvede


Tenis camiası yasta. Artık bikbiklenecek pek konuları kalmadı. "Hak etmiyoooooor, hak etmiyoooor, alın o şıllığııı bir numaraaadan" diye diye en sonunda zirve değişti. "Demek ki hak etmiyormuş eküri eküri" diye güleceklere buradan cevabım, "Demek ki dört aylığına hak ediyormuş" olacak.

Neyse yakışmak konusuna gelince evet Kim Anne daha çok yakışacaktı zirveye. 1 numara olması özellikle de ikinci kariyerinde bunu başarması muazzam.

İlk olarak 2003 yılında 1 numaraya çıkmıştı. Son olarak da 2006'nın başında oturmuştu. Kim Clijsters'ın sanırım tek eksiği yılı hiç 1 numarada bitirememiş olması. Wozniacki bile bitirdi geçen sene, böyle bir numara mı olur ihbin ihbin... Bir tenisçinin bir numaradan düştükten sonra tekrar bir numaraya çıkana kadar arada geçen uzun süre 265 hafta ile Serena Williams'a ait. 256 ile Clijsters yaklaştı buna.


Bunu da âşıklar şehri Paris'te başarması negzel oldu aslında. Dokic'i rahatça geçerek yarı finale ve 1 numaraya ulaştı. Maçta ilk üç oyunu kaybeden Belçikalı sonraki 12 oyunu kazandı. Kızdırmayın Kim'i. Yarı finaldeki rakibi Kaia Kanepi oldu. Cibulkova da artimik kalp gibi arkadaş.

Tablonun altında ise Kvitova, Wickmayer'i yendi. Kvitova gibi düz ve ağır bir oyuncunun nasıl böyle istikrarlı olabildiğini ve kazandığını çözebilmiş değilim. Çoğunlukla benim üzerine gittiğim, şişiriliyor dediğim tenisçiler istikrar yakalıyor. Neyse, Mattek-Sands ise Petkovic'i yendi. İlginç tişört ve çorapları bir gün daha göreceğiz demek ki.

Read more...

10 Şubat 2011 Perşembe

video: danimarka soyunma odası ve caro

Peffff bugün de foto doldurdum, video doldurdum. Hiçbir şey koymamaktan iyidir. 12 Ekim 2010'da oynanan ve Danimarka'nın Kıbrıs'ı 2-0 yendiği EURO 2012 eleme grubu maçı sonrası Caroline Wozniacki, Danimarka takımının soyunma odasına girer. Olaylar gelişir.... Yok lan bir şey olduğu. Teaser bile yapamıyorum...


Read more...

jmdp galip, murray'ye yine anne terliği!


Hehey California'da SAP Open'da Juan Martin ilk tur maçını kazandı. Set vermeden geçti Gabashvili'yi. Şimdi Lukas Lacko düşünsün. Lacko düşünsün diyoruz da Slovak tenisçi ilk turda Sam Querrey'i yendi bence Sam düşünsün. Zamanında Karlovic'in yaptığını bile yapamıyor şu anda. Aptalca bir kaza ile kolunu kestikten sonra toparlanamadı sanki.

Gençler Berankis ve Raonic sırasıyla Becker ve Malisse'i yenerek ikinci turu gördüler. Mağlup olan iki tenisçi de seribaşıydı. James Blake 1239172301 gün sonra maç kazandı. Kazanır kazanmaz artık tek başına çalıştığını, koç moç istemediğini söyledi. Öyle işte.

Rotterdam'da Andy Murray'ye Bagdatis çarpmış. 6-4/6-1. Hâlâ Grand Slam şampiyonluğu bekleyen varsa kendisinden sınıfı hemen terk etsin. Komik bir şey varsa da söyleyin hep beraber gülelim. Anne terliği yiye yiye böyle oldu Murray. Üzülüyorum.

Keza Davydenko... Bence alternatif boşanma yolları arıyor. Pek marjinal olanı seçmiş. Sevmiyorsan bence git konuş abi! Böyle ilk turlarda elenip para kaybetmenin alemi yok bu kel yaştan sonra.

Read more...

foto: marilyn mi? caroline mi?

 

Marilyn FTW

Read more...

foto: marat'ın bakışları


Ortalama bir Türk kadınının şu fotoğrafta dikkat edeceği ilk şey Marat değil, Maria'nın parmağındaki yüzüktür.

Read more...

foto: sevinmek güzel şey


Belçika'da da...


Sırbistan'da da...

Read more...

bir numara üç vakte değişiyor


Kim Clijsters'ın dünya 1 numarası olmasına yalnızca bir maç kaldı. Ben bu haftaki turnuvaların havasına girememişken (post-grandslam syndrome), dünyanın zirvesi değişecek konuma geldi. Pağiii'den başlayarak şu üç güne bir bakalım.

İlk turun en dikkat çekici skoruna Jelena Dokic'imiz imza attı. Yiğit Top'un ilk defa tenis anlattığı maçta, Yiğit Abey ile coşan Dokic, ilk seti kaybettikten sonra geri dönüşünü tamamlamayı başardı. Elemelerden geldiğini hatırlatayım Avustralyalı'nın.

Seribaşılardan kayıp yok herkesler ikinci tura çıktı. Biraz dengesizliklerden bahsetmek istiyorum. Virginie Razzano, Sharapova'yı yendi Fed Kupası'nda. Üç gün sonra gelip Nadia Petraova'ya yenildi. Alize Cornet, Svetlana Kuznetsova'yı yendi geriden meriden gelerek bişiler yaptı oralarda. Üç gün sonra Sofia Arvidsson'a yenildi. Tabii sakatlığının etkisi olabilir burada. Keza Ekaterina Makarova, "şöyle iyi, böyle güzel, Ivanovic'i Avustralya Açık'ta korttan sildi" dendi. Hop elemelerden gelen Kristina Kucova'dan set alamadı.

Oudin ilk turda manyakça bir maçta Vera Dushevina'yı yendi. İkinci turda Cibulkova'ya elendi. Bu arada iki çeyrek finalist belli, biri Clijsters, diğeri Cibulkova.

Clijsters Alman rakibi Barrois karşısında ilk seti kaybettikten sonra -hatırlatma: Avustralya Açık boyunca sadece finalde set kaybetmişti- diğer iki sette bildiğimiz azman görüntüsünden bir şey kaybetmeden sonuca gitti. Çeyrek finalde Dokic-Petrova maçının galibi ile karşılaşacak Belçikalı. Kazanırsa dünyadaki çoğu tenissever mutlu olacak sanırım Wozniacki'yi tahttan indirdiği için.

İkinci turdaki Sharapova - BMS maçına dikkat.

Gelelim Pattaya City'e. Zheng Jie'nin dönüş turnuvası olma niteliği taşıyan bu organizasyonda Çinli raket ilk turda Akgül Amanmuradova'ya mağlup oldu. Zaten ikinci turu göremeyen tek seribaşı da kendisi.

Koçundan ayrılarak heyecan peşinde koşan Ana ise aradığı heyecanı ikinci turda Jill Craybas ile yaşadı. Üç sette zor kazandığı maçta servis performansı berbatmış. Korkutucu şeyler bunlar. Çeyrek finalde Roberta Vinci ile oynayacak. Çok kötü servis atmazsa geçer. Yarı finaldeki rakibi de dişine göre olacak. Ziraa...

Kirilenko ikinci turda Galina Voskobaeva'ya yenildi. Te allam!

İkinci turdaki Hantuchova-DateKrumm eşleşmesine dikkat. Üçüncü turda Peng Shuai de Zvonareva'ya sürpriz yapabilir.

Read more...

9 Şubat 2011 Çarşamba

erkek arkadaşın değil koçun o senin


Daha iki ay bile olmamıştı Portekizli ile Ana Ivanovic çalışmaya başlayalı. Her Portekizli'den bir Special One olmasını bekleyemeyiz tabii ki. Zaten AVG'in başarısı sadece Azarenka'da görülebildi diyebiliriz. Biri Porto, Chelsea ve Inter'de harikalar yarattı diğeri ise bir junior'ı ilk 10'a soktu. Fark var!

La şimdi niye durup dururken Mourinho ile AVG'yi karşılaştırdım ben de bilmiyorum. Zaten deneme sürümüydü bu. Portekizli, Ana'nın oyununda bir şeyler değiştirmeyi deneyip başarılı olamayınca yollar ayrıldı. Van Grichen, "Ana çok fazla kilo kaybetti -ki doğru, etli Ana'yı geri istiyoruz- biraz kas olarak geri kazanması gerekiyor" demişti.

Önce Safina'nın koç harcaması ardından Ana. Bir de Pattaya'daki turnuva devam ederken böyle ani bir karar alması çok enteresan.

Read more...

7 Şubat 2011 Pazartesi

2-2 mi? 2-2 miii!!



via sözlüğü, Twitter'ı, Gmail'i falan kapatan bir adam.

Read more...

foto: sharapova'yı yaşlandırma tekniği ile bulduk


Sharapova 57 yaşında hâlâ tenis oynarken çekilmiş, gelecekten gelen fotoğrafını bulduk.  


Dinara Safina = Sabri Sarıoğlu


Ne desem boş 


Şampiyon olsanız ne yapacaksınız?


Çişşşşşşşş

(Foto: Getty / Reuters)

Read more...

foto: belçika 2001 takımı ve juju

Juju ve Clijsters'lı kadrosu ile Belçika 2001'de şampiyon olmuştu Fed Cup'ta. Bugün 10. yıl şerefine özel ödül verdiler o takıma. Juju da deri montuyla geldi. Ama daha acısı soğumamıştı emekliliğin, yine gösteriyorsunuz boy boy fotoğraflarını, üzülüyoruz ITF.



Juju, Kim, Els Callens, Laurence Courtois


(Foto: Getty / Reuters)

Read more...

fed cup: rusya'dan müthiş geri dönüş





Vay arkadaş ben dün ters köşeye yattığımı sanarken, bugün ters köşeye yattım. Çeviremezler dedim, çevirdiler. Güzel oldu, mutlu oldum. 2-0 geriden gelerek kazanan tarihteki dördüncü takım oldular. Bravo kızlar.



İtalya dünkü avantajı iyi kullandı ve bugün maç kaybetmeden yarı finale çıktı. 


Belçika bugün Kim Clijsters ile 3-0'ı yakaladıktan sonra neden An-Sophie'yi kullanmadı teklerde anlamadım ama çiftlerde kullanmışlar en azından. İki ölü maçtan tekleri Belçika, çiftleri de Huber'li ABD kazandı. ABD tensini ne zaman toparlanacak ben de merakla bekliyorum. 


Burada skorun 3-2 olduğuna bakmayın. Çekler 3-0'ı yakaladığı için hiç de heyecan katmadı son iki maç. Safarova da çekilmiş zati. Üst adale sukoyvermiş.

Yarı final eşleşmeleri şu şekil:

İtalya - Rusya
Çek Cumhuriyeti - Belçika

16-17 Nisan'da oynanacak.

Read more...

altıncı haftanın turnuvaları

Fed Cup Paris'e taşınmış.

Paris'te Open GDF Suez adı altında gzüel bir turnuva var. Bu hafta Fed Cup World Group'ta mücadele eden birçok tenisçi de katılım gösteriyor.

1 ve 2 numaralı seribaşılar Kim Clijsters ve Maria Sharapova'nın yanısıra, Petra Kvitova, Yanina Wickmayer, Dominika Cibulkova, Lucie Safarova, Virginie Razzano, Alize Cornet, Melanie Oudin, Barbora Zahlavova-Strycova, Petra Kvitova ve Bethanie Mattek-Sands da ülke bayraklarından sıyrılıp bireysel arenaya geri dönüyorlar.

Çeyrek finalde olası bir Andrea Petkovic-Masha eşleşmesi göze çarpıyor. Avustralya Açık'ta kazanan Petkorazzi olmuştu. Formda Çekler de yine sürprizlere imza atabilir. Son şampiyon Elena Dementieva burada. Şimdi yerinde yeller esiyor.

Paris Ana Tablo

Avustralya'dan kopamayanlar, ona biraz daha yakın olmak isteyenler için Tayland'da Pattaya City'de bir turnuva daha var. Vera Zvonareva, Ana Ivanovic ve Maria Kirilenko ile şenlenmiş burası. Sakatlığı nedeni ile geçen yıl yarı final gördüğü Avustralya Açık'a katılamayan ve sıralamada ilk 40'ın dışında çıkan Zheng Jie'nin geri dönüş turnuvası olacak ayrıca.

Bunlara ek olarak spikerleri derinden yaralayacak Taylandlı isimler var. Şimdi isimlerini kopyalayıp yapıştırıyorum izninizle: Noppawan Lertcheewakarn, Nicha Lertpitaksinchai, Nudnida Luangnam... İnsanlık dramı.

Pattaya City Ana Tablo

Erkeklerde üç turnuva var.

Rotterdam'da 500'lük ABN AMRO World Tennis Tournament isimli turnuvada son şampiyon Robin Söderling, 1 numaralı seribaşı olarak boy gösterecek. Kaliteli bir turnuva. Murray var, Ferrer var, Berdych var...

İlk turdaki Baghdatis-Murray eşleşmesi güzel olmuş. Ha bi' de Marsel İlhan, elemelerin ilk turunda elendi burada. Yeni bir şey yok.

Rotterdam Ana Tablo

California'daki SAP Open'da ilginç isimler var. Bence Rotterdam'a oranla daha dikkat çekici. 1 numaralı seribaşı Fernando Verdasco, 2 no Gael Monfils de, geç onları. Juan Martin del Potro var. İlk turda Gabashvili ile oynuyor. Hewitt var. Gençlerden Berankis var, Raonic var, Nishikori var.

California Ana Tablo

Costa do Sauipe'de Şili'deki turnuvanın kopyası var. O kadar kopyası ki ilk turda kavgalı yarı finalistler Fognini ve Robredo eşleşti. Hayırlısı.

Costa do Sauipe Ana Tablo

Read more...

beşinci haftanın şampiyonları



Kevin Anderson d. Somdev Devvarman 4-6/6-3/6-2

Güney Afrika'da bir ev sahibi raket şampiyonluğa ulaştı. Kariyerinin ikinci finalinde ilk zaferi bu Anderson'ın. "It's inevitable Mr. Anderson" Bu dandirik turnuvaya girip de şampiyon olmak kaçınılamaz. Sanki sırf "Bir Güney Afrikalı da şampiyon olsun yazıııık" diyerek kondurulmuş turnuva. Tabii Lopez ve Tipsarevic'in mallığına diyeceğim yok.

Ivan Dodig d. Michael Berrer 6-3/6-4

Yine bir başka ev sahibi. Yine bir ilk şampiyonluk. Avustralya Açık'ta Djokovic'ten set almayı başaran tek isim olan Hırvat Dodig, Zagreb'de kariyerinin ilk zaferini elde etti. Aferin sana Quasimodo.

Vay arkadaş biri 24 yaşında, diğeri 26 yaşında. Ergenliğe geç giren çocuklar gibi ilk şampiyonluklarını aldılar. Tüüüüü! Hem ev sahibi, hem ilk zafer kombosunu Robredo kırdı. CCC-Combo breaker!


Tommy Robredo d. Santiago Giraldo 6–2/2–6/7–6(5)

İspanyol raket kariyerinin 10. şampiyonluğunu kazandı. En son tam iki yıl önce bir ATP turnuvasında kupa kaldırmıştı Robredo. Şili'deki bu turnuvada yarı finalde yaşanan olay daha çok konuşuldu. Fabio Fognini ile finale çıkma mücadelesi veren Robredo, Fognini'nin basit hatalarında aşırı sevinç gösterileri yapınca İtalyan tenisçi buna tepki gösterdi. Sonra maç sonunda Robredo, Fabio'nun iki denemesine rağmen el sıkışmadı ve en sonunda dayanamayan İtalyan kötü şeyler söyledi. İtalyan siniri işte. İşin ilginci bu ikisi bu hafta Brezilya'daki turnuvada ilk turda eşleşti. Tesadüfleri severim demiş miydim.

Finalde kaybeden Giraldo ise turnuvayı kazansaymış, şehrin altın anahtarını verirlermiş herhalde.

(Foto: AP / Getty / Reuters)

Read more...

6 Şubat 2011 Pazar

jankovicli sperm bankası reklamı!


İsviçre. Milyonlarca milyonerin parasını sakladığı bankalara sahip bir ülke. İsviçre. Bir çikolatası, bir saati, bir de bankası ünlü olan bir ülke. Görünen o ki artık sperm bankasıyla da ünlü olacak. Bu reklam kartı İsviçre'de mağazalara dağıtılmış. Görünüşe bakılırsa reklamı yapan firma, Jankovic'i tanımıyor ve bunu stok resim sanmış.

Bu bana pek ihtimal dahilinde gelmedi. Yani bu bir internet afacanının yaptığı bir fotoşok da olabilir. Bobiler kıvamında. Ama eğer reklam hikayesi doğruysa Üründül'den gelsin: "Vöööeeeeeeyyyyy"

Read more...

fed cup'ta ilk günün ardından

Biri hariç Fed Cup ilk tur mücadelesi beklediğim gibi devam ediyor. Fransa beni çok şaşırttı.

Rusya - Fransa: 0-2

Alize Cornet d. Svetlana Kuznetsova 3-6/6-3/6-4
Virginie Razzano d. Maria Sharapova 6-4/6-3


Maçlardan önce en garanti olarak Rusya'nın çıkacağını tahmin ediyordum. Hatta Eurosport.com/tr'deki blog yazıma ilk önce Rusya'nın çıkması garanti gibi yazacaktım sonra kendimi frenledim. İyi ki de frenlemişim.

Takımdaki bir numaralı tenisçisi ilk 50'de dahi olmayan Escude'nin öğrencileri deplasmanda olmalarına rağmen müthiş sonuçlara imza attı.

İlk maçta Alize Cornet ile Svetlana Kunzetsova ile karşılaştı. Sveta'nın Avustralya'daki performansını düşününce Cornet'nin galibiyeti mucize gibi gözüküyordu. Dünya 67 numarası işi daha da zorlaştırdı. İlk seti 6-3 kaybetti, ikincisinde 2-0 geriye düştü. Buna rağmen geriden geldi ve maçı karar setine taşıdı. Burada ayağını burkan ve sağlık molası alan genç Fransız, korta döndüğünde servis kırarak maçı kopardı. Düz kazansa efsanevi zafer olacaktı zaten. Bu kadarı çok fazla oldu... Bu arada Cornet'nin ilk Fed Cup galibiyeti bu.

Maçın ardından sakatlık molasından sonra korta döndüğünde aklından geçenleri şöyle açıkladı Cornet: "Maçı bırakmaktansa ölürüm daha iyi." Yürü be ilginç burunlu kız!

Eşleşmede ikinci karşılaşma Maria Sharapova ile Virginie Razzano arasındaydı. Daha 1 ay bile geçmedi ikisi Melbourne'de karşılaşalı. Rus raket orada iki sette kazanmıştı. Burada olmadı. Çok sayıda basit hata yapan ve servislerinde ritim bulamayan Masha ilk seti kaybettikten sonra ikinci sette 4-1 geriden gelip 4-4'ü yakalasa da, sonra yine servisini kırdırarak maçı kaybetti.

Sharapova "Hâlâ umudumuz var" dese de güle güle canlarım benim diyorum.

Belçika - ABD: 2-0

Yanina Wickmayer d. Bethanie Mattek-Sands 6-1/7-6
Kim Clijsters d. Melanie Oudin 6-0/6-4

Burada beklenen oluyor. Ters eşleşmelerden ilki kazanılırsa pro arenada merakla beklediğim An-Sophie Mestach'ı görebiliriz.

Avustralya - İtalya: 1-1

Jarmila Groth d. Francesca Schiavone 6-7/6-3/6-3
Flavia Pennetta d. Samantha Stosur 7-6/6-7/6-4


Hatırlarsanız ev sahibi Ozilerin 1 numarası Stosur gibi gözükmesine rağmen asıl tehdit Jarmila Groth demiştim. Jarka sağolsun beni doğruladı. Stosur'un da emeği var tabii burada.

En başa baş giden eşleşme buydu bugün. İki maç da üçer set. Altı setin üçü tie-break. Stosur, Pennetta karşısında ilk seti kazanmak için servis kullanırken sıfıra karşı oyunu verip setin tie-break'e gitmesine neden oldu ve ilk seti kaybetti. İkinci sette de 5-3 öndeyken servisini sıfıra karşı kırdırıp bir güzel saçmaladı. Ancak ikinci seti tie-break ile kazanıp karar setine taşısa da burada tutunamadı.

Groth ise Cornetvari bir geri dönüş ile bir set ve 2-0 geriden gelerek 2,5 saat sonunda zafere ulaştı. İlk Fed Cup deneyiminde ilk galibiyet. Hiç de fena değil!

Burada çiftler maçını İtalyanlara yazıyorum. Bu yüzden Avustralya'nın iki tekler maçını da kazanması gerek ki çok zor. İtalya avantajlı kanımca. Ama ev sahipleri çiftler maçını kazanırsa her şey değişir.

Slovakya - Çek Cumhuriyeti: 0-2

Lucie Safarova d. Daniela Hantuchova 7-5/6-1
Petra Kvitova d. Dominika Cibulkova 6-2/6-3

Şu ilk günden 1-1 beklerdim. Cibulkova beni hayal kırıklığına uğrattı yine. Çekler sezonun ilk Grand Slam'inden aldıkları güveni iyi kullanıyorlar burada da.

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP