14 Temmuz 2011 Perşembe

no country for seribaşı

Bad Gastein deyince iki senedir İstanbul Cup geliyor aklıma. Avusturya'daki turnuva İstinye'ye gelmeden önceki durakları olurdu tenisçilerin. Ben de Bad Gastein başlayınca bir sonraki hafta bu caaağnım güzelleri daha yakından göreceğim diye bir heyecanlanırdım. Bu yıl öyle bir şey yok zira İstanbul Cup yok. Niye yok? Çünkü ekim ayında yılın en iyi sekiz tenisçisi gelecek İstanbul'a ve Sezon Sonu Turnuvası'nda kapışacaklar. Sharapova, Clijsters falan diyorum.

Neyse bu hafta kadınlarda Palermo ve Bad Gastein'da turnuvalar var. Avusturya'da tam bir seribaşı katliamı var. Teen slasher tarzı filmler gibi. Görges, Jarka, Hradecka, Benesova, Lino, Halep ve BZS. İlk yedi seribaşı ilk turda elendi. Görges son şampiyondu burada. Jarka benim sarı kız Larsson'a yenildi. Sonra Larsson ikinci turda Kateryna Bondarenko'ya yenildi. Saçma sapan işler.

Tek kalan seribaşı Ksenia Pervak. Zeyna da işte Wimbledon'dan aldığı gazla yoluna devam ediyor. Hoş burası toprak ama. 94 doğumlu Nastja Kolar dikkat çekti bu hafta. Sloven elemelerden geldi. İlk turda Alla Kudretlibirşeyleri 6-1'lik iki setle parçaladı. İkinci turda Pervak ile eşleşti. İlk seti kazandı. İkinci sette altı maç puanı çevirdi Pervak. Tie-break'e giden seti 10-8'lik oyunla aldı.  Sonrası malum.

Palermo'da seribaşılar daha karakterli gözüküyor. Henüz elenen yok. Dördü çeyrek finale çıktı diğerleri bugün oynayacak ikinci tur maçlarını. Pennetta'nın hâlâ 1 nolu seribaşı olabildiği turnuva da varmış demek ki.

Read more...

isviçre'den güzel haberler mi var?


Belki o olmasaydı, televizyonda gözüme takılmayacak ve ilgimi tenis adlı spora hiç çekmeyecekti. Ben de şu an bir mühendis olarak masabaşında hayatımdan memnun olduğumu sanıp yaşayacaktım. (Mühendisler hayatından memnun değildir demiyorum, kendi adıma konuşuyorum, ben mühendislik yaparken memnun değildim onu biliyorum)

Martina Hingis çoğu "dahi" gibi yaptığı işi başına buyruk hareketleri yüzünden potansiyelinin el verdiklerini başaramadan bırakmak zorunda kaldı. Özlerim ara sıra. Zaten hobisi olan biniciliğe kaydı emekliliğinden sonra. Tenisle de gösteri turnuvaları minvalinde iç içeydi. Fakat bu sene ilginçtir ki takvimine yeni veteran turnuvaları sıkıştırdı. Normalde ABD'de düzenlenen World Team Tennis'te oynardı. Bu yıl Fransa Açık ve Wimbledon'da da legendlarda oynadı, gösteri turnuvalarına çıktı. E bu sabahların bir anlamı olmalı...

Daily Forehand isimli site WTT maçı sonrası Hingis ile bir röportaj yapmış. Öyle laf arasında Olimpiyat'ta Federer ile karışık çiftlerde oynar mısın diye sormuş. Hingis de şunları demiş:

"Kendisi değil ama birileri vasıtasıyla bana ulaşmayı ve sormayı denedi. Yine de daha çok uzun bir yolumuz var bunun için. Şu an ne diyeceğimi bilmiyorum çünkü bu işi yapacaksanız kendinizi adamalısınız. Şu an kendimi iyi hissediyorum. Ama dediğim gibi uzun bir süre var."

İkisi bundan tam 10 yıl önce Hopman Cup'ta oynamışlar ve finalde ABD'yi yenmeyi başarmışlardı. O zamanlar henüz Federer'in bir ATP şampiyonluğu yoktu. Hingis ise malumunuz İsviçre'nin çıkardığı en büyük yetenekti. Bu ikisi Milka inekleri ile tanınan bir ulustan çıkan iki fert. Birisi gelmiş geçmiş en büyük tenisçi, diğeri de kadınlarda bu sıfatı almayı elinin tersiyle itti. Münferit başarıları İsviçre bayrağını uzun yıllar sıralamaların tepesinde dalgalandırdı. 2012 Olimpiyat Oyunları müthiş bir hikayeye ev sahipliği yapabilir.


Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP