25 Şubat 2010 Perşembe

dubai: sarımsak kokusuyla gelen zafer

Dubai'de Federer ve Del Potro'nun sakatlıkları nedeniyle çekilmelerinin ardından gazı kaçan turnuvada bir de Andy Murray ve Kolya erken veda edince çoğu tenissever hayalkırıklığına uğramıştır eminim.

 3 numaralı seribaşı Andy Murray ikinci turda eşleştiği Sırp raket Janko Tipsarevic'e üç set sonucunda boyun eğdi. Tipsarevic de tıpkı Gulbis gibi bi adam. Ara sıra güzel bir sonuç alıp 5 ay o maçı düşünüp tatmin olduğunu düşünüyorum. Hani tek sınavdan 90 alıp, "Eee gördünüz mü çalışınca yapabiliyorum tamam o zaman niye çalışayım ki, yapabiliyorum işte.." diyen bi öğrenci misali... Hadi Gulbis zengin mengin, motivasyonu eksik anlıyorum da Tipsarevic her şeyden önce Sırp. Sırp milleti hırslı ve inat bir millet olarak bilinir. Hoş, şimdi Ana geldi aklıma bir daha düşünmeye başladım dediğimi. Tipsy'nin Murray karşısındaki head-to-head'i 3-3'e geldi şimdi.

Maçtan sonra Sırp raket, "Murray bana göre yıl sonunda 1 numarada olacak isim. Bu galibiyet elde ettiğim en büyük başarılardan biri" diyor. Avustralya Açık'tan sonra ilk defa bir tunuvada boy gösteren Murray de çamura yatarak, "Kaybetmek kötüdür ama aameeeaaaaaaaan zaten turnuvadan da bi şey beklemiyodum kiiieeee" şeklinde konuştu. Tipsy maçtan önce hastaymış. Ateşi varmış. Bir gece önce Novak'la konuşurken, Novak ona sarımsak yemesini tavsiye etmiş. Gerçekten de işe yaradı diyor Janko. Youzhny ile yarı finale çıkma mücadelesi verecek.


Djokovic ise tavsiyeleri ile bir vatandaşına turu geçmesinde yardımcı olurken, diğerini ikinci turda yenerek hayallerini yıkıyordu. Viktor Troicki'yi 3-6/6-4/6-2'lik set skorlarıyla sonuçlanan maçtan sonra Nole turu geçtiği için şanslı olduğunu söyledi. Djokovic'in çeyrek finaldeki rakibi Ivan Ljubicic olacak. Sırp raketin işi çok zor Ljubicic karşısında.

Demir Adam diye diye nazar değdirdiğim Davydenko, 2 hafta önce sol bileğini sakatlamıştı. Dün Michael Berrer karşısında ilk seti kaybettikten sonra maçtan çekilmek zorunda kaldı sakatlığı nedeniyle. Alman raketin rakibi Marcos Baghdatis. İlk turda Gilles Simon'u elemeyi başarmıştı Rum raket. Yarı finale de çıkması muhtemel. Son çeyrek final mücadelesi ise Melzer ile Cilic arasında oynanacak.

Dubai'de perşembe programı 

(Foto: Reuters)

Read more...

23 Şubat 2010 Salı

sekizinci haftanın turnuvaları

Sekizinci haftada Dubai en dikkat çeken turnuva. Roger Federer'in böğrüm ayrıyor diyerek çekildiği turnuvada Novak Djokovic 2 numaralı seribaşı olarak kaldı. Andy Murray ve Kolya onu takip eden isimler. Del Potro da katılacaktı ancak geçen hafta gelen o talihsiz haber ile 8 hafta kortlardan uzak kalacağını öğrenmiştik Arjantinli'nin. Dün 7 maç oynandı Birleşik Arap Emirlikleri'nde.

Marcos Baghdatis, 8 numaralı seribaşı Gilles Simon'u yenerek iyi formunun devam ettiğini gösterdi. Murray, Igor Kunitsyn'i iki sette geççip ikinci tur görürken Novak Guillermo Garcia Lopez'i 6-4/6-4 geçerek vatandaşı Victor Troicki'nin rakibi oldu. Avusturyalılar Koubek ve Melzer de ikinci tura çıkmayı başaranlardan. Bugün ise Janko Tipsarevic, Andreas Seppi'yi mağlup ederek Andy Murray ile eşleşti ikinci turda. Kolya ilk seti kaybettiği maçta Florent Serra'yı yendi.

Dubai Ana Tablo

Acapulco'da toprak kortu gören İspanyollar yine hücum etmiş tabii ki. Brezilya'da ve Arjantin'de şampiyon olan Juan Carlos Ferrero, biraz daha kuzeyde, Meksika'da da ana tabloda, 4 numaralı seribaşı. Acapulco'da 1 numara Fernando Verdasco, 2 numara bir başka Fernando Gonzales. Muhtelif İspanyollar ve Mephis'te final oynayan iki uzunlar Querrey ve Isner şampiyonluk için korta çıkacaklar. Karma bir turnuva Acapulco, kadınlar 100 metre aşağıda...

Acapulco Ana Tablo (ATP)

Erkeklerde üçüncü ve son turnuva Amerika'da Delray Beach'te. 1 numaralı seribaşı Tommy Haas bu sabaha karşı oynadığı mücadelede Teimuraz Gabashvili'ye mağlup olarak çok şaşırttı. Tabloda muhtelif isimler var çoğunluğu Amerikalı ama Kei Nishikori'yi görünce bi garip oldum açıkçası.

Delray Beach Ana Tablo 

Kadınlara geçelim...
Meksika'da Venus Williams toprak kort sezonunu açan ilk isim oluyor ilk 10'dan. 4 numaralı seribaşı Sorana Cirstea ilk turda elenerek kalbimi kırmaya devam ediyor. 90lı, Kanadalı Sharon Fichman' yenilerek elendi Romen. Meksika'daki turnuva gençlik kokuyor resmen zaten. Kazak Zarina Diyas'ı çok uzun bir aradan sonra ilk defa burada görüyorum ana tabloda. Prag'da yaşayan raket wildcard almış. Polona Hercog ilk turu geçerken ikinci turda Alize Cornet ile eşleşti.

Acapulco Ana Tablo (WTA)

Malezya'da ilk gün Na Li şoku yaşandı. İki numaralı seribaşı Çinli raket, Tatjana Malek'e üç sette boyun eğerek ilk turda turnuvaya veda etti. Burada 1 numaralı seribaşı Elena'mız Dementieva'mız.

Malezya Ana Tablo

Read more...

22 Şubat 2010 Pazartesi

yedinci haftanın şampiyonları

 
Masha 2010 sezonunda ilk şampiyonluğunu Memphis'te yaşadı. Finale hala nasıl yükseldiği konusunda bir fikrimin olmadığı İsveçli Sofia Arvidsson'u 6-1/6-2 yenerek kupaya ulaştı Rus raket.

  
Memphis'te erkekler mücadelesini ise Sam Querrey kazandı. Finalde vatanadaşı ve boydaşı John Isner ile karşılaşan Querrey zorlu geçen maçı 6-7/7-6/6-3 kazanmayı başardı. Aynı gün bu iki finalist çiftlerde de şampiyonluğa ulaştı. Turnuvada Ernests Gulbis yarı final görmeyi başardı ancak Sam'e elendi.

  
İspanyol Juan Carlos Ferrero sonradan açılanlardan. İkinci baharını yaşayanlar kervanına katılma isteğini belli ediyor. Geçen hafta Rio'da şampiyon olduktan sonra bu hafta da Brezilya'nın komşusunda, Buenos Aires'te finalde vatandaşı David Ferrer'i üç sette geçerek mutlu sona ulaştı. Kariyerinde bir hafta ara verip şampiyonluk yaşamışlığı var 2003'te ama ilk defa arka arkaya şampiyonluk sevinci yaşadı eski toprak.

  
Llodra da haftanın üç kazanan ev sahibinden biriydi. Marsilya'da ikinci turda Söderling'i eleme başarısını gösteren Fransız raket finalde vatandaşı Julien Benneteau'yu 6-3/6-4 yenmeyi başardı. Benneteau, Monfils ve Tsonga'yı arka arkaya geçerek izleyenleri şaşırtmıştı.

  
Kadınlarda bu haftaki en heyecanlı mücadele şüphesiz ki Dubai'deydi. Shahar Peer'in üstün performansında geçen senden kalma hırsı da etkiliydi ama bu hırs onu ancak yarı finale kadar götürebildi. Wickmayer, Cibulkova, Wozniacki ve Na Li'yi yenen İsrailli, şampiyon Venus'e takıldı.

 

Bogota'da ise 89'lu Marino oldu. Ev sahibi raket finalde Angelique Kerber'i 6-4/6-3 ile geçerek ilk WTA Tour şampiyonluğuna ulaştı. 2007'de Brezilya'da düzenlenen Pan Amerikan Oyunları'nda teklerde ve çiftlerde gümüş madalyası var Kolombiyalı'nın.

(Foto: Reuters / Getty / AP)

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP