16 Ocak 2010 Cumartesi

tenis haberi yapma demiyorum hobi olarak yine yap



Ajans'tan haber kopyalanıyor. Noktasına, virgülüne dokunulmadan siteye konuluyor. Altına imza çakılıyor. Ama Gilles Simon'un ön elemeden gelmediği bilinmiyor. Adamın ilk 20'de olduğu bilinmiyor. Haber, kontrol edilmeden siteye konuluyor ve sadece Anadolu Ajansı yazmak yerine NTVSpor imzası da atılıyor. Doğal olarak da ajansın yaptığı hatayı sen yapmış oluyorsun NTVSpor.  Bu işi bilmiyorsun NTVSpor. Düzelmek için de çaba sarf etmiyorsun. Artık seni ve hatalarını takip etmeyi bırakıyorum zira belki de hala en güvendiğim spor (futbol) sitesi olarak düzeleceğini ummuyorum bundan sonra. Kendine iyi bak öptüm bye..

Read more...

foto: hewitt ailesi


 

Miniğin kolu kırılmış. Alçıya da Babasının Prensesi yazılmış. Sempatik misiniz? :)

Read more...

şanslı kaybedenimiz de var

Marsel ile bir gece daha uykusuz kalacağız zira Lucky Loser olarak ana tabloya giriş yaptı. Gilles Simon'un sakatlığı dolayısıyla turnuvadan çekilmesinin ardından Marsel, Sebastien Grosjean'ın rakibi oldu.

Lucky Loser mantığı şu:
2006 yılından beri Grand Slam elemelerinin son turunda elenen 4 tenisçi arasında bir çekiliş yapılıyor. Ana tablodan biri sakatlık ya da başka bir nednele turnuvadan çekilirse, bu çekilişten çıkan isim oraya yerleşiyor. Marsel 3 numaralı seribaşı Steve Darcis ve 4 numaralı Sanitago Ventura'nın ardından eleme son turunda elenen üçüncü en yüksek seribaşı idi. Fakat işte 4 senedir uygulanan bu kural sayesinde yüzde 25'lik olasılığı tutturarak ana tabloya kaldı. Steve Darcis'in halini merak ediyorum şimdi.

Marsel, Grosjean'ı geçerse Fernando Gonzo ile oynayacak.

Read more...

marsel ile uykusuz geceler

İlk setin hemen başında servis kırdıran ve 2-0 geriye düşen Marsel, set içinde bunu telafi etse de 5-5'ten sonra bir kez daha servisini kırdırarak ilk seti talihsiz bir şekilde kaybetti. İkinci seti 6-1 ile çok rahat kazandı. Olması gereken de buydu zaten. Son sette sayısız servis kırma fırsatından yararlanamadı. Ancak dokuzuncu oyunda servis kırarak 5-4 öne geçen Marsel maç için servis atmaya başladı. Arka arkaya 4 servis kırma puanı çevirdi. Ardından yakaladığı ilk maç sayısından yararlanamadı. Alman Kindlmann beşinci kez bulduğu servis kırma şansını geri çevirmedi. 5-5 oldu. İki taraf da servis oyunlarını aldı ve 6-6 oldu. Tie-break olmadığı için ben sabaha kadar sürecek bu diye korkarken sonraki oyunda Marsel ilk servis kırma şansından yararlanınca 7-6 oldu. İkinci kez maç için servis attı bizim delikanlı. Yine olmadı. 7-7 oldu. Alman raket kendi servis attığı oyunu aldı. Ardından Marsel'in servis attığı oyunda 15-40'ı buldu. Ama Marsel buradan geri geldi ve iki maç puanını çevirerek 8-8'e getirdi durumu. 9-9 olduktan sonra Marsel iki kez servis kırma şansı yakaladı ama bunları değerlendiremedi. Bir sonraki oyunda Marsel karşılaşmada üçüncü ve dördüncü kez maç puanı çevirdi kendi servisinde. Ama bir sonrakine gücü yetmedi ve son seti 11-9 kaybetti.

Yalan olduk. Maç 3 saatten uzun sürdü. Şimdi yatayım da 3 saat sonra kalkar işe giderim. Aşkolsun Marsel.

Read more...

önbakış: avustralya açık 2010 (kadınlar)

Tek kadınlar kurasına gelince..

Serena Williams ilk turda Urszula Radwanska ile oynuyor. İkisi de sinir krizlerine girebilecek türden oyuncular. Birbirlerinin ya da kendilerinin bir tarafını sakatlamadan bitirirlerse maçı ne ala. İlk 1/8’de Williams’ın dördüncü turdaki rakibi olabilecek isimler Alaman kız Lisicki ve yerli halktan Sam Stosur. Williams için çeyrek final yolu rahat gibi. Lisicki lütfedip de oynamak isterse değişir tabi işler. İlk turda Petra Martic ile oynayacak Lisicki. Martic de iyi oyuncudur.

İkinci dilimde Zvonareva, Ivanovic ve Azarenka dikkat çekiyor. Ana, ilk turda elemelerden gelen biriyle oynayacak, ikinci turdaki muhtemel rakip Dulko. Onu geçerse üçüncü turda Zvonareva’yı rahat geçer diye düşünüyorum. Ama dördüncü turda Azarenka zor bir rakip. Ona cevab veremeyebilir işte. Date-Krumm ve Shvedova da bu dilimdeki sürprizlik isimler.

Üçüncü 1/8 bir garip, a-acayip hatta. Wozniacki ile Wozniak yine eşleştiler hem de ilk turda. Kan çekiyor demek ki aga. Zaten bütün Polonyalılar üstte toplanmış. Buradan çeyrek finale Caro ve Na Li çıkar gibime geliyor. Hantuchova patlarsa tutamayız yalnız. Çok birikmişi var içeride çünkü.

İlk yarının son çeyreğinde Venus Williams ile abla Radwanska var. Amerika Açık’ta parlayan sonra bi anda yok olan Oudin’in ilk turdaki rakibi Kudret (çok uzun ya bazı rusalrın soyadı). Geri dönen Molik ve Fransız Cornet de Williams-Radwanska ikilisine zorluk çıkartabilecek isimler. En azından Williamslar finali görmeyeceğim için mutluyum. Williamslar yarı finali olabilir en fazla ki üst taraftan Serena’nın gelemeyeceğine inanıyorum.

Geldik belki de tüm turnuvanın en can alıcı noktasına. Tablonun alt kısmının ilk çeyreği. Juju’nun olası ikinci tur rakibi Elena Dementieva. Çoğu insan Elena’ya vah vah derken ben hayatımda ilk defa Elena’nın rakibi için üzülüyorum. Rus raket çok iyi başladı sezona. Sydneey’de Azarenka’yı ve Serena’yı resmen ezerek yendi ve şampiyon oldu. Çok formda gözüküyor şu an. İlk turda Dushevina ile oynacak. Juju da vatandaşı ile oynuyor. Kirsten Flipkens. Kim Clijsters da geri dönüşünden sonra ilk Grand Slam’inde Flipkens ile oynamıştı ikinci veya üçüncü turda. Aynı 1/8’lik dilimde Jelena Dokic, Kleybanova ile oynayacak. Cirstea da Rogowska ile. Bir de Pennetta var unutmadan. Dördüncü turda Juju veya Elena ile oynaması muhtemel.

Bu kısmı atlatarak çeyrek finale çıkan kişinin mecali kalmayacaktır. Çeyrek finaldeli oalsı rakipleri Kim Clijsters (oha) ve Svetlana Kuzy. Astronot kıyafeti ile maçlara çıkan Rezai, ilk hafta Henin’i oldukça zorlayan Sesil Karatançeva ve hala patlamasını bekledim Anastasia Pavluçenkova da bu iki arasından çeyrek finale sıyrılmayı hayal eden isimler. Clijsters – Kuznetsova dördüncü tur maçı kanlı olur bence.

Yedinci 1/8’lik kısım çok zayıf olmuş beğenmedim, baştan çekin kurayı. Bu ne ya? Hiç hak etmeyen adam çeyrek finale çıkacak buradan. Çok sinirlendim. Umarım Wickmayer buraya düşer de elemelerden, o çıkar.

Son kısımda Dinara Safina’ya maksimum dördüncü tur diyorum arkadaş. Maria Şarapova çok rahat çıkar buradan çeyreğe. Oradan da yarıya. İlk turda Kirilenko’yu yenmesi yetecektir. Bir sakatlık olmazsa Sharapova yarı finali yarıladı. Tablonun alt kısmı çok daha zor. Williamslar ballı yine. Hadi bakalım.

Sürpriz:
Azarenka


Favori:
Şarapova kazanır. Üzgünüm Juju.

Read more...

önbakış: avustralya açık 2010 (erkekler)

Selam. Bir kura analizinde daha sizlerle birlikteyiz sevgili lavgeymtenis okurları. Yeni bir 10 yıla girmiş olduğumuz şu günlerde ilk Grand Slam turnuvamız olan Avustralya Açık’ın bizi zevkten uçurması tek dileğimiz. Şimdi dilerseniz (dilemezseniz de yapacak bir şey yok yazdım artık) bu tablolar nelere gebe hep birlikte bakalım. (Hep böyle bir giriş yapmak istemiştim. Umarım bu gayriciddi dille yazılmış yazı rahatsız etmez.)

Erkekler tarafından başlayalım. Roger Federer dediğimiz 15 grand slam şampiyonlu insan evladının çoğu yorumcunun düşündüğünün aksine zor bir kura çektiği kanaatindeyim. Igor Andreev ilk turdaki rakibi ki bu adam normalde çok saçma sapan oynasa da bazı maçlarda kendinden geçip harika oynayabiliyor. Bu, ne yapacağı belli olmayan tenisçilerden her zaman çekinmişimdir. Federer onu geçerse Victor Hanescu ile oynayacak yüzde 90,35. Vampirler diyarı Transilvanya’dan çıkma bu kont görünümlü oyuncu da tehlikeli olabiliyor yerine göre. Federer buradan sağ çıkarsa üçüncü turu çok rahat geçer. Dördüncü turda karşılaşabileceği seribaşılar Hewitt ve Simon. Hewitt izleme fırsatımız oldu Hopman Cup’ta. Nerede o eski Lleyton, nerede bu devlet? Simon ise Federer’in head-to-head istatistiklerinde geride olduğu ender isimlerden. Bir şekilde yeniyor bunu Fransız. Bu iki seribaşı dışında dördüncü tura çıkabileceğini düşündüğüm isim ise Marcos Baghdatis. Turnuva sürprizi kontenjanımdandır. Dikkatle izleyin.

İkinci 1/8’lik dilimi bakalım. Bu dilim Federer’in olası çeyrek final rakiplerini içeriyor. Buradan çıkabilecek seribaşılar Fernando Verdasco ve Nikolay Davydenko. FeVer, Federer’e karşı şansı hiçbir zaman tutmamış bir isim. Fakat bu adam sert zeminde bir maçlar çıkartıyor. Geçen seneki yarı finali kim unutabilir? (Ben unutabilirim çünkü askerdeydim, izleyemedim) Ama ya Davydenko öyle mi? Geçen sezon bıraktığı yerden aldı götürdü ilk hafta Demir Adam. Nadal’a karşı ilk seti 6-0 kaybetmesine rağmen maç filan çevirdi. Deli gücü var adamda. Mental olarak diyorum. Oksimoron. Kolya final adaylarımdandır eğer şu oyuna devam ederse. Bu 1/8’de bir de Ernests Gulbis var. Evet hala Gulbis diyorum. 2 yıl geçti hala inanıyorum.

Geldik ikinci çeyreğin ilk yarısına. Djoker için çok kolay bir kura çeyrek finale kadar. Eğer çeyrek finale kalamazsa ciddi bir sorunu var demektir. Ya sıcak çarpmıştır, ya aşık olmuştur vs... Chardy, Youzhny, Robredo rakibi olamaz. Gasquet belki.

Djoker’in çeyrek finaldeki rakibini belirleyecek olan dördüncü 1/8’lik dilimde ki kendisi aynı zamanda tablonun üst kısmının son çeyreği olur (öeh), Tsonga, Haas ve Söderling en olası isimler. Söderling’in dirseğindeki kronik sakatlığının nüksetmesi onun ihtimalini zayıflatıyor. Bu kısımdan seribaşı olmayan tehlikeli isimler Tipsarevic (hehe) ve Dent.

Tablonun üst kısmı böyle işte. Alt kısmın ilk çeyreğine bakalım. Roddick, Querrey ve Gonzo. Bunların arasında Roddick’in işi zor gibi biraz. Thomaz Belluci bir sürpriz yapabilir Amerikalı’ya. O olmadı dördüncü turda vatandaşı Sam yapar. Buradan Gonzo ya da Querrey gelir çeyrek finale.

Tablonun en acımasız kısmı Section 6 diye tabir edilen altıncı 1/8’lik dilim. Burada olası dördüncü tur eşleşmesi Marin Cilic ile del Potro arasında. Cilic 1-2 sene içerisinde bir Grand Slam finali oynayacak kapasiteye sahip. del Potro’nun 1,5 senedir neler yaptığını zaten biliyoruz. Arjantinli’nin bir bilek sakatlığı var. Bu hafta Kooyong’dan çekilmesine neden oldu. İkinci turdaki Blake eşleşmesi çirkin oldu del Potro için bu nedenle. Ama geçebilecek gücü var. Cilic’in rakibi ise 4 farklı on yılda da Grand Slam oynayacak olan Büyücü Santoro.

Elemelerden gelen tenisçilerle bezenmiş yedinci 1/8’lik dilimde Andy Murray ve Gael Monfils kualifayırlar ile açıyorlar sezonu. Murray iyi bir performans gösterdi Hopman Cup’ta. Monfils sakatlığı nedeniyle Sydney’den çekilmişti. Sezon başında bu kadar çok sakatlıktan bahsetmemiz ne kadar can sıkıcı.

Son kısım Nadal’ın kısmı. Nadal’ın çeyrek finaldeki olası rakiplerini az önce işledik. Dersi derste dinleyin. Büyük ihtimalle Murray olacak. Ama önce Nadal’ın şu ufacık 1/8’lik dilime yerleşmiş olan sert kort oyucnularını birer birer atlatması lazım. Nadal ilk turda Luczak ile oynayacak. O neyse de ikinci tur rakibi sene içinde patlama yapması muhtemel Leonardo Mayer. Onu da geçerse Isner gelecek büyük olasılıkla. E hadi onu da geçti dördüncü turda dört tane farklı ve birbirinden garip isim var. Karlovic, Stepanek, Golubev, Ljubicic. Hepsi elinde patlayacak bir bomba gibi duruyor buradan bakınca. O yüzden çok zor Nadal’ın kurası da.

Toparlarsam;

Sürpriz adaylarım:
Marcos Baghdatis
Ernests Gulbis (her zaman)
Leonardo Mayer
Andrey Golubev
Andy Roddick (erken elenmesi bakımından)

Ya kazanırsa:
Nikolay Davydenko

Favori:
Novak Djokovic

Read more...

14 Ocak 2010 Perşembe

gözü olanın gözü çıksın

Bu sabah ajansa düşen bir haberle irkildim. del Potro'nun sakatlığı yüzünden Kooyong'daki gösteri turnuvasından çekilmişti. Avustralya Açık'ın başlamasına şurada 3-5 gün kala el bileğinden sakatlandı Arjantinli. Durumun ciddi olup olmadığı henüz belli değil. Bu yüzden kesin bir şey yok ortada. Söderling de aynı turnuvada yine dirseğinden sakatlandı.

Aynı turnuvada Fernando Verdasco, Djoker'i dağıtmış resmen. 6-1/6-2. Öeh! Geçen sene yaptığını tekrar başarmaya çok yakın gibi duruyor İspanyol.

Read more...

sydney: serena direkten döndü


Sydney'de kadınlar finalinin ismi belli. Yarı final maçında Rezai, Serena karşısında 6-3/5-2 önde bir vaziyetteyken kaybetti. Serena Williams'ı mı tebrik etmeli, Rezai'yi mi yermeli bilemedim. Williams kariyerinde ilk defa Sydney'de finale yükselince "Oh be sonunda.." nidası koparmış bir tane. Fransız ise "Bu sefer yenemedim ama bir dahakine vuracam kırbacı, benim olacak Fıstık" demiş. Diğer yarı final ise çok rahat geçti Dementieva için. Azarenka'da daha üst düzey bir mücadele beklerdim.



Erkekler tarafında Marcos Baghdatis beni yanıltmadı. Sezona iyi başladı diyebilirim. Ana tabloda kalan tek seribaşıyı, Hewitt'i yenerek yarı fianle yükseldi. Richard Gasquet geri döndükten sonraki ikinci yarı finaline çıktı.

Sydney 
(1) S Williams (USA) d. A Rezai (FRA) 36 75 64
(5) E Dementieva (RUS) d. (6) V Azarenka (BLR) 63 61

M Baghdatis (CYP) d [4] L Hewitt (AUS) 46 62 63
M Fish (USA) d [WC] P Luczak (AUS) 76(5) 62
R Gasquet (FRA) d P Starace (ITA) 63 76(7)
J Benneteau (FRA) d [Q] L Mayer (ARG) 64 67(5) 60

Auckland (ATP)
J Isner (USA) d [1] T Robredo (ESP) 76(5) 36 64
[5] P Kohlschreiber (GER) d M Gicquel (FRA) 63 61
A Clement (FRA) d [6] J Melzer (AUT) 62 75
[8] A Montanes (ESP) d [Q] M Lammer (SUI) 63 63

Hobart (WTA)
(1) A Medina Garrigues (ESP) d. (8) G Dulko (ARG) 61 57 61
(2) S Peer (ISR) d. (5) C Suárez Navarro (ESP) 46 76(4) 75
(4) A Bondarenko (UKR) d. (7) Z Jie (CHN) 75 75
S Errani (ITA) d. (Q) K Flipkens (BEL) 63 64

(Foto: Reuters Pictures / Getty Images)

Read more...

foto: nuage için gelsin



 

 

 

 

 

 

Gel tezkere..

(Foto: Getty Images)

Read more...

avustralya açık: kodamanlar malbourne'de



 

 

 

 

 

 

 

 
 


En kodamanı bu olsa gerek :)

(Foto: Getty Images)

Read more...

13 Ocak 2010 Çarşamba

foto: saçlar


Nole'yi ilk defa bu kadar uzun saçla görüyorum galiba. Üzerindeki mavi Sergio Tacchini kıyafetiyle ve gür saçlarıyla yakışıklı olmuş iyice.



Belki de gelmiş geçmiş en yakışıklı tenisçilerden Tommy Haas ise Don Draper tarzı 50lerden kalma saç stiliyle kortlardaydı. Maçı Djokovic kazandı. Kooyong'da diğer kazananlar ise del Potro ve Verdasco.

(Foto: Reuters Pictures / Getty Images)

Read more...

sydney: safina'nın bir değişiklik yapması lazım


Dinara Safina'nın psikolojik sorunları var ve tedavi edilemeyecek boyutta. İki dakika aklıselim sahibi olsa, mantıklı hareket etmeye çalışsa belki düzeltecek bir şeyleri. Ama sinirlerine hakim olmakta çok ama çok başarısız. Marat sanki yardım etmiyor hiç kardeşine her ne kadar Dinara öyle demese de. Bence yapması gereken antrenörü değiştirmek. Krajan kötü diye demiyorum, gayet iyi bir koç ancak bir değişiklik lazım Safina'ya. Ne bileyim saçlarını kestirsin, burnunu deldirsin, kulağını yamdursun, sponsorunu değiştirsin, yapsın bir şeyler işte. Bugün Dementieva karşısında yine bildiğimiz abuk Safina'ydı.




Baghdatis'in Troicki galibiyeti önemli Rum için. Yarın Hewitt ile karşılaşacak ki zevkli bir maç olacak gibi duruyor. Erkekler tablosunda çeyrek finallerde sadece 1 seribaşının kaldığını belirteyim bu arada. Leonardo Mayer bu yıl patlama yapabilir. Hazırlıklı olun.

Auckland'da İspanyollar ikinci turda döküldüler. Bi Robredo kaldı bi Montanes. Ferrero da sakatlanmış. Umarım Avustralya Açık'a kadar iyi olur durumu.

Günün Sonuçları:

Sydney
(1) S Williams (USA) d. V Dushevina (RUS) 62 62
(5) E Dementieva (RUS) d. (2) D Safina (RUS) 62 63
(6) V Azarenka (BLR) d. D Cibulkova (SVK) 26 62 75
A Rezai (FRA) d. F Pennetta (ITA) 63 60

[WC] P Luczak (AUS) d [2] T Berdych (CZE) 16 64 62
J Benneteau (FRA) d *[LL] T Dent (USA) 63 57 76(2)
M Baghdatis (CYP) d [6]V Troicki (SRB) 75 63
[4] L Hewitt (AUS) d A Seppi (ITA) 60 62
R Gasquet (FRA) d [8] B Becker (GER) 62 76(4)
M Fish (USA) d E Korolev (KAZ) 61 62
P Starace (ITA) d [LL] D Gimeno-Traver (ESP) 63 32 ret.
[Q] L Mayer (ARG) d P Cuevas (URU) 64 62

Auckland (ATP)
[1] T Robredo (ESP) d S Greul (GER) 76(1) 76(2)
A Clement (FRA) d [2] D Ferrer (ESP) 75 64
[Q] M Lammer (SUI) d [3] J Ferrero (ESP) 31 ret.
M Gicquel (FRA) d [4] N Almagro (ESP) 60 63
[5] P Kohlschreiber (GER) d T Bellucci (BRA) 64 61
[6] J Melzer (AUT) d [WC] S Grosjean (FRA) 62 67(5) 76(1)
J Isner (USA) d [7] J Monaco (ARG) 57 64 63
[8] A Montanes (ESP) d [WC] J Statham (NZL) 76(6) 62

Hobart (WTA)
(2) S Peer (ISR) d. J Dokic (AUS) 62 62
S Errani (ITA) d. (3) K Bondarenko (UKR) 76(8) 64
(5) C Suárez Navarro (ESP) d. (WC) A Molik (AUS) 76(3) 36 63
(Q) K Flipkens (BEL) d. (6) A Wozniak (CAN) 75 62

Yarının Programları:

Sydney


Auckland (ATP)



Hobart (WTA)
1. A Bondarenko vs. Z Jie
2. K Flipkens vs. S Errani
3. A Medina Garrigues vs. G Dulko
4. C Suárez Navarro vs. S Peer

(Foto: AP)

Read more...

avustralya açık : marsel çok hızlı


Avustralya Açık 2010 erkekler ön elemeleri kuraları dün çekildi. Mücadele de gece başladı. Marsel ilk turda Peter Polansky'i 6-1/6-2 ile geçmeyi başardı. Marsel ilk seti 6-1 aldıktan sonra ikinci sete servis kırdırarak başladı. 2-0 geriye düştükten sonra da bir daha oyun vermedi.




İkinci turdaki rakip Britanyalı Alex Bogdanovic. Britanya'nın Wimbledon'da wildcard vere vere bi hal olduğu ama kendisinin bu wildcardları heba etmesi neticesinde 8 sene sonunda yeter be deyip wildcard vermeyi bıraktığı bir tenisçi.

Marsel onu da yenerse üstteki 4 isimden gelecek olanı yenmesi ana tabloda görmemizi sağlayacak.

Read more...

12 Ocak 2010 Salı

baskı yapmak lazım tabii



Avustralya Açık öncesi hazırlık turnuvalarından olan Kooyong’daki Aami Classic yarın (bu gece 3’te) başlıyor. Federer daha sezon başlamadan turnuvaya katılmayacağını açıklamıştı. Aami’de geçtiğimiz yılara bakınca tam bir ABD hakimiyeti mevcut. Geçen sene ise iki İsviçreli final oynamıltı ve Federer, Wawrinka’yı yenerek ikinci kez şampiyon olmuştu.

Bu sene katılanlar ise şöyle: Djokovic, del Potro, Söderling, Verdasco, Tsonga, Gonzalez, Haas ve Ljubicic.

İlk günün programı şöyle:

Ljubicic – del Potro (tsi 03:00)
Djokovic – Haas
Gonzalez – Verdasco
Söderling – Tsonga



Djokovic, sezonun uzunluğu hakkındaki şikayetlerine erkenden başladı. Bunda da haklı zira geçen sene Avustralya Açık’ta çeyrek final maçını yorgunluk ve sıcak çarpması nedeniyle yarıda bırakmak zorunda kalmıştı. Sezonun başlangıcında böyle bir şey yaşaması iyi dinlenemediğinin bir göstergesidir. Kooyong’da verdiği röportajda, “Oyuncuların haklarını korumaya çalışıyoruz ve insanların bizlerin nasıl hissettiğini anlaması önemli” dedi. Sezon öncesi 4-5 hafta aranın yetersiz olduğundan yakındı.

Djokovic’e, Fernando Verdasco’dan da destek geldi. “Bence oyuncular 2 hafta tamamen tatil yapmalı ve bu süreden çok daha uzun bir zaman diliminde de gelecek sezona hazırlanmalılar. Alelacele olmamalı bu işler” diyerek özellikle aralık başında Davis Cup’ta oynayan bir oyuncu olarak yorgunluğu daha fazla hissettiğini belirtti.

Kadınlar tenisi kasım başında biterken erkekler tenisinin aralıkta bitip ocak başında başlaması haksızlık. WTA oyuncuları koruma konusunda çok daha iyi çalışıyor. En son, Grand Slamlerde erkeklerle eşit para almalarını sağladı kadın tenisçilerin. Erkeklerin de ATP’ye baskı yapıp kurumun eşitlik konusunda bir adım atmasını sağlamaları gerek.

(Reuters Pictures)

Read more...

11 Ocak 2010 Pazartesi

foto: göz akı derken


- Erdener Abi, ben toplara vuruyorum vuruyorum toplar gitmiyo abi...
- Gözünün akını göremeyeceğim kadar uzaklara git...
(Erdener Abi yanlış yapmıştı)

(Foto: Reuters Pictures)

Read more...

sydney: seribaşılar kötü başladı

Sydney'de kadınlar turnuvasında ilk tur maçları tamamlandı. Seribaşılar kötü başladı. 4 numaralı Caro, dün tahmin ettiğim gibi Na Li'ye üç sette boyun eğdi. Danimarkalı Cumartesi günü Hong Kong'ta oynadı. Buraya da gelip ayağının tozuyla maça çıktı. Yorgunluğa veriyorum ama Çinli'nin de hakkını yemek istemiyorum. Böyle sürprizleri sever.


Yine dün Nadia Petrova'nın kura şanssızlığından bahsetmiştim. Date-Krumm yaşına başına aldırmadan ilk hafta güzel başlamıştı. Bu hafta da devam ettirdi. Rus raketi yenerek uzak doğudan bir tenisçi olarak ikinci zaferi getirdi.

Jelena Jankovic'in ilk seti aldığı maçta Szavay'a yenilmesi beklenmedikti işte. Vera da vatandaşı Vesnina karşısında ilk sette durum 3-3 iken sakatlanarak oyundan çekilince tablonun üst kısmında maç oynayan bütün seribaşılar elenmiş oldu. Serena Williams kaldı sadece.

Pennetta ile Stosur'un mücadalesini merak ediyordum. Kötü bir maç olmuş anlaşılan. Flavia hemencecik bitirmiş ev sahibi raketin işini. Sam kendine gel! Ve beni en çok üzen maçta Vika, Sabine'i zorlansa da yendi. Alaman kız, ilk seti alıp ikinci setin başında servis kırarak 2-1 öne geçince ne de heyecanlanmıştım oysa ki. Fakat ikinci sette başka oyun alamayarak 6-2 kaybetti. Son sette de direnemedi.



Erkekler mücadelesinde 1 numaralı seribaşı olan Monfils'in çekildiği haberi geldi bugün. Omzuyla sorun yaşıyor Fransız. Yerine Daniel Gremo-Traver lakiluzır olarak geldi. Auckland'de ise Nalbandian'ın geri dönüşü yalan oldu. Bu sefer de karın kaslarında sorun var Arjantinli'nin. Dede, bırak istersen artık!

Günün sonuçları:

Sydney (WTA)
L Na (CHN) d. (4) C Wozniacki (DEN) 26 63 62
(6) V Azarenka (BLR) d. S Lisicki (GER) 36 62 75
(Q) ASzavay (HUN) d. (7) J Jankovic (SRB) 57 61 75
E Vesnina (RUS) d. (8) V Zvonareva (RUS) 33 ret.
A Radwanska (POL) d. (Q) J Craybas (USA) 60 64
F Pennetta (ITA) d. S Stosur (AUS) 63 61
D Cibulkova (SVK) d. (LL) T Bacsinszky (SUI) 76(2) 61
MJ Martínez Sánchez (ESP) d. (Q) V Lepchenko (USA) 63 63
A Rezai (FRA) d. (Q) A-Lena Groenefeld (GER) 67(3) 62 62
(Q) V Dushevina (RUS) d. (WC) C Dellacqua (AUS) 62 62
(Q) K Date Krumm (JPN) d. N Petrova (RUS) 63 57 64

Sydney (ATP)
[Q] L Mayer (ARG) d [7] I Andreev (RUS) 67(7) 63 76(4)
R Gasquet (FRA) d F Lopez (ESP) 61 64
M Baghdatis (CYP) d [WC] N Lindahl (AUS) 62 75
A Seppi (ITA) d [Q] M Matosevic (AUS) 64 64
P Cuevas (URU) d M Llodra (FRA) 62 76(1)
P Starace (ITA) d [Q] F Gil (POR) 61 64

Hobart (WTA)
(2) S Peer (ISR) d. (WC) O Rogowska (AUS) 63 62
(5) C Suárez Navarro (ESP) d. Y Shvedova (KAZ) 61 62
(7) Z Jie (CHN) d. K Kanepi (EST) 46 63 76(4)
(8) G Dulko (ARG) d. M Czink (HUN) 64 62
S Errani (ITA) d. M Oudin (USA) 36 63 75
J Dokic (AUS) d. (Q) E Baltacha (GBR) 64 62
T Paszek (AUT) d. R Vinci (ITA) 64 63
(Q) A Kudryavtseva (RUS) d. E Makarova (RUS) 60 60
(Q) K Flipkens (BEL) d. (WC) S Ferguson (AUS) 62 62
(WC) A Molik (AUS) d. S Mirza (IND) 64 26 63


Auckland (ATP)
[6] J Melzer (AUT) d F Fognini (ITA) 57 63 62
[WC] J Statham (NZL) d [WC] D King-Turner (NZL) 62 75
T Bellucci (BRA) d M Chiudinelli (SUI) 63 63

Yarının Programları:

Sydney (ATP+WTA)


Auckland (ATP)


Hobart (WTA)
1. Alona Bondarenko vs. Alizé Cornet
2. Tamira Paszek vs. Gisela Dulko
3. Peng Shuai vs. Zheng Jie
4. Anabel Medina Garrigues vs. Alla Kudryavtseva
5. Dokic/Molik vs. Chan/Niculescu

(Foto: Reuters Pictures)

Read more...

10 Ocak 2010 Pazar

ikinci hafta wta'de şenlik var

Brisbane'deki karma turnuvadan sonra Sydney'e geldi sıra. Avustralya Açık öncesi son haftaya girilirken Sydney'de erkekler kadrosu zayıfken kadınlar tenisinde ilk 10'un dokuzunu izleyeceğiz bu hafta. Hatta izlemeye başladık bile. Venus dışında ilk 10 orada.

Henin geçen günkü finalde bacağını sakatlayınca bu turnuvadan çekildi demiştik. O çekilince ana tabloda bir değişikliğe gidilmiş. Henin şu an Varvara Lepchenko'nun olduğu yerdeydi. Ve görebileceğiniz gibi bir galibiyet sonra Serena Williams ile karşılaşacaktı. Maalesef olmadı. Belki Avustralya Açık finalinde izleriz ikisini.

İlk 10'daki Ruslar, Vera dışında,  tablonun alt tarafında toplanmış. Safina, Dementieva ve Kuznetsova arasında finale çıkma mücadelesi olacak. Bir başka Rus Nadia Petrova ise kura talihsizliklerine devam ediyor. Şimdi de 40 yaşında olan ama ilginç bir şekilde harika form tutmuş Kimiko Date Krumm ile oynuyor ilk turda.

İlk turun en dikkat çeken eşleşmesi ise Vika ile Sabine arasındaki maç olacak. Sam Stosur ile Flavia Pennetta arasındaki ilk tur maçı da, geçen yazın en formda iki isminin aylar sonra karşılaşması anlamına geliyor. Na Li, Wozniacki'ye sürpriz yapabilir. Sever böyle şeyleri Çinli.

Sydney Ana Tablo

Erkeklerde ise ilk 10'dan kimsecikler yok. La Monf 1 numaralı seribaşı. Lleyton Hewitt'e sakatlandı dediydik demek ki ciddi bir şeyi yokmuş oynuyor.

Sydney Ana Tablo

Bir başka turnuva erkeklerde Auckland'de bir turnuva daha var. Anlaşılan Jules Verne'ü bir hafta daha anıcam. Burayı da İspanyollar basmış. İlk 4 seribaşı Robredo, Ferrer, Ferrero ve Almagro. Geçen senenin şampiyon Juan Martin bu yıl gelmedi. Avustralya Açık öncesi ne planlar yapıyor kim bilir. Turnuva bir başka Arjantinli Nalbandian'ın da dönüş turnuvası olacak. İlk turda Kohlşıhrayber ile oynayacak.

Auckland Ana Tablo

Kadınlarda da Hobart'ta bir turnuva var da bütün ağır toplar Sydney'de iken pek dikkat çekecek gibi durmuyor burası. Yine de Dokic, Shvedova, Oudin, Wozniak, Cirstea, Cornet gibi isimler var. En azından fotoğraflarına bakarız yazılarını okumasak da :)

İlk turda Cirstea, Shuai Peng'e yenildi bugün. Hopman Cup yorgunluğuna veriyorum. Melbourne'de telafi edeceğini umuyorum. İpek Şenoğlu çiftlerde geçen haftaki partneri Liga Dekmeijere ile birlikte mücadele edecek yine. Rakipleri Gisela Dulko/Jie Zheng ikilisi. Geçmiş olsun şimdiden. Shvedova da buradayken birlikte oynamıyor olmaları sanırım bu ilişkinin bittiği yönünde yorumlanabilir. Bu daha iyi olur sanırım İpek için de çünkü Shvedova teklere daha fazla önem vermeye başlamıştı gelen başarılardan sonra.

Hobart Ana Tablo

Read more...

foto: kalk yerine yat


"Beş dakkaa dahaaaa :(("


Bu adam eğlenceli lan! 

(Foto: Getty Images / AP)

Read more...

tie-breakler günü



Brisbane erkekler finalinde Andy Roddick geçen senenin şampiyonu Radek Stepanek'i 7-6'lık iki setle geçti.



Chennai'de ise geçen senenin şampiyonu Marin Cilic, Stanislas Wawrinka'yı aynı skorlarla yenerek üst üste ikinci şampiyonluğunu yaşadı.

(Foto: Getty Images / Reuters Pictures)

Read more...

auckland: yeni zelanda'da bir belçikalı



Doping söylentileri, kurallara uymadığı, testlerden kaçtığı nedeniyle aldığı cezalar, ardından kaldırılan cezalar ve aldığı wildcard derken Yanina Wickmayer Auckland'de şampiyon oldu. Belçika'da neler oluyor?

Read more...

doha: keline kurban



Üniversite'de kitap/defter/döküman açık sınavlar olurdu ya hani. Ben o sınavların ilk yarısında çalışır, ikinci yarısında da soruları yanıtlamaya çalışırdım. Böyle böyle geçtim ben sınıfları. Hiç de FF getirmedim ayıptır söylemesi. Bunu niye anlatıyorum? Bugün Doha'daki finalde Davydenko'nun da yaptığı işte aynen buydu.

İlk set 6-0 bittiğinde ben daha bir gün önce Federer'e set vermeyen adamın bu olduğuna inanmakta güçlük çektim. Ama o adam meğerse sınava çalışıyormuş. İkinci setten itibaren bir döndü ki sormayın. Tie-break performansı müthiş bu adamın. Çeyrek finalde Karlovic karşısında iki tie-break oyunu kazandı. Nadal gibi servisleri çok iyi olmamasına rağmen harika tie-break oynayan birinden oyunu resmen söktü aldı ikinci sette. Son sette de bir servis kırmalık dezavantajı giderip öne geçmesi ise harikuladeydi.

Sezon sonu turnuvasında şampiyon olup kupa ile sezonu kapatan Demir Adam, bu sezona da kupayla başlayarak kaldığı yerden devam etti.



Bu sezon erkekler tenisi baş döndürücü olacak. Federer, Nadal, Djokovic'i geçtim, Del Potro yükseliyor, Roddick kendini buluyor, Davydenko boyut atlıyor, Cilic geliyor, Murray de artık bekleneni verirse zevkten dört köşe olucaz bu sene erkekleri izlerken.

Kadınlarda ise 2 senelik bitkisel hayattan sonra Clijsters ve Henin bize yetecek gibi duruyor. Kuznetsova ve genç yetenekler de eşlik edebilirlerse değmeyin keyfimize.



(Foto: Getty Images / Reuters Pictures)

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP