12 Ocak 2010 Salı

baskı yapmak lazım tabii



Avustralya Açık öncesi hazırlık turnuvalarından olan Kooyong’daki Aami Classic yarın (bu gece 3’te) başlıyor. Federer daha sezon başlamadan turnuvaya katılmayacağını açıklamıştı. Aami’de geçtiğimiz yılara bakınca tam bir ABD hakimiyeti mevcut. Geçen sene ise iki İsviçreli final oynamıltı ve Federer, Wawrinka’yı yenerek ikinci kez şampiyon olmuştu.

Bu sene katılanlar ise şöyle: Djokovic, del Potro, Söderling, Verdasco, Tsonga, Gonzalez, Haas ve Ljubicic.

İlk günün programı şöyle:

Ljubicic – del Potro (tsi 03:00)
Djokovic – Haas
Gonzalez – Verdasco
Söderling – Tsonga



Djokovic, sezonun uzunluğu hakkındaki şikayetlerine erkenden başladı. Bunda da haklı zira geçen sene Avustralya Açık’ta çeyrek final maçını yorgunluk ve sıcak çarpması nedeniyle yarıda bırakmak zorunda kalmıştı. Sezonun başlangıcında böyle bir şey yaşaması iyi dinlenemediğinin bir göstergesidir. Kooyong’da verdiği röportajda, “Oyuncuların haklarını korumaya çalışıyoruz ve insanların bizlerin nasıl hissettiğini anlaması önemli” dedi. Sezon öncesi 4-5 hafta aranın yetersiz olduğundan yakındı.

Djokovic’e, Fernando Verdasco’dan da destek geldi. “Bence oyuncular 2 hafta tamamen tatil yapmalı ve bu süreden çok daha uzun bir zaman diliminde de gelecek sezona hazırlanmalılar. Alelacele olmamalı bu işler” diyerek özellikle aralık başında Davis Cup’ta oynayan bir oyuncu olarak yorgunluğu daha fazla hissettiğini belirtti.

Kadınlar tenisi kasım başında biterken erkekler tenisinin aralıkta bitip ocak başında başlaması haksızlık. WTA oyuncuları koruma konusunda çok daha iyi çalışıyor. En son, Grand Slamlerde erkeklerle eşit para almalarını sağladı kadın tenisçilerin. Erkeklerin de ATP’ye baskı yapıp kurumun eşitlik konusunda bir adım atmasını sağlamaları gerek.

(Reuters Pictures)

2 yorum:

Spooky 12 Ocak 2010 18:36  

dün yolda düşündüm djokovic avustralya açık favorim sanki..

kirpi 13 Ocak 2010 15:39  

Fotografta Pazartesi sendromu gordum sanki...

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP