10 Ocak 2010 Pazar

ikinci hafta wta'de şenlik var

Brisbane'deki karma turnuvadan sonra Sydney'e geldi sıra. Avustralya Açık öncesi son haftaya girilirken Sydney'de erkekler kadrosu zayıfken kadınlar tenisinde ilk 10'un dokuzunu izleyeceğiz bu hafta. Hatta izlemeye başladık bile. Venus dışında ilk 10 orada.

Henin geçen günkü finalde bacağını sakatlayınca bu turnuvadan çekildi demiştik. O çekilince ana tabloda bir değişikliğe gidilmiş. Henin şu an Varvara Lepchenko'nun olduğu yerdeydi. Ve görebileceğiniz gibi bir galibiyet sonra Serena Williams ile karşılaşacaktı. Maalesef olmadı. Belki Avustralya Açık finalinde izleriz ikisini.

İlk 10'daki Ruslar, Vera dışında,  tablonun alt tarafında toplanmış. Safina, Dementieva ve Kuznetsova arasında finale çıkma mücadelesi olacak. Bir başka Rus Nadia Petrova ise kura talihsizliklerine devam ediyor. Şimdi de 40 yaşında olan ama ilginç bir şekilde harika form tutmuş Kimiko Date Krumm ile oynuyor ilk turda.

İlk turun en dikkat çeken eşleşmesi ise Vika ile Sabine arasındaki maç olacak. Sam Stosur ile Flavia Pennetta arasındaki ilk tur maçı da, geçen yazın en formda iki isminin aylar sonra karşılaşması anlamına geliyor. Na Li, Wozniacki'ye sürpriz yapabilir. Sever böyle şeyleri Çinli.

Sydney Ana Tablo

Erkeklerde ise ilk 10'dan kimsecikler yok. La Monf 1 numaralı seribaşı. Lleyton Hewitt'e sakatlandı dediydik demek ki ciddi bir şeyi yokmuş oynuyor.

Sydney Ana Tablo

Bir başka turnuva erkeklerde Auckland'de bir turnuva daha var. Anlaşılan Jules Verne'ü bir hafta daha anıcam. Burayı da İspanyollar basmış. İlk 4 seribaşı Robredo, Ferrer, Ferrero ve Almagro. Geçen senenin şampiyon Juan Martin bu yıl gelmedi. Avustralya Açık öncesi ne planlar yapıyor kim bilir. Turnuva bir başka Arjantinli Nalbandian'ın da dönüş turnuvası olacak. İlk turda Kohlşıhrayber ile oynayacak.

Auckland Ana Tablo

Kadınlarda da Hobart'ta bir turnuva var da bütün ağır toplar Sydney'de iken pek dikkat çekecek gibi durmuyor burası. Yine de Dokic, Shvedova, Oudin, Wozniak, Cirstea, Cornet gibi isimler var. En azından fotoğraflarına bakarız yazılarını okumasak da :)

İlk turda Cirstea, Shuai Peng'e yenildi bugün. Hopman Cup yorgunluğuna veriyorum. Melbourne'de telafi edeceğini umuyorum. İpek Şenoğlu çiftlerde geçen haftaki partneri Liga Dekmeijere ile birlikte mücadele edecek yine. Rakipleri Gisela Dulko/Jie Zheng ikilisi. Geçmiş olsun şimdiden. Shvedova da buradayken birlikte oynamıyor olmaları sanırım bu ilişkinin bittiği yönünde yorumlanabilir. Bu daha iyi olur sanırım İpek için de çünkü Shvedova teklere daha fazla önem vermeye başlamıştı gelen başarılardan sonra.

Hobart Ana Tablo

3 yorum:

kirpi 11 Ocak 2010 00:09  

Del Potro Kooyong Classic'de denemelerde olacak, Djokovic Roddick, bir ihtimal Murray, Soderling, Haas, Gonzo ve daha niceleri ile birlikte. Su turnuva;

http://www.aamiclassic.com.au/

Federer'in resmi kalmis yadigar, ama kendisi cekildi. Boslugu buyuk ihtimalle Murray doldurur.

kirpi 11 Ocak 2010 00:19  

Roddick yokmus pardon.. Gosteri turnuvasi bu bir de, puan yok (dondurmasina oynasinlar..:)).

Unknown 11 Ocak 2010 15:54  

cevabımı aldım :)
Sydney'de kadınlarda ana tablonun alt tarafı çekişmeli gözüküyor.Ayrıca Serena'ya zorlanabileceği bir rakip geldi ikinci turda: Maria Jose Martinez Sanchez.Zvonareva'da sakatlığı yüzünden çekilmiş,geçen seneden kalan sakatlığı hala başına dert gibi.Güzel bir ana tablo,umarım kazanan kuznetsov ya da dementieva olur :)

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP