23 Ağustos 2008 Cumartesi

wozniacki ve cilic

iki genç isim pilot pen tenis turnuvasında mutlu sona ulaştılar..

tek bayanlarda 1990 doğumlu danimarkalı tenis oyuncusu caroline wozniacki müthiş bir haftanın ardından kariyerinin ikinci wta tour zaferini kazandı.. geçtiğimiz ay bir tier iv turnuva olan nordic light open'ı kazandıktan sonra bugün de tier ii bir turnuva kazanmış oldu..

finale gelene kadar dominika cibulkova, marion bartoli (ki hiç maç kaybetmedi bartoli'ye bugüne kadar), alize cornet (o da 90 doğumlu) ve finalde anna chakvetadze'yi yenmeyi başardı genç danimarkalı..

marin cilic ise 1988 doğumlu.. kariyerindeki ilk atp tour şampiyonluğuna burada ulaştı. finalde amerikalı mardy fish'i 3 sette geçmeyi başararak mutlu sona ulaştı hırvat sporcu..

mardy fish ile fernando verdasco arasında oynanan yarı final mücadelesi çok ilginçti. mardy fish ilk seti 6-0 aldıktan sonra ikinci seti 6-1 kaybetti.. final setini 6-3 alarak finale çıkmayı başarmıştı..

şimdi gözler amerika açık'ta, bakalım genç isimler nasıl bir perormans gösterecekler..

Read more...

21 Ağustos 2008 Perşembe

amerika açık kuraları

eşleşmelere geçmeden önce marsel ilhan'ın elemelerin ilk turunda israilli harel levy'e yenildiğini hatırlatayım..

tek erkekler eşleşmeleri
tek bayanlar eşleşmeleri

tek erkeklerde gayet dengeli eşleşmeler.. ama dikkat edin tabloyu açar açmaz en başta roger federer yerine rafael nadal'ı görünce bir irkiliyosunuz.. hehe (evil smiley)..

bu sefer novak djokovic en sonunda federer'in tarafına düştü.. düştü düşmesine ama oraya gelene kadar marin cilic, jo-wilfried tsonga ve marat safin tehditleri var.. tsonga uzun bir sakatlık döneminden çıktı tam hazır olmayabilir.. ama yine de hızlı kortlarda ne kadar tehlikeli bir oyuncu olduğunu gördük avustralya açık 2008'de.. hoş amerika açık biraz daha yavaş bir kort oraya göre..

rafael nadal güle oynaya çıkacaktır yarı finale kadar.. yarı finalde andy murray ya da stanislas wawrinka olası rakibi gibi gözüküyorlar.. roger federer'in de önü açık yarı finale kadar.. 4. turda fernando verdasco ya da igor andreev zorlarsa zorlar biraz..

janko tipsarevic'e kıyak geçeyim.. o da eğer formunda olursa 4. tur hiç sürpriz olmaz.. şanslı bir kura çekmiş.. nicolas almagro'yu ve richard gasquet'yi yenemeyecek bir oyuncu değil janko..

tek bayanlarda ise ana ivanovic için çirkin bi kura.. hem de çok çirkin bir kura.. çeyrek finalde dinara safina, yarı finalde serena williams/venüs williams/agniezska radwanska tehditi ile karşı karşıya.. tablonun üst tarafı cehennem yeri gibi zaten.. williams kardeşler, radwanska, ivanovic, safina, gençlerden alize cornet, dominika cibulkova..

alize cornet'nin yolu 4.tura kadar açık gibi bu haftaki performansını sürdürürse.. cibulkova ise bu hafta sakatlanıp çekilmişti, 3. turda veda edebilir turnuvaya..

tablonun alt tarafı daha bi ferah sanki.. jankovic daha rahat diyecem ama değil.. çünkü kendi çeyreğinde caroline wozniacki ve victoria azarenka gibi geleceğin ilk 10ları var.. tablonun alt tarafında elena dementieva çok rahat.. alt taraftan finale onu yazardım.. anastasia pavlyuchenkova'ya dikkat derim.. şansı da yaver giderse patty schynder, maria kirilenko ve svetlana kzunetsova gibi 3 tane çok kolay maçları kaybedebilen oyuncunun çeyreğine düştü.. buradan çeyrek finale kadar çıkar şanslıysa..

bu arada hint sania mirza ve avustralyalı lleyton hewitt sakatlıkları nedeniyle çekildiler turnuvadan..

Read more...

pilot pen'de çeyrek final sonrası

çalışma temposu yüzünden bloga bakamadım bir kaç gün.. bu arada us open elemeleri başladı ve pilot pen tenis turnuvası da olanca hızıyla devam ediyor..

new haven'da tek bayanlarda ben bu postu yazarken çeyrek final maçları oynanıyor..
çeyrek finale gelmeden daha önceki turlarda neler olmuş onlara bakalım..

dominika cibulkova - caroline wozniacki eşleşmesinden gülen taraf danimarkalı raket oldu.. cibulkova ilk seti kaybettikten sonra sakatlığından dolayı müsabakayı ve dolayısı ile de turnuvayı terk etti.. elemelerden gelen monica niculescu ise maria kirilenko'yu yenmeyi başardı ancak ikinci turda wozniacki'ye yenildi..
istanbul cup 2008 yarı finalisti tsvetana pironkova ilk turda bethanie mattek'i geçmesine rağmen ikinci turda marion bartoli'ye yenildi..

wozniacki ile bartoli çeyrek finalde karşılaşıyor ben bu satırları yazarken.. ilk seti 6-4 aldı wozniacki ve 2. sette 4-0 önde.. bu genç kız daha çok canlar yakacak ileride..

bir diğer genç yetenek alize cornet de ilk turda nicole vaidisova'yı geçmeyi bildi.. demiştim zaten rahat geçecektir diye.. ikinci turda katerina srebotnik'i de geçtikren sonra çeyrek finaldeki rakibi daniela hantuchova idi.. ilk seti kaybetmesine rağmen sonraki setleri alarak yarı finalist oldu.. yarı finalde caroline wozniacki ile karşılaşacak..

tablonun üst tarafında ise anna chakvetadze set vermeden yarı finale çıktı.. burada sürpriz sorana cirstea.. rumen raket italyan flavia pennetta'yı eleyerek 3. tura kadar çıktı ancak chakvetadze engelini aşamadı.. amelie mauresmo da ilk turda kaia kanepi'yi, 2. turda patty schneyder'i eledi.. şimdiki rakibi agnes szavay.. onu da yenerse uzun bir aradan sonra yarı final oynayacak..

tek erkeklerde juan martin del potro finale çıkamayacak demiştim, adam turnuvadan çekildi yorgunluktan.. kolay değil tabi.. 19 maç üstüste kazanmak.. arjantinlilerin hepsi ikinci turda döküldü burada.. turnuvanın sürprizi sloven luka gregorc.. john isner'i, ivo karlovic'i ve andreas seppi'yi eleyerek yarı finale kadar çıktı.. genç falan da değil 24 yaşında ve şu anda atp sıralamasının 434. basamağında.. bir anda ilham gelmiş heralde.. çeyrek finallerin izlenesi maçı marin cilic ile igor andreev arasında.. burdan gelen gregorc ile oyanaycak..

fernando verdasco bir diğer yarı finalist, rakibi büyük ihtimalle mardy fish olacak..

Read more...

18 Ağustos 2008 Pazartesi

diyalektik

"i think playing at home, just like every court has two sides, it has both motivation and pressure. these two things coexist with each other."
-li na, 2008 pekin olimpiyatları sonrası

"bence kendi evinde oynamak, her kortun iki tarafı olması gibi, hem motivasyon sağlıyor hem de baskı yaratıyor. bu ikisi birbiri ile var oluyor"

Read more...

pilot pen tenis turnuvası başlıyor

new haven'da düzenlenen pilot pen tenis turnuvası başlıyor.. özellikle bayanlarda müthiş eşleşmeler var daha ilk turdan..

tek bayanlar eşleşmeleri
tek erkekler eşleşmeleri

tek bayanlarda daha ilk turdaki caroline wozniacki - dominika cibulkova eşleşmesi çok acımasız.. ikisi de gelecek vaad eden tenisçiler.. bunun yanında olimpiyat oyunları'nda ilk turda karşılaşan alize cornet ile nicole vaidisova burada yine ilk turda oynayacaklar.. geçen hafta alize cornet kazanmıştı.. bu hafta yine kazanacaktır..

tek erkeklerde ise bakalım dün üst üste 19. maçını ve 4. turnuvasını kazanan 19 yaşındaki arjantinli juan martin del potro ne yapacak.. bu sefer finale bile çıkamayacağına bahse girebilirim.. hem 4 turnuvanın yorgunluğu hem de bu turnuvadaki rakiplerin çok daha dişli oluşu bu görüşümün nedeni..

turnuva resmi sitesi

Read more...

17 Ağustos 2008 Pazar

nadal'ın yılı

tenis tarihinde tek bir oyuncunun baskınlığı ile geçilmiş yıllar mevcut.. 2006'da roger federer'in yakaldığı grafik muazzamdır örneğin.. roland garros hariç bütün grand slamleri kazandı, 4 tane masters serisi şampiyonluğu elde etti, yüzde 95 gibi bir galibiyet yüzdesine ulaştı.. daha eskilere baktığımızda 1969'da avustarlaylı rod laver "grand slam" yapmış ve 106-16 galibiyet-mağlubiyet sayısıyla tarihe geçmişti.. bayanlarda 1988 yılında steffi graf golden slam yapmayı başarmıştı.. bütün grand slamleri kazanmış üzerine 88 seul olimpiyatlarında altın madalyaya ulaşmıştı..

rafael nadal için de 2008 böyle olacak gibi.. önünde 2 masters serisi, bir grand slam var kazanması gereken.. avustralya açık yarı finalinde tsonga'ya yenilmese belki steffi graf'ın yaptığını yapabilecekti.. çok yazık oldu.. 4 sene sonra bu kadar formda olmayabilir..

evet! olimpiyat finalinde fernando gonzalez'i 3 setle yenerek altına ulaştı nadal.. tebrik ediyorum kendisini.. yarın da 1 numarada görücez kendini..
şili ise olimpiyat madalyası koleksiyonunu tamamladı.. 2004'te massu altın (çiftlerde gonzalez ile birlikte), gonzalez bronz kazanmıştı..

Read more...

rusların zaferi

2008 pekin oyunları'nda tek bayanlara ruslar damgasını vurdu.. 3'te 3 yaparak wta sıralamasında ilk 11de neden 6 adet rus oyuncusu olduğunu kanıtladılar diyebiliriz.. bunu daha önce yalnızca büyük britanya 1908'de başarabilmişti.. tam 100 sene sonra rusya bir tenis kategorisinde bütün madalyaları toplayan ülke olarak tarihe geçti.. (hoş 1924-88 arası tenisi spordan saymadılar ya neyse)

final mücadelesini izleyemedim.. tekrarını verirler heralde.. ama her zaman geriden gelen dinara safina olurdu bu sefer elena dementieva gelmiş.. hoş dementieva amerikalı serena williams'ı elerken de ilk seti kaybedip sonradan toparlamıştı.. safina 17 çift hata yapmış.. oha dinara.. final maçında bu kadar çift hata yaparsan olacağı bu.. ayrıca safina'nın 15 maçlık galibiyet serisi de burada son bulmuş oldu.. dementieva için çok sevindim.. hanımefendi sözcüğünü üzerinde bu kadar iyi taşıyabilen ender tenis oyuncularından.. istanbul cup için türkiye'ye geldiğinde "bu turnuvaya katılmam tek bir türk çocuğunu bile tenise başlatıyorsa bu benim için ödüldür" demişti.. şimdi de olimpiyat altını kazanmanın gururunu yaşıyor..

üçüncülük mücadelesinde vera zvonareva ev sahibesi li na'ya dur diyebildi en sonunda.. hem de afedersiniz ilk seti sıfıra karşı alarak bayağı bir küçük düşürmüş çinliyi seyircisi önünde.. li na'nın kaybetmesinin nedeninin servis oyunları olduğu açıkça görülüyor.. ilk servisi oyuna sokma yüzdesi normal.. yüzde 72.. ancak ilk sette oyuna sokabildiği ilk servislerden puan kazanma sayısı sadece 2, oranı ise yüzde 17.. ikinci servislerden ise puan kazanma oranı sıfır..

li na buraya kadar gelerek bile çok büyük bir iş başardı zaten.. çinlilerin bu oyunlar için her dalda ne kadar konsantre oldukları, oyunlar için ne kadar çalıştıkları ortada.. çift bayanlarda yan zi ve zheng jie ile bronz madalya kazandılar hatta.. tebrik etmek gerekir..

çift bayanlar demişken orada da altın sahibini buldu.. finalde ispanyol anabel medina garrigues/virginia ruano pascual ikilisini yenen williams biraderler olimpiyat altını almayı başardı..

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP